-
Γεια χαρά σε όλους σας...Νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον μια συζήτηση για αυτά τα δυο... αυτοκινητάκια που πιστεύω ότι θα αρχίσουν να πουλιούνται σαν το ζεστό ψωμί, λόγω εμφάνισης...αλλά και ουσίας!!!
Ποιο από τα δυο θα επιλέγατε και γιατί; Προσωπικά κλέινω προς Alfa καθαρά για λόγους κύρους της μάρκας και ίσως καλύτερης μεταπώλησης...Ένα δεύτερο ερώτημα: αξίζει η αναμενόμενη διαφορά τιμής ανάμεσα σε Alfa Mito με 155 & 120 άλογα και Abarth 155 Ps με Mito 120 PS; Και τέλος πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο άλλο αυτοκίνητο ανταγωνιστικό ως προς αυτά που προσφέρουν τα δυο ιταλάκια (3θυρα σουπερμίνι, με σπορ εμφάνιση, επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, πλούσιο εξοπλισμό, ποιότητα πάνω από το μέσο όρο και κυρίως τιμή κάτω από το όριο των 20.000 ευρώ).
Ας Αρχίσει η...το ντιμπέιτ -
Γεια χαρά σε όλους σας...Νομίζω ότι θα είχε ενδιαφέρον μια συζήτηση για αυτά τα δυο... αυτοκινητάκια που πιστεύω ότι θα αρχίσουν να πουλιούνται σαν το ζεστό ψωμί, λόγω εμφάνισης...αλλά και ουσίας!!!
Ποιο από τα δυο θα επιλέγατε και γιατί; Προσωπικά κλέινω προς Alfa καθαρά για λόγους κύρους της μάρκας και ίσως καλύτερης μεταπώλησης...Ένα δεύτερο ερώτημα: αξίζει η αναμενόμενη διαφορά τιμής ανάμεσα σε Alfa Mito με 155 & 120 άλογα και Abarth 155 Ps με Mito 120 PS; Και τέλος πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο άλλο αυτοκίνητο ανταγωνιστικό ως προς αυτά που προσφέρουν τα δυο ιταλάκια (3θυρα σουπερμίνι, με σπορ εμφάνιση, επιδόσεις, οδική συμπεριφορά, πλούσιο εξοπλισμό, ποιότητα πάνω από το μέσο όρο και κυρίως τιμή κάτω από το όριο των 20.000 ευρώ).
Πρακτικα για να εχεις την Mito των φωτογραφιων πρεπει να δωσεις το λιγοτερο 21500 ευρω(το εχω ρωτησει) με το κλειδι στο χερι.Τωρα αναμεσα σε αυτα τα δυο εγω μαλλον θα επαιρνα την Mito.Πιο ομορφη πιο κυριλλα και ειναι και Alfa romeo φυσικα.Αν ομως μπει και ο παραγωντας 'χρημα' τοτε αλλαζει το πραγμα.το Abarth με το κλειδι στο χερι παει 18900 ευρω ,δηλαδη μια διαφορα της ταξεως των 2500 ευρω σε σχεση με τη Mito.Δεν ειναι και λιγο αμα το σκεφτεις... Γενικα ειμαι της αποψης αν εχεις χρημα παρε Alfa αν δεν εχεις παρε Fiat.Παντως το εσωτερικο της Alfa ειναι κατ'εμε μακραν το πιο ομορφο της κατηγοριας , οπως και το εξωτερικο φυσικα...Το Punto απο την αλλη, μοιαζει σαν ενα καγκουρεμενο Punto(αλλα με την καλη εννοια της λεξης) ενω η Μιτο φαινεται ''φυσικη''.
Το Rallye και GT επισης ειναι μια παρα πολυ καλη προταση στην κατηγορια.Δεν υστερει πουθενα σε σχεση με τα αλλα , ισα ισα που υπερτερει κιολας σε καποιους τομεις.Αλλα προσωπικα η μουρη του 207 ειναι καπως περιεργη ,σαν δυσαναλογη... απο κωλο ομως και πλαγιως το αμαξι ειναι απαιχτο , παρα πολυ ομορφο...
Και το GSi επισης πολυ καλο και αρκετα ομορφο αλλα μπροστα στα Abarth και Mito μου φαινεται ασχημο...ειναι βεβαια και 1500+ ευρω πιο ψηλα απο τον ανταγωνισμο... -
Δεν υπάρχει debate ΙΜΗΟ. Τα δύο οχήματα έχουν συγκεκριμένο κοινό.
Ο ευκατάστατος 35~40άρης με κανένα παιδί θα αγοράσει τη MI.TO. που θα του δίνει τη δυνατότητα και μίας ήρεμης βόλτας. Το όχημα δε, είναι αρκούντως διακριτικό ώστε να καλύψει και μία βόλτα ως το Βυζαντινό.
Ο με συνείδηση κολλημένος 25~30άρης θα επιλέξει το Abarth για 2 με 3 track-days το χρόνο και για την απόλυτη συμπεριφορά του οχήματος στο όριο. Το όχημα είναι αρκούντως μη διακριτικό ώστε να διαφημίσει κατάλληλα τον οδηγό του στο show στο λαιμό της Βουλιαγμένης, στα Λιμανάκια ή στη Βούτα.
Η AR είναι ένα όχημα ταξιδάριακο με sportive καταβολές ενός το AGP είναι ένα sportive όχημα που μπορεί να κάνει και ένα ταξίδι όταν του ζητηθεί.
ΥΣ Οι ηλικίες είναι σχετικές και αντικατοπτρίζουν τις γενικότερες συμπεριφορές.
ΥΣ. (2) Άλλο παράδειγμα είναι να δει κάποιος την AR σαν μία ΟΝ-ΟFF μοτο (που μπορεί να πάει και σε χώμα) και τo ΑGP σαν ένα OFF-ON (που μπορεί να πάει και σε άσφαλτο).
-
Χωρις κανενα ενδοιασμο Abarth για τις καλυτερες επιδοσεις του, τους χωρους και την ανωτερη αξιοπιστια και συναρμολογηση του.
-
500ss....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ΥΣ. (2) Άλλο παράδειγμα είναι να δει κάποιος την AR σαν μία ΟΝ-ΟFF μοτο (που μπορεί να πάει και σε χώμα) και τo ΑGP σαν ένα OFF-ON (που μπορεί να πάει και σε άσφαλτο).
Aυτο το παραδειγμα σκεφτηκα μολις διαβασα τον τιτλο του θεματος.
Χωρις κανενα ενδοιασμο Abarth για τις καλυτερες επιδοσεις του, τους χωρους και την ανωτερη αξιοπιστια και συναρμολογηση του.
Να δεχτω την καλυτερη συναρμολογηση, τους καλυτερους χωρους και επιδοσεις.
Αλλα αξιοπιστια... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Να δεχτω την καλυτερη συναρμολογηση, τους καλυτερους χωρους και επιδοσεις.
Αλλα αξιοπιστια...Εχεις δει ποτε ρε σε καμια ερευνα αξιοπιστιας την Αλφα παραπανω απο την τελευταια θέση? Τουλάχιστον η Fiat φτάνει έστω στα μισά...
Τεινω πλεον να πιστεψω πως απλα αμα παρουμε ενα Punto και το κολλησουμε σημα Alfa... αυτο ξαφνικα θα αρχισει να κοβει ιμαντες...
Τεσπα... τοPunto ειναι αποδεδειγμενο πραγμα... ενω η Mito εντελως αδοκιμαστη μηχανολογικα...
-
τα 21.500 που θέλει η αλφα, για την κατηγορία σουπερ μινι είναι πολλά. Τα 18.900 που θέλει το GPA ειναι οριακα καλά.. και ειναι ουσιαστικά τα ιδια αυτοκίνητα. Τωρα το θέμα το έχουν εξαντλήση σε αλλα θρεντ μεχρι τελικής πτώσης, αν και μένει να ξεκαθαριστεί αν το GPA έχει τελικά τετραπίστονες ή διπίστονες μπροστα..νο ματερ για μένα. Παρ'ολα αυτα αν θα έπρεπε να επιλέξω παρόλο που είμαι άρρωστος φιατάκιας καί είχα (έχω) τα γρηγορότερα της μάρκας, μάλλον στην άλφα θα κατέλιγα...μονο και μόνο γιατί κατάφεραν να της δώσουν λίγο απο την αιγλη απο την θεική την ανεπαναληπτη την μοναδική....8c competizione...αν και αυτο που πραγματικά θα ήθελα θα ήταν η MITO GTA...1.8...230 ps και 4 μετρα...εχουν να κλαψουν μανουλες και TFSI...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τεινω πλεον να πιστεψω πως απλα αμα παρουμε ενα Punto και το κολλησουμε σημα Alfa... αυτο ξαφνικα θα αρχισει να κοβει ιμαντες...
E παρε τη Mito και κολλα σημα Fiat...
(Αν κολλησεις abarth θα χασει σε φιλικοτητα αλλα θα κερδισει σε επιδοσεις...)
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
E παρε τη Mito και κολλα σημα Fiat...
Εεε τον φουστη... μου την εφερε
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τεινω πλεον να πιστεψω πως απλα αμα παρουμε ενα Punto και το κολλησουμε σημα Alfa... αυτο ξαφνικα θα αρχισει να κοβει ιμαντες...Ναι, αλλά θα γλιτώσουμε τις φλάντζες κεφαλής!
-
Μηπως να γινει ψηφοφορια; οχι οτι εχει καμια τυχη ο σκορπιος, απλα απο περιεργεια..
-
Ο χρήστης teo75 έγραψε:
αν και μένει να ξεκαθαριστεί αν το GPA έχει τελικά τετραπίστονες ή διπίστονες μπροστα..νο ματερ για μένα. ..Δεν εχει να ξεκαθαριστει τιποτα. Ειπα εχει 4 πιστονες και τελος.
Ποσες φορες πρεπει να το πω? -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Μηπως να γινει ψηφοφορια; οχι οτι εχει καμια τυχη ο σκορπιος, απλα απο περιεργεια..Διαφορετικο target group. Αλλο κοστουμι το ενα και διαφορετικο το αλλο.
Και τα 2 ειναι εξαιρετικα. Χαιρεσαι να τα οδηγεις. Προτιμω την ΜιΤο ελεω DNA για να μπορω να βολταρω και νορμαλ. -
Abarth γιατί σε αυτό το μέγεθος προτιμώ κάτι πιο άγριο από κάτι πιο εκλεπτυσμένο. Βασικά -στα χαρτιά τουλάχιστον- η Mito έχει καλύτερες επιδόσεις. Πέρα από αυτό corsair τα άλλα περί συναρμολόγησης κλπ που τα βασίζεις;
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
αν και μένει να ξεκαθαριστεί αν το GPA έχει τελικά τετραπίστονες ή διπίστονες μπροστα..νο ματερ για μένα. ..
Δεν εχει να ξεκαθαριστει τιποτα. Ειπα εχει 4 πιστονες και τελος.
Ποσες φορες πρεπει να το πω?εγω δεν πραγματικά ΔΕΝ ξέρω αν έχει ή δέν εχει τετραπίστονες...παραθέτω απο το σιτε της ABARTH
το σημείο της πατάτας..αν όντως ειναι ετσι..
-
-Eίναι AR
- Kαλύτερη εκμεταλλευση χώρων μπροστά
-Καλύτερος (κορυφαίος 0,29 νομίζω) αεροδυναμικός συντελεστής, που μακροπρόθεσμα θα σου γλιτώσει κάποια φράγκα από βενζίνη.
-Ακουγεται σαν AR, όχι τόσο όσο τον 'παλιό καλό καιρό', αλλά ακούγεται.
-Ένα σκασμό αξεσουάρ, κάνεις ότι θες.
-Στα σημεία μεν αλλά καλύτερο πάτωμα δε.
-Σαφώς καλύτερη ποιότητα πλαστικών . Θα μπορούσε βέβαια να είναι και καλύτερη.
-Λίγο ελαφρύτερη, και με λίγο καλύτερη τελική
-Πιθανόν καλύτερο στησιμο (AR γαρ) αλλά και λόγω των contractive αμορτισέρ .
-Μετά από κάποιο χρόνο χρήσης, δε θα σου γίνει κουδουνίστρα, όπως έγινε το GP το δικό μας που έχουμε για 2ο.
Δια ταύτα : ΜiTo
-
Ο χρήστης teo75 έγραψε:
αν και μένει να ξεκαθαριστεί αν το GPA έχει τελικά τετραπίστονες ή διπίστονες μπροστα..νο ματερ για μένα. ..
Δεν εχει να ξεκαθαριστει τιποτα. Ειπα εχει 4 πιστονες και τελος.
Ποσες φορες πρεπει να το πω?εγω δεν πραγματικά ΔΕΝ ξέρω αν έχει ή δέν εχει τετραπίστονες...παραθέτω απο το σιτε της ABARTH
το σημείο της πατάτας..αν όντως ειναι ετσι..deja vu κ ομως ειναι πατατα τελικα
Alfa Romeo MiTo 155 PS ή Abarth Grande Punto 155 Ps;