-
συνεχίζοντας, έχω καταφέρει να καίει κατά τα 2/3 στο μειωμένο τιμολόγιο και το υπόλοιπο στην κανονική χρέωση.
πχ αν κάψει 20KWh σε μια μέρα, οι 14 είναι με μειωμένο τιμολόγιο
μου φαίνεται θα πάει καλά.. -
Nικό από όσο έχω αντιληφθεί εχεις εγκαταστήσει έναν ενεργειακό ''αστακό''
Έχεις:
α) Αντλία θερμότητας: Ότι ποιο αποδοτικό σήμερα σε σχέση (με σημερινά δεδομένα) τιμής - απόδοσης δεν το αγγίζει ούτε το πέλλετ που πλέον πωλείται και 350 ευρώ ο τόνος!
β) Ενδοδαπέδια: ότι καλύτερο για οικιακή θέρμανση αφού δεν χρειάζεσαι πάνω απο 45 βαθμούς στο κύκλωμα για να ζεσταθείς και όχι 80 και βάλε στα σώματα άσε που σου λύνει πολλά χωροταξιακά θέματα μέσα στο σπίτι
γ) Ηλιακά πάνελ: που σου φτάνουν το νερό πολλές φορές σε επίπεδα που δεν χρειάζεται καν να δουλέψει ο εναλλάκτης!
δ)Δοχείο αδράνειας: για αποθήκευση ζεστού νερού και χρήσης προς εκμετάλλευση του για εξοικονόμηση ρεύματος.Τι άλλο να ζητήσει κανείς απο άποψη θέρμανσης? Μόνο η γεωθερμία σου λείπει
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
http://www.interplast.gr/Docs/GaiaAirDF6.pdfαυτό έβαλα αλλά για καταναλώσεις κτλ ακόμα είναι νωρίς να βγει εκτίμηση γιατί δε μένω μέσα. τώρα είναι ανοιχτό και συντηρεί μια θερμοκρασία 15 βαθμών. Σε μέρες με καλό ήλιο που ζεσταίνει καλά το μποιλερ από τα ηλιακά, έχει κάνει κατανάλωση 35 KWh στο 24ωρο. Άλλες μέρες έχει κάψει και 50 αλλά πάλευε να ζεστάνει το κρύο σπίτι μέσα στο καταχείμωνο.
Από την άλλη, όταν θα μένω μέσα με το καλό, θα καταναλώνουμε τα ζεστά νερά, οπότε πάλι θα παίζει.
το σπίτι είναι 160 τμ μονοκατοικιαΑν ειναι φρεσκοχτισμενο το σπιτι η γενικοτερα δεν κατοικουσε κανεις η καταναλωση σε ενεργεια για θερμανση θα ειναι αυξημενη.Σου μιλω εκ πειρας (αν και μου τα λεγαν κι εμενα).Ειχα μπει Δεκεμβριο σε φρεσκοχτισμενο και ο λεβητας πετρελαιου που ειχα τοτε δουλευε συνεχομενα για σχεδον 2 μερες για να πιασω 20 βαθμους!!!!!!Τον επομενο χειμωνα που ειχε κατοικηθει η οικοδομη εκαψα πολυ λιγοτερο.
-
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Nικό από όσο έχω αντιληφθεί εχεις εγκαταστήσει έναν ενεργειακό ''αστακό''Έχεις:
α) Αντλία θερμότητας: Ότι ποιο αποδοτικό σήμερα σε σχέση (με σημερινά δεδομένα) τιμής - απόδοσης δεν το αγγίζει ούτε το πέλλετ που πλέον πωλείται και 350 ευρώ ο τόνος!
β) Ενδοδαπέδια: ότι καλύτερο για οικιακή θέρμανση αφού δεν χρειάζεσαι πάνω απο 45 βαθμούς στο κύκλωμα για να ζεσταθείς και όχι 80 και βάλε στα σώματα άσε που σου λύνει πολλά χωροταξιακά θέματα μέσα στο σπίτι
γ) Ηλιακά πάνελ: που σου φτάνουν το νερό πολλές φορές σε επίπεδα που δεν χρειάζεται καν να δουλέψει ο εναλλάκτης!
δ)Δοχείο αδράνειας: για αποθήκευση ζεστού νερού και χρήσης προς εκμετάλλευση του για εξοικονόμηση ρεύματος.Τι άλλο να ζητήσει κανείς απο άποψη θέρμανσης? Μόνο η γεωθερμία σου λείπει
ναι, και μάλιστα τα είχα 'κλείσει' πριν δύο χρόνια ε! απλά ήταν και θέμα.. τύχης. εκεί πέρα δεν έχει φτάσει η τηλεθέρμανση που έχει η πόλη της Κοζάνης, ούτε φ.αέριο κεντρικά υπάρχει, οπότε ήμουν μεταξύ λέβητα συμπυκνωμάτων ή αντλία θερμότητας.
τελικά πήγα σε λύση ολοκληρωμένη από το εργοστάσιο, ενώ μπορεί κανείς να βάλει ξεχωριστά κάθε υποσύστημα. τάδε αντλία, τάδε κυκλοφορητή, τάδε σωλήνες κενού.
γιατί το λέω.. το δικό μου έχει δοχείο 200lt και τώρα κάτι μέρες με ήλιο ανεβάζει μέσα 85-90 βαθμούς και.. σταματάει να τραβάει από τον ήλιο, ενώ η ώρα είναι μόνο 1-2 το μεσημέρι. θα μπορούσε δηλαδή να αποθηκεύσει και περισσότερη ενέργεια.
βέβαια δε μένω μέσα για να ξοδεύω ζεστο νερό, αλλά πάλι πόσο να ξοδέψεις...είδα λοιπόν ότι έβγαλε παρόμοιας λειτουργίας 'ολοκληρωμένο' σύστημα και η buderus (hybrid το λέει) που έχει... 500 lt δοχείο!!! ε αυτό θα μου ήταν ακριβώς ότι πρέπει από όσο νομίζω.
λεπτομέρειες, αλλά προκύπτουν από το.. tuning της εγκατάστασης
υ.γ. η ΔΕΗ παλιά έδινε μπρικέτες κάρβουνου που θυμάμαι ότι τέτοιο είχε εγκαταστησει ο πατέρας μου στο πατρικό. είχε μεγάλο υπόγειο, άνοιγε μια πόρτα και... άδειαζε κάρβουνα ένα φορτηγό. μετά κάναμε οικογενειακώς το θερμαστή
αλλά ευτυχώς ήταν και το μαγαζί κάτω από το σπίτι, οπότε συνήθως γινόταν τις ώρες εργασίας.
γιατι το λέω; βλέπω ότι ζητάνε από τη ΔΕΗ να ξανανοίξει το 'εργοστάσιο' που παράγει μπρικέτες για να αγοράζει ο κόσμος εδω γύρω. επιστροφή στο μέλλον -
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Αν ειναι φρεσκοχτισμενο το σπιτι η γενικοτερα δεν κατοικουσε κανεις η καταναλωση σε ενεργεια για θερμανση θα ειναι αυξημενη.Σου μιλω εκ πειρας (αν και μου τα λεγαν κι εμενα).Ειχα μπει Δεκεμβριο σε φρεσκοχτισμενο και ο λεβητας πετρελαιου που ειχα τοτε δουλευε συνεχομενα για σχεδον 2 μερες για να πιασω 20 βαθμους!!!!!!Τον επομενο χειμωνα που ειχε κατοικηθει η οικοδομη εκαψα πολυ λιγοτερο.
ναι, ακόμα και σήμερα δεν έχει εσ. κουφώματα και μπάζει και το υπόγειο από τα παράθυρα που έχει. Αν κλείσουν και αυτά και μπούμε μέσα με το καλό το καλοκαίρι, τότε και γω πιστεύω να δω μικρότερα νούμερα, ενώ έχω και backup το τζάκι με πόρτα για να δίνει κυρίως το βράδυ και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες να βοηθά το μηχάνημα.
οκ, μπορεί λέει να παίζει και στους -15 (αυτό... διαπιστώθηκε φέτος) αλλά παίζει καλύτερα μέχρι τους -5.
ενώ από -15 εώς -20 είναι σε... extreme μεριά και δεν πρέπει να δουλεύει εκεί πολλές ώρες ενώ θα σταματά και πιο συχνά για να μη πιάνει πάγο (το κάνει αυτόματα όπως και τα κλιματιστικά)για όποιον έχει όρεξη για μελέτη να ένα καλό pdf
https://wmcv3.jhl.no/uploads/7/files/fi ... h_gaia.pdf -
Αυτός που μας φέρνει πετρέλαιο είπε ότι για του χρόνου σκέφτονται ένα νέο πετρέλαιο θέρμανσης (σαν ελαφρύ μαζούτ) στα 60 λεπτά που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πετρελαιοκινητήρες.
Υπάρχει αλήθεια σ' αυτό ή να αγοράσουμε καυστήρα πέλετς;
-
Είναι θέμα κανονιστικού πλαισίου. Το μαζούτ απαγορεύεται να χρησιμοποιείται για θέρμανση. Το νέο αυτό υποπροιόν σε τι κατηγορία θα υπαχθεί, και ποιος θα του δώσει άδεια?
Πέραν αυτών η ουσία είναι μία και το σάμαλι γωνία, θα αφήσει το κράτος αφορολόγητο αυτό το νέο καύσιμο, και για ποιο λόγο? Του χρόνου μάλιστα που το θέρμανσης πρέπει να εξισωθεί σε φορολογία με το κίνησης? Είμεθα σοβαροί? -
και δω οι.. πετρελαιάδες έχουν πει κάτι τέτοιο. για βιοντίζελ είπανε, αλλά όχι ότι είναι σίγουρο. το ωραίο είναι ότι είπε την ίδια τιμή, 60 λεπτά!
-
Το βιοντίζελ είναι συνήθως ακριβότερο από το πετρέλαιο, όταν το συγκρίνουμε την τιμή του τελευταίου χωρίς φόρους. Απαλλάσεται όμως της φορολογίας, και γι' αυτό είναι φθηνότερο στην τελική τιμή.
ΟΜΩΣ , απαλλάσεται των φόρων μια συγκεκριμένη ποσότητα κάθε χρόνο, υπάρχει πλαφόν δηλαδής. Και η οποία δεν φτάνει ούτε για εντριβές στους γριππωμένους.
Αλλάξτε λοιπόν πλευρό, και του χρόνου πετρέλαιο ή αέριο με φόρους θα έχετε πάλι. Και αυτή τη φορά περισσότερους από ποτέ. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτός που μας φέρνει πετρέλαιο είπε ότι για του χρόνου σκέφτονται ένα νέο πετρέλαιο θέρμανσης (σαν ελαφρύ μαζούτ) στα 60 λεπτά που δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πετρελαιοκινητήρες.Υπάρχει αλήθεια σ' αυτό ή να αγοράσουμε καυστήρα πέλετς;
Τι εννοεις ολοκληρομενο λεβητα που καιει πελλετ;Η μονο καυστηρα που προσαρμοζεται στον λεβητα πετρελαιου;Γιατι αν εννοεις τον δευτερο σου λεω με σιγουρια οτι ειναι λυση απελπισιας.
-
εγώ δε λέω ότι είναι κακό το πελετ, αλλά για καμια περίπτωση ξενώνα κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο
δλδ σε υπάρχουσα εγκατάσταση με καλοριφερ που υπάρχει χώρος για μια μικρή αποθήκη και να υπάρχει σύστημα τροφοδοσίας αυτόματο.
βέβαια σε κόστος θα ανέβει, αλλά είναι κάτι που δε μπορεί να ανέβει τρελά η τιμή του σαν καύσιμο. πελετ μπορεις να κάνεις ακόμα και με σταχυα που λέει ο λόγος.
για μένα πιο πολύ είναι το θέμα να αποδεχτείς την τροφοδοσία και τον καθαρισμό της στάχτης, που βέβαια είναι κάτι πολύ απλούστερο από το να φορτώνεις το τζάκι που έγινε φέτος το εθνικό σπορΑΛΛΑ αν ξεκινήσεις σπίτι ή κάνεις ανακαίνιση που θα... ρίξεις ντουβάρια, νομίζω ότι είναι αμαρτία να μη μπει υποδαπέδια.
και τότε ξεκινάς να σκεφτείς το τι ταιριάζει σε αυτή την περίπτωση (αντλίες κτλ)το μόνο σίγουρο είναι οτι αργά ή γρήγορα θα βγάλεις τα λεφτά σου. και με αυτά που βλέπω με το πετρέλαιο, δεν είναι να ελπίζει κανείς ότι θα πέσουν οι τιμές. νομίζω ότι το μόνο μέρος με.. υποσχέσεις για εύκολη γεώτρηση είναι τώρα πια η Ελλάδα!!!!!! χοχοχοχοχοχο
-
Σκεφτομαι να αλλάξω σε διαμέρισμα τριάρο 80 τμ 4ου ορόφου την θέρμανση από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο. Τι λέτε αξίζει τον κόπο; Έχει την ίδια απόδοση με το πετρέλαιο και είναι οικονομικότερο; Είναι καλύτερα να το κάνουμε όλοι ως πολυκατοικία ή να βάλω μόνος μου ανεξάρτητο καυστήρα στο μπαλκόνι μου; Τι κερδίζω και τι χάνω στην κάθε περίπτωση;
Σας ευχαριστώ και πιστεύω να μην κούρασα... -
Λοιπόν, σπίτι 110 τμ, κατασκευής άνω της 35ετίας, διαμπερές με μεγάλα μακρόστενα μπαλκόνια, στο 2ο όροφο διόροφης οικοδομής έχοντας από πάνω πλάκα, με παλιά κουφώματα αλλά οι 4 μπαλκονόπορτες να έχουν διπλές πόρτες ζεσταινόταν με θερμοσυσσωρευτές αρκετά παλαιούς, να φανταστείτε είχαν χάλκινη επένδυση με σχέδια. Οι θερμοσυσσωρευτές άναβαν μόνο βράδυ(μετά τις 11) κι έσβηναν το πρωί. Το σπίτι αρκετά ζεστό, με αποτέλεσμα κάποιες μέρες οι συσσωρευτές να μην άναβαν καθόλου. Για ζεστό νερό, κλασσικά ηλεκτρικός θερμοσίφωνας. Το σπίτι αυτό από στο 4μηνιαίο λογαριασμό (Νοέμβρη-Δεκέμβρη) είχε κόστος περί τα 1000 ευρώ, περιλαμβάνοντας τις συνήθεις επιβαρύνσεις του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Από τα παραπάνω φαίνεται πόσο πολύ συνέφερε μέχρι πρότινος η χρήση ρεύματος για ζέστη. -
Και στο μέλλον θα συμφέρει το ρεύμα , απλά με πιό σύγχρονους τρόπους .
-
Φάμας, για να υπάρχει κομπλέ εικόνα χρειάζεται να δούμε που είναι αυτό το σπίτι, και αν υπάρει εκτίμηση του πόσο θα ήταν ο λογαριασμός θέρμανσης αν είχε άλλη μέθοδο.
Προφανώς χρεώνεται με νυχτερινό τιμολόγιο. -
dstou, μέσα στη Θεσσαλονίκη είναι, σε περιοχή που φημίζεται για την υγρασία της(Καλαμαριά). Σε σύγκριση πάντως με σπίτι παρόμοιων χαρακτηριστικών στην ίδια περιοχή η διαφορά είναι πολύ μεγάλη για το κόστος θέρμανσης, πχ λογαριασμός φ.α. 59 ημερών(Ιανουάριο-Μάρτιο) 580€.
-
Βάλε εξωτερική μόνωση, κουφώματα, ΠΑΡΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ επειδή ανεβαίνεις ενεργειακή κατηγορία
... και ένα καλό inverter. -
Πλέον το ηλεκτρικό θα συμφέρει ούτως ή άλλως. 1 λίτρο πετρελαίου αντιστοιχεί σε περίπου 10 κιλοβατώρες. Αν πάει 1,40 το θέρμανσης θα συμφέρει να καίει κανείς ηλεκτρικό (εφόσον κοστίζει λιγότερο από 14 λεπτά η kWh)
Δεν αναφέρομαι σε αντλίες θερμότητας κλπ. που συμφέρουν ήδη τρελά. -
Πράγματι το ρευμα αποδεικνύται τουλάχιστον προς το παρόν το φθηνότερο μέσο.
Θελώ να ρωτήσω αν κανείς εχεί υποψην του κάτι σε σχέση με αυτή την τεχνολογία http://thermansis.net η οποια χρησιμοποιει ρεύμα κ είναι πολλά υποσχόμενη -
και ολη η θερμοτητα απο τις τρεις 'μπουκαλες' που παει? χανεται ετσι απλα ?
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Η DIESEL?