-
μαστορα εναν ορισμο του νερακια, η λεπτορευστα λαδια , οποτε εχεις χρονο.
την καλημερα μου -
και συνεχιζω (για να φτασω τα 1000 ποστ) αν ο κατασκευαστης προτεινει 5-30 και δεν λεει οτι οταν φτασουμε 150000χλμ φερ ειπειν αλλαζουμε λαδια , εμεις φτασαμε αισιως τα 200000χλμ , και με δεδομενο οτι δεν μπορουμε να γνωριζουμε οπως αναφερεις
- Δεν γνωρίζετε την κατάσταση του κάθε κινητήρα
- Δεν γνωρίζετε τις επι μέρους τεχνικές του λεπτομέρειες
- Δεν γνωρίζετε την παροχή της αντλίας κάθε κινητήρα
- Δεν γνωρίζετε την κατάσταση της αντλίας λαδιού κάθε κινητήρα
- Δεν γνωρίζετε τη διαμόρφωση του κάρτερ κάθε κινητήρα ( αν συγκρατεί τα λάδια στις στροφές ή όχι )
- Δεν γνωρίζετε την κατάσταση του ελατηρίου της ανακουφιστικής βαλβίδας
- Δεν γνωρίζεται αν ο κάθε κινητήρας έχει καθερές τις διόδους του λαδιού μέσα στον στρόφαλο και στη λίπανση του /των εκκεντροφόρων
τι κανουμε ; περναμε προληπτικα στο 5-40 η 10-40 ;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εσύ νομίζεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια όπως φάνηκε στο προηγούμενο ποστ σου, εγώ έφερα δύο προσωπικά παραδείγματα για να δείξω ότι αυτό που λες ΔΕΝ είναι απόλυτο.
Και τα δύο αυτοκίνητα γνωρίζουν το πλήρες φάσμα απόδοσης.
Κωνσταντίνε, όσοι προτίνεται μετά βεβαιότητας μόνο λεπτόρευστα λάδια και όσοι μιλάνε εδώ για λίγο παχύτερα σε περιπτώσεις δουλεμένων κινητήρων είναι από εσάς εξορισμού εξοβελισταίοι, καλό είναι να κρατάτε και καμμία πισινή όταν τα προτείνεται σε όλασ ανεξαιρέτως τα μοτέρ για διάφορους και πολλούς λόγους.
Μήπως ο κατασκευαστής του κινητήρα θέλει αυτά τα λεπτόρευστα λάδια;
Αν ξέρεις κανένα κατασκευαστή να προτείνει το ίδιο ιξώδες λεπτόρευστο λάδι που προτείνει στα καινούργιο μοτέρ με το ίδιο μοτέρ μετά από 150-200.000 χλμ σε συνθήκες καλοκαιριού πες μου να τον μάθω και εγώ, γιατί η δική μου ένσταση είναι στα αρκετά δουλεμένα μοτέρ και όχι στα καινούργια.
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
μαστορα εναν ορισμο του νερακια, η λεπτορευστα λαδια , οποτε εχεις χρονο.
την καλημερα μουΔεν υπάρχει ορισμός, είναι κατ΄ευημισμό η έκφραση, αλλά τα λάδια 0-10 , 0-20 , 0-30 , 5-30, θεωρούνται νεράκια, η άποψη μου είναι ότι είναι καλό μετά τα 120-150.000 ειδικά αν το μοτέρ ταλαιπωρείται με φορτία και θερμοκρασίες να περνάει κανείς σε 10-40, αυτή είναι η δική μου άποψη, και έχει να κάνει μόνο με την προστασία των κουζινέτων βάσης / μπιελών / έδρανα εκκεντροφόρων στα αλουμινένια καπάκια.
Όποιος έχει άλλη άποψη να την ακολουθήσει, απλά επισημαίνω από ποιό σημείο μπορεί να προέλθει πρόβλημα.
Αν υπάρχει όργανο πίεσης λαδιού στο ρελαντί με θερμοκρασία λαδιού 80-90c η πίεση είναι αυτή που λέει ο κατασκευαστής δεν υπάρχει λόγος αλλαγής από το προτεινόμενο ιξώδες.Πόσα αμάξια όμως έχουν όργανο πίεσης και θερμοκρασίας για να έχει ήσυχο το κεφάλι του ο οδηγός ?
Αν η πίεση είναι χαμηλότερη από την προβλεπόμενη και στην θερμοκρασία που λέει ο κατασκευαστής, σημαίνει ότι υπάρχει φθορά στα κουζινέτα, εκεί παραμονεύει η ζημιά, και η λύση είναι η αλλαγή στο ιξώδες του λαδιού και ξανά έλεγχος, αν ανέβει η πίεση συνεχίζει το μοτέρ να είναι προστατευμένο, αν όχι, τότε θέλει άνοιγμα πριν σπάσει, πάντα αναφέρομαι σε δουλεμένα μοτέρ.Όποιος θεωρεί αυτές τις αντιλήψεις ξεπερασμένες παίρνει και το ρίσκο της επιλογής του, λέγοντας ότι μάλλον δεν έχει αντιληφθεί τη συμβαίνει εκεί κάτω όταν ο κινητήρας φορτώνεται, και δεν φορτώνονται μόνο από στοφές οι κινητήρες αλλά και με 3η ή 4η ή 5η με λίγα χλμ και τέρμα γκάζι.
-
Πάμε ξανά γιατί τα μπλέκεις πολύ και δεν μου αρέσει.
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
200.000xλμ και λάδια νεράκια δεν...με την καμμία και σε κανένα αυτοκίνητο, χιλιοειπωμένο από εμένα κατά καιρούς μέχρι παρεξήγησης.
Δεν είναι θέμα ζορίσματος, πρίν χρόνια με 70 χλμ χαλαρά την είχε πάθει φίλος έξω από τον Βόλο, γιαυτό φωνάζω για να λεπτόρευστα λάδια, για να μην την πάθει κανείς, αλλά ?Καλό κουράγιο.
Κι εγώ απλά σου φέρνω 2 παραδείγματα αυτοκινήτων που είναι με 'λάδια νεράκια' (sic), το ένα έχει ξεπεράσει προ πολλού το όριο που αυθαίρετα έθεσες, το άλλο δε πολύ πιθανό να τα έχει ξεπεράσει αν το πάρουμε αναλογικά με τον μέσο ρυθμό περιστροφής τους, τα οποία αμάξια τρώνε αρκετή πίεση κάτω από όλες τις συνθήκες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο και φυσικά καμία σχέση με προτροπές του τι να κάνουν οι άλλοι στα αμάξια τους γιατί πραγματικά ποσώς με ενδιαφέρει, καμία σχέση με εξοβελισμούς και με 'εμείς και εσείς'. Απλά και ντόμπρα πράγματα.
Πολύ θα ήθελα να ξέρω βέβαια τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μια αλλαγή σε 10-40 σε ένα μοτέρ που ο κατασκευαστής ζητάει 0-30, ακόμα κι αν έχει ξεπεράσει τα 150.000.
-
Δεν πρόκειται να καταλήξουμε πουθενά τελικά. Στα αμάξια σας μπορείται να βάζετε ότι θέλετε, οι προτροπές προς τρίτους με ενοχλούν, το λέω ευθέως και έχω εξηγήσει το γιατί αρκετές φορές.
Το σίγουρο όμως είναι ότι κανένας κινητήρας αν από 5-30 πάει μετά από κάποιες δεκάδες χλμ σε 10-40 δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, πέρα από 5-10 c άνοδο της θερμοκρασίας του λαδιού ( δεν είναι τόσο σίγουρο αυτό, είναι ανάλογο της φθοράς των κουζινέτων ) και μιας αύξησης της κατανάλωσης 0.2 - 0.4 του λίτρου, μηχανικά δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, απεναντίας, θα να συνεχίσει να λειτουργεί για πολύ ακόμα.
Αλλά επειδή είναι κουραστικό το όλο θέμα με το να επανέρχεται κάθε τόσο, το αφήνω, γιατί ούτε τα υπονοούμενα που **ίσως **περιέχουν συγκαλυμένες απειλές Πάμε ξανά γιατί τα μπλέκεις πολύ και δεν μου αρέσει. γουστάρω.
Καλό καλοκαίρι νάχεις.
ΥΓ. Παράδειγμα σημερινό, βρέθηκα σε συνεργείο φίλου και ήρθε MITO με 40.000 χλμ που κοπάναγε σαν τρακτέρ, το άκουσε ο φίλος και πριν κάνει τίποτα γύρισε με μια αγκαλιά μονόκιλα 10-40, του λέει ο ιδιοκτήτης τι κάνεις εκεί ? του λέει περίμενε, το σηκώνει στο δικόλωνο βγάζει την τάπα και δεν πρέπει να είχε 1-1.5 λίτρο λάδι μέσα, του έβαλε τα 10-40 και δούλευε τελείως αθόρυβα, πρώτη φορά το ακούω να δουλεύει τόσο ήσυχα είπε το παλικάρι που είχε το αμάξι.
Τα όποια συμπεράσματα δικά σου, τα δικά μου όπως και οι θέσεις μου και** οι αντιλήψεις μου** είναι γνωστά, μεμονωμένο περιστατικό ? ακραίο ? πές το όπως θέλεις, εγώ έτυχε για μια ακόμα φορά να δω με τα μάτια μου μια παρολίγο καταστροφή ενός κινητήρα που κοπάναγε χωρίς λόγο, και που είχε ελάχιστο λάδι και λαμπάκι δεν είχε ανάψει.
-
Δεν πρόκειται να καταλήξουμε πουθενά τελικά. Στα αμάξια σας μπορείται να βάζετε ότι θέλετε, οι προτροπές προς τρίτους με ενοχλούν, το λέω ευθέως και έχω εξηγήσει το γιατί αρκετές φορές.Το σίγουρο όμως είναι ότι κανένας κινητήρας αν από 5-30 πάει μετά από κάποιες δεκάδες χλμ σε 10-40 δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, πέρα από 5-10 c άνοδο της θερμοκρασίας του λαδιού ( δεν είναι τόσο σίγουρο αυτό, είναι ανάλογο της φθοράς των κουζινέτων ) και μιας αύξησης της κατανάλωσης 0.2 - 0.4 του λίτρου, μηχανικά δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, απεναντίας, θα να συνεχίσει να λειτουργεί για πολύ ακόμα.
Αλλά επειδή είναι κουραστικό το όλο θέμα με το να επανέρχεται κάθε τόσο, το αφήνω, γιατί ούτε τα υπονοούμενα που **ίσως **περιέχουν συγκαλυμένες απειλές Πάμε ξανά γιατί τα μπλέκεις πολύ και δεν μου αρέσει. γουστάρω.
Καλό καλοκαίρι νάχεις.
ΥΓ. Παράδειγμα σημερινό, βρέθηκα σε συνεργείο φίλου και ήρθε MITO με 40.000 χλμ που κοπάναγε σαν τρακτέρ, το άκουσε ο φίλος και πριν κάνει τίποτα γύρισε με μια αγκαλιά μονόκιλα 10-40, του λέει ο ιδιοκτήτης τι κάνεις εκεί ? του λέει περίμενε, το σηκώνει στο δικόλωνο βγάζει την τάπα και δεν πρέπει να είχε 1-1.5 λίτρο λάδι μέσα, του έβαλε τα 10-40 και δούλευε τελείως αθόρυβα, πρώτη φορά το ακούω να δουλεύει τόσο ήσυχα είπε το παλικάρι που είχε το αμάξι.
Τα όποια συμπεράσματα δικά σου, τα δικά μου όπως και οι θέσεις μου και** οι αντιλήψεις μου** είναι γνωστά, μεμονωμένο περιστατικό ? ακραίο ? πές το όπως θέλεις, εγώ έτυχε για μια ακόμα φορά να δω με τα μάτια μου μια παρολίγο καταστροφή ενός κινητήρα που κοπάναγε χωρίς λόγο, και που είχε ελάχιστο λάδι και λαμπάκι δεν είχε ανάψει.
Ασχετο τώρα αλλά νομίζω ότι και με 1.5 λίτρο 10-40 στον κινητήρα τον ίδιο θόρυβο θα έκανε.
Μήπως απλά ο φίλος με το MITO παρέλειψε να κοιτάξει εγκαίρως την στάθμη στο λάδι;
Εικασίες κάνω απλά. -
Α) Κανένα μιτο δεν καίει λάδια ...
Β) το γεγονός ότι πέρασε απο κατασταση δεν εχω λάδια σε κατασταση εχω δεν. Σου λέει κάτι ;Η φιατ προτείνει τα 5-40 σελινια, ο φίλος ξέρει παραπάνω που του έβαλε το 10αρη;
Το προφανές ειναι ότι ο λακαμας ο κάτοχος στο προηγούμενο σέρβις θα βρέθηκε σε ενα άλλο φίλο σου που θα του έβαλε ότι του περισσευσε στο ράφι και θα του το παρουσιασε σαν την ανακάλυψη του αιώνα
Κατα τα αλλα ειναι επικίνδυνα πραγματα αυτα που αναμασας σαν Σοφια ετών ... Στο αυτοκίνητο ακολουθούμε το προγραμμα του κατασκευαστή και για το θεό, δεν γενικεύουμε τοσο απροκάλυπτα
-
Τώρα σοβαρά, τι θες να πεις με αυτό το παράδειγμα και το φέρνεις στο συγκεκριμένο σημείο της κουβέντας; Το μοτέρ δεν είχε λάδι μέσα, και 0-10 να του έβαζε θα σταματούσε το κοπάνημα κατά πάσα πιθανότητα.
Eγώ θα το ξαναπώ, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι βάζει ο καθένας στο αμάξι του, το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ακολουθήσει τις προσταγές του κατασκευαστή. Αν θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο, δικό του το μαχαίρι, δικό του και το καρπούζι. Λες και πήρε κανείς από δω μέσα το πιστόλι, το έβαλε στον κρόταφο κανενός και του είπε βάλε 0-30 στο μοτέρ σου αλλιώς θα σε κάνω Κύκλωπα.
-
Aνούσια η συζήτηση. Υπάρχει ένα δεδομένο στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το ιξώδες και οι προδιαγραφές που προτείνει ο κατασκευαστής για τη μέση χρήση που προορίζεται να κάνει το αυτοκίνητο που σχεδίασε. Από εκεί και πέρα υπάρχουν απόψεις, συνήθως όχι τεκμηριωμένες, αν και μερικές φορές υπάρχουν και τέτοιες.
Δεν έχει το αλάθητο ο κατασκευαστής, αλλά από την άλλη δεν κάνει και εύκολα λάθος και μάλιστα σε τόσο κρίσιμο θέμα. -
Εσύ νομίζεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια όπως φάνηκε στο προηγούμενο ποστ σου, εγώ έφερα δύο προσωπικά παραδείγματα για να δείξω ότι αυτό που λες ΔΕΝ είναι απόλυτο.
Και τα δύο αυτοκίνητα γνωρίζουν το πλήρες φάσμα απόδοσης.
Κωνσταντίνε, όσοι προτίνεται μετά βεβαιότητας μόνο λεπτόρευστα λάδια και όσοι μιλάνε εδώ για λίγο παχύτερα σε περιπτώσεις δουλεμένων κινητήρων είναι από εσάς εξορισμού εξοβελισταίοι, καλό είναι να κρατάτε και καμμία πισινή όταν τα προτείνεται σε όλασ ανεξαιρέτως τα μοτέρ για διάφορους και πολλούς λόγους.
Μήπως ο κατασκευαστής του κινητήρα θέλει αυτά τα λεπτόρευστα λάδια;
Αν ξέρεις κανένα κατασκευαστή να προτείνει το ίδιο ιξώδες λεπτόρευστο λάδι που προτείνει στα καινούργιο μοτέρ με το ίδιο μοτέρ μετά από 150-200.000 χλμ σε συνθήκες καλοκαιριού πες μου να τον μάθω και εγώ, γιατί η δική μου ένσταση είναι στα αρκετά δουλεμένα μοτέρ και όχι στα καινούργια.
Δεν εχω δει μανουαλ που να λεει απο καποια χλμ και μετα να βάζεις άλλο λάδι .
-
.ΥΓ. Παράδειγμα σημερινό, βρέθηκα σε συνεργείο φίλου και ήρθε MITO με 40.000 χλμ που κοπάναγε σαν τρακτέρ, το άκουσε ο φίλος και πριν κάνει τίποτα γύρισε με μια αγκαλιά μονόκιλα 10-40, του λέει ο ιδιοκτήτης τι κάνεις εκεί ? του λέει περίμενε, το σηκώνει στο δικόλωνο βγάζει την τάπα και δεν πρέπει να είχε 1-1.5 λίτρο λάδι μέσα, του έβαλε τα 10-40 και δούλευε τελείως αθόρυβα, πρώτη φορά το ακούω να δουλεύει τόσο ήσυχα είπε το παλικάρι που είχε το αμάξι.
Το προηγουμενο σερβις ποτε το εκανε;
-
Ο κολλητος μου με το V70 2.0T και τα 240000χμ βαζει mobil 1 new life 0-40
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τώρα σοβαρά, τι θες να πεις με αυτό το παράδειγμα και το φέρνεις στο συγκεκριμένο σημείο της κουβέντας; Το μοτέρ δεν είχε λάδι μέσα, και 0-10 να του έβαζε θα σταματούσε το κοπάνημα κατά πάσα πιθανότητα.Eγώ θα το ξαναπώ, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι βάζει ο καθένας στο αμάξι του, το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ακολουθήσει τις προσταγές του κατασκευαστή. Αν θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο, δικό του το μαχαίρι, δικό του και το καρπούζι. Λες και πήρε κανείς από δω μέσα το πιστόλι, το έβαλε στον κρόταφο κανενός και του είπε βάλε 0-30 στο μοτέρ σου αλλιώς θα σε κάνω Κύκλωπα.
Συμφωνα με τα γραφομενα,το μοτερ ειχε λαδια και γι'αυτο δεν αναψε λαμπακι.........και συμφωνα με τη μαρτυρια του κατοχου ΠΟΤΕ δεν το ειχε ακουσει να δουλευει τοσο αθορυβα οσο με τα 10/40....
-
Καθαρα θεμα ελλειψης ελαιου.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Τώρα σοβαρά, τι θες να πεις με αυτό το παράδειγμα και το φέρνεις στο συγκεκριμένο σημείο της κουβέντας; Το μοτέρ δεν είχε λάδι μέσα, και 0-10 να του έβαζε θα σταματούσε το κοπάνημα κατά πάσα πιθανότητα.
Eγώ θα το ξαναπώ, δεν με ενδιαφέρει καθόλου τι βάζει ο καθένας στο αμάξι του, το λιγότερο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να ακολουθήσει τις προσταγές του κατασκευαστή. Αν θέλει να δοκιμάσει κάτι άλλο, δικό του το μαχαίρι, δικό του και το καρπούζι. Λες και πήρε κανείς από δω μέσα το πιστόλι, το έβαλε στον κρόταφο κανενός και του είπε βάλε 0-30 στο μοτέρ σου αλλιώς θα σε κάνω Κύκλωπα.
Συμφωνα με τα γραφομενα,το μοτερ ειχε λαδια και γι'αυτο δεν αναψε λαμπακι.........και συμφωνα με τη μαρτυρια του κατοχου ΠΟΤΕ δεν το ειχε ακουσει να δουλευει τοσο αθορυβα οσο με τα 10/40....
είχε λάδια και του έριξε και φρέσκα και έγινε τι ? υπερχείλιση...?
αυτά συμβαίνουν όταν πηγαίνουμε σε νονειμ συνεργείο και μας προτείνει να αλλάξουμε ανταλλακτικό με κάτι διαφορετικό από το ΟΕΜ ο κάθε καρμίρης γνώστης
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Για ξαναδιάβασε πόσο λάδι είχε: 'βγάζει την τάπα και δεν πρέπει να είχε 1-1.5 λίτρο λάδι μέσα'
-
Ναι αλλά αυτό βολευει τον GGAB. Αυτο το 10/40 πρεπει να είναι μαγικό νουμερο πάντως. Όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ναι αλλά αυτό βολευει τον GGAB. Αυτο το 10/40 πρεπει να είναι μαγικό νουμερο πάντως. Όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει.Sent from Corsair's brick
Τι με βολευει και για ποιο λογο;;;;;
Στα @@ το 10/40 και ακομη περοσσοτερο η ΜΙΤΟ...........καινουργιο αυτοκινητο να καιει λαδια και ακομη πιο τραγικο να μην αναβει η σχετικη λυχνια........
Μηπως ο γραφων υπολογισε την ποσοτητα με το ματι;;;;;λεω μηπως...... -
Μετά από κάποια χιλιόμετρα, όλα τα αυτοκίνητα θα κάψουν λάδια. Αν δεν το αλλάξεις εγκαίρως δηλαδή.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;