-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ποιός είπε ότι θα πουληθεί ποτέ;
Φυσική κατάληξη, εάν δεν έχεις χρήματα να το επισκευάσεις…..
Α. -
Ποιός είπε ότι θα πουληθεί ποτέ;Όλο σε ιταλικά fora συχνάζεις.
Όλα θα τα κρατάς;
-
Κάνω συλλογή. Προτιμώ να τα κάνω κοτέτσια παρά να τα δίνω για ψίχουλα. Εξάλλου δεν αξίζει για 1-2 χιλιάρικα να πουλήσεις. Ή το φτιάχνεις ή απλά το παροπλίζεις.
-
Κάνω συλλογή. Προτιμώ να τα κάνω κοτέτσια παρά να τα δίνω για ψίχουλα. Εξάλλου δεν αξίζει για 1-2 χιλιάρικα να πουλήσεις. Ή το φτιάχνεις ή απλά το παροπλίζεις.Εχεις τοσο μεγαλη αυλη;
-
Χώρο όσο θες... λεφτά για καινούρια αυτοκίνητα δεν υπάρχουν.
-
Χώρο όσο θες... λεφτά για καινούρια αυτοκίνητα δεν υπάρχουν.Απο τα αυγα που θα μαζευεις θα αγορασεις νεο!
-
Χώρο όσο θες... λεφτά για καινούρια αυτοκίνητα δεν υπάρχουν.Να σου δωσω την Μερκ μου για να παρω μια αλλη που θελω??
-
VW Golf IV μοντέλο του 1999 1,4 λίτρων και 370000(!!)χλμ. Το αυτοκίνητο παρόλο που είχε πλημελή συντήρηση, αποδείχθηκε πολύ αξιόπιστο. Τα μόνα προβλήματα που του έβγαλε αφορούσαν στο τζαμι του συνοδηγού που είχε χαλάσει κάπου 7-8 φορές! Τα τελευταία 30000χλμ χρησιμοποιούνταν ως εργλαβικό αυτοκίνητο.
-
Ενα πράγμα δεν έχω καταλάβει στο συγκεκριμένο thread.
Για να γράψεις εδώ πρέπει να έχει αποδημήσει το εργαλείο η απλά καμαρώνουμε τα χλμ που έχει όσο 'μεγαλώνει';
Αν είναι το δεύτερο, το κορσάκι που έχω παροπλισμένο έχει ξεπεράσει τα 205.000 και κάνει 7χλμ το μήνα
Το παραπάνω αμάξι έχει αποδειχτεί σκυλί με όλη την σημασία της λέξης αφού ότι έχει αλλαχτεί είναι αναλώσιμο.
To octavia 5 FSI που έχω αρχίζει να το πλησιάζει σε χιλιόμετρα, μόλις ξεπέρασε τα 151.000.
Πέρα από το θέμα που είχα με τους αερόσακους παλαιότερα, και το καθάρισμα των μπεκ και της εισαγωγής, μπορεί να πεί
κάποιος ότι δεν έβγαλε άλλο κουσούρι.
Μα τι λέω, πριν από λίγο καιρό απόκτησα και άλλο κουσούρι, δεν λειτουργεί ο αισθητήρας της πόρτας του οδηγού, με
αποτέλεσμα αν δεν γυρίσω το κλειδί στην μίζα μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, να μου κλειδώνει τις πόρτες.
Μπορεί να την πατήσω άσχημα καμιά μέρα λέμε..... -
Διαβασε το πρωτο ποστ
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Διαβασε το πρωτο ποστΑυτά παθαίνεις άμα δεν διαβάζεις από την αρχή, αλλά 44 σελίδες ήταν too much.
Ευχαριστώ bill. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Γράψτε πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας ή αν έχετε κινητήρα με πάνω από 200.000χλμ. που να αντέχει ακόμα. Κυρίως για νεότερα μοντέλα που νομίζω θα ενδιαφέρουν περισσότερο.
Επίσης κάθε πότε κάνατε αλλαγές λαδιών (και κάθε πότε λέει ο κατασκευαστής), την ηλικία του οχήματος (και αν ήταν μεταχειρισμένο) και αν τα χιλιόμετρα ήταν κυρίως σε πόλη ή σε ταξίδια.
Τέλος γράψτε και για ζημιές που δεν απαίτησαν αλλαγή κινητήρα ή ανακατασκευή του.Προσωπικές εμπειρίες κατά προτίμηση!
Ford fiesta courier 1.8 DI mod. 00 237.000 φανερά , τα πραγματικά του χλμ. δεν τα ξερω διωτη ειμαι ο τριτος αγοραστης απο οταν κατεβηκε απο Γερμανια
εικαζω ομως οτι τα πραγματικα του χλμ. πρεπει να ξεπερνανε κατα πολυ τα 500.000χλμ.διωτη μου εβγαλε τρομπα πετρελεου το 2010 .
Να μην το ματιαξω παει πολυ καλλα χωρις να καιει λαδι.
λαδι 10W 40 αλλαγη καθε 5000 χλμ και Φ λαδιου και Φ αερος
-
Το άλλαγμα φίλτρου λαδιού το καταλαβαίνω.
Άλλαγμα φίλτρου αέρος κάθε 5000 χλμ όμως σε τι μπορεί να χρησιμεύει; -
μια φορα 5000χλμ μετα το service στην επομενη αλλαγη λαδιων δηλαδη με επιασε το μερακι να φυσιξω στον αερα (κομφλερ) το κενουριο Φ αερος μολις 5000κ το τι σκονι εβγαλε δεν λεγεται!!!
ουυπς!! ( σκεπτομαι αποριμενος) και απο εδω τραβαει αερα μεσα στον χωρο καυσης;;;
ο αερας που ρουφαει ο κηνητιρας ειναι συμαντικο να ειναι τοσο καθαρος οπως και το λαδι του
το κοστος του ειναι μολις 10 με 12 €
και ο χρονος αλαγης του 5 λεπτα της Ωρας
προσωπικα πιστευω οτι τα αμαξακια μας το αξιζουν
-
Όταν φυσάς με πίεση το φ'ιλτρο αέρα χαλάει.
Το χαρτί γεμίζει μικρά σκισίματα και μετά περνάει η σκόνη στον κινητήρα.Το φίλτρο και παλιό να είναι δεν έχει σημασία για την κατανάλωση καυσίμου του κινητήρα.
Ο κινητήρας πάντα ζορίζεται να ρουφήξει αέρα, μόνο με τέρμα γκάζι ρουφάει ελεύθερα.
Με ένα παλιό φίλτρο αέρα ο εγκέφαλος ψεκάζει λίγο λιγότερο καύσιμο ώστε πάντα τα καυσαέρια να είναι σωστά.Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα σε χωματόδρομο, καλό είναι να βγάζεις συχνά το φίλτρο και να το τινάζεις ελαφρά από τη σκόνη που μάζεψε - όχι φύσημα.
-
Σε κινητηρες που εχουν turbo τα φιλτρα αερα βρωμιζουν πολυ διοτι ρουφανε τα παντα εξαναγκασμενα.
Στα ατμοσφαιρικα μπορει να δεις σε 30.000κμ να ειναι ακομη σε καλη κατασταση (μαυρισμενο, αλλα οχι βουλωμενο). -
Συμφωνώ απολύτως ότι ο αέρας που ρουφάει ο κινητήρας πρέπει να είναι πεντακάθαρος.
Απόρησα όμως, γιατί σ'εμένα πχ ένα φίλτρο κρατάει τουλάχιστον 40000 χλμ χωρίς να βγάζει τίποτα ιδιαίτερο όταν το τινάζω. Να υποθέσω ότι οφείλεται σε τρεις αιτίες:
- Είναι ντίζελ και άρα ρουφάει πάντα τη μέγιστη ποσότητα αέρα, πράγμα που ο βενζινοκινητήρας κάνει ελάχιστες φορές
- Αυτό που είπε ο cson παραπάνω.
- Κινείσαι σε μέρη με πολλή σκόνη.
Ερώτηση προς όποιον γνωρίζει, ένα φίλτρο φιλτράρει καλύτερα όσο πιο λερωμένο είναι ή όχι;
-
οντος ισχιουν οι τρις εκδοχες
- Είναι ντίζελ και άρα ρουφάει πάντα τη μέγιστη ποσότητα αέρα, πράγμα που ο βενζινοκινητήρας κάνει ελάχιστες φορές
- Αυτό που είπε ο cson παραπάνω.
- Κινείσαι σε μέρη με πολλή σκόνη.
ομολογο οτι δεν το ηξερα οτι το φιλτρο κανει μικροσκισιματα με τον αερα
αλλα οπως ειπα και ποιο πανω προτημισα να το αλλαζω με νεο παρα να το τιναζω- φισαω
-
Και παλι εξαρταται τον τυπο του φιλτρου. Εμενα του χιουνται το μαμα φιλτρο δεν πιστευω να σκιζετε απο το φυσημα, ειναι τοσο παχυ σαν κουβερτα! Απορω πως περναει αερας απο κει...
-
Ειναι ειδική τεχνολογία
LOL
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;