-
Με δύο καμμένες φλάντζες, να το αποκαλέις σκυλί είναι αξιοπερίεργο πάντως...
-
nissan sunny 1.4 12v του 1989 240000χλμ το μοτερ δουλευει ακομα καλα,το αμαξωμα ομως και ολα τα περιφεριακα εχουν γινει λατερνα,ολα χτυπανε απο το εσωτερικο μεχρι απο κατω ολα.
toyota corrolla 1.3 88hp 290000χλμ του 1993 σε αυτα τα χιλιομετρα εχουν ψοφησει τουλαχιστον 20αλογα καψιμο λαδιων που φαινονται απο εξατμιση,πολυς θορυβος απο το κινητηρα κλασσικα και αυτο εχει γινει λατερνα μετα απο τοσα χιλιομετρα.
opel astra 1.4 16v 1996 230000χλμ καψιμο φλαντζας στα 100000χλμ κλασσικα βασεις μηχανης ακρομπαρα κτλ.το εσωτερικο μετα απο τοσα χρονια εχει αντεξει και δεν εχει τριγμους το ιδιο και η μηχανη σε διαστημα 5000χλμ δεν καιει καθολου λαδι ουτε κανει θορυβους περιεργους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με δύο καμμένες φλάντζες, να το αποκαλέις σκυλί είναι αξιοπερίεργο πάντως...Ανάβει η ένδειξη θερμοκρασίας, σιγά το πράμα.
Θα ξανακάψει τη φλάντζα, το πολύ πολύ να κολλήσει ο κινητήρας. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Με δύο καμμένες φλάντζες, να το αποκαλέις σκυλί είναι αξιοπερίεργο πάντως...
Ανάβει η ένδειξη θερμοκρασίας, σιγά το πράμα.
Θα ξανακάψει τη φλάντζα, το πολύ πολύ να κολλήσει ο κινητήρας.Ψιλοπράγματα...
-
Με δύο καμμένες φλάντζες, να το αποκαλέις σκυλί είναι αξιοπερίεργο πάντως...για γαλλικό αμάξι πρόκειται
-
Το punto το μικρό(60ps μοντέλο 2000), με λίγο πάνω από 300.000 χλμ άφησε χρόνια και καιρούς πριν 2 μήνες.... Αλλάξαμε μηχανή και 'πετάει' . Άλλα 300.000χλμ θα τα γράψει standar
Φλάντζα κυλινδροκεφαλής μια φορά στις 80.000χλμ αλλά μέχρι τότε δεν είχε αλλάξει λάδια ΠΟΤΕ και δεν είχε γίνει και ποτέ έλεγχος . Από τότε τίποτα μέχρι το μπραφ -
Δεν νομίζω οτι 2 φόρες κάψιμο φλαντζάς σε 20 χρονια είναι τόσο σημαντικό.Εδώ καινούργια αυτοκίνητα πενταετίας παρουσιάζουν φλάντζες (FORD FIESTA) ή καίνε λαδιά και μάλιστα πολύ πιο συχνά.Επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο Peugeot 205 είχε κερδίσει για 2 χρονιές έναν απο τους πιο δύσκολους αγώνες παγκοσμίως το ράλυ Παρίσι Ντακάρ 1987 και 1988 για τους νεώτερους που δεν γνωρίζουν,με οδηγούς τον Ari Vatanen και Juha Kannkunen και θεωρουντάν ένα απο τα καλύτερα μοντέλα της Peugeot (http://www.youtube.com/watch?v=pP1KSjaE-08)
-
Το 205 που έχεις, είναι ίδιο με αυτό του Βάτανεν...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το punto στις 80.000χλμ δεν είχε αλλάξει λάδια ΠΟΤΕ και δεν είχε γίνει και ποτέ έλεγχος .?????????? are you serious my dear ??
-
Ούτε τη δωρεάν αλλαγή που έκανε τότε ο Εσκιάδης...
Το αστείο είναι ότι όταν είδα το αμάξι πρώτη φορά, έψαξα το service book. Άθικτο
Σκέφτηκα ότι το αμάξι θα πήγαινε σε εξωτερικό συνεργείο.... Μάταια
Θα το πάω για ένα γενικό service, σκέφτηκα
Και στη διαδρομή για Θεσσαλονίκη ανάβει λαμπάκι θερμοκρασίας, αλλά συνεχίζω...
Φτάνω στο συνεργείο και μετά από λίγο η διάγνωση ήταν . Λάδια-νερά ένα πράμα. Πλανιάρισμα-νέα φλάντζα κλπ κλπΥ.γ. το αμάξι αυτό το χρησιμοποιούσε ο πεθερός μου σαν γάιδαροι. Και το είχε γραμμένο στα @@ του...
-
Με δύο καμμένες φλάντζες, να το αποκαλέις σκυλί είναι αξιοπερίεργο πάντως...Σκυλι και το ροντβάιλερ ,σκυλι και το κανις
-
Σε 9.000 χλμ θα τα πουμε με το καλό, για να μπώ και εγώ στο club των 200K !!!
Accent 2001, 1500cc -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
βέβαια επειδή είναι αμάξι που το χρησιμοποιούμε μόνο μέσα στην πόλη, δεν το πιέζουμε.
Επειδή κυκλοφορείτε μέσα στην πόλη, το πιέζετε.
Γ: Αρχίζω να νιώθω υπερβολικός όταν λέω ότι ένας κινητήρας μετά τα 150.000km αρχίζει να τα 'παίζει'.
Είσαι.
Το ανέφερα με το 'σκεπτικό' ότι ο κινητήρας δεν 'Χτυπάει' κόφτες και δεν πιέζεται όσο αναφορά το να πατάς τέρμα το γκάζι.
Σίγουρα ταλαιπωρείται με το σταμάτα-ξεκίνα.
Το ιδανικό θα ήταν να πήγαινε απλώς πορεία για 310.000km σε ίσιωμα (χωρίς ανηφόρες-κατηφόρες), αλλά προφανώς αυτό είναι ιδεατή κατάσταση.Να σημειώσω βέβαια ότι η υπερβολική μου άποψη πάνω στο αμάξι προέρχεται από το ότι συνήθως στα 100.000km αρχίζουν οι μαλακο-φθορές όπως ρουλεμάν τροχών, στα 120.000km ακρόμπαρα-μεσόμπαρα, φούσκες υδραυλικού τιμονιού, στα 200.000km βάση μηχανής, ίσως τσιμουχάκια βαλβίδων κτλ-κτλ.
Ωραίο είναι να έχεις μία αξιόπιστη μηχανή στο αμάξι, αλλά χωρίς και αξιόπιστα περιφερειακά, δεν 'πας πουθενά'.
(απλή διατύπωση σκέψης έκανα )Και σαν προέκταση της όλης κατάστασης σκέφτηκα ότι αν το accent κατάφερε και έβγαλε απροβλημάτιστα 310.000km (και συνεχίζει ), τότε το Α3 πόσα πρέπει να 'βγάλει'?
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το 205 που έχεις, είναι ίδιο με αυτό του Βάτανεν... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το 205 που έχεις, είναι ίδιο με αυτό του Βάτανεν...Μα λεει το συγκεκριμενο.
-
Toyota Hilux '95,εταιρικό.Ο κινητήρας αλλάχτηκε στα 740.000 χιλιόμετρα γιατι είχε αρχίσε να κάνει διαρροές λαδιού,ψυκτικού κλπ.Μέχρι τότε όμως,τσιμουδιά!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Accent 2001, 1500cc..δεν χρειάζεται να περιμένεις φίλε trident1971, ενημερώνω και με στοιχεία με αυτοκίνητα κοντά στα 200000 χλμ! Γράψε για το αν είχε προβλήματα το αυτοκίνητο σου, (εύχομαι κανένα) και αν το κινείς πιο πολύ εντός ή εκτός πόλης και αν είσαι ευχαριστημένος
Ενημερώθηκε ο πίνακας με τα μοντέλα που αναφέρονται με διανυθέντα πάνω από 200000 χλμ
http://carbloggergr.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
140 αναφορές (μέχρι την 24η σελίδα του forum)! Ενημερώθηκαν τα στατιστικά για τις μάρκες και αναφέρονται (στο τέλος του άρθρου) όλα τα μοντέλα για τα οποία υπάρχουν πάνω από 2 αναφορές
-
Έχεις ζητήσει άδεια για να χρησιμοποιήσεις αυτές τις αναφορές;
-
+1
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
Accent 2001, 1500cc..δεν χρειάζεται να περιμένεις φίλε trident1971, ενημερώνω και με στοιχεία με αυτοκίνητα κοντά στα 200000 χλμ! Γράψε για το αν είχε προβλήματα το αυτοκίνητο σου, (εύχομαι κανένα) και αν το κινείς πιο πολύ εντός ή εκτός πόλης και αν είσαι ευχαριστημένος
Ενημερώθηκε ο πίνακας με τα μοντέλα που αναφέρονται με διανυθέντα πάνω από 200000 χλμ
http://carbloggergr.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
140 αναφορές (μέχρι την 24η σελίδα του forum)! Ενημερώθηκαν τα στατιστικά για τις μάρκες και αναφέρονται (στο τέλος του άρθρου) όλα τα μοντέλα για τα οποία υπάρχουν πάνω από 2 αναφορές
LOL,
αφου δεν χρειάζεται να περιμένω έχουμε και λεμε (όπως μου έρχονται στο μυαλο):
το αυτοκινητο εχει περάσει στα χερια μου τα πανδεινα, τις πρώτες γρατσουνιές τις έχει απο τοτε που το σφήνωσα αναμεσα σε βατα για να φτάσω σε παραλία, και τελικα βρηκα χωραφι με ελιές και μια μπουλντόζα, το μόνο όχημα που πήγαινε εκει.... δρομος φυσικα δεν υπήρχε.
Φετος στην Ανδρο απο λαθος αναγνωση στο χάρτη μπήκαμε σε μονοπάτι και όχι δρομο 4 ατομα φορτωμενο, τα καταφερε.
Στη Κέρκυρα ο ντόπιος έιπε 'μην πατε, μονο αγροτικα πανε απο αυτο το δρόμο' και φυσικα παλι 4 ατομα πηγαμε μια χαρα...
Παλιότερα παραμελημενο καργα, πηγα 2-3 φάσεις για αλλαγη λαδιών και εβγαλε 1 λιτρο μαυριλα το πολύ....,
τυπος σε πλυντηριο αυτοκινητων μολις το ειδε είπε 'φιλε, σε ποτάμι έχει πεσει?' και τέτοια.
Από τα 80-90 χιλ χλμ μεχρι περιπου τα 150 χιλ χλμ ήταν στο έλεος του Παντοδύναμου, αν δεν ακουγονταν τα ωστηρια σα ραπτομηχανη, λαδι δεν αλλαζα. Δε μιλαμε για φιλτρα, μπουζί, αυτα ήταν αγνωστη λεξη, απλα μπουζι κράταγα για 30 χιλιαδες χιλιόμετρα...Τωρα το προσεχω αρκετά περισσότερο για όλα, μπας και αντεξει παραπανω...
Δεν υπερβάλλω για τα παραπάνω, αν εχω ξεχάσει κατι χοντρο θα το συμπληρώσω.Χρήση πόλης 80%, εχουν αλλαχτεί 2 φορες συμπλεκτης (φταιω εγω φυσικά), δισκοι εμπρος (τους έκανα γραμμοφωνο ειχα να αλλαξω τακακια ο Θεός ξερει απο πότε), τσιμουχακια βαλβιδων εκαιγε λαδια καργα τωρα φαινεται να ηρέμησε λιγο , ρουλεμαν μπροστά (μαλλον δεν τα χρειαζόταν εκαναν Μ@λ@κια στο σερβις, μεγάλη ιστορία), αμορτισερ 2 φορες (1 μετα απο χοντρό τράκο και 1 αφου τα ψόφησα στα κατσάβραχα), 2 γρυλλοι δεξιου παραθυρου και εχω βάλει και ελατηρια χαμηλώματος τρομαρα μου.....
Ιμάντα εκκεντροφόρων αντι καθε 45 εγω αλλαξα στα 60-120-180.
Εχει αναψει λαμπακι καταλύτη αλλα μπορει να ειναι απο περιφερειακο συστημα θα δουμε.... και θελω και ακρομπαρο παιζει η μια ροδα λιγο.Αν μιλαμε για αξιοπιστια θα ξαναπαιρνα το ίδιο, τέλος... οτι εχει παθει ουσιαστικα εκτος απο το γρύλλο παραθυρου, φταιω εγώ. Υποπτέυομαι οτι άν εκανα σωστη συντηρηση και δεν του ....τη μάνα με καθε ευκαιρια, θα ήμουν και εγώ σαν καποιους πιο πανω που λενε '350.000 και απλα καιει λιγο λαδάκι'.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;