-
Μαλλον ο καθενας δινει και απο εναν ορισμο στο ξανθο, στην επμενη αλλαγη βγαλτε μια φωτο και για εμας να δουμε τι εννοειτε
Εγω με αλλαγες καθε χρονο ή 8-10000χλμ, οτι ερθει πρωτο, ξανθο το βλεπω μονο μπαινοντας
-
Ποτέ δεν βαστώ πολύ τα αυτοκίνητα!. Μα πελάτης μου με SIMCA ARIAN, του 1955…. 1250000κμ, και ταξιδεύει ακόμα. Ήταν με υγραέριο, από το 1966. Ο πρώτος πελάτης μου, που τοποθέτησα υγραέριο!!!.
Το 1978, έκαψε βαλβίδες, και φτιάχτηκε καπάκι.
Το 1989, παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα.
Μα η τεχνολογία της καταλυτικής τεχνολογίας είχε προχωρήσει. Εισήγαγα πιστόνια νέας τεχνολογίας με ελατήρια, καθώς και έδρες οδηγούς και βαλβίδες, και έτσι μέχρι σήμερα 2012, είναι ετοιμοπόλεμο, (σχήμα λόγου για την ηλικία του!!). πάντως εξακολουθεί και τραβάει καμπινάτο 5,5 μέτρα, με τρέιλερ 4 τροχών. Και έσω - έξω μηχανή!.
Εάν σήμερα είσαι τυπικός στα σέρβις, και δεν το ξεσκίζεις 400000κμ είναι λογικό νούμερο.
Για ταξίδια έκτος πόλης, η αλλαγή λαδιών κάθε 7000κμ, η 1 χρόνο είναι καλή.
Μα εάν το αυτοκίνητο το έχουμε, για να πηγαίνουμε στον κοντινότερο σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, η για να πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο, η στην λαϊκή και το super market, οι 6 μήνες είναι αρκετοί, και το service το αργότερο στα 10000κμ.
Πάντα προτού βάλετε λαδί από το μπουκάλι, να το κάνετε ελαφρά σέικερ!. Ο λόγος είναι, ότι ορισμένα βελτιωτικά, καθιζάνουν στο ράφι.
Antonis-team. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Αυτό ισχύει αν έχεις το Simca που ανέφερες ίσως. Στα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορείς να πας στις συνθήκες που αναφέρεις μέχρι και 30.000 km (ανάλογα το μοντέλο) .
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Αυτό ισχύει αν έχεις το Simca που ανέφερες ίσως. Στα σύγχρονα αυτοκίνητα μπορείς να πας στις συνθήκες που αναφέρεις μέχρι και 30.000 km (ανάλογα το μοντέλο) .
Δεν τα συζητάμε για το αρχαίο!.
Το 30000 θα μπορούσα εκ πήρας να το θεωρήσω απλά διαφημιστικό….
Σίγουρα εγώ κάνω της επισκευές, οπότε έχω και τα στατιστικά!.
Με δυο και τρις , μα και με πέντε αλλαγές, τουτέστιν και μέχρι και τα 150000κμ, δεν θα αποδείξω του λόγου μου το αληθές. Μετά όμως από αυτά τα χιλιόμετρα το βλέπω χλομό να μην αρχίσουν προβλήματα.
Ροτόντας στο Βέλγιο, τον τεχνικό του προμηθευτή μου λαδιών, γιατί πχ η BMW, γράφει για 30000 αλλαγή?. Γέλασε… «αυτοί που τη αγοράζουν, έχουν χρήματα!!. Ποιον σήμερα συμφέρει η επισκευή…».
Μα εκ πήρας πάλη σου λέω, ότι το ινσπεξιον του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ‘πετάει’ πολύ γρηγορότερα την ένδειξη αλλαγής λαδιών.
Αυτή είναι λυπών η διαμορφωμένη άποψη μου, υπεύθυνα. Οπωσδήποτε δεν πείθω και όλους τους πελάτες μου!!!. μα βαστώ αρχεία και υπογράφω και στα βιβλιαράκια, περιμένοντας τους στην γωνιά!....
Φιλικά
Α. -
ας ξεπαγώσουμε το topic αυτό που έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον
..χθες συζητούσα με φίλο που έχει ένα Toyota Starlet 1.3 XLI '92. Αισίως έχει συμπληρώσει 390.000 χλμ στο οδόμετρο, με τυπική συντήρηση και ελάχιστα προβλήματα. Τα τελευταία 40.000 χλμ καίει λιγο λάδι.. -
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
ας ξεπαγώσουμε το topic αυτό που έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον
..χθες συζητούσα με φίλο που έχει ένα Toyota Starlet 1.3 XLI '92. Αισίως έχει συμπληρώσει 390.000 χλμ στο οδόμετρο, με τυπική συντήρηση και ελάχιστα προβλήματα. Τα τελευταία 40.000 χλμ καίει λιγο λάδι..Αθάνατα τα ρημάδια! Βλέπω πολλά από το τελευταίο μοντέλο να κυκλοφορούν και φαίνονται σαν καινούργια!
-
..φίλη μου ταξιτζού είχε ένα Skoda Octavia 1,6 8V μοντ 2002 (βενζίνη). Με την πρώτη μηχανή έβγαλε 270000 χλμ περίπου. Με την 2η μηχανή (η οποία είχε ήδη κάπου 20000χλμ πάνω) έβγαλε κάπου 640000 χλμ. Το δε σασμάν άντεξε για 610000χλμ. Γενικά κρίνει το Skoda Octavia πολύ αξιόπιστο, γι' αυτό άλλωστε έχει γεμίσει ο τόπος με ταξί Octavia.
Πριν από το Octavia είχε ένα Seat Toledo μοντ. '92 1.6 με τα 75 άλογα..Με την ίδια μηχανή διένυσε 710000χλμ. Το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι σχεδόν όλα τα χλμ έγιναν με το αυτοκίνητο ως υγραεριοκίνητο! Τι μαθαίνει κανείς από ταξιτζήδες! -
Όχι και αξιόπιστο που έβγαλε τη μηχανή off με 270000!!! Πετρέλαιο κιόλας να υποθέσω.
Χάλια.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Όχι και αξιόπιστο που έβγαλε τη μηχανή off με 270000!!! Πετρέλαιο κιόλας να υποθέσω.Χάλια.
Aφου λεει βενζινη!
..φίλη μου ταξιτζού είχε ένα Skoda Octavia 1,6 8V μοντ 2002 (βενζίνη).
-
Ουπς!!! Δεν το πρόσεξα.
-
Δεν θέλω να κουράσω,οπότε θα τα πω όσο πιο σύντομα γίνεται.
Golf II 1.3 (1989) το έδωσα με 220000 το 2001 χώρίς κανένα πρόβλημα ουσίας με κακή συντήρηση
Golf II 1.8 8V G60 (1991) το αποχωρίστηκα το 2003 με 170000 αφού το χάρηκα όσο κανένα άλλο, απροβλημάτιστο παρ όλη την τυπική συντήρηση και το ανελέητο κάψιμο.'Ηταν πεδίο προσωπικών δοκιμών.
BMW 318is coupe (1992) 230000 μέχρι το 2005 που το έδωσα.Με τετράφτερο δίσκο και μπλοκέ διαφορικό δεν περίμενα να αντέξει τα πάνω από 50000 με το πλάι στο τέλος αλλά, με έβγαλε ψέυτη......
Αυτό όμως που αξίζει να καταγραφεί είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο δώρο του ''μπαμπά'' σε εμένα και τα άλλα δύο αδέρφια μου που μάθαμε να οδηγούμε σε αυτό ένα
AUDI 100 1.6 85ps (1979) όπου αφού άλλαξε μοτέρ στις 160000 από λάθος του πατέρα με ένα μεταχειρισμένο, έκανε ακόμη πάνω από 400000 και όλα με υγραέριο (παράνομα τότε) και είχε σαν χόμπι τα καλοκαίρια να σέρνει τροχόσπιτο 6.0m με πέντε άτομα και πολλές αποσκευές και να κάνει το γύρο της Ευρώπης.Ακόμη υπάρχει σαν αντίκα αλλά δεν καίει ούτε 100ml λάδι σε κάθε αλλαγή.
Δεν ξέρω από τι είναι φτιαγμένα αυτά τα αυτοκίνητα αλλά δεν έχουν καμία σχέση με όλα τα μεταγενέστερα που άλλαξα μέχρι τώρα.Ελπίζω το RAV4 του 2005 που έχω τώρα σαν οικογενειάρχης να βγάλει ασπροπρόσωπο την TOYOTA και εμένα για την επιλογή μου....
-
186 συνολικά αναφορές στο topic, μπορείτε να τις βρείτε εδώ
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχω ένα Wv πόλο του 1999
Έχει κάνει 282000 χλμ και συνεχίζει.
ΤΟ πήρα καινούργιο και κάνει τα μισά χιλιόμετρα στη πόλη (σπάνια σε κίνηση ) τα άλλα μισά σε ταξίδια.
Μόλις το στρωσα απο το ρεκτιφιέ και μου καψε και μισό λίτρο λάδι
Πριν το ρεκτιφιέ απο τα 270000 χιλιόμετρα έκαιγε σχεδόν ένα λίτρο σε κάθε γέμισμα.
ΑΠο προβλήματα; Σκυλί το αμάξι!!!
Λέτε να αντέζει τα 500 χιλ. με 600 χιλ. χιλιόμετρα αν έγινε καλό ρεκτιφιέ? Με ανυσύχισε το μισό λίτρο λαδάκι που έκαψε στα πρώτα 3000 μετά το ρεκτιφιέ.Εχω του 98 με τα 100αλογα.288000χλμ ως σημερα και ο κινητηρας ειναι οκ αλλα ολα τα υπολοιπα και εννοω ολα τα εχω αλλαξει τουλαχιστον απο 1φορα(σασμαν,αντλιες,δυναμο,μιζα κλπ).Ειναι οτι χειροτερο ειχα σε οτι αφορα την αξιοπιστια.
Στις 300.000χλμ. μηδενίζει το κοντέρ και θα τα πουλήσετε για καινούρια.
Τις περασα τις 300.000χλμ και δεν μηδενισε το κοντερ! Και σκεφτομουν να το πουλησω για ολοκαινουργιο με 5-10χλμ
-
Ο χρήστης dsaraf έγραψε:
186 συνολικά αναφορές στο topic, μπορείτε να τις βρείτε εδώΚανε up date το πολο μου που αισιως επιασε τα 309.000χλμ χωρις καποια νεα βλαβη!
-
R5 SUPER 1985 1,0κ.εκ.
περιπου στα 150k εκαψε φλατζα,αλλαχτηκε αλλα δεν πετυχε, αλλαξαμε μηχανη (βαλαμε 1,1κ.εκ.) επισεις τοτε αλλαξαμε και δισκο-πλατο
πριν ενα χρονο(280+k χλμ) ξανα εκαψε φλατζα λογο κακιστης ποιοτητας θερμοστατη ο οποιος κολλισε αν και ειχε αλλαχτει λιγο πιο πριν, αλλαξαμε φλατζα και συνεχιζουμε (χωρις καθολου θερμοστατη πια )προσφατα αλλαξαμε μηζα, θημαμαι επισεις να εχουμε αλλαξει τουλαχιστον μια φορα τρομπα νερου και βενζινης , και δυο φορες ψυγειο αν δεν απατωμαι τη δευτερη φορα αλλαχτικε διοτι εσπασε το βεντιλατερ και τα 'σκαγια' πηραν το ψυγειο
-
Ford Focus Mk_Ι μοντ. 03. Έχει 180.000χιλ αυτή τη στιγμή, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 100.000χιλ με βάναυση μεταχείριση εκ μέρους μου σε 'αγωνιστικούς' ρυθμούς. Ο κινητήρας/αμάξι έχει κάποιες ελαφρές μετατροπές με 'χειρότερη' την αντικατάσταση του μαμά κιβωτίου-ζαρτιέρα με κοντό κιβώτιο από Ford Puma. Oι κόφτες είναι σύνηθες φαινόμενο σε όλες τις ταχύτητες (πλην 5ης), παρ'όλα αυτό το Focusάκι δεν έχει βγάλει κιχ. Πλέον, λόγω τιμής βενζίνης και οικογενειακών βαρών/υποχρεώσεων έχουν χαλαρώσει οι ρυθμοί και έχω την εντύπωση ότι θα πάει πολύ μακριά ο κινητήρας του.
-
Σε σχέση και με τη διαφορά παλαιότερων-πιο καινούργιων αυτοκινήτων που αναφέρθηκε πριν.
Στο τεύχος Μαρτίου 2012 των 4Τ, στη σελ. 38, γινεται αναφορά στον νέο χιλιάρη κινητήρα ecoboost, που σε αυτή τη φάση τουλαχιστον, τοποθετείται στο Focus. Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα αναφέρεται ότι 'οι εκκεντροφόροι του 1,0 EcoBoost χρονίζονται από ιμάντα...Ο hi-tech ιμάντας έχει εγγύηση εφ'όρου ζωής του οχήματος, κάτι που μεταφράζεται σε αντοχή για 240.000 χιλιόμετρα'.
Προφανώς αυτό που γράφει ο Σ.Λ., που 'υπογράφει' το κείμενο, το έχει διαβάσει σε κάποιο κείμενο της Ford ή το άκουσε από επίσημα χείλη (στην επόμενη σελίδα φιλοξενούν δηλώσεις του Δ/ντή εξέλιξης των βενζινοκινητήρων της Ford). Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η ίδια η εταιρία παραδέχεται ότι ένα καινούργιο όχημα (και προφανώς και ο κινητήρας του) είναι κατασκευασμένος για να 'αντέξει' 240.000 χιλιόμετρα. Ίσως να είναι μια γενική παραδοχή από όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων/κινητήρων, και να μην αφορά την Ford αποκλειστικά.
Δεν γράφω ως 'αιχμή' για τη Ford, απλά μου έκανε εντύπωση, η 'παραδοχή' αυτή. Μου φάνηκαν, δλδ, λίγα τα 240.000 χιλιόμετρα. Ίσως, βέβαια, και να μην είναι έτσι, απλά το θέτω ως αντικείμενο συζήτησης. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές, πόσα χιλιόμετρα 'δίνουν' στους κινητήρες των αυτοκινήτων τους?
Εκτός, βέβαια, κι αν υπάρχει κάποιο κοινοτική οδηγία, ή κάτι παρόμοιο, που υποχρεώνει την απόσυρση οχημάτων μετά από κάποιο συγκεκριμένο αριθμό χλμ, χρόνων κυκλοφορίας, ή κάτι παρόμοιο, που δεν το γνωρίζω.
Jacob
-
Όσο η ford και λιγότερο.
-
Μερικες ακομα 'παρατηρησεις' πανω στο ωραιο αρθρο του dsaraf.
Το νο.145 δε βλεπω λογο ωστε να το εχεις 'χρωματιστο' .Λογικα πραγματα μεσα σε 300.000km.Αν ειναι αυτο 'χρωματιστο' επρεπε να ειναι και πολλα αλλα...
Ο κατοχος του νο.147 εχει γραψει σιγουρα στο φορουμ οτι εχει αλλαξει σασμαν.
Στο νο.76 εχει ορθογραφικα λαθη.
Σχετικα με τα αυτοκινητα για τα οποια εχω γραψει εγω.
Το νο.32 ειναι του 2002 μοντελο ,το τσεκαρα.To νο.38 εχει 230.000km πλεον και αλλαξε πριν 1 μηνα φλατζα κεφαλης και ψυγειο καλοριφερ.. Ο κατοχος εχει ξεπερασει καθε οριο καψιματος εντωμεταξυ...
Το νο.41 δε βγαινει νοημα ετσι οπως το χεις γραψει.. Γραψε 'μια αλλαγη σωληνωσεων κυκλωματος ψυξης και ενα ραγισμενο σωληνακι βενζινης'
Το νο.185 εχει 217.000km πια. Εκαψε φλατζα στις 216.000km και εχει προβλημα με τα συγχρονιζε 1ης-2ας πλεον..
To νο.153 εκανα εγω λαθος και εχει 236.000km τελικα.
Το νο.123 'απροβληματιστο ως τις 300.000km' καλυτερα. Γινεται παρανοηση οπως εχει γραφτει αν αναφερεσαι στις 200 ή 300 kkm.
Ενα 'πορτοκαλί' που μπορεις να προσθεσεις : peugeot 206 1.6 16v xsi 2005..Σχεδον 78.000km μιζα,2 σετ συμπλεκτη,ψυγειο καλοριφερ,λαστιχενια φλατζα ψευτοκαπακου. Σκληρη χρηση απο 2 ιδιοκτητες.
Αυτοκινητο συμφοιτητη : Vw golf II 1984 221.000km.. Εσωτερικο υπο διαλυση. Αλλαγη μηχανης με αντιστοιχη απο golf III και αντικατασταση εκκεντροφου στο νεο μοτερ καθοτι φαγωθηκαν. Σκισιμο κρυο...
Αυτοκινητο κοντινου συγγενη :Toyota Avensis 1.6 mk1.. 265.000km 1 γρυλλος παραθυρου οδηγου ,αρκετη καταναλωση λαδιου πλεον.. Αφεθηκαν τα ιδια λαδια για 40.000km καποια στιγμη Αξιοπιστο.
Το προσωπικο αυτοκινητο του πατερα μου (το γραφω επειδη εχεις αρχισει να προσθετεις και αμαξια με κατω απο 200kkm): Citroen Xantia II 1.8 '99 ,185.000km ,Καλα χιλιομετρα ολα ,απολυτως κανενα προβλημα μονο μελανο σημειοοι οι γρυλλοι στα ηλεκτρικα παραθυρα εμπρος, 5 φορες..
Το δικο μου αυτοκινητο : Citroen Zx 1.4 monte carlo '95 . 154.000km. Ψυγειο, πανω κολαρο ψυγειου,1 βαλβιδα βεντιλατερ, Ηλεκτρικος γρυλλος παραθυρου οδηγου. Φοραει τον εργοστασιακο συμπλεκτη και παροτι TU μοτερ δεν εχει βγαλει φλατζα.. Απο τις 120.000km και μετα στο οριο σε καθε τομεα.. Κανιβαλισμενη χρηση του σασμαν (3 φορες αλλαγη της βασης του), δε κανει κιχ. Τακτικη συντηρηση αναλωσιμων.
-
348.000 για εμενα πλεον, με καμμια μεταβολη απ τα προηγουμενα
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;