-
Νεκροταφείο το Μπλε Οβάλ. OPEN 24-7.
-
Πηρα ενα ταξι χθες γιατι θα επινα..Επεσα σ ενα avensis πρωτης γενιας με 966.000km.. Μας το παιζει και ιστορια ο ντριφτερ..Ακομα στο στρωσιμο εισαι ρε..
-
Δε ξέρεις όμως αν ήταν στο 1ο μοτερ...
-
Η αληθεια ειναι οτι δε ρωτησα..
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Η αληθεια ειναι οτι δε ρωτησα..Τοσο πολυ ειχες πιει;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Η αληθεια ειναι οτι δε ρωτησα..
Τοσο πολυ ειχες πιει;
Στο πηγαινε ηταν το ταξι..Δε ξεκινησα να παω με προπονηση απο πριν..
Α και
-
Έχω ένα φρεσκότατο bmw 1.16, αγορά καινούργιο 12/2009 και γενικά το ψιλοπατάω, όχι όμως σε τρομερό βαθμό... έχει κάποιος εμπειρία κατά μέσο όρο πόσα χιλίομετρα βγάζουν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα?
-
Δε νομίζω να έχει 'τερματίσει' λόγω χιλιομέτρων ικανός αριθμός από 116 ( νέο μοντέλο σχετικά) για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα πάντως
-
Peugeot 405 1.4 (TU) 75 hp.
Χιλιόμετρα : 280.000 (συνεχίζει σαν δεύτερο πλέον και μόνο εντός πόλεως)
Ζημίες : Δύο φορές φλάντζα κεφαλής. Αμορτισέρ στα 140 χιλ. Δίσκο-συμπλέκτη στα 140 και στα 260 (ήθελε να μάθει και η σύζυγος βλέπεις). Έχω αλλάξει και σασμάν αλλά αυτό δεν μετράει. Είχα βαλθεί μια μέρα να το σπάσω και τα κατάφερα.
Λάδια : δεν καίει σταγόνα, προχθές στη λαδιέρα έβγαλε ακριβώς 3 λίτρα, όσα και μπήκαν. Βέβαια δεν προλαβαίνει και να κάψει.......τα αλλάζω κάθε 5.000 χιλ. -
Skoda Octavia Combi 4x4 1.8T my 2005 150.000 χλμ
Όλα ΟΚ με αλλαγές λαδιών κάθε 30.000χλμ, δηλαδή όποτε λέει ο υπολογιστής (το διάστημα αλλαγών είναι μεταβλητό ανάλογα με την χρήση, μεταξύ 15-30Κ χλμ, σε εμένα πάντα βγαίνει στο μέγιστο μέχρι στιγμής).
Καίει σταθερά από την αρχή 1 λίτρο περίπου σύνολο κάθε 30.00χλμ, το τσεκάρω κάθε 5-10Κ και συμπληρώνω.
-
30Κ με τα ίδια λάδια ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
30Κ με τα ίδια λάδια ;Ότι λέει ο κατασκευαστής, και δεν μιλάμε και για καμμιά καινούργια τεχνολογία.
Το λάδι είναι 5W-30.
-
Ο χρήστης georgex έγραψε:
30Κ με τα ίδια λάδια ;
Ότι λέει ο κατασκευαστής, και δεν μιλάμε και για καμμιά καινούργια τεχνολογία.
Το λάδι είναι 5W-30.
Δηλαδη αν εδινες 40ε για να αλλαξεις λαδακι καθε 10.000χμ θα του εκανες κακο πιστευεις ή καλο? Το λαδι καλο ειναι να το αλλαζουμε καθε 7-10.000χμ. 30κ ειναι τρομακτικα υπερβολικα νουμερο ακομα και αν δεν το σπας το αμαξι
-
30Κ με τα ίδια λάδια ;
Το λάδι είναι 5W-30.
προσ'εχουμε για να έχουμε γιατί όταν την πάθεις δεν θα έχεις εγγύηση.
βέβαια εσύ έχεις 150Κ , τυχερός τι να πω...
εγώ κάθε 7.5Κ (1.8 TSI μαμά) αλλάζω με φίλτρο γιατί έχω σκοπό να το κρατήσω.
-
Skoda Octavia Combi 4x4 1.8T my 2005 150.000 χλμΌλα ΟΚ με αλλαγές λαδιών κάθε 30.000χλμ, δηλαδή όποτε λέει ο υπολογιστής (το διάστημα αλλαγών είναι μεταβλητό ανάλογα με την χρήση, μεταξύ 15-30Κ χλμ, σε εμένα πάντα βγαίνει στο μέγιστο μέχρι στιγμής).
Καίει σταθερά από την αρχή 1 λίτρο περίπου σύνολο κάθε 30.00χλμ, το τσεκάρω κάθε 5-10Κ και συμπληρώνω.
Yπερβολικά μεγάλα διαστήματα για έναν κινητήρα με γνωστό πρόβλημα επικαθήσεων (black sludge). Υποθέτω τουλάχιστον να βάζεις λάδια 504 ή τουλάχιστον 503.01 και τίποτα λιγότερο, ακόμα και τότε όμως ρισκάρεις.
-
Ο χρήστης deep purple έγραψε:
Peugeot 405 1.4 (TU) 75 hp.
Χιλιόμετρα : 280.000 (συνεχίζει σαν δεύτερο πλέον και μόνο εντός πόλεως)
Ζημίες : Δύο φορές φλάντζα κεφαλής. Αμορτισέρ στα 140 χιλ. Δίσκο-συμπλέκτη στα 140 και στα 260 (ήθελε να μάθει και η σύζυγος βλέπεις). Έχω αλλάξει και σασμάν αλλά αυτό δεν μετράει. Είχα βαλθεί μια μέρα να το σπάσω και τα κατάφερα.
Λάδια : δεν καίει σταγόνα, προχθές στη λαδιέρα έβγαλε ακριβώς 3 λίτρα, όσα και μπήκαν. Βέβαια δεν προλαβαίνει και να κάψει.......τα αλλάζω κάθε 5.000 χιλ.Δε μπορω να καταλαβω γιατι θεωρεις ζημιες τα αμορτισερ ή το συμπλεκτη.. Ζημια θα ηταν ο συμπλεκτης αν στον εβγαζε στις 20.000km..Κανονικη συντηρηση ,οπως π.χ. τα λαδια σου, ειναι να κανεις αυτες τις αλλαγες. Το σασμαν ναι ειναι ζημια αν του αλλαζες σωστα βαλβολινες και δε το κανιβαλιζες.
30000km για αλλαγη λαδιων ειναι πραγματικα απειρα χιλιομετρα.. Μηπως αναφεροταν ο φιλος σε φιλτρο αερα-μπουζι (που και παλι δεν ειναι λιγα αλλα δε θα παθεις και ζημια) και μαζι διαβαζε στη προκαθορισμενη συντηρηση στο βιβλιαρακι και λαδια και νομισε οτι μονο τοτε του τα αλλαζαν στην αντιπροσωπεια..
-
τα long life τα δίνουν 30.000 χλμ για τα VAG...
-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
30Κ με τα ίδια λάδια ;
Το λάδι είναι 5W-30.Δηλαδη αν εδινες 40ε για να αλλαξεις λαδακι καθε 10.000χμ θα του εκανες κακο πιστευεις ή καλο? Το λαδι καλο ειναι να το αλλαζουμε καθε 7-10.000χμ. 30κ ειναι τρομακτικα υπερβολικα νουμερο ακομα και αν δεν το σπας το αμαξι
Και κάθε 1000χλμ να άλλαζα, καλό θα του έκανα! 5λίτρα χ 12Ε = 60Ε έχουν τα λάδια. Δηλαδή 120Ε (2 αλλαγές) παραπάνω για κάθε 30Κ, χ5 (για τα 150Κ) = 600Ε παραπάνω θα είχα δώσει μέχρι τώρα.
Τους αισθητήρες για το μεταβλητό διάστημα αλλαγής λαδιών τους έχεις πληρώσει στην τιμή του αυτοκινήτου. Θα ήταν σα να πέταγες και αυτά τα χρήματα. Το 30.000 δεν είναι υπερβολικό σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Και αν το σπάει κάποιος το αμάξι, θα του βγάλει ένδειξη για αλλαγή νωρίτερα.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του, μπορείς να βάλεις φτηνότερο λάδι για αλλαγές κάθε 15.000 σταθερό.βέβαια εσύ έχεις 150Κ , τυχερός τι να πω...
εγώ κάθε 7.5Κ (1.8 TSI μαμά) αλλάζω με φίλτρο γιατί έχω σκοπό να το κρατήσω.Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να είναι θέμα τύχης! Είναι δυνατόν ένας κινητήρας να μην έχει φθορά, αν τα λάδια δεν αντέχουν, λόγω τύχης;
Πίστεψέ με και εγώ σκοπεύω να το κρατήσω.
Yπερβολικά μεγάλα διαστήματα για έναν κινητήρα με γνωστό πρόβλημα επικαθήσεων (black sludge). Υποθέτω τουλάχιστον να βάζεις λάδια 504 ή τουλάχιστον 503.01 και τίποτα λιγότερο, ακόμα και τότε όμως ρισκάρεις.
Ναι έχω ακούσει για αυτό το πρόβλημα, θα δούμε πως θα πάει. Σκέφτηκα να το πάω σύμφωνα με τις οδηγίες γιατί είχα μπουχτήσει λίγο με το προηγούμενο αυτοκίνητο που του άλλαζα κάθε 5000 (σύμφωνα με τις οδηγίες πάντα). Τα λάδια εννοείτε οτι είναι αυτά που πρέπει (δεν θυμάμαι το νούμερο).
Μου κάνει εντύπωση πάντως η έκπληξη πολλών όταν ακούν αυτό το νούμερο (το 30.000). Εδώ και πολλά χρόνια, πολλά αυτοκίνητα έχουν αλλαγές κάθε 20-25Κ. Ποιό λοιπόν το πρόβλημα με τα VAG, που σου λένε αλλαγές κάθε 15-30Κ,ανάλογα με την χρήση; Και μάλιστα με ακριβότερο λάδι από το συνηθισμένο;
-
georgex το thread το ξεκίνησα κυρίως για χρήστες σαν εσένα ώστε να ακούσουμε όλοι οι υπόλοιποι. Ότι δηλαδή ακολουθώντας τα διαστήματα σέρβις που συστήνει ο κατασκευαστής δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς και να παρουσιαστούν τυχόν προβληματικοί τύποι κινητήρων.
Όταν ξεπεράσεις τις 200.000 ενημέρωσέ μας ξανά! -
Σε Rav4 MK2 f/l με τα σέρβις στα διαστήματα που προτείνει ο κατασκευαστής έχουμε αυτή τη στιγμή 160.000χλμ χωρίς πρόβλημα.
Σε Punto Sporting MK2 με τα λάδια κάθε 10.000χλμ και τα υπόλοιπα στα προτεινόμενα διαστήματα με 120.000χλμ πάλι δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Αν και απ'ότι διαβάζω σε διάφορα θέματα θα αρχίσει να διαλύεται σε λίγο.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;