-
ετσι όπως το έγραψα λογική η απάντηση σου! είχα πειραματιστεί και έβαζα τα χεράκια μου και σε πολλά εκ των περιφερειακών της μηχανής ανέγραφε το made in england ....
-
Ναι αλλα το 'made in england' μαλλον ειναι λογος να μην αντεξει..εξου και το σχολιο μου..
-
Άσχετο με την αγγλική κατασκευή και προέλευση του κινητήρα η αξιοσημείωτη αντοχή του. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα ακόμη από τα δεκάδες εργοστάσια ανά την υφήλιο της αμερικάνικης πολυεθνικής Φορντ.
-
εγω παιδια δεν ξεχνω οτι μας ελεγαν στο δημοτικο-γυμνασιο οτι τον καλύτερο ποιοτικά χυτοσιδιρο τα εχουν βορειες χώρες οπος αγγλια και σουηδια κλπ.....τωρα δεν ξερω γτ λετε οτι δεν εχει να κανει με το made in england... δεν κόβω και φλεβες...το λανος 99 μοντ. 1300cc ενος θειου μου με κυριολεκτικό ξεζουμισμα εχει βγαλει μεχρι τωρα 270000χλμ με μονό τα αναλώσιμα...ουτε λαδι καιει ουτε τπτ....
-
Και για να σας τρελάνω!!!!!......
1955 εκτελωνίστηκε στην πάτρα, SIMCA ARIAN. Γαλλικό. Ο πρώτος πελάτης μου με αέριο 1966!, η πρώτη μου εγκατάσταση!. Είχε και έχει την 1301 μηχανή.
Σήμερα 2012 1.238.000κμ!.
Η μηχανή λύθηκε πριν 15 χρόνια, διότι αντί να πάρει από την αποθήκη του το λάδι που του είχα, πήρε δώρο από κινώ μας φίλο!!!!, (καρμίρης του κέρατα!) ένα τετράλιτρο με λάδι?,…. που ήταν φυτικό νέφτι για κουφώματα!!!!!...... κόλλησαν όλα. Το καντράν πολυέλεος….
Έλισσα την μηχανή, και για τρις μέρες τον είχα με μια σπάτουλα, μια ξύστρα, ένα σύρμα ιδικό για τους αυλούς, και διαλυτικό.
Δεν ήθελε ο ‘σκοτσέζος’ να αλλάξει τίποτα!. Μα μετά από τουλάχιστον 90 service που του είχα κάνει, του άλλαξα ελατήρια μέταλλα και οδηγούς!. Μια απλή επισκευή.
Σήμερα εξακολουθεί και δουλεύει, αν και το χρησιμοποιεί και για χειροτεχνία, για να περνάει την ώρα του!. πιάνουν τα χέρια του παρά τα 78 του χρόνια.
………. Τώρα πόσα χιλιόμετρα έχετε κάνει εσείς?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προσωπικά 160000κμ τα δικά μου αυτοκίνητα, δεν έχουν κάνει ΠΟΤΕ στα χέρια μου……..
Τα προσέχω για να έχουν μεταπωλητηκή αξία, και τα σουτάρω πάραυτα!.
Υπάρχει και δεν λέω παραμύθια!. Ένα στενό από την διεύθυνση του μαγαζιού μου, προς Γαλατσίου, στο παρκινγκ επί του δρόμου ΤΑΥΓΕΤΟΥ!.
Α. -
Έλεγαν και τους είδα πριν πολλά χρόνια, ότι τους κινητήρες ΜΙΝΙ μετά την χύτευση, τους ‘πετούσαν’ στο βουνό, για δυο χρόνια. Έτσι λένε έδεναν τα μόρια των μετάλλων, και εγίνοντο ανθεκτικότεροι.
Δεν ξέρω περισσότερα, δεν είμαι χημικός, ούτε μεταλλειολόγος, αυτό που γνωρίζω είναι, ότι στους αγώνες χαιρόμουν να τους δουλεύω.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και για να σας τρελάνω!!!!!......
1955 εκτελωνίστηκε στην πάτρα, SIMCA ARIAN. Γαλλικό. Ο πρώτος πελάτης μου με αέριο 1966!, η πρώτη μου εγκατάσταση!. Είχε και έχει την 1301 μηχανή.
Σήμερα 2012 1.238.000κμ!.
Η μηχανή λύθηκε πριν 15 χρόνια, διότι αντί να πάρει από την αποθήκη του το λάδι που του είχα, πήρε δώρο από κινώ μας φίλο!!!!, (καρμίρης του κέρατα!) ένα τετράλιτρο με λάδι?,…. που ήταν φυτικό νέφτι για κουφώματα!!!!!...... κόλλησαν όλα. Το καντράν πολυέλεος….
Έλισσα την μηχανή, και για τρις μέρες τον είχα με μια σπάτουλα, μια ξύστρα, ένα σύρμα ιδικό για τους αυλούς, και διαλυτικό.
Δεν ήθελε ο ‘σκοτσέζος’ να αλλάξει τίποτα!. Μα μετά από τουλάχιστον 90 service που του είχα κάνει, του άλλαξα ελατήρια μέταλλα και οδηγούς!. Μια απλή επισκευή.
Σήμερα εξακολουθεί και δουλεύει, αν και το χρησιμοποιεί και για χειροτεχνία, για να περνάει την ώρα του!. πιάνουν τα χέρια του παρά τα 78 του χρόνια.
………. Τώρα πόσα χιλιόμετρα έχετε κάνει εσείς?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Προσωπικά 160000κμ τα δικά μου αυτοκίνητα, δεν έχουν κάνει ΠΟΤΕ στα χέρια μου……..
Τα προσέχω για να έχουν μεταπωλητηκή αξία, και τα σουτάρω πάραυτα!.
Υπάρχει και δεν λέω παραμύθια!. Ένα στενό από την διεύθυνση του μαγαζιού μου, προς Γαλατσίου, στο παρκινγκ επί του δρόμου ΤΑΥΓΕΤΟΥ!.
Α.1957-1963 ηταν οι χρονιες παραγωγης του Simca Ariane.
-
Για να το λες έτσι θα είναι!. Μα είμαι σήμερα 67 ετών, κατά συνέπια τότε δεν είχα μαγαζί!. Το αυτοκίνητο ήρθε στο μαγαζί μετά το 1963. Σίγουρα δεν θα θυμάται με ακρίβεια……
Από εκεί υπάρχουν καρτέλες, (που πάντα βαστούσα) και οι οποίες μπήκαν μετά στο υπολογιστή. Ήταν πάντα τυπικός, (είχε σκαπτικά μηχανήματα) και βαστούσε service manyal.
Α. -
http://www.zougla.gr/automoto/article/e ... aftokinito
oτι και να λεμε τωρα,απλα δεν υπαρχει......respect to volvo οταν βεβαια εφτιαχνε μονη της τα μοτερ! -
ελπίζουνε τα νέα 100% volvo MY2013-14; μοτέρ να τιμήσουν το όνομα ...
-
Πέντε λεπτά στο ρελαντί, είναι νέο ρεκόρ.
Το Ρόβερ ξαναέφαγε φλάντζα. Αλλάχτηκε, και στην πορεία είδαμε ότι το καπάκι δεν ξανάπαιρνε πλάνισμα, οπότε αλλάχτηκε και αυτό περιπετειωδώς με ολοκαίνουργιο, καθώς και με νέες βαλβίδες και βίδες κορμού.
Το αμάξι πήρα με την πρώτη, αυτό του το πιστώνω ως προσόν. Δούλεψε 5 λεπτά στο ρελαντί μέχρι να κατέβει από το αναβατόριο και να του τοποθετηθούν τα δύο μπροστινά λάστιχα, γιατί παράλληλα έκανε και ευθυγράμμιση, και έσπασε μπιέλα πρώτου κυλίνδρου με το χιτώνιο της μηχανής στα καλά καθούμενα.Πάμε για αλλαγή ολόκληρου κινητήρα τώρα.
Το έχω ρίξει στο καλαμπούρι πλέον, παρά το κόστος. Δεν υπάρχει αυτό το αυτοκίνητο, ένα φτιάχνεις, τρία χαλάνε. Είναι 35 ημέρες στο συνεργείο, και συνεχίζουμε. -
Μα ίσως δεν καταλάβατε ότι οι μ@λ@κες, που έφτιαχναν τα αυτοκίνητα για 50 χρόνια πέθαναν μαζί με τα συμφέροντα των αυτοκινητοβιομηχανιών. Τα όνειρα τέλος, ζήτω η πραγματικότητα!!!.
Το όνομα δεν ταΐζει οικογένειες, και παράγωγη. Οι Φαντασίωσης σας, σας ταΐζουν. Μα εσείς είσαστε κολλημένοι, στον προϊστορικησμό που πέθανε. Ξυπνάτε, μείνατε μόνοι σας.
Οπαδοί του τότε!. Μα σήμερα?.
Α. -
Για Rover μίλησε ο άνθρωπος αν διάβασες. 1ον μιλάμε για αυτοκίνητο κάποιων αρκετών χρόνων και 2ον ξέρεις κανένα αγγλικό αυτοκίνητο που έζησε κάποιο σοβαρό χρονικό διάστημα; και δεν αναφέρομαι στα 50 χρονια που λες γιατί πιστεύω ότι το λες όχι κυριολεκτικά αλλά για να τονίσεις αυτό που θέλεις να πεις
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Για Rover μίλησε ο άνθρωπος αν διάβασες. 1ον μιλάμε για αυτοκίνητο κάποιων αρκετών χρόνων και 2ον ξέρεις κανένα αγγλικό αυτοκίνητο που έζησε κάποιο σοβαρό χρονικό διάστημα; και δεν αναφέρομαι στα 50 χρονια που λες γιατί πιστεύω ότι το λες όχι κυριολεκτικά αλλά για να τονίσεις αυτό που θέλεις να πεις
Δεν περίμενα ποτέ να πάρεις τα ‘κομμάτια’ μου φίλε!. Πριν 50 χρόνια, δεν είχε προαχθεί η επιστήμη της αντοχής. Σήμερα είναι η αιχμή του δόρατος!.
Α. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πέντε λεπτά στο ρελαντί, είναι νέο ρεκόρ.
Το Ρόβερ ξαναέφαγε φλάντζα. Αλλάχτηκε, και στην πορεία είδαμε ότι το καπάκι δεν ξανάπαιρνε πλάνισμα, οπότε αλλάχτηκε και αυτό περιπετειωδώς με ολοκαίνουργιο, καθώς και με νέες βαλβίδες και βίδες κορμού.
Το αμάξι πήρα με την πρώτη, αυτό του το πιστώνω ως προσόν. Δούλεψε 5 λεπτά στο ρελαντί μέχρι να κατέβει από το αναβατόριο και να του τοποθετηθούν τα δύο μπροστινά λάστιχα, γιατί παράλληλα έκανε και ευθυγράμμιση, και έσπασε μπιέλα πρώτου κυλίνδρου με το χιτώνιο της μηχανής στα καλά καθούμενα.Πάμε για αλλαγή ολόκληρου κινητήρα τώρα.
Το έχω ρίξει στο καλαμπούρι πλέον, παρά το κόστος. Δεν υπάρχει αυτό το αυτοκίνητο, ένα φτιάχνεις, τρία χαλάνε. Είναι 35 ημέρες στο συνεργείο, και συνεχίζουμε.Μήπως να το άλλαζες ολόκληρο; Δε συμφέρει πια.
-
Το 75αρι δεν είναι??
-
Επειδη ζηλευω θελω να πω και για το δικο μου!
ford focus 1.6 mk1 αγορασμενο καινουριο το 2004 με 95.000χλμ πλεον.
Απο το 2004 μεχρι το 2007-2008 μπαμπισια χρηση μεσα στη πολη και κανα ταξιδακι Αθηνα-Θεσσαλονικη 5-6 φορες τον χρονο και 3-4 φορες τον χρονο στα Τιρανα.Το 2008 που εμαθα να οδηγαω το βουταγα και του εβγαζα λιγο τα ματια.Στα 60.000χλμ περιπου καηκε ενας πολλαπλασιαστης.Μεχρι τα 80.000χλμ κανενα προβλημα μεχρι που εσπασα τον δισκο και αλλαχτηκε ολο το σετ περιπου περυσι.Εχουν αλλαχτει κατι ρουλεμαν τροχου,ενα τσιμουχακι απο το σασμαν νομιζω και ενα παγουρακι πληρωσης παραφλου μαζι με τον δισκο.Τωρα θελει ενα καθαρισμα μπεκ και θα ειναι παλι κομπλε.Γενικως κανενα παραπονο με το μονο λεπτο σημειο ο δισκος (αλλα το πεθαινα στη καρφωτη το παλιαμαξο ειδικα οταν το επαιρνα κρυφα ).Επισης πριν κανα 2-3 μερες αλλαχτηκε η βαλβιδα της οπισθεν.Λαδι καιει καμποσο (στα 10.000χλμ η βεργα φτανει στο μεση περιπου) αλλα εχει πυρακια πολλα οποτε μου φαινεται λογικο να καψει λιγο λαδι.
Αυτα απο εμενα.
-
ROVER πελάτες μουουουουου……..
Α. -
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Επειδη ζηλευω θελω να πω και για το δικο μου!ford focus 1.6 mk1 αγορασμενο καινουριο το 2004 με 95.000χλμ πλεον.
Απο το 2004 μεχρι το 2007-2008 μπαμπισια χρηση μεσα στη πολη και κανα ταξιδακι Αθηνα-Θεσσαλονικη 5-6 φορες τον χρονο και 3-4 φορες τον χρονο στα Τιρανα.Το 2008 που εμαθα να οδηγαω το βουταγα και του εβγαζα λιγο τα ματια.Στα 60.000χλμ περιπου καηκε ενας πολλαπλασιαστης.Μεχρι τα 80.000χλμ κανενα προβλημα μεχρι που εσπασα τον δισκο και αλλαχτηκε ολο το σετ περιπου περυσι.Εχουν αλλαχτει κατι ρουλεμαν τροχου,ενα τσιμουχακι απο το σασμαν νομιζω και ενα παγουρακι πληρωσης παραφλου μαζι με τον δισκο.Τωρα θελει ενα καθαρισμα μπεκ και θα ειναι παλι κομπλε.Γενικως κανενα παραπονο με το μονο λεπτο σημειο ο δισκος (αλλα το πεθαινα στη καρφωτη το παλιαμαξο ειδικα οταν το επαιρνα κρυφα ).Επισης πριν κανα 2-3 μερες αλλαχτηκε η βαλβιδα της οπισθεν.Λαδι καιει καμποσο (στα 10.000χλμ η βεργα φτανει στο μεση περιπου) αλλα εχει πυρακια πολλα οποτε μου φαινεται λογικο να καψει λιγο λαδι.
Αυτα απο εμενα.
Φίλε Mad_Max_Geo, είσαι μεγάλη φύρα……….
Αυτοκινητοφαγάς του κερατά…. Να είσαι καλά!.
Α. -
Ναι, είναι Ρόβερ 75άρι 1.800. Και θα το πέταγα αν μου παρουσίαζε πρώτη πρώτη τη σοβαρή βλάβη. Αλλά το πήγε πολύ ύπουλα και με παγίδεψε. Έπινε νερό, και είδαμε μικρή διαρροή από την φλάντζα πολλαπλής εισαγωγής. Το φτιάξαμε με 150 ευρώ, αλλά η διαρροή συνέχιζε.
Σε δεύτερο στάδιο καταλάβαμε ότι ήταν η κλασσική φλάντζα κυλινδροκεφαλής.
Λέω 130 ευρώ από ιμπέι μαζί με βίδες κορμού, 300 ευρώ εργατικά, 300 ευρώ δίσκο πλατώ ρουλεμάν, και κάτι λάδια ξύδια, θα ξεμπερδεύψω με κανά 800άρι, άρα προχωράμε.
Όταν ανοίχτηκε το μοτέρ και φάνηκε ότι έμπαζε νερά από τον 1ο κύλινδρο, είδαμε ότι δεν έπαιρνε πλάνισμα το καπάκι, και αποφάσισα να φέρω καπάκι επισκευασμένο κομπλέ με βαλβίδες από Αγγλία. Πέσαμε στο Πάσχα των καθολικών και μετά στο δικό μας και ήρθε το Μ. Σάββατο, και το πιάσαμε από Τετάρτη του Πάσχα. Όταν ανοίξαμε την συσκευασία ήταν ραγισμένο από τη πάνω μεριά, στην πιανόλα των εκκεντροφόρων και κολλημένο με φλαντζόκολλα! Ο Άγγλος έκανε την παλαβή στο τηλέφωνο, άντε βρες άκρη, 420 ευρώ αβαζελίνωτα.
Μετά αγοράστηκε καπάκι ορίτζιναλ καινούργιο από μαγαζί προς 650 ευρά. Επέμενα να το δω όταν το παρέλαβα (ευτυχώς), και αφού το ανοίξαμε από το κουτί και τη ζελατίνα του ήταν ...ραγισμένο στην πιανόλα του εκκεντροφόρου στο ίδιο σημείο με το μετάχειρο εισαγωγής. Ο μαγαζάτορας τραύλιζε και έβαλε χέρι στον παραγιό του μαγαζιού ότι του έπεσε. Ευτυχώς είχε άλλο ένα άθικτο (τελευταίο) και πήρα αυτό, το αφεντικό φύσαγε και ξεφύσαγε.
Πήγαμε να το βάλουμε επάνω και παράλληλα σχολιάζαμε την άριστη εικόνα του μπλοκ της μηχανής όπου γυάλιζε σαν καινούργιο και τα πιστόνια δεν κουνάγανε καθόλου και λέγαμε ότι 'η Ρόβερ έφτιαξε το κάτω μοτέρ καλό και το πάνω για τα μπάζα'.
Στο εντωμεταξύ και ευκαιρίας δοθείσης αλλάξαμε και ένα ψαλίδι, μία βάση μηχανής, μπαταρία, θερμοστάτη, ιμάντα χρονισμού, αντλία νερού, είχαμε αλλάξει και λάστιχα πριν 6 μήνες, είπαμε να του κάνουμε ότι μπορούμε να βγάλει μια 3-5ετία και μετά να τερματίσει τη σταδιοδρομία του και να φάει σουτ.
Μετά από 5 λεπτά ρελαντί κλάψαμε και τον κορμό του κινητήρα, και ησυχάσαμε και πάμε για μετάχειρο με το συνολικό κόστος να ανεβαίνει πλέον στα 4.000 χιλ ευρώ με όλα τα προηγούμενα που του κάναμε.
Σημειωτέον με ανταλλακτικά από ιμπέι, -40% κάτω από τα εγχώρια.Μπορείς να κάνεις πίσω τώρα? Και να κάνεις, ένα αμαξάκι 10-12 ετών για 5 άτομα, με ερκοντίσιο, υδραυλικό και δύο αερόσακκους, το μίνιμουμ πακέτο που παρακάτω δεν πάει, κάνει από 2.500. Θα πετάξουμε δηλαδή όλα αυτά που του κάναμε, και θα εκταμιεύσουμε και άλλα 2.500 χιλ. Και το μετάχειρο των 12 Μαίων θα βγει καλό? 'Ασε που πιθανό θα θέλει και άλλα 1.000 ευρώ άμεσα για την μεταβίβαση, ένα σέρβις και κανά σετ λάστιχα ή αμορτισέρ ή συμπλέκτη στους 6 μήνες.
Οπότε ξαναπληρώνουμε το χαμαιτυπείο, ελπίζω για τελευταία φορά, και όσο βγάλει.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;