-
Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο...
Μηπως παιζει καμια νεα απατη? -
Τι λες τώρα!
Βρε λες να έχει δίκιο ο cpp και να κάνουν όντως δουλειά πλέον στις ΔΟΥ;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τι λες τώρα!Βρε λες να έχει δίκιο ο cpp και να κάνουν όντως δουλειά πλέον στις ΔΟΥ;
ναι παντα κανουν δουλεια στους λαθος..
-
-edit-
-
Τώρα είναι που δεν θα μείνει τίποτα στις τράπεζες
Game over
-
Ετσι ειχαν δεσμευσει και τον λογαριασμο του Alter και πηραν τα πολλα λεφτα, τωρα οι εισφορες ειναι πληρωμενες, οι εργαζομενοι εξοφλημενοι ενω ο Κουρης ειναι στην φυλακη
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα έξυπνοι ε? Δηλαδή εγώ θα πάω να κάνω και άλλη κατάθεση, μέχρι να μάθω απο τι είναι? Για βλάκα με έχουν? Ή θα κλείσω τον λογαριασμό (και αυτό θα γίνει)?
Τέλος πάντων, αυτό είναι για να προειδοποιήσω όποιους πιθανόν έχουν κάποια εκκρεμότητα με ΔΟΥ ότι αυτό το συστηματάκι έχει περάσει στα μουλωχτά και να προσέχουν...
Βασικά νομίζω οτι ΔΕΝ μπορείς να κλείσεις λογαριασμό που έχει αρνητικό υπόλοιπο και τα χρωστάς στην τράπεζα, άρα θα σε κυνηγήσει η τράπεζα ίσως....
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τώρα είναι που δεν θα μείνει τίποτα στις τράπεζεςGame over
Και έχει το ebay κάτι ωραία safe που αντέχουν πλυμμήρες, φωτιές και κρύβονται θαυμάσια...
Αξίζει να σημειώσω ότι σε δύο κοινούς λογαριασμούς που έχω (έναν σε Εθνική και έναν σε ιδιωτική τράπεζα) δεν έχει παρατηρηθεί κάτι τέτοιο. Βέβαια αυτός της Εθνικής έχει υπόλοιπο 0,93€ και μηδαμινή κίνηση...ο άλλος όμως όχι...
Μπορεί να χρωστάω και να μην το ξέρω, αλλά ποτέ δεν ενημερώθηκα και στο τέλος τέλος έχω ένα φορτηγό, ένα ΙΧ και μία μηχανή στο όνομα μου, δεν έπρεπε να ξεκινήσουν απο εκεί?
Αλλά το κυριότερο είναι ότι για όλο αυτό το γεγονός έπρεπε να με ενημερώσει η Εθνική, σεβόμενη τον πελάτη της και ας ήταν τελεσίδικο και ας μην άλλαζε κάτι. Απλά για να μην πήγαινα σαν μ@λ@κ@ς να πάρω τα χρήματα που είχα, ενώ 3 μέρες πριν είχαν δεσμευτεί εν αγνοία μου.Ποιος θα μου πλήρωνε το ρεζιλίκι αν είχα κάνει τα ψώνια μου στο σ/μ και έδινα την Ethnocash maestro και μου έλεγαν ότι δεν έχω υπόλοιπο?
Τέλος πάντων, θα την βρώ την λύση, αλλά το ποστ το έγραψα για να προϊδεάσω όλους όσους δεν είναι ενημερωμένοι, γιατί η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη μου...άρα η ενημέρωση απο τα ΜΜΕ δεν ήταν και τόσο πλήρης, ούτε και οι δημοσιογράφοι έδωσαν έκταση, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι όλα είναι κατευθυνόμενα... -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Βασικά νομίζω οτι ΔΕΝ μπορείς να κλείσεις λογαριασμό που έχει αρνητικό υπόλοιπο και τα χρωστάς στην τράπεζα, άρα θα σε κυνηγήσει η τράπεζα ίσως....Μπορεί τον λογαριασμό να μην μπορέσω να τον κλείσω...θα το ξέρω προσεχώς. Να τον αδρανοποιήσω όμως μπορώ...
Αλλά δεν χρωστάω στην Τράπεζα...καλά καλά δεν ξέρω αν χρωστάω στην ΔΟΥ, είμαι σε επικοινωνία με τον λογιστή μου γιαυτό το θέμα. Δεν έχει δικαίωμα η τράπεζα να μου απαιτήσει ποσόν που δεν έχω πάρει και βέβαια δεν έχει πληρώσει για λογαριασμό μου.
Δάνεια δεν έχω, κάρτες πιστωτικές τις έχω σκίσει απο το 2002. Άλλωστε δεν έχουν πάρει τα χρήματα...δεσμευμένα είναι. Απλά δεν μου δίνεται η δυνατότητα να τα πάρω εγώ, αλλά νομίζω ούτε και η Εφορία...υπάρχουν σαν υπόλοιπο στον λογαριασμό...το διαθέσιμο είναι (-), όχι το λογιστικό. -
Μου έκανε εντύπωση αυτό που σου συνέβη tsargy χωρίς καμία προειδοποίηση. Μήπως υπήρχε κάποιο υπόλοιπο από παλιά (ίσως από κάποια επαγγελματική σου δραστηριότητα) χωρίς να το γνωρίζεις; Και πάλι όμως έπρεπε να ενημερωθείς πρώτα.
'ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ' ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ 500.000 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Σε κατασχέσεις καταθέσεων ακόμα και σε πληστηριασμό ακινήτων θα προσφύγει το Ελληνικό Δημόσιο , προκειμένου να πιέσει τους οφειλέτες του να του καταβάλουν τα χρέη τους .
Το ρεπορτάζ της Έλενας Λάσκαρη στην εφημερίδα 'ΤΑ ΝΕΑ' , καταγράφει τους χειρισμούς που θα κάνει το Υπουργείο Οικονομικών.
Φοροκυνηγητό με κατασχέσεις καταθέσεων και πλειστηριασμούς ακινήτων επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τέλος της ανοχής σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο.
Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε χθες στις Εφορίες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου που προβλέπουν διαδικασίες- εξπρές για κατασχέσεις καταθέσεων, ακινήτων και πλειστηριασμούς για κάθε έναν από τους 500.000 οφειλέτες του Δημοσίου που χρωστούν συνολικά 32 δισ. ευρώ. Οι οφειλέτες απαλλάσσονται από τον βραχνά της προσωποκράτησης- η οποία καταργείται για χρέη προς το Δημόσιο- και έχουν τη δυνατότητα αφενός να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους έως το τέλος Μαΐου, κερδίζοντας διαγραφή έως και του 80% των προσαυξήσεων ή να ζητήσουν διευκολύνσεις τμηματικής καταβολής μέχρι και σε 48 δόσεις. Παράλληλα για πρώτη φορά μπορούν να κερδίσουν πεντάμηνη αναστολή καταβολής οφειλών σε περίπτωση αποδεδειγμένης οικονομικής αδυναμίας. Αν δεν κάνουν τίποτα απ΄ όλα αυτά, σύντομα η Εφορία θα τους χτυπήσει την πόρτα απειλώντας με δέσμευση καταθέσεων και κατάσχεση ακινήτων, πλην πρώτης κατοικίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι- όπως επισημαίνουν εφοριακοί- οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς δεν έχουν εφαρμοστεί εδώ και δύο χρόνια, με αποτέλεσμα η ατιμωρησία να θρέφει το χάος των ληξιπρόθεσμων χρεών, στερώντας πολύτιμους πόρους από το Δημόσιο σε μία ιδιαιτέρως καθοριστική συγκυρία.
**Πλειστηριασμοί **
Εφόσον η Εφορία προχωρήσει στην κατάσχεση ακινήτου του οφειλέτη, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ έχει με τον νόμο την υποχρέωση να βγάλει το ακίνητο στο σφυρί μετά την παρέλευση τουλάχιστον 40 ημερών και το αργότερο σε 4 μήνες από την κατάσχεση. Στο διάστημα αυτό εκδίδει πρόγραμμα πλειστηριασμού και ορίζει ημερομηνία πλειστηριασμού το αργότερο σε 5 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης του προγράμματος. Οι κοι νοποιήσεις, οι τοιχοκολλήσεις και οι δημοσιεύσεις ενεργούνται τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του.Αν ο πλειστηριασμός δεν γίνει τελικά τη μέρα που έχει οριστεί, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ εκδίδει νέο πρόγραμμα το αργότερο εντός έτους από την ημερομηνία που είχε αρχικά οριστεί να γίνει ο πλειστηριασμός.
Οι οφειλέτες του Δημοσίου μπορούν να γλιτώσουν τους πλειστηριασμούς των ακινήτων τους μόνο αν το ακίνητο αποδεδειγμένα αποτελεί την κύρια και μοναδική κατοικία του και η οποία καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες στέγασης. Δεν είναι όμως η μοναδική προϋπόθεση. Η αξία της πρώτης κατοικίας δεν θα πρέπει να απέχει πολύ από το αφορολόγητο όριο της πρώτης κατοικίας (200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 για το ζευγάρι, με προσαυξήσεις για κάθε παιδί). Για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχή όπου ισχύει το σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων για τον υπολογισμό του φόρου μεταβίβασης, η τιμή της πρώτης προσφοράς δεν μπορεί να υπολείπεται της αντικειμενικής αξίας, τόσο κατά τον χρόνο επιβολής της κατάσχεσης όσο και κατά τον χρόνο έκδοσης του προγράμματος πλειστηριασμού αντίστοιχα. Με νέα διάταξη εισάγεται απαγόρευση διενέργειας πλειστηριασμών ακινήτων από το Δημόσιο σε τιμή κατώτερη της αντικειμενικής αξίας τους. Η διάταξη αυτή εφαρμόζεται και για τα προγράμματα πλειστηριασμού που εκδίδονται βάσει προγενέστερων της δημοσίευσης του νόμου αυτού κατασχέσεων.
Καταθέσεις
Τέλος στις γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις κατασχέσεις καταθέσεων βάζει ο νέος φορολογικός νόμος. Από δω και πέρα- ο νόμος τέθηκε σε ισχύ από τις 23 Απριλίου το Δημόσιο θα μπορεί με το ίδιο κατασχετήριο έγγραφο να εφαρμόζει το μέτρο της κατάσχεσης «εις χείρας πιστωτικού ιδρύματος», για περισσότερους του ενός οφειλέτες του Δημοσίου. Στο κατασχετήριο έγγραφο αυτό επισυνάπτεται για τον κάθε οφειλέτη χωριστά, πίνακας στον οποίο αναφέρεται το είδος και το ποσό κάθε οφειλής, καθώς και ο αριθμός και η χρονολογία βεβαίωσής της. Τα αποτελέσματα της κατάσχεσης επέρχονται με την κοινοποίηση του κατασχετηρίου εγγράφου είτε στο κεντρικό κατάστημα του πιστωτικού ιδρύματος είτε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα αυτού, χωρίς να απαιτούνται οι πρόσθετες διατυπώσεις και κοινοποιήσεις του νόμου περί ειδικών διατάξεων ανωνύμων εταιρειών, που ορίζει ότι η κατάσχεση στα χέρια τρίτου επιτρέπεται μόνο στο κατάστημα ή υποκατάστημα, όπου υπάρχει η κατάθεση ή άλλη οφειλή προς τον καθ΄ ου η κατάσχεση.Η τράπεζα από την πλευρά της υποχρεώνεται σε κοινή δήλωση για όλους τους οφειλέτες του κατασχετηρίου εγγράφου, η οποία όμως θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από παραστατικό κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε οφειλέτη για διάστημα τουλάχιστον 5 ημερών πριν από την ημερομηνία επίδοσης του κατασχετηρίου εγγράφου και 1 ημέρας έπειτα από αυτήν, άλλως θεωρείται ότι δεν υποβλήθηκε ποτέ δήλωση.
Χωρίς άλλη διαδικασία, τα πιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να αποδίδουν τα κατασχεθέντα στην υπηρεσία που επέβαλε την κατάσχεση, μέσα σε δέκα μέρες, χωρίς την εμπλοκή δικαστικών αρχών όπως απαιτούνταν μέχρι πρόσφατα. Μάλιστα, στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι για τη διαδικασία αυτή δεν καταβάλλονται έξοδα στα πιστωτικά ιδρύματα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Μου έκανε εντύπωση αυτό που σου συνέβη tsargy χωρίς καμία προειδοποίηση. Μήπως υπήρχε κάποιο υπόλοιπο από παλιά (ίσως από κάποια επαγγελματική σου δραστηριότητα) χωρίς να το γνωρίζεις; Και πάλι όμως έπρεπε να ενημερωθείς πρώτα.Ίσως και να είναι έτσι...δεν ξέρω, έχω βάλει τον λογιστή να ρωτήσει...
Αλλά η τράπεζα σε αυτό το κομμάτι είναι φάουλ.Η τράπεζα από την πλευρά της υποχρεώνεται σε κοινή δήλωση για όλους τους οφειλέτες του κατασχετηρίου εγγράφου, η οποία όμως θα πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από παραστατικό κίνησης του τραπεζικού λογαριασμού του κάθε οφειλέτη για διάστημα τουλάχιστον 5 ημερών πριν από την ημερομηνία επίδοσης του κατασχετηρίου εγγράφου και 1 ημέρας έπειτα από αυτήν, άλλως θεωρείται ότι δεν υποβλήθηκε ποτέ δήλωση.
Άρα εκτός απο τον λογιστή μάλλον θα χρειαστώ και δικηγόρο...έτσι για το γαμώτο
-
Υπάρχει κάποιος περιοσρισμός στα χρήματα που μπορεί να στείλει κάποιος από έναν ελληνικό λογαριασμό σε έναν ξένο; Κάποια φορολόγηση; Ή απλά πας στην ελληνική τράπεζα που έχεις τον λογαριασμό και δίνεις εντολή να μεταφερθούν σε κάποιον άλλο; Και αν γίνεται αυτό έτσι εύκαλα τι χρεώνουν οι ελληνικές τράπεζες για αυτή τη μεταφορά;
-
-edit-
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
γιατι καποιος να μην καταθεσει τα χρηματα του, αυτην την εποχη, σε μια τραπεζα στην Ελλαδα της οποιας οι καταθεσεις ειναι εγγυημενες απο οργανισμο αλλης χωρας (τραπεζες με εδρα το εξωτερικο) οπως πχ HSBC (εγγυημενα απο FSCS οχι απο ΤΕΚΕ)?
+1.
ΟΣΟ Αφορα ιδιαιτερως την HSBC εχω να πω τα ακολουθα για οσους εχουν λογαριασμο με αυτη την τραπεζα (απο προσωπικη εμπειρια).
Ειμαι κατοικος εξωτερικου και εχω δυο λογαριασμούς με την τραπεζα (εναν εντος Ελλαδος και εναν εκτος)
Τους ζητησα (και απο τους δυο) να με διαβεβαιωσουν για τυχον καταρευση της HSBC.GR τι γινεται (ουδεμια απαντηση). Στο terms and conditions για την HSBC.GR λεει οτι ο λογαριασμος καλυπτεται απο FSCS (Financial Service Compensation Scheme). Οταν μιλησα με το FSCS μου απαντησαν επισημως οτι καλυπτουν μεν οτι resident/nationality customer εχει UK based account αλλα ότι ειναι εκτος UK δεν το καλυπτουν!!! Ακομη και για την HSBC.GR που ειναι registered με το FSA (Financial Service Authorities) δεν υπαρχει περιπτωση να εχει καποιος compensation αν δεν ειναι UK based ο λογαριασμος. Εδω κατεβαστε το επισημο terms and conditions (http://www.hsbc.gr/1/2/en/personal/usef ... conditions) και παρτε τηλεφωνο το FSCS (google it). To FSCS παντως δεν πιστευε στα αυτια του οταν του δηλωσα οτι αυτοι ειναι οι οροι και μου ειπε οτι θα το λαβουν σοβαρα υποψη τους για να μην εχουν κυμα αποζημειωσεων απο Ελλαδα αν γινει κατι. Εντελλει εχοντας λογαριασμο στη HSBC.GR δεν εισαι καλλυμενος ουτε απο FSCS ουτε απο ΤΕΚΕ!!!! (δηλαδη κανενας δεν σε καλυπτει!!!!!!!!!!!)Ακριβώς για το λογο αυτο τους ζήτησα εγγραφως και ειδικα για το λογο αυτο, να μου εγγυηθούν, εστω και προσωπικά -μεσω αλληλογραφιας- οτι καλύπτομαι. Οι απαντησεις τους εγγραφως ηταν και επισημως οτι καλυπτομαι. Για αυτο το λογο προσωπικα και εγω το ψαχνω οπως ολοι μας!!!
Edit
Η γραπτη εγγυηση ηταν απο HSBC UK γιατί αυτους στην Ελλάδα......
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Άρα εκτός απο τον λογιστή μάλλον θα χρειαστώ και δικηγόρο...έτσι για το γαμώτοΚαλού κακού βάλε ένα δικηγόρο να ψάξει μήπως εκκρεμεί τίποτα εναντίον σου ή έχεις καταδικαστεί ερήμην. Μη σε σταματήσουν για τυπικό έλεγχο στο δρόμο και καταλήξεις φυλακή στα καλά καθούμενα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καλού κακού βάλε ένα δικηγόρο να ψάξει μήπως εκκρεμεί τίποτα εναντίον σου ή έχεις καταδικαστεί ερήμην. Μη σε σταματήσουν για τυπικό έλεγχο στο δρόμο και καταλήξεις φυλακή στα καλά καθούμενα.
Κανονικά για να γίνει δέσμευση από κάποιον εκτός τράπεζας πρέπει να υπάρχει δικαστική απόφαση (ασφαλιστικά μέτρα), ίσως όμως η ΔΟΥ να έχει τη δυνατότητα να κάνει δέσμευση απευθείας.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό έπρεπε να είχε κοινοποιηθεί σε σένα όπως και στην Τράπεζα. Αφού εσύ δεν πήρες ειδοποίηση, μπορείς να ζητήσεις από την Τράπεζα (από το κατάστημα που ανοίχθηκε ο λογαριασμός) να σου δώσουν ένα αντίγραφο το οποίο πρέπει να το έχουν και να σου δώσουν αντίγραφο ή να ψάξουν να το βρουν, αλλιώς είναι παράνομοι.Αν υπάρχουν και άλλοι δικαιούχοι στο λογαριασμό, πρέπει να τους ρωτήσεις πριν κάνεις οτιδήποτε γιατί μπορεί η υπόθεση να αφορά αυτούς και όχι εσένα και για αυτό να μην έχει ειδοποιηθεί. Στην περίπτωση αυτή δεσμεύεται αρχικά ολόκληρος ο λογαριασμός αλλά (αν εσύ δεν έχεις σχέση) θα κατασχεθεί τελικά μόνο το 1/2 του υπολοίπου (ή το 1/3 κλπ ανάλογα με το πόσοι είναι οι δικαιούχοι).
-
αυτο μας ελειπε η ΔΟΥ αυτεπαγγελτα να κανει οτι θελει τελειωσαμε!
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Καλού κακού βάλε ένα δικηγόρο να ψάξει μήπως εκκρεμεί τίποτα εναντίον σου ή έχεις καταδικαστεί ερήμην. Μη σε σταματήσουν για τυπικό έλεγχο στο δρόμο και καταλήξεις φυλακή στα καλά καθούμενα.
Αυτό το είχε πάθει κολλητός μου και απο φόβο και μόνο τότε, πλήρωσα ένα 150άρι για να με ελέγξω (παρόλο που ήμουν σίγουρος, αλλά σίγουρος και μακάριος ήταν και ο φίλος μου) και δεν υπάρχει κάτι...
Δεν ξέρω αν έχω οφειλή ή αν αυτή ανακαλύφθηκε τελευταία...στο προηγούμενο εκκαθαριστικό μου είμαι ΟΚ . Μεγάλο βαθμό ευθύνης για την άγνοια μου όμως, φέρει η Τράπεζα. Και μέσα στην εβδομάδα θα ζητηθούν εξηγήσεις και μόλις τις λάβω θα κινηθώ ανάλογα. Το θέμα δεν είναι όμως αυτό, ούτε το έγραψα εδώ γιαυτόν τον λόγο. Το θέμα είναι ότι αυτές οι Αμερικανιές δεν μου αρέσουν (και δεν μου αρέσουν γιατί δεν τις βλέπω σε όλα τα επίπεδα) και θεωρώ βλακεία να δεσμεύεις λογαριασμό των 120€ για ποσόν των 5.500€ Πόσο τζιμάνι πρέπει να είσαι για να καταλάβεις ότι αυτός ο λογαριασμός δεν θα ξαναέχει χρήματα?
Και ο κυριότερος λόγος που το έγραψα είναι για να είμαστε όλοι υποψιασμένοι για τις κινήσεις των γιαλαντζί Αμερικανακίων...ΥΓ Αν έβλεπα τις ίδιες δεσμεύσεις ποσών, σε όποιον έχει βάλει χέρι στο Δημόσιο, μέχρι της εκδίκασης της υποθέσεως του, θα το βούλωνα και θα πλήρωνα (αν πράγματι χρωστάω κάτι)...αλλά δεν τις βλέπω και υποψιάζομαι ότι σε αυτή την ζωή και σε αυτή την Χώρα δεν θα τις δω... -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αυτο μας ελειπε η ΔΟΥ αυτεπαγγελτα να κανει οτι θελει τελειωσαμε!Μπορώ να σε επιβεβαιώσω υπεύθυνα (εκ ατομικής εμπειρίας πλέον) ότι το κάνει...
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Και ο κυριότερος λόγος που το έγραψα είναι για να είμαστε όλοι υποψιασμένοι για τις κινήσεις των γιαλαντζί Αμερικανακίων...ΥΓ Αν έβλεπα τις ίδιες δεσμεύσεις ποσών, σε όποιον έχει βάλει χέρι στο Δημόσιο, μέχρι της εκδίκασης της υποθέσεως του, θα το βούλωνα και θα πλήρωνα (αν πράγματι χρωστάω κάτι)...αλλά δεν τις βλέπω και υποψιάζομαι ότι σε αυτή την ζωή και σε αυτή την Χώρα δεν θα τις δω...
Μην ελπίζεις για κάτι τέτοιο φίλε Αργύρη....
'Είναι πολύ καλό που ο λαός δεν καταλαβαίνει το τραπεζικό και χρηματικό σύστημα, γιατί αν το ήξερε θα είχαμε επανάσταση πριν ξημερώσει η αυριανή μέρα.' (Henry Ford, πρόεδρος της Ford Motor Company)
'
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα