-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το αστείο είναι όταν πηγαίνει κάποιος να εργαστεί στο εξωτερικό, εκεί θεωρείται πρέπον και επιβάλλεται να 'δώσεις' τον παρανομούντα-παραβιάζοντα κανονισμούς (μεθυσμένος-χαπακωμένος) συνάδελφό σου!Στη Σκωτία, πριν από χρόνια, επιχείρησε ο πεθερός μου να πετάξει δυο σακιά χώμα (!) σε ανεκμετάλλευτο χωράφι όπου υπήρχε ήδη άφθονο χώμα. Βγήκε τότε ο γείτονας και του είπε πως απαγορεύεται να πετάξει εκεί το χώμα και πως πρέπει να καλέσει την κατάλληλη υπηρεσία του δήμου για να το ξεφορτωθεί (με το αζημίωτο, αν δεν κάνω λάθος, αλλά έτσι είθισται εκεί). Επίσης, του είπε πως αν παρά ταύτα επιχειρήσει να το πετάξει εκεί (ήταν και πεισματάρης ο πεθερός), θα καλούσε την αστυνομία.
Εύγε στον γείτονα. Το πέταξε; Δεν το πέταξε, ΝΑ του πήγε. Μακάρι να γινόταν το ίδιο κι εδώ να πάψουμε κάποια στιγμή να είμαστε μια απέραντη χωματερή. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Tsargy, έτσι για να μην έχεις αμφιβολία για την αξιοπιστία του συστήματος βρε αδερφέ..Εκτός από το πολύ σοβαρό θέμα για τον Παπακωνσταντίνου, το πρακτικό θέμα βεβαίως είναι αν υπάρχουν πλέον χρήματα στους λογαριασμούς που και πάλι δεσμεύονται. Αν δηλαδή η αποδέσμευση με την απόφαση Παπακωνσταντίνου έδωσε τη δυνατότητα στον Ραπτόπουλο να γλυτώσει την προσωπική του περιουσία την ώρα που χρωστάει 70 εκατομμύρια στο Δημόσιο.
http://parallhlografos.wordpress.com/2011/05/28/υπ-οικ-πολύ-καλό-express-service/Είναι το πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος που υπερασπιζόταν ο cpp
Ραπτόπουλος=Mister Express service=κουμπάρος του 'αριστερού' Μάκη για όσους δεν ξέρουν
Δυστυχως η δικαιοσυνη δεν έχει ακομα τελεσιδικήσει για την ιστορια.
Ειναι γνωστή η ιστορια του από το 2004, αλλά αντι οι μ@@@κες οι συμπολιτες μας να του ρίξουν άκυρο και να σταματήσουν να ασφαλίζονται σε αυτόν και να κόψουν την γαγγραινα και να σταματήσουν να τον ταϊζουν συνεχίζουν να ασφαλίζονται και ΣΗΜΕΡΑ, ένω τρέχουν κάθε Κυριακη πρωί στο περιπτερο για να πάρουν το cd που έχει ο κουμπάρος στην εφημερίδα του.Εμεις εχουμε φτασει εδώ την ιστορία και καλα να πάθουμε.
-
Το ότι του έκανε πλάτες ο Παπακωνσταντίνου γαργάρα;
Έτσι δίνει το σωστό παράδειγμα; Έτσι διασφαλίζει πως θα πληρώσουν όσοι πρέπει;
Και ναι φταίνε και από τα 2 μεγάλα κόμματα που έχει φτάσει μέχρι σήμερα η ιστορία. Ναι φταίνε όσοι εξακολουθούν να είναι πελάτες και να στηρίζουν κάτι τέτοιους και τους ομόγυρούς τους.
-
Δικαιοσύνη: Γιος παράγοντα στοιχημάτισε 1,5 εκατ. σε βάρος της ομάδας του και κέρδισε 13,5 εκατ.
Η κα Ράικου θα καλέσει σε απολογία τους καταγγέλοντες στα μέσα Ιουνίου, ενώ το οικονομικό τμήμα της εισαγγελίας θα αναλάβει να εξετάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «γιος παράγοντα στοιχημάτισε εις βάρος της ομάδας του 1.500.000 ευρώ και κέρδισε 13.500.000 ευρώ».'Η' Online 1/6 14:38
Προκαταρκτική εξέταση, διέταξε σήμερα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, μετά την αναφορά που κατέθεσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, σχετικά με υπόθεση πιθανού παράνομου στοιχηματισμού σε δύο παιχνίδια, όπως καταγγέλθηκε από εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.Η κα Ράικου θα καλέσει σε απολογία τους καταγγέλοντες στα μέσα Ιουνίου, ενώ το οικονομικό τμήμα της εισαγγελίας θα αναλάβει να εξετάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «γιος παράγοντα στοιχημάτισε εις βάρος της ομάδας του 1.500.000 ευρώ και κέρδισε 13.500.000 ευρώ».
Σύμφωνα με την αναφορά, ο γγΑ, Πάνος Μπιτσαξής, ζητούσε την παρέμβαση της εισαγγελίας για όσα καταγγέλθηκαν από τους Σωτήρη Βοργιά, Αλέξη Κούγια και Χαράλαμπο Κατσούλη σε τηλεοπτική εκπομπή της περασμένης Δευτέρας και αφορούν σε υποθέσεις παράνομου στοιχηματισμού σε τράπεζα της Μαλαισίας.
Κυκλοφορεί καμιά φήμη με το όνομα του παράγοντα;
-
Μου φαινεται λιγο κουλο να παιζονται στοιχηματα εκατομμυριων ευρω στην Ασια για ματς της Ξάνθης
Κατι απο ραδιο-αρβυλα μου κανει το θεμα. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το ότι του έκανε πλάτες ο Παπακωνσταντίνου γαργάρα;Έτσι δίνει το σωστό παράδειγμα; Έτσι διασφαλίζει πως θα πληρώσουν όσοι πρέπει;
Και ναι φταίνε και από τα 2 μεγάλα κόμματα που έχει φτάσει μέχρι σήμερα η ιστορία. Ναι φταίνε όσοι εξακολουθούν να είναι πελάτες και να στηρίζουν κάτι τέτοιους και τους ομόγυρούς τους.
Ρε φιλε δεν ασχολούμαστε με πολιτικούς αυτοι είναι από άλλο πλανητη..... αλλα πρέπει να μαθουμε να χρησιμοποιούμε την δυναμη μας και να προσεχουμε όταν ψηφιζουμε φυσικά.....
Δεν ειδα καμμια οργάνωση καταναλωτών να πει στους αψαχτους.....- οχι σε αυτη την εταιρεία γιατι κλεβει εισφορες
- οχι στην αλλη εταιρεία και τα προϊοντα της γιατι ριχνει τα λύμματα στον Ασωπο κλπ κλπ
- οχι στο ταδε μαγαζι γιατι ειναι αυθαίρετο
να δεις πως θα νοιαζονταν και οι επιχειρησεις για την ταχεια δικαστικη αλήθεια.
εδω τα προβατα κοιμουνται......
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το ότι του έκανε πλάτες ο Παπακωνσταντίνου γαργάρα;
Έτσι δίνει το σωστό παράδειγμα; Έτσι διασφαλίζει πως θα πληρώσουν όσοι πρέπει;
Ρε φιλε δεν ασχολούμαστε με πολιτικούς αυτοι είναι από άλλο πλανητη..... αλλα πρέπει να μαθουμε να χρησιμοποιούμε την δυναμη μας και να προσεχουμε όταν ψηφιζουμε φυσικά.....
Δεν ειδα καμμια οργάνωση καταναλωτών να πει στους αψαχτους.....- οχι σε αυτη την εταιρεία γιατι κλεβει εισφορες
- οχι στην αλλη εταιρεία και τα προϊοντα της γιατι ριχνει τα λύμματα στον Ασωπο κλπ κλπ
- οχι στο ταδε μαγαζι γιατι ειναι αυθαίρετο
να δεις πως θα νοιαζονταν και οι επιχειρησεις για την ταχεια δικαστικη αλήθεια.
εδω τα προβατα κοιμουνται......
Τα λέμε και τα γράφουμε κάτι χρόνια αυτά...
Όποιος δεν καταλαβαίνει τι είναι συμφέρον για εκείνον, τι να πω.
Τον προηγούμενο μήνα έκλεισε ένα ψιλικατζίδικο που λειτουργούσε χρόνια, ιδιόκτητο και σε καλό σημείο. Eίχα κάτι χρόνια να πατήσω λόγω συμπεριφοράς. Μαζί με εμένα, σιγά σιγά έπαψε να πατάει κι άλλος κόσμος και όλοι είχαν να πουν κάτι αρνητικό. Τυχαίο;
Μακάρι να γίνει αυτό σε όλους τους χώρους και να μείνουν απ' έξω όσοι δεν είναι σωστοί.
-
Τώρα είδα τις απαντήσεις που εστιάζονται στα περί καρφώματος...
Να εξηγηθώ λοιπόν:
Τον συγκεκριμένο αν τον καρφώσω θα έχω μεγάλη οφέλεια προσωπικά και γιαυτό δεν αισθάνομαι ότι θα το κάνω για το καλό του συνόλου...άρα δεν θα το κάνω...(εκεί κολλάνε οι αξίες)
Πληρώνω όμως φόρους, και έχω την απαίτηση οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να με προστατεύσουν...όχι όμως επειδή κάρφωσα εγώ, αλλά επειδή κάνουν καλά την δουλειά τους. Είναι προϊόν που η πρώτη του ύλη εισάγεται, εδώ γίνεται και η μεταποίηση και η διακίνηση και μάλιστα για τον συγκεκριμένο ,η μεταποίηση γίνεται στην επαρχία και μία φορά την εβδομάδα έρχεται παρτίδα με φορτηγό (μεγάλο) ΙΧ. Πάντα είχα την εντύπωση ότι κάποιος έλεγχος θα γίνει στις αποθήκες του βιοτέχνη, στα παραστατικά των εισαγωγών του και των πωλήσεων του, στην μεταφορά των εμπορευματων ή στα αντίστοιχα του εμπόρου...Ξέρετε τώρα, αυτά που μας έλεγαν ότι: 'ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται' ...μ@λ@κίες
Δεν ξέρω αν έχει γίνει και τα πήραν οι ελέγχοντες ΔΥ ή αν τα πρόστιμα ήταν τόσο μικρά και δεν άξιζε τον κόπο. Πάντως υφίσταται έως και σήμερα αυτή η κατάσταση.
Πάντως ένα αυστηρό 'πόθεν έσχες' (και μην μου πείτε ότι υπάρχει) σε όλους ανεξαιρέτως με διάστημα ελέγχου 50 χρόνια πίσω και το ανάλογο αυστηρό και ποινολόγιο χωρίς παράθυρα και χάρες θα με έπειθε και εμένα...
Αλλά δεν... -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μου φαινεται λιγο κουλο να παιζονται στοιχηματα εκατομμυριων ευρω στην Ασια για ματς της Ξάνθης
Κατι απο ραδιο-αρβυλα μου κανει το θεμα.γιατι τα λεφτα πιανου ειναι νομιζεις?..
και στο προηγουμενο σκανδαλο στην ιταλια παλι ιταλοι στην ασια στοιχηματιζαν (και μερικοι στην μαδαγασκαρη) -
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Να εξηγηθώ λοιπόν:
Τον συγκεκριμένο αν τον καρφώσω θα έχω μεγάλη οφέλεια προσωπικά και γιαυτό δεν αισθάνομαι ότι θα το κάνω για το καλό του συνόλου...άρα δεν θα το κάνω...(εκεί κολλάνε οι αξίες)Αν έρθω στο μαγαζί σου και σου κλέψω τις εισπράξεις των τελευταίων πέντε πελατών, θα με καταγγείλεις; Ναι.
Αν ανοίξω κατάστημα δίπλα στο δικό σου και σου 'κλέψω' τους ίδιους πέντε πελάτες (επειδή δεν κόβω αποδείξεις -> δεν φορολογούμαι, δεν αποδίδω ΦΠΑ -> περιθώριο για χαμηλότερες τιμές), γιατί δε θα με καταγγείλεις; Το αποτέλεσμα είναι παραπλήσιο για σένα (+ το ότι το κράτος θα χάσει από απόδοση ΦΠΑ/φόρου εισοδήματος). -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Να εξηγηθώ λοιπόν:
Τον συγκεκριμένο αν τον καρφώσω θα έχω μεγάλη οφέλεια προσωπικά και γιαυτό δεν αισθάνομαι ότι θα το κάνω για το καλό του συνόλου...άρα δεν θα το κάνω...(εκεί κολλάνε οι αξίες)Αν έρθω στο μαγαζί σου και σου κλέψω τις εισπράξεις των τελευταίων πέντε πελατών, θα με καταγγείλεις; Ναι.
Αν ανοίξω κατάστημα δίπλα στο δικό σου και σου 'κλέψω' τους ίδιους πέντε πελάτες (επειδή δεν κόβω αποδείξεις -> δεν φορολογούμαι, δεν αποδίδω ΦΠΑ -> περιθώριο για χαμηλότερες τιμές), γιατί δε θα με καταγγείλεις; Το αποτέλεσμα είναι παραπλήσιο για σένα (+ το ότι το κράτος θα χάσει από απόδοση ΦΠΑ/φόρου εισοδήματος).Λάθος κάνεις, δεν θα σε καταγγείλει σε καμία από τις δύο περιπτώσεις γιατί:
αν τον καρφώσω θα έχω μεγάλη οφέλεια προσωπικά και γιαυτό δεν αισθάνομαι ότι θα το κάνω για το καλό του συνόλου...άρα δεν θα το κάνω...(εκεί κολλάνε οι αξίες)
-
Ειστε εκτος θεματος....
-
Οκ δεν το συνεχίζω, γιατί θα πρέπει να ξέρω με τι ασχολείται ο καθένας που απο όλα όσα έγραψα, πήρε τα παραπάνω νοήματα...και εκεί θα βγούμε τελείως εκτός...
-
Τελικά η HSBC στην Ελλάδα καλύπτεται από το FSCS:
http://www.hsbc.gr/1/PA_1_2_S5/content/ ... _terms.pdf -
εμένα δεν μου κάνει για ικανή εξασφάλιση.
1ον φαντάζομαι οτι θα εκδοθεί εντολή παγώματος όλων των λογαριασμών απο την ΤτΕ. το FSCS είναι μόνο για την εγγυοδοσία.
2ον η ανταπόκριση στην εγγύηση μπορεί να είναι σε νέες δραχμές. δεν βλέπω πουθενά να δεσμέυεται οτι θα είναι σε συνάλλαγμα. και η σχέση μετατροπής μπορεί κάλλιστα να είναι αυτή που ίσχυσε το 1ο ms.συμπέρασμα, μόνο σε τράπεζα του εξωτερικού αν πραγματικά υπάρχει ο φόβος μέσα σου.
-
Πολλά ερωτήματα βλέπω σχετικά.... Θα γνωστοποιηθεί αργά ή γρήγορα οτι η εφορία δεσμεύει λογαριασμούς όσων χρωστάνε στο Δημόσιο (32 δις ειναι αυτά, δεν τα χρωστάνε 200 άνθρωποι), θα πετάξουν κι αλλα φράγκα απο τις Τράπεζες..!!! Απ΄το κακό στο χειρότερο...
-
Δεν νομιζω οτι ειναι κατι καινουριο παντως
-
αν θέλω να μετατρέψω λογαριασμό ευρώ σε δολάρια με τι τιμές το μετατρέπει η τράπεζα;τιμές πώλησης η την τιμή ισοτιμίας που έχει το δολάριο;ευχάριστο
-
Ο χρήστης zombie έγραψε:
αν θέλω να μετατρέψω λογαριασμό ευρώ σε δολάρια με τι τιμές το μετατρέπει η τράπεζα;τιμές πώλησης η την τιμή ισοτιμίας που έχει το δολάριο;ευχάριστοΑν εχεις μικρο ποσο στο τουριστικο συναλλαγμα, αν εχει μεγαλο περνουν τηλεφωνο στα κεντρικα και περνεις καλυτερο ρειτ.
-
Είμουνα σε ένα αθλητικό site και είδα link που έλεγε 'offshore banking με την HSBC'
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα