-
Και για του λόγου το αληθές:
(για ευνόητους λόγους έχει σβηστεί ο αριθμός λογ/μού και το ονοματεπώνυμο)
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μην ελπίζεις για κάτι τέτοιο φίλε Αργύρη....Μπα Κωνσταντίνε, έχω μεγαλώσει πια για να ελπίζω.
Το θέμα είναι ότι σε όλα τα κράτη υπάρχει ένα σύστημα, που σίγουρα έχει αρνητικά και θετικά. Εμείς εδώ έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε όλα τα αρνητικά απο όλα τα συστήματα. -
Το ότι δεσμεύονται καταθέσεις οφειλετών του Δημοσίου, δεν μπορεί να είναι παρα μόνο θετικό για τους λοιπούς που είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος.
Με παραξενευει που δεν ξέρεις αν οφείλεις ή όχι.
Να σου πω ότι έχουν δεσμευθεί 7ψηφιοι λογαριασμοί αλλα αυτοί που το παθαίνουν δεν το πολυ λένε ούτε στον κύκλο τους γιατί πλέον πέφτει κράξιμο. Αν σου ανοιχτεί κανενας μεγαλογιατρος θα μάθεις, ενώ αρκετοί αλλοι έχουν ξεχυθει σε αγορές ακινήτων μπας και σωσουν τιποτα καθώς εκεί ξεπλενουν ακόμα. Αλλιώς περίμενε ανακοίνωση απο το ΣΔΟΕ οταν θα είναι ανακοινωσημα.
Σε λίγες μέρες θα βγει η λίστα και ήδη αρκετοί του jet set έχουν πανικοβληθει. Ρομπες!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το ότι δεσμεύονται καταθέσεις οφειλετών του Δημοσίου, δεν μπορεί να είναι παρα μόνο θετικό για τους λοιπούς που είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος.Με παραξενευει που δεν ξέρεις αν οφείλεις ή όχι.
Να σου πω ότι έχουν δεσμευθεί 7ψηφιοι λογαριασμοί αλλα αυτοί που το παθαίνουν δεν το πολυ λένε ούτε στον κύκλο τους γιατί πλέον πέφτει κράξιμο. Αν σου ανοιχτεί κανενας μεγαλογιατρος θα μάθεις, ενώ αρκετοί αλλοι έχουν ξεχυθει σε αγορές ακινήτων μπας και σωσουν τιποτα καθώς εκεί ξεπλενουν ακόμα. Αλλιώς περίμενε ανακοίνωση απο το ΣΔΟΕ οταν θα είναι ανακοινωσημα.
Σε λίγες μέρες θα βγει η λίστα και ήδη αρκετοί του jet set έχουν πανικοβληθει. Ρομπες!
Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο...Με συγχωρείς που είμαι δύσπιστος, αλλά αρκετά λαμόγια βλέπω ακόμα στον κύκλο που κινούμαι, να μην πτοούνται. Πάντως αυτό που θα με ικανοποιούσε θα ήταν να δω μιζαδόρο πολιτικό να υφίσταται κάτι τέτοιο και αυτό που θα με έπειθε είναι το να ηταν στις τάξεις του κυβερνωντος κόμματος (ασχέτως χρώματος).
Και εμένα με παραξενεύει που βγαίνω να χρωστάω. Όπως προείπα το περσινό εκκαθαριστικό έχει ενημερότητα, το φετεινό δεν έχει έρθει ακόμα, όλα τα φπα έχουν πληρωθεί κανονικά, ακίνητα στο όνομα μου δεν έχω, τέλη δεν χρωστάω. Άρα ή κάτι που δεν το ξέρω και δεν το φαντάζομαι είναι ή λάθος (όχι δικό μου) -
Γιατι δεν ρωτας την εφορια σου να σου πουν;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Γιατι δεν ρωτας την εφορια σου να σου πουν;Περιμένω τον λογιστή μου, να πάμε μαζί. Αλλά ξαναλέω, θα την βρω την λύση είτε πληρώσω είτε πρόκειται για λάθος της εφορίας...
Δεν ήταν ο σκοπός της δημοσίευσης μου αυτός.
Ο σκοπός είναι μόνο και μόνο να κάνω γνωστό σε όσους περισσότερους μπορώ, το καινούργιο καθεστώς. Οτι δηλαδή αν κάποιος χρωστάει στην εφορία (που δεν είναι και λίγοι) και έχει ένα ποσόν ασφαλείας στην Τράπεζα για μία ώρα ανάγκης πχ Υγεία, θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν είναι σίγουρα τα χρήματα του εκεί. Δεν απευθύνομαι σε λαμόγια που απλώς δεν θέλουν να πληρώσουν, αλλά σε κάποιους που εχουν ένα χιλιαρικάκι στην άκρη γιαυτόν τον λόγο που είπα παραπάνω...
Φαντάσου με, σαν να έχω δει ραντάρ και παίζω τα φώτα στους ανυποψίαστους που έρχονται.
Τίποτα άλλο. -
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Γιατι δεν ρωτας την εφορια σου να σου πουν;+00
Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να το έχεις κάνει ηδη.Οχι πως αυτό δικαιολογεί οσα έγιναν,αλλά για να ξέρεις περί τίνος πρόκειται τουλάχιστον -
Χωρις να εχω κανενα συμφερον απο την τραπεζα αυτη (βασικα την αντιπαθω αρκετα - χαμηλα επιτοκια, κοιτουν αποκλειστικά να σου πουλησουν σκουπιδια ρισκαροντας αρκετα κ.λπ. δυστυχως ομως ειναι αρκετα δυνατη) γιατι καποιος να μην καταθεσει τα χρηματα του, αυτην την εποχη, σε μια τραπεζα στην Ελλαδα της οποιας οι καταθεσεις ειναι εγγυημενες απο οργανισμο αλλης χωρας (τραπεζες με εδρα το εξωτερικο) οπως πχ HSBC (εγγυημενα απο FSCS οχι απο ΤΕΚΕ)?
**Ερωτήσεις - απαντήσεις για την εγγύηση των καταθέσεων ανά τράπεζα **
Πολλά είναι τα ερωτήματα που αφορούν την εγγύηση και την κάλυψη των καταθέσεων, όπως:Οι καταθέσεις σε ξένα νομίσματα (πχ δολάρια ΗΠΑ) καλύπτονται από το ΤΕΚΕ;
Το όριο της αποζημίωσης των 100.000 ευρώ ισχύει ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, ανεξάρτητα από το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση (άρθρο 9, παρ. 2.β, ν. 3746/2009 - ΦΕΚ 27 Α' 16-2-2009).Τι γίνεται στην περίπτωση των κοινών καταθετικών λογαριασμών;
Στις περιπτώσεις λογαριασμών που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσοτέρων προσώπων από κοινού (κοινός λογαριασμός) το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη του κοινού λογαριασμού θεωρείται ως χωριστή κατάθεση του κάθε δικαιούχου του λογαριασμού και, συνυπολογιζομένων και των λοιπών καταθέσεών του, καλύπτεται μέχρι το όριο των 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο (άρθρο 9, παρ. 4.α, ν. 3746/2009 – ΦΕΚ 27 Α' 16-2-2009)
Τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα με έδρα σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως KEDR BANK ATHENS, INTESA SAN PAOLO BANK ALBANIA, T.C ZIRAAT BANKASI A.S.), συμμετέχουν στο ΤΕΚΕ;
Τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα συμμετέχουν υποχρεωτικά στο ΤΕΚΕ, όπως και όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα που έχουν λάβει την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στην Ελλάδα.Γιατί τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών δεν συμμετέχουν στο ΤΕΚΕ αφού λειτουργούν στην Ελλάδα;
Τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών (Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Marfin Εγνατία Τράπεζα) δεν συμμετέχουν στο ΤΕΚΕ διότι προέρχονται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχουν υποχρεωτικά στο Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων της Κύπρου.
Τα υποκαταστήματα γαλλικών, βρετανικών, γερμανικών κλπ. τραπεζών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ποιο Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων συμμετέχουν;
Τα υποκαταστήματα πιστωτικών ιδρυμάτων που έχουν έδρα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία κ.α.) δεν συμμετέχουν στο ΤΕΚΕ Ελλάδος αλλά συμμετέχουν υποχρεωτικά στα Συστήματα Εγγύησης Καταθέσεων της έδρας τους.
Τι γίνεται με τους ανήλικους συνδικαιούχους μιας κατάθεσης;
Οι ανήλικοι δεν διαφοροποιούνται, εν προκειμένω, ως καταθέτες για τα δικαιώματα από την προστασία των καταθέσεών τους. Τα δικαιώματα όμως αυτά τα ασκούν οι έχοντες την γονική μέριμνα.
http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =111305205 -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Γιατι δεν ρωτας την εφορια σου να σου πουν;
+00
Κατά τη γνώμη μου έπρεπε να το έχεις κάνει ηδη.Οχι πως αυτό δικαιολογεί οσα έγιναν,αλλά για να ξέρεις περί τίνος πρόκειται τουλάχιστονΟ Λογιστής μου, μου είπε ότι πρώτα πρέπει να πάρουμε την απόφαση απο την Τράπεζα (που είναι υποχρεωμένη να μου δώσει) και μετά με αυτό το χαρτί θα πάμε εφορία για να εξακριβώσουμε αν όντως η οφειλή είναι σωστή.
Ασχολούμαι με το εμπόριο απο το 84 και ο λογιστής μου είναι γατόνι, θα την βρούμε την άκρη...το πολύ πολύ να πληρώσουμε...
Αλλά ματαξαναλέω, το ποστ είχε ως σκοπό να προϊδεάσει κάποιους οι οποίοι έχουν οφειλές προς την εφορία και κυρίως να πάψουν να νομίζουν ότι οι Τράπεζες είναι ανεξάρτητος οργανισμός...Απο ότι απεδείχθει έχει λόγο το Κράτος...
ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!ΥΓ Μίλησα και εγώ και κάποιοι φίλοι με υπαλλήλους κάποιων Τραπεζών που έχουν σχέση... ΟΛΟΙ είχαν άγνοια...Ακόμα και ο διευθυντης του υποκαταστήματος Εθνικής που επεσκέφθην χθες...
ΥΓ2 Αυτός ο λογαριασμός είχε δεχθεί κατά το παρελθόν αρκετά μεγάλα ποσά δολλαρίων (για λογαριασμό συγγενικού μου προσώπου) ...Λέω μήπως...είχαν και εικόνα της κίνησης του λογαριασμού τα τελευταία 3-4 χρόνια??? Γιατί σε άλλον λογαριασμό δικό μου σε ιδιωτική Τράπεζα υπάρχει ποσόν που υπερκαλύπτει την απαίτηση. (περιττό να πω ότι θα μηδενιστεί και θα κλείσει πάραυτα) -
Φαντάζομαι τι θα μου απαντήσεις αλλα θα γράψω.
Γιατί να προειδοποιήσεις?
Ασχολείσαι με το εμπόριο. Δεν θα ήθελες το Κράτος να μαζέψει όσα πιο πολλά μπορει απο τους οφειλέτες, να καλύψει τις τρύπες και κάποια στιγμή να σου μειώσει το συντελεστή φορολογίας πχ κατα 2 μονάδες?Τα κουκιά λένε στο ΥΠΟΙΚ......
-Ποσά μαζεψατε απο κατασχέσεις λογαριασμών?
-250 αντι για 500
-Όχι ρε γαμωτο 250 μείον.
-Ποιο λογαριασμό να επιβαρυνουμε?
-250.... Για να δω!
-Πόσο αύξηση λέγαμε για τέλη κυκλοφορίας?
-10%
-Μόλις έκλεισε σε 20%!Και μετα και εσυ και εγώ φωνάζουμε γιατί πχ το 2λιτρο θα παει απο 600 σε 720 το χρόνο.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Ασχολείσαι με το εμπόριο. Δεν θα ήθελες το Κράτος να μαζέψει όσα πιο πολλά μπορει απο τους οφειλέτες, να καλύψει τις τρύπες και κάποια στιγμή να σου μειώσει το συντελεστή φορολογίας πχ κατα 2 μονάδες?Τα κουκιά λένε στο ΥΠΟΙΚ......
-250 αντι για 500
-250.... Για να δω!
-10%
-Μόλις έκλεισε σε 20%!Και μετα και εσυ και εγώ φωνάζουμε γιατί πχ το 2λιτρο θα παει απο 600 σε 720 το χρόνο.
Μαζί σου σε όλα, αλλά στο ιδανικό Κράτος...όχι εδώ!
Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα:
α) Αγοράζω ένα προϊόν με 1,70 + ΦΠΑ = 2,09 και πουλάω από 2,50 έως 3,00 ανάλογα με την ποσότητα. Έχω συγκεκριμένη πελατεία κάθε μέρα. Υπάρχει αποθήκη που τροφοδοτείται το προϊόν που πουλάω (μαύρο) χωρίς περιττά έξοδα (ΦΠΑ) τουλάχιστον όχι όλα. Η αποθήκη λοιπόν πουλάει το προϊόν (που αγοράζουμε στην ίδια τιμή περίπου προ ΦΠΑ) 2,10 λιανική τιμή (ίδια σε οποιαδήποτε ποσότητα, απο 1 κιλό έως 100). Οι πελάτες μου αρχίζουν και αγοράζουν απο αυτόν αφού στα 5 κιλά που ξοδεύουν μ.ο. κερδίζουν 2,5 έως 5 την ημέρα. Όταν τους εξηγώ ότι εγώ πληρώνω ΦΠΑ μου απαντούν ότι είμαι κορόϊδο και ότι αν τους τα δώσω στην ίδια τιμή θα ψωνίσουν απο εμένα. Μπορώ να το κάνω για να μην χάσω τους πελάτες, αλλά δεν το κάνω.
Επίσης θα μπορούσα να καρφώσω αυτόν, αλλά δεν είναι αυτές οι αξίες που μεγάλωσα.
β) Δεν έχω δει έναν Πολιτικό να μπαίνει φυλακή ή να δεσμεύεται η περιουσία του. Είναι όλοι τόσο τίμιοι? ολοι? η εγώ απλά πληρώνω και θα πληρώνω αυτά που έφαγαν απο τους φόρους μου?
γ)Ετυχε στην παρέα που είχα βρεθεί μία μέρα, να μας λέει κάποιος ότι επειδή η φορολογία του φαινόταν μεγάλη, έφτιαξε και μία εταιρία σε Κράτος της ΕΕ, όπου έκανε απο εκεί τις εισαγωγές του και κατόπιν μεταπωλούσε τα προϊόντα που εισήγαγε (με φόρο 10%) στην δική του εταιρία, η οποία τα μεταπωλούσε στην Ελληνική αγορά με 5% μικτό κέρδος. Δηλαδή ίσα ίσα που πλήρωνε ένα συμβολικό φόρο. Αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι σε κάποιους που πληρώνουν το 35-40% για φόρους? Αυτούς τους έρμους συνεπείς, τους προστατεύει κανένας άραγε?Θυμάμαι στο μάθημα της ιστορίας, όταν ήμουν μικρός ότι μας έλεγαν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος σε μία εκστρατεία του που όλο το στράτευμα του διψούσε, όταν του έδωσαν νερό το αρνήθηκε. Ετσι κάνουν οι ηγέτες για να μπορέσουν να κάνουν αυτούς που τους ακολουθούν, να νοιώσουν ότι είναι στο ίδιο στρατόπεδο με τους ίδιους στόχους και τα ίδια ιδανικά. Τότε μόνο μπορείς να ζητήσεις απο τους άλλους να υποφέρουν μαζί σου, προκειμένου Όοοολοι μαζί να δρέψουν τους καρπούς της νίκης.
Όταν αυτός που σε εξέλεξε για ηγέτη βλέπει να απολαμβάνεις μόνο ΕΣΥ και η ΑΥΛΗ σου, τότε αυτομάτως τίθεται εκτός ομάδος με όλους τους τρόπους που μπορεί.
Μπορεί να μοιάζει με έκθεση Δημοτικού, αλλά ήθελα να το πω, όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται.
Νοιώθω ότι δεν ανήκω στην ίδια ομάδα. Δουλεύω απο 15 χρονών και ενώ ήταν να πάρω σύνταξη στα 52 μου (τώρα είμαι 51) θα πρέπει να την πάρω στα 60 (και βλέπουμε) Δεν έφαγα ποτέ απο κάποιον Πολιτικό, αλλά ούτε και με κανέναν συνέφαγα. Τώρα θα πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω, χωρίς κανείς να ασχολείται με τα συμφέροντα μου (Εννομα συμφέροντα) και δεν έχω αμελήσει ή αποφύγει με κανέναν τρόπο την εισφορά μου στα ασφαλιστικά ταμεία. Παρόλο αυτό όμως, κάποιοι διαχειρίστηκαν, έφαγαν υπεξαίρεσαν αυτά που εγώ πλήρωνα, και με αναγκάζουν να δουλεψω 8 χρόνια ακόμα έχοντας στο Ιατρικό μου ιστορικό 3 δισκοπάθειες σε αυχένα και μέση, έναν μηνίσκο και 3 εγκεφαλικά ισχαιμικά.
Και εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω?
Να λέω στους νεώτερους ότι θα πρέπει να αποδίδουν τους φόρους τους? Και το επιχείρημα μου ποιό θα είναι? Ότι θα πρέπει να πληρώσετε τους φόρους ώστε να λειτουργήσει το Κράτος? Μακάρι να μπορούσα να το πω...Αλλά η αλήθεια είναι ότι: Σκάστε και πληρώνετε γιατί εμείς που τα φάγαμε δεν γουστάρουμε ούτε να τα πληρώσουμε, αλλά και ούτε να το παραδεχτούμε...Γιαυτό λοιπόν θα προειδοποιώ όλους αυτούς που νοιώθω ότι είμαι στο ίδιο στρατόπαιδο.
Είτε είναι στους δρόμους με τα ραντάρ πίσω απο τα δέντρα, είτε είναι στα πραξικοπήματα της εφορίας σε συνεργασία με την άλλη πληγή: τις Τράπεζες.Αυτά τα ολίγα, μιας και ήξερες την απάντηση μου...
-
Είναι ασύμβατο να επικαλείσαι από τη μια μεριά τις αξίες σου που δεν σου επιτρέπουν να καταγγείλεις αυτόν που φοροδιαφεύγει συστηματικά (ημαρτον αλλα δεν ειναι της παρουσης) και από την άλλη αυτα που αναφέρεις για τους νέους κλπ. Οι αξίες δεν είναι a la carte.
Sent from my Desire using smoke signals.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Επίσης θα μπορούσα να καρφώσω αυτόν, αλλά δεν είναι αυτές οι αξίες που μεγάλωσα.Στα άλλα που λες συμφωνώ, αλλά 'αυτός' δεν κλέβει μόνο εσένα αλλά και μένα.
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
-250 αντι για 500
-250.... Για να δω!
-10%
Μαζί σου σε όλα, αλλά στο ιδανικό Κράτος...όχι εδώ!
Θα σου δώσω μερικά παραδείγματα:
α) Αγοράζω ένα προϊόν με 1,70 + ΦΠΑ = 2,09 και πουλάω από 2,50 έως 3,00 ανάλογα με την ποσότητα. Έχω συγκεκριμένη πελατεία κάθε μέρα. Υπάρχει αποθήκη που τροφοδοτείται το προϊόν που πουλάω (μαύρο) χωρίς περιττά έξοδα (ΦΠΑ) τουλάχιστον όχι όλα. Η αποθήκη λοιπόν πουλάει το προϊόν (που αγοράζουμε στην ίδια τιμή περίπου προ ΦΠΑ) 2,10 λιανική τιμή (ίδια σε οποιαδήποτε ποσότητα, απο 1 κιλό έως 100). Οι πελάτες μου αρχίζουν και αγοράζουν απο αυτόν αφού στα 5 κιλά που ξοδεύουν μ.ο. κερδίζουν 2,5 έως 5 την ημέρα. Όταν τους εξηγώ ότι εγώ πληρώνω ΦΠΑ μου απαντούν ότι είμαι κορόϊδο και ότι αν τους τα δώσω στην ίδια τιμή θα ψωνίσουν απο εμένα. Μπορώ να το κάνω για να μην χάσω τους πελάτες, αλλά δεν το κάνω.
Επίσης θα μπορούσα να καρφώσω αυτόν, αλλά δεν είναι αυτές οι αξίες που μεγάλωσα.Οι αξίες που μεγάλωσες λένε να μην καταγγέλλεις την παρανομία;
-
Το να καταγγειλεις μια παρανομα ενεχει κινδυνους,συν του οτι μονο απο μεσα μπορεις να ξερεις 100% οτι γινεται παρανομια και σε ποιον βαθμο.
-
Ας την καταγγειλεις στο βαθμο που την ξερεις, και μετα ασε τους ειδικους να ξεσκονισουν σε βαθος, και ο,τι βρουν καλο θα ειναι για τον υγιη ανταγωνισμο.. και την αγορα... αλλοιως στραβωνει το πραγμα και ετσι θα κλεισει ο σωστος επαγγελματιας...
(με ενα ελεγχο κλειστης αποθηκης δεν θα βρουν τα 'μαυρα'????) μονοι τους δεν το κανουν αλλα αμα υπαρχει καταγγελεια αναγκαστικα θα ψαξουν καλλυτερα...
-
Όταν ακούω ότι είναι κακό πράγμα να καταγγέλεις έναν κλέφτη, δεν απορώ που φτάσαμε σ' αυτή την κατάσταση.
Παραφροσύνη, βλακεία, αξίες κουκουρούκου... -
Tsargy, έτσι για να μην έχεις αμφιβολία για την αξιοπιστία του συστήματος βρε αδερφέ..
Εκτός από το πολύ σοβαρό θέμα για τον Παπακωνσταντίνου, το πρακτικό θέμα βεβαίως είναι αν υπάρχουν πλέον χρήματα στους λογαριασμούς που και πάλι δεσμεύονται. Αν δηλαδή η αποδέσμευση με την απόφαση Παπακωνσταντίνου έδωσε τη δυνατότητα στον Ραπτόπουλο να γλυτώσει την προσωπική του περιουσία την ώρα που χρωστάει 70 εκατομμύρια στο Δημόσιο.
http://parallhlografos.wordpress.com/2011/05/28/υπ-οικ-πολύ-καλό-express-service/Είναι το πόσο αποτελεσματική είναι η μέθοδος που υπερασπιζόταν ο cpp
Ραπτόπουλος=Mister Express service=κουμπάρος του 'αριστερού' Μάκη για όσους δεν ξέρουν
-
Ο χρήστης tsargy έγραψε:
Επίσης θα μπορούσα να καρφώσω αυτόν, αλλά δεν είναι αυτές οι αξίες που μεγάλωσα.Οι αξίες σου σού επιβάλλουν να ΜΗ διεκδικείς το δίκιο σου με νόμιμο τρόπο; Να μην καταγγέλλεις αυτόν που (σε) κλέβει, έστω έμμεσα;
Έχει ξαναγίνει η συζήτηση πολλάκις στο forum περί 'καρφώματος'. Εγώ απλά θα πω ότι οι αξίες που επικαλείσαι έχουν συντελέσει (σε κάποιο βαθμό) στη σημερινή κατάσταση. Όταν το 40% κλέβει (λίγο ή πολύ), 55% δεν κλέβει αλλά επικαλείται τη συγκεκριμένη αξία (περί μη καρφώματος) και μόνο το 5% προσπαθεί να ασχοληθεί με αυτούς που (τον) κλέβουν, τα αποτελέσματα είναι ορατά γύρω σου
Υ.Γ.: Τα ποσοστά είναι τυχαία προφανώς, αλλά ως τάξη μεγέθους δε νομίζω ότι διαφέρουν πολύ από την πραγματικότητα!
-
-edit-
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα