-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
ΕρώτησηΠως γινεται και σήμερα πριν λίγο ο αδερφός μου (που ειναι στον Τειρεσια) να λάβει μεσω ταχυδρομείου πιστωτική καρτα (με πολυ μικρο οριο οκ, αλλά πιστωτική) ** από την τράπεζα στην οποια εχει ακόμα απλήρωτα φέσια **;
Να τους βγάλουμε στο γυαλί ; Δεν εχουν βάλει μυαλό ακόμα ;
Να τα θυμωμαστε οταν ξαναβγει ο εκπροσωπος των τραπεζων στο γυαλι να μας λεει
για τις ζημιες που εχουν και για τους τοκους που χρεωνουν εξ αιτιας αυτων των ζημιων.. -
Ερώτηση αδαούς: Υπάρχει κάποιος λόγος να ΜΗΝ προτιμήσει κάποιος το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από μια κλασική τράπεζα (Alpha, Attica, κτλ) για μια ετήσια προθεσμιακή κατάθεση;
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ερώτηση
Πως γινεται και σήμερα πριν λίγο ο αδερφός μου (που ειναι στον Τειρεσια) να λάβει μεσω ταχυδρομείου πιστωτική καρτα (με πολυ μικρο οριο οκ, αλλά πιστωτική) ** από την τράπεζα στην οποια εχει ακόμα απλήρωτα φέσια **;
Να τους βγάλουμε στο γυαλί ; Δεν εχουν βάλει μυαλό ακόμα ;
Να τα θυμωμαστε οταν ξαναβγει ο εκπροσωπος των τραπεζων στο γυαλι να μας λεει
για τις ζημιες που εχουν και για τους τοκους που χρεωνουν εξ αιτιας αυτων των ζημιων..Να του πεις του αδερφού σου πως είναι πολύ τυχερός για το δώρο Πάσχα που έλαβε! Καλές αγορές!
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ερώτηση αδαούς: Υπάρχει κάποιος λόγος να ΜΗΝ προτιμήσει κάποιος το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από μια κλασική τράπεζα (Alpha, Attica, κτλ) για μια ετήσια προθεσμιακή κατάθεση; -
Άρα, το ερώτημα είναι 'τι είναι πιο πιθανό να βαρέσει κανόνι πρώτο; το παρακαταθηκών και δανείων ή μια τράπεζα και το ταμείο εγγύησης καταθέσεων και επενδύσεων'.
Όποιο από τα δύο και να συμβεί, κάτι θα πηγαίνει πολύ άσχημα στην χώρα
-
Ερώτηση αδαούς: Υπάρχει κάποιος λόγος να ΜΗΝ προτιμήσει κάποιος το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από μια κλασική τράπεζα (Alpha, Attica, κτλ) για μια ετήσια προθεσμιακή κατάθεση;Όχι.
-
Ερώτηση αδαούς: Υπάρχει κάποιος λόγος να ΜΗΝ προτιμήσει κάποιος το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από μια κλασική τράπεζα (Alpha, Attica, κτλ) για μια ετήσια προθεσμιακή κατάθεση;Το ΤΠΔ νομίζω οτι δεν είναι τράπεζα αλλά κάτι ανακοινώθηκε πρόσφατα για διάσπαση και μετατροπή ενός μέρους σε τράπεζα.
Γενικά πάντως, το κυριότερο πρόβλημα είναι η εξυπηρέτηση γιατί δεν έχουν καταστήματα. Δεν ξέρω αν για τις καταθέσεις υπάρχει εξυπηρέτηση στο κεντρικό κατάστημα, πάντως για τα δάνεια τα χρήματα διακινούνται μέσω των ΔΟΥ. Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια (το 2005 νομίζω), για να πάρω οποιαδήποτε πληροφορία για το στεγαστικό της συζύγου έψαχνα τον αρμόδιο για μέρες στο τηλέφωνο, γενικά προτιμούσαν να στείλεις γράμμα και να απαντήσουν (με γράμμα φυσικά) μετά από 2 μήνες παρά να σηκώσουν το τηλέφωνο, για να πληρώσω πρόωρα το δάνειο χρειάστηκαν αρκετοί μήνες και αλληλογραφία, σε όλες τις περιπτώσεις υπήρχε πλήρης αδιαφάνεια (και άγνοια των αρμοδίων) για το τι πληρώνεις, τι υπόλοιπο έχεις, πως υπολογίζονται οι δόσεις, ακόμη και για το επιτόκιο. Μπορεί βέβαια σήμερα να έχει βελτιωθεί η κατάσταση, δεν ξέρω.
Κατά τα άλλα τα επιτόκια που βλέπω στο site τους φαίνονται πολύ καλά.
-
Το Τ.Π κ Δ εχει τα καλυτερα επιτοκια τοσο στις καταθεσεις ταμιευτηρίου όσο και στις προθεσμιακες...
Και ειναι αμιγως κρατικο!!Εχει υποκαταστηματα μονο σε Αθηνα,Πειραια,Θεσ/νικη και Πατρα...Χωρις καρτες ,ΑΤΜ κλπ...
Αν καποιος μενει σε αυτες τις πολεις και μπορει να κατεβαινει στο κεντρο για τις συναλλαγες του κανενα προβλημα...
Οι καταθεσεις ομως δεν καλυπτονται απο το ΤΕΚΕ...Αλλα δεν πιστευω οτι θα πτωχευσει ποτε..Αρα το συνιστω για καποιον που θελει να εχει υψηλες αποδοσεις στις καταθεσεις του... -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Αν είχε χρεωστική, δεν θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά του και να γλυτώσει τα 'ψίχουλα' 10-15 ευρώ που τελικά πληρωσε λόγω ανάληψης μέσω ΑΤΜ....;;
Προφανώς δεν είχε 1000€ στην άκρη, αλλιώς θα έκανε ανάληψη από το τραπεζικό του λογαριασμό.
Αν δεν είχε ούτε καν '1000 ευρώ στην άκρη', είναι απο τους πρώτους που δεν θα έπρεπε να είναι κάτοχος πιστωτικής κάρτας.
Δεν είναι ανάγκη, ούτε με εισαγωγικά ούτε χωρίς. Διευκόλυνση (και ενίοτε κέρδος) είναι.
Πέρα από αυτό που έγραψε ο Onyx, ότι δηλαδή κερδίζεις 1 με σχεδόν 2 μήνες (τα λεφτά μπορεί να τα έχεις ήδη, απλώς τα κρατάς στο καταθετικό σου λογαριασμό παραπάνω), μπορείς να κάνεις άτοκες δόσεις (κερδίζοντας ακόμα παραπάνω, αν ο πωλητής δεν είναι διατεθειμένος να σου κάνει έκπτωση αν πληρώσεις με μετρητά). Επίσης, μερικές πιστωτικές δίνουν έκπτωση από ~1% (σε όλες τις αγορές) έως 4-5% (σε συγκεκριμένα καταστήματα), είτε με τη μορφή πόντων, μιλίων κλπ, είτε με απευθείας πίστωση (το καλύτερο). Αν λοιπόν κάνεις τις πάγιες αγορές σου (τρόφιμα, καύσιμα, πάγιοι λογαριασμοί κλπ, πράγματα που θα πλήρωνες έτσι κι αλλιώς) με την κάρτα αντί για μετρητά, κερδίζεις χωρίς κόπο ένα μικρό μεν αλλά καλοδεχούμενο ποσοστό έκπτωσης.
Επιπλέον, αρκετές πιστωτικές έχουν έξτρα προνόμια όπως δωρεάν επιπλέον εγγύηση για συσκευές που αγοράζεις, ασφάλεια ταξιδιού κλπ. Χώρια που είναι μερικά πράγματα (λχ ενοικίαση αυτοκινήτου σε ταξίδι) που γίνονται μόνο με πιστωτική.
Σίγουρα, η πιστωτική κάρτα είναι επικίνδυνο εργαλείο αν κάποιος είναι ασυνεπής, γιατί σου επιτρέπει προσωρινά να ζεις με λεφτά που δεν έχεις. Αν όμως έχεις το μυαλό σου στο κεφάλι, είναι πολύ χρήσιμη και ενίοτε κερδοφόρα για τον κάτοχο.
Εξακολουθώ να πιστεύω πως όλα τα παραπάνω είναι το τυράκι στη φάκα για τους περισσότερους. Το οτι υπάρχουν ποντίκια που 'τσιμπάνε' το τυράκι χωρίς να πιαστούν στην παγίδα, αυτό δεν σημαίνει πως η τελευταία δεν είναι εκει. Τωρα αν κάποιοι τη βαφτίζουν 'πιατάκι' (διευκόλυνση) και όχι φάκα, είναι ανευ σημασίας. Επαναλαμβάνω πως όσοι τα καταφέρνουν και δεν πληρώνουν τόκους όντας συνεπείς είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αλλα είναι λίγοι γι΄αυτό και αυτό το τραπεζικό προιόν υπάρχει ακόμα. Διαφορετικά θα είχε καταργηθεί και τωρα δεν θα κάναμε αυτήν την κουβέντα.
-
Αν δεν είχε ούτε καν '1000 ευρώ στην άκρη', είναι απο τους πρώτους που δεν θα έπρεπε να είναι κάτοχος πιστωτικής κάρτας.
Γιατί, έχει διαφορά αν τα τρώει σε μετρητά ή σε πλαστικό;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Εξακολουθώ να πιστεύω πως όλα τα παραπάνω είναι το τυράκι στη φάκα για τους περισσότερους. Το οτι υπάρχουν ποντίκια που 'τσιμπάνε' το τυράκι χωρίς να πιαστούν στην παγίδα, αυτό δεν σημαίνει πως η τελευταία δεν είναι εκει. Τωρα αν κάποιοι τη βαφτίζουν 'πιατάκι' (διευκόλυνση) και όχι φάκα, είναι ανευ σημασίας. Επαναλαμβάνω πως όσοι τα καταφέρνουν και δεν πληρώνουν τόκους όντας συνεπείς είναι άξιοι συγχαρητηρίων, αλλα είναι λίγοι γι΄αυτό και αυτό το τραπεζικό προιόν υπάρχει ακόμα. Διαφορετικά θα είχε καταργηθεί και τωρα δεν θα κάναμε αυτήν την κουβέντα.Έτσι όπως το θέτεις τώρα έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι είναι, αν ήταν όλοι σαν κι εμένα το σύστημα θα είχε αχρηστευτεί και καταργηθεί.
Όταν πάνε να μου πουλήσουν κάρτα τους λέω ότι είμαι κακός πελάτης γιατί τα πληρώνω αμέσως. Δεν πείθονται, αυτοί δασκαλεμένοι να πουλάνε κάρτες είναι τι τους νοιάζει, οπότε τους λέω ότι έχω ήδη άλλη πιστωτική κάρτα. Πάρτε κι άλλη μία μου λένε για καλύτερα. Καλύτερα τι, αφού η άλλη μου κάνει αυτό που πρέπει, δηλαδή να αγοράζω χωρίς να έχω λεφτά επάνω μου και να τα πληρώνω αργότερα, τι θα την κάνω τη δεύτερη. Εκεί κάπου μπλοκάρουν (είναι και ότι οι καημένοι οι συμβασιούχοι δεν φτάνουν παραπέρα, οι πιο καλοί ίσως να πούνε κάτι για μίλια και πόντους κλπ) και κολλάει η βελόνα, μα είναι καλύτερα να έχετε δύο... Και εκεί τους παίρνει και τους σηκώνει ανάλογα με το πόσο υφάκιευγένεια είχαν και τα κέφια μου. -
Τις προάλλες με πήραν από μια τράπεζα και με παρακαλούσαν να προμηθευτώ την πιστωτική τους. Κομμάτια να γίνει, δέχτηκα. Μετά από μερικές ημέρες και αφού προηγήθηκε ραντεβού για να συλλέξουν τα στοιχεία μου (φ/ο εκκαθαριστικού, ταυτότητας, κλπ) με παίρνουν να μου πουν ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημά μου Ευτυχώς, τους απάντησα, γιατί θα μου ήταν παντελώς άχρηστη
-
λοιπόν έκανα την πρώτη μου αγορά με άτοκες δόσεις. βλέπω στο panel του ebanking (eurobank) να έχει στην κάρτα το ποσό του υπολοίπου τη μία δόση, ελ. καταβολή 0 και το πεδίο ημ/νία πληρωμής κενό. να πατήσω πληρωμή ή να περιμένω να μου έρθει λογαριασμός;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
λοιπόν έκανα την πρώτη μου αγορά με άτοκες δόσεις. βλέπω στο panel του ebanking (eurobank) να έχει στην κάρτα το ποσό του υπολοίπου τη μία δόση, ελ. καταβολή 0 και το πεδίο ημ/νία πληρωμής κενό. να πατήσω πληρωμή ή να περιμένω να μου έρθει λογαριασμός;Αν κατάλαβα καλά από όσα γράφεις, ο λογαριασμός που έχει εκδοθεί δεν έχει κινήσεις (πληρωμή μηδέν) και βλέπεις στις κινήσεις που έγιναν μετά την έκδοση του λογαριασμού να εμφανίζεται η πρώτη δόση. Αν είναι έτσι, περιμένεις να εκδοθεί ο επόμενος λογαριασμός που θα περιλαμβάνει την πρώτη δόση και στην τελευταία μέρα πληρωμής που θα γράφει ο λογαρισμός πληρώνεις όλο το ποσό (ακριβώς, ούτε λεπτό λιγότερο) και δεν χρεώνεσαι τόκους. Ειπειδή όμως δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει στην Eurobank, καλύτερα να κάνεις ένα τηλέφωνο να το σιγουρέψεις.
Επίσης, επειδή πληρωμή πρέπει να κάνεις κάθε μήνα χωρίς να το ξεχάσεις ούτα μια φορά (αλλιώς χρεώνεσαι τόκους από τη μέρα χρέωσης της δόσης), δώσε πάγια εντολή να πληρώνεται αυτόματα όλο το ποσό και να ξενοιάξεις. Το ίδιο για λογαριασμόυς ΔΕΗ ΟΤΕ κλπ. Το ebanking να το χρησιμοποιείς μόνο για να ελέγχεις τι χρεώνεσαι, δεν είναι και τόσο βολικό (όσο δείχνει) αν έχεις να παρακολουθείς τα πάντα και να τα πληρώνεις ένα ένα. -
Καλησπέρα σε όλους.
Πρόκειται σύντομα να προχωρήσω στην αγορά ενός supermini αξίας 14000 περίπου. Δεν έχω καταλήξει συγκεκριμένα, αλλά μάλλον προς ibiza οδεύω.
Η ερώτηση που ήθελα να κάνω είναι αν αξίζει να πάρω δάνειο από κάποια τράπεζα, η να αρκεστώ στην χρηματοδότηση της αντιπροσωπείας. Ουσιαστικά δηλαδή, αν μπορώ να τρέξω εγώ, να βρω κάποιο καλό δάνειο, μειώνοντας έτσι τα έξοδα.
Από μια μικρή ματιά που έριξα, συμφέρει να το αφήσω στην αντιπροσωπεία, και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά. Απλά ήθελα να ρωτήσω κι εδώ, μήπως κάποιος γνωρίζει περισσότερα.
-
Δεν υπάρχει καταναλωτικό δάνειο με επιτόκιο καλύτερο από αυτό που δίνουν οι αντιπροσωπείες.
Άσε που τη σήμερον ημέρα θέλουν Ε9 για να σου βγάλουν απλή πιστωτική. -
Κάθε αντιπροσωπεία συνεργάζεται με κάποια τράπεζα, δηλαδή ουσιαστικά δανείζεσαι από την τράπεζα και λογικά θα έπρεπε να είναι το ίδιο. Επειδή όμως η αντιπροσωπεία θέλει εκτός από δάνεια να πουλήσει και αυτοκίνητα (και ανταλακτικά και συντήρηση...) ουσιαστικά επιδοτεί τα δάνεια (δεν βγάζει κέρδος από αυτά) και σου δίνει καλύτερους όρους.
-
Δηλαδή το 8,5% της VW αν δεν ήταν επιδοτούμενο πόσο θα ήταν;
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Δηλαδή το 8,5% της VW αν δεν ήταν επιδοτούμενο πόσο θα ήταν;Περιπου 6% ειναι σημερα το χαμηλοτερο δανειακο επιτοκιο που μπορει να παρει καποιος, για στεγαστικο κτλ
Οποτε το 8.5% για αυτοκινητο ειναι πολυ καλο. -
Skoda άτοκο,fiat+alfa romeo 3,9% και 4,5% αν θυμάμαι καλά,renault απο 1,9%-3,5%,ford εως 5%
Αρα vw
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα