-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δε θα συμφωνήσω με τον mirage...
Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό τραπέζης σε γερμανική τράπεζα χωρίς να είσαι υποχρεωτικά μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Όσοι θα είναι συνιδιοκτήτες πρέπει να είναι παρόντες στην τράπεζα για να υπογράψουν... Εξουσιοδοτήσεις δε μετρούν νομίζω... αυτό μου έδωσαν να καταλάβω.
Τηλεφώνησα σε φίλο μου Γερμανό, ο οποίος ρώτησε τον κολλητό του-διευθυντή σε 4 καταστήματα Sparkasse. Από εκεί είναι η πληροφορία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει πάντα ο λογαριασμός ένα ποσό χρημάτων... διαφορετικά αν τραβήξεις χρήματα και μηδενιστεί, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να τον κλείσει...
Επίσης τα χρήματα φαίνονται κ στην Ελλάδα, να το ξέρεις αυτό... Δεν είναι σαν το καθεστώς Ελβετίας...Από διαφόρους φίλους που σπουδάζουν (πλέον μένουν μόνιμα στη Γερμανία) θυμάμαι ότι χρειάστηκαν χαρτιά και είχαν δυσκολευτεί αρκετά για να ανοίξουν λογαριασμό...
http://www.justlanded.com/english/Germa ... an-account
-
ναι με το Einwohnermeldeamt είχαν τρεχάματα...
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Και εγώ από γνωστή ξέρω ότι άνοιξε λογαριασμό πρόσφατα στο Βέλγιο (στις Βρυξέλλες) χωρίς τίποτα άλλο εκτός από την ταυτότητά της. Τίποτα άλλο.
Διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη αλλά θα ξαναρωτήσω.για το βέλγιο το ίδιο ξέρω κι εγώ γιάννη, αλλά κι εγώ από φίλο το άκουσα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Και εγώ από γνωστή ξέρω ότι άνοιξε λογαριασμό πρόσφατα στο Βέλγιο (στις Βρυξέλλες) χωρίς τίποτα άλλο εκτός από την ταυτότητά της. Τίποτα άλλο.
Διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη αλλά θα ξαναρωτήσω.για το βέλγιο το ίδιο ξέρω κι εγώ γιάννη, αλλά κι εγώ από φίλο το άκουσα
Opening an account is generally a quick and simple process in Belgium. Banks usually require only your passport or other identification in order to open a current account ( compte à vue/zichtrekening).
http://www.justlanded.com/english/Belgi ... an-Account
-
μας την έφερε ο μπιλ
-
Για να ανοίξει λογαριασμός πρέπει να υπάρχει κάποια διεύθυνση στην Γερμανία, άνευ αυτού δεν ανοίγει. Αν τώρα μπεί κάποιος άλλος σαν πρώτο όνομα στον λογαριασμό το πράγμα αλλάζει.
-
Για όποιον θέλει νοικιάζω σπίτι για πάρτυ μου στην Φρανκφούρτη και αν θέλει μπαίνω πρώτο όνομα στο λογαριασμό του
Όσοι πιστοί μεζέδες προσέλθετε.Είπαμε αν πχ γίνει στραβή σε μια μεγάλη ελληνική τράπεζα, για να πάτε Γερμανια θα κατουράτε στο ντεπόζιτο του airbus για απογείωση
Ψυχραιμία μάγκες
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για να ανοίξει λογαριασμός πρέπει να υπάρχει κάποια διεύθυνση στην Γερμανία, άνευ αυτού δεν ανοίγει. Αν τώρα μπεί κάποιος άλλος σαν πρώτο όνομα στον λογαριασμό το πράγμα αλλάζει.δεν είπα αυτό το πράγμα...
κ εγώ αυτό φανταζόμουν, όμως το είπε Γερμανός διευθυντή τράπεζας.
επίσης από το 1980 έχουμε στην οικογένεια λογαριασμό σε γερμανική τράπεζα χωρίς να έχουμε διεύθυνση στη Γερμανία...
ίσως να εννοείς άλλο είδος λογαριασμού, πχ τρεχούμενο-όψεως...
όμως αν είναι πχ ταμιευτηρίου, τότε δεν χρειάζεται διεύθυνση...
αν χρειαζόταν να έχουν όλοι γερμανική διεύθυνση, τότε όλοι οι Έλληνες θα είχαν σπίτια στη Γερμανία... η διεύθυνση είναι απλώς για να έρχετε το γράμμα αραιά κ που... ΕΕ είμαστε, ανοιχτή αγορά, η ταυτότητα μετράει παντού το ίδιο...
-
Δεν ξέρω τι κάνετε εγώ ξέρω πως όταν άνοιξα λογαριασμό σε Γερμανική τράπεζα μου ζήτησαν το συμβόλαιο του δωματίου της εστίας που έμενα για να αποδειχτεί πως κατοικώ στην Γερμανία, χωρίς αυτό λογαριασμός nein
-
@cpp
Αν και είπα την άποψή μου για την αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό τα επιχειρήματά σου δεν είναι πειστικά.
Αυτός που στέλνει λεφτά στο εξωτερικό δεν ενδιαφέρεται κατά βάση για το πως θα ζήσει τους 6 μήνες 1 χρόνο που θα διαρκέσει η (όποια) κρίση - ώστε να θέλει να πάει Ελβετία - αλλά θέλει να διαφυλάξει την περιουσία του (εν όλω ή εν μέρει) από έξοδο από ευρώ και υποτίμηση του νέου νομίσματος που θα υιοθετηθεί, από κατάρρευση τραπεζών και αδυναμία του κράτους να αποζημιώσει καταθέτες κλπ. Η εκτίμηση του πόσο πιθανό είναι να συμβεί κάτι τέτοιο είναι άλλο θέμα αλλά ΑΝ συμβεί όποιος έχει καταθέσεις σε ευρώ ή δολλάρια στην Ελβετία θα έχει ένα τρομακτικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους άλλους.
Άρα δεν θα πάει πουθενά στη Γερμανία ή στην Ελβετία, απλά θα διατηρεί ευρώ εκεί τα οποία θα 'γλυτώσουν' από το χαμό. Το πότε θα τα χρησιμοποιήσει, για ποιο πράγμα και αν θα το κάνει δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Στην Αργεντινή είναι γνωστό ότι όσοι έστειλαν τα χρήματά τους έξω (ακόμα και όσοι είχαν δολλάρια εντός την πάτησαν) ήταν οι νέοι 'ισχυροί' μετά την επάνοδο στην ομαλότητα , αφού το πέσος υποτιμήθηκε αγριότατα και αυτοί είχαν δολλάρια να αναπαύονται στο εξωτερικό.
Οι καταστάσεις που φαντάζεσαι και περιγράφεις (θα) έχουν ημερομηνία λήξεως και μάλιστα σχετικά σύντομη. Επίσης εν έτει 2010 όπου κάθε μαντρί έχει ίντερνετ το να λες ότι είναι 'πρόβλημα' η διαχείριση χρημάτων στο εξωτερικό είναι κάπως αστείο. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν ξέρω τι κάνετε εγώ ξέρω πως όταν άνοιξα λογαριασμό σε Γερμανική τράπεζα μου ζήτησαν το συμβόλαιο του δωματίου της εστίας που έμενα για να αποδειχτεί πως κατοικώ στην Γερμανία, χωρίς αυτό λογαριασμός neinέπρεπε πρώτα να πας στο δημαρχείο, κ από εκεί να πάρεις χαρτί μονίμου κατοίκου για την τράπεζα... έτσι ήταν στο κρατίδιό μου.
επίσης η τράπεζα χρεώνει τον λογαριασμό με ορισμένα πάγια έξοδα, εκτός ορισμένων εξαιρέσεψν, όπως πχ αν είναι κάποιος φοιτητής.έχω την εντύπωση πως ο λογαριασμός που αναφέρεις είναι όψεως, δλδ υπάρχουν κ εκεί κατηγορίες...
πρέπει να υπάρχει κ ταμιευτηρίου με διαφορετικές προϋποθέσεις... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Εγω παντως τα λεφτα μου στο Ελληνικο τραπεζικο συστημα δεν τα φοβαμαι περισσοτερο απο οσο στην Αγγλια ή και τη Γερμανια.Εσυ και πολλοί αλλοι, γι΄αυτό ο χρυσός έχει πάρει τα ύψη.....
-
Σχετικά με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό, έχω ακούσει από γνωστούς τις δυο ακόλουθες προτάσεις:
-
'Ανοιγμα λογαριασμού στην Κύπρο μέσω της 'Τράπεζας Κύπρου'. Όλη η διαδικασία γίνεται σε κατάστημα της Τράπεζας εδώ στην Ελλάδα και δεν απαιτείται φυσική παρουσία στην Κύπρο. Η όποια διαχείριση του λογαριασμού θα γίνεται μέσω του E-Banking ενώ για τα εμβάσματα ύψους 8.000/2.000 δεν υπάρχει προμήθεια.
-
Άνοιγμα λογαριασμού στο Λουξεμβούργο μέσω της Eurobank, που έχει θυγατρική στη συγκεκριμένη χώρα.
Μεταξύ των δυο επιλογών ποιά θα θεωρούσατε ως πιο συμφέρουσα;
-
-
Ο χρήστης koslyr έγραψε:
Σχετικά με το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό, έχω ακούσει από γνωστούς τις δυο ακόλουθες προτάσεις:-
'Ανοιγμα λογαριασμού στην Κύπρο μέσω της 'Τράπεζας Κύπρου'. Όλη η διαδικασία γίνεται σε κατάστημα της Τράπεζας εδώ στην Ελλάδα και δεν απαιτείται φυσική παρουσία στην Κύπρο. Η όποια διαχείριση του λογαριασμού θα γίνεται μέσω του E-Banking ενώ για τα εμβάσματα ύψους 8.000/2.000 δεν υπάρχει προμήθεια.
-
Άνοιγμα λογαριασμού στο Λουξεμβούργο μέσω της Eurobank, που έχει θυγατρική στη συγκεκριμένη χώρα.
Μεταξύ των δυο επιλογών ποιά θα θεωρούσατε ως πιο συμφέρουσα;
Αν είσαι καλός στο κολύμπι πήγαινε Κύπρο, αν είσαι καλός στο περπάτημα πήγαινε Λουξεμβούργο.
Σε όλους αυτούς τους 'ευπατρίδηδες' που τωρα φοβούνται την χώρα μας να τους πω οτι αν γίνει στραβή και μείνει το παιδάκι μου χωρίς γάλα θα τους χτυπήσω την πόρτα για λέφτα και θα τα γλυτώσουν μόνο αν έχουν προσωπικό στρατό
Δείτε και αυτό:
Κάηκαν σε αποθήκη 70.000 ευρώ
Χαρτονομίσματα αξίας άνω των 70.000 ευρώ καήκαν όταν ξέσπασε φωτιά χθες σε μια αποθήκη εντός του παλιού κάμπινγκ Estella στην περιοχή της Νέας Ηρακλίτσας του Δήμου Ελευθερών Καβάλας. Ο ιδιοκτήτης της αποθήκης ήταν αυτός που ενημέρωσε τους πυροσβέστες, που έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά, ότι μέσα στο φλεγόμενο κτίριο υπήρχαν 150.000 ευρώ.Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες διαπίστωσαν ότι τα χαρτονομίσματα που δεν κάηκαν ήταν αξίας 72.000 ευρώ. Η φωτιά που εκδηλώθηκε στον αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος ήταν κατασκευασμένος από ξύλα και πλαστικό εξαπλώθηκε γρήγορα και κατάστρεψε ολοσχερώς και ένα σταθμευμένο επιβατικό αυτοκίνητο.
-
-
H Μέρκελ και ο Σόιμπλε πώς και δεν έκαναν δηλώσεις ότι οι Έλληνες καίνε τα λεφτά τους;
Και την επόμενη μέρα να πανηγυρίζουν που αυξήθηκε η ισοτιμία και ισχυροποιήθηκε το ευρώ!
-
http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1094032 καποιος που εχει γνωση λιγων τραπεζικων ας διαβασει το 3) να πει την αποψη του...υπαρχει περιπτωση να εγινε αυτο που λεει ο τυπος?
-
Δεν ξέρω για το 3 αλλά στο 2 τα δις πρέπει να είναι εκατομμύρια.
-
Εγώ συμφωνώ μ'αυτό.
http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1091438Σ'όποιον δεν αρέσει να φύγει , να πάει αλλού. Μόνη εξαίρεση γιατρούς.
-
Επειδή όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα τίποτα συγκεκριμένο στο νετ ξέρει κάποιος τι ισχύει με τις τραπεζικές χρεώσεις ή έχει κάποιο λινκ? Συγκεκριμένα:
- Yπάρχει χρέωση για μηδενικό υπόλοιπο? Πχ κάποιες χρεώσεις τις έχουν κόψει όπως για κατάθεση σε λογαριασμό τρίτου.
2)Μπορείς να ανοίξεις λογαριασμό με μηδέν αρχική κατάθεση μόνο και μόνο για να λαμβάνεις χρήματα ?
-
Ποιός έχει πείρα από PayPal ή παρόμοια συστήματα (όχι τι έχει ακούσει απλά...). Υπάρχει περίπτωση να σε χρεώνει η τράπεζα όταν το PayPal μεταφέρει χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό (ήδη 2.9% χρεώνει το PayPal μην το ξεσκίσουμε κι όλας...)?
-
Μπορείς να ζημιωθείς αν αποκτήσει κάποιος κακόβουλος το νούμερο το λογαριασμού σου ΑΚΟΜΑ και εάν έχει μηδενικό υπόλοιπο και πως?
...και τέλος 5) Γιατί το σινεμά με πιστωτική κάνει 9,5 ευρώ και στο ταμείο 8,5? δεν είναι παράνομο αυτό? (μάλλον το αντίθετο έπρεπε να ισχύει)
-
Μπορω με καρτα prepaid να αγορασω καποιο προιον απο πλαισιο,eshop κλπ με δοσεις η θελουν πιστωτικη???
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα