-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Ωραίους ελέγχους έχουν τα συστήματά τουςΚαλα αστα να πανε... Τρεις και μια με πηγε που δε μου εβγαλε λεφτα το παλιομηχανημα...
-
Σε περιπτωση μεταφορας χρηματων ιντερνετικα (ειτε μεταξυ λογαριασμων τραπεζικων, ειτε ως εμβασμα), υπαρχει καποιος νομος που να λεει σε ποσες ωρες, μερες ή μηνες οφειλει να εχει γινει η συναλλαγη;
Ειχα την εντυπωση οτι παλιοτερα καπου ειχα διαβασει περι ακαριαιας μεταφορας χρηματων στην περιπτωση που δεν υπαρχει φυσικη μεταφορα χρηματων, αλλα μονο εικονικη (οπως δηλαδη οι περιπτωσεις που ανεφερα).
-
πηγα στην πειραιως και ρωτησα πως μπορω να παρω χρηματα που εχω στην καταθεση μου εδω απο την βουλγαρικη θυγατρικη τους , για να τα χρησιμοποιησω για αγορα εκει.
μου ειπαν οτι δεν ξερουν και οτι σε δυτικες χωρες αυξανουν το οριο αναληψης για μερικες μερες απο καρτα αναληψης μετρητων , αλλα με την βουλγαρια δεν το γνωριζουν και να ρωτησω τους βουλγαρουςπειρεως και να μου πουν.
γνωριζει κανεις κατι αναλογο;
ποιος ειναι ο ασφαλεστερος τροπος να παω εξω και να αγορασω ενα αυτοκινητο απο μαντρά
χωρις να κουβαλαω τα λεφτα στην τσεπη? -
Για να φαίνεται ότι μια τραπεζική συναλλαγή έχει γίνει σαν συνάλλαγμα θα πρέπει να ανοιχτεί ειδικός τύπος λογαριασμού στη target τράπεζα ή αρκεί απλός; (καταθετικός κλπ)
-
τι θα πει 'σαν συνάλλαγμα' ;
-
Για να μη φορολογηθείς για ένα ποσό που θα μεταφερθεί από εξωτερικό ήδη φορολογημένο εκεί, πρέπει αυτή η μεταφορά να φαίνεται ότι είναι σε μορφή συναλλάγματος. Αρκεί λοιπόν ένα απλό wire transfer από λογαριασμό σε λογαριασμό ή πρέπει ο target λογαριασμός να είναι κάποιας ιδιαίτερης μορφής;
-
Θα μοιάζει με συνάλλαγμα αλλά δεν θα είναι
Πρέπει να ανοιχτεί λογαριασμός συναλλάγματος (στο νόμισμα που θες φυσικά, όχι γενικά) και εκεί θα γίνει η κατάθεση σε συνάλλαγμα, δεν μπορείς να καταθέσεις δολάρια ή λίρες στον καταθετικό σου λογαριασμό που είναι σε ευρώ και να τα αναμίξεις
-
Μάλιστα, και καλύτερη τράπεζα γι'αυτό; Για $ μιλάμε.
Μετά τη μεταφορά από έξω τι γίνεται; Μπορούν να μεταφερθούν σε κανονικό καταθετικό λογαριασμό ή θα γίνονται αναλήψεις κατευθείαν από τον συναλλαγματικό;
-
Για να μεταφερθούν σε λογαριασμό ευρώ πρέπει να μετατραπούν σε ευρώ, αλλιώς φυσικά μπορείς να κάνεις ανάληψη σε δολάρια από το δολαριακό καταθετικό λογαριασμό σου (αν είναι κάπως μεγάλα ποσά πρέπει να ειδοποιείς πρώτα γιατί δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουν στο κατάστημα το ποσό σε δολάρια).
-
Οταν είχα κάνει κατάθεση σε $ σε λογαριασμό φίλου σε $ στην Alphabank στη Γλυφάδα (ο λογαριασμός σε άλλο υποκαστάστημα) με χρέωσαν ένα σεβαστό ποσό (κάπου €50 αν θυμάμαι καλά) επειδή δεν ήταν σε € και έπρεπε να στείλουν τα $ στο κεντρικό ή κάποια τέτοια παπαριά.
-
Δε γνωρίζω το ποσό, δε πρόκειται για μένα. Οπότε απ'όσο κατάλαβα το καλύτερο είναι να μεταφερθεί σε λογαριασμό συναλλάγματος για να μην υπάρξει φορολογικό πρόβλημα και στη συνέχεια μεταφέρεται σαν € σε απλό καταθετικό/προθεσμιακό/οτιδήποτε άλλο λογαριασμό ώστε να μπορεί να κάνει άμεσες αναλήψεις. Σωστά;
-
φορολογικό πρόβλημα γιατί να υπάρχει;
-
Υπάρχει σύμβαση για αποφυγή διπλής φορολογίας http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/ ... EK_HPA.pdf
Για να ισχύσει όμως αυτό πρέπει τα $ να έρθουν ελλάδα σε μορφή συναλλάγματος. -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Δε γνωρίζω το ποσό, δε πρόκειται για μένα. Οπότε απ'όσο κατάλαβα το καλύτερο είναι να μεταφερθεί σε λογαριασμό συναλλάγματος για να μην υπάρξει φορολογικό πρόβλημα και στη συνέχεια μεταφέρεται σαν € σε απλό καταθετικό/προθεσμιακό/οτιδήποτε άλλο λογαριασμό ώστε να μπορεί να κάνει άμεσες αναλήψεις. Σωστά;Αυτά με τα φορολογικά προβλήματα και τη μορφή του χρήματος κλπ μου φαίνονται κάπως περίεργα
Θεωρώ ότι το φορολογικό πρόβλημα (όποιο και αν είναι αυτό) είτε υφίσταται είτε όχι, τελεία. Αν λοιπόν υπάρχει φορολογικό πρόβλημα αυτό αποκλείεται να θεραπευτεί από τη μορφή του χρήματος (ευρώ ή δολάριο) και αν δεν υπάρχει επίσης αποκλείεται να δημιουργηθεί γιατί έφτασαν σε μορφή ευρώ εδώ (αφού προφανώς θα έχουν μετατραπεί πρώτα σε ευρώ από την τράπεζα του εξωτερικού/τράπεζα αφετηρίας). Θα ήταν σα να λέμε ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει τα δολάρια του ευρώ. Μήπως είναι φορολογική παράβαση ;Δεν μεταφέρεται, μετατρέπεται (με τη δεδομένη ισοτιμία και πιθανή προμήθεια) και εξ'ορισμού μετά τη μετατροπή τους σε ευρώ 'μπαίνουν' και σε λογαριασμό ευρώ. Άμεσες αναλήψεις μπορεί να κάνει και σε δολάρια από τον δολαριακό λογαριασμό.
-
με τη συμφωνία αποφυγής + το όποιο αποδεικτικό της φορολογίας, τι σημασία να έχει σε τι νόμισμα θα είναι εδώ.
Από εκεί δολλάρια θα φύγουν (που ούτε και αυτό δεν πρέπει να έχει και μεγάλη σημασία) -
Το Υπ.Οικ. λέει τα περί συναλλάγματος κλπ
-
για να μην παιδεύεσαι με συναλλάγματα προμήθειες μετατροπές ισσοτιμίες και τα σχετικά, συμφώνησε το ποσό σε € με τον πωλητή, πήγαινε στην τράπεζα σου βγάλε μια επιταγή και δώσε την του. Αυτός μετά θα την πάει στην τράπεζα του θα την καταθέσει και μετά από μερικές μέρες θα έχει τα λεφτά του. Εγώ πάντως επιταγή ξένης τράπεζας σε € που κατέθεσα σε λογαριασμό μου στην Ελλάδα έκανε 15 μέρες να φανεί σαν κανονικό υπόλοιπο, σαν λογιστικό εμφανίστηκε την επόμενη. Εναλλακτικά αν δέχεται πιστωτική πλήρωσε τον έτσι και αν θέλει και δολάρια η μετατροπή συναλλάγματος γίνετε αυτόματα και ανέξοδα. Αν δεν εχεις πιστωτική μπορείς να βγάλεις προ πληρωμένη. Άλλη λύση είναι να του στείλεις τα χρήματα με κάποια υπηρεσία σαν την western union που τα χρήματα πάνε αμέσως αλλά έχει και εκεί προμήθεια. Αν μπλέξεις με τράπεζες και μετατροπές συναλλάγματος θα ξεπουληθείς στις προμήθειες και στις ισοτιμίες. Αν στείλεις τελικά έμβασμα μέσω τραπέζης σε λογαριασμό εξωτερικού χρεώνουν κάτι απίστευτες προμήθειες από το ταμείο ενώ από το online είναι σαφώς καλύτερα.
-
gakost απευθυνεσαι σε μενα;
τελικα τηλεφωνησα στα κεντρικα της πειραιως εδω. μου ειπαν να παω στο υποκαταστημα εδω και να μου αυξησουν το πιστωτικο οριο ημερας .και εκει με την καρτα αναληψης μετρητων παιρνω οσα χρειαζομαι, στην βουλγαροπειραιως εννοω.προφανως λεβα θα μου βγαλει το ΑΤΜ εκει. αυτο ειναι λιγο μπερδεμα καθως εγω θα παρω 8000 λεβα ας πουμε ,ποσα ευρω θα μου αφαιρεσει ,και θα μπορω να δω στο ατμ βουλγαριας το υπολοιπο του λογαριασμου; και αν ναι σε τι; λεβα η ευρω;
εχουν και καποιοαλλο συστημα για τις θυγατρικες τους στα βαλκανια no borders το λενε σου βαζει καποιος τα λεφτα εδω σε ενα υποκαταστημα και την ιδια μερα τα παιρνεις απο οποια βουλγαροπειραιως με την ταυτοτητα σου.
το θεμα ειναι τωρα
παιρνω τα λεφτα απο την τραπεζα και παω χαμογελαστος στον μαντρά με τα λεφτα στο χερι η του τα μεταβιβαζω σε λογαριασμο του μεσα στην τραπεζα ωστε να παρω αποδειξη οτι εδωσα σε αυτο το ονομα λεφτα;
πως αγοραζουμε στο εξωτερικο ρε παιδια;
καποιος που να εχει δουλειες στη βουλγαρια η δουλειες με βουλγαρους; -
8000λεβα απο ΑΤΜ μονοκοπανιά δύσκολο.Τους είπες τι ποσό θες να βγάλεις ;
-
Ερώτηση περί καρτών
Είχα μηδενική πιστωτικη κάρτα probank visa την οποία την χρησιμοποιούσα για αγορές μέσω ίντερνετ. Η κάρτα αυτή δεν είχε καμία προμήθεια κ κανένα έξοδο συναλλαγής.
Η pro κλείνει κ οι λογαριασμοί μεταφέρονται στην Εθνική Τράπεζα. Το αντίστοιχο προϊόν της Εθνικής είναι μια MasterCard η οποία έχει σύμφωνα με το τιμολόγιο της Τράπεζας 2€ ανά συναλλαγή.
Επειδή λοιπόν δεν με εξυπηρετεί αυτό, τι κάνετε εσείς για ασφαλείς αγορές μέσω ίντερνετ?? Σε ποια τράπεζα να πάω? Ρώτησα για την προπληρωμένη της Πειραιώς αλλά δε ξέρω αν υπάρχει κ κάτι καλύτερο γιατί κι αυτή έχει κάποιες χαζό προμήθειες
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα