-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Νομίζω ότι το πιστωτικό όριο δεν έχει να κάνει με το πόσο μπορείς να χρεώσεις μια πιστωτική κάρτα.
Απλά αν το υπερβείς, η τράπεζα θα σου ζητήσει ντούκου στο τέλος του μήνα το ποσό της υπέρβασης του ορίου (και όχι με δόσεις όπως το ποσό του πιστωτικού ορίου)Πιστωτικό όριο σημαίνει ότι μέχρι εκεί μπορείς να χρεώσεις τη κάρτα σου και περιλαμβάνει τις τρέχον χρεώσεις και αυτές που χρωστάς.
Εκτός αν σε κάποια άλλη τράπεζα από τη δική μου (Alpha Bank) είναι διαφορετικά τα πράγματα.
-
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Νομίζω ότι το πιστωτικό όριο δεν έχει να κάνει με το πόσο μπορείς να χρεώσεις μια πιστωτική κάρτα.
Απλά αν το υπερβείς, η τράπεζα θα σου ζητήσει ντούκου στο τέλος του μήνα το ποσό της υπέρβασης του ορίου (και όχι με δόσεις όπως το ποσό του πιστωτικού ορίου)Οχι. Αν εχεις πχ πιστωτικο οριο 1000 € και πας να αγορασεις κατι που κανει 1500 η συναλλαγη δεν εκτελειται.
-
Δανεια δινουν τωρα οι τραπεζες; Μιλαμε για ποσο της ταξης 3,000-4,000 euros....
-
Με εγγυηση ακινητου εμπορικης αξιας 10.000 και ανω θα το παρεις...
-
Εξαρταται ομως νομιζω και απο το θεμα Τειρεσια.
-
Αυτο ειναι δεδομενο,δεν μπορεις να παρεις δανειο αν εισαι στον Τειρεσια
Επισης δεν θα σου δωσουν αν εχεις ηδη φορτωθει πολλα δανεια (σε σχεση με το εισοδημα σου) -
Φίλος τραπεζικός , μου είπε ότι τους έβαλαν στόχους και γιά στεγαστικά τώρα
-
Ο κοσμος μια χαρα θα παρει απο 10 στεγαστικα αν του τα δωσει η τραπεζα,αλλα του τα δινει;
-
Δεν είμαι σε Τειρεσία, δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο, ακόμα και όταν είχα το μαγαζί, ούτε επιταγές έκοβα, ούτε κάρτες είχα. Εγγύηση ε;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Δεν είμαι σε Τειρεσία, δεν έχω πάρει ποτέ δάνειο, ακόμα και όταν είχα το μαγαζί, ούτε επιταγές έκοβα, ούτε κάρτες είχα. Εγγύηση ε;Απο πιστωτικη καρτα δεν μπορεις να παρεις αυτο το ποσο;
-
Να πάω να βγάλω πιστωτική για να πάρω 4 χιλιάρικα; Μια γ@μομόνωση θέλω να κάνω σπίτι...
-
δεν παιρνεις τετοια ποσα απο πιστωτικη, εχουν μεγαλα επιτοκια
(και καλα κανουν, οι πιστωτικες ειναι για αλλη χρηση) -
Καλα ΔΕΝ κανουν,γιατι τα 15-20% ειναι τοκογλυφια,και οταν βρεθεις σε αναγκη (πχ ιατρικη),θα τα παρεις.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Να πάω να βγάλω πιστωτική για να πάρω 4 χιλιάρικα; Μια γ@μομόνωση θέλω να κάνω σπίτι...Βγαζεις πιστωτικη και αγοραζεις με δοσεις και επισης τραβας advance, δανειο ουσιαστικα ειναι αλλα χωρις εγγυησεις γιαυτο και εχει 15% επιτοκιο.
Δεν προκειται η τραπεζα να σου δωσει ποτε χαμηλοτοκο δανειο χωρις εγγυησεις και το κοστος της χαρτοδουλειας θα ειναι μεγαλο σε σχεση με το ποσο του δανειου.
Αλλοιως κλασσικα δανειζεσαι απο οικογενεια τετοια ποσα.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Να πάω να βγάλω πιστωτική για να πάρω 4 χιλιάρικα; Μια γ@μομόνωση θέλω να κάνω σπίτι...
Βγαζεις πιστωτικη και αγοραζεις με δοσεις και επισης τραβας advance, δανειο ουσιαστικα ειναι αλλα χωρις εγγυησεις γιαυτο και εχει 15% επιτοκιο.
Δεν προκειται η τραπεζα να σου δωσει ποτε χαμηλοτοκο δανειο χωρις εγγυησεις και το κοστος της χαρτοδουλειας θα ειναι μεγαλο σε σχεση με το ποσο του δανειου.
Αλλοιως κλασσικα δανειζεσαι απο οικογενεια τετοια ποσα.
Τι λες βρε παιδί μου οι καημένες οι τράπεζες θα έχουν γραφειοκρατική δουλειά.... Κι εγώ που νόμιζα ότι μετά το ξέσκισμα που φάγαμε για να σωθούνε θα ερχόταν ρευστότητα στην αγορά και θα επανεκινούσε η οικονομία και ότι όλο αυτό έγινε για να σωθούμε.......
@dodger μην ελπίζεις να πάρεις καταναλωτικό χωρίς εξασφάλίσεις. Εγώ που είχα ρωτήσει για δάνειο και μέσο προγράμματος της ΕΕ να σκεφτείς ακόμη και για 1000€ θέλανε εξασφαλίσεις. Έχεις τις παρακάτω επιλογές:
α) να βγάλεις μια πιστωτική και να βρεις ένα μαγαζί να σου κάνει άτοκες δόσεις με την κάρτα και μετά την σταματάς. Αν πληρώνεις τις δόσεις στην ώρα τους δεν θα έχεις καμία επιβάρυνση εκτός της ετήσιας συνδρομής της κάρτας. Δύσκολα όμως θα βρεις κάποιον να σου κάνει πάνω από 12 άτοκες στην κάρτα.
β) Παίρνεις ένα επισκευαστικό δάνειο με καλύτερο επιτόκιο αλλά σίγουρα με προσημίωση και άλλα έξοδα
γ) Βρίσκεις έναν εργολάβο που να παίρνει συναλλαγματικές
Και το καλύτερο που το άφησα για το τέλος και πιστεύω πρέπει να το ψάξεις σοβαρά
δ) Δες αν μπορείς να μπεις στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οικον -
Βρήκα ωραίο τρόπο να πετάξω τα λεφτά μου. Έκανα έμβασμα σε € από eurobank σε RBS και ενώ η πρώτη με χρέωσε μόνο 0,80€ τελικά στο λογαριασμό της RBS έφτασαν 90£ (!!) λιγότερες από όσες είχα υπολογίσει βάσει τρεχουσας ισοτιμίας. Πρώτη φορά κάνω έμβασμα από eurobank. Μέσω alpha δεν πλήρωνα συνολικά πάνω από 7£ προμήθεια.
Πήρα στη eurobank και μου είπαν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν τέτοιες χρεώσεις. Θα τρελαθούμε;
Θα επικοινωνήσω και με rbs μήπως βάλω άκρη αν και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα μου επιστραφεί κάποιο πόσο...
Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.Sent from Samsung Mobile
-
Double post
Sent from Samsung Mobile
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Βρήκα ωραίο τρόπο να πετάξω τα λεφτά μου. Έκανα έμβασμα σε € από eurobank σε RBS και ενώ η πρώτη με χρέωσε μόνο 0,80€ τελικά στο λογαριασμό της RBS έφτασαν 90£ (!!) λιγότερες από όσες είχα υπολογίσει βάσει τρεχουσας ισοτιμίας. Πρώτη φορά κάνω έμβασμα από eurobank. Μέσω alpha δεν πλήρωνα συνολικά πάνω από 7£ προμήθεια.
Πήρα στη eurobank και μου είπαν ότι είναι πιθανό να υπάρχουν τέτοιες χρεώσεις. Θα τρελαθούμε;
Θα επικοινωνήσω και με rbs μήπως βάλω άκρη αν και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα μου επιστραφεί κάποιο πόσο...
Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη.Sent from Samsung Mobile
Αν τα λεφτα πανε μεσω τριτης τραπεζας τοτε αυτη κραταει οσο θελει. Αυτο δυστυχως ειναι το μειον των εμβασματων. Δεν ξερεις τον δρομο που ακολουθουν και ποσο ακριβως θα κοστισει.
-
Κλέφτες κανονικοί...
Sent from Samsung Mobile
-
Our τα έξοδα; Μπλέκονται και ανταποκριτές σε στερλίνας οπότε ειναι λογικό κάποια τσίμπησε να έξοδα. Αλλα και παλι 90£ ειναι μεγάλο κόστος. Μήπως έγινε κάποιο investigation;
Sent from my iPad using Tapatalk
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα