-
To πληκτρολόγιο στην οθόνη το έχει η Εurobank.
Το χαρτί με τα ΤΑΝ το έχει η Εθνική και νομίζω είναι το καλύτερο (φτάνει να μη στο κλέψουν)
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
To πληκτρολόγιο στην οθόνη το έχει η Εurobank.Το χαρτί με τα ΤΑΝ το έχει η Εθνική και νομίζω είναι το καλύτερο (φτάνει να μη στο κλέψουν)
Η Εθνική έχει μηχανάκι πλέον. Αν έχεις ακόμα χαρτί με ΤΑΝ πολύ απλά δεν θα μπορέσεις να κάνεις συναλλαγή
-
To TAN ζει και βασιλεύει παρά το μηχανάκι.
To πληκτρολόγιο οθόνης το έχει καταργήσει η Eurobank. Τότε το username ήταν ο αριθμός της κάρτας σου, τώρα έχει κανονικό username.
-
Πληκτρολόγιο οθόνης έχει ακόμα η Citibank. Επίσης, μηχανάκι έχει και η HSBC αλλά τουλάχιστον το δίνει δωρεάν (σε αντίθεση με κάποιος άλλους --> Emporiki, alpha, κλπ ).
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Ερώτηση....Αν πας να συνάψεις κάποιο δάνειο με κάποια τράπεζα, αυτή συνήθως, πέρα απο όλη την χαρτούρα που σε βάζει να υπογράψεις, σε βάζει να υπογράψεις κάποιο χαρτί για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Υποθέτω ότι αυτό είναι για να ελέγξουνε εαν χρωστάς η όχι.
Στον έλεγχο αυτό που κάνουν έχουν την δυνατότητα να δούνε και σε ποιές άλλες τράπεζες έχεις δάνεια η όχι;Σε ρωτάει αν συμφωνείς να επεξεργάζονται τα στοιχεία σου και να χρησιμοποιηθούν από την τράπεζα για μελλοντικές προωθητικές ενέργειες κτλ. Σε αυτά ασφαλώς απαντάμε πάντα ΟΧΙ. Και μη μασάτε από παραμύθια πως θα σας 'τιμωρήσει' μελλοντικά η τράπεζα. Αν είσαστε σωστοί και συνεπείς στις υποχρεώσεις σας μια χαρά θα συνεχίσουν να σας εξυπηρετούν και να κάνουν ότι τους ζητάτε.
Όσο για το αν χρωστάς και αν έχεις άλλα δάνεια ή όχι, αυτό να είσαι σίγουρος πως το πεις δεν το πεις, μπορούν να τα εξακριβώσουν όλα.
-
Και η Γενικη εχει το πληκτρολογισ αλλα πριν μπροσουσες να βαλεις χωρις να το ανοιξεις. τωρα ομως ο κωδικος ειναι μονο νουμερα. Ετσι με πιασανε και εμενα. Δεν μου ειπανε οτι ειναι μονο νουμερα τωρα οποτε προσπαθησα να μπω και μετα δεν μπορουσα και πηρα τηλεφωνο και μπυ ειπαν θα στειλουν καινουργιο κωδικο με κουριερ στην τραπεζα. Πως ειναι βολικο αυτο οταν εγω ειμαι 5 χιλιαδες χιλιομετρα απο την τραπεζα
Παραδειγμα την αμερικανικης εκδοσης.
Bank of America
https://onlineeast2.bankofamerica.com/c ... cale=en_US
Λεπτομεριες:
If you have your account information, Social Security number and email address, enrolling in Online Banking usually takes about 5 minutes.
Δεν χρειαζεται ουτε 'keypad' ουτε τιποτα. Εχουν το site key(μια φωτογραφια που ειναι παντα η ιδια) και το κομποιυτερ που χρησιμοποιεις και δεν υπαρχει προβλημα. Αν εχεις καινουργιο κομπιουτερ σου ζητα να το βεβαιωσεις και τιποτα παραπανω.
Ουτε να σου στειλουν κωδικους ουτε να πας να παρεις τιποτα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ερώτηση....
Αν πας να συνάψεις κάποιο δάνειο με κάποια τράπεζα, αυτή συνήθως, πέρα απο όλη την χαρτούρα που σε βάζει να υπογράψεις, σε βάζει να υπογράψεις κάποιο χαρτί για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Υποθέτω ότι αυτό είναι για να ελέγξουνε εαν χρωστάς η όχι.
Στον έλεγχο αυτό που κάνουν έχουν την δυνατότητα να δούνε και σε ποιές άλλες τράπεζες έχεις δάνεια η όχι;Σε ρωτάει αν συμφωνείς να επεξεργάζονται τα στοιχεία σου και να χρησιμοποιηθούν από την τράπεζα για μελλοντικές προωθητικές ενέργειες κτλ. Σε αυτά ασφαλώς απαντάμε πάντα ΟΧΙ. Και μη μασάτε από παραμύθια πως θα σας 'τιμωρήσει' μελλοντικά η τράπεζα. Αν είσαστε σωστοί και συνεπείς στις υποχρεώσεις σας μια χαρά θα συνεχίσουν να σας εξυπηρετούν και να κάνουν ότι τους ζητάτε.
Όσο για το αν χρωστάς και αν έχεις άλλα δάνεια ή όχι, αυτό να είσαι σίγουρος πως το πεις δεν το πεις, μπορούν να τα εξακριβώσουν όλα.
Εχω τις επιφυλάξεις μου για το δεύτερο κομμάτι για αυτό και ρωτάω.
Σίγουρα θα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν αν είσαι κακοπληρωτής και αν χρωστάς αλλά για το δεύτερο κρατώ τις επιφυλάξεις μου.
Υπάρχει κανένας που είναι σίγουρος για την απάντηση στο ερώτημά μου; -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Εχω τις επιφυλάξεις μου για το δεύτερο κομμάτι για αυτό και ρωτάω.
Σίγουρα θα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν αν είσαι κακοπληρωτής και αν χρωστάς αλλά για το δεύτερο κρατώ τις επιφυλάξεις μου.
Υπάρχει κανένας που είναι σίγουρος για την απάντηση στο ερώτημά μου;Δεν έχω 100% σιγουριά, αλλά γενικά οι τράπεζες τα στοιχεία του πελατολόγιου τους τα φυλάνε ως κόρη οφθαλμού. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ακόμα ο Τειρεσίας έχει μόνο blacklist και όχι και whitelist (για να δουλέψει ως σύστημα αναλυτικού credit report).
-
Ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους γνώστες...
Τελικά μετά από 2 μήνες παρέλαβα την πιστωτική κάρτα, η οποία έχει πιστωτικό όριο 3+ φορές μεγαλύτερο από τον καθαρό μηνιαίο μισθό μου; Βάση ποιάς λογικής επιλέγονται τα πιστωτικά όρια; Διαθέτω μεν λογαριασμό μισθοδοσίας στην τράπεζα, πώς εξασφαλίζουν τα χρήματά τους όμως, ειδικά αφού ο μισθός κάτω από 1500 € δε μπορεί να κατασχεθεί για χρέη;
Ρωτάω γιατί με τη λογική αυτή δε μου φαίνεται καθόλου περίεργο που οι τράπεζες έχουν τέτοιες επισφάλειες...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν πας να συνάψεις κάποιο δάνειο με κάποια τράπεζα, αυτή συνήθως, πέρα απο όλη την χαρτούρα που σε βάζει να υπογράψεις, σε βάζει να υπογράψεις κάποιο χαρτί για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Υποθέτω ότι αυτό είναι για να ελέγξουνε εαν χρωστάς η όχι. Στον έλεγχο αυτό που κάνουν έχουν την δυνατότητα να δούνε και σε ποιές άλλες τράπεζες έχεις δάνεια η όχι;
Σε ρωτάει αν συμφωνείς να επεξεργάζονται τα στοιχεία σου και να χρησιμοποιηθούν από την τράπεζα για μελλοντικές προωθητικές ενέργειες κτλ. Σε αυτά ασφαλώς απαντάμε πάντα ΟΧΙ. Και μη μασάτε από παραμύθια πως θα σας 'τιμωρήσει' μελλοντικά η τράπεζα. Αν είσαστε σωστοί και συνεπείς στις υποχρεώσεις σας μια χαρά θα συνεχίσουν να σας εξυπηρετούν και να κάνουν ότι τους ζητάτε. Όσο για το αν χρωστάς και αν έχεις άλλα δάνεια ή όχι, αυτό να είσαι σίγουρος πως το πεις δεν το πεις, μπορούν να τα εξακριβώσουν όλα.
Αυτό το 'χαρτί' είναι η ενημέρωση του Τειρεσία κυρίως και μετά οι προωθητικές ενέργειες. Αν απαντήσεις ΟΧΙ κινδυνεύεις να σε 'τιμωρήσουν' όλες οι άλλες Τράπεζες. Δηλώνοντας ότι δεν θέλεις την ενημέρωση του Τειρεσία, αυτό καταγράφεται σαν επιθυμία απόκρυψης στοιχείων του δανείου. Εμφανίζεσαι σαν δανειολήπτης, χωρίς όμως να ανακοινώνονται ποσά, αποπληρωμές, τυχόν καθυστερήσεις κτλ.
Αν πας λοιπόν σε άλλη Τράπεζα η οποία βλέπει ότι έχεις δάνειο αλλά δεν αφήνεις να δουν την κατάστασή του, τι νομίζεις ότι θα υποθέσει; Φυσικά το χειρότερο, ότι δεν πληρώνεις και το κρύβεις. Δεν σου δίνει λοιπόν δάνειο, ακόμα κι αν είσαι καλοπληρωτής, γιατί δεν το ξέρει. Αναγκαστικά καταφεύγεις πάλι στην αρχική Τράπεζα (που σου έχει δώσει το πρώτο δάνειο) γιατί αυτή μόνο ξέρει τι πελάτης είσαι.
Επιλέγοντας τη μη ενημέρωση του Τειρεσία, μόνος σου κλείνεις τις πόρτες των άλλων Τραπεζών. Αν δεν σε νοιάζει ΟΚ, κάντο. Προσωπικά βρίσκω πως το ΟΧΙ είναι τελικά αυτοτιμωρία. -
@ aserf: Πόσα χρόνια συνεργάζεται η εταιρία με την Τράπεζα και με τι όρους; Τι προβλέπει η ειδική συμφωνία που σίγουρα έχει κάνει για τους μισθοδοτούμενους; Πόσες μισθοδοσίες έχει δώσει στην Τράπεζα; Πόσοι εργαζόμενοι έχουν λογαριασμούς και με τι πιστωτικά υπόλοιπα; Πόσοι έχουν πάρει κάρτα ή δάνειο και με τι χρεωστικά υπόλοιπα; Υπάρχουν επισφάλειες κι αν ναι πόσες; Με λίγα λόγια η Τράπεζα έχει κερδίσει ή έχει χάσει με τους μισθοδοτούμενους της εταιρίας;
Εσύ πόσο καιρό έχεις λογαριασμό στην Τράπεζα; Αφήνεις χρήματα μέσα στο λογαριασμό; Πόσα χρόνια είσαι στην εταιρία; Πόσα χρόνια υποβάλεις φορολογική δήλωση; Πόσα χρόνια είσαι ενήμερος στο taxisnet; Τι υπάρχει στον Τειρεσία για σένα;
Αυτά και κάποια ακόμα στοιχεία είναι σαφώς σημαντικότερα για τις Τράπεζες από το ύψος του μισθού σου. Και κάτι ακόμα: αν έχεις μηνιαίο εισόδημα € 1.500 και όριο 5 ή 6 χιλιάδες ενώ η εταιρία έχει δανεισμό κάποια εκατομμύρια, μην ανησυχείς για τις επισφάλεις. Θα βρει τρόπο η Τράπεζα να ρεφάρει.
Καταλαβαινόμαστε πιστεύω. -
Εγώ έχω καταλάβει ότι μια τράπεζα μπορεί να ξέρει περισσότερα για τα οικονομικά των πελατών της (ή υποψήφιων πελατών της) και από τον ίδιο τον πελάτη.... Δεν ξέρω αν το κάνουνε νόμιμα ή όχι και τί οδούς χρησιμοποιούν, ούτε αν το κάνουνε για όλους ή μόνο για τους μεγάλους πελάτες (μεγάλα ποσά και μεγάλα δάνεια) αλλά ξέρουν όλες σου τις καταθέσεις (και σε άλλες τράπεζες εννοώ), έσοδα και χρέη και γνωρίζουν και τα λοιπά περιουσιακά σου στοιχεία (ακίνητα, αυτοκίνητα κλπ) περισσότερα κι από αυτά που έχεις δηλωμένα στην εφορία... και μάλλον και στοιχεία από την καταναλωτική σου ζωή (χαρτιά/τζόγος, γκόμενες, σκυλάδικα, ταξίδια κλπ).
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
Αν πας να συνάψεις κάποιο δάνειο με κάποια τράπεζα, αυτή συνήθως, πέρα απο όλη την χαρτούρα που σε βάζει να υπογράψεις, σε βάζει να υπογράψεις κάποιο χαρτί για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Υποθέτω ότι αυτό είναι για να ελέγξουνε εαν χρωστάς η όχι. Στον έλεγχο αυτό που κάνουν έχουν την δυνατότητα να δούνε και σε ποιές άλλες τράπεζες έχεις δάνεια η όχι;
Σε ρωτάει αν συμφωνείς να επεξεργάζονται τα στοιχεία σου και να χρησιμοποιηθούν από την τράπεζα για μελλοντικές προωθητικές ενέργειες κτλ. Σε αυτά ασφαλώς απαντάμε πάντα ΟΧΙ. Και μη μασάτε από παραμύθια πως θα σας 'τιμωρήσει' μελλοντικά η τράπεζα. Αν είσαστε σωστοί και συνεπείς στις υποχρεώσεις σας μια χαρά θα συνεχίσουν να σας εξυπηρετούν και να κάνουν ότι τους ζητάτε. Όσο για το αν χρωστάς και αν έχεις άλλα δάνεια ή όχι, αυτό να είσαι σίγουρος πως το πεις δεν το πεις, μπορούν να τα εξακριβώσουν όλα.
Αυτό το 'χαρτί' είναι η ενημέρωση του Τειρεσία κυρίως και μετά οι προωθητικές ενέργειες. Αν απαντήσεις ΟΧΙ κινδυνεύεις να σε 'τιμωρήσουν' όλες οι άλλες Τράπεζες. Δηλώνοντας ότι δεν θέλεις την ενημέρωση του Τειρεσία, αυτό καταγράφεται σαν επιθυμία απόκρυψης στοιχείων του δανείου. Εμφανίζεσαι σαν δανειολήπτης, χωρίς όμως να ανακοινώνονται ποσά, αποπληρωμές, τυχόν καθυστερήσεις κτλ.
Αν πας λοιπόν σε άλλη Τράπεζα η οποία βλέπει ότι έχεις δάνειο αλλά δεν αφήνεις να δουν την κατάστασή του, τι νομίζεις ότι θα υποθέσει; Φυσικά το χειρότερο, ότι δεν πληρώνεις και το κρύβεις. Δεν σου δίνει λοιπόν δάνειο, ακόμα κι αν είσαι καλοπληρωτής, γιατί δεν το ξέρει. Αναγκαστικά καταφεύγεις πάλι στην αρχική Τράπεζα (που σου έχει δώσει το πρώτο δάνειο) γιατί αυτή μόνο ξέρει τι πελάτης είσαι.
Επιλέγοντας τη μη ενημέρωση του Τειρεσία, μόνος σου κλείνεις τις πόρτες των άλλων Τραπεζών. Αν δεν σε νοιάζει ΟΚ, κάντο. Προσωπικά βρίσκω πως το ΟΧΙ είναι τελικά αυτοτιμωρία.Αλλο πραγμα ο Τειρεσιας και αλλο πραγμα οι προωθητικες ενεργειες!
Οχι την βούρτσα με την Λούτσα! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
... κάποιο χαρτί για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.
Αλλο πραγμα ο Τειρεσιας και αλλο πραγμα οι προωθητικες ενεργειες!
Οχι την βούρτσα με την Λούτσα!Η απάντησή μου είναι για τον Τειρεσία.
-
Ο χρήστης gauguin έγραψε:
@ aserf: Πόσα χρόνια συνεργάζεται η εταιρία με την Τράπεζα και με τι όρους; Τι προβλέπει η ειδική συμφωνία που σίγουρα έχει κάνει για τους μισθοδοτούμενους; Πόσες μισθοδοσίες έχει δώσει στην Τράπεζα; Πόσοι εργαζόμενοι έχουν λογαριασμούς και με τι πιστωτικά υπόλοιπα; Πόσοι έχουν πάρει κάρτα ή δάνειο και με τι χρεωστικά υπόλοιπα; Υπάρχουν επισφάλειες κι αν ναι πόσες; Με λίγα λόγια η Τράπεζα έχει κερδίσει ή έχει χάσει με τους μισθοδοτούμενους της εταιρίας;
Εσύ πόσο καιρό έχεις λογαριασμό στην Τράπεζα; Αφήνεις χρήματα μέσα στο λογαριασμό; Πόσα χρόνια είσαι στην εταιρία; Πόσα χρόνια υποβάλεις φορολογική δήλωση; Πόσα χρόνια είσαι ενήμερος στο taxisnet; Τι υπάρχει στον Τειρεσία για σένα;
Αυτά και κάποια ακόμα στοιχεία είναι σαφώς σημαντικότερα για τις Τράπεζες από το ύψος του μισθού σου. Και κάτι ακόμα: αν έχεις μηνιαίο εισόδημα € 1.500 και όριο 5 ή 6 χιλιάδες ενώ η εταιρία έχει δανεισμό κάποια εκατομμύρια, μην ανησυχείς για τις επισφάλεις. Θα βρει τρόπο η Τράπεζα να ρεφάρει.
Καταλαβαινόμαστε πιστεύω.Η εταιρία συνεργάζεται πολλά χρόνια με την τράπεζα, τους δε όρους δεν τους γνωρίζω. Διακινούνται δεκάδες εκατομμύρια € το χρόνο πάντως.
Όσον αφορά τους όρους της συμφωνίας για τους μισθοδοτούμενους μας διατίθεται ένας μεγάλος αριθμός παροχών και δωρεάν συναλλαγών που σε άλλους χρεώνονται.
Τέλος, όσον αφορά τους συναδέρφους μου επίσης δε μπορώ να ξέρω τα όριά τους και τα χρωστούμενά τους.Προσωπικά ξέρω ότι έχω λογαριασμό στην τράπεζα μόλις 3 μήνες. Όχι, στο τέλος του μήνα μένουν ελάχιστα λεφτά στην τράπεζα καθώς κάνω μεταφορές σε άλλη τράπεζα για προσωπικούς λόγους. Φορολογική δήλωση έχω υποβάλλει μία φορά και ήταν άνευ εισοδήματος, ενώ δε μου τη ζήτησε και ποτέ η τράπεζα Στον Τειρεσία δεν υπάρχει τίποτα για μένα, ούτε και για τους άμεσους συγγενείς μου. Προσωπικά δε διαθέτω ακίνητο στο όνομά μου.
Θεωρώ λοιπόν ότι οι γνώσεις που έχουν για μένα (τουλάχιστον δια της νομίμου οδού είναι ελάχιστες). Λέω δια της νομίμου οδού γιατί φαντάζομαι ότι θεωρητικά οι τράπεζες δε μπορούν να γνωρίζουν τι καταθέσεις υπάρχουν στο όνομά σου σε άλλη τράπεζα ή άλλα αντίστοιχα δεδομένα, σωστά;Τεσπα, δε με ενοχλεί που μου έδωσαν το όριο που μου έδωσαν, μου φαίνεται περίεργο όμως που συνεχίζουν την τακτική 'δώσε δώσε' χωρίς εγγυήσεις
Ναι, καταλαβαινόμαστε. Την απορία αυτή δε θα την είχα το 2007 που τα δάνεια-κάρτες δινόντουσαν αέρα πατέρα, το 2010 όμως που οι επισφάλειες έχουν χτυπήσει κόκκινο μου φάνηκε περίεργο που είναι τόσο large. Θα μου πεις βέβαια αυτοί ξέρουν τι κάνουν...
-
[quote='aserf'
-Η εταιρία συνεργάζεται πολλά χρόνια με την τράπεζα ... Διακινούνται δεκάδες εκατομμύρια € το χρόνο ...
-... συνεχίζουν την τακτική 'δώσε δώσε' χωρίς εγγυήσεις...
-... αυτοί ξέρουν τι κάνουν...[/quote]-Βλέπεις λοιπόν γιατί το κάνουν.
-Δεν είναι τελείως στον αέρα, χωρίς εγγυήσεις. Δεν τις ζητάνε απλά από εσένα.
-Ακριβώς, ξέρουν τι κάνουν.
Στις περισσότερες απορίες σου έχεις ήδη τις απαντήσεις. Για την 'εγγύηση' (δεν είναι εγγύηση, μάλλον διασφάλιση) μίλα αν θέλεις με τον άνθρωπο της εταιρίας που διαπραγματεύτηκε τους όρους μισθοδοσίας για τους υπαλλήλους. Ίσως όμως δεν πρέπει να το σκαλίσεις και πολύ - ενδέχεται να θεωρήσουν ότι οι προθέσεις σου δεν είναι εντελώς αθώες. -
Χρυση λιρα Αγγλιας με την Βικτωρια στην μια πλευρα και ημερομηνια 1889 στην αλλη ποσο περιπου την αγοραζει η τραπεζα της Ελλαδος;
-
Μου 'ρθε νεα χρεωστικη καρτα με Chip, λεει.
Η μαγνητικη ταινια γιατι παραμενει στο πισω μερος ; -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Η μαγνητικη ταινια γιατι παραμενει στο πισω μερος ;γιατί δεν δουλεύει παντού το chip
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Η μαγνητικη ταινια γιατι παραμενει στο πισω μερος ;Πειραιώς?
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα