-
στα εντός της ίδιας τράπεζας από e-banking δεν βάζεις όνομα δικαιούχου. Επειδή σου γράφει το όνομα με το που βάζεις το λογαριασμό, βέβαια
-
Και στην Εθνική το ίδιο
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
στα εντός της ίδιας τράπεζας από e-banking δεν βάζεις όνομα δικαιούχου. Επειδή σου γράφει το όνομα με το που βάζεις το λογαριασμό, βέβαιαάμα το έβγαζε δε θα ρωτούσα εδώ
λες να το βγαλε και να μην το είδα, τόση γκαβομάρα; -
Επειδή την Τρίτη έκανα εσωτερική μεταφορά χρημάτων με Alpha Web Banking, σε καμία φάση της συναλλαγής δε μου εμφανίστηκε το όνομα του κατόχου του λογαριασμού όπου κατέθεσα τα λεφτά. Όπως, επίσης, δε μου ζητήθηκε να το δηλώσω εγώ.
-
Ο χρήστης Γιώργης έγραψε:
Είχα καταθέσει μια φορά 1.000 ευρώ στην Εθνική, μέσα στα οποία βρέθηκε ένα πλαστό 50ρικο, χωρίς να το ξέρω βέβαια. Ο ταμίας το πήγε στο διευθυντή, το τρύπησαν με το διακορευτή και μου το έδωσαν πίσω.Και πώς το διαπίστωσε ότι ήταν πλαστό;Σφύριξε το μηχάνημα καταμέτρησης;Εδώ σφύριζε ένα κωλομηχάνημα που είχαμε στην τράπεζα που δούλευα για χαρτονομίσματα που έρχονταν από την ΤΤΕ δηλαδή κατευθείαν από το νομισματοκοπείο της ΕΚΤ.Να σφυρίζει μια φορά σε 2 των 100€,να το κοιτάμε 4 άτομα να μη βρίσκουμε λάθος.Το στείλαμε πίσω στην ΤΤΕ και μας τα αντικατέστησαν.Εκτός αν το χαρτονόμισμα σου ήταν εμφανώς πλαστό,'ερασιτεχνικό'.Μόνο η ΤΤΕ και η αστυνομία μπορούν να δουν αν είναι ή όχι ένα χαρτονόμισμα πλαστό,εκτός όπως είπα,αν είναι ερασιτεχνική δουλειά,δηλαδή να λείπουν ταινίες κλπ.
-
Ναι το μηχάνημα καταμέτρησης το έβγαλε πλαστό. Να πω την αλήθεια δεν πρόσεξα λεπτομέρειες τότε γιατί δεν ήταν δικό μου, απλά το έδωσα πίσω στον άνθρωπο που μου το είχε δώσει να το καταθέσω. Με μια πρώτη ματιά πάντως δε φαινόταν πλαστό. Χρήσιμη η πληροφορία σου
-
Θέλω να πληρώσω μια πιστωτική της ALPHA από το ebanking της eurobank. Υπάρχει χρέωση για τέτοιες συναλλαγές;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Θέλω να πληρώσω μια πιστωτική της ALPHA από το ebanking της eurobank. Υπάρχει χρέωση για τέτοιες συναλλαγές;Ναι,1€ περίπου.Το ξέρω διότι πληρώνω κι εγώ κάρτα της Εμπορικής από το σύστημα της eurobank.
-
Τώρα είδα και αυτό http://www.eurobank.gr/online/home/gene ... 10&lang=gr
Νομίζω ότι είναι ενεργοποιημένη αυτή η υπηρεσία.
Θα το δοκιμάσω πάντως. Για 1 ευρώ δεν αξίζει να πηγαίνω τράπεζα. -
Τελικά δε με χρέωσε τίποτα!
-
Δεν μου λέτε ρε παίδες.
Οταν κάνεις άτοκες αγορές με πιστωτική κάρτα, χρεώνεσαι όλο το ποσό, απλά αυτοί κάθε μήνα σου χρεώνουν την κάθε δόση;
Θέλω να πω, πρέπει να έχεις όλο το ποσό της αγοράς διαθέσιμο στην κάρτα άσχετα που εσύ θα το πληρώνεις με δόσεις; -
Στην πιστωτική δεν έχεις κανένα ποσό στην κάρτα.
Απλά κάθε μήνα θα σε χρεώνουν το ποσό της δόσης. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Στην πιστωτική δεν έχεις κανένα ποσό στην κάρτα.
Απλά κάθε μήνα θα σε χρεώνουν το ποσό της δόσης.Για να καταλάβω, θέτω αυτό το παράδειγμα.
Εστω ότι έχεις μια κάρτα με πιστ. όριο 1500 ευρώ.
Μέχρι αυτή την στιγμή έχεις χρεώσει την κάρτα με 1400 ευρώ.
Θέλεις να κάνεις μια αγορά 500 ευρώ αλλά σε 12 άτοκες δόσεις ήτοι 500/12=41 περίπου ευρώ.
Με 41 ευρώ το μήνα σημαίνει ότι από τα 1400 το πρώτο μήνα θα πας στα 1441 και ούτως καθ΄ εξής για τον κάθε μήνα.
Αν χρεωνόσουν όλο το ποσό θα ξεπερνούσες κατα 400 ευρώ το διαθέσιμο υπόλοιπο με αποτέλεσμα λογικά να μην εγκρίνουν την αγορά ενώ με τις δόσεις υποτίθεται ότι δεν το ξεπερνάς και θεωρητικά πρέπει να εγκριθεί η συναλλαγή.. Ισχύει το σκεπτικό μου παραπάνω; -
Δε μου έχει τύχει, αλλά απ'όσο ξέρω σου μειώνει το πιστωτικό όριο κατά την αξία του συνολικού ποσού και όχι της δόσης.
-
Η συγκεκριμένη αγορά ξεπερνά το πιστωτικό όριο, άλλο αν εσύ το έχεις βάλει σε δόσεις και μπορεί και να πληρώνεις και την ελάχιστη δόση. Το πιστωτικό όριο αφορά το σύνολο του αγαθού κι αυτό γιατί η επιχείρηση στην οποία αγοράζεις έχει σαν απαίτηση από την τράπεζα όλο το ποσό και όχι τις δόσεις, άλλο αν εσένα σε διευκολύνει η τράπεζα σε συνεργασία με την επιχείρηση ή και χωρίς...καλό θα ήταν να ρωτήσεις (ένα τηλέφωνο είναι) αλλά είμαι 99% βέβαιος ότι η συνολική αγορά μετράει και όχι το ποσό της δόσης
Πχ για την εφορία άκουσα ότι για να μπορέσεις να τη βάλεις σε δόσεις με τη πιστωτική, πρέπει το πιστωτικό όριο να είναι μεγαλύτερο από τη συνολικό χρεωστικό εκκαθαριστικό που σου έστειλε η εφορία να πληρώσεις. Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς και να βάλεις κάθε δόση σε δόσεις αλλά επειδή είναι κοντινές, βγαίνει μία ή άλλη, απλά παίρνεις μια παράταση...
-
Το ποσό αγοράς με δόσεις δεσμεύεται,απλώς 'εμφανίζεται' μηνιαίως και δεν επηρεάζει ολόκληρο το ποσό ελάχιστης καταβολής.
Δηλαδή:Αν το ποσοστό για ελάχιστη καταβολή είναι το 3% του συνολικού οφειλόμενου ποσού π.χ στα 1400€ 42€ και βάλεις 12 δόσεις σε ποσό 500€ δηλαδή 42€/μήνα περίπου (με την προϋπόθεση ότι κατά τη στιγμή αγοράς θα έχεις περιθώριο 500€,δηλαδή το πιστωτικό όριο είναι 1900€+) όταν έρθει ο λογ/σμός θα εμφανίζεται το ποσό των 1442€χ3%=ελάχιστη καταβολή 43,26 (δε βάζω και τον τόκο για να μην μπερδευτείς) και όχι 1900€ που είναι όλο το οφειλόμενο ποσό.Για να μην επιβαρυνθείς πρέπει να πληρώσεις 42+42=84€.Αν πληρώσεις μόνο τα 43,26 το υπόλοιπο 'μένει' και τοκίζεται εκ νέου... -
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Το ποσό αγοράς με δόσεις δεσμεύεται,απλώς 'εμφανίζεται' μηνιαίως και δεν επηρεάζει ολόκληρο το ποσό ελάχιστης καταβολής.
Δηλαδή:Αν το ποσοστό για ελάχιστη καταβολή είναι το 3% του συνολικού οφειλόμενου ποσού π.χ στα 1400€ 42€ και βάλεις 12 δόσεις σε ποσό 500€ δηλαδή 42€/μήνα περίπου (με την προϋπόθεση ότι κατά τη στιγμή αγοράς θα έχεις περιθώριο 500€,δηλαδή το πιστωτικό όριο είναι 1900€+) όταν έρθει ο λογ/σμός θα εμφανίζεται το ποσό των 1442€χ3%=ελάχιστη καταβολή 43,26 (δε βάζω και τον τόκο για να μην μπερδευτείς) και όχι 1900€ που είναι όλο το οφειλόμενο ποσό.Για να μην επιβαρυνθείς πρέπει να πληρώσεις 42+42=84€.Αν πληρώσεις μόνο τα 43,26 το υπόλοιπο 'μένει' και τοκίζεται εκ νέου...σωστά, άρα το πιστωτικό όριο των 1500 ευρώ, αν έχει υπόλοιπο που δεν έχει πληρωθεί 1400 ευρώ, δεν μπορείς να κάνεις αγορές με την πιστωτική παρά μόνο μέχρι τη διαφορά 1500-1400 = 100 ευρώ, έτσι δεν είναι; Κατά συνέπεια δεν θα περάσει η συναλλαγή των 500 ευρώ...
-
Ακριβώς.
-
Επιβεβαιώνω το παραπάνω.
-
Χρήστο, αναφέρθηκα σε ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός (την ΑΤΕ) κι εσύ με παραπέμπεις στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας, για την οποία μάλιστα πρέπει να απολογηθώ, χωρίς να έχεις απαντήσει ή να έχεις πάρει θέση σχετικά με το συγκεκριμένο γεγονός. Είναι κι αυτή μια μορφή επιχειρηματολογίας, δεν αντιλέγω.
Πάντως με αδικείς όσον αφορά τη Ρεπούση, γιατί είχα εκφράσει την άποψη μου από το topic του ΔΝΤ #1:
viewtopic.php?f=13&t=42830&start=29040#p2436639Και επιπρόσθετα έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το θέμα, διότι ο παππούς μου ήταν από τη Σμύρνη (ελπίζω να γνωρίζεις ότι τους αποκαλούσαν 'τουρκόσπορους' τότε ).
Τέλος, θεωρώ εντελώς αστείο το θέμα με τα Σκόπια και μάλιστα πιστεύω ότι θα μπορούσε να κλείσει για το συγκεκριμένο κρατίδιο από τη δεκαετία του '90 με την ονομασία 'Σλαβομακεδονία'. Αλλά ήξερε ο Σαμαράς τότε (και για bonus σου υπενθυμίζω το 'η Κύπρος είναι μακριά' )...
ΥΓ. Ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζω. Με το ΝΑΡ του Δελαστίκ είμαι.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα