-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Μου στείλανε μία πιστωτική από μία τράπεζα χωρίς να ζητήσω.Μπορούν να στέλνουν πιστωτικές έτσι στο ξεκάρφωτο;
Δε χρειάζεται κάποια υπογραφή από μέρους μου;Όχι, το έχουν ξεπεράσει αυτό το στάδιο οι Τράπεζες-Βρυκόλακες.....πλέον στη στέλνουν με το ζόρι και εσύ πρέπει να την επιστρέψεις-ακυρώσεις
...νομίζω...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Μου στείλανε μία πιστωτική από μία τράπεζα χωρίς να ζητήσω.
Μπορούν να στέλνουν πιστωτικές έτσι στο ξεκάρφωτο;
Δε χρειάζεται κάποια υπογραφή από μέρους μου;Όχι, το έχουν ξεπεράσει αυτό το στάδιο οι Τράπεζες-Βρυκόλακες.....πλέον στη στέλνουν με το ζόρι και εσύ πρέπει να την επιστρέψεις-ακυρώσεις
...νομίζω...
Έχουν φάει πρόστιμο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων γι' αυτό το λόγο αλλά μυαλό δεν έβαλαν απ' ό,τι φαίνεται...
Προσωπικά παρακαλάω να κάνουν την πατάτα και να μου στείλουν προεγκεκριμένη κάρτα χωρίς να το έχω ζητήσει... Μπορείς να διεκδικήσεις ακόμα και αποζημίωση
http://www.capital.gr/law/articles.asp?id=405515&subcat=100Και παρακάτω η απόφαση για την επιβολή προστίμου 100000 € στην Alpha Bank επειδή κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων έστελνε προεγκεκριμένες πιστωτικές κάρτες :
http://www.dpa.gr/APDPXPortlets/htdocs/documentDisplay.jsp?docid=225,122,123,15,41,162,1,89Angel κάνε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Μην τους χαριστείς!
-
Ακούγεται ενδιαφέρον.
Θα το κοιτάξω!
Ευχαριστώ!
-
Παίδες τα φώτα σας
Είδα απο web banking κάτι χρεώσεις στην πιστωτική μου που δεν τις έχω κάνει εγώ (προφανώς πρόκειται περι fraud). (Μέσα στις τελευταίες 7 μέρες)
Πήρα αμέσως τηλ την τράπεζα, πάγωσα την κάρτα.
Μου είπαν να περιμένω τον λογαριασμό (θα έρθει σε καμια 20αριά μέρες) και να πάω τότε να κάνω αμφισβήτιση συναλλαγών. (Τράπεζα Εθνική)
Τότε βέβαια είναι πάσχα και δεν ξέρω τι θα γίνει;Γνωρίζει κανείς εάν μπορώ να κινηθώ ποιο γρήγορα;
Γενικά έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Έχω καμια ελπίδα να πάρω τα λεφτά μου πίσω;;
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Παίδες τα φώτα σαςΕίδα απο web banking κάτι χρεώσεις στην πιστωτική μου που δεν τις έχω κάνει εγώ (προφανώς πρόκειται περι fraud). (Μέσα στις τελευταίες 7 μέρες)
Μου είπαν να περιμένω τον λογαριασμό (θα έρθει σε καμια 20αριά μέρες) και να πάω τότε να κάνω αμφισβήτιση συναλλαγών. (Τράπεζα Εθνική)
Τότε βέβαια είναι πάσχα και δεν ξέρω τι θα γίνει;Γνωρίζει κανείς εάν μπορώ να κινηθώ ποιο γρήγορα;
Γενικά έχει κανείς ανάλογη εμπειρία; Έχω καμια ελπίδα να πάρω τα λεφτά μου πίσω;;
Εγώ την ίδια μέρα που είδα τέτοιες χρεώσεις, έστειλα ένα fax στο νομικό τμήμα της τράπεζας.
Έγραψα απλώς ότι 'καταγγέλω τις τάδε και τάδε χρεώσεις της ### κάρτας, που ενεγράφησαν τις τάδε και τάδε ημερομηνιές, με τα δείνα ποσά, ως μη πραγματοποιηθείσες από εμένα.'
Τα στοιχεία των χρεώσεων τα είχα δει κι εγώ από web banking και δεν περίμενα κανέναν λογαριασμό.Οπότε πιστεύω να μην περιμενεις κανένα λογαριασμό κι εσύ, και να στείλεις το εν λόγω fax το γρηγορότερο.
Εμένα σε 3-4 μέρες [πριν 'κλείσει' ο λογαριασμός] μου είχαν πιστώσει το ποσό, χωρίς να επικοινωνήσουν μαζί μου. δεν μου ζήτησαν δλδ κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο. Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να ανησυχείς.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Παίδες τα φώτα σαςΕίδα απο web banking κάτι χρεώσεις στην πιστωτική μου που δεν τις έχω κάνει εγώ (προφανώς πρόκειται περι fraud). (Μέσα στις τελευταίες 7 μέρες)
Εχεις αφθονο χρονο στην διαθεση σου (το λιγοτερο 3 μηνες),περιμενε να ερθει ο λογαριασμος και μετα κινησου αναλογα.
-
Ευχαριστώ πολύ.
Μίλησα με φίλο μου που δουλεύει σε κάποια τράπεζα και με καθησύχασε και αυτός...
Το θέμα είναι ότι όσο και να σε καθησυχάζει ο άλλος... πάντα είσαι σε αναμένα κάρβουνα μέχρι να γίνει ο αντιλογισμός.Πάντως δεν θα περιμένω για να έρθει ο λαγαριασμός, θα κινηθώ άμεσα την Δευτέρα και μετά εάν χρειάζεται το ξανακινώ όταν θα έρθει και ο λογαριασμός...
Βέβαια όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχαν αυτόματες ενημερώσεις για την κίνηση της κάρτας...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εχεις αφθονο χρονο στην διαθεση σου (το λιγοτερο 3 μηνες),περιμενε να ερθει ο λογαριασμος και μετα κινησου αναλογα.Οι λογαριασμοί δεν γράφουν 'σε περίπτωση που δεν λάβουμε έγγραφη ένσταση μέσα σε 30 μέρες θεωρείται ότι συμφωνείτε κλπ';
-
Γενικά οι τράπεζες καλύπτουν τέτοια συμβάντα για να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στο σύστημα (ΑΤΜ και κάρτες). Απλά ίσως χρειαστεί να επιμείνεις.
-
Αυτόι το 'γενικά' με ανήσυχεί.....
Διότι για αγορές μέσω internet... δεν ξέρω πως βρίσκεις το δίκιο σου..
Βέβαια έχει και κάτι χρεώσεις Mcdonalds Βραζιλία που δεν έχω πάει ποτέ!
-
παιδιά, χθες μου έστειλαν αυτό το email.Πώς μπορούμε να μάθουμε αν ισχύει?
Δουλεύει κανείς εδώ σε τράπεζα?Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM
μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον
αριθμό PIN αντίστροφα.
Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.
Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα
που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που
ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε η αστυνομία.Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και
αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την
ύπαρξη αυτής της λειτουργίας...ΥΓ:Βασικά ντρέπομαι να πάρω τηλέφωνο ή να περάσω από την τράπεζα και να πω 'ξέρετε έλαβα ένα mail που λέει αυτά.Ισχύει ή όχι?'.
ΥΓ2:Μεταξύ μας, μέχρι να έρθει η αστυνομία, ο δράστης έχει γίνει όχι απλώς καπνός...
ΥΓ3:Τα χρήματα τα χρεώνεσαι κανονικά? -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Δουλεύει κανείς εδώ σε τράπεζα?Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM
αριθμό PIN αντίστροφα.
ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε η αστυνομία.Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και
ύπαρξη αυτής της λειτουργίας...ΥΓ:Βασικά ντρέπομαι να πάρω τηλέφωνο ή να περάσω από την τράπεζα και να πω 'ξέρετε έλαβα ένα mail που λέει αυτά.Ισχύει ή όχι?'.
ΥΓ2:Μεταξύ μας, μέχρι να έρθει η αστυνομία, ο δράστης έχει γίνει όχι απλώς καπνός...
ΥΓ3:Τα χρήματα τα χρεώνεσαι κανονικά?Ενδιαφέρον. ΑΠό ποια τράπεζα σου ήρθε αυτό; Μπορώ να μάθω για 2-3.
@skous
Μην αγχώνεσαι -
αριθμό PIN αντίστροφα.
ΥΓ3:Τα χρήματα τα χρεώνεσαι κανονικά?Και αν το πιν ειναι 1221?
Αλλο ενα χαζο email.
-
ερημιν παράσταση.
3 προς ένα στοίχημα ότι αν το δοκιμάσετε θα πάρετε μύνημα λάθος πιν -
Ναι ρε παιδιά, τρελή μούφα email, μην ψαρώνετε....
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και αν το πιν ειναι 1221?θα μπαγλαρώνανε εσένα ως ληστή κάθε φορά που θα έκανες ανάληψη...
Κι αυτό μέχρι να το καταλάβεις και να αλλάξεις pin!!3 προς ένα στοίχημα ότι αν το δοκιμάσετε θα πάρετε μύνημα λάθος πιν
Ξέρω ότι θα ακουστεί μαλακία αλλά χθες μου το ανέφερε και ένας φίλος μου (χωρίς να του αναφέρω εγώ τίποτα) που μου είπε ότι το είδε στην τηλεόραση και μάλιστα είχε και γκάλοπ μετά που έδειχνε ότι μόλις ένας στους 100 ήξερε την λειτουργία αυτή...
Ρε λες?
Και ξαναρωτω την πιο σημαντική ερώτηση:Τα λεφτά τα χρεώνεσαι κανονικά?
ΥΓ:Ψήνομαι να το κάνω (για πλάκα) αύριο που θα πάω στο ΑΤΜ αλλά φοβάμαι μήηηηπως 1 στο 1.000.000 είναι αλήθεια και σκάσουν μύτη σε χρόνο dt τα 'μπατσόνια' (σπάει καμιά φορά και ο διάολος το ποδάρι του ) και με μπαγλαρώσουν στο τσάκα-τσάκα και εγώ να προσπαθώ απεγνωσμένα στο δρόμο για το τμήμα να αποδείξω ότι όντως εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης της κάρτας.
-
Και αν το πιν ειναι 1221?
θα μπαγλαρώνανε εσένα ως ληστή κάθε φορά που θα έκανες ανάληψη...
Κι αυτό μέχρι να το καταλάβεις και να αλλάξεις pin!!3 προς ένα στοίχημα ότι αν το δοκιμάσετε θα πάρετε μύνημα λάθος πιν
Ξέρω ότι θα ακουστεί μαλακία αλλά χθες μου το ανέφερε και ένας φίλος μου (χωρίς να του αναφέρω εγώ τίποτα) που μου είπε ότι το είδε στην τηλεόραση και μάλιστα είχε και γκάλοπ μετά που έδειχνε ότι μόλις ένας στους 100 ήξερε την λειτουργία αυτή...
Ρε λες?
Και ξαναρωτω την πιο σημαντική ερώτηση:Τα λεφτά τα χρεώνεσαι κανονικά?
ΥΓ:Ψήνομαι να το κάνω (για πλάκα) αύριο που θα πάω στο ΑΤΜ αλλά φοβάμαι μήηηηπως 1 στο 1.000.000 είναι αλήθεια και σκάσουν μύτη σε χρόνο dt τα 'μπατσόνια' (σπάει καμιά φορά και ο διάολος το ποδάρι του ) και με μπαγλαρώσουν στο τσάκα-τσάκα και εγώ να προσπαθώ απεγνωσμένα στο δρόμο για το τμήμα να αποδείξω ότι όντως εγώ είμαι ο ιδιοκτήτης της κάρτας.
Οι ληστες δεν εχουν internet?Ή δεν λαμβανουν τετοια email?
http://urbanlegends.about.com/library/b ... se_pin.htm
http://www.bankrate.com/brm/story_conte ... rodtype=cc
http://www.snopes.com/business/bank/pinalert.asp -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οι ληστες δεν εχουν internet?Ή δεν λαμβανουν τετοια email?Απλά οι ληστές σου δεν ξέρουν τι (πραγματικό) pin σου, οπότε δεν ξέρουν αν το πατάς (ή τους το δίνεις) κανονικά ή ανάποδα.
ΥΓ:Σας έχω σπάσει τα @@ με αυτή την απορία μου έτσι?
-
http://www.hoax-slayer.com/reverse-pin-ATM.shtml
Εμμονη ιδεα σου εχει γινει ε;
-
Ρε παιδιά @@ είναι, εγώ 4 χρόνια είχα pin που διαβαζόταν το ίδο απο αριστερά και απο δεξιά, και ακόμα έξω είμαι
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα