-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Μήπως γινόμαστε υπερβολικοί;
Αν σας πονάν τα μάτια με τα γραφικά των 360 και PS3 στις εποχές PS1 τι κάνατε;
Δεν ειπα οτι με ενοχλουν τα γραφικα του PS3, για το 700*500 που μου ειχε σαν 'εργοστασιακη' αναλυση εγραψα
καποια παιχνιδια ομως ,πχ gta που υποστηριζει μεχρι 630p, θα σε ενοχλησουν
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Δεν εχω ουτε PS3 ουτε XBox 360. Θα μου κανουν δωρο τα φιλαρακια μου ενα απ'τα 2 και την επιλογη θα την κανω εγω. Η επιλογη θα βασιστει στο ενα εξης απλο κρητηριο: Ποιο ειναι καλυτερο, το GT5 η το FM3 ? Δεν με νοιαζουν τοσο τα γραφικα οσο η πληθωρα επιλογης μοντελων αλλα κυριως των ανταλλακτικων. Δηλαδη, σε ποιο απ'τα 2 παιχνιδια εχω την δυνατοτητα να επιλεγω μεταξυ διαφορων κατασκευαστων αναρτησεων, ζαντων, ελαστικων, γενικοτερα ελευθερια κινησεων στο tuning του αυτοκινητου τοσο στα upgrades οσο και στις ρυθμιση της αναρτησης κτλ. Υπαρχει κανεις που να εχει σχετικη εμπειρια απο το MF3 τουλαχιστον γιατι φανταζομαι οτι για το GT5 θα εχετε ακουσει μονο πραγματα χωρις να το εχετε δουλεψει.εχει μεγαλη διαφορα το gt5 σε σχεση με το prologue? αν συγκρινω τη συμπερφορα αυτων των 2, το forza ειναι (οπως παντα ηταν) πολυ καλυτερο
-
Εμένα στην 37αρα στο 1 μέτρο το πολύ και έχοντας παίξει Crysis στο full μια χαρά μου φαίνονται και το 360 και το PS3.
Πιστεύω δίνουμε στα γραφικά περισσότερη σημασία από όση τους αξίζει.
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Εμένα στην 37αρα στο 1 μέτρο το πολύ και έχοντας παίξει Crysis στο full μια χαρά μου φαίνονται και το 360 και το PS3.καλα μην πιανεσαι κι εσυ απο τον υπερβολικο τροπο γραφης μου, μια χαρα ειναι, απλα στο pc το crysis που ανεφερες ηταν κλασεις καλυτερο διαφωνεις?
(γιατι αν διαφωνεις μαλλον υπαρχει θεμα και χρηζει ιατρικης εξετασης )
οκ gaming δεν ειναι μονο τα γραφικα , αλλα οι κονσολες πολυ σπανια πλεον μπορουν να σταθουν κοντα στα pc, ακομα σε σχεση με το δικο μου και δικο σου που δεν εχουν καν high end καρτες
-
Δε διαφωνώ ότι δεν είναι καλύτερο. Αυτό έλειπε. Ακόμα και στο Mid μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχει native ανάλυση 1080p ενώ στις κονσόλες είναι αποτέλεσμα upscaling το κάνει αυτόματα καλύτερο.
Απλά δεν είναι τόσο χάλια τα γραφικά στις κονσόλες ώστε να γίνονται ενοχλητικά. Γενικά αν ένα παιχνίδι μου αρέσει τα γραφικά είναι το τελευταίο που θα κοιτάξω. Άλλωστε η πρώτη κονσόλα αυτής της γενιάς που αγόρασα ήταν το Wii.
Τέλος, προφανώς και κανένα παιχνίδι σε κονσόλα δεν μπορεί να σταθεί σε θέμα γραφικών απέναντι στα PC μας. Η GTX280 και η 4890 είναι πολύ δυνατότερες από τις κονσόλες.
-
θεωρεις το upscaling καλυτερο?
-
Μπορει να μου πει κανεις γιατι ειναι καλυτερο το FM3 απ'το GT5 ωστε να ξερω γιατι να το επιλεξω ;
Με απασχολει κυριως το tuning, το να υπαρχουν πολλες δυνατοτητες στην ρυθμιση και στην βελτιωση.
πχ θυμαμαι οτι στο GT4 μπορουσες να διαλεξεις μεταξυ πολλων και γνωστων ζαντων για το αυτοκινητο σου, μπορουσες να κανεις την παραμικρη ρυθμιση στην αναρτηση σου, αλλα δεν μπορουσες να παιξεις καθολου με την εξωτερικη εμφανιση περα απο καποια φτερα και φυσικα τις ζαντες. Δεν με απασχολει το ποιο εχει καλυτερα γραφικα, επισης λιγο πολυ τα ιδια αυτοκινητα θα εχουν και τα 2, το GT για μενα ομως εχει ενα μεγαλο πλεονεκτημα για τις πιστες που περιεχει.
Ψηστε με λιγακι για το forza, μην παω ακλαυτος ...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θεωρεις το upscaling καλυτερο?Όχι. Το ανάποδο γράφω. Το γεγονος ότι το Crysis έχει native ανάλυση 1080p το κάνει αυτόματα καλύτερο.
-
Ο χρήστης Καμπάς έγραψε:
Μπορει να μου πει κανεις γιατι ειναι καλυτερο το FM3 απ'το GT5 ωστε να ξερω γιατι να το επιλεξω ;Με απασχολει κυριως το tuning, το να υπαρχουν πολλες δυνατοτητες στην ρυθμιση και στην βελτιωση.
πχ θυμαμαι οτι στο GT4 μπορουσες να διαλεξεις μεταξυ πολλων και γνωστων ζαντων για το αυτοκινητο σου, μπορουσες να κανεις την παραμικρη ρυθμιση στην αναρτηση σου, αλλα δεν μπορουσες να παιξεις καθολου με την εξωτερικη εμφανιση περα απο καποια φτερα και φυσικα τις ζαντες. Δεν με απασχολει το ποιο εχει καλυτερα γραφικα, επισης λιγο πολυ τα ιδια αυτοκινητα θα εχουν και τα 2, το GT για μενα ομως εχει ενα μεγαλο πλεονεκτημα για τις πιστες που περιεχει.
Ψηστε με λιγακι για το forza, μην παω ακλαυτος ...
Δεν εχει τρελες διαφορες με το 4 εκ πρωτης οψης, εχουν προστεθει ομως εκτος απο αεροτομη κ ζαντες, βαψιμο (κ ζαντων) προφυλακτηρες εμπρος κ πισω κ στο πλαι, ανακατασκευη κινητηρα, κατι αλλο που λεγεται 'επαναφορα ακαμψιας' (?) και μετατροπη σε αγωνιστικο.Προσοχη ομως αυτα δε γινονται σε ολα τα αυτοκινητα, στα 'ταπεινα' μοντελα δεν αλλαζεις ουτε ζαντες!! Στις μηχανικες βελτιωσεις οπως τα ξερεις αναλυτικο μεχρι αηδιας
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Aυτό και η εμπειρία από το prologue, αρκούν να μην ασχοληθώ καν.
Δεν μπορώ άλλο ρε σεις να παίζω κατι τόσο μονοδιάστατο. Γκάζι? Μούτρα! Φρένο? Μούτραααα! Χειρόφρενο? Μούτρα! Κλάνεις? Βγάζει μούτρα! Ρεύεσαι? Μαντέψτε!Από τότε που έβαλα στο χέρι το FM III, δε θέλω να ξανακούσω για GT, εκτός αν αλλάξει ΡΙΖΙΚΑ το gameplay. Από κει και πέρα για HD, 3D και GPRS γραφικά χέστηκα! Να παίζω σαν άνθρωπος θέλω.
Ακόμα και το TOCA είχε καλύτερο gameplay από το GT.
taurus νομίζω πως το αδικείς πολύ το Gt5.έχουν γίνει τεράστια βήματα βελτίωσης σε σχέση με το gt4.και κατά την άποψή μου μόνο υποστροφικό δεν είναι.ίσα ίσα μπορεί να γίνει πολύ υπερστροφικό το εκάστοτε αυτοκίνητο.αργότερα ίσως ανεβάσω και βίντεο με την 599 στην ορεινή διαδρομή,στο drift mode,θα καταλάβεις αυτό που λέω
υγ:ποιό είναι το FM III?
Το οτι έχει γίνει πιο υπερστροφικό, δε σημαινει οτι έχει γινει ΣΩΣΤΑ υπερστροφικό. Διακατέχεται από μια ατσουμπαλοσύνη, το αμάξι γυρνάει επειδή υποτίθεται πρέπει να γυρίσει, η διόρθωση είναι πολύ δύσκολη, η υπερδιόρθωση καραδοκεί και σου δινει επίσης την εντύπωση οτι κινείται πάνω σε στρώμα αέρα.
Δεν εχω ουτε PS3 ουτε XBox 360. Θα μου κανουν δωρο τα φιλαρακια μου ενα απ'τα 2 και την επιλογη θα την κανω εγω. Η επιλογη θα βασιστει στο ενα εξης απλο κρητηριο: Ποιο ειναι καλυτερο, το GT5 η το FM3 ? Δεν με νοιαζουν τοσο τα γραφικα οσο η πληθωρα επιλογης μοντελων αλλα κυριως των ανταλλακτικων. Δηλαδη, σε ποιο απ'τα 2 παιχνιδια εχω την δυνατοτητα να επιλεγω μεταξυ διαφορων κατασκευαστων αναρτησεων, ζαντων, ελαστικων, γενικοτερα ελευθερια κινησεων στο tuning του αυτοκινητου τοσο στα upgrades οσο και στις ρυθμιση της αναρτησης κτλ. Υπαρχει κανεις που να εχει σχετικη εμπειρια απο το MF3 τουλαχιστον γιατι φανταζομαι οτι για το GT5 θα εχετε ακουσει μονο πραγματα χωρις να το εχετε δουλεψει.
Πέρα από ζάντες, αεροτομές και άλλα χαρωπά, μόνο να δεις τι εμφανίζει η τηλεμετρία του FM στα replays, θα πάθεις πλάκα! Κύκλους πρόσφυσης για κάθε λάστιχο, θερμοκρασία ελαστικού στο εσωτερικό, στη μέση και στο εξωτερικό του, ό,τι μπορείς να φανταστεις. Οι ρυθμίσεις είναι πολλές (μέχρι και πιέσεις ελαστικών) και σου δίνουν αυτό ακριβώς που πρέπει να σου δώσουν. Δεν έχουν μπει οι τυποι σε κινήσεις εντυπωσιασμού του στυλ 'βάλε ανταλλακτικά HKS και είσαι μάγκας', αλλά αυτά που θα κάνεις στο αμάξι έχουν νόημα. Και βεβαιως οδηγικά είναι αλλού, μόνο οι εξωμειωτες το ξεπερνουν. Με μια τιμονιέρα δε θα ξεκολήσεις ποτέ.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
[...] Με μια τιμονιέρα δε θα ξεκολήσεις ποτέ.Με τιμονιέρα δεν ξεκολλάς ούτε από το gran turismo...
-
Γενικα βλεπω ναπεφτει πολυ κραξιμο στο GT5 και σ αυτο μαλλον φταινε οι συνεχεις αναβολες που εκαναν τον κοσμο να πιστευψει οτι θα ειναι ενα παιχνιδι 20 ετη μπροστα απο τα σημερινα.Το παιχνιδι ακομα δεν το πιασα στα χερια μου(απο βδομαδα θα το χω) αλλα στα περισσοτερα φορα ακομα και ενα λαθακι στη λεπτομερια της λεπτομεριας γινεται τροφη για αρνητικα σχολια.Δεν μπορω να καταλαβω τι περιμενει ο καθενας αλλα εγω βλεπω ενα παιχνιδι με 1000+ αυτοκινητα,ωραιες πιστες,εκπληκτικα γραφικα και ενα gameplay που σε κανει να μην καταλαβαινεις ποτε περασε το 4ωρο.Προσωπικα την κονσολα την εχω σαν διασκεδαση για να περναω ευχαριστα την ωρα μου και σ αυτο θα με βοηθησει το GT οπως και τα προηγουμενα.Για απολυτο simming ευτυχως υπαρχει ο υπολογιστης.
-
Υπάρχει όμως και μια ενδιάμεση κατάσταση, σαν τη δική μου και άλλων πολλών που ξέρω. Έχω λιώσει σε παιχνίδια σαν το GT, έχω ξεπεράσει αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, θέλω κάτι πιο ρεαλιστικό οδηγικά, αλλά δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με sims. Πιστευω οτι το GT, από σεβασμό στους παλιους λατρες του, θα έπρεπε να κατευθυνθεί προς τη λογική του FM, να ακολουθήσει μια εξελικτική πορεία βρε αδερφέ, όχι μία από τα ίδια με περισσότερες σάλτσες.
Όταν είσαι στην κορυφή επί σειρά ετών (μέχρι και το 3 imo), οι απαιτήσεις μοιραία ανεβαίνουν (και το κράξιμο πάει σύννεφο κατ' επέκταση) -
μα τι αλλο μπορουσαν να κανουν? το να βαλουν φυσικη για καθε αμαξι ειναι αδυνατον λογο μεγεθους το να βαλουν αλλα αμαξια και παλι αδυνατο αφου δεν εχουν μεινει και πολλα
το μονο που μενει ειναι να σκαναρουν μια πολη οπως το tdu ενα πραγμα και να το κανουν mmo αλλα και παλι θελει πολλα αυτο.. -
Kατ' αρχας το br έχει δυνατότητες. Κατα 2ον μιλάμε για μια ομάδα που είχε εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες μιας κονσόλας στο έπακρο (και μιλάω για τα πρώτα GT). Kατά 3ον, δεν έχω καμια καούρα να φαίνονται οι αντιστάσεις στο πίσω τζάμι, όταν παίζω απ' έξω, ας θυσιάσουν κάτι τέτοιο και ας ανεβασουν το gameplay.
-
Gran Turismo 5....Τιποτα αλλο
-
Το μεγάλο ξενέρωμα με το gt5 είναι το ξεχωριστό b-spec, δεν μπορεί να απαιτεί να ξαναπαίξεις όλους τους αγώνες και σε
b-spec και μάλιστα τρέχοντας τους διπλάσιους γύρους. Κάθεσαι σαν μ@λ@κ@ς μπροστά σε μια οθόνη και βλέπεις τον...
οδηγό σου σε πραγματικό χρόνο να στρίβει με το 70% της ταχύτητας που θα έστριβες εσύ και να χάνει αμέτρητες ευκαιρίες
να πιάσει εσωτερική για προσπέραση. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κερδίσει με τα αυτοκίνητα που κέρδισες εσύ, με
αποτέλεσμα να ξοδεύεις περισσότερα λεφτά για βελτιώσεις απο οσα θα κερδίσεις απο τον αγώνα. Το b-spec είχε νόημα στο
gt4 επειδή υπήρχαν αγώνες αντοχής και έβαζες την ταχύτητα x3.Άλλο ξενέρωμα το οτι κερδίζεις μόνο μια φορά τα prize cars, στο gt4 είχα ξεσκιστεί να βάζω το dtm στο b-spec και να
κερδίζω 150.000cr και άλλα 750.000 απο την πώληση του prize, μπορούσα να αγοράσω τα πάντα στο παιχνίδι. Στο 5 τα
αγωνιστικά είναι πραγματικά ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ, και πρέπει να παίζεις τους ίδιους αγώνες πάρα πολλές φορές για να τα αγοράσεις. -
Τέλος το Gears of War Εντάξει καλό ήταν όσο κράτησε αλλά δε μπορώ να πω ότι ήθελα κι άλλο Πολύ λίγα όπλα, ίδιες μάχες συνέχεια, εκνευριστικά one shot kills από συγκεκριμένους εχθρούς και ξενερουά τελικός που τον σκοτώνεις με το πολυβόλο περίμενα κάτι πιο πρωτότυπο για το τελείωμα. Σε κάποια σημεία ήταν λίγο σκιαχτικό, αλλά κυρίως πολύ σκοτεινό χωρίς λόγο.
Τώρα λέω να τσεκάρω το Assasin's Creed, έχει κανείς να πει καμιά εντύπωση / αν αξιζει τον κόπο;
-
Πολύ καλό το Assassin's σαν σύλληψη αλλά γίνεται επαναλαμβανόμενο από ένα σημείο και μετά. Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα αλλά υπάρχει περίπτωση να σε κουράσει.
Πιστεύω αξίζει τον κόπο να το δεις ακόμα και αν δεν το τερματίσεις.Το 2 έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.
Τι δυσκολία έπαιζες στο Gears;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Πολύ καλό το Assassin's σαν σύλληψη αλλά γίνεται επαναλαμβανόμενο από ένα σημείο και μετά. Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα αλλά υπάρχει περίπτωση να σε κουράσει.
Πιστεύω αξίζει τον κόπο να το δεις ακόμα και αν δεν το τερματίσεις.Το 2 έχει βελτιωθεί πάρα πολύ.
Τι δυσκολία έπαιζες στο Gears;
Ξεκίνησα στο πρώτο επίπεδο απ τα δύο διαθέσιμα στην αρχή, μου φάνηκε σχετικά απλοϊκό (ξαναλέω ότι προερχόμουν από Vanquish οπότε ήμουν λίγο speedoπρεζάκι όταν το ξεκίνησα ) και όταν τέλειωσα το act 2 το ξανάρχισα στη δεύτερη δυσκολία. Οκ μετά σε κάποια σημεία ζορίστηκα ΠΟΛΥ (μέτρησα 15 προσπάθειες στο σημείο με την εισβολή στο 'σπίτι' )
Οπότε θα ρίξω μια ματιά στο assasin's 1
Τελικά αυτό που με εντυπωσίασε τρομερά είναι ότι τα παιχνίδια του xbox360 μεταχειρισμένα τα βρίσκεις πολύ φτηνά. Καμία σχέση με τα 50αρια και 60αρια που ζητάνε στα μαγαζιά, φέρνει και κόσμος από εξωτερικό φτηνότερα παιχνίδια που μετά τα πουλάνε δεύτερο χέρι και κατεβάζουν κι άλλο την τιμή, πέφτει και η ζήτηση, οπότε βρίσκεις παιχνίδια 2ετίας σε τιμές χάρισμα σχεδόν.
Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ)