-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
μπουρμπουλίθρες στο δοχείο διαστολής.
Μπουρμπουλίθρες, που να προσθέσω εγώ ότι μπορεί να ακούγονται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσω του ψυγείου του καλοριφέρ, ιδιαίτερα όταν γκαζώνεις.
σε τι αυτοκινητο γινεται αυτο;;;;;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σε τι αυτοκινητο γινεται αυτο;;;;;Fiat Punto.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Μπουρμπουλίθρες, που να προσθέσω εγώ ότι μπορεί να ακούγονται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μέσω του ψυγείου του καλοριφέρ, ιδιαίτερα όταν γκαζώνεις.
ή μπορει απλα να θελει εξαερωση το συστημα.
-
Ναι. Προφανώς και την περίπτωση της φλάτζας αέρας είναι που ακούγεται, καυσαέρια, που περνάνε στο κύκλωμα ψύξης.
-
Είμαι πρόσφατο μέλος του 4ΤFORUM. Θα ήθελα την βοήθεια των πιο εξειδικευμένων μελών μιας και εγώ δεν διαθέτω ιδιαίτερες γνώσεις γύρο από το αυτοκίνητο.
Έχω ένα BMW Z4 2,2i, μοντέλο του 6/2004, 55.000 χλμ. Πρόσφατα άλλαξα στο αυτοκίνητο θερμοστάτη, αφού είχα παρατηρήσει επανειλημμένα σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα.
Τις τελευταίες ημέρες έχω την εντύπωση ότι ο κινητήρας βγάζει μαυρίλα (αυτό το παρατήρησα στην μούρη του αυτοκινήτου μετά από βροχή), ενώ συνεχίζει να καίει λάδια (1 λίτρο στα 2.500 χλμ).
Θα μπορούσαν να είναι βάσιμες οι υποψίες ότι έχει καεί κάποια φλάντζα, ή οι ανησυχίες μου είναι υπερβολικές;Ποιά είναι τα βασικότερα συμπτώματα καμένης φλάντζας;
-
Τελικά...τρόμπα. Η φλάντζα δεν παρουσιάζει σημάδια ότι έπαθε ζημιά, θα φανεί στο προσεχές διάστημα πιο σίγουρα. 350, μαζί με το παγούρι αντιψυκτικού+αισθητήρα στάθμης αντιψυκτικού που μάλλον τα έφτυσε. Κωλόπελ.
-
Ο χρήστης Βασίλης Μπρούζας έγραψε:
Είμαι πρόσφατο μέλος του 4ΤFORUM. Θα ήθελα την βοήθεια των πιο εξειδικευμένων μελών μιας και εγώ δεν διαθέτω ιδιαίτερες γνώσεις γύρο από το αυτοκίνητο.
Έχω ένα BMW Z4 2,2i, μοντέλο του 6/2004, 55.000 χλμ. Πρόσφατα άλλαξα στο αυτοκίνητο θερμοστάτη, αφού είχα παρατηρήσει επανειλημμένα σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα.
Τις τελευταίες ημέρες έχω την εντύπωση ότι ο κινητήρας βγάζει μαυρίλα (αυτό το παρατήρησα στην μούρη του αυτοκινήτου μετά από βροχή), ενώ συνεχίζει να καίει λάδια (1 λίτρο στα 2.500 χλμ).
Θα μπορούσαν να είναι βάσιμες οι υποψίες ότι έχει καεί κάποια φλάντζα, ή οι ανησυχίες μου είναι υπερβολικές;Ποιά είναι τα βασικότερα συμπτώματα καμένης φλάντζας;
αν δεις λαδια στο παραφλου η' ασπρα τα λαδια του μοτερ η' τρεμουλο τα πρωινα και ηχο τρατας τοτε ψιλιασου για φλατζα.....
ομως και φλατζα να μην εχει,θελει κοιταγμα γιατι 1λ λαδι/2500χλμ ειναι πολυ -
Για τον φίλο με το bmw: το έχεις αγοράσει καινούριο ή μτχ? Η κατανάλωση είναι αρκετή, είσαι σίγουρος ότι βάζεις τα κατάλληλα λάδια? Αφήνει στάμπες από κάτω? (διαρροή λαδιού) Τα νερά είναι καθαρά?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τελικά...τρόμπα. Η φλάντζα δεν παρουσιάζει σημάδια ότι έπαθε ζημιά, θα φανεί στο προσεχές διάστημα πιο σίγουρα. 350, μαζί με το παγούρι αντιψυκτικού+αισθητήρα στάθμης αντιψυκτικού που μάλλον τα έφτυσε. Κωλόπελ.Ηθελα να σου πως σε βλέπω για τρόμπα αλλα φοβήθηκα μην το παρεξηγήσεις
και την αλλάξεις τζάμπα -
Ευτυχώς την γλίτωσες....
Άλλη μια ενδειξη οτι μπορεί να ειναι καμένη φλάντζα ( ειδικά μεσα στους κυλινδρους ) είναι η αρυθμία στο ρελαντί όταν το βαζουμε μπροστά και ειναι συνηθως κρύο το αμάξι . Αυτό γιατί κάθεται υγρασία στο μπουζί μα αποτέλεσμα να μην σπινθηρίζει σωστά. Αμα ζεσταθει και φύγει η υγρασία τότε δουλευει σωστά ασχετα αν παίρνει ακόμα νερό μεσα. Αν λοιπον σας παρουσιάζει τετοια συμπεριφορά σε συνδιασμό με απώλεια νερου και θερμοκρασία τότε ναι ειναι φλάντζα στον κύλινδρο.
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Ευτυχώς την γλίτωσες....Άλλη μια ενδειξη οτι μπορεί να ειναι καμένη φλάντζα ( ειδικά μεσα στους κυλινδρους ) είναι η αρυθμία στο ρελαντί όταν το βαζουμε μπροστά και ειναι συνηθως κρύο το αμάξι . Αυτό γιατί κάθεται υγρασία στο μπουζί μα αποτέλεσμα να μην σπινθηρίζει σωστά. Αμα ζεσταθει και φύγει η υγρασία τότε δουλευει σωστά ασχετα αν παίρνει ακόμα νερό μεσα. Αν λοιπον σας παρουσιάζει τετοια συμπεριφορά σε συνδιασμό με απώλεια νερου και θερμοκρασία τότε ναι ειναι φλάντζα στον κύλινδρο.
Η φλάτζα είναι μία σε όλο το καπάκι και για όλους του κυλίνδρους ( αν μιλάμε για κινητήρα εν σειρά )
και λέγεται φλάτζα καπακιού, η φλάτζα που υπάρχει στο καπάκι των βαλβίδων λέγεται φλάτζα ψευτοκάπακου, ομοίως και το καπάκι των βαλβίδων το λένε ψευτοκάπακο. -
Ο Γιώργος (greek) το έγραψε έτσι γιατί είναι συνηθισμένος απο τον δικό του κινητήρα, που είναι boxer (alfa sprint)...
-
OK
-
Μετα απο αλλαγη φλατζας ποσο ειναι ενα φυσιολογικο διαστημα να την ξανακαψει με νορμαλ χρηση και οχι ανεβασμα θερμοκρασιας? Ρωταω γιατι μετα απο 30.000 κm παρατηρω στο καπακι των λαδιων μια ελαφρια ασπριλα(σαπουναδα που λενε). Νερο χανει 1-2 λιτρα καθε 1,5 μηνα. skoda favorit. Συνολικα χλμ κινητηρα 165Κ.
-
Το νερό που χάνει είναι υπερβολικό! Πριν δεις πάλι την φλάντζα, δες αν υπάρχει κάποια διαρροή από το ψυγείο. Προσοχή και στο ψυγείο του καλοριφέρ.
Το βάρεσα με το Defy μου, γιούζινγκ Tapatalk
-
Ο συνηθέστερος λόγος για απώλεια ψυκτικού είναι κάποιο τρύπιο κολάρο.
-
H αληθεια ειναι οτι χανω απο την ενωση ενος κολαρου μονο οταν η μηχανη ειναι κρυα αλλα απλα δακρυζει, δεν τρεχει. Το καλοριφερ ειναι στεγνο. Το οτι βλεπω λιγη σαπουναδα στο καπακι που βαζουμε λαδι στον κινητηρα δεν λεει κατι?
-
Αν δεν κάνει σύντομες πρωινές διαδρομές το αυτοκίνητο, λέει φλάντζα...
Δεν είναι απαραίτητο να είδες τη θερμοκρασία να ανεβαίνει γιατί αν χάσεις πολλά νερά δεν μπορεί να καταλάβει ο αισθητήρας θερμοκρασία από ατμους.
Αν ξανακάνεις φρόντισε να καθαρίσεις και το ψυγείο και να αλλάξεις όλα τα ύποπτα κολλάρα. Δες και για ρήγμα στο καπάκι μια και καλή αν το βγάλεις... -
To πιό πιθανό για μενα να εχεις ριγμα στη κεφαλή του κινητήρα το οποίο προκλήθηκε απο την απότομη διαφορά,μεταβολή θερμοκρασίας της πρώτης φοράς.Ελπίζω να εγινε σωστό πλάνισμα οταν εκαψες φλάτζα γιατί αν εβαλες μονο σκετη φλατζα τοτε ''παίζει'' να μην ''πατάει'' και σωστα και να περνά νερό στα λάδια.
-
Ο χρήστης patrickdrd έγραψε:
Καλησπέρα κι από μένα παίδες και καλώς σας βρήκαΑπό γκουγκλάρισμα σας βρήκα, λόγω του ότι...
συνάδελφος με καμένη φλάντζα κι εγώ,
το ανακάλυψα σήμεραΆσχετος από αυτοκίνητα (μηχανολογικά θέματα κλπ...),
εδώ και κάμποσο καιρό ανακάλυψα διαρροή στο παγούρι,
τον πρώτο καιρό μου άδειασε όλο το παραφλού και το πήγα σε ένα τυχαίο συνεργείο της γειτονιάς,
όπου και αυτός πιθανολόγησε πρόβλημα με το παγούρι,
το οποίο όπως είπε ή θα άλλαζε ή θα έφτιαχνε, τελικά το δεύτερο και με χρέωσε 10 ή 20 ευρώ (δεν θυμάμαι)...Μετακόμισα εντωμεταξύ, αλλά η διαρροή συνεχιζόταν, συμπλήρωνα για να καταλάβετε ένα 5-λιτρο την βδομάδα!
Μέχρι που χθες άρχισε να ανεβαίνει η θερμοκρασία, 100 βαθμοί, ίσως και λίγο παραπάνω,
το παω στο 'τακτικό' μου συνεργείο και μου διαπιστώνει την καμένη φλάντζα,
την οποία μαζί με πλανάρισμα και αλλαγή καπακιού μηχανής (γιατί είχανε πάρει μου πε και ο 1ος και ο 3ος κύλινδρος νερό) μου το βγαλε στα 400-450 ευρώπουλα!πακέτο : μόλις μου πε ότι δεν βρίσκει καπάκι κι άμα δεν βρούμε καπάκι την βάψαμε,
γιατί πρέπει να αλλάξει την μηχανή, ξέρει κανείς που θα βρω καπάκι για cinquecento/ceicento;επανερχομαι παραθετοντας το 1ο μηνυμα εδω,
μετα απο 3 χρονια μου σπασε το παγουρι κ γεμισε τον τοπο σκουριες εκτοξευοντας τες οπου βρει (2 φορες εγινε αυτο),
το εσωτερικο εγινε χαλια, τεσπα, αλλαξα παγουρι,
αλλα παρατηρω αυξηση θερμοκρασιας οταν ειμαι κολλημενος σε κανα φαναρι ή σταματημενος,
οταν ειμαι σε κινηση ειναι σε κανονικα επιπεδα,
παραφλου δεν χανω παντως, ξερει κανεις τι μπορει να φταει;
Καμμενη φλαντζα....