-
αν το musa είναι idea τουλάχιστον δεν είναι a class
-
Χωρίς γκάτζετ, αλλά ευρύχωρο, άνετο, αξιόπιστο, μικρό σε διαστάσεις και ...σημαντικά φτηνότερο: Hundai Matrix. Μόνο να τρέξει να προλάβει γιατί το αναμενόμενο facelift έχει τα χάλια του!
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Σαν ιδανικο αυτοκινητο για αυτο που ψαχνει μου περιεγραψε την Merc Α150, που ομως ξεφευγει απο τον προϋπολογισμο.Πες στον άντρα της να μη το σκέφτεται και να το πάρει - αυτό το αμάξι θέλουν όλες. Για τον εαυτό του το κάνει, θα του είναι υποχρεωμένη για χρόνια. Φίλος πήρε πριν 2 χρόνια για τη γυναίκα του (προσφορά με 21Κ) A/C, καθρέφτες, ζάντες.
Ότι άλλο να πάρει, την Α150 θα σκέφτεται.Είναι καλό αμάξι, ήσυχο, τεράστιοι χώροι, δεν είναι μακρύ και βρίσκεις παρκάρισμα. Θα του αρέσει.
-
Εγώ πάντως μπήκα σε Α150 φίλης και δεν κατάλαβα καθόλου what's the fuzz about it (που λέμε στο χωριό μου) Σιγά τ' αμάξ'
-
Και που να το οδηγήσεις...
Είτε το οδηγείς ο ίδιος είτε κάποιος άλλος ένα και το αυτό. Μηδενική αίσθηση. Απλά μεταφέρεσαι από το ένα σημείο στο άλλο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ πάντως μπήκα σε Α150 φίλης και δεν κατάλαβα καθόλου what's the fuzz about it (που λέμε στο χωριό μου) Σιγά τ' αμάξ'Να επιδιώξεις να μπεις σε Α ή Β200 Τ. Μιλάμε για μεγάλο γέλιο, σ' αυτά δεν οδηγεί 'άλλος' που λέει ο Vas. Οδηγεί ο Ηεσπής himself
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Και που να το οδηγήσεις...Είτε το οδηγείς ο ίδιος είτε κάποιος άλλος ένα και το αυτό. Μηδενική αίσθηση. Απλά μεταφέρεσαι από το ένα σημείο στο άλλο.
Ενώ η κοπέλα έχει καλομάθει από το Getz και ψάχνει την... αίσθηση....!
-
ετσι ειναι,αμα τ'αμαξι δεν σκουζει κι αλυχταει οταν το βαζεις κατω και το σκιζεις δε λεει
κατα καποιον τροπο ομως αυτο το μοντελο της Merc δειχνει και το μελλον της αυτοκινησης
-
Η Α150 που αγόρασε φίλη μου είναι αυτά που λένε πιο πάνω ο charmak66 και ο Krus... σιγά το αυτοκίνητο, σαν να το οδηγάει άλλος ή σαν να το πηγαίνεις με τηλεχειριστήρια... χειρότερο ίσως κι από Opel λέω εγώ... Δεν αισθάνομαι ότι αξίζει τα λεφτά του, δεν είναι καλό αυτοκίνητο όπως το εννοώ εγώ, για την φίλη που το πήρε όμως είναι τέλειο, η κόλαση του ενός είναι ο παράδεισος του άλλου. Και για την συγκεκριμένη μαμά πρέπει να είναι πολύ καλό, ένα καλό μτχ αν το δέχεται ίσως είναι το καλύτερο επιθυμητό! Όμως ένα καινούργιο αυτοκίνητο είναι αλλιώς.
Εφόσον διατίθεται άλλο μεγαλύτερο και ταξιδιάρικο αυτοκίνητο μπορεί να αποφύγει το μικρομεσαίο (που είναι πια πάνω από 4,2μ) και να πάει μια κατηγορία κάτω στα σούπερμίνι και στα άλλα περίεργα στις σωστές διαστάσεις.
Για τη χρήση που αναφέρεται αποκλείω τα τρίπορτα. Οπότε τα premium στυλάτα τύπου 500, Beetle, Mini (το clubman είναι ακριβό) και Mito απορρίπτονται.
Επίσης τα Matrix, Note, Meriva αν και θα εξυπηρετούσαν πολύ δεν προσφέρουν το σωστό στυλ. Το Jazz που συμπαθώ και εκτιμώ και νομίζω ότι σε αυτόματο είναι το πιο κατάλληλο για τα λεφτά του, έχει παλιώσει (έρχεται το νέο) και δεν έχει την μούρη που αναζητά. Το ίδιο και τα περισσότερα κοινά Polo, Ibiza, 207, GPunto κλπ. Το Musa, αν και κάπως παλιό, όντως έχει τα προσόντα, στυλάτο, πολυτελές, μάλλον το πιο χλιδάτο που μπορεί να πάρει οπότε και σχετικά μουράτο (αν δεν έχει σημασία η αξία μεταπώλησης).
Τέλος πάμε στα ιδιαίτερα:
Τα υπερυψωμένα όπως CrossPolo, SX4 κλπ. Ιδίως το SX4 δείχνει πολύ στυλάτο (το διαπίστωσα όταν γνώρισα μια κυρία με ένα μαύρο τέτοιο) και έχει και τετρακίνηση εντός του ορίου τιμής (αν και ίσως της φανούν πολλά τα 1600 κυβικά). Επίσης αν θέλει πιο τζιπάτο λούκ να έβλεπε και το Terios το μικρό με 1300 κυβικά, που έχει χώρους, είναι τζιπάκι, βγαίνει και σε αυτόματο (εκτός budget όμως) είναι οικονομικό πάει και σε πεζοδρόμια και σε παραλίες αλλά αν και έχει πολλούς κρυφά κόλπα υστερεί στα τυπικά γκάτζετς (και δεν έχει εταζέρα!). -
Ευχαριστω.
Απο λαθος μου δεν εβαλα στις προδιαγραφες οτι οσα ειναι 3θυρα ή μικροτερα απο το Getz απορριπτονται.Απο αυτα που προταθηκαν:
ΜiTo, 5οο, MINI, C30, Beetle, τρωνε πορτα (τους λειπουν 2).
Agila, Twingo, Splash, Swift φευγουν λογω μεγεθους (μικροτερα απο το Getz)
Το ιδιο, απο την αντιθετη πλευρα, τα Civic, Golf, Golf+, Delta, Altea (μεγαλα σε μηκος, μαλλον λαθος κατηγορια).
Πιστευω θα απορριψει τα Clio/207/Grande λογω καταγωγης, σε συνδυασμο με το οτι δεν προσφερουν κατι ιδιαιτερο.Aν δεν ξεχναω καποιο, περναν στην τελικη 10αδα (με τη σειρα που πιστευω οτι θα της αρεσουν):
SX4/SEDICI => Μπορει να ειναι το φαβορι. Εννοειται θα επιλεξει το SUZUKI, λογω προελευσης...
CORSA => Καλο σε ολα, μετραει η βαση για τα ποδηλατα
IBIZA => Καλο σε ολα, η λογικη επιλογη.
NOTE => Αν της αρεσει εξωτερικα , καλες πιθανοτητες.
MAZDA 2 => Ομορφουλι, αλλα μαλλον μικρο.
MUSA => Αν δεν ηταν Lancia, θα ηταν απο τα φαβορι.
JAZZ => Οι χωροι , η εμφανιση . Ισως το νεο, αν θελει να περιμενει.
POLO CROSS => Τι να πω, μπορει και να της αρεσει...
TERIOS => Δεν νομιζω να θελει 'ψηλο' 4Χ4, αλλα κατι παθαινουν ολες, οταν δουν τον κοσμο απο ψηλα...
MERIVA => Μονο λογω χωρων, πιστευω θα απορριφθει λογω εμφανισης.GUEST STAR το Qashqai το οποιο, αν και μεγαλο, εχω την αισθηση οτι μπορει να κανει την εκπληξη...
I'll be back
(Τωρα λειπουν σε διακοπες) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πες στον άντρα της να μη το σκέφτεται και να το πάρει - αυτό το αμάξι θέλουν όλες. Για τον εαυτό του το κάνει, θα του είναι υποχρεωμένη για χρόνια.Τα λεφτα ειναι δικα της...
-
Πες στον άντρα της να μη το σκέφτεται και να το πάρει - αυτό το αμάξι θέλουν όλες. Για τον εαυτό του το κάνει, θα του είναι υποχρεωμένη για χρόνια.
Τα λεφτα ειναι δικα της...
Ακόμη περισσότερο...
Αν θα τα δώσει όλα για αγορά μετρητοίς τότε πολύ απλά μπορεί να κάνει λίγο υπομονή (3-4 μήνες) ή να βάλει ελάχιστε δόσεις και να πάρει το Α150 που της αρέσει (άσχετα αν δεν αρέσει σε μένα και σε αρκετούς προλαλήσαντες!), καθώς μιλάμε για μια αγορά 5+- ετών οπότε ΟΠΟΙΟ από τα υπόλοιπα και να πάρει τότε θα βλέπει κανένα Α σε φανάρι και θα αναστενάζει δυσαρεστημένη.
Αν η αγορά δεν είναι μετρητοίς και είναι με δόσεις ή με ένα μέρος μετρητά και το υπόλοιπο δόσεις τότε αν αντί για 280 Ευρώ δόση (π.χ.) δίνει 340 Ευρώ για να 'φτάσει' το θέλω της που ακούει στο Α150 τότε δεν θα της φανεί τόσο (υποθέτω) . Άλλωστε για να κοιτά αυτοκίνητο με 20Κ +- αυτό σημαίνει ότι δεν πλένει και τζάμια στα φανάρια αλλά έχει κάποιο φυσιολογικό (τουλάχιστον) εισόδημα.
Τα λέω τα προηγούμενα γιατί έχω παρατηρήσει από φίλες και γυναίκες συγγενείς ότι δεν 'βλέπουν' το αυτοκίνητο όπως εμείς (οι άντρες). Εννοιες όπως 'χαλαρός επιλογέας' , 'τιμόνι μπετονιέρας', 'αδύναμα φρένα', 'στήσιμο για γέλια', 'απτή ποιότητα' κλπ ΔΕΝ τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Τους ενδιαφέρουν το 'σήμα' (όσο και αν ακούγεται περίεργο), οι 4 πόρτες, τα αραιά σέρβις, η καλή ορατότητα, οι θήκες και άλλα 'αδιάφορα' για το μέσο άντρα-οδηγό θέματα.
Για το Κασκαι π.χ. που αναφέρθηκε έχει 20 παρά σκέτο και 22παρά ψιλοπλούσιο. 22παρά έχει και η Α150 γυμνή. Αλλά ας πάει καλύτερα και από κοντά να ρωτήσει για την Α. Μερικές φορές οι εκπτώσεις από τις τιμές που βλέπεις σε τιμοκαταλόγους ΕΚΠΛΗΣΣΟΥΝ ευχάριστα (και δεν ανακοινώνονται φυσικά για να κρατάνε και το ιματζ της μάρκας ψηλά! Μπείτε σε μια BMW π.χ. αν έχετε διάθεση και δείτε τι έκπτωση θα πάρετε σε μια 316 ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερη πίεση στον πωλητή) !!!
Οπότε από μένα για ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟYΣ KAI MONO ΛΌΓΟΥΣ Α150 (και ας μην είναι στην τελική 10δα! Το επαναφέρω αυθαίρετα!!) και ας 'πονέσει' λίγο περισσότερο η τσέπη. Θα ευφράνει η καρδιά όμως ...
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Τα λέω τα προηγούμενα γιατί έχω παρατηρήσει από φίλες και γυναίκες συγγενείς ότι δεν 'βλέπουν' το αυτοκίνητο όπως εμείς (οι άντρες). Εννοιες όπως 'χαλαρός επιλογέας' , 'τιμόνι μπετονιέρας', 'αδύναμα φρένα', 'στήσιμο για γέλια', 'απτή ποιότητα' κλπ ΔΕΝ τους ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Τους ενδιαφέρουν το 'σήμα' (όσο και αν ακούγεται περίεργο), οι 4 πόρτες, τα αραιά σέρβις, η καλή ορατότητα, οι θήκες και άλλα 'αδιάφορα' για το μέσο άντρα-οδηγό θέματα.
Ούτε για τον μέσο άντρα έχουν καμιά σημασία.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τα λέω τα προηγούμενα γιατί έχω παρατηρήσει από φίλες και γυναίκες συγγενείς ότι δεν 'βλέπουν' το αυτοκίνητο όπως εμείς (οι άντρες). Εννοιες όπως 'χαλαρός επιλογέας' , 'τιμόνι μπετονιέρας'....
Ούτε για τον μέσο άντρα έχουν καμιά σημασία.
Μπορεί να' χεις και δίκιο...
Τι 'μπορεί' δηλαδή ΣΙΓΟΥΡΑ έχεις αν κρίνω από μερικούς φίλους μου και συγγενείς τώρα που το καλοσκέφτομαι !!!
-
Μου προξενησε παντως αλγεινη εντυπωση για το επιπεδο του φορουμ το γεγονος οτι κανεις δεν προτεινε τις 2 πιο προφανεις επιλογες:
Nissan Tiida: Design, φινετσα και τεχνολογια απο το μελλον.
Και κυριως:
Peugeot 1007: Η premium λυση για επιδοσεις, πρακτικοτητα και οικονομια καυσιμου. Μια προσιτη πολυτελεια.Τι να πω...
-
@kantoniou , δεν ξέρω αν αστειεύεσαι αλλά αν εσύ 'γούσταρες' την Α150 και σε χώριζαν από αυτή 1-2 χιλιάρικα τότε το 1007 θα σου φαινότανε ως φυσιολογική εναλλακτική premium (εδώ γελάμε) επιλογή το 1007 ?!?!?!
Καλά που δεν πρότεινες και το 206, που αν δεν με απατά η μνήμη μου θα συνεχίσει να πωλείται παράλληλα με το 207 μέχρι το 2009! Ήμαρτον !
-
Αστειευομαι φιλε μου!
Πολυ παλιοτερα ειχαμε ριξει πολυ θαψιμο στο 1007 σε σχετικο θεμα, καποιοι θα το θυμουνται. -
Αστειευομαι φιλε μου!
Πολυ παλιοτερα ειχαμε ριξει πολυ θαψιμο στο 1007 σε σχετικο θεμα, καποιοι θα το θυμουνται.Αααα δεν το είχα δει! Για αυτό και δεν το 'έπιασα' άμεσα ! Βάλε και εσύ κανένα να μπαίνουμε στο νόημα !!
Είπα και εγώ !
-
Το Twingo GT είναι ολόκληρο ένα gadget - απλά υπέροχο!
Πλήρες σε εξοπλισμό, και μεγάλο συν το εσωτερικό που επιδέχεται οποιασδήποτε μετατροπής ώστε να χωρά τα πάντα.
Όμορφο, γρήγορο, ασφαλές και με χαρακτήρα...[Edit] Σόρυ μόλις πρόσεξα ότι το απορρίψατε από τα υπόλοιπα στην γυναίκα μου αρέσει πολύ το Terios, εγώ όμως πιστεύω πως είναι πολύ ακριβό... Το SX4 ίσως σε καλό χρώμα και εξοπλισμό λέει αρκετά...
-
Τον (μ)πουλο:
Corsa, Mazda 2, Jazz => επειδη ειναι παρομοια σε λογικη με το Getz
Note, PoloCross, Meriva, Terios => δεν της αρεσαν (οπως ηταν αναμενομενο)
Qashqai => μεγαλο και ακριβο
Merc A150 => ακριβο για αυτα που προσφερει
Μεταχειρισμενη Merc A150 => δεν παζει μεταχειρισμενοShort list:
Ιbiza 1.6
(+) της αρεσει
(-) ειναι ιδιας λογικης με το GetzMusa
(+) χλιδη, ξεχωριζει
(-) ιταλικο, δεν της πολυαρεσειSX4/Sedici
(+) της αρεσει, ξεχωριζει
(-) λιγο μεγαλο, ακριβο το 4κινητοΑπ' οτι βλεπω πανε φουλ για SX4/Sedici και μαλιστα μαλλον για το Fiat, που τους φανηκε ομορφοτερο στην κονσολα και τους ταιριαζει το επιπεδο εξοπλισμου.
Νεα γυναικα, ψαχνει (short list)...