-
Μεταξύ των Ford S-Max Titanium, VW Cross Touran και Opel Zafira 1,8 Cosmo, ποιό να προτιμήαω; Με ενδιαφέρει το ανετο και προπαντός ήσυχο ταξείδι,όχι όμως και αδιάφορο οδηγικά. Υπάρχει άλλη πρόταση σαυτά τα χρήματα περίπου;
-
Μεταξύ των Ford S-Max Titanium, VW Cross Touran και Opel Zafira 1,8 Cosmo, ποιό να προτιμήαω; Με ενδιαφέρει το ανετο και προπαντός ήσυχο ταξείδι,όχι όμως και αδιάφορο οδηγικά. Υπάρχει άλλη πρόταση σαυτά τα χρήματα περίπου;
-
-
Altea Freetrack;
-
Ford S-Max TDCi
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Altea Freetrack;Με ενδιαφέρει το ανετο και προπαντός ήσυχο ταξείδι
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
:rtfm:XAXXAAXAXAXAXAXA που να´ναι αυτός ο lkar...
ok, ok..._
-
S-Max....
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
:rtfm:
XAXXAAXAXAXAXAXA που να´ναι αυτός ο lkar...
ok, ok..._
γιατι?ταξιδεψες με αλτεα και το βρηκες ήσυχο,ανετο ή και τα 2?
-
Σε σεντάν δεν σε ενδιαφέρει τίποτα? Παιρνεις πολλα παραπάνω με λιγότερα λεφτά, δες Passat CC,C180,C5 (με Hydractive μονο!! τα αλλα ειναι αιωνες πίσω ), Μondeo κλπ
-
Cross Touran ή και χωρίς Cross δεν έχω πρόβλημα!
Κινητήρας φορολογικό ατού 1.4 TSI και δυνατότητα για DSG, με κάνουν να ξεχνάω πως μοιάζει με ντουλάπα. Ευτυχώς είναι κυρίως αδιάφορο, παρά άσχημο. Αν σου φαίνεται όμορφο, τότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά και στο Freetrack που πρότειναν...
Πανάσχημο, με δύσκολη έως αδύνατη μεταπώληση, αλλά με τετρακίνηση, κινητήρα από Golf GTi/Leon FR, χώρους, αλλά από ποιότητα, όχι και πολλά πράγματα... Από σχέδιο, μέσα έξω, τα λόγια είναι περιττά...Αν θέλεις ηρεμία, Touran. Αν θέλεις γκάζια, τετρακίνηση, Freetrack. Να ξέρεις πάντα όμως τι αγοράζεις.
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
γιατι?ταξιδεψες με αλτεα και το βρηκες ήσυχο,ανετο ή και τα 2?Όχι, μόνο ό,τι έχω διαβάσει και νομίζω ότι έχεις δίκιο...
_
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Cross Touran ή και χωρίς Cross δεν έχω πρόβλημα!
Κινητήρας φορολογικό ατού 1.4 TSI και δυνατότητα για DSG, με κάνουν να ξεχνάω πως μοιάζει με ντουλάπα. Ευτυχώς είναι κυρίως αδιάφορο, παρά άσχημο. Αν σου φαίνεται όμορφο, τότε αξίζει να ρίξεις μια ματιά και στο Freetrack που πρότειναν...
Πανάσχημο, με δύσκολη έως αδύνατη μεταπώληση, αλλά με τετρακίνηση, κινητήρα από Golf GTi/Leon FR, χώρους, αλλά από ποιότητα, όχι και πολλά πράγματα... Από σχέδιο, μέσα έξω, τα λόγια είναι περιττά...Αν θέλεις ηρεμία, Touran. Αν θέλεις γκάζια, τετρακίνηση, Freetrack. Να ξέρεις πάντα όμως τι αγοράζεις.
+1
To cross touran εμένα μου αρέσει... -
Το Touran έχει 7 μήνες παράδοση. Τα βοηθητικά συστήματα ABS, ESR κλπ, μπορεί να σε βοηθήσουν να μην βάλεις αλυσίδες και να ανεβοκατεβαίνεις π.χ Σέλι με ασφάλεια; ή να πάω σε 4χ4; Σε χώμα δεν πρόκειται να πάω, πάντα σε ασφαλτο.
-
Ο χρήστης yarisdriver έγραψε:
Το Touran έχει 7 μήνες παράδοση. Τα βοηθητικά συστήματα ABS, ESR κλπ, μπορεί να σε βοηθήσουν να μην βάλεις αλυσίδες και να ανεβοκατεβαίνεις π.χ Σέλι με ασφάλεια; ή να πάω σε 4χ4; Σε χώμα δεν πρόκειται να πάω, πάντα σε ασφαλτο.Το ABS όχι δεν πρόκειται να βοηθήσει στο χιόνι, όπως δεν θα σε βοηθήσει και μια τετρακίνηση Haldex, στην κατηφόρα. Στην ανηφόρα, θα σε βοηθήσει πολύ το ASR, αλλά ακόμη περισσότερο το Haldex. Όλα αυτά σε νορμάλ χιόνι, γιατί αν γίνεται πανικός, θέλεις πραγματική τετρακίνηση.
Αν ανεβαίνεις στα χιόνια μια στο τόσο, τότε δεν υπάρχει λόγος να μην βάλεις αλυσίδες. Οι σημερινές αλυσίδες με λίγη προπόνηση μπαίνουν πανεύκολα. Αν όμως ανεβαίνεις για σκι κάθε ΣΚ, τότε να σκεφτείς σοβαρά ν'αγοράσεις κάτι τέτρακίνητο, αφού θα σου δώσει το κάτι παραπάνω.
Αν ρωτήσεις εμένα, προτιμώ στα χιόνια να οδηγώ αυτοκίνητο με κίνηση στον έναν άξονα και αλυσίδες, παρά τετρακίνητο, χωρίς αλυσίδες. Γιατί στην κατηφόρα, μόνον αν έχεις κοντά κάτι γίνεται, ενώ και στην ανηφόρα, αν χρειαστεί να σταματήσεις για κάποιο λόγο τα 1500+ κιλά ενός Freetrack, θα δεις πως η ...βαρύτητα έχει τον πρώτο λόγο! Όταν θ'αρχίσει να γλιστράει προς τα πίσω, μπορείς ν'αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι!
Το σκέφτεσαι και το ξανασυζητάμε!
-
Για το θεμα, το S-Max. Και αριστο αυτοκινητο (γραφουν ολοι οτι) ειναι οδηγικα και το μονο απο τα 3 που βλεπεται (καλοβλεπεται, μαλιστα, κατα την προσωπικη μου κριση).
Για τα χιονια, μια τετραδα χειμερινα λαστιχα ή οι 'κουβερτες' ειναι η καλυτερη λυση για τους σκιερ. Η τετρακινηση πρακτικα δεν θα σου χρειαστει πουθενα αλλου, τζαμπα το κοστος στην αγορα και στην καταναλωση καυσιμου.
Τετρακινητο με ασφαλτινα ειναι πολυ κατωτερο απο δικινητο με χιονολαστιχα ή αλυσιδες/κουβερτες. -
που μένεις..?? έχεις δυνατότητα για diesel..??? το s-max είναι πανέμορφο κατά τη γνώμη μου
-
Λάρισα μένω, αλλά κατεβαίνω τακτικά και Αθήνα και Θεσ/νίκη. Αλήθεια τι ποινές έχει αν με πιάσουν στην Αθήνα ή στην Θεσ/νίκη με diesel;
-
Φίλε στην ίδια θέση είμαι κι εγώ (εδώ κ αρκετό καιρό μια που περιμενα κάποιες 'εξελιξεις' στον τόπο διαμονής μου ). Το οπελ το απέρριψα επειδή έχω τώρα οπελ (άστρα) αλλά μου έχει βγάλει αρκετά προβλήματα(χωρις να θελω να βγαλω την οπελ αναξιοπιστη , απλως καποιος που καιγεται απο το χυλο φυσαει κ το γιαούρτι) . Το Τουραν γιατί είναι εντελώς απρόσωπο και για μενα κακάσχημο .
Οποτε ειχα καταλ΄ηξει στο φορντ ... εως που είδα το freetrack .... Οικονομικά μάλλον συμφέρει καλύτερα αφου εχει ΠΛΗΡΕΣ εξοπλισμό συν την 4κινηση και την απιστευτη δυναμη του κινητηρα. Επειδή βεβαια η τιμη ανεβαίνει κάπως έριξα και μια ματιά στο altea xl 1.8 stylance plus και πλεον είμαι αναμεσα στα 2 ... Επειδη έκανα τεστ στο freetrack η καρδια λεει να πάρω αυτο αλλά τα οικονομικα το xl 1.8 .
Πιο ομορφο είναι το φορντ αλλά ομολογώ( καλά μην βαρατε ! ) ότι κ το αλτεα μου αρεσει μου αρεσει πολύ ...
Επιπλεον η ΣΕΑΤ κανει επεκταση εγγυησης στα 5 χρονια , με 520 ευρώ , που καλύπτει τα παντα κι οχι μονο τη μηχανη οπως η φορντ.
Η μεταπωληση με κολλαει κάπως.... Θα παρακολουθώ το τοπικ με ενδιαφερον για να δω και αποψεις αλλων πιο εμπειρων .... -
Ο χρήστης yarisdriver έγραψε:
Λάρισα μένω, αλλά κατεβαίνω τακτικά και Αθήνα και Θεσ/νίκη. Αλήθεια τι ποινές έχει αν με πιάσουν στην Αθήνα ή στην Θεσ/νίκη με diesel;50-70 ευρω, αλλά εδώ δεν σε γράφουν αν είσαι με πινακίδες Αθήνας, πόσο μάλλον με τις πινακίδες Λαρίσης
Ποιό απο όλα;