-
λοιπόν πήγα σήμερα και είδα το Accord. Ήμουν θετικά προδιατεθειμένος και μπορώ να πω ότι ψιλό απογοητεύτηκα. Τι με χάλασε ....
1 ) κακή ορατότητα, μικρο μπροστά παρ πριζ
2 ) ατέλειες φινιρίσματος
3 ) γυμνός χώρος στο πάνω μέρος του πορτ παγκάζ, σα να είχαν ξεχάσει να βάλουν το πλαστικό !!
4 ) μέτρια καθίσματα
5 ) πλαστικά χερούλια, πλαστικά γύρω από τις πόρτες κτλ ... με βάψιμο και καλά αλουμινίου
6 ) καμιά αίσθηση πολυτέλειας στο σαλόνι.
7 ) ανάρτηση που δεν είναι αλουμινένια (και θέλουν να συγκριθούν με την Bmw)
8 ) κενός χώρος στον κινητήρα .... που φαίνεται να μην είναι πίσω τοποθετημένος, άρα μάλλον
υποστροφή.+πολύ καλός επιλογέας .... ακόμα και σε σταματημένο !!!
Θα κάνω και test drive και θα σας πω από βδομάδα
ΥΓ. αντίθετα μου άρεσε αρκετά το civic 4d 1.8 sport. πολύ καλή θέση οδήγησης και ορατότητα.
-
laguna gt..??? το άκορντ δεν νομίζω να έχει κάτι παραπάνω
ford s-max η mondeo στεισον...??
από τις καλύτερες επιλογές οπως το σκέφτομαι -
όχι Renault ..... και μάλλον γαλλικό ..... ας με πείτε προκατειλημμένο
και το τελευταίο ford που μου άρεσε ήταν το Focus ST mk1επίσης η εγγύηση των honda 3+7 είναι μούφα .......
-
Δεν παίρνεις ένα Rx-8 να του πιεις το αίμα με τα ρέστα σε βενζίνες; Θα ευχαριστηθείς οδήγηση αν μη τι άλλο
(βέβαια για ταξίδι δεν κάνει καθώς η κατανάλωση δεν πέφτει κάτω από 14 λίτρα )
Διαφορετικά η νέα 1600άρα C class είναι μονόδρομος σε αυτά τα λεφτά -
Σ' αυτα τα λεφτά και όντας σε μια ηλικία που θα μπορούσα να έχω κάτι πιο μοντέρνο θα ήμουν μεταξύ Passat CC και αν ήθελα και χώρους στις SW εκδόσεις του Accord και Octavia RS (αλλα και το Scout αν απέκλεια τα υπόλοιπα SUV).
C class και A4 όσο και 'μοντέρνα' να φαίνονται ιδίως σε κάποια χρώματα θα τα σκεφτόμουν απο τα 50 μου και επάνω σαν sedan ...
Ίσως θα ξεχώριζα την νέα C-class Sportscoupe που μου άρεσε επίσης αρκετά σε live που την είδα, αν δεν με εμπόδιζε η έλλειψη των πίσω θυρών.
Πριν λίγες μέρες συνάντησα και ένα Α3, 5θυρο, σε άσπρο με μεγάλη γυαλινη ηλιοροφή. Δεν ξέρω τι εκδοση είναι αλλά ήταν πολύ όμορφο αν και μικρότερο απο τα παραπάνω. -
κάπως έτσι είναι τα πράγματα .... δεν μου κάθεται καλά Mercedes στα 30 μου ....
Α3 sport back ήταν αυτό με την γυάλινη οροφή ... θα το δω κι αυτό .....
-
σεατ αλτεα φριτρακ με 30 και με τα ρεστα κρατα και το 106 και τελειωσε το θεμα πολυ το κουρασαμε!!!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
C class και A4 όσο και 'μοντέρνα' να φαίνονται ιδίως σε κάποια χρώματα θα τα σκεφτόμουν απο τα 50 μου και επάνω σαν sedan ...
Ίσως θα ξεχώριζα την νέα C-class Sportscoupe που μου άρεσε επίσης αρκετά σε live που την είδα, αν δεν με εμπόδιζε η έλλειψη των πίσω θυρών.Πέρα από την εμφάνιση, η νέα C-Class (W204) είναι πολύ ευχάριστο οδηγικά αυτοκίνητο και δε βγάζει τη 'γεροντίλα' των προγόνων της ούτε σαν συμπεριφορά στο δρόμο, ούτε σαν εικόνα εσωτερικού (πιο γεροντί μου κάνει σε αυτό τον τομέα το Α4).
Από κει και πέρα, σ' αρέσει δε σ' αρέσει οπτικά η Sportscoupe (CLC τη λένε πλέον), το περίεργο είναι ότι ΑΥΤΗ είναι που θα σου βγάλει το παλιό και το γέρικο, μιας και είναι βασισμένη πάνω στην παλιά C-Class (W203).
Τώρα, αν το πας καθαρά στο σχήμα (σεντάν => γέρος / hatch => νέος), πάω πάσο, αν και το έχουμε ξανασυζητήσει ότι αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Προσωπικά, είμαι 30, οδηγώ σεντάν και θα αγόραζα σεντάν αύριο κιόλας αν έψαχνα για αυτοκίνητο. Ειδικά αν μιλάμε για κούκλες όπως πχ. η C-Class, η 159, η C5 (με ένα κινητήρα της προκοπής σύντομα), το νέο Accord, το Lexus IS κλπ.
-
Αναφέρομαι καθαρά απο αισθητικής άποψης, λέω τι μου αρέσει εμφανισιακά που είναι εξ' ολοκλήρου υποκειμενικό θέμα. Οδηγικά δεν γνωρίζω και φαντάζομαι έχεις απόλυτα δίκιο.
Εγώ τώρα στα 35 μου και οικογενειάρχης μετά απο την πολύχρονη συμβίωση με 2 μπλε σκούρα, κλασικότατα sedan, το Nissan Sunny και μέχρι πριν 3 μήνες το Peugeot 406 (να διασκεδάζω την ερώτηση αν είναι του μπαμπά μου ή να με μπερδευουν με ταξί!), συνειδητοποίησα ότι μπορώ να δω και κάτι διαφορετικό, παίρνοντας δε και το Suzuki Splash σε τιρκουάζ χρώμα ... 'ανακάλυψα την Αμερική'... -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
σεατ αλτεα φριτρακ με 30 και με τα ρεστα κρατα και το 106 και τελειωσε το θεμα πολυ το κουρασαμε!!!είμαι κουραστικός !!!! τι να κάνουμε !!!!
ανακεφαλαιώνουμε ... αρχίζει ο μήνας των Test Drive ...... όσο μένω αναποφάσιστος !!!!
μαζεύω και περισσότερα €. σε λίγο θα το αλλάξω το θέμα σε Μέχρι 40Κ±Accord 2.0 Sedan/tourer,
Mazda6,
Merc C160K,
A3/4 1.8TSi,
Octavia5 RS sedan/combi,
Passat 1.8TSi
BMW 318/320 sedan
BMW 320 coupe
A5 1.8TSiμε λιγότερες πιθανότητες
Subaru legacy
Vovlo S40/V50
BMW 120
Leon 1.8Tsi
VW Golf GTi
Merc B200 Turbo -
Αντί για το Passat, κοίτα το Passat CC. Πολύ πιο εντυπωσιακό και φρέσκο σχήμα.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
με λιγότερες πιθανότητες
Subaru legacyAφού αρχίζει ο μήνας των test drive όπως λες, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο, θα ανέβει πολύ ψηλά στη λίστα.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αντί για το Passat, κοίτα το Passat CC. Πολύ πιο εντυπωσιακό και φρέσκο σχήμα.+1000. Και είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο από κάθε άποψη, και είναι και value for money (πού φτάσαμε, αλλά έτσι είναι).
με λιγότερες πιθανότητες
Subaru legacyAφού αρχίζει ο μήνας των test drive όπως λες, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο, θα ανέβει πολύ ψηλά στη λίστα.
Αμαξάρα, αλλά θα το παντρευτεί.
Κατά τα λοιπά, θα έσβηνα (χωρίς καν test drive) από τη λίστα κάτι... Volvo ( ) και τη Β200T (εκτός αν θέλεις να οδηγεί ο κύριος ESP αντί για σένα). Από τα υπόλοιπα, το πιο value for money είναι μακράν το Passat με δεύτερη την Octavia που όμως είναι μια κατηγορία μεγέθους κάτω, κι ας έχει εξαιρετικούς χώρους.
Με τα VAG της λίστας μπερδεύομαι λίγο, αν μιλάμε για Audi σίγουρα θα προτιμούσα το Α5, αλλά πιο λογική αγορά είναι το Α4, ενώ το Α3 μου φαίνεται λίγο για 35 χιλιάρικα που ΕΧΕΙΣ να δώσεις. Για τον ίδιο λόγο μου φαίνονται λίγα και τα επίσης εξαιρετικά Golf και Leon, εκτός αν θέλεις να βγάλεις γούστα και μιλήσουμε για Edition 30 και Cupra, αντίστοιχα.
Από τους γιαπωνέζους μάλλον θα προτιμούσα το Accord (εξωφρενική ποιότητα κατασκευής και συναρμογής). Το 6 είναι πιο ενδιαφέρον οδηγικά, αλλά το εσωτερικό του μερικά κλικ κάτω από το Honda.
Οι BMW σε αυτά τα λεφτά δε λένε και πολλά, κυρίως λόγω μοτέρ απέναντι στον... υπερσυμπιεσμένο ανταγωνισμό, εκτός αν ζοριστείς για 6κύλινδρη (=325 και άνω). Τι να κάνω το τιμόνι ξυράφι με ένα μοτέρ που ψάχνεις τον κόφτη για να δεις δύναμη; Τέλος, εξακολουθώ και βρίσκω την C180 BlueEFFICIENCY (και όχι C160) τρομερά ενδιαφέρουσα περίπτωση, όπως και την απλή C180. Λόγω design (υποκειμενικό), λόγω ποιότητας (ΚΑΜΙΑ σχέση με τους προγόνους της, αλλά και τον ανταγωνισμό) και του καταπληκτικού πλαισίου της. Επιπλέον, είναι ευχάριστη οδηγικά (πού φτάσαμε #2).
Οι αιρετικές απόψεις:
Μία που αναφέρθηκε είναι Altea Freetrack και λεφτά στο ραλί. Προσυπογράφω, αν δεχτείς την ασΚήμια του Seat. Κάνει τα πάντα καλά: πάει αέρα πατέρα, στρίβει ομοίως, χωράει το σύμπαν.Γενικά, υπάρχουν και τα... GTi των SUV ν' ασχοληθείς σ' αυτά τα χρήματα: εκτός από το Altea, Tiguan 2.0 (170 ή 200) και Mazda CX-7.
Η ταπεινή μου άποψη είναι καταρχήν να ξεκαθαρίσεις τι ΣΟΙ αυτοκίνητο θέλεις να πάρεις. Αλλιώς είναι τεράστιο το εύρος επιλογών με 35+ στο χέρι, δε βλέπω να βγάζεις άκρη
-
το passat CC δεν το έχω δει από κοντά .... αλλα δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσουν οι αναλογίες του
τόσο, άλλο ένα marketing αυτοκίνητο. Βέβαια αν το δω από κοντά μπορεί και να αλλάξω γνώμη.Το subaru legasy, είναι σχετικά παλιό αυτοκίνητο, αλλά θέλω να δω πόσο καλύτερη αίσθηση και οδηγική
συμπεριφορά έχει (αν) από τον ανταγωνισμό.Τώρα το VAG group είναι λίγο χάος η κατάσταση από το πλήθος των αυτοκινήτων, των κινητήρων και των
εξοπλισμών. Εχω και μια αρνητική προδιάθεση σχετικά με την αξιοπιστία τους και των service τους. Πάντως αν στο Α3 1.8Τsi χώνεις εξοπλισμό ξεφεύγει πολύ πάνω απο τα 35Κ, άλλα όπως λες κι έσυ είναι πολλά για Α3.Το accord ρε παιδιά γιατί συγκριτικά με το 6, δεν μου φάνηκε ποιοτικό, με κακά πλαστικά και μέτριο
σαλόνι, σαν να μην το τελειώσαν ένα πράγμα, μπορεί να είναι πολύ όμορφο το tourer (δεν το έχω δει από κοντά). πολύ φτηνιάρικα ήταν τα πλαστικά νίκελ σε πόρτες χερούλια, Μην τα βάζεις καθόλου ή βάλε καλής ποιότητας.Για τις Bmw τώρα, έτσι είναι τα πράγματα .... 40Κ η γυμνή 320, οπότε βάλε το ένα βάλε το άλλο πας
45Κ, άρα είσαι κοντά να πας στην 325 με 50Κ και με πολύ καλύτερο βασικό εξοπλισμό/εκκίνησης σε σχέση
με την 320. Εδώ θα δούμε αν θα επικρατήσει η λογική ή .......... θα γίνω πελάτης των τραπεζών !!!!! Η 325 είναι ίσως το μόνο αυτοκίνητο που με βάζει σε σκέψεις να δανειστώ !!!!C180 BlueEFFICIENCY τώρα. Που φτάσαμε +1000 η Merc να είναι σε καλή τιμή, να έχει μοτέρ, να στίβει, να
είναι 1600cc, να καίει λίγο και να είναι ένα κλικ άνω σε θέματα ποιότητας/ασφάλειας από τον ανταγωνισμό.Από τα Suv το Seat δεν βλέπεται, αν στον κόσμο υπήρχαν μόνο SUV θα έπαιρνα το CX7.
Ξαναμπερδεύω την τράπουλα. Τα βάζω και με μια σειρά κατάταξης.
Mazda 6 2.0
Merc BLue 180K
Accord 2.0
Passat / A4εκτός συναγωνισμού η 325 coupe.
Πρόωρες εκλογές, για ψηφίστε !!!! !!!!!
-
1.Merc Blue 180k
2.Passat CC -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
1.Merc Blue 180k
2.Passat CC+1
Οctavia 1.8TSI 160 ή Legacy δε σου κάνουν?
-
σχετικά με αυτά που έχω αναφέρει στην ψηφοφορία ... νομίζω ότι
το legacy καίει αρκετά παραπάνω και είναι πλέον παλιό (θα το δω όμως), το skoda Octavia
1.8Tsi είναι πολύ τίμιο αυτοκίνητο και θα ήταν από τις πρώτες μου επιλογές
μαζί με το leon 1.8Tsi αν περιόριζα το ποσό στα 20-25Κ. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
1.Merc Blue 180k
2.Passat CC+1
+1 αν και, βάσει απόλυτα ψυχρής λογικής πρώτο πρέπει να βάλουμε το Passat CC. Είναι πιο γρήγορο από τη Merc, πιο ευρύχωρο, πολύ πιο φθηνό και από κοντά είναι κούκλα. Από την άλλη, στη Merc πληρώνεις το σήμα, την πίσω κίνηση, το οικονομικό μοτέρ και την πραγματική επιτέλους ποιότητα μέσα έξω. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι το VW δεν είναι καλοφτιαγμένο, ίσα ίσα. Το σίγουρο είναι ότι αυτό το Passat θα έσβηνε τουλάχιστον το Α4 από τις δικές μου επιλογές.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
C180 BlueEFFICIENCY τώρα. Που φτάσαμε +1000 η Merc να είναι σε καλή τιμή, να έχει μοτέρ, να στίβει, να
είναι 1600cc, να καίει λίγο και να είναι ένα κλικ άνω σε θέματα ποιότητας/ασφάλειας από τον ανταγωνισμό.!
Mercedes-Benz 180 kompressor BLUEfficiency με λίγο extra εξοπλισμό ψηφίζω!
αλλά, πρόσεξε γιατί η μερτσεντες δεν στίβει αλλά στρίβει! Αποχυμοτές φτιάχνει η Phillips αν θες!
-
xaxaxa !!!! και τυχαίνει να έχω αποχυμωτή Philips
Μέχρι 35Κ±