Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αντί για το Passat, κοίτα το Passat CC. Πολύ πιο εντυπωσιακό και φρέσκο σχήμα.
+1000. Και είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο από κάθε άποψη, και είναι και value for money (πού φτάσαμε, αλλά έτσι είναι).
με λιγότερες πιθανότητες
Subaru legacy
Aφού αρχίζει ο μήνας των test drive όπως λες, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο, θα ανέβει πολύ ψηλά στη λίστα.
Αμαξάρα, αλλά θα το παντρευτεί.
Κατά τα λοιπά, θα έσβηνα (χωρίς καν test drive) από τη λίστα κάτι... Volvo ( ) και τη Β200T (εκτός αν θέλεις να οδηγεί ο κύριος ESP αντί για σένα). Από τα υπόλοιπα, το πιο value for money είναι μακράν το Passat με δεύτερη την Octavia που όμως είναι μια κατηγορία μεγέθους κάτω, κι ας έχει εξαιρετικούς χώρους.
Με τα VAG της λίστας μπερδεύομαι λίγο, αν μιλάμε για Audi σίγουρα θα προτιμούσα το Α5, αλλά πιο λογική αγορά είναι το Α4, ενώ το Α3 μου φαίνεται λίγο για 35 χιλιάρικα που ΕΧΕΙΣ να δώσεις. Για τον ίδιο λόγο μου φαίνονται λίγα και τα επίσης εξαιρετικά Golf και Leon, εκτός αν θέλεις να βγάλεις γούστα και μιλήσουμε για Edition 30 και Cupra, αντίστοιχα.
Από τους γιαπωνέζους μάλλον θα προτιμούσα το Accord (εξωφρενική ποιότητα κατασκευής και συναρμογής). Το 6 είναι πιο ενδιαφέρον οδηγικά, αλλά το εσωτερικό του μερικά κλικ κάτω από το Honda.
Οι BMW σε αυτά τα λεφτά δε λένε και πολλά, κυρίως λόγω μοτέρ απέναντι στον... υπερσυμπιεσμένο ανταγωνισμό, εκτός αν ζοριστείς για 6κύλινδρη (=325 και άνω). Τι να κάνω το τιμόνι ξυράφι με ένα μοτέρ που ψάχνεις τον κόφτη για να δεις δύναμη; Τέλος, εξακολουθώ και βρίσκω την C180 BlueEFFICIENCY (και όχι C160) τρομερά ενδιαφέρουσα περίπτωση, όπως και την απλή C180. Λόγω design (υποκειμενικό), λόγω ποιότητας (ΚΑΜΙΑ σχέση με τους προγόνους της, αλλά και τον ανταγωνισμό) και του καταπληκτικού πλαισίου της. Επιπλέον, είναι ευχάριστη οδηγικά (πού φτάσαμε #2).
Οι αιρετικές απόψεις:
Μία που αναφέρθηκε είναι Altea Freetrack και λεφτά στο ραλί. Προσυπογράφω, αν δεχτείς την ασΚήμια του Seat. Κάνει τα πάντα καλά: πάει αέρα πατέρα, στρίβει ομοίως, χωράει το σύμπαν.
Γενικά, υπάρχουν και τα... GTi των SUV ν' ασχοληθείς σ' αυτά τα χρήματα: εκτός από το Altea, Tiguan 2.0 (170 ή 200) και Mazda CX-7.
Η ταπεινή μου άποψη είναι καταρχήν να ξεκαθαρίσεις τι ΣΟΙ αυτοκίνητο θέλεις να πάρεις. Αλλιώς είναι τεράστιο το εύρος επιλογών με 35+ στο χέρι, δε βλέπω να βγάζεις άκρη