-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Να κάνω και κάποιες ερωτήσεις... Αν ένα τυφλό παιδάκι πάει στο περίπτερο ν'αγοράσει κάτι και επειδή δεν ξέρει ακόμη καλά το ανάγλυφο των χρημάτων, ο περιπτεράς το κλέψει, θα κάνει καλά ο περιπτεράς;
Ακόμη και καλά να κάνει (ας πρόσεχε το παιδάκι, γιατί ήταν τυφλό δηλαδή, ας έβλεπε όπως όλοι οι υπόλοιποι...), αν βγει μετά και το καυχιέται, πρέπει να του πούμε μπράβο, ή πως έκανε μαλ@κία;Χρησιμοποιειτε τραβηγμενα παραδειγματα που 'βολευουν'. Ετσι δεν αποδεικνυετε ομως κάτι, παρα μονο την δημιουργια εντυπωσεων...
Ρε μάστορα, θα με τρελάνεις. Τι αποδείξεις θες για να πειστείς πως δεν κολάει το πείραγμα της ιδιοκτησίας του αλλουνού με το αξιακό σύστημα που ζούμε; Να το αναθεωρήσουμε αν γουστάρεις, δεν έχει πρόβλημα κανείς, αλλα έτσι όπως έχει η κατάσταση να πειράζεις ξένη περιουσία είναι ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟ.
(Εδω σου προτείνουμε άλλο αξιακό σύστημα και το φτύνεις -open source το λεν- ) -
Να κάνω και κάποιες ερωτήσεις... Αν ένα τυφλό παιδάκι πάει στο περίπτερο ν'αγοράσει κάτι και επειδή δεν ξέρει ακόμη καλά το ανάγλυφο των χρημάτων, ο περιπτεράς το κλέψει, θα κάνει καλά ο περιπτεράς;
Ακόμη και καλά να κάνει (ας πρόσεχε το παιδάκι, γιατί ήταν τυφλό δηλαδή, ας έβλεπε όπως όλοι οι υπόλοιποι...), αν βγει μετά και το καυχιέται, πρέπει να του πούμε μπράβο, ή πως έκανε μαλ@κία;Χρησιμοποιειτε τραβηγμενα παραδειγματα που 'βολευουν'. Ετσι δεν αποδεικνυετε ομως κάτι, παρα μονο την δημιουργια εντυπωσεων...
Αντε, να το πω χωρίς παράδειγμα: τι ακριβώς προσέφερε στον γείτονα ο saxon με αυτό που έκανε; Τίποτε! Άπλα ήθελε να κρατήσει για τον εαυτό του το προσποριζόμενο όφελος από την χακεριά του, σωστά;
Δηλαδή, ακόμη κι αν δεχτώ πως δεν έκανε λάθος (που έκανε), πρόσφερε κάτι στον άλλο, ή μήπως στον εαυτό του και μόνον; Ακόμη και...ουμανιστικά να το δεις, έπρεπε να το αφήσει ελεύθερο για όλο τον κόσμο, αφού μπορεί να περνούσα κι εγώ από κάτω και να ήθελα WiFi για το κινητό μου πχ...
Πιο απλά:
-Ο γείτων είναι στ' @@ κι έχει το ρουτερ ανοιχτό. Μπορεί να μην τον νοιάζει να μπουν και άλλοι (γιατί δεν θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να μπουμε σε κάθε ρουτερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να σερφάρουμε; Θα είχαμε Internet παντού!) ή μπορεί να θέλει να βοηθήσει στο να γίνει η χώρα ασυρματικά δικτυωμένη ή δεν ξέρω κι εγώ τι...
-Ο Saxon επεμβαίνει και αντί ν'αφήσει την κατάσταση ως έχει, κλέβοντας κι αυτός το κατιτίς του, διαλέγει να κάνει αυτός κουμάντο στην σύνδεση του άλλου, στερώντας από την γειτονιά έναν εναλλακτικό τρόπο που ο κάτοχος της γραμμής μεσ' στην άγνοια ή στην μεγαλοψυχία του πρόσφερε!
-Δεν βλέπω λοιπόν γιατί έκανε καλά ο Saxon και γιατί πρέπει να περηφανεύεται! Κλέβει τον ιδιοκτήτη της γραμμής, κλέβει τους γείτονες κρατώντας την γραμμή για τον εαυτό του και επιπλέον, περηφανεύεται δημοσίως για την κλοπή! Μήπως πρέπει να του πουμε και μπράβο; Τι ακριβώς απέδειξε δηλαδή στον ιδιοκτήτη; Πως μπορεί να σετάρει το ρουτερ; Αφού ο ίδιος λέει πως είναι πανεύκολο, επομένως δεν αποδεικνύει και καμιά εξυπνάδα η κίνηση!
-Έχω εγώ ένα κτήμα και στο σύνορο υπάρχει ρέμα και ποτίζω κι εγώ, ποτίζει και ο γείτονας και ο παρακάτω και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το ρέμα είναι δικό μου, (το κληρονόμησα από τον παππού μου που το είχε πάρει ...καταπατώντας το κτήμα του παππού του...Saxon )! Αν έρθει τώρα ο γείτονας κι εκεί που είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, βάλει μια σωλήνα και το πάρει για την πάρτη του ή μας υποχρεώνει να το αγοράζουμε από αυτόν ή να του ζητάμε την άδεια να το χρησιμοποιήσουμε και μετά πάει και στο καφενείο του χωριού και περηφανεύεται για την πράξη του, τι θα λεγαμε; 'Μπράβο γείτονα, καλά τους έκανες;' -
επηρεασμενος απο την διαφημιση του κτηματολογιου, ε?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
επηρεασμενος απο την διαφημιση του κτηματολογιου, ε?Μπα όχι, αλλά ο πόλεμος των ...νερών, είναι πολύ συνηθισμένο θέαμα το καλοκαίρι σε όσους μεγάλωσαν σε αγροτικές οικογένειες! Παιδικά τραύματα!
-
Μήπως το f@ckisate το θέμα?
-
Ρε αφηστε κατω τον punton757 γιατι θα χουμε ασχημα ξεμπερδεματα,πιο ασχημα κι απ τη φατσα του ρατανπλαν.Καλα εκανε ο ανθρωπος,κι εγω πριν μιση ωρα αντεγραψα απο τον μπροστινο μου,ας προσεχε να μην επαιρνα τις πληροφοριες του (βεβαια μετα του δωσα το 2ο θεμα.. )
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
:lol: >>Να κάνω και κάποιες ερωτήσεις... Αν ένα τυφλό παιδάκι πάει στο περίπτερο ν'αγοράσει κάτι και επειδή δεν ξέρει ακόμη καλά το ανάγλυφο των χρημάτων, ο περιπτεράς το κλέψει, θα κάνει καλά ο περιπτεράς;
Αντε, να το πω χωρίς παράδειγμα: τι ακριβώς προσέφερε στον γείτονα ο saxon με αυτό που έκανε; Τίποτε! Άπλα ήθελε να κρατήσει για τον εαυτό του το προσποριζόμενο όφελος από την χακεριά του, σωστά;
Δηλαδή, ακόμη κι αν δεχτώ πως δεν έκανε λάθος (που έκανε), πρόσφερε κάτι στον άλλο, ή μήπως στον εαυτό του και μόνον; Ακόμη και...ουμανιστικά να το δεις, έπρεπε να το αφήσει ελεύθερο για όλο τον κόσμο, αφού μπορεί να περνούσα κι εγώ από κάτω και να ήθελα WiFi για το κινητό μου πχ...
Πιο απλά:
-Ο γείτων είναι στ' @@ κι έχει το ρουτερ ανοιχτό. Μπορεί να μην τον νοιάζει να μπουν και άλλοι (γιατί δεν θα ήταν ωραίο να μπορούσαμε να μπουμε σε κάθε ρουτερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή για να σερφάρουμε; Θα είχαμε Internet παντού!) ή μπορεί να θέλει να βοηθήσει στο να γίνει η χώρα ασυρματικά δικτυωμένη ή δεν ξέρω κι εγώ τι...
-Ο Saxon επεμβαίνει και αντί ν'αφήσει την κατάσταση ως έχει, κλέβοντας κι αυτός το κατιτίς του, διαλέγει να κάνει αυτός κουμάντο στην σύνδεση του άλλου, στερώντας από την γειτονιά έναν εναλλακτικό τρόπο που ο κάτοχος της γραμμής μεσ' στην άγνοια ή στην μεγαλοψυχία του πρόσφερε!
-Δεν βλέπω λοιπόν γιατί έκανε καλά ο Saxon και γιατί πρέπει να περηφανεύεται! Κλέβει τον ιδιοκτήτη της γραμμής, κλέβει τους γείτονες κρατώντας την γραμμή για τον εαυτό του και επιπλέον, περηφανεύεται δημοσίως για την κλοπή! Μήπως πρέπει να του πουμε και μπράβο; Τι ακριβώς απέδειξε δηλαδή στον ιδιοκτήτη; Πως μπορεί να σετάρει το ρουτερ; Αφού ο ίδιος λέει πως είναι πανεύκολο, επομένως δεν αποδεικνύει και καμιά εξυπνάδα η κίνηση!
-Έχω εγώ ένα κτήμα και στο σύνορο υπάρχει ρέμα και ποτίζω κι εγώ, ποτίζει και ο γείτονας και ο παρακάτω και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Το ρέμα είναι δικό μου, (το κληρονόμησα από τον παππού μου που το είχε πάρει ...καταπατώντας το κτήμα του παππού του...Saxon )! Αν έρθει τώρα ο γείτονας κι εκεί που είμαστε όλοι ευχαριστημένοι, βάλει μια σωλήνα και το πάρει για την πάρτη του ή μας υποχρεώνει να το αγοράζουμε από αυτόν ή να του ζητάμε την άδεια να το χρησιμοποιήσουμε και μετά πάει και στο καφενείο του χωριού και περηφανεύεται για την πράξη του, τι θα λεγαμε; 'Μπράβο γείτονα, καλά τους έκανες;'Για μενα μπορεις να μεταφρασεις μια κινηση οπως θες! Μπορεις να δεις το ποτηρι μισοαδειο η μισογεματο... Κατ εμε στον ιδιοκτητη του μοντεμ δεν απεδειξε τιποτα... μιας και ποτε δεν θα το παρει χαμπαρι ο ιδιοκτητης αλλα απο εκει και περα μπορει να τον προφυλαξε απο καποια μελλοντικη κακοβουλη χρηση του bandwith του. Επισης γιατι σωνει και καλα πρεπει να πουμε πως ο Saxon... ο X τελος παντων κραταει για την παρτη του το bandwith? Γιατι τοση αρνητικη σκεψη? Δεν νομιζω πως εχει αναγκη ο Saxon το bandwith του γειτονα... οπως και γω που δεν ασχοληθηκα ποτε με 3 ορθανοιχτα ασυρματα δικτυα τριγυρω μου...
Το οτι ειναι επισης ευκολο κατι για τον Saxon, δεν σημαινει πως μπορει να ειναι εξισου ευκολο για τον γειτονα... αλλα αυτο δεν σημαινει πως ειναι ακατορθωτο (αμα ανοιξει το μαμημενο manual) Επισης ο πελατης μου ουδεποτε περηφανευτηκε !!!Απο την δικη μου προοπτικη λοιπον... ο Saxon ειναι ο προστατης των φτωχων και αδυνατων (ειπαμε κατι για ενα ποτηρι...)
Αυτα...
@ Saxon: μου χρωστας 30e για καθε post που βλεπω το ποτηρι μισογεματο εεε Κατεβαινε γιατι θα αλλαξω αποψη
-
Πες τα ρε μεγαλε!
-
Μλκ κορσα μπας και το δευτερο νικ σου ειναι το saxon747;
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Μλκ κορσα μπας και το δευτερο νικ σου ειναι το saxon747;Σβηστο τωρα, θα μας παρουνε πρεφα μλκ...
-
Oχι , ειναι punton747 ..
-
Αν και δεν εχω λογο να 'απολογουμαι'...:
Οταν εκανα την κινηση που πολλοι θεωρειτε λαθος, ηδη ειχα κανει αιτηση για δικια μου γραμμη, η οποια ενεργοποιηθηκε σε μια βδομαδα. (Αυτο το ποστ γιατι δεν το ξεθαψε ο skye?)
Επισης, εχω στο αλλο σπιτι ηδη μια συνδεση καθως και μια 3η στο μαγαζι. Ιντερνετ ΔΕΝ μου ελλειπε...Δεν εκανα καμμια παρεμβαση για να βλαψω τον γειτονα, αλλα αντιθετως για να τον προστατεψω. Αν σας ελεγα οτι δημιουργησα ενα SSiD με ονομασια 'file prostatepse to diktyo soy' θα εισασταν ευχαριστημενοι?
Ας πουμε οτι βρισκω (οπως και μου εχει τυχει παλαιοτερα) τα κλειδια ενος αυτοκινητου στο πεζοδρομιο. Το αμαξι ξεκλειδωτο παραδιπλα, με ανοιχτο παραθυρο.
Αν 'εισβαλω' στην περιουσια του για να τον προστατεψω θα ειμαι ανοητος και υπολογος για κατι?
Η θα προτιμουσατε να δειξω αδιαφορια?
Ας σοβαρευτουμε λοιπον ,οχι μονο να δειχνουμε σοβαροι...Τελοσπαντων, ο τροπος που ορισμενοι θιγετε το θεμα και εκφραζετε τη γνωμη σας (και πολυ καλα κανετε) ειναι υπερβολικος και αγενης.
Χαλαρωστε λιγο, σταματηστε να κρινετε τοσο ευκολα και μη δημιουργειτε θεματα απο το μηδεν. Πολυ ψαχνεστε...
Καμμια φορα δεν απανταω σε ορισμενα θεματα που με ενδιαφερουν γι'αυτο το λογο. Ξερω εκ των προτερων την απαντηση και την αντιδραση ορισμενων...skye:
Aν παρ'ολα αυτα δεν σου αρκει η απαντηση μου , μπορουμε να συνεχισουμε αν περνας τοσο καλα...
-
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν βρεις ξεκλείδωτο το αμάξι μου είναι να μου το πείς.
Αλλοιώς άστο έτσι όπως είναι. Μπορεί να γουστάρω νά ναι ξεκλείδωτο.
Δε θέλω ούτε ιμομπιλάιζερ να μου βάλεις ούτε συναγερμό, ούτε ρεκτιφιέ να μου κάνεις, ούτε βόλτα να πας. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν βρεις ξεκλείδωτο το αμάξι μου είναι να μου το πείς.
Αλλοιώς άστο έτσι όπως είναι. Μπορεί να γουστάρω νά ναι ξεκλείδωτο.
Δε θέλω ούτε ιμομπιλάιζερ να μου βάλεις ούτε συναγερμό, ούτε ρεκτιφιέ να μου κάνεις, ούτε βόλτα να πας.Game, set and match..
-
Επι της αρχής συμφωνώ οτι δεν είναι σωστό να παραβιάζεις ούτε καν ανοιχτές πόρτες αλλά αν μείνουμε στο τι έκανε ο saxon (με βάση αυτά που μας λέει) νομίζω οτι αρκεί ένα τράβηγμα στο αυτάκι και τέλος.
Σελίδες επι σελίδων... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ειναι λιγοι αυτοι που παραδεχονται λαθη-ζητουν συγνωμη κλπ
αυτο πραγματικα ειναι ενα τεραστιο ζητημα. ακομα και αν καποιος εχει οντως αδικο θα σκαρφιστει ενα ολοκληρο συλλογισμο (ενιοτε τελειως παραλογο που θα προσπαθησει να θεσει υπο δικους του ορους για να φανει λογικος στον ιδιο του τον εαυτο πρωτα απ'ολα) για να αποφυγει να παραδεχτει το σφαλμα του. βασικα ειναι ενας απλος μηχανισμος αμυνας του εγω.
για παραδειγμα, αν απ'το μυαλο του saxon παει να περασει η ιδεα οτι ενδεχεται να εχει αδικο (ανεξαρτητως αν εχει ή οχι), αμεσως θα ενεργοποιηθει ο μηχανισμος αμυνας του και θα προσπαθησει να αναιρεσει την πιθανοτητα να εχει αδικο. στην πορεια θα βρει αρκετα επιχειρηματα για να στηριξει την θεση του αυτη (πχ ο skye ειναι κομπλεξικος και μου τη λεει επειδη ειναι μαλακας και εχει ανασφαλειες και οχι επειδη πραγματικα θεωρει λαθος την εισβολη μου σε ξενο ρουτερ και το γεγονος οτι καυχηθηκα γι'αυτο σε ενα δημοσιο φορουμ λες και ειναι κατορθωμα) τα οποια πολλα απο αυτα ενδεχεται να ειναι και σωστα, αλλα μπορει να ειναι και λαθος. η ουσια ειναι οτι θα γινει αποκλειστικα για να αμυνθει. ολοι το κανουμε, μεχρι που καποιοι αρχιζουμε να το συνειδητοποιουμε. εκει αρχιζει ενα πολυ... παραξενο και δυσκολο παιχνιδι ... στο οποιο δεν ξερεις ποιο κομματι του εαυτου σου λεει ψεματα, ποιο εχει δικιο και τι ειναι το σωστο. μετα απο πολυ κοπο καταληγεις ειτε σε καποιο συμπερασμα που ενδεχεται να ειναι σωστο ή λαθος, γυρνας στην θεση αμυνας ασυναισθητα ξανα ή το θετεις σε ενα μεγαλυτερο πλαισιο για... εξερευνηση και καταληγεις σε πιο γενικα συμπερασματα (που πολλες φορες αν δεν γυρισεις στην θεση αμυνας που λεγαμε σου δινουν και την αληθινη εικονα). πλακα εχει. το συνιστωεκοψες ομως το ακριβως απο πανω που εγραψα,δλδ οτι Μ'ΑΡΕΣΕΙ που ειναι λιγοι αυτοι που το κανουν.
που σημαινει οτι ειναι παρα πολλοι οι...άλλοι,ετσι ακριβως οπως τους περιγραφεις.
κ που ειανι το καλό?1.κανεις καλη προπόνηση κ επειτα απο ενα σημειο τους εντοπίζεις αμεσως
2.εχει πλάκα να βλεπεις ποσο καραγκιοζης μπορει να γίνει ο ανθρωπος
3.μαθαινεις να συγκρατας τα νευρα σου
4.μετά απο μπολικο 1. θα εισαι σε θεση να εντοπίσεις άμεσα κ τους λίγους που λεγαμε νωριτερα
5.ειναι στο χερι σου μετα απο ολα αυτα να διαλέξεις με ποιους να εισαι: με το πληθος η' με τον αφροκρεμακ για να έρθω λιγο στο ειδικοτερο με τον σαξον,ειπες οτι η συμβια σου γελούσε με την αντιμετωπιση του skye (καλά καταλαβα?το διαβασα λιγο γρηγορα ειανι η αληθεια..).
με τη δικια σου αντιμετωπιση που εκανες ό,τι εκανες κ που ακομα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ καυχήθηκες,τι ειπε?
(σοβαρά ρωτω) -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Επι της αρχής συμφωνώ οτι δεν είναι σωστό να παραβιάζεις ούτε καν ανοιχτές πόρτες αλλά αν μείνουμε στο τι έκανε ο saxon (με βάση αυτά που μας λέει) νομίζω οτι αρκεί ένα τράβηγμα στο αυτάκι και τέλος.
Σελίδες επι σελίδων...Σε ό,τι με αφορά προφανώς και θεωρώ εντελώς πταίσμα και ανάξια λόγου και σχολιασμού την ενέργεια του saxon...
Το παρακάτω όμως με άφησε κάγκελο
ΩΠΑ ΡΕ SKAI...
Για κατσε δηλαδη... δεν φτανει που τα ραδιοκυματα μπαινουν μεσα στο σπιτι του Saxon και τον αργοψηνουν... θα τον χαρακτηρησεις και κλεφτη, ανηθικο, εκμεταλλευτη?
Προβλημα του αλλουνου ειναι... μην λεμε οτι θελουμε...και για αρχη ας περιορισει την ισχυ εκπομπης του. Αμα δεν ξερει ας μην ασχολειτε... η ας παρει καναν ΙΤ να του το φτιαξει λιγακι...
Καλα εκανε .-
Αλλά δεν είχα και πολύ όρεξη για ανταλλαγή μαλακούρας και το άφησα ασχολίαστο
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Να του κρύψεις το SSID για να μη μπαίνουν οι πάντες το καταλαβαίνω. Σε έναν εμφανώς άσχετο χρήστη, γιατί του έβαλες MAC filtering και άλλο κωδικό; Έλεος δηλαδή...Αν θελήσει να αλλάξει κάτι στο configuration ή να βάλει μια νέα συσκευή, τι θα κάνει; Θα πρέπει να κάνει reset το router, κάτι που μάλλον ένας τέτοιος χρήστης δε θα τολμήσει.
Όταν θελήσει να συνδέσει άλλη συσκευή όμως ασύρματα, τον μάμησες!
Δεν ξέρει που δεν ξέρει, τον βλέπω (οκ τον φαντάζομαι ) να κάνει resetάκι και φτου από την αρχή!Αυτά δεν είδα να τα σχολιάσει κανείς.
Σύμφωνα με τα αυτοκινητιστικά παραδείγματα, είναι σαν να βρήκες το αμάξι ξεκλείδωτο με τα κλειδιά πάνω, να το κλείδωσες, να πήρες τα κλειδιά και να έφυγες. Ο ιδιοκτήτης μπαίνει με το δικό του κλειδί, αλλά κράτησες για την πάρτη σου το δικαίωμα να μπαίνεις. Α... και άλλαξες και τα preset του ραδιοφώνου!
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι λάθος. Και επίσης ελπίζω να μπεις πάλι στο router και να το φέρεις στην αρχική κατάσταση, έστω με κρυμένο SSID αν θες να τον προστατέψεις.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
ΩΠΑ ΡΕ SKAI...
Για κατσε δηλαδη... δεν φτανει που τα ραδιοκυματα μπαινουν μεσα στο σπιτι του Saxon και τον αργοψηνουν... θα τον χαρακτηρησεις και κλεφτη, ανηθικο, εκμεταλλευτη?
Προβλημα του αλλουνου ειναι... μην λεμε οτι θελουμε...και για αρχη ας περιορισει την ισχυ εκπομπης του. Αμα δεν ξερει ας μην ασχολειτε... η ας παρει καναν ΙΤ να του το φτιαξει λιγακι...
Καλα εκανε .-
Αλλά δεν είχα και πολύ όρεξη για ανταλλαγή μαλακούρας και το άφησα ασχολίαστο
Δικηγορισκε που τα ξερεις ολα... αν εχεις κατι να πεις πες το, αλλιως σωπασε, μην προσβαλλεις και μην προσπαθεις να δημιουργησεις εντυπωσεις. Την μαγκια σου να την δειξεις μπροστα στον δικαστη... οχι σε μενα...
Δεν με ξερεις καν...
-
Edit: Tωρα που το σκεφτομαι... Ποσο χρεωνει ενας κομπιουτερας για να τα κανει ολα αυτα?
Σε εταιρια που δουλευει φιλος ως ΙΤ... για να κανουν μια απλη εγκατασταση ενος modem στο σπιτι ενος πελατη.... δηλαδη να συνδεσουν τα καλωδια και να βαλουν το password για να συγχρονισει με το DSLAM, ..... δηλαδη 20 λεπτα το πολυ δουλεια.... χρεωσανε 150 ευρω (οχι αγορα μοντεμ... απλα εγκατασταση!!)
χεχ... ναι στα περνουν επισημα και καθαρα... και καλα κανουν...
Και εγω τσαμπα το εχω κανει 3-4 φορες, μλκας πιαστηκα!
Διάσπαση από Μ'αρέσει-Δεν μ'αρέσει/Επέμβαση σε ξεκλείδωτο router