-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μαλιστα, για να προστατεψω τον γειτονα απο αλλους φιλοδοξους free surfers, μπηκα στο μενου του ρουτερ και ενεργοποιησα mac address filtering, εκανα κρυφο το SSID και αλλαξα και το default password του router...
εκτος απο παρανομο αυτο που εκανες ειναι τραγικο..
το να κλεψεις λιγακι ιντερνετ απο καποιον γειτονα το δεχομαι, δεν τρεχει κ τιποτα.. (οχι βεβαια να το γονατισεις με τορεντς κλπ)
αλλα αυτο που εκανες απλα ειναι ανηθικο: εισβαλλεις στην περιουσια του αλλου εκμεταλλευομενος την οποια ασχετοσυνη/παραλειψη του και κυριως κανεις τροποποιησεις για να μην μπαινουν κ αλλοι
φανταζομαι οτι θα νομιζεις οτι εισαι αρκετα πονηρος/εξυπνος που εκανες κατι τετοιο και υπερηφανευεσαι κιολας, ομως ελπιζω να μην διαμαρτυρεσαι οταν καποιος σε πιανει κοροϊδο στον τομεα του, τον οποιο εσυ αγνοεις -
Μαλιστα, για να προστατεψω τον γειτονα απο αλλους φιλοδοξους free surfers, μπηκα στο μενου του ρουτερ και ενεργοποιησα mac address filtering, εκανα κρυφο το SSID και αλλαξα και το default password του router...
το να κλεψεις λιγακι ιντερνετ απο καποιον γειτονα το δεχομαι, δεν τρεχει κ τιποτα.. (οχι βεβαια να το γονατισεις με τορεντς κλπ)
αλλα αυτο που εκανες απλα ειναι ανηθικο: εισβαλλεις στην περιουσια του αλλου εκμεταλλευομενος την οποια ασχετοσυνη/παραλειψη του και κυριως κανεις τροποποιησεις για να μην μπαινουν κ αλλοι
φανταζομαι οτι θα νομιζεις οτι εισαι αρκετα πονηρος/εξυπνος που εκανες κατι τετοιο και υπερηφανευεσαι κιολας, ομως ελπιζω να μην διαμαρτυρεσαι οταν καποιος σε πιανει κοροϊδο στον τομεα του, τον οποιο εσυ αγνοεις -
Ο χρήστης skye έγραψε:
φανταζομαι οτι θα νομιζεις οτι εισαι αρκετα πονηρος/εξυπνος που εκανες κατι τετοιο και υπερηφανευεσαι κιολας, ομως ελπιζω να μην διαμαρτυρεσαι οταν καποιος σε πιανει κοροϊδο στον τομεα του, τον οποιο εσυ αγνοειςΩΠΑ ΡΕ SKAI...
Για κατσε δηλαδη... δεν φτανει που τα ραδιοκυματα μπαινουν μεσα στο σπιτι του Saxon και τον αργοψηνουν... θα τον χαρακτηρησεις και κλεφτη, ανηθικο, εκμεταλλευτη?
Προβλημα του αλλουνου ειναι... μην λεμε οτι θελουμε...και για αρχη ας περιορισει την ισχυ εκπομπης του. Αμα δεν ξερει ας μην ασχολειτε... η ας παρει καναν ΙΤ να του το φτιαξει λιγακι...
Καλα εκανε .-
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ΩΠΑ ΡΕ SKAI...
Για κατσε δηλαδη... δεν φτανει που τα ραδιοκυματα μπαινουν μεσα στο σπιτι του Saxon και τον αργοψηνουν... θα τον χαρακτηρησεις και κλεφτη, ανηθικο, εκμεταλλευτη?
Προβλημα του αλλουνου ειναι... μην λεμε οτι θελουμε...και για αρχη ας περιορισει την ισχυ εκπομπης του. Αμα δεν ξερει ας μην ασχολειτε... η ας παρει καναν ΙΤ να του το φτιαξει λιγακι...
Καλα εκανε .-
εισαι σοβαρος; ή να βαλω τις φωνες;
εγω ξαναλεω, μαζι του ειμαι κ καλα εκανε, οταν ομως θα ερθει σε μενα να του κανω μια δουλεια και τον ΓΔΑΡΩ κανονικα επειδη δεν ξερει, εκμεταλλευομενος την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ του, να μην ζηταει τα ρεστα απο την 'ελληνικη νοοτροπια'.
δεν με πειραξε οτι του εκλεψε συνδεση. εγραψα ακριβως τι με πειραξε.
το αν δεν ξερει μην ασχολειται πραγματικα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να το σχολιασω. -
Θέλω εγώ.
Είναι ένα πράγμα που μπορεί να με κάνει έξω φρενων (απ' τα λίγα). Το να με κοροϊδεύει ο καθένας γιατί απλά ασχολείται με κάτι που δεν μπορώ να ξέρω (ο μηχανικός, ο λαστιχάς, ο υδραυλικός, ο ψυκτικός κλπ κλπ)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ΩΠΑ ΡΕ SKAI...
Καλα εκανε .-
εισαι σοβαρος; ή να βαλω τις φωνες;
εγω ξαναλεω, μαζι του ειμαι κ καλα εκανε, οταν ομως θα ερθει σε μενα να του κανω μια δουλεια και τον ΓΔΑΡΩ κανονικα επειδη δεν ξερει, εκμεταλλευομενος την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ του, να μην ζηταει τα ρεστα απο την 'ελληνικη νοοτροπια'.
δεν με πειραξε οτι του εκλεψε συνδεση. εγραψα ακριβως τι με πειραξε.
το αν δεν ξερει μην ασχολειται πραγματικα ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να το σχολιασω.Βαλε ρε τις φωνες.... δειξε το επιπεδο σου εγω θα φοραω ωτασπιδες καλου κακου... και σχολιασε οτι θες... εχω την συνειδηση μου καθαρη (της εριξα και χλωρινη)
Τεσπα, καλο του εκανε... κακο δεν του εκανε και ισχυει το 'να μην ασχολειτε αμα δεν ξερει', αλλιως ας ειναι ετοιμος και για τις συνεπειες της ασχετοσυνης του. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ο κοσμος δεν ειναι αγγελικα πλασμενος... και δεν ειναι μονο στην Ελλαδα η νοοτροπια αυτη αλλα παντου, αλλου σε μεγαλυτερο, αλλου σε μικροτερο βαθμο.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
φανταζομαι οτι θα νομιζεις οτι εισαι αρκετα πονηρος/εξυπνος που εκανες κατι τετοιο και υπερηφανευεσαι κιολας, ομως ελπιζω να μην διαμαρτυρεσαι οταν καποιος σε πιανει κοροϊδο στον τομεα του, τον οποιο εσυ αγνοειςΔεχεσαι το να κλεψω λιγακι ιντερνετ?
Ευχαριστω, αλλα η κλεψια , ειτε 'λιγακι', ειτε πολυ, εξακολουθει να ειναι κλεψια...
Το οτι χαρακτηριζεις την σταση μου ανηθικη, δε με πειραζει. Αλλωστε ποτε δεν αυτοχαρακτηριστηκα σαν ηθικο ατομο.
Επισης, η τροποποιηση που εκανα δεν εγινε με σκοπο το δολο, η εκ του πονηρου, αλλα για να προσπαθησω να τον προστατεψω απο καποιον που δεν θα 'κλεψει λιγακι' αλλα πολυ...
Για το αν ειμαι πονηρος η αρκετα εξυπνος, δε μπορω να σου απαντησω. Θα πρεπει να με γνωρισεις αρκετα καλα, και οχι πισω απο μια οθονη, για να καταλαβεις. Παντως για να σου φυγει η οποια απορια, ναι. Θεωρω τον εαυτο μου εξυπνο, τουλαχιστον ανω του μεσου ορου, αλλα σιγουρα οχι πονηρο.
Τελος, προσπαθω να μη με πιανουν (συχνα) κοροιδο. Αυτο γινεται επειδη προσπαθω να ενημερωνομαι. Αν ο 'φιλος' μου ειχε την υπομονη να διαβασει τις οδηγιες χρησης του router ,
θα ειχε προστατευτει.
Αν ομως εγω, παρ'ολο που (υποθετικα) ειχε λαβει τα μετρα του, προσπαθουσα να εισβαλλω στο ρουτερ του, τοτε ναι, θα ηταν εκ του πονηρου και ανηθικο.
Στην προκειμενη, εκανα απλα ενα 'κλικ'... Θα μπορουσα και εγω να ισχυριστω οτι ειμαι ασχετος και ξαφνικα εχω ιντερνετ!Η ουσια ομως ειναι η εξης:
Εγω εκανα μια νεα συνδεση στο νετ, και αυτος εχει πλεον ενα αρκετα ασφαλες δικτυο. (Hidden SSid, Μac filtering, αλλαγμενο psw...)Edit: Tωρα που το σκεφτομαι... Ποσο χρεωνει ενας κομπιουτερας για να τα κανει ολα αυτα?
-
Επειδη λογω ειδικων γνωσεων (τρομαρα μου!) τον τελευταιο μηνα κληθηκα να συνδεσω 5-6 γνωστους/γνωστες/ξαδερφια στο νετ,παρατηρησα οτι στην πλειονοτητα τους τα routers ειχαν απλες step by step οδηγιες που καποια στιγμη σε ρωτουσαν αν ηθελες να βαλεις κρυπτογραφημενο κωδικο για την ασυρματη προσβαση και τι κωδικο φυσικα.Παραδοξως σε ολα τα προγραμματα εγκαταστασης ηταν ενα βημα που μπορουσες να παραβλεψεις ή να αναβαλλεις για αργοτερα.O layman μη εχοντας καποιον να του εξηγησει απλως θα το παρεβλεπε.
Κι επειδη το social engineering προηγειται του hacking και ειναι απειρως ευκολοτερο να παραβιασεις...ανοιχτες θυρες νομιζω οτι υπαρχει θεμα.Καπου ειχα διαβασει οτι μια επιτροπη ασφαλειας δικτυων στις ΗΠΑ ειχε ζητησει να κλειδωνονται υποχρεωτικα τα routers ειτε εργοστασιακα ειτε κατα την εγκατασταση με κωδικο που θα προεκυπτε εκεινη τη στιγμη μεσω τυχαιου αλγοριθμου.Αλλα και παλι οσο εχεις την κεραια βιδωμενη εισαι ευαλωτος απο μια τεχνικη sniffing . -
Edit: Tωρα που το σκεφτομαι... Ποσο χρεωνει ενας κομπιουτερας για να τα κανει ολα αυτα?
Σε εταιρια που δουλευει φιλος ως ΙΤ... για να κανουν μια απλη εγκατασταση ενος modem στο σπιτι ενος πελατη.... δηλαδη να συνδεσουν τα καλωδια και να βαλουν το password για να συγχρονισει με το DSLAM, ..... δηλαδη 20 λεπτα το πολυ δουλεια.... χρεωσανε 150 ευρω (οχι αγορα μοντεμ... απλα εγκατασταση!!)
χεχ... ναι στα περνουν επισημα και καθαρα... και καλα κανουν...
-
Βαλε ρε τις φωνες.... δειξε το επιπεδο σου εγω θα φοραω ωτασπιδες καλου κακου... και σχολιασε οτι θες... εχω την συνειδηση μου καθαρη (της εριξα και χλωρινη)
Τεσπα, καλο του εκανε... κακο δεν του εκανε και ισχυει το 'να μην ασχολειτε αμα δεν ξερει', αλλιως ας ειναι ετοιμος και για τις συνεπειες της ασχετοσυνης του. Ειτε μας αρεσει ειτε οχι ο κοσμος δεν ειναι αγγελικα πλασμενος... και δεν ειναι μονο στην Ελλαδα η νοοτροπια αυτη αλλα παντου, αλλου σε μεγαλυτερο, αλλου σε μικροτερο βαθμο.
γιου αρ φακιν κιντινγ, ραιτ;
-
Edit: Tωρα που το σκεφτομαι... Ποσο χρεωνει ενας κομπιουτερας για να τα κανει ολα αυτα?
Σε εταιρια που δουλευει φιλος ως ΙΤ... για να κανουν μια απλη εγκατασταση ενος modem στο σπιτι ενος πελατη.... δηλαδη να συνδεσουν τα καλωδια και να βαλουν το password για να συγχρονισει με το DSLAM, ..... δηλαδη 20 λεπτα το πολυ δουλεια.... χρεωσανε 150 ευρω (οχι αγορα μοντεμ... απλα εγκατασταση!!)
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Νοου αι εμ νοτ. Ιζ δεαρ ε φακιν προμπλεμ?
O Saxon ειπε κατι για manual... οποιος θελει καταλαβαινει!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γιατι μωρε ταλακα... αφου υπαρχουν οι ανθρωποι που τα δινουν... αυτοι γιατι να μην τα παρουν?
-
τι ειναι αυτά που λες ρε συ, επειδή εχει κάποιος 5 γνώσεις παραπάνω στο θέμα δικαιούται να πηδάει το άλλον; περιουσία του είναι η συνδρομή και του την κλέβει. Σου κλέβουν το πορτοφόλι και καλά σου κάνουν επειδή δεν το φύλαγες καλα;
-
Δεχεσαι το να κλεψω λιγακι ιντερνετ?
Ευχαριστω, αλλα η κλεψια , ειτε 'λιγακι', ειτε πολυ, εξακολουθει να ειναι κλεψια...
η ενσταση μου, την οποια δεν καταλαβες (νομιζεις και τον εαυτο σου εξυπνο τρομαρα σου) δεν ειναι οτι εκλεψες ιντερνετ, ειναι οτι μπηκες στο routerακι του ανθρωπου και εκανες μετατροπες.
Επισης, η τροποποιηση που εκανα δεν εγινε με σκοπο το δολο, η εκ του πονηρου, αλλα για να προσπαθησω να τον προστατεψω απο καποιον που δεν θα 'κλεψει λιγακι' αλλα πολυ...
εγραψες: >για να προστατεψω τον γειτονα απο αλλους φιλοδοξους free surfers
αυτο ειναι κατι τελειως διαφορετικο απο αυτο που λες τωρα (ελπιζω η εξυπναδα σου να σε βοηθα να το καταλαβεις)
Για το αν ειμαι πονηρος η αρκετα εξυπνος, δε μπορω να σου απαντησω. Θα πρεπει να με γνωρισεις αρκετα καλα, και οχι πισω απο μια οθονη, για να καταλαβεις. Παντως για να σου φυγει η οποια απορια, ναι. Θεωρω τον εαυτο μου εξυπνο, τουλαχιστον ανω του μεσου ορου, αλλα σιγουρα οχι πονηρο.
εννοια σου και ολοι εξυπνο θεωρουν τον εαυτο τους (και σιγουρα οχι πονηρο αφου σημαινει κατι αρνητικο..), ολοι νομιζουν οτι ειναι ανω του μεσου ορου. παραδοξως οπως λενε, οι εξυπνοι ειναι γεματοι αμφιβολιες και οι ηλιθιοι γεματοι βεβαιοτητα. να σε γνωρισω αρκετα καλα;
να γνωρισω καποιον που υπερηφανευεται σε ενα φορουμ για κατι τετοιο; χλωμο.. σιγουρα εχω γνωρισει αρκετους σαν κ σενα (κ πιο ανοητους οπως τους θεωρω) αλλα οχι και να το επιδιωξω, αυτο παραπαειεγω παντως σε θεωρω τουλαχιστον του μεσου ορου. δεν ξερω αν εισαι βλαξ, παντως ανω του μεσου ορου δεν θεωρω οτι εισαι. θα ελεγα οτι μαλλον εισαι ενας μετριος ανθρωπος που νομιζει τον εαυτο του εξυπνο. κατι απολυτως φυσιολογικο και συνηθισμενο.
Τελος, προσπαθω να μη με πιανουν (συχνα) κοροιδο. Αυτο γινεται επειδη προσπαθω να ενημερωνομαι. Αν ο 'φιλος' μου ειχε την υπομονη να διαβασει τις οδηγιες χρησης του router ,
θα ειχε προστατευτει.
Αν ομως εγω, παρ'ολο που (υποθετικα) ειχε λαβει τα μετρα του, προσπαθουσα να εισβαλλω στο ρουτερ του, τοτε ναι, θα ηταν εκ του πονηρου και ανηθικο.
Στην προκειμενη, εκανα απλα ενα 'κλικ'... Θα μπορουσα και εγω να ισχυριστω οτι ειμαι ασχετος και ξαφνικα εχω ιντερνετ!αλλου λες: >Σημερα βρηκα το Punto χτυπημενο στο δεξι μπροστα φτερο (ευτυχως δεν εφυγε χρωμα) και γδαρμενο στο φαναρι. Δυστυχως ο υπαιτιος δεν αφησε χαρτακι.
Το μονο στοιχειο ηταν το ωχρο κιτρινο χρωμα που μου αφησε στο φτερο.
Το οποιο χρωμα, καλως η κακως, ετριψα με ενα πανακι για να δω αν η ζημια ειναι σε βαθος, και το χρωμα...εφυγε αφηνοντας πισω του ενα βαθουλωμα...θελω να σε ενημερωσω οτι ο κατοχος του κιτρινου αυτοκινητου (μια παλιατζουρα για τις καθημερινες μετακινησεις του) δυστυχως επεσε πανω στο αμαξι σου. αν βεβαια το ειχες προστατευσει καπως, αν το ειχες σε γκαραζ, αν ειχες εστω βαλει μια κουκουλα ρε αδερφε, δεν θα το'χες παθει... ομως αφου δεν τα'χες κανει αυτα, ο ανθρωπος εκανε απλα μια στραβοτιμονια κ εφυγε.. αν ειχες μια κουκουλα εστω κ εδειχνες οτι σε ενδιαφερει το αμαξι σου, δεν θα ειχε κανενα δικαιωμα να μην αφησει ενα χαρτακι πανω στο αμαξι σου ωστε να σε ενημερωσει
αλλα μαλλον δεν ησουν αρκετα ενημερωμενος οσον αφορα τις κουκουλες και τα γκαραζ, οποτε καλως επαθες ο,τι επαθες.., και αυτος εχει πλεον ενα αρκετα ασφαλες δικτυο. (Hidden SSid, Μac filtering, αλλαγμενο psw...)
ετσι! λεω να του το πεις να σου πει και ευχαριστω
σαν τεχνικος δικτυων οσα τετοια εχω κανει τα εχω κανει πραγματικα τσαμπε, κυριως σε φιλους/γνωστους. πληρωνομαι για σοβαρες δουλειες.
-
Να του κρύψεις το SSID για να μη μπαίνουν οι πάντες το καταλαβαίνω. Σε έναν εμφανώς άσχετο χρήστη, γιατί του έβαλες MAC filtering και άλλο κωδικό; Έλεος δηλαδή...
Αν θελήσει να αλλάξει κάτι στο configuration ή να βάλει μια νέα συσκευή, τι θα κάνει; Θα πρέπει να κάνει reset το router, κάτι που μάλλον ένας τέτοιος χρήστης δε θα τολμήσει.
Πέρα από το κλέψιμο του internet, που αν είναι μόνο περιστασιακό και πολύ μετρημένο, είναι σαν να διαβάζεις την εφημερίδα που πλήρωσε ο διπλανός σου στο λεωφορείο (δηλαδή όχι τόσο σοβαρό θέμα), για τα υπόλοιπα no comment...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
αλλου λες: >Σημερα βρηκα το Punto χτυπημενο στο δεξι μπροστα φτερο (ευτυχως δεν εφυγε χρωμα) και γδαρμενο στο φαναρι. Δυστυχως ο υπαιτιος δεν αφησε χαρτακι.
Το μονο στοιχειο ηταν το ωχρο κιτρινο χρωμα που μου αφησε στο φτερο.
Το οποιο χρωμα, καλως η κακως, ετριψα με ενα πανακι για να δω αν η ζημια ειναι σε βαθος, και το χρωμα...εφυγε αφηνοντας πισω του ενα βαθουλωμα...θελω να σε ενημερωσω οτι ο κατοχος του κιτρινου αυτοκινητου (μια παλιατζουρα για τις καθημερινες μετακινησεις του) δυστυχως επεσε πανω στο αμαξι σου. αν βεβαια το ειχες προστατευσει καπως, αν το ειχες σε γκαραζ, αν ειχες εστω βαλει μια κουκουλα ρε αδερφε, δεν θα το'χες παθει... ομως αφου δεν τα'χες κανει αυτα, ο ανθρωπος εκανε απλα μια στραβοτιμονια κ εφυγε.. αν ειχες μια κουκουλα εστω κ εδειχνες οτι σε ενδιαφερει το αμαξι σου, δεν θα ειχε κανενα δικαιωμα να μην αφησει ενα χαρτακι πανω στο αμαξι σου ωστε να σε ενημερωσει
αλλα μαλλον δεν ησουν αρκετα ενημερωμενος οσον αφορα τις κουκουλες και τα γκαραζ, οποτε καλως επαθες ο,τι επαθες..Φοβερό
Το κάνω redirection στον corsair -
Δεχεσαι το να κλεψω λιγακι ιντερνετ?
Το οτι χαρακτηριζεις την σταση μου ανηθικη, δε με πειραζει. Αλλωστε ποτε δεν αυτοχαρακτηριστηκα σαν ηθικο ατομο.
θα ειχε προστατευτει.
Στην προκειμενη, εκανα απλα ενα 'κλικ'... Θα μπορουσα και εγω να ισχυριστω οτι ειμαι ασχετος και ξαφνικα εχω ιντερνετ!Η ουσια ομως ειναι η εξης:
Εγω εκανα μια νεα συνδεση στο νετ, και αυτος εχει πλεον ενα αρκετα ασφαλες δικτυο. (Hidden SSid, Μac filtering, αλλαγμενο psw...)Edit: Tωρα που το σκεφτομαι... Ποσο χρεωνει ενας κομπιουτερας για να τα κανει ολα αυτα?
Όταν θελήσει να συνδέσει άλλη συσκευή όμως ασύρματα, τον μάμησες!
Δεν ξέρει που δεν ξέρει, τον βλέπω (οκ τον φαντάζομαι ) να κάνει resetάκι και φτου από την αρχή! -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
τι ειναι αυτά που λες ρε συ, επειδή εχει κάποιος 5 γνώσεις παραπάνω στο θέμα δικαιούται να πηδάει το άλλον; περιουσία του είναι η συνδρομή και του την κλέβει. Σου κλέβουν το πορτοφόλι και καλά σου κάνουν επειδή δεν το φύλαγες καλα;
Κοιτα... μερικα πραγματα απλως ειναι προκληση... Αν αφησω το αμαξι μου με τα κλειδια πανω και παω μεσα σε ενα μαγαζι... εμμεσως ειναι σαν να λεω στον Χ, Ψ κακοβουλο... αμα θελει να το κλεψει. Ειναι σαν 'I am asking for trouble' ενα πραγμα...
Οι κυριοι χρηστες του ιντερνετ που περνουν τα ρουτερακια και τα κοτσαρουν χωρις να μπουνε στον κοπο να διαβασουν λιγο το μανιουαλ... εεε με συγχωρεις βρε αδερφε αλλα δεν τους φταιει κανενας αμα μετα μπει ο Korsair, o Saxon, ο Ομικρονε κλπ... και σερφαρει λιγουλακι Την περιουσια λαμβανεις τυπικα μετρα να την διασφαλισεις... ποσο δε μαλλον οταν αυτη η περιουσια σου διαχεετε στην γυρω περιοχη!
Διάσπαση από Μ'αρέσει-Δεν μ'αρέσει/Επέμβαση σε ξεκλείδωτο router