-
Μα νομίζω πως είχε υποσχεθεί επανίδρυση των δασών
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Μα νομίζω πως είχε υποσχεθεί επανίδρυση των δασών -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
μια χρονιά τα κ#λοχρήματα που θα δωθούν μετέπειτα σε αποζημιώσεις, ας δωθούν προληπτικά την άνοιξη σε αεροπλάνα ρε γμτ...
τί κ@λοκράτος έχουμε...Μα αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν υπάρχει η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Σκέψου τώρα...εσύ μένεις στη Γερμανία...ας πούμε ότι καιγόταν η Βόνη στο 1/4 της...απάντησέ μου τι θα γινόταν και τι θα έκαναν οι Γερμανοί? Θα την άφηναν να καίει 30 ώρες?
σε ένα τέτοιο σενάριο η οργάνωσή τους με ωθεί στην σκέψη πως όχι, δεν θα την άφηναν έτσι ελεύθερη στην αρχή. απαιτείται κοινός νους για να καταλάβει κάποιος ότι η φωτιά μπορεί να πολεμηθεί μόνο στην αρχή. εξαπλώνεται με εκθετικό βαθμό. αν σου ξεφύγει, τότε θα σβήσει στη θάλασσα μόνο...
πέρυσι το καλοκαίρι ήμουν σε παρόμοια κατάσταση στη ζάκυνθο, σε σπίτι οικογενειακό. Τί θυμήθηκα τώρα... ποτίζαμε όλο το βράδυ...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οι 300 εχουν ακριβως την ιδια τσιπα με αυτους που τους ψηφισαν.-
Ότι πιο σωστό έχω ακούσει..Κανονικά πρέπει να φέρουμε ανθρώπους απο την Ευρώπη όχι για να κυβερνήσουν αλλά για να ψηφίσουν..
-
μια από τα ίδια και φέτος,ποτίζουν όλο το βράδυ.
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μια χρονιά τα κ#λοχρήματα που θα δωθούν μετέπειτα σε αποζημιώσεις, ας δωθούν προληπτικά την άνοιξη σε αεροπλάνα ρε γμτ...
τί κ@λοκράτος έχουμε...22 σκαφη εχουμε, πολυ περισσοτερα απο πολλες και μεγαλυτερες χωρες..δεν ειναι θεμα μεσων, αλλα διαχειρισης
να έχουμε υπόψη πως πολλά από τα αεροπλάνα είναι τεχνολογίας χούντας, του '70.
στην Ελλάδα έχουμε τουλάχιστον 30 φωτίες την ημέρα.
αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε 10 μεγάλα μέτωπα, τότε έχουμε 2 αεροπλάνα ανά μέτωπο.
εγώ προτιμώ να δίνουμε τα χρήματα σε εξοπλισμό παρά σε αποζημιώσεις... τουλάχιστον κάτι μένει για του χρόνου. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Ότι πιο σωστό έχω ακούσει..Κανονικά πρέπει να φέρουμε ανθρώπους απο την Ευρώπη όχι για να κυβερνήσουν αλλά για να ψηφίσουν..
σκεψου ομως και ποιες ειναι οι εναλλακτικες... αν και πασοκος , δε νιωθω πολυ ανετα με μελλοντικο πρωθυπουργο τον Γιωργακη....
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
τί κ@λοκράτος έχουμε...22 σκαφη εχουμε, πολυ περισσοτερα απο πολλες και μεγαλυτερες χωρες..δεν ειναι θεμα μεσων, αλλα διαχειρισης
να έχουμε υπόψη πως πολλά από τα αεροπλάνα είναι τεχνολογίας χούντας, του '70.
στην Ελλάδα έχουμε τουλάχιστον 30 φωτίες την ημέρα.
αν λάβουμε υπόψη ότι έχουμε 10 μεγάλα μέτωπα, τότε έχουμε 2 αεροπλάνα ανά μέτωπο.
εγώ προτιμώ να δίνουμε τα χρήματα σε εξοπλισμό παρά σε αποζημιώσεις... τουλάχιστον κάτι μένει για του χρόνου.ποια λεφτα δοθηκαν σε αποζημιωσεις? ακομα τα περιμενουν οπως και πολλες αλλες 'αποζημιωσεις' εκτος αν εννοεις τα ψιχουλα που δωσαν για οικοσυσκευες και κλεβαν και οι γυφτοι...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σκεψου ομως και ποιες ειναι οι εναλλακτικες... **αν και πασοκος **, δε νιωθω πολυ ανετα με μελλοντικο πρωθυπουργο τον Γιωργακη....
εδώ είπες λάθος κουβέντα
οφείλουμε να είμαστε πολιτικοποιημένοι πολίτες, όχι κομματικοποιημένοι
εφόσον δε σε εμπνέει, ψήφισε άλλον... -
εδώ είπες λάθος κουβέντα
εφόσον δε σε εμπνέει, ψήφισε άλλον...μωρέ και ποιόν να ψηφίσεις?Υπάρχει κάποιος που να σε κάνει να πιστεύεις (έστω...άσχετα με το τι θα κάνει όταν/αν βγει) ότι θα προσπαθήσει να κάνει κάτι καλύτερο για την Ελλάδα?
(απαντώ μόνος μου:όχι. )
-
τί κ@λοκράτος έχουμε...Μα αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν υπάρχει η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Σκέψου τώρα...εσύ μένεις στη Γερμανία...ας πούμε ότι καιγόταν η Βόνη στο 1/4 της...απάντησέ μου τι θα γινόταν και τι θα έκαναν οι Γερμανοί? Θα την άφηναν να καίει 30 ώρες?
σε ένα τέτοιο σενάριο η οργάνωσή τους με ωθεί στην σκέψη πως όχι, δεν θα την άφηναν έτσι ελεύθερη στην αρχή. απαιτείται κοινός νους για να καταλάβει κάποιος ότι η φωτιά μπορεί να πολεμηθεί μόνο στην αρχή. εξαπλώνεται με εκθετικό βαθμό. αν σου ξεφύγει, τότε θα σβήσει στη θάλασσα μόνο...
πέρυσι το καλοκαίρι ήμουν σε παρόμοια κατάσταση στη ζάκυνθο, σε σπίτι οικογενειακό. Τί θυμήθηκα τώρα... ποτίζαμε όλο το βράδυ...
Ακριβώς! Μόνο στην αρχή της τη σταματάς γιατί τώρα, ορίστε τα αποτελέσματα! Καίγεται η μισή Αττική σε μια φωτιά που ξεκίνησε από το Γραμματικό και έφτασε στον Άγιο Στέφανο. Απορώ τι σκέφτηκαν? Γιατί δε τη σταμάτησαν χθες το πρωί?
-
σκεψου ομως και ποιες ειναι οι εναλλακτικες... **αν και πασοκος **, δε νιωθω πολυ ανετα με μελλοντικο πρωθυπουργο τον Γιωργακη....
εδώ είπες λάθος κουβέντα
εφόσον δε σε εμπνέει, ψήφισε άλλον...αν και ειμαστε σε ενα λιγο ευαισθητο θεμα, θα πω το εξης..
ρεαλιστικα αυτη ειναι η πολιτικη πραγματικοτητα και κοιταζω στο συνολο πιο κομμα με εκφραζει περισσοτερο , το οτι το συγκεκριμενο εχει αυτο τον αρχηγο και μπολικα λαμογια δεν αναιρει το οτι για μενα δεν υπαρχει τπτ καλυτερο και το οτι εχει καποια καλα στελεχη..στις ευρωεκλογες παντως δεν ψηφισα καν, οχι για να παω για μπανιο αλλα γιατι δε μου βγαινε να παω να ψηφισω..ειμαι πολυ απογοητευμενος και αυτη η κατασταση δε λυνεται με ευχολογια , δε νομιζω οτι λυνεται καν
καλυτερα να το συνεχιζουμε τη κουβεντα στο αντιστοιχο θρεντ
-
έφτασε στην δροσιά η φωτιά,σε πόση ώρα άραγε θα φτάσει στο σύνταγμα.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Κοίτα, έδωσα ένα link, διάβασε το και θα καταλάβεις πως στην Ελλάδα το νόμιμο και το παράπονο δεν είναι απλή ιστορία να διαχωριστούν. Αλλοιώς δεν θα μπορούσε ο aserf να μας λέει πως δεν τον ενδιαφέρουν οι αυθαίρετοι τι θα πάθουν, ενω ταυτόχρονα να αγνοεί πως ο Νέος Βουτζάς είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ μνημείο νομιμοποιησης της αυθαιρεσίας ΙΜΗΟΟ Νέος Βουτζάς είναι νόμιμος οικοδομικός συνεταιρισμός με ιστορία 50 ετών. Το αν νομιμοποιήθηκε με πλάγιες οδούς δεν το ξέρω, οπότε δε μπορώ να το κρίνω. Ξέρω πάντως ότι όταν χτίσαμε πριν από 30 χρόνια χτίσαμε νομιμότατα. Ο παππούς μου δε που αγόρασε το οικόπεδο το αγόρασε επίτηδες χαμηλά δίπλα στη Μαραθώνος, ακριβώς επειδή δεν ήθελε να είμαστε στο έλεος του θεού μέσα στο δάσος.
Όσον αφορά τους αυθαίρετους που χτίζουν εκτός σχεδίου, παράνομα, σε δασικές περιοχές χωρίς προδιαγραφές οικοδομικής ανάπτυξης ναι δεν προκαλούν τη συμπάθειά μου. Μπορεί σε αντίστοιχη ακριβώς κατάσταση από άποψη κινδύνου να βρίσκεται και το σπίτι κάποιου που ναι μεν έχτισε νόμιμα, έχτισε όμως σε περιοχή με πολύ μεγάλη βλάστηση, ε αυτός έχει τη συμπάθειά μου. Ίσως είμαι ψυχρός, αυτή είναι η άποψή μου όμως.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
έφτασε στην δροσιά η φωτιά,σε πόση ώρα άραγε θα φτάσει στο σύνταγμα.Στο σπίτι του 'χοντρού' να πάει...εκεί να δεις για πότε θα τη σβήσει.
-
Γιατί δε τη σταμάτησαν χθες το πρωί?Για να την σβησουν 'χθες' πρεπει να το είχαν 'δουλεψει' από 'προχθές' ... και στην πατρίδα μας αυτα τα πράγματα ΑΠΛΑ δεν γίνονται .
Δεν εχω τιποτα με κανεναν που τρεχει σημερα να σβησει φωτιές ....
-
τα εχω με όλους αυτόυς που θα έπρεπε να τα εχουν προβλεψει ολα αυτα και να εχουν στησει αντιπυρικες / αεροπλανα / κτλ
-
με αυτούς που αφήνουν να σκεφτει καποιος πως μια ενδεχωμενη πυρκαγια θα ήταν σωτήρια και θα έλυνε μια σειρα απο διαδικαστικα προιβληματα ή που θα έδινε οικοδομήση γη ( έτσι απλά , χωρίς πολλα πολλά )
-
-
Μια φορά θυμάμαι ότι είχα ακούσει μια πρόταση του Καρατζαφέρη που μου είχε φανεί λογική: Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια συμφωνία για κοινη αγορά αεροσκαφών με μια χώρα του νοτίου ημισφαιρίου ώστε να έχουμε π.χ το 60% του στολου μας σε δική μας ιδιοκτησία, μόνιμο εδώ στην Ελλάδα, και το άλλο 40% να είναι εδώ τους καλοκαιρινους μήνες.
Θα μπορουσε να γίνει κατι τέτοιο;
-
Όπου και να πας βορειοανατολικά προάστεια μυρίζει έντονα καμμένο και παντού βρέχει στάχτες. Καλό κουράγιο σε όσους κινδυνεύουν οι περιουσίες τους...
Είμαστε πάντως απίστευτος λαός... Τι ηλίθια που φαντάζει [ΠΑΛΙ...] η λογική του 'ΑΝ πιάσει καμιά φωτιά ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ τι θα κάνουμε', η λογική του να μην επενδύουμε ΠΟΤΕ σε πυροπροστασία και να τα τρώμε αλλού, η λογική του να μην τιμωρείται ποτέ κανένας και να κτίζονται αβέρτα καμμένες δασικές εκτάσεις με τις ευλογίες της πολιτείας... Μακάρι ν' άλλαζε κάτι έστω και κατόπιν εορτής... Αλλά πιο εύκολο είναι να πιάσουμε το 'ε, αφού δεν έμεινε και τίποτα να καεί, γιατί ν' ασχοληθούμε με το θέμα?'
22 σκαφη εχουμε, πολυ περισσοτερα απο πολλες και μεγαλυτερες χωρες..δεν ειναι θεμα μεσων, αλλα διαχειρισης
Άλλες συνθήκες + άλλος βαθμός ηλιθιότητας = άλλες ανάγκες ΚΑΙ σε διαχείριση ΚΑΙ σε εξοπλισμό.
Σκέψου τώρα...εσύ μένεις στη Γερμανία...ας πούμε ότι καιγόταν η Βόνη στο 1/4 της...απάντησέ μου τι θα γινόταν και τι θα έκαναν οι Γερμανοί?
Θα συμφωνήσω με την απάντηση που έδωσε ο Πέτρος παραπάνω. Καμία σχέση δεν έχουν οι Γερμανοί με εμάς - ούτε σε πρόληψη (δεν υπάρχει 'σιγά ρε φίλε μην κάθομαι να καθαρίζω τα ξερά χόρτα...') ούτε σε καταστολή (-για να μην αναφέρω ατιμωρησία και πολιτική βούληση).
-
έφτασε στην δροσιά η φωτιά,σε πόση ώρα άραγε θα φτάσει στο σύνταγμα.
Στο σπίτι του 'χοντρού' να πάει...εκεί να δεις για πότε θα τη σβήσει.
αμ δεν πάει εκεί.
-
@aserf
Πεζοπορίες στο Λύρειο πριν 30-35 χρόνια φαντάζομαι δεν πήγαινες, θα είχες πιο σφαιρική άποψη για την ευρύτερη περιοχή(την οποία γνωρίζω άριστα και σε βάθος χρόνου). Διάβασε το λινκ πού έδωσα πριν κανα δυο σελίδες να τα ακούσεις και απο άλλη πηγή.
Καιγόμαστε (άλλοτε 2008, 2009)νυν 2010 .