-
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
500 € η επέκταση εγγυήσεως σε 5 χρόνια. Ισχύει για οχήματα έως 18 μηνών και 20,000 χλμ.Ισχύει για αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν μετά από τον Ιούνιο (ή Ιούλιο) 2010 και δεν έχουν υπερβεί τα 20.000 Km.
Νομίζω όμως ότι το κόστος είναι περίπου 800€ και όχι 500€.Το δικό μου έχει
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
500 € η επέκταση εγγυήσεως σε 5 χρόνια. Ισχύει για οχήματα έως 18 μηνών και 20,000 χλμ.
Ισχύει για αυτοκίνητα που πρωτοκυκλοφόρησαν μετά από τον Ιούνιο (ή Ιούλιο) 2010 και δεν έχουν υπερβεί τα 20.000 Km.
Νομίζω όμως ότι το κόστος είναι περίπου 800€ και όχι 500€.Το δικό μου έχει
Η επέκταση της εγγύησης είναι αέρας κοπανιστός σαν την μικτή ασφάλεια. Πληρώνεις ένα κάρο λεφτά και αν δεν σου συμβεί τίποτε, λες 'τζάμπα τα έδωσα'. Αν όμως σου κάτσει μια στραβή; ...Θα ακούσεις πολλές γνώμες, αλλά η απόφαση είναι μόνο δική σου και της τσέπης σου, ακριβώς όπως και στην μικτή ασφάλεια.
Για το 3008 μου είπαν από lion ότι είναι 500€. Προσωπικά προτιμώ να τα βλέπω αυτα τα χρήματα ως 'μακάρι να τα δώσω τσάμπα' εξ'αρχής. Ειδικά για τη μικτή που μου έχει τύχει να κάνω χρήση (πολωνικές πινακίδες με 9 αυτοκίνητα-θύματα και ζημιά 1,100,000 το 2000) είναι must. 'Eτσι όπως τα παραλληλίζεις (όχι άδικα) μου κάνει πιο εύκολη την απόφαση.
-
[quote='steftsak']3. Στην επιστροφη για Αθηνα και ενω το clima δουλευε για πανω απο 3-4 ωρες, με στασεις μικρες...εμφανιστηκε το παρακατω μυνημα ' coolant circuit level too low...' Εχει κανεις ιδεα τι ειναι αυτο?
Και σε μενα μου εβγαινε αυτο το σημα και εβαζα αντιψυκτικο απο ενα βενζιναδικο. Υπηρχε οντως διαρροη στο ψυκτικο υγρο (ανοιξε τη μηχανη να το τσεκαρεις, Οταν προσεγγιζει το min εμφανιζεται το μηνυμα) ωσπου αντικατεστησα την αντλια νερου μεσα στην εγγυηση.
Τωρα ομως μου βγαινει το ιδιο μηνυμα χωρις ομως να υπαρχει προβλημα στην σταθμη. Υποθετω πως ειναι προβλημα ηλεκτρονικο σχετικο με τον αιθητηρα. Θα περιμενω κανα δυο εβδομαδες μεχρι να κανω το σερβις στα 60000.
-
'Eτσι όπως τα παραλληλίζεις (όχι άδικα) μου κάνει πιο εύκολη την απόφαση.Χαίρομαι που βοήθησα...
Και σε μενα μου εβγαινε αυτο το σημα και εβαζα αντιψυκτικο απο ενα βενζιναδικο. Υπηρχε οντως διαρροη στο ψυκτικο υγρο (ανοιξε τη μηχανη να το τσεκαρεις, Οταν προσεγγιζει το min εμφανιζεται το μηνυμα) ωσπου αντικατεστησα την αντλια νερου μεσα στην εγγυηση.
Τελικά ρε παιδιά, πόσοι ΔΕΝ έχουν αντικαταστήσει την αντλία νερου; Έτσι για να μην αισθάνομαι μοναξιά δηλαδή.
Το συγκεκριμένο θέμα δεν θα πρέπει να κάνει περήφανη την Peugeot. Είναι σαφές ότι πρόκειται για συστηματική βλάβη και θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε ανάκληση. Αισθάνομαι άσχημα που έως σήμερα η αντλία δεν μου έβγαλε ακόμη βλάβη, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα με αφήσει αφού θα έχει λήξει η εγγύηση (μετά τον Οκτώβριο)...
Steftsak, περιμένουμε ενημέρωση από την χθεσινή σου επίσκεψη στο service. Από που ήταν η διαρροή; Μη μου πείς αντλία και εσύ...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Χαίρομαι που βοήθησα...
Κατά 50% εσυ και κατά 50% οι αντλιες που διαβάζω εδω πέρα. Κοίτα να δεις που θα πιστέψω σε λίγο ότι το γκολφάκι είναι αξιόπιστο.
Τελικά ρε παιδιά, πόσοι ΔΕΝ έχουν αντικαταστήσει την αντλία νερου; Έτσι για να μην αισθάνομαι μοναξιά δηλαδή.
Το συγκεκριμένο θέμα δεν θα πρέπει να κάνει περήφανη την Peugeot. Είναι σαφές ότι πρόκειται για συστηματική βλάβη και θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει σε ανάκληση. Αισθάνομαι άσχημα που έως σήμερα η αντλία δεν μου έβγαλε ακόμη βλάβη, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα με αφήσει αφού θα έχει λήξει η εγγύηση (μετά τον Οκτώβριο)...
Steftsak, περιμένουμε ενημέρωση από την χθεσινή σου επίσκεψη στο service. Από που ήταν η διαρροή; Μη μου πείς αντλία και εσύ...
Κράτα γερά συνάδελφε, δεν είσαι μόνος. Πάντως περιμένω να δω τα κόστη από Steftsak, έφυγα.
-
Μετά από μεγάλη περίοδο σιωπής,είμαι εδώ .
Ούτε καί εγώ άλλαξα αντλία νερού . Σημ. έχω 120 ίππους. -
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Μετά από μεγάλη περίοδο σιωπής,είμαι εδώ ....καλως τον...παρε τηλεφωνο οποτε μπορεσεις...
Λοιπον...πηγα σημερα στην αντιπροσωπεια...
Προσθεσαν αντιψυκτικο...
Ο αισθητηρας που κοιταει για την σταθμη του αντιψυκτικου ειναι αυτη η ορθογωνια πλακετιτσα που ειναι κολλημενη επανω στο δοχειο του αντιψυκτικου...
Στην ερωτηση μου τι ακριβως τυπο αντιψυκτικου πρεπει να βαζω εαν γινει παλι αυτο, απαντησαν 'δεν υπαρχει καποιος περιορισμος , ο,τι βρεις βαζεις, αντιψυκτικο or παραφλου...'
Για το αν ειχε προβλημα η αντλια/τρομπα νερου...'θα το παρακολουθουμε και εαν χασει παλι υγρο θα παμε για αντικατασταση...' ουτως η αλλως ειμαι μεσα στην εγγυηση μεχρι τον Απριλη...
Παντως, απ'οτι εμαθα , δεν ειναι προβλημα των 3008 αυτο με τις αντλιες αλλα ειναι γενικοτερο προβλημα του συγκεκριμενου κινητηρα ο οποιος φοριεται και σε αλλα μοντελα της Peugeot. Χαρακτηριστικα μου ανεφεραν 'εχουμε αλλαξει και αλλες αντλιες , οχι σε 3008 αλλα σε αλλα μοντελα και εντος εγγυησης'.
Αυτο το τελευταιο '...εντος εγγυησης' ειναι και ο λογος που ο μηχανικος εκει δεν θυμοταν να μου πει τιμη για αντλια νερου που θα ειναι εκτος εγγυησης.
Αυτα για την ωρα...το παρακολουθουμε και βλεπουμε...
Οση ωρα περιμενα εκει στο σαλονακι του συνεργειου, πιανω κουβεντα με ενα τυπο που ηταν διπλα μου, ειχε παει το Peugeot για να του ελενγξουν το συστημα υγραεριοκινησης...
'Αξιζει?' τον ρωταω...' Αθηνα Τριπολη με 7 euro ' μου απανταει...!!!
Τα σχολια δικα σας...Επισης, να ανφερω οτι η Lion Hellas, απαντησε στο e-mail μου...με 2 ημερες καθυστερηση...οκ, normal χρονος ειναι αυτος , μην ειμαστε αδικοι... και η απαντηση ηταν 'επισκεφθειτε το πλησιεστερο εξουσιοδοτημενο...'
Αυτα για την ωρα ...
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Οση ωρα περιμενα εκει στο σαλονακι του συνεργειου, πιανω κουβεντα με ενα τυπο που ηταν διπλα μου, ειχε παει το Peugeot για να του ελενγξουν το συστημα υγραεριοκινησης...
Τα σχολια δικα σας...Έχουμε και λέμε:
Αθήνα - Τρίπολη = 140 χλμ με 0,8 € /λτ υγραερίου σημαίνει ότι έκαψε 8,75 λτ. δλδ 6,25 λτ υγραέριο / 100 χλμ. Με 15% λιγότερη βενζίνη περίπου, αυτό σημαίνει ότι το 3008 στην εθνική οδό καίει 5,43 λτ / 100 χλμ, όχι άσχημα.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Αθήνα - Τρίπολη = 140 χλμ με 0,8 € /λτ υγραερίου σημαίνει ότι έκαψε 8,75 λτ. δλδ 6,25 λτ υγραέριο / 100 χλμ. Με 15% λιγότερη βενζίνη περίπου, αυτό σημαίνει ότι το 3008 στην εθνική οδό καίει 5,43 λτ / 100 χλμ, όχι άσχημα.
Ο συλλογισμός σου περιέχει λογικό σφάλμα. Από που προκύπτει ότι ο τύπος που περίμενε στο σαλονάκι του service είχε 3008;
Peugeot είχε, αλλά τι μοντέλο;
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Peugeot είχε, αλλά τι μοντέλο;Οχι παιδια, 3008 δεν ειχε , μου ειπε το μοντελο αλλα δεν το θυμαμαι τωρα...
Το σχολιο αυτο το εγραψα κυριως για να βοηθησω λιγο οσους ενδιαφερονται για υγραεριο μιας και ειχε συζητηθει το θεμα αυτο σε μερικες σελιδες πιο πισω...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Ο συλλογισμός σου περιέχει λογικό σφάλμα. Από που προκύπτει ότι ο τύπος που περίμενε στο σαλονάκι του service είχε 3008;
Peugeot είχε, αλλά τι μοντέλο;
Σωστός ο Pitt.
-
Υποθέτω κανένα 207 θα είχε, αν θυμάμαι καλά το 207 δίνει η πεζώ με υγραέριο. Έτσι κι αλλιώς για να κάψει 5,4 το 3008 πρέπει να πηγαίνεις σταθερά με 80-90Km/h, με 6η βέβαια, και χωρίς ανηφόρες-κατηφόρες (το Τρίπολη-Αθήνα έχει και κάτι καλά ανέβα κατέβα!). Εγώ πάντως έχω δει στο δικό μου τέτοια κατανάλωση σε συνθήκες σαν αυτές που προαναφέρω.
-
Πρόσφατα άλλαξα την οθόνη η οποία, όταν το αυτοκίνητο ήταν πολύ ώρα στο ήλιο, μαύριζε και δεν φαινόταν σχεδόν τίποτα (εντός εγγύησης) δεν έχω διαβάσει από κανένα ανάλογο πρόβλημα στο 3008, αντιθέτως το ίδιο παρουσιάζει παρουσιάζουν κάποια 407. Επίσης ξαφνικά δεν δούλευε ο πίσω υαλοκαθαριστήρας και κάθε φορά που πατούσα το κουμπί του πορτ - μπαγκάζ κουνούσε λίγο και ο υαλοκαθαριστήρας, το πρόβλημα λοιπόν βρέθηκε μετά από 2 ώρες ψάξιμο στο συνεργείο και ήταν ότι είχε κοπεί το καλώδιο της γείωσης μέσα στο σπιράλ πάνω δεξιά στην πόρτα του πορτ - μπαγκάζ. Αντλία νερού δεν έχω αλλάξει ούτε εγώ 45.000 χλμ.
-
Ο χρήστης nikos-ss έγραψε:
Πρόσφατα άλλαξα την οθόνη η οποία, όταν το αυτοκίνητο ήταν πολύ ώρα στο ήλιο, μαύριζε και δεν φαινόταν σχεδόν τίποτα (εντός εγγύησης) δεν έχω διαβάσει από κανένα ανάλογο πρόβλημα στο 3008, αντιθέτως το ίδιο παρουσιάζει παρουσιάζουν κάποια 407.Ποιά οθόνη εννοείς, του ηχοσυστήματος ή των οργάνων; Περίεργο μου φαίνεται γιατί την μεν οθόνη των οργάνων και να θέλεις δεν την βλέπει ο ήλιος, την δε οθόνη του stereo την βλέπει, αλλά υπό μεγάλη γωνία.
-
Την οθόνη του ηχοσυστήματος. Δεν ήταν απαραίτητο να τη βλέπει κατευθείαν ο ήλιος και όταν το αυτοκίνητο ήταν σκεπασμένο πάλι το ίδιο παρουσιάζε.
-
Πρόβλημα παρόμοιο με την οθόνη είχα στο 307cc με σχόλιο τότε ότι γενικά είναι 'ευαίσθητες'.
Πριν δυο ημέρες άναψε το λαμπάκι στο θερμόμετρο στιγμιαία με τον κινητήρα κρύο. Μόνο αυτό και καμία άλλη ένδειξη. Χθες πάλι ηχητικό μήνυμα και ένδειξη στην οθόνη 'top up coolant liquid' την οποία ίσα που πρόλαβα να δω. Πάλι με κρύο κινητήρα. Προσπάθησα να το ζορίσω, ζεστό πια, αλλά καμία ένδειξη, κανένα πρόβλημα, και ο δείκτης στο 90. Σήμερα πρόσθεσα παραφλού καθώς ήταν λίγο πάνω από το min. Άντε να δούμε τι θα βγει.
-
Πρόβλημα παρόμοιο με την οθόνη είχα στο 307cc με σχόλιο τότε ότι γενικά είναι 'ευαίσθητες'.Πριν δυο ημέρες άναψε το λαμπάκι στο θερμόμετρο στιγμιαία με τον κινητήρα κρύο. Μόνο αυτό και καμία άλλη ένδειξη. Χθες πάλι ηχητικό μήνυμα και ένδειξη στην οθόνη 'top up coolant liquid' την οποία ίσα που πρόλαβα να δω. Πάλι με κρύο κινητήρα. Προσπάθησα να το ζορίσω, ζεστό πια, αλλά καμία ένδειξη, κανένα πρόβλημα, και ο δείκτης στο 90. Σήμερα πρόσθεσα παραφλού καθώς ήταν λίγο πάνω από το min. Άντε να δούμε τι θα βγει.
Το μηνυμα σου ελεγε απλα να προσθεσεις παραφλου.Εσυ γιατι το ζοριζες;
-
Ξέρει κανείς στα πόσα χιλιόμετρα γίνεται αλλαγή στα λάδια του κιβωτίου ταχυτήτων; Γιατί μου φαίνεται ότι έχουν σκληρύνει λίγο οι ταχύτητες στις αλλαγές. Υποθέτω ότι είναι στα 60000χλμ; Έχω τώρα 53000χλμ, και το μάνουαλ δεν το λέει.
-
Καλό είναι κάθε 60k ή 2 χρόνια να τις αλλάζεις.
Sent from my MB860 using Tapatalk
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλό είναι κάθε 60k ή 2 χρόνια να τις αλλάζεις.Sent from my MB860 using Tapatalk
OK, ευχαριστώ! Οπότε, σωστά υπέθεσα.
Peugeot 3008 '08