-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χειροκροτεί πατέρα;
Βγάλαμε πρωθυπουργό ή αγαπάμε EL&P;...συνέχεια από τα προηγούμενα...
Σφυρίγματα, τριξίματα και ολίγον RDS
Μεταξύ των άλλων παρατηρήσεων που έκανα όταν πήγα το αυτοκίνητο για service, ήταν το σφύριγμα που ακούγεται για λίγα δευτερόλεπτα όταν ξεκινάει ο κινητήρας κρύος, το θέμα της ενεργοποίησης του RDS ακόμη και όταν το απενεργοποιούμε από το setup, καθώς και τα τριξίματα που ακούγονται από τις πόρτες.
Το σφύριγμα το είχα αναφέρει και σε προηγούμενες επισκέψεις μου χωρίς να βρουν κάποιο πρόβλημα. Ούτε και αυτήν την φορά βρήκαν, γιατί δεν το άκουσαν. Υποψιάσθηκα την περιβόητη αντλία νερού, αλλά με διαβεβαίωσαν ότι δεν προέρχεται από εκεί. Θα έπρεπε να αφήσω το αυτοκίνητο εκεί για να το βάλουν μπρός την επομένη το πρωί για να το παρατηρήσουν. Επειδή εξαφανίζεται μετά από λίγο, θεώρησα ότι δεν είναι τίποτε σοβαρό και δεν μπήκα στην ταλαιπωρία να το αφήσω.
Το πρόβλημα με το RDS είναι γνωστό την αντιπροσωπεία και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για να το λύσουν.
“Δεν είναι πρόβλημα του αυτοκινήτου αλλά της Blaupunkt που κατασκεύασε το ηχοσύστημα.” μου είπαν.
“Μα το βρίσκετε λογικό κάθε φορά που αλλάζω σταθμό να σταματάει την μετάδοση για μισό περίπου λεπτό για να σαρώσει την μπάντα;” ρώτησα.
“Έτσι δουλεύουν αυτά...” μου απήντησαν!Αναρωτιέμαι αν είχε πρόβλημα το δυναμό, θα μου έλεγαν ότι δεν είναι πρόβλημα του αυτοκινήτου, αλλά της Hella, της Lucas, της Valeo, της Delco ή όποιας άλλης το κατασκευάζει; Ενα update στο firmware του ηχοσυστήματος είναι όλο κι' όλο!
Πάμε τώρα στα τριξίματα που ακούγονται από τις πόρτες. Το πρόβλημα εκτός από εμένα που το έχω αναφέρει επανειλημμένως (π.χ. εδώ), φαίνεται ότι απασχολεί και πολλούς άλλους καθώς το έχει αναφέρει ο **Steftsak **εδώ, ο **Alexandr **εδώ, ο **luk **εδώ, ο **almeida **εδώ και ο **miatasgk **εδώ. Νομίζω ότι το ανέφεραν και άλλοι όπως ο **tiniakos **αλλά δεν μπόρεσα να βρώ τις αναρτήσεις τους.
Οδηγούμαι λοιπόν στο συμπέρασμα ότι το πρόβλημα υπάρχει σε ΟΛΑ τα 3008.
Ε, λοιπόν και αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό στην Peugeot και το σπουδαίο νέο είναι ότι υπάρχει λύση!
Δεν θα σας την πώ όμως σήμερα, για να σας κρατήσω σε αγωνία ως το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ... PIGS IN SPAAACE !!!
-
Δεν είναι πρόβλημα του αυτοκινήτου αλλά της Blaupunkt
Πάντα το είχα απορία αυτή η εταιρεία πως πούλαγε. Ότι δικό της και αν έχω πιάσει στα χέρια μου είναι τρισχειρότερο του άμεσου ανταγωνισμού της, πρέπει να είσαι μογγόλος για να μην το αντιληφθείς.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Δεν θα σας την πώ όμως σήμερα, για να σας κρατήσω σε αγωνία ως το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ... PIGS IN SPAAACE !!!...φιλε , εαν την λυση την εχουν βρει οι τυποι που σε ταλαιπωρουν εκει πανω...αστο , προτιμω τα τριξιματα !!!
Τι να πω , εχω μεινει αναυδος ...
Καλη υπομονη και μη χειροτερα...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
...
Ε, λοιπόν και αυτό το πρόβλημα είναι γνωστό στην Peugeot και το σπουδαίο νέο είναι ότι υπάρχει λύση!
Τι, ότι βάζεις ωτασπίδες;
-
Είναι μόλις 3 ετών. Σ'αυτά τα λίγα χρόνια έχει μείνει στο συνεργείο:
2 μέρες για ένα χαλασμένο αισθητήρα
3 μέρες για ελαττωματική αντλία παραθύρων
2+2 μέρες για στεγανοποίηση τζαμιών
5 μέρες για αντλία ανάρτησης
14 μέρες για εγκέφαλο κιβωτίου & κιβώτιο.
Επίσης, τρίζει (αρκετά), δεν είναι αθόρυβο παρά την μπόλικη (θεωρητικά) ηχομόνωση και κάθε μέρα έχεις το φόβο ότι όλο και κάποιο λαμπάκι θα ανάψει. Έφθασε και η ώρα για αλλαγή ελαστικών (κόστος όσο ένα 3008).
Τι είναι??????? (Πάντως δεν είναι BMW, αυτά είναι τέλεια)'Ασχετα με το παραπάνω κουίζ, λίγη ψυχραιμία παιδιά. Μέταλλα και πλαστικά είναι. Και θα τρίξουν και θα χαλάσουν. Όποιος νομίζει ότι τρίζει επειδή είναι γαλλικό, γελιέται. 'Οποιος νομίζει ότι τα γερμανικά είναι 'θησαυροφυλάκια', απατάται. Λύσεις υπάρχουν για όλα, με ελάχιστο κόστος. Υπάρχουν τόσα σοβαρότερα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας από έναν τριγμό, που ενδεχομένως να εξαφανιστεί από 1 σπρέι σιλικόνης των 2 ευρώ. Δε λέω, σπάσιμο σίγουρα, ξενέρωμα ίσως. Σκεφτείτε όμως και το παραπάνω (υπαρκτό) όχημα, πριν θάψετε το δικό σας και χαμογελάστε
-
Τι είναι τελικά;
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Τι, ότι βάζεις ωτασπίδες;
Καλό, αλλά στην οδήγηση δεν συνιστώνται ωτασπίδες...
Όπως σας είπα, το πρόβλημα είναι γνωστό στην Peugeot. Το εντόπισαν στις τσιμούχες των θυρών και για τον λόγο αυτό έχουν βγάλει τσιμούχες από διαφορετικό υλικό. Ο τεχνίτης μου είπε και το υλικό, αλλά δεν το θυμάμαι. Από την κουβέντα που έκανα μαζί του, η αντικατάσταση δεν είναι και τόσο απλή καθώς πρέπει να ξηλωθούν νίκελ και πλαστικά.
Για να καταλάβετε την τσιμούχα που εννοώ, είναι αυτή που έχει υφή σαν φλοκαρισμένο ύφασμα.Φυσικά το πρόβλημα εξαφανίζεται προσωρινά με λίγο σπρέι σιλικόνης, αλλά η μόνιμη λύση είναι η αντικατάσταση των τσιμουχών με τις καινούριες.
Τι είναι τελικά;
Να ρωτήσω και εγώ αφού επαναδιατυπώσω την ερώτηση του mirage: 'Τι χρώμα Citroën είναι τελικά;'
-
Citroen με λάστιχα που κοστίζουν όσο ένα 3008 δεν έχει βγεί ακόμα
-
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
Είναι μόλις 3 ετών. Σ'αυτά τα λίγα χρόνια έχει μείνει στο συνεργείο:
2 μέρες για ένα χαλασμένο αισθητήρα
3 μέρες για ελαττωματική αντλία παραθύρων
2+2 μέρες για στεγανοποίηση τζαμιών
5 μέρες για αντλία ανάρτησης
14 μέρες για εγκέφαλο κιβωτίου & κιβώτιο.
Επίσης, τρίζει (αρκετά), δεν είναι αθόρυβο παρά την μπόλικη (θεωρητικά) ηχομόνωση και κάθε μέρα έχεις το φόβο ότι όλο και κάποιο λαμπάκι θα ανάψει. Έφθασε και η ώρα για αλλαγή ελαστικών (κόστος όσο ένα 3008).
Τι είναι??????? (Πάντως δεν είναι BMW, αυτά είναι τέλεια)'Ασχετα με το παραπάνω κουίζ, λίγη ψυχραιμία παιδιά. Μέταλλα και πλαστικά είναι. Και θα τρίξουν και θα χαλάσουν. Όποιος νομίζει ότι τρίζει επειδή είναι γαλλικό, γελιέται. 'Οποιος νομίζει ότι τα γερμανικά είναι 'θησαυροφυλάκια', απατάται. Λύσεις υπάρχουν για όλα, με ελάχιστο κόστος. Υπάρχουν τόσα σοβαρότερα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας από έναν τριγμό, που ενδεχομένως να εξαφανιστεί από 1 σπρέι σιλικόνης των 2 ευρώ. Δε λέω, σπάσιμο σίγουρα, ξενέρωμα ίσως. Σκεφτείτε όμως και το παραπάνω (υπαρκτό) όχημα, πριν θάψετε το δικό σας και χαμογελάστε
Εύκολο, Golf δεν είναι; (αν ναι, ελπίζω μην μου πεις 'πάρτο, το κέρδισες', δεν το θέλω! )
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Citroen με λάστιχα που κοστίζουν όσο ένα 3008 δεν έχει βγεί ακόμαΜπορεί να κάνω λάθος, αλλά έχω την εντύπωση ότι αυτοκίνητο με υδροπνευματική ανάρτηση που φοράει λάστιχα αξίας 25.000€ επίσης δεν βγήκε την τελευταία τριετία.
Υποθέτω λοιπόν ότι το κόστος αναφέρεται στο αυτοκίνητο και όχι στα ελαστικά του.
Citroën λοιπόν και να το πάρει το ποτάμι...
-
S 600 GUARD.
Πιστεύω ότι πιθανά σχόλια του στυλ, ειδικό, εξωπραγματικό, σιγά μωρέ πόσα τέτοια υπάρχουν, τα θεωρώ ανίσχυρα. Είναι το κατά γενική ομολογία κορυφαίο δείγμα αυτοκίνησης, δεν μπαίνει χέρι πάνω του χέρι εκτός εργοστασίου, σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες S. Σε ένα όχημα που κοστίζει πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, επιβάλλεται να μην έχεις τριγμούς, προβληματάκια και προβληματάρες. Παρά ταύτα ακόμα και ένα τέτοιο όχημα έχει τα προβλήματα των ταπεινότερων αυτού. Άρα φίλε Pitt καταλαβαίνω την πιθανή πικρία σου από το όλο σκηνικό, αλλά μη χαλιέσαι. Έχεις το καλύτερο αυτοκίνητο. Κι αυτό γιατί από όλες τις άλλες εναλλακτικές που είχες αυτο σε τράβηξε πιο πολύ, και ένας τριγμός κατ'εμέ δεν είναι λόγος για στεναχώρια εφόσον λύσεις υπάρχουν άφθονες και φθηνές είτε σε σπρέι είτε σε μουσική, είτε και στα δυο -
Ο χρήστης loin(t)aris έγραψε:
S 600 GUARD.Είσαι ζαβολιάρης.
Δεν ήξερα ότι στο κουίζ συμπεριλαμβάνονταν και τανκς!
Αν είναι έτσι και στο Leopard εμφανίζονται όχι μόνο τριγμοί, αλλά και ρωγμές...Σοβαρά τώρα, όλοι μας οδηγούμε αυτοκίνητα και ξέρουμε ότι οι θόρυβοι σε ένα όχημα είναι αναμενόμενοι και εν πολλοίς φυσιολογικοί. Οι συγκεκριμένοι τριγμοί είναι περίεργοι και παρουσιάζονται ακόμη και στην παραμικρή κίνηση, ιδιαίτερα αν στρεβλώνει το αμάξωμα, όπως όταν κατεβαίνεις μια ράμπα. Εν πάσει περιπτώσει, για να προχωρήσει η κατασκευάστρια εταιρεία σε αντικατάσταση της χρησιμοποιούμενης τσιμούχας με άλλη από άλλο υλικό, μάλλον αποδέχθηκε το ενοχλητικό του προβλήματος.
Να διευκρινίσω ότι στις πρόσφατες αναρτήσεις μου δεν έγραψα παράπονα για το αυτοκίνητο (τις εντυπώσεις μου γι' αυτό άρχισα να τις γράφω εδώ και δύο χρόνια και θεωρώ ότι είναι θετικότατες) αλλά παρέθεσα την εμπειρία μου από το service.
Δεν χαλιέμαι λοιπόν με το αυτοκίνητο. Με χαλάνε όμως κάποιες καταστάσεις που δεν τις βρίσκω καθόλου 'κομψές' και αυτές περιέγραψα.
Ίσως είμαι λίγο περίεργος, αλλά παραδέχομαι ότι χαλιέμαι ακόμη και όταν μπροστά μου και ενώ περιμένω στην αίθουσα αναμονής με άλλους πελάτες, βλέπω και ακούω τον προϊστάμενο να παρατηρεί έντονα εργαζόμενη γιατί άργησε λίγη ώρα να πάει στη δουλειά της.
Ίσως βέβαια οι απαιτήσεις μου για σοβαρότητα και επαγγελματισμό να είναι υπερβολικές... -
...σωστος ο lointaris (αυτο με την 600 το ειχε γραψει και σε παλαιοτερο post) , σωστος και ο φιλος Pitt...
Παρολα αυτα (νομιζω γραμματικα δεν ειναι σωστο αυτο που εγραψα) , αν ημουν στην θεση σου Pitt , θα ενημερωνα την Lion και απο'κει και περα ας επιληφθουν αυτοι...
-
Δυστυχώς η υποστήριξη των αυτοκινήτων, τουλαχιστον στην Ελλάδα και με βάση την προσωπική μου εμπειρία και μόνο, δεν έχει ακολουθήσει την εξέλιξη των αυτοκινήτων που πωλούνται σήμερα. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα σέρβις αλλά και για τις πωλήσεις. Ακόμα και στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε τώρα μπαίνεις σε έκθεση μέρα μεσημέρι και βλέπεις τον πωλητή να σου συμπεριφέρεται λες και τον έπιασες από το λαιμό στις 10 το βραδυ με το κλειδι της εξώπορτας στο χέρι. Και στα σέρβις βλέπεις τα ίδια. Μαθητευόμενους μάγους που εξασκούνται πάνω στην περιουσία σου. Κι αν αυτό είναι ίσως ακόμη και αναπόφευκτο, το γεγονός ότι επιβλέπονται από 'υπευθύνους' που μοιάζουν περισσότερο με κακότροπους και ξερόλες λογιστές παρά με μηχανικούς, είναι απαράδεκτο μεν, πραγματικότητα δε. Ίσως αυτή η κρίση που ζούμε σήμερα να αποτελέσει μια ευκαιρία ώστε οι καταναλωτες να απαλλαγούμε από τους διάφορους παπατζήδες που πουλάνε το 'δήθεν΄για εξυπηρέτηση πελάτη. Επί παραδείγματι, γιατί δεν μπορεί ο πελάτης να εισέλθει στο 'άσυλο' του συνεργείου. Πως μπορώ να είμαι σίγουρος για το τι πραγματικά αλλάχτηκε στο σέρβις αν δεν βλέπω τι γίνεται. 4 μπουζί σε ένα κουτάκι δεν είναι απαραίτητα τα δικά μου. Νομίζω πως το παράδειγμα του Pitt είναι ενδεικτικό του........επιπέδου των υπηρεσιών. Μιλάμε στον πληθυντικό στο κορόιδο που πληρώνει και ταυτόχρονα ξ@χ@ζουμε την υφισταμένη μας και μάλιστα μπροστά στον πελάτη. Έτσι για να ξέρουν όλοι ποιός είναι το αφεντικό. Μήπως Pitt θα είχες διαφορετική αντιμετώπιση αν έστω και προσωρινά γινόσουν αναγκαστικα χειρότερος από το αφεντικό απέναντι στον 'αρχιμάστορα' ???? Ζητώ συγνώμη εκ των προτέρων αν κούρασα όντας εκτός θέματος.
Υ.Γ.
Τυπάκος πάει κατευθείαν για τον Παράδεισο. 5 βήματα από την είσοδο τον σταματά ο Άγιος Πέτρος.
-Που πας τέκνο μου??
-Μέσα 'Αγιε.
-Ένα λεπτό τέκνο μου να δω το φάκελό σου,
Πιάνει ένα ντοσιέ ο Άγιος Πέτρος και μετά από μια σύντομη ανάγνωση στρέφεται προς τον τυπάκο
-Τέκνο μου δεν βλέπω να έχεις κάνει κανένα μεγάλο κακό αλλά ούτε και κανένα μεγάλο καλό. Αν έχεις κάνει κάτι πολύ καλό και δεν το έχω σημειώσει πες το μου τώρα και θα σε αφήσω να μπεις.
-'Αγιε μου μάλλον δεν θα έχεις σημειώσει την προσπάθειά μου να σώσω μια νεαρή κοπέλα από βέβαιο βιασμό απο 10 αλήτες στους οποίους είπα 'Αφήστε το κορίτσι ήσυχο αλλιώς θα σας γ@μ@σ@ όλους'.
-Πράγματι τέκνο μου, δεν έχω σημειώσει πουθενά αυτή την εξαιρετική πράξη. Εύγε τέκνο μου. Πότε συνέβη αυτό τέκνο μου?
-Πριν 5 λεπτά Άγιε Πέτρο μου. -
...ωραιο το ανεκδοτο του φιλου...
Παντως εγω , υστερα απο 205 , 206 , και 3008 τωρα...λογω των θορυβων που ακουω μεσα σε ενα αυτοκινητο για το οποιο εδωσα 27.500 περιπου και το οποιο δεν εχει κλεισει ουτε 2 χρονια, δεν νομιζω να δω αλλο λιονταρακι στο parking μου...
-
ποσοι απο αυτους που πηραν το εν λογω αυτοκινητο θα το επερναν αν δεν ηταν 1,6Τ 156hp;;;;;;;;
παντως ειναι πρακτικοτατο για οικογενειακο....... -
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Παντως εγω , υστερα απο 205 , 206 , και 3008 τωρα...λογω των θορυβων που ακουω μεσα σε ενα αυτοκινητο για το οποιο εδωσα 27.500 περιπου και το οποιο δεν εχει κλεισει ουτε 2 χρονια, δεν νομιζω να δω αλλο λιονταρακι στο parking μου...
Μακάρι η επόμενη επιλογή σου να σε δικαιώσει περισσότερο. Από προσωπική εμπειρία πάντως, τα PSA είναι από τους καλύτερους συνδυασμούς τιμής-ποιότητας-αξιοπιστίας.
Υ.Γ.
Ένας μπαμπάς αγοράζει ένα ρομπότ με ανιχνευτή ψεύδους, το οποίο χαστουκίζει όποιον λέει ψέματα. Αποφασίζει λοιπόν να το δοκιμάσει στο γεύμα:
«Γιέ μου, πού ήσουνα σήμερα;»
Ο γιος λέει: «στο σχολείο μπαμπά»
Το ρομπότ χαστουκίζει τον γιο!
«Εντάξει, είδα ένα DVD στους φίλους μου»
«Τι DVD;», τον ρωτάει ο μπαμπάς...
«Παιδική ιστορία»
Το ρομπότ χαστουκίζει πάλι τον γιο!
«Εντάξει, ήταν ένα πορνό» φωνάζει ο γιος.
«Τι; Όταν ήμουν εγώ στην ηλικία σου δεν ήξερα καν τι είναι πορνό», λέει ο μπαμπάς.
Το ρομπότ χαστουκίζει τον μπαμπά!
Η μαμά βάζει τα γέλια και διαπιστώνει χαριτωμένα:
«Χα χα χα! Αυτός είναι σίγουρα γιος σου»
Το ρομπότ χαστουκίζει τη μαμά... -
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Παντως εγω , υστερα απο 205 , 206 , και 3008 τωρα...λογω των θορυβων που ακουω μεσα σε ενα αυτοκινητο για το οποιο εδωσα 27.500 περιπου και το οποιο δεν εχει κλεισει ουτε 2 χρονια, δεν νομιζω να δω αλλο λιονταρακι στο parking μου...Εγώ έκανα σοβαρό λάθος Σαββάτο βράδυ.
Δέχτηκα να μπω σε Passat CC TSi 2 ετών για να με πάνε μέχρι στο 207GT.
Το PASSAT με 48000 περίπου χιλιόμετρα.
Το 207 σχεδόν απάτητο. 9600χιλιόμετρα.Σοκ... Μετά από κάτι τέτοιες απότομες εναλλαγές καταλαβαίνει κανείς τις διαφορές μεταξύ των αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ποσοι απο αυτους που πηραν το εν λογω αυτοκινητο θα το επερναν αν δεν ηταν 1,6Τ 156hp;;;;;;;;
παντως ειναι πρακτικοτατο για οικογενειακο.......Αυτό σηκώνει πολλή κουβέντα. Αυτός που ζητά πρακτικότητα πάντως δεν καίγεται και τόσο για τα άλογα.
Υ.Γ.
Γ.Α.Π. = Ο μόνος πολιτικός που το όνομά του δεν θα δοθεί σε δρόμο, αλλά σε αδιέξοδο! -
καλυτερα να συγκρινεις το πασατ με το αντιστοιχο μοντελο της πεζω για να βγαλεις συμπερασματα.....
για φαντασου καποιος απο το 508 να μπει στο πολο!!!
Peugeot 3008 '08