-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Pitt, ηλεκτρική ή ηλεκτροϋδραυλική υποβοήθηση έχετε;Ναι. Είναι ηλεκτροϋδραυλική αντλία με συνεχή μεταβλητή υποβοήθηση που μεταβάλλεται ανάλογα με την ταχύτητα του οχήματος, την ταχύτητα περιστροφής και την θερμοκρασία του υγρού. Είναι ενδεχόμενο η ρύθμισή της να είναι τέτοια που στο τέλος της διαδρομής με μηδενική ταχύτητα και σε δάπεδο με αυξημένη τριβή να παρουσιάζεται το φαινόμενο που λέει ο luk.
Είμαι από το κινητό και gprs εδώ που είμαι ενεκα διακοπών και βαριέμαι να ψάχνω στα κιτάπια μου.
Σου εύχομαι να περνάς καλά και ελπίζω να έχετε περισσότερη δροσιά από την Λέσβο που μας έχει βράσει στο ζουμί μας...
-
Καλό χειμώνα (αν και πρόωρα) σέ όλους.
-
έχω κάνει περίπου 6000 χλμ απροβλημάτιστα ,και προπάντων οικονομικά όσων άφορα το θέμα κατανάλωση.
μου είπανε στα 5000 χλμ κάλο είναι να το πάω για 1ο service δλδ αλλαγή λαδιών μόνο !!! ,αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως το 1ο γίνεται δωρεάν από το κουπόνι που υπάρχει στο βιβλίο της εγγύησης ! ποιο όμως είναι πραγματικά το 1ο σέρβις? και αν το κάνουν αυτό για να τσιμπήσουν το κουπόνι από τα 5000χλμ χωρίς ουσιαστικά να γράψουν εργατοώρες πάρα μόνο αλλαγή λαδιών .στην ουσία όταν θα πάμε στα 15000χλμ όπου θεωρητικά θα γίνει έλεγχος - εργασία θα χρεωθούμε τα ανάλογα -
Επιστροφή μετά από αρκετό καιρό, και τέλος διακοπών.
Το αυτοκινητάκι μου έχει πλέον 15000χλμ, μετά από 6 μόλις μήνες. Άγαλμα πρέπει να μου στήσουν οι βενζινάδες. Επίσης, να το ξέρετε, αν η ελλάδα καταφέρει κάποια στιγμή και βγει από την κρίση, ένα μέρος θα το οφείλει σε εμένα με τόσους έμεσους φόρους που πληρώνω μέσω βενζίνης! Τι να κάνουμε, άλλοι τρώνε τα λεφτά τους στις γυναίκες, στα ποτά και στα ξενύχτια, εγώ στο 3008 και στις βόλτες!
Λοιπόν, ένα σημαντικό κομμάτι των διακοπών περιελάμβανε Κύθηρα, όπου του άλλαξα τα φώτα του καϋμένου, καθώς δεν άφησα κατσικόδρομο για κατσικόδρομο του νησιού που να μην πάω. Φυσικά, όπου ο οδηγός για τις παραλίες έλεγε 'πρόσβαση μέσω (πολύ) δύσβατου χωματόδρομου', πήγαινα να ρίξω μια ματιά. Τι κοτρώνι και νεροφάγωμα έφαγε το δύσμοιρο δεν λέγεται, αλλά δεν έβγαλε κιχ! Δύο από τις διαδρομές ήταν σε δρόμους διαλυμμένους από βαθιά σε σημεία νεροφαγώματα, όπου κανα-δυο φορές βρέθηκε με τις δύο διαγώνιες ρόδες στον αέρα. Σε μια μάλιστα από τις περιπτώσεις αυτές, το νερωφάγωμα ήταν σε αρκετή κλίση (καμιά 10 μοίρες), οπότε στην επιστροφή (ανηφόρα) ήμουνα με έναν κινητήριο τροχό μόνο σε αρκετή ανηφόρα και σε σαθρό έδαφος (τριμμένες πέτρες και τα σχετικά). Ευτυχώς, με λίγο σπινάρισμα του τροχού (και ίδρωμα δικό μου στη σκέψη 'ωχ, έχει πλάκα να μείνω'!) το ξεπέρασε.
Οι φωτογραφίες δυστυχώς δεν αποδίδουν καλά το χάλι που είχαν οι συγκεκριμένοι δρόμοι σε πολλά σημεία (στα δύσκολα σημεία δεν σταματάς έτσι κι αλλιώς να βγάλεις φωτογραφία!) Πάντως, ούτε τρίξιμο δεν ακούστηκε στο εσωτερικό.
Το κακό είναι τώρα ότι αν βρεθώ σε χωματόδρομο που έχει κι άλλα αυτοκίνητα (όπως στην μετάβαση σε ξωκκλήσι τον 15αύγουστο), νομίζω ότι τα άλλα αυτοκίνητα πάνε εκνευριστικά αργά!
Από κατανάλωση, σε 700χμ (με μεγάλο ποσοστό αυτού κατσικόδρομους) το trip computer έδειξε 10l/km.
-
Και για να μη λέμε μόνο τα καλά, δύο άσχημα (έστω και μάλλον λεπτομέρειες), που τα ήξερα, αλλά απλώς στις διακοπές τα συνάντησα πολύ περισσότερο. Το ένα, η κεντρική οθόνη (ράδιο, ώρα, θερμοκρασία) θα έπρεπε να είναι πιο αντι-ανακλαστική, καθώς λόγω της πλάγιας γωνίας τη χτυπά πολύ ο ήλιος, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να διαβαστεί καν.
Επίσης, λόγω της σχετικά κάθετης κλίσης του πίσω μέρους υποθέτω, η σκόνη (και η βροχή επίσης) μαζεύονται στο πίσω παράθυρο χειροτερεύοντας την ορατότητα προς τα πισω (και καλά, στη βροχή βάζεις τον καθαριστήρα να δουλεύει συνέχεια, στη σκόνη όμως πρέπει να το ξεσκονίζεις συχνά).
Α, επίσης θα μου άρεσε το distant alert να λειτουργεί και σε χαμηλότερες ταχύτητες, έτσι ώστε όταν την νύχτα πλησιάζεις ένα π.χ. τρακτέρ ή μηχανάκι χωρίς φώτα (ειδικά όταν από απέναντι έρχονται άλλα αυτοκίνητα και δεν βλέπεις την τύφλα σου), να σε προειδοποιεί.
-
Εγώ βρίσκομαι στα 24000 χλμ που ηταν απροβληματιστα.Το σερβις στα 20000 μου φανηκε φθηνο (130 euros) σε σχεση με το golf που ειχα.
Στα 18000 χρειαστηκε μονο να συμπληρωσω ψυκτικο υγρο.
Παντως με τα park assist μπρος πισω, το cruise control, την αναδιπλωση και τους διαφορους αυτοματισμους καλομαθα και πλεον αν επαιρνα ποτε αλλο αμαξι θα τα θεωρουσα απαραιτητα.
Αlexander, λες να ησουν εσυ αυτός που πετυχα σε μια στροφη κλειστη απο Αγιοκαμπο προς Πολυδενδρι; Δεν ξερω αν δοκιμασες, παντως το Μαυροβουνι και τον Κισσαβο στα προτεινω ανεπιφυλακτα.Εχει δρομους διαφορων επιπεδων.
Τελος, σκετη κοροιδια κσι ντροπη που η αντιπροσωπεια της Λαρισας σου δινει μαιμου πατακια χωρις ασφαλεια στο δαπεδο σε αντιθεση με της Δραμας που παρεχει τα γνησια.
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Τελος, σκετη κοροιδια κσι ντροπη που η αντιπροσωπεια της Λαρισας σου δινει μαιμου πατακια χωρις ασφαλεια στο δαπεδο σε αντιθεση με της Δραμας που παρεχει τα γνησια...και να ηταν μονο η αντιπροσωπεια της Λαρισας...
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Εγώ βρίσκομαι στα 24000 χλμ που ηταν απροβληματιστα.Το σερβις στα 20000 μου φανηκε φθηνο (130 euros) σε σχεση με το golf που ειχα.Στα 18000 χρειαστηκε μονο να συμπληρωσω ψυκτικο υγρο.
Παντως με τα park assist μπρος πισω, το cruise control, την αναδιπλωση και τους διαφορους αυτοματισμους καλομαθα και πλεον αν επαιρνα ποτε αλλο αμαξι θα τα θεωρουσα απαραιτητα.
Αlexander, λες να ησουν εσυ αυτός που πετυχα σε μια στροφη κλειστη απο Αγιοκαμπο προς Πολυδενδρι; Δεν ξερω αν δοκιμασες, παντως το Μαυροβουνι και τον Κισσαβο στα προτεινω ανεπιφυλακτα.Εχει δρομους διαφορων επιπεδων.
Τελος, σκετη κοροιδια κσι ντροπη που η αντιπροσωπεια της Λαρισας σου δινει μαιμου πατακια χωρις ασφαλεια στο δαπεδο σε αντιθεση με της Δραμας που παρεχει τα γνησια.
Αν ήταν τέλη Ιουλίου, εγώ θα ήμουνα! Νομίζω είχα συναντήσει κι εγώ ένα 3008 στο δρόμο που λες. Αν ναι, είναι μικρός ο κόσμος τελικά!
Είχα σκοπό να πάω στο Κεραμίδι του Πηλίου από τον χωματόδρομο που φεύγει από Σκλήθρο (δεν έχω πάει ποτέ μου), αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα. Πήγα μόνο στο δάσος (=ζούγκλα) του Πολυδενδρίου.
Όσο για τα πατάκια, όπως λέει και ο steftsak, δεν είναι μόνο της Λάρισας, και τα δικά μου γράφουν PEUGEOT, αλλά είναι επιεικώς απαράδεκτα, το πλαστικό που έγραφε PEUGEOT ήδη χάλασε και το έχω ξηλώσει, ενώ τα πίσω πατάκια είναι τόσο μικρά που συνεχώς είναι κάτω από τα μπροστινά καθίσματα (και φυσικά δεν προστατεύουν).
-
Και μία ακόμη παρατήρηση, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 15000χλμ στο αυτοκινητάκι μου.
Καταπληκτικός ο 1600άρης turbo, αλλά έτσι και πέσει κάτω από τις 1500 στροφές, καληνύχτα! όπως αν είσαι π.χ. σε ανηφόρα, οπότε θα χρειαστείς απίστευτο πατινάρισμα, και πάλι αν, ή αν πας με 2η και κάτω από 1500 στροφές να επιταχύνεις (κάτι που έκανα κατά κόρο με το παλιό μου Corollάκι των 86 ατίθασων ίππων). Φυσικά το ξέρετε ήδη, και ισχύει υποθέτω λίγο-πολύ σε όλα τα turbo.
Το αποκορύφωμα, στο φέρυ από Νεάπολη για Κύθηρα, έχει ένα περίεργο επάνω κατάστρωμα με δικό του απότομο διάδρομο. Πάω κι εγώ άνετος κι ωραίος και στην κοσμάρα μου να ανέβω, μου διαφεύγει να του δώσω λίγες στροφούλες παραπάνω στην αρχή, αυτό ήταν (το κατάλαβα από τα πρώτα 1-2 μέτρα), το προσπάθησα, αλλά πού, μέχρι τη μέση έφτασα (και πάλι πολύ προχώρησε!). Ρόμπα ο δικός σου Μεγάλη ήττα Πίσω, και επειδή όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι, του έδωσα και λίγες στροφούλες επιπλέον, και μόνο που δεν απογειώθηκε ανεβαίνοντας τη 2η φορά!
Το ωραίο είναι ότι ο τύπος επί του παρκαρίσματος, μου είπε πριν την 1η μου προσπάθεια να βάλω και τα κοντά (τις κοντές σχέσεις δηλαδή). Τι κοντά ρε μεγάλε, πλάκα μας κάνεις; (δεν του το είπα βέβαια!)
-
Ο χρήστης chrismarine έγραψε:
έχω κάνει περίπου 6000 χλμ απροβλημάτιστα ,και προπάντων οικονομικά όσων άφορα το θέμα κατανάλωση.
μου είπανε στα 5000 χλμ κάλο είναι να το πάω για 1ο service δλδ αλλαγή λαδιών μόνο !!! ,αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πως το 1ο γίνεται δωρεάν από το κουπόνι που υπάρχει στο βιβλίο της εγγύησης ! ποιο όμως είναι πραγματικά το 1ο σέρβις? και αν το κάνουν αυτό για να τσιμπήσουν το κουπόνι από τα 5000χλμ χωρίς ουσιαστικά να γράψουν εργατοώρες πάρα μόνο αλλαγή λαδιών .στην ουσία όταν θα πάμε στα 15000χλμ όπου θεωρητικά θα γίνει έλεγχος - εργασία θα χρεωθούμε τα ανάλογααπο μενα κανε μια αλλαγη λαδιων μονο σου στα 7500χλμ και μετα με το κουπονακι στα 15000χλμ στην εταιρεια
ετσι και το κεφαλι σου θα εχεις υσηχο και το δωρεαν στο μελλον -
Ρώτα μόνο μήπως είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος/αλλαγή ελαιολαδου στα 5000 για να ισχύει η εγγύηση.
-
Φιλε alexandr, εγω το μισο Καλοκαιρι ημουν Σκληθρο. Ηθελα κι εγω να παω στο Κεραμιδι αλλα δεν βολεψε. Πηγα παντως μεχρι Γλυμμενη Μυλου και το παλαιο Μεταλλειο. Ο δρομος μεχρι εκει ειναι βατος, μετα χαλαει (νερωφαγωματα κλπ) αλλα δεν πιστευω να μασαει το 3008 γιατι πηγα σε παρομοιους πιο πανω απο ΕΛΑΦΟ προς Σκληθρο.
Παντως τα πατακια θα τα αλλαξω.Τα γνησια (μπρος πισω)τσοχινα κανουν γυρω στα 30 ενω για τα λαστιχενια να υπολογιζεις 20 ευρω παραπανω.
Σε κανα δυο βδομαδες θα ειμαι παλι εκει. Θα προσπαθησω να κλεψω ωρα (οικογενειακες υποχρεωσεις)να παω στο Κεραμιδι και θα σου πω εντυπωσεις.
-
Θα περιμένω εντυπώσεις σου! Για του χρόνου τώρα βέβαια, υγεία πρώτα απ'όλα.
Για το ότι δεν μασάει το 3008 είμαι σίγουρος, αν έβλεπες πού το πήγα σε Κύθηρα αλλά και Λακωνία θα πάθενες πλάκα. Νεροφάγωμα και κοτρώνι με τον τόνο. Τώρα οι απλοί χωματόδρομοι μου φαίνονται άσφαλτος Και φυσικά περιμένω από την PEUGEOT να μου κόψει μισθό δοκιμαστή , μια που είναι και οι εποχές δύσκολες, πού θα βρίσκω λεφτά να το ταϊζω με βενζίνη (αν και είναι λιτοδίαιτο το καϋμμένο).Καλά, όσο για τα πατάκια, είμαι σίγουρος ότι θα τα αλλάξω σύντομα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ρώτα μόνο μήπως είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος/αλλαγή ελαιολαδου στα 5000 για να ισχύει η εγγύηση.Κανονικά δεν είναι υποχρεωτική, το βιβλίο (όπως και ο δείκτης service στην οθόνη) λέει πρώτο service σε 20.000χλμ ή 1 χρόνο, ενώ η αντιπροσωπεία μου (όπως και άλλες όπως κατάλαβα) λένε 10000χλμ ή 1 χρόνο (τώρα, πώς αυτά τα 2 σχετίζονται, ακόμη δεν έχω καταλάβει, οι αντιπροσωπείες μιλούν για τα μισά χλμ αλλά τον ίδιο χρόνο ).
Φίλε chrismarine θα έπρεπε να έχω κι εγώ τέτοιο κουπόνι, θέλω να πω, σου το έδωσε η συκγεκριμένη αντιπροσωπεία, ή ξέρεις αν είναι τακτική της πεζό; Είναι στο βιβλιαράκι και δεν το είδα/μου το είπαν;
-
παίδες εγώ ένα έχω να πω προσέξτε που παρκάρετε το αυτ/το γιατί εγώ το άφησα στην σκιά των δένδρων και θα μου στοιχίσει 130 Ε βάψιμο ουρανού.Γέμισε ρετσίνι δεν το κατάλαβα έγινε πέτρα και όταν πλύθηκε έφυγε και το χρώμα μαζί . συν 70 Ε από μια δικιά μου μ.....α (αυτό το park assist καταπληκτικό αλλά αν το συνηθίσεις δεν το ακούς) . Η ζημιά θα επιδιορθωθεί σε εξουσιοδοτημένο.
φοβερή είδηση λέτε να πάμε για ανταλλαγή?
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=11766 -
Η απάντηση των Ευρωπαίων στους Ιάπωνες...
http://green.autoblog.com/2010/08/23/pe ... -diesel-t/
Υβριδικό + diesel και όποιος αντέξει....
Το ερώτημα τώρα είναι τι θα κάνει η Κυβέρνηση καθώς από τη μία το όχημα είναι ένα diesel αλλά από την άλλη είναι και υβριδικό.....
Η Peugeot επιλέγει τη λύση της πλήρους αποσύμπλεξης του ηλεκτροκινητήρα από τον ΚΕΚ παρόλο το γεγονός ότι για λόγους φόρτισης τοποθετείται στον εμπρός κινητήριο άξονα ένας ηλεκτροκινητήρας των 8 kW ισχύος.
Για να δούμε ....
-
Τρελο χαιλικι το υβριδικο απ'οτι ειδα...
Αντε, οπως εγραψε και ο billis100 , Καλο Χειμωνα να εχουμε σιγα σιγα...
-
Πόσο θα στοιχίζει όμως το υβριδικό, θα είναι νομίζω αρκετά 'τσιμπημένο'.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Ρώτα μόνο μήπως είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος/αλλαγή ελαιολαδου στα 5000 για να ισχύει η εγγύηση.
Κανονικά δεν είναι υποχρεωτική, το βιβλίο (όπως και ο δείκτης service στην οθόνη) λέει πρώτο service σε 20.000χλμ ή 1 χρόνο, ενώ η αντιπροσωπεία μου (όπως και άλλες όπως κατάλαβα) λένε 10000χλμ ή 1 χρόνο (τώρα, πώς αυτά τα 2 σχετίζονται, ακόμη δεν έχω καταλάβει, οι αντιπροσωπείες μιλούν για τα μισά χλμ αλλά τον ίδιο χρόνο ).
Φίλε chrismarine θα έπρεπε να έχω κι εγώ τέτοιο κουπόνι, θέλω να πω, σου το έδωσε η συκγεκριμένη αντιπροσωπεία, ή ξέρεις αν είναι τακτική της πεζό; Είναι στο βιβλιαράκι και δεν το είδα/μου το είπαν;
ειναι στο βιβλιο συντηρησης ....μαλλον δεν το προσεξες
-
http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... /97002.asp
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=11766
και φωτα με LED
Peugeot 3008 '08