-
Έχω 11 μήνες το 3008 και είναι καταπληκτικό σε όλα του. Μια βλάβη στον εγκέφαλο για τους αερόσακους που έχει παρουσιάσει , όπως και ένα σφύριγμα στο ρελαντί έχουν διορθωθεί από την αντιπροσωπία (λόγω εγγύησης) τα θεωρώ λεπτομέρειες, το αυτοκίνητο είναι πραγματικό διαμάντι (ιδιαίτερα όσον αφορά στην ελαστικότητα του κινητήρα σε συνδυασμό με την ροπή).
Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει παρατηρήσει στο αμάξι του το ακόλουθο:
Όταν είναι μέσα η 5η ταχύτητα και κάποιος πατά ή αφήνει το γκάζι ο μοχλός ταχυτήτων κινείται 3 με 4 χιλιοστά μπρος –πίσω ανάλογα με την ένταση του πατήματος του γκαζιού. Στο αμάξι δεν ακούγεται κάτι και άλλη επίπτωση δεν έχει.
Το ρωτάω γιατί προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό πιθανώς να είναι η απαρχή κάποιου μελλοντικού προβλήματος στις ταχύτητες ή αν είναι ένα μικρό «κουσούρι» της συγκεκριμένης παρτίδας της Peugeot
-
Μην σε ανησυχεί, το κάνουν όλα ανεξαιρέτως τα πεζό, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο.
Αν θες να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να μην το σκέφτεσαι, πες σε μια από τις επόμενες επισκέψεις σου να τσεκάρουν τις βάσεις της μηχανής και την κόντρα του σασμαν.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μην σε ανησυχεί, το κάνουν όλα ανεξαιρέτως τα πεζό, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο.Και όχι μόνο τα Peugeot θα έλεγα...
Το έκαναν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα αυτής της 'αρχιτεκτονικής' που έχω οδηγήσει....Μια βλάβη στον εγκέφαλο για τους αερόσακους που έχει παρουσιάσει , όπως και ένα σφύριγμα στο ρελαντί έχουν διορθωθεί από την αντιπροσωπία
Καλωσήρθες στην παρέα μας.
Σου άλλαξαν τον εγκέφαλο των αερόσακων; Το σφύριγμα από που προερχόταν και πως αντιμετωπίσθηκε;
-
Ναι μου άλλαξαν τον εγκέφαλο των αερόσακων, εξάρτημα το οποίο θα στοίχιζε αν θυμάμαι καλά , (αν ήμουν εκτός εγγύησης) περίπου 150 ευρώ.
Το σφύριγμα ήταν τελικά από την αντλία νερού, την οποία και άλλαξαν.
-
Από περιέργεια….. τι βενζίνη βάζετε για το 3008 (150 PS). Από την αντιπροσωπεία μου έχουν πει 100 οκτανίων και έκτοτε την βάζω. Βέβαια βλέποντας τις τιμές αρχίζεις και το ξανασκέπτεσαι . Πάντως στις οδηγίες του αυτοκινήτου γράφει συμβατό με 95/98 οκτάνια.
-
Μια καθαρή 95αρα αρκεί, δεν υπάρχει λόγος για 100αρα.
-
Καθαρή βενζίνη? Βλάσφημε!!
-
Υπάρχει εκεί έξω, είναι κάτι σαν το μυθικό πλάσμα της 'μαύρης ασφάλτου'.
Eδώ ιθαγενής παπούα φορώντας παραδοσιακή φορεσιά προσπαθεί να το τιθασεύσει χρησιμοποιώντας εργαλεία επικών προδιαγραφών (κάτι σαν το εξκάλιμπερ ή τα σπέσιαλ σπαθιά που αναφέρει ο Όμηρος εν μέσω άκρατου λυρισμού)
Στο πίσω μέρος του πλάνου δε, διακρίνεται ένα άλλο, άγνωστο σε πολλούς, τέρας, το 'Όχημα για Συντήρηση Δρόμου' το οποίο σπάνια συναντάται στη χώρα μας. Φέρει και ειδικά ιερογλυφικά στο πίσω μέρους του από ανθρώπους που το έχουν τιθασεύσει. -
Ο χρήστης lnloukas έγραψε:
Ναι μου άλλαξαν τον εγκέφαλο των αερόσακων, εξάρτημα το οποίο θα στοίχιζε αν θυμάμαι καλά , (αν ήμουν εκτός εγγύησης) περίπου 150 ευρώ. Το σφύριγμα ήταν τελικά από την αντλία νερού, την οποία και άλλαξαν.Ακριβώς αυτό που φοβόμουν!!
Φοβάμαι ότι είμαστε μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού όσοι δεν είχαμε ΑΚΟΜΑ πρόβλημα με την αντλία νερού...Από περιέργεια….. τι βενζίνη βάζετε για το 3008 (150 PS). Από την αντιπροσωπεία μου έχουν πει 100 οκτανίων και έκτοτε την βάζω. Βέβαια βλέποντας τις τιμές αρχίζεις και το ξανασκέπτεσαι . Πάντως στις οδηγίες του αυτοκινήτου γράφει συμβατό με 95/98 οκτάνια.
Εγώ χρησιμοποιώ βενζίνη 95 οκτανίων ή αλλέως πως 'απλή αμόλυβδη'.
Οδηγός Χρήσης Peugeot 3008 (σελ 6): 'Ο τύπος του καυσίμου που πρέπει να χρησιμοποιείται αναγράφεται στην εσωτερική πλευρά της θυρίδας του δοχείου καυσίμου'
Καθαρή βενζίνη? Βλάσφημε!!
Έ, μάλον τον παρεξήγησες τον μοντεράτορα! Όταν λέει καθαρή, δεν εννοεί αυτήν που χρησιμοποιούμε για να βγάλουμε τους λεκέδες από τα ρούχα...
-
Sorry... Διπλό post.
και ένα μήνυμα:
'SQL ERROR [ mysql4 ]
Can't open file: 'phpbb_search_wordmatch.MYI'. (errno: 145) [1016]
Ένα λάθος στην βάση δεδομένων εμφανίστηκε κατά την δημιουργία αυτής της σελίδας. Παρακαλώ ενημερώστε τους Διαχειριστές της Δ. Συζήτησης εάν το πρόβλημα επαναληφθεί.'
-
-
Και μια φωτο στο πνεύμα των ημερών (αφού δεν μείναμε από βενζίνη αυτές τις μέρες, καλά πήγε!):
Ως προς κατανάλωση, 400χμ Λάρισα-Αθήνα και κάτι επαρχιακοί δρόμοι προς τα παράλια του νομού Λάρισας, φορτωμένο, με air-condition συνεχώς, και με 130 στο cruise control σε όλη σχεδόν την εθνική, 7,5λ/100χμ στο trip computer, άρα 8 και κάτι πραγματικό.
Εντωμεταξύ, μόλις πρόσφατα ανακάλυψα ότι ο ηλεκτροχρωματικός καθρέπτης πρέπει να πατήσεις ένα κουμπάκι για να δουλέψει. Το βρήκα ψάχνωντας και αναρωτούμενος 'καλά, αυτό το λένε αυτόματο σκοτείνιασμα, πού το είδαν κι εγώ δεν το βλέπω;' Το @&$^#$% το manual ούτε που το αναφέρει.
Το αυτοκίνητο βέβαια θαυμάσιο για ταξίδια, φοβερά ξεκούραστο, άνετο και ευρύχωρο. Η σύζυγος την έχει καταβρεί και όλο 'ξάπλα' με τα πόδια στο ταμπλώ είναι. Μου το λερώνει βέβαια λιγάκι, αλλά χαλάλι της!
Βρήκα και το μεγάλο μειονέκτημα του 3008: δεν έχει 7 θέσεις Γίνεται πόλεμος με τα ανήψια και τις κόρες ποιος θα μπει στο αμάξι! Και τρώμε αρκετή ώρα μέχρι να επέλθει ειρήνη και να κανονιστεί ποιος θα μπει στο δικό μου, γιατί όλοι δεν χωράμε!
Για τη ηλιοροφή που ρώτησε κάποιος τις προηγούμενες μέρες, μου στοίχησε 500 ευρώ (πανοραμική και όχι ανοιγόμενη είναι αυτή που βάζουν στο 3008).
-
Ελπιζω να μη με παρεξηγήσεις για αυτό που θα πω, αλλά καλύτερα να την κόψεις αυτήν τη συνήθεια της γυναίκας σου... Σε περίπτωση ατυχήματος ακόμα και με 30-40 που μπορεί να ανοιξει ο αερόσακος
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ελπιζω να μη με παρεξηγήσεις για αυτό που θα πω, αλλά καλύτερα να την κόψεις αυτήν τη συνήθεια της γυναίκας σου... Σε περίπτωση ατυχήματος ακόμα και με 30-40 που μπορεί να ανοιξει ο αερόσακοςΣωστά, δεν το είχα σκεφτεί, βλέπεις τα άσχημα συμβαίνουν μόνο στους άλλους! Και φυσικά να σε ευχαριστήσω πρέπει για την παρατήρηση, και όχι να σε παρεξηγήσω (ακόμη αυτό έλειπε!). Άρα πρέπει να της κόψω την ευχαρίστηση!
-
Αμάν ρε μεγάλε με τσάκισες.
Είπαμε μη βάζετε φωτό σε κόκκινο. Αφού το αμάξι είναι κακάσχημο κι έχω αποφασίσει ότι δε μ΄ αρέσει!
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Αμάν ρε μεγάλε με τσάκισες.Είπαμε μη βάζετε φωτό σε κόκκινο. Αφού το αμάξι είναι κακάσχημο κι έχω αποφασίσει ότι δε μ΄ αρέσει!
Μα κι εγώ γιαυτό το βάζω, για να το βλέπω μήπως και καταφέρω και το συνηθίσω!
-
Αν αποφασισετε ξαφνικα να διανυκτερευσετε σε camping και δεν εχετε σκηνη...κανενα προβλημα...ριχνετε τα καθισματα, ανοιγετε την πισω πορτα και κοιμονται ανετα 2 ενηλικες...
Οκ, επειδη ειμαι χρονια camper, σκηνη εχω , απλα ηθελα να δοκιμασω πως ειναι να κοιμασαι μεσα σε ενα 3008...και μαλιστα 2 ατομα...και ειναι μια χαρα...αν εχεις και πανοραμικη, βλεπεις και τα αστερια οπως κοιμασαι και εχεις και περισοτερο φως...
Βεβαια, θα πρεπει να εχετε προμηθευτει 2 υποστρωματα γιατι σε καποια σημεια θα εχετε θεμα...
Οπως επισης θα πρεπει να εχετε μια σιτα/κουνουπιερα για να εισαστε πιο ασφαλεις απο ανεπιθυμητους επισκεπτες...αυτο το τελευταιο...23¨00 το βραδυ στην Καλαματα, ειναι λιγο δυσκολο να το βρεις...
Μια ερωτηση... Η πισω (πανω) πορτα, για να κλεισει πρεπει να την σπρωξω με παρα πολυ δυναμη...ειναι κατι που συμβαινει απο τοτε που πηρα το αυτοκινητο...
Συμβαινει και σε αλλους? Το εχει παρατηρησει κανεις?
-
Η αλήθεια είναι πως δεν κλείνει με απαλό σπρώξιμο, αλλά αν θέλει υπερβολική δύναμη τότε να πας να σου ρυθμίσουν την κλειδαριά... Δεν χρειάζεται να σου μείνει στο χέρι κιόλας.
-
Thanks drdino,
Θα παω αμεσα να το δουνε...
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
Thanks drdino,Θα παω αμεσα να το δουνε...
Στην Καλαμάτα η αντιπροσωπεία της PSA είναι εξαιρετική, αν είσαι ακόμα κει.
Peugeot 3008 '08