-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πάρε έναν, εγώ έχω στο δικό μου και βοηθάει πάρα πολύ. Αυτή η βλακεία που έχουν στο σετ είναι πιο δύσχρηστη από όσο πρέπει...Σε εμένα μετά από μόλις 1 αλλαγή ελαστικού χάλασαν τα πάσα στην εργοστασιακή και έτσι έριξα έναν σταυρό που είχα στο πορτ μπαγκάζ και ησύχασα...
-
Off-roading συνέχεια.
Εκδρομούλα στον Παρνασσό, όπου είχα τη δυνατότητα να το οδηγήσω σε χιόνι-πάγο. Σε κάποια κομμάτια του δρόμου κοντά στο χιονοδρομικό το χιόνι ήταν πατημένο και παγωμένο (όπως στη φωτογραφία που ακολουθεί) και σε κάποια σε φάση λιωσίματος, αλλά δεν είχα πρόβλημα ούτε πρόσφυσης ούτε ευστάθειας ακόμη και στην ανηφόρα και στις στροφές (είτε στο snow mode είτε στο απλό ESP). Σε καναδυό περιπτώσεις που πήγε να γλυστρήσει, το ESP δεν το άφησε. Στη φωτό το αυτοκινητάκι σταματημένο στην ανηφόρα στον πάγο (οι μπότες μου γλιστρούσαν εκεί), αλλά κανένα πρόβλημα να ξαναξεκινήσω.
Η ωραία φάση όμως ήταν στον δρόμο που πηγαίνει προς το καταφύγιο (για όσους ξέρουν από εκεί). Για κάποιον άγνωστο λόγο, δεν είχαν εκχιονήσει τα πρώτα περίπου 100 μέτρα από τον κεντρικό δρόμο (τα οποία είναι ανηφορικά), όπου είχε 10-15 πόντους χιόνι. Εκεί είχε μόνο τις ροδιές από το εκχιονιστικό, στις οποίες το χιόνι είχε 'πατικωθεί' σε μια γλιστερή μάζα. Μη χάσω κι εγώ, δεν δοκιμάζω, λέω. Στις πρώτες 2-3 προσπάθειες κατάφερα να μπω καμιά 20-25 μέτρα μέσα, χωρίς να το ζορίσω και πολύ. Μετά φαινόταν να κολλάει. Έκανα όπισθεν, η οποία, παρά τα σλάλομ που μου έκανε ήταν πιο εύκολη λόγω της κατηφόρας. 'Για να φτάνω τόσο μέσα', λέω, 'δεν μπορεί, θα μπορώ να το περάσω όλο'. Πήρα μεγαλύτερη φόρα, και στο σημείο που άρχισε να φαίνεται ότι κολλάει και να σταματάει, άγριο (που λέει ο λόγος) γκάζι, και, ω του θαύματος, άρχισε να προχωρά αργά στην ανηφόρα 'σκάβοντας' το χιόνι σε κάποια σημεία, φτάνοντας τελικά στο καθαρό (με snow mode στο grip control, το οποίο δούλευε σαν τρελό βέβαια).
Ζορίστηκε, αλλά τα κατάφερε! Από κει και πέρα ο δρόμος ήταν καθαρός, αλλά φυσικά ήμουνα μόνος μου (ήταν και καθημερινή βέβαια).Τα ίχνη που άφησε το ερπυστριοφόρο μου , όπου σε πολλά σημεία φάνηκε το χώμα από κάτω:
Κατά την κάθοδο, όπου στο χιονισμένο κομμάτι δεν υπήρχε πρόβλημα λόγω της κατηφόρας και της πατημασιάς που είχα αφήσει ανεβαίνοντας:
Σε μια από τις αποτυχημένες μου προσπάθειες έβαλα το απλό ESP. Από ότι κατάλαβα, η διαφορά με το snow mode είναι ότι το απλό όταν οι τροχοί χάνουν σχεδόν τελείως την πρόσφυση σταματά να τους δίνει ροπή και σταματούν επί τόπου να γυρίζουν, ενώ στο snow mode οι τροχοί συνεχίζουν να γυρίζουν για να απελευρωθούν προφανώς οι ραβδώσεις τους από το χιόνι και για να το 'σκάψουν' για να βρουν καλύτερη πρόσφυση (όπως και έγινε).
Τέλος πάντων, για μια ακόμη φορά το καταευχαριστήθηκα!
-
Μι πι ρο αλφα βητα ο ... ΜΠΡΑΒΟ
...που λεγαμε και στην κατασκηνωση!!! -
Πέρασαν 5 μέρες ησυχίας.Τι έγινε ξαφνικά?
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Πέρασαν 5 μέρες ησυχίας.Τι έγινε ξαφνικά?Εγώ πάντως έχω ευχαριστηθεί βόλτες, αν και πρέπει να περιοριστούν και αυτές, γιατί, παρόλο που δεν καίει και πολύ, τόσο που πήγε η βενζίνη Έτσι όπως πάμε, σε λίγο καιρό θα αγοράζουμε αυτοκίνητο για να το αφήνουμε στο πάρκινγκ και να το θαυμάζουμε
Μου καίει (το 150άρι έχω) περίπου όσο και το παλιό μου Corolla (1330 κυβικά και 86 άλογα ήταν). Έχω υπολογίσει με τη μέθοδο του φουλαρίσματος πρίν και μετά ότι σε μικτές διαδρομές (πόλη, αυτοκινητόδρομος, επαρχιακός, και βουνό) μου καίει προς το παρόν (είμαι στα 3000 και κάτι χιλίομετρα), 8-9 lt/100km. Δυστυχώς δεν έχω μπορέσει ακόμη να υπολογίσω καθαρά μέσα στην πόλη ή στον αυτοκινητόδρομο πόσο καίει.
Το trip control μου έβγαζε κοντά στο 1 lt/100km λιγότερο γιαυτές τις διαδρομές που λέω.
Γιώργος
-
Έχω μια ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος θα ήμουν ευγνώμων... Από την αντιπροσωπεία μου έχουν βάλει έναν συναγερμό (δεν έχω ιδέα αν είναι εργοστασιακός ή μη), ο οποίος έχει τον πιο ενοχλητικό ήχο για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση που έχω ακούσει. Υπάρχει τρόπος να καταργηθεί ο ήχος (να ανάβουν μόνο τα φώτα πχ) ή να αλλάξει;
Επίσης, δοκίμασα σήμερα (για πρώτη φορά) να κλειδώσω το αμάξι με το κλειδί και όχι με τον τηλεχειρισμό, αλλά διαπίστωσα ότι δεν κλειδώνει!! Το κλειδί γυρνάει κανονικά, αλλά η πόρτα παραμένει ανοιχτή. Έχει κανείς καμιά ιδέα πριν πάω στην αντιπροσωπεία;
-
Ο χρήστης billis100 έγραψε:
Πέρασαν 5 μέρες ησυχίας.Τι έγινε ξαφνικά?Υπαρχει ησυχια γιατι ολοι περιμενουμε τα σχολια σας απο την 'δοκιμη μακρας διαρκειας' που θα κανετε με το 3008...
Κατι ειχατε πει για ενα μεγαλο ταξιδι σε προηγουμενο post...
Αναμενουμε...
-
...ξεχασα επισης να πω οτι αναμενουμε και τις φωτογραφιες απο την Γαλλιδουλα του gmaniac...
Μας ειχε υποσχεθει οτι θα τις ανεβασει...
-
...επισης, θα ηθελα να ρωτησω κατι...
Επειδη η εκδοση με το grip control, φοραει λαστιχα Μ+S , ξερει κανεις κατα ποσο αυτα τα λαστιχα εχουν 'σχετικα' καλα κρατηματα σε βρεγμενο οδοστρωμα? Το εχει δοκιμασει κανεις ?
Επισης, επειδη τωρα ερχεται καλοκαιρακι, μηπως θα ηταν φρονιμο, να αλλαχτουν αυτα τα λαστιχα με αλλα που δεν θα ειναι M+S , ουτως ωστε να προφυλαχτουν και να ξαναφορεθουν τον χειμωνα παλι...?
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
...επισης, θα ηθελα να ρωτησω κατι...Επειδη η εκδοση με το grip control, φοραει λαστιχα Μ+S , ξερει κανεις κατα ποσο αυτα τα λαστιχα εχουν 'σχετικα' καλα κρατηματα σε βρεγμενο οδοστρωμα? Το εχει δοκιμασει κανεις ?
Επισης, επειδη τωρα ερχεται καλοκαιρακι, μηπως θα ηταν φρονιμο, να αλλαχτουν αυτα τα λαστιχα με αλλα που δεν θα ειναι M+S , ουτως ωστε να προφυλαχτουν και να ξαναφορεθουν τον χειμωνα παλι...?
Τα λάστιχα αυτά ΔΕΝ ειναι χειμερινά.
-
Εγώ έχω κάνει γύρω στα 8000 χλμ. με pp 150 ps.Κάνω συχνα ταξίδια της τάξεως των 800 χλμ. πήγαινε έλα. Ουδέν πρόβλημα έως τώρα.Πίσω έχω δύο καρεκλάκια και στη μέση τη σύζύγο που κάθεται άνετα και με ελευθερία κινήσεων. Προτιμήστε χωρίς isofix γιατί μπορούν να μετακινηθούν προς την άκρη. Βοηθάνε και τα καθίσματα που στις άκρες είναι επίπεδα, όπως και το επίπεδο δάπεδο.
Πολύ χρήσιμο το cruise control. Το distance alert μου φάνηκε χρήσιμο σε πολύ βροχή και ομίχλη. θα προτιμούσα να συνεργαζόταν με το cruise control. Πολύ καλή άνεση και ηχομόνωση, αλλά σε πλευρικούς ανέμους κουνάει. Το radiocd έτσι κι έτσι,χρήσιμο όμως είναι το usb box που έβαλα. Στις στροφές σε επαρχιακό δρόμο το έτρεξα και σε βροχή και είναι πολύ καλό χωρίς όμως να σε εμπνέι για πολύ γρήγορη οδήγηση.
Για το grip control ήμουν σε δίλημμα και τελικά δεν το πήρα.Αιτία κάποιες δοκιμές που έδειχναν ότο τα m+s εύθύνονται για 5-6 μέτρα περισσότερα σε φρεναρισμα από 120 μετρα, μικρότερα περιθώρια προσφυσης και αυξημένα επίπεδα θορύβου. Τα πάντα είναι θέμα αναγκών. Αν θες καλύτερο κράτημα προτιμας 225/50/17 παρά 215/60/16. Το μεγαλύτερο πέλμα, οι μεγαλύτερες ζάντες και το μικροτερο προφίλ παρέχουν μεγαλύτερα περιθώρια πρόσφυσης, καλύτερο φρενάρισμα, ενώ τα λάστιχα δεν εχουν την ταση να σακουλιάζουν στις στροφές. Αν θες περίσσοτερη ανεση και μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός προτιμάς 16αρες με μεγαλύτερο προφιλ. Άν όμως αγόραζα τωρα μπορεί να έπαιρνα με grip control γιατι οι διαφορες σε στεγνο και βρεγμενο πιστευω είναι πολυ μικρες. Τα παρακάτω στοιχεία ειναι απο το http://www.tyrereviews.co.uk/
Michelin Primacy HP
Show all: Michelin tyres, High performance tyres, Buy the Primacy HP
Data: 14 reviews averaging 81% over 408,360 miles drivenDry Grip
92%Wet Grip
82%Road Feedback
82%Progressiveness
80%Wear
73%Comfort
86%Buy again
72%Michelin Latitude tour HP
Show all: Michelin tyres, Four Wheel Drive tyres, Buy the Latitude tour HP
Data: 1 reviews averaging 76% over 9,375 miles drivenDry Grip
80%Wet Grip
70%Road Feedback
80%Progressiveness
80%Wear
60%Comfort
80%Buy again
80%
Όσον αφορα την κατανάλωση με 130 σταθερή δίχνει το trip comp 7,5 με 135 7,8 με 140 8,2 με 145 8,6.Την ποιότητα την θεωρώ πολυ καλή αν και η πίσω πορτα ακούγεται σαν ντεφι στο κλείσιμο και μερικα κομμάτια εξωτερικα ιδίως στα πλαινα του παμπρίζ δεν έχουν καλη συναρμογη.
-
Από την αντιπροσωπεία μου τοποθέτησαν τον συναγερμό της μάρκας του ΙΧ. Κατά την ενεργοποίηση /απενεργοποίηση με το κοντρολ/κλειδί αναβοσβύνουν τα flash σαν επιβεβαίωση. Μήπως γνωρίζει κάποιος αν είναι δυνατόν να έχω και ηχητική ένδειξη της όπλισης του ? Επίσης, κατά το κλείδωματου αυτοκινήτου με το control. είναι δυνατό το αυτόματο κλείσιμο των παραθύρων?
-
Ο χρήστης gmaniac έγραψε:
Από την αντιπροσωπεία μου τοποθέτησαν τον συναγερμό της μάρκας του ΙΧ. Κατά την ενεργοποίηση /απενεργοποίηση με το κοντρολ/κλειδί αναβοσβύνουν τα flash σαν επιβεβαίωση. Μήπως γνωρίζει κάποιος αν είναι δυνατόν να έχω και ηχητική ένδειξη της όπλισης του ?Έχετε το αντίθετο πρόβλημα με τον Crius!
Και ο δικός μου της Peugeot δεν κάνει ήχο. Από το αυτοκίνητο δεν μπορείς να ρυθμίσεις κάτι τέτοιο βέβαια, αν θα έχει ήχο ή όχι, μάλλον πρέπει να ρωτήσετε στις αντιπροσωπείες που τους έβαλαν αν ρυθμίζεται κάπως πάνω στον συναγερμό (εκτός αν κάποιος από εδώ μέσα το έχει ήδη ρωτήσει).
Επίσης, κατά το κλείδωματου αυτοκινήτου με το control. είναι δυνατό το αυτόματο κλείσιμο των παραθύρων?
Το κρατάς για 2 δευτερόλεπτα πατημένο.
-
Ο χρήστης steftsak έγραψε:
...επισης, θα ηθελα να ρωτησω κατι...Επειδη η εκδοση με το grip control, φοραει λαστιχα Μ+S , ξερει κανεις κατα ποσο αυτα τα λαστιχα εχουν 'σχετικα' καλα κρατηματα σε βρεγμενο οδοστρωμα? Το εχει δοκιμασει κανεις ?
Όπως είπε και ο mirage, τα λάστιχα δεν είναι χειμερινά, αλλά προορίζονται κυρίως για ασφάλτινες διαδρομές (90%), και 10% για μη ασφάλτινες, οπότε δεν χρειάζονται αλλαγή.
Έχω οδηγήσει 2 φορές σε στροφές με βροχή (τη μία ανάβαση στην Πάρνηθα, όπου βέβαια ψηλά χιόνιζε), δεν κατάλαβα κάτι που να μη μου άρεσε στο κράτημα. Δεν οδηγούσα και σαν τρελός βέβαια. Επίσης, πρόσφατα πέρασα από δρόμο πλημμυρισμένο σε κάποια σημεία με πολύ νερό (Σχινιάς), χωρίς να κόψω πολλή ταχύτητα, δεν κατάλαβα καθόλου κάποια υδρολίσθηση.
Βέβαια, κάποιες δοκιμές δίνουν λίγο μεγαλύτερες αποστάσεις ακινητοποίησης σε σχέση με 100% ασφάλτινα. Μία που είδα πρόσφατα είναι αυτή (ελπίζω να επιτρέπεται να δίνω link 'αντίπαλου' site):
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=2324
όπου λέει ότι τα λάστιχα αυτά χρειάζονται μεγαλύτερη απόσταση ακινητοποίησης (δεν έμειναν ικανοποιημένοι), αλλά είναι πολύ ανθεκτικά σε off-road συνθήκες (τα βρήκαν τα πιο ανθεκτικά του συγκριτικού) και πιο οικονομικά σε κατανάλωση (αλλά ακριβά στη αγορά τους).Πάντως, με τα λάστιχα αυτά (και με το grip control κατά 2ο λόγο), το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο ζόρικο από ότι δείχνει σε μη ασφάλτινες καταστάσεις. Πέρα από κάποια παλιότερα post που έκανα εδώ για χιονο-λασπο-αμμοκαταστάσεις, το έχω οδηγήσει αρκετές ακόμη φορές σε χιόνι, λάσπη και κατσικόδρομους.
Το έχω δοκιμάσει σε πάρκινγκ κοντά στο χιονοδρομικό του Παρνασσού με χιόνι που σε σημεία έφτανε στον προφυλακτήρα. Έχω μπει σε αρκετά ανηφορικό δρομάκι με απάτητο παγωμένο (θερμ. -3) χιόνι 10-15 εκατοστών (πάνω από παλάμη), όπου πήγε χωρίς να βογγύξει μέχρι το σημείο όπου το δρομάκι έστριβε απότομα και η κλίση γινόταν 40 μοίρες ή κάτι τέτοιο (πόσο % είναι αυτό;), όπου βέβαια εκεί δεν πήγαινε άλλο. Στο δρομάκι αυτό, όταν πήγα μετά με τα πόδια, 'σαβουριάστηκα' (τα off-road μποτάκια μου γλίστρυσαν και βρέθηκα τάβλα!), τόσο παγωμένο ήταν.
Προχθές πάλι, πέρασα με μικρή ταχύτητα από ένα σημείο με πολλές λάσπες και νερό, όπου στη μέση βάθαινε απότομα χωρίς να φαίνεται. Όπως έπεσε σε αυτό το σημείο, η μούρη πρέπει να 'βρήκε' στο νερό, το οποίο έφτασε μέχρι τη οροφή (πρέπει να ήταν πολύ θεαματικό απέξω!).
Και γενικώς, μπαίνω σε μέρη (λάσπες χιόνια κτλ.), όπου ούτε κατά διάνοια δεν θα σκεφτόμουν να το κάνω με απλό αυτοκίνητο.
@ZONAS
Συμφωνώ, κρίμα που δεν συνδέσαν το distance alert με το cruise control, απλώς κάποιος κώδικας είναι. -
σήμερα στην Τήνο στο λιμάνι με ένα vapor gray με πινακίδα IO..... συναντηθήκαμε και αλληλοκορναριστήκαμε και κάτι μου λέει ότι τα έχουμε πει από το φόρουμ.... μου άρεσε η φάση ήταν αυθόρμητο!!!!!
( στην τήνο κυκλοφορεί μόνο ένα 3008 σε μπλε σκούρο όλοι οι άλλοι δεν ξέρουν και παίρνουν nissan... ) -
...να θεσπισουμε ενα κανονα για να καταλαβαινομαστε στο δρομο!!!
Κι εμενα ενα vapor grey με πινακιδες ΙΟ... χωρις πανοραμικη , αραζει συνεχεια εξω απο το σπιτι μου...ρε μηπως ειναι κανεις απο σας???
-
Ο χρήστης Crius έγραψε:
Έχω μια ερώτηση, αν γνωρίζει κάποιος θα ήμουν ευγνώμων... Από την αντιπροσωπεία μου έχουν βάλει έναν συναγερμό (δεν έχω ιδέα αν είναι εργοστασιακός ή μη), ο οποίος έχει τον πιο ενοχλητικό ήχο για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση που έχω ακούσει. Υπάρχει τρόπος να καταργηθεί ο ήχος (να ανάβουν μόνο τα φώτα πχ) ή να αλλάξει;Από την συμπεριφορά που περιγράφεις, φαίνεται ότι δεν είναι ο εργοστασιακός. Απευθύνσου λοιπόν σε αυτούς που τους τοποθέτησαν. Μήπως σου έδωσαν το manual του συναγερμού; Ίσως λέει κάτι εκεί.
Επίσης, δοκίμασα σήμερα (για πρώτη φορά) να κλειδώσω το αμάξι με το κλειδί και όχι με τον τηλεχειρισμό, αλλά διαπίστωσα ότι δεν κλειδώνει!! Το κλειδί γυρνάει κανονικά, αλλά η πόρτα παραμένει ανοιχτή. Έχει κανείς καμιά ιδέα πριν πάω στην αντιπροσωπεία;
Όταν το παρέλαβα και δοκίμασα το κλειδί, διαπίστωσα ότι η διαδρομή (η περιστροφή) μέχρι να κλειδώσει ήταν αρκετά μεγάλη. Δοκίμασε να περιστρέψεις λίγο παραπάνω το κλειδί, χωρίς φυσικά να το σπάσεις...
...επισης, θα ηθελα να ρωτησω κατι...
Επειδη η εκδοση με το grip control, φοραει λαστιχα Μ+S , ξερει κανεις κατα ποσο αυτα τα λαστιχα εχουν 'σχετικα' καλα κρατηματα σε βρεγμενο οδοστρωμα? Το εχει δοκιμασει κανεις ?Έχω γράψει επανειλημμένως ότι ταξίδεψα με καταιγίδες και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα.
Όπως έγραψαν τόσο ο γαλλόφιλος συντονιστής μας όσο και ο alexandr, τα λάστιχα δεν είναι χειμερινά, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να τα αλλάξεις.
Την ποιότητα την θεωρώ πολυ καλή αν και η πίσω πορτα ακούγεται σαν ντεφι στο κλείσιμο και μερικα κομμάτια εξωτερικα ιδίως στα πλαινα του παμπρίζ δεν έχουν καλη συναρμογη.
Επειδή στο δικό μου δεν παρατήρησα τα προβλήματα που περιγράφεις, (εκτός από κάποιες μικρές λεπτομέρειες στον χώρο του κινητήρα) και η πίσω πόρτα όχι μόνο δεν κάνει σαν ντέφι, αλλά στο κλείσιμο ακούγεται στιβαρή, μήπως θα έπρεπε να την ρίξουν μια ματιά στην αντιπροσωπεία;
( στην τήνο κυκλοφορεί μόνο ένα 3008 σε μπλε σκούρο όλοι οι άλλοι δεν ξέρουν και παίρνουν nissan... )
Είσαι φοβερός! Πολύ καλό....
-
Πορτμπαγκαζ-ντεφι=συνηθως χαρβαλο πλαισιο πινακίδας/χωρίς αφορλέξ από πίσω
-
Peugeot προσφέρει Wi-Fi Internet στα αυτοκίνητα.......
Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, όλα τα μοντέλα του κατασκευαστή, ή σχεδόν ολα, μπορεί να είναι εξοπλισμένα με Wi-Fi, για πρώτη φορά στην Ευρώπη.
http://www.01net.com/editorial/514214/p ... -voitures/ -
Σχετικά μέ τά τριξίματα: Οταν τό παρέλαβα μου έιπαν να το πάω στις 5000χλμ γιά ελεγχο.
Οτι δέν μού κάθεται καλά το σημειώνω καί θα ζητήσω να το κυτάξουν.
Ερώτηση: Η οθόνη δέν εμφανίζει την ημερομηνία.Εκανα οτι λέει τό manual αλλά δεν βρήκα άκρη.Αν ξέρει καποιος(ποια) η βοήθεια ειναι ευπρόσδεκτη.
Peugeot 3008 '08