-
-
Χαίρομαι όταν διαβάζω τόσο πληρέστατες και (ειλικρινά) ευγενέστατες απαντήσεις σε ιντερνετικούς χώρους συζήτησης. Απαλλαγμένες από εμμονές, προκαταλήψεις, ειρωνίες και λοιπές .....ίες. Μπράβο παιδιά!
Θεωρώ λοιπόν ότι ο Pitt μας ΥΠΕΡ-κάλυψε στην παρουσίαση του αυτοκινήτου, ούτε σε τεστ περιοδικού δε βρίσκεις τέτοιες λεπτομέρειες, και τον ευχαριστώ για το χρόνο του και ΒΕΒΑΙΩΣ για το άπταιστο ύφος του γραπτού λόγου του. Αντικειμενικότατος και ειλικρινέστατος.
106_4_ever, είναι σίγουρα παροιμιώδης η άνεση των γαλλικών αμαξιών, δεν αμφιβάλλω καθόλου, ούτε φυσικά για την ασφάλεια και το κράτημα του συγκεκριμένου αμαξιού, παρά το αυξημένο του ύψος. Και βέβαια, όπως πιστεύω φαίνεται καθαρά στο ποστ μου, τα σημεία που ΔΕΝ μου αρέσουν στο αμάξι είναι κυρίως υποκειμενικής φύσης, όπως π.χ. η έλλειψη αυτόματου κιβωτίου. Βλέπεις, έχω πλέον αποφασίσει ότι το επόμενο αμάξι μου ΘΑ είναι αυτόματο οπότε...
Ειλικρινά, εάν το αμάξι ερχόταν με κάποιο αυτόματο κιβώτιο δεν θα μου γλίτωνε, έστω κι αν χρειαζόταν κάποιος χρόνος εξοικίωσης με το αυξημένο ύψος και τις (όποιες) προφυλάξεις που χρειάζεται να πάρει κάποιος κατά την οδήγηση. Το ομολογώ, μ' αρέσουν τα απότομα στροφιλίκια στα βουνά και οι οριακές 'κωλιές' και ένα χαμηλό αμάξι είναι το ιδανικό για κάτι τέτοια. Με 16 πόντους όμως παραπάνω ύψος, μάλλον χρειάζεται κάποια 'αυτοσυγκράτηση' νομίζω, ειδικά όταν το αμάξι είναι πλήρες. -
Συγχαρητήρια και από μένα στον Pitt, διότι μου ξαναθύμισε το 3008 (το είχα ξεχάσει αφού εξωτερικά δεν μου πολυαρέσει αλλά εσωτερικά το βρήκα απόλύτως του γούστου μου).
Ήθελα να ρωτήσω μόνο τα εξής:- Όλος ο εξοπλισμός που αναφέρεις Pitt δίνεται στην Premium Pack έκδοση?
- Πόσο σου κόστισε ?
- Το Look Aventure είναι κάποια έξτρα του Premium Pack? Ποιά είναι αυτά και με τι επιβάρυνση?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
-
....ενθουσιάστηκε με την άνεση του αυτοκινήτου και άρχισε να μου τρώει τα αυτιά να το πάρουμε. Άρχισε να σιγοντάρει και η κυρία από δίπλα και τότε με ζώσαν τα φίδια...
-
Εγώ πάλι βρήκα ενοχλητική την θέση της κολόνας τιμονιού. Αν φοράς 46 νούμερο παπούτσι και σηκώσεις την ο πόδι σου από το γκάζι για να πατήσεις φρένο, η μύτη του παπουτσιού βρίσκει στην κολόνα. Ίσως είναι θέμα συνήθειας, γιατί αυτό που συνήθως κάνω είναι να σηκώνω την μύτη ενώ το τακούνι πατάει στο πάτωμα. Αν σηκώσεις τελείως όλο το πόδι δεν βρίσκει.
-
Ίσως χρήσιμο μόνο στον γιό μου που πάντα μου έλεγε «δεν τηρείς τον κανόνα των 2 sec που μου έμαθε ο δάσκαλος».
-
Ομοίως δεν έρχονται στην Ελλάδα και άλλα δύο πραγματάκια που ήθελα να έχει το αυτοκίνητο, οι περιστρεφόμενοι προβολείς ξένου και το σύστημα πλοήγησης. Ειδικά για το σύστημα πλοήγησης η δικαιολογία από τον εξυπηρετικότατο πωλητή της Lion ήταν ότι «δεν το φέρνουμε γιατί δεν υπάρχει υποστήριξη για χάρτες της Ελλάδας». Υπάρχουν για όλη την Ευρώπη, μέχρι και την Βουλγαρία, αλλά όχι για μας! Τώρα θα πρέπει να βάλω κάποια αηδία με βεντούζα στο παρμπρίζ. Bleahh…
-
Στο ταξίδι για Νυμφαίο (Θες/νίκη – Έδεσσα – Νυμφαίο - Πτολεμαίδα – Κοζάνη και επιστροφή μέσω Εγνατία) η μέση κατανάλωση κυμάνθηκε στα 7,2l/100km με τέσσερα άτομα και γεμάτο το πορτμπαγκάζ. Δεν ήταν και άσχημα για άστρωτο αυτοκίνητο ενάμιση τόνου.
-
Το αμάξι έχει αυτόματο ηλεκτρικό χειρόφρενο η αυτόματη λειτουργία του οποίου απενεργοποιείται από το μενού για όσους δεν το θέλουν. Μπαίνεις και ξεκινάς, σταματάς και σβήνεις την μηχανή και αυτό μπαινοβγαίνει μόνο του. Φυσικά συνδυάζεται με το Hill Assist που η σύζυγος το βρήκε πρακτικότατο. Θυμάμαι ότι απέφευγε συστηματικά να ανεβαίνει την ανηφόρα της Αγ. Σοφίας γιατί στο φανάρι της συμβολής της με Ιασωνίδου & Αγ, Δημητρίου είχε πρόβλημα. Τώρα όλο από εκεί πάει...
-
Δεν ξέρω αν είστε καπνιστές αλλά αν είστε, το αυτοκίνητο δεν θα σας ικανοποιήσει.Το πακέτο καπνιστού που παρήγγειλα είναι ουσιαστικά ο ηλεκτρικός αναπτήρας και ένα κουτάκι σαν φραπεδιέρα με καπάκι για τασάκι. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά νομίζω ότι κανένα πλέον αυτοκίνητο δεν έχει τασάκι. Ούτε για να πετάς τις Nicorette βρε παιδάκι μου... Ευτυχώς έχει ένα τεράστιο χώρο στη θέση που θα έπρεπε να ήταν το μηχανικό χειρόφρενο που χωράει άνετα και ναργιλές...
Άντε ρε τεράστιε, καλορίζικο, καλοτάξιδο και καλοδήγητο. Χίλιες χιλιάδες χιλιόμετρα να κάνεις και στο επόμενο να το χαρείς τόσο όσο περιγράφεις.
Χώρισα λίγο τα γραφόμενα σου, έσβησα αυτά για τα οποία είτε δεν εχω γνώμη είτε συμφωνώ, τα αρίθμησα χάριν ροής και συνεχίζω.- Πες μου ποιος διάλεξε το χρώμα. Έχω την αμυδρά εντύπωση όχι εσύ. Δεν ρωτάω από απλή περιέργεια αλλά για να νιώσω λίγο πιο καλά με τον εαυτό μου.
- Πέρα από το θέμα με το γκάζι, με το άφημα συμπλέκτη δεν είχες πρόβλημα; δε σε μάγκωνε η μύτη ψηλά; εκτός αν παίζεις συμπλέκτη με τη μύτη και όχι με σχεδόν όλο το πέλμα οπότε οκ.
- Αυτόν τον κανόνα '2 sec' τι στα διάλα ΑΚΡΙΒΩΣ είναι; αν είναι αυτό που φαντάζομαι μάλλον τα επόμενα αμάξια πρέπει να έχουν και μανίσιο κομπιουτεράκι με προεπιλογή τον τύπο t=S/u.
- Εκτιμώ την ειλικρίνεια του τύπου πραγματικά μιας και έχω ακούσει αρκετές γκρίνιες από άτομα που πήραν (από άλλες μάρκες) προεγκατεστημένο nav και βλαστημάνε τα φράγκα που έδωσαν.
- Μάλλον διαφωνώ με τη διαδικασία στρωσίματος που ακολουθείς, ή έχεις υπερβολικά ελαφρύ πόδι ή το onboard computer κλέβει ασύστολα. Αν μπορέσεις βάλε και ένα από γέμισμα σε γέμισμα. (ε όχι και 7,2 ρε γμτ θα φάω ξυραφάκια λέμε)
- Αυτό με το hill assist εκτός από πρακτικότατο άμα το συνηθίσεις, είναι και ευεργετικό για το δίσκο. Τέρμα τα καψίματα και οι μυρωδιές. Το μόνο ενοχλητικό (και σκέψη για τροφή ίσως) είναι η έλλειψη ένδειξης πότε είναι ενεργοποιημένο και πότε όχι. Πρώτον γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις να αφήσεις το φρένο και δεύτερον γιατί νομίζω ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ αμέσως μετά από χειρόφρενο (κόντεψα να την πατήσω).
- Δεν υπάρχει πλέον αυτοκίνητο για καπνιστές ρε. Είμαστε υπό διωγμό κατάλαβέ το. Αντίσταση. Αντεπίθεση. Και νικορετ σε όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία. Δεν υπάρχει ελπίδα.
Πάντως τρομερή παρουσίαση. Αν δεν είχα ήδη πάρει αμάξι, θα το ξανάβλεπα (το είδα για μισή ωρίτσα, το οδήγησα για κάνα τέταρτο λόγω έλλειψης χρόνου και το απέρριψα περισσότερο λόγω του ίδιου λόγου που σε ρωτάω για το 1. - λίγο δε με πολυάρεσε απ' έξω, μετά ήρθαν οι πολύβουες μέλισσες, δεν χρειαζόμουνα κάτι άλλο).
-
-
Η παρουσιαση του pitt ειναι αψογη και απολυτα ακριβης.Το 3οο8 το εχω και εγω απο τον ιουλιο και ειμαι κατι παραπανω απο ικανοποιημενος.Κοντευω τα 5500 κμ τελειως απροβληματιστα και περιμενω τα πρωτα χιονια για να δοκιμασω το grip.To συστηνω ανεπιφθλακτα σε καθε ενδιαφερομενο.
-
Πρώτα απ΄ όλα σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.
Ο χρήστης dlad έγραψε:
Ήθελα να ρωτήσω μόνο τα εξής:- Όλος ο εξοπλισμός που αναφέρεις Pitt δίνεται στην Premium Pack έκδοση?
Ναί.
- Πόσο σου κόστισε ?
25.700
- Το Look Aventure είναι κάποια έξτρα του Premium Pack? Ποιά είναι αυτά και με τι επιβάρυνση?
Το Look Aventure περιλαμβάνεται στο Premium Pack. Είναι extra για τις άλλες εκδόσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για επιφάνειες χρωμίου στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, τους πλαϊνούς καθρέφτες και τους μαρσπιέδες.
Άντε ρε τεράστιε,
Μωρέ καλά σκεφτόμουνα να μη αναφέρω ούτε ύψος, ούτε νούμερο παπουτσιού…
καλορίζικο, καλοτάξιδο και καλοδήγητο. Χίλιες χιλιάδες χιλιόμετρα να κάνεις και στο επόμενο να το χαρείς τόσο όσο περιγράφεις.
Να είσαι και σύ γερός να απολαμβάνεις το FIAT σου μέχρι τα βαθειά γεράματα…
- Πες μου ποιος διάλεξε το χρώμα. Έχω την αμυδρά εντύπωση όχι εσύ.
Χμμ… Δύσκολη ερώτηση. Η απόφαση θα έπρεπε να ήταν της συζύγου, αλλά ενεπλάκησαν δημοκρατικές και άλλες διαδικασίες. Ο μόνος περιορισμός που έθεσα εγώ εξ αρχής ήταν να μην είναι μαύρο. Αποφασίσαμε ομόφωνα οικογενειακώς σε άσπρο. Δυστυχώς δεν υπήρχε διαθέσιμο άσπρο με μειωμένο ΕΤΤ. Από εκεί και πέρα άρχισαν τα πανηγύρια. Ο μεγάλος γιος το ήθελε μαύρο. Ο μικρός ήθελε το Vapor Gray. Η σύζυγος άρχισε από Vapor Gray, άλλαξε σε μαύρο, αποφάσισε να το παραγγείλουμε σε Vapor Gray και αφού το παρήγγειλα, μου είπε ότι το ήθελε κόκκινο…
Δεν ρωτάω από απλή περιέργεια αλλά για να νιώσω λίγο πιο καλά με τον εαυτό μου.
Για πες, για πες... Σειρά μας να νοιώσουμε καλύτερα τώρα...
- Πέρα από το θέμα με το γκάζι, με το άφημα συμπλέκτη δεν είχες πρόβλημα; δε σε μάγκωνε η μύτη ψηλά; εκτός αν παίζεις συμπλέκτη με τη μύτη και όχι με σχεδόν όλο το πέλμα οπότε οκ.
Με τον συμπλέκτη δεν έχω πρόβλημα. Ναι, γενικώς έχω την κακιά συνήθεια να πατάω με την μύτη όλα τα πεντάλ.
Σήμερα το ξανακοίταξα και τελικώς το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού, όχι στην κολόνα του τιμονιού. Για την ακρίβεια, η κολόνα ούτε καν φαίνεται, ούτε και ενοχλεί. Αυτό που εμποδίζει την άκρη του παπουτσιού είναι το κάτω μέρος του ντουλαπιού που βρίσκεται κάτω από το τιμόνι. Αναφέρομαι στο ντουλαπάκι που προορίζεται για τα έγγραφα του αυτοκινήτου, το κάτω μέρος του οποίου φτάνει πολύ χαμηλά. Από την άλλη βέβαια θα μπορούσε να πεί κανείς ότι το παπούτσι μου φτάνει πολύ ψηλά...- Αυτόν τον κανόνα '2 sec' τι στα διάλα ΑΚΡΙΒΩΣ είναι; αν είναι αυτό που φαντάζομαι μάλλον τα επόμενα αμάξια πρέπει να έχουν και μανίσιο κομπιουτεράκι με προεπιλογή τον τύπο t=S/u.
Ο κανόνας των δύο δευτερολέπτων μας επιβάλει να αφήνουμε ασφαλή απόσταση τουλάχιστον 2 δευτερολέπτων από το προπορευόμενο όχημα. Για να το πετύχουμε αυτό, επιλέγουμε ένα σημείο στην άκρη του δρόμου μπροστά. Μόλις το προπορευόμενο όχημα περάσει το σημείο αυτό, αρχίζουμε να μετράμε δευτερόλεπτα ώσπου ο μπροστινός μας τροχός να περάσει το ίδιο σημείο. Αν ο δρόμος είναι βρεγμένος, τα δευτερόλεπτα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 και αν είναι χιονισμένος τουλάχιστον 10 αν είναι παγωμένος κάνε τον σταυρό σου...
Όσο για τον τύπο που αναφέρεις, έπεσες διάνα! Αυτό ακριβώς κάνει το computer του 3008. Μετράει την απόσταση από το μπροστινό όχημα (S) και καθώς γνωρίζει την ταχύτητα (U) απεικονίζει το πηλίκο (t) στην οθόνη.
- Μάλλον διαφωνώ με τη διαδικασία στρωσίματος που ακολουθείς, ή έχεις υπερβολικά ελαφρύ πόδι ή το onboard computer κλέβει ασύστολα. Αν μπορέσεις βάλε και ένα από γέμισμα σε γέμισμα. (ε όχι και 7,2 ρε γμτ θα φάω ξυραφάκια λέμε)
Ελαφρύ πόδι δεν έχω. Αν κλέβει το computer δεν ξέρω. Θα δοκιμάσω από γέμισμα σε γέμισμα και θα σου πώ. Όσο για το στρώσιμο που λές, που ακριβώς διαφωνείς; Πάντως δεν είμαι της ιταλικής σχολής. Αν εξαιρέσεις το άνοιγμα των 180km/h που δεν άντεξα και το έκανα για λιγότερο από ένα λεπτό στα πρώτα 50km, γενικώς προσπαθώ να κρατάω τις στροφές στην περιοχή των 2.000 – 4.000 rpm.
- Αυτό με το hill assist εκτός από πρακτικότατο άμα το συνηθίσεις, είναι και ευεργετικό για το δίσκο. Τέρμα τα καψίματα και οι μυρωδιές. Το μόνο ενοχλητικό (και σκέψη για τροφή ίσως) είναι η έλλειψη ένδειξης πότε είναι ενεργοποιημένο και πότε όχι. Πρώτον γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν δεν δοκιμάσεις να αφήσεις το φρένο και δεύτερον γιατί νομίζω ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ αμέσως μετά από χειρόφρενο (κόντεψα να την πατήσω).
Ίσως να δουλεύει διαφορετικά σε κάθε αυτοκίνητο. Μη ξεχνάς ότι στο 3008 ουσιαστικά ξεχνάμε την λέξη χειρόφρενο. Σταματάς, σβήνεις τον κινητήρα και μπαίνει μόνο του. Βάζεις μπρός και την στιγμή που ξεκινάς αυτό λύνεται.
Το Hill Assist ενεργοποιείται αυτόματα όταν το αυτοκίνητο είναι σε κλίση και έχεις πατημένο το φρένο. Μόλις αφήσεις το φρένο, το αυτοκίνητο κρατιέται ακίνητο για 2 sec και μετά αν δεν ξεκινήσεις, σε παίρνει πίσω. Στα 2 sec που κρατιέται το αυτοκίνητο σου δίνεται χρόνος να ξεκινήσεις.
Ίσως να έχεις δίκαιο για τον συμπλέκτη και το Hill Assist, αλλά δεν ξέρω τί γίνεται με τους δίσκους του πίσω άξονα και το αυτόματο χειρόφρενο. Όπως είπα, το χειρόφρενο λύνεται όταν ξεκινάς. Σαν να λέμε ότι σε αυτοκίνητο με μηχανικό χειρόφρενο, ξεκινάς πρώτα και μετά λύνεις σιγά-σιγά το χειρόφρενο. Άσε που το ζόρι στο ξεκίνημα με χειρόφρενο δεν κάνει και καλό στην υγεία του συμπλέκτη. Γι’ αυτό όταν είναι δεμένο το αυτόματο χειρόφρενο ξεκινάω πάντα με το μαλακό...
- Δεν υπάρχει πλέον αυτοκίνητο για καπνιστές ρε. Είμαστε υπό διωγμό κατάλαβέ το. Αντίσταση. Αντεπίθεση. Και νικορετ σε όλα τα πιθανά και απίθανα σημεία. Δεν υπάρχει ελπίδα.
Κάθε πέρσι και καλύτερα... Α, ρε αθάνατη Ascona… Όχι ένα αλλά τρία τασάκια. Ένα στο ταμπλό και δύο στις πίσω πόρτες...
Έχεις βρεί καμιά καλύτερη λύση από την φραπεδιέρα; Δεν βολεύει καθόλου...Αν δεν είχα ήδη πάρει αμάξι, θα το ξανάβλεπα (το είδα για μισή ωρίτσα, το οδήγησα για κάνα τέταρτο λόγω έλλειψης χρόνου και το απέρριψα περισσότερο λόγω του ίδιου λόγου που σε ρωτάω για το 1. - λίγο δε με πολυάρεσε απ' έξω.
Συμφωνώ. Αυτό εξαρτάται από την υποκειμενική αισθητική του καθένα μας και είναι απολύτως σεβαστό. Η αισθητική του αυτοκινήτου ήταν ουσιαστικά επιλογή της συζύγου για την οποία και προοριζόταν. Και εγώ πιστεύω ότι η μάσκα θα μπορούσε να ήταν πιό φινετσάτη. Αλλά καρπάζωσα έναν φίλο μου με PT Cruiser όταν μου είπε ότι δεν του αρέσει η μάσκα...
Η παρουσιαση του pitt ειναι αψογη και απολυτα ακριβης.Το 3οο8 το εχω και εγω απο τον ιουλιο και ειμαι κατι παραπανω απο ικανοποιημενος.Κοντευω τα 5500 κμ τελειως απροβληματιστα και περιμενω τα πρωτα χιονια για να δοκιμασω το grip.To συστηνω ανεπιφθλακτα σε καθε ενδιαφερομενο.
Αγαπητέ mag.ma να σ’ ευχαριστήσω και εγώ με την σειρά μου γιατί το post σου του καλοκαιριού ήταν από τα λίγα χρήσιμα που βρήκα όταν έψαχνα πληροφορίες και με επηρέασε θετικά στην επιλογή του αυτοκινήτου.
Το πήγες για έλεγχο στα 5.000km; Σου βρήκαν τίποτε; Άλλαξες λάδια - ξύδια ή μόνο έλεγχο σου έκαναν;
Με την ευκαιρία αυτή, μήπως θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας πείς δυό λόγια για την κατανάλωσή του, μια και έχεις ήδη κάνει αρκετά χιλιόμετρα; Με το μαλακό όμως γιατί δεν θέλω ο φίλος μου ο nevrodion να σχίσει τα αντεράκια του με ξυραφάκια...
-
Βγαίνω λίγο εκτός θέματος και ευπειθώς αναφέρω:
- Είμαι κατά των δημοκρατικών διαδικασιών όταν έχει να κάνει με θέματα ψυχικής υγιεινής. Άρα στο θέμα ΤΙ θα πάρουμε είχα τον απόλυτο έλεγχο (όχι καλή μου μην κοιτάς την δέλτα, φύγε από την 159, πίστεψέ με ΔΕΝ σε συμφέρει). Στο θέμα χρώμα επέλεξα απλά να πετάξω ιδέες (μα κοίτα τι όμορφα απλό είναι το άσπρο), να θέσω κόκκινες γραμμές (ΟΧΙ ΔΕΝ θα πάρουμε κατσαρόλα) και να απαριθμήσω μειονεκτήματα (προτιμάς να ασχολούμαι με το πλύσιμο της Μόνικας - το όνομα δεν επιλέχθηκε τυχαία φυσικά - παρά με σένα;).
- Αυτό με τα 2 δευτερόλεπτα λέω να μην το προσπαθήσω, μάλλον χειρότερα θα τα κάνω. Η απόσταση από το προπορευόμενο αυξομειώνεται ανάλογα με τις προθέσεις και το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να το τσεκάρω τη στιγμή που με τα περισσότερα καινούρια πιθανόν να μην ξέρεις καν με πόσα πας.
- Ολοκληρώσας την διαδικασία στρωσίματος με τα πάτα άσε 2 - 4 K στρ/λ. που είναι εξαιρετικά βενζινοβόρα (κάθε βαθύ και όχι πλήρες πάτημα έστελνε στα ύψη το instant consumption και στα τάρταρα την εθνική οικονομία) έρχεται διήμερο χιλιομέτρων. Θα επιστρέψω με ενδελεχείς αναφορές.
- Όσο για το hill assist οι ενστάσεις μου και η αναφορά ως προς τη χρησιμότητα ένδειξης είναι:
α. Σταματημένος - παρκαρισμένος σε ανηφόρα (ουκ ολίγες εδώ). Βάζεις μπρος με νεκρά και συμπλέκτη, και γυρνάς στην πρώτη. Έχει μπει ή όχι το hill assist; Την πάτησα άπαξ που ξεκίνησα με την άνεση των δύο sec και πατήθηκα στα γέλια αφού ΔΕΝ είχε μπει. Κάτι παίζει με συμπλέκτη φρένο μάλλον που πρέπει να πατήσεις για να μπει.
β. Μπαίνει σε κλίση 5%. ΟΚ. Το παίρνει το κογκρέσσο και ο έξυπνος προτείνει 'άσε καλή μου δε χρειάζεται χειρόφρενο εδώ, οδηγάς μοντέρνο και έξυπνο αμάξι, μα ΠΩΣ το έκανες αυτό γιατί την καταδίκη μου...'. Και δεν ήξερα τι να πω... - Νικορέτ και στάσεις με ανοιχτό καπό ντεμέκ κάτι τσεκάρεις ή κάνοντας βόλτες κοιτάζοντας τα λάστιχα. Ή ορός ενδοφλέβια κρεμασμένος από το χερούλι στην πίσω δεξιά θέση.
Να μιλάνε και τα PT Cruiser; Αυτό παραπάει. Κακόγουστες χοντροκομένες αμερικανιές ντεμέκ ρετρό και καμπαρντίνα με σηκωμένους γιακάδες με ασορτί παναμέζικο για να μη τον βλέπουν.
-
Πραγματι οταν εκλεισα τα 4000 κμ περασα απο την αντιπροσωπεια με την προοπτικη να αλλαξω τα λαδια (στρωσιματος γαρ) αλλα εκει μετα απο ελεγχο μου ειπαν οτι δεν ειναι απαραιτητο και η αλλαγη θα γινει κανονικα στο πρωτο servis.Η αληθεια ειναι οτι η βεργα μετρησης του λαδιου ειναι οχι οτι το καλυτερο σε ενδειξη αλλα το προσπαθω.
Οσο αφορα την καταναλωση σε μεικτη χρηση συνολικα τα τελευταια 3500 κμ (δεν μηδενιζω τον ημερησ. χιλιομετρητη) το trip μου βγαζει μεση 7,6 λ/100.Μεσα στην πολη ειμαι περιπου στα 9,0 -9,6 λ και στον εθνικο τα νουμερα ειναι πολυ χαμηλα λογω 6ης μεχρι και τα 140 κμ.
Εν κατακλειδι για να ειμαι ειλικρινης οταν το αγοραζα ειχα καποιες επιφυλαξεις με οσα ειχα ακουσει για την ποιοτητα παλαιοτερων μοντελων ,την μικρη εγγυηση ,το turbo και στην σχετικη 'ψηφοφορια' μειοψηφισα (3-1) ομως τελικα ευτυχως που υπαρχουν οι δημοκρατικες διαδικασιες γιατι το μοντελο εχει υπερβει κατα πολυ τις προσδοκιες μου απο καθε αποψη παρ ολο που τωρα εχω την 'πλειοψηφια' να μου το κοπαναει συνεχεια. -
Ο χρήστης nevrodion έγραψε:
Βγαίνω λίγο εκτός θέματος και ευπειθώς αναφέρω:- Είμαι κατά των δημοκρατικών διαδικασιών όταν έχει να κάνει με θέματα ψυχικής υγιεινής. Άρα στο θέμα ΤΙ θα πάρουμε είχα τον απόλυτο έλεγχο (όχι καλή μου μην κοιτάς την δέλτα, φύγε από την 159, πίστεψέ με ΔΕΝ σε συμφέρει). Στο θέμα χρώμα επέλεξα απλά να πετάξω ιδέες (μα κοίτα τι όμορφα απλό είναι το άσπρο), να θέσω κόκκινες γραμμές (ΟΧΙ ΔΕΝ θα πάρουμε κατσαρόλα) και να απαριθμήσω μειονεκτήματα (προτιμάς να ασχολούμαι με το πλύσιμο της Μόνικας - το όνομα δεν επιλέχθηκε τυχαία φυσικά - παρά με σένα;).
Σωστός! Μου άρεσε αυτό με την Μόνικα…
Γενικά είμαι υπέρ των δημοκρατικών διαδικασιών, αλλά όταν δεν καταλήγουν πουθενά, αναγκαστικά παίρνω την απόφαση που θεωρώ καλύτερη για όλους. Αυτό που λένε ότι δήθεν στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, δεν νομίζω ότι ισχύει. Αν ίσχυε, είτε δεν θα παίρναμε ποτέ αυτοκίνητο γιατί ακόμη θα προσπαθούσαμε να καταλήξουμε στο χρώμα, είτε θα παίρναμε ένα με ειδική παραγγελία σε χρώμα που θα ήταν μίξη λευκού, vapor gray, μαύρου και κόκκινου, κάτι σε μπορντοροδοκόκκινο που θα έλεγε και η Μοιραράκη… Φιάσκο δηλαδή…- Αυτό με τα 2 δευτερόλεπτα λέω να μην το προσπαθήσω, μάλλον χειρότερα θα τα κάνω. Η απόσταση από το προπορευόμενο αυξομειώνεται ανάλογα με τις προθέσεις και το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο να το τσεκάρω τη στιγμή που με τα περισσότερα καινούρια πιθανόν να μην ξέρεις καν με πόσα πας.
Όσον αφορά τις αυξομείωση ανάλογα με τις προθέσεις του οδηγού, έχεις δίκαιο. Αν πρόκειται να προσπεράσεις, φυσικά δεν κρατάς απόσταση 2 sec, γιατί δεν θα προσπεράσεις ποτέ. Τώρα για τα καινούρια που λες ότι, πιθανόν να μη ξέρεις με πόσα πας, σου υπενθυμίζω ότι με τον τρόπο που ανέφερα στο προηγούμενο post (με το σταθερό σημείο) δεν χρειάζεται καν να ξέρεις την ταχύτητά σου.
Ο τύπος που ανέφερες για χρόνο 2sec (σε στεγνό δρόμο) και ανάλογα με την ταχύτητα, μας δίνει τις παρακάτω αποστάσεις:
50km/h --> 28m
80km/h --> 44m
100km/h --> 56m
120km/h --> 67m
150km/h --> 83m
180km/h --> 100m
200km/h --> 111mΓια βρεγμένο δρόμο (4 sec) οι αποστάσεις διπλασιάζονται. Αλλοίμονο βέβαια αν κατά την οδήγηση επιλύουμε τον τύπο ή έχουμε τον παραπάνω πίνακα στο μυαλό μας. Άντε και τον έχουμε, θα χρειαζόμασταν αποστασιόμετρο για να εκτιμήσουμε την απόσταση από τον μπροστινό μας…
Για να μη ψάχνεις λοιπόν σημεία στο δρόμο και κάνεις συνεχείς υπολογισμούς, το 3008 έχει την δυνατότητα να απεικονίζει την απόσταση σε sec στο HUD. Μάλιστα έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις εσύ την χρονική διαφορά (απόσταση σε sec) και νομίζω ότι το default είναι 2,4sec. Όταν ο χρόνος πέφτει κάτω από το όριο που έχεις θέσει, αναβοσβήνει έντονα μια ένδειξη καθώς και ο πραγματικός χρόνος σε sec.
- Ολοκληρώσας την διαδικασία στρωσίματος με τα πάτα άσε 2 - 4 K στρ/λ. που είναι εξαιρετικά βενζινοβόρα (κάθε βαθύ και όχι πλήρες πάτημα έστελνε στα ύψη το instant consumption και στα τάρταρα την εθνική οικονομία) έρχεται διήμερο χιλιομέτρων. Θα επιστρέψω με ενδελεχείς αναφορές.
Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και για λόγους οικονομίας, θα σου πρότεινα το πάτα/άσε να μη το κάνεις σε ίσιο δρόμο αλλά να εκμεταλλευθείς τις άπειρες ανηφόρες που έχετε. Ούτως ή αλλέως στην ανηφόρα θα το πατήσεις το γκάζι, και δεδομένου ότι συνήθως μετά από ανηφόρα ακολουθεί κατηφόρα, άσε το γκάζι εκεί. Το αποτέλεσμα όσον αφορά την λίπανση των ελατηρίων θα είναι το ίδιο ή ίσως και καλύτερο. Αυτό κάνω και εγώ.
- Όσο για το hill assist οι ενστάσεις μου και η αναφορά ως προς τη χρησιμότητα ένδειξης είναι:
α. Σταματημένος - παρκαρισμένος σε ανηφόρα (ουκ ολίγες εδώ). Βάζεις μπρος με νεκρά και συμπλέκτη, και γυρνάς στην πρώτη. Έχει μπει ή όχι το hill assist; Την πάτησα άπαξ που ξεκίνησα με την άνεση των δύο sec και πατήθηκα στα γέλια αφού ΔΕΝ είχε μπει. Κάτι παίζει με συμπλέκτη φρένο μάλλον που πρέπει να πατήσεις για να μπει.
Στην συγκεκριμένη διαδικασία που περιγράφεις (Παρκαρισμένος σε ανηφόρα. Βάζεις μπρός με νεκρά και συμπλέκτη, και γυρνάς στην πρώτη) δεν σε ενδιαφέρει καθόλου το Hill Assist γιατί το αυτοκίνητο κρατιέται από το χειρόφρενο το οποίο τραβήχθηκε αυτόματα όταν πάρκαρες και παραμένει τραβηγμένο έως ότου βάλεις μπρός και ξεκινήσεις οπότε και λύνεται πάλι αυτόματα. Μιλάω πάντα για το 3008. Δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και στο Fiat.
β. Μπαίνει σε κλίση 5%. ΟΚ. Το παίρνει το κογκρέσσο και ο έξυπνος προτείνει 'άσε καλή μου δε χρειάζεται χειρόφρενο εδώ, οδηγάς μοντέρνο και έξυπνο αμάξι, μα ΠΩΣ το έκανες αυτό γιατί την καταδίκη μου...'. Και δεν ήξερα τι να πω...
Σώπα ρε! Βάρεσε από πίσω το καινούργιο σου αυτοκίνητο; Είναι ακόμη ζωντανή η αντίζηλος της Μόνικας;
Αν εννοείς ότι ενεργοποιείται σε κλίση > 5% νομίζω ότι το νούμερο είναι μεγάλο. Από την δική μου μικρή εμπειρία με το Peugeot, το Hill Assist ενεργοποιείται και σε πολύ μικρότερη κλίση.
Πάντως γι’ αυτούς που δεν έχουν άνεση με τα πεντάλ και έχουν συνηθίσει να ξεκινούν στην ανηφόρα με χειρόφρενο, αν φοβούνται ότι λόγω μικρής κλίσης το Hill Assist ενδεχομένως να μην ενεργοποιηθεί, μπορούν πάντα να πατήσουν το κουμπάκι και να οπλίσει το αυτόματο χειρόφρενο. Στην περίπτωση αυτή ξεκινάνε κανονικά και μόλις κινηθεί το αυτοκίνητο, το χειρόφρενο λύνεται αυτόματα.
- Νικορέτ και στάσεις με ανοιχτό καπό ντεμέκ κάτι τσεκάρεις ή κάνοντας βόλτες κοιτάζοντας τα λάστιχα. Ή ορός ενδοφλέβια κρεμασμένος από το χερούλι στην πίσω δεξιά θέση.
Την τελευταία φορά που άναψα Nicorette αντί για τσιγάρο, το αυτοκίνητο γέμισε μαύρους καπνούς και βρωμούσε σαν καμένο λάστιχο…
Σοβαρά τώρα, ξέρει κανείς αν υπάρχει πουθενά κανένα καλύτερο και πρακτικότερο είδος σταχτοδοχείου για να αντικαταστήσω την πλαστική φραπεδιέρα που μπαίνει στην ποτηροθήκη της κονσόλας;
Οσο αφορα την καταναλωση σε μεικτη χρηση συνολικα τα τελευταια 3500 κμ (δεν μηδενιζω τον ημερησ. χιλιομετρητη) το trip μου βγαζει μεση 7,6 λ/100.Μεσα στην πολη ειμαι περιπου στα 9,0 -9,6 λ και στον εθνικο τα νουμερα ειναι πολυ χαμηλα λογω 6ης μεχρι και τα 140 κμ.
Ωχ! Τον έσφαξες τον nevrodion…
Η κατανάλωση μέσα στην πόλη είναι εντυπωσιακά μικρή και αν δεν κάνω λάθος, είναι μικρότερη ακόμη και από τα στοιχεία που δίνει ο κατασκευαστής. Αν επιτρέπεται, σε ποια πόλη μένεις; Δεν έχετε μποτιλιάρισμα εκεί; Βρε μπας και το οδηγάς μόνο σε ανοιχτό δρόμο και όχι σε τρελλοκομείο;Εν κατακλειδι για να ειμαι ειλικρινης οταν το αγοραζα ειχα καποιες επιφυλαξεις με οσα ειχα ακουσει για την ποιοτητα παλαιοτερων μοντελων ,την μικρη εγγυηση ,το turbo και στην σχετικη 'ψηφοφορια' μειοψηφισα (3-1)
Τις ίδιες ακριβώς επιφυλάξεις είχα και εγώ. Στην περίπτωσή μας βέβαια υπήρξε ισοψηφία (2-2) αλλά η ψήφος της κυρίας ήτις ετύγχανε και η ενδιαφερομένη οδηγός, είχε βαρύνουσα σημασία …
ομως τελικα ευτυχως που υπαρχουν οι δημοκρατικες διαδικασιες γιατι το μοντελο εχει υπερβει κατα πολυ τις προσδοκιες μου απο καθε αποψη παρ ολο που τωρα εχω την 'πλειοψηφια' να μου το κοπαναει συνεχεια.
Πάλι καλά! Εγώ σεβάσθηκα την άποψή της για την επιλογή του αυτοκινήτου και τώρα ακούω μπινελίκια του τύπου «δεν μπορούσες να πάρεις κάτι πιο στενό για να βγαίνει πιο εύκολα από την πιλοτή;»
-
Η παράθεση αφορά το θέμα 'Nissan Qasqhai 1.6 vs Peuqeot 3008'. Προτίμησα να απαντήσω εδώ γιατί αφ' ενός μεν η απάντηση αφορά το 3008 και όχι το Qasqhai, αφ' ετέρου δε, για να μπορεί να βρεί κάποιος συγκεντρωμένα όλα τα σχετικά με το 3008.
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Απο τα 2 θα επαιρνα το peugeot μονο και μονο για το απιστευτο εσωτερικο,προσοχη αν το αποφασισεις φοραει κατι παλιο-λαστιχα εκτος δρομου απο τη μανα του που ειναι επικινδυνα απ οτι λεγεται..Το 3008 βγαίνει με τρείς επιλογές ελαστικών (16'. 17' & 18'). Αν επιλέξετε (όπως ο υποφαινόμενος) την έκδοση με Grip Control, τα λάστιχα θα είναι MICHELIN Latitude Tour HP 215/60/R16.
Τόσο στο ελληνικό όσο και στο γαλλικό site της MICHELIN γράφει σαφώς ότι 'Απευθύνονται σε όλα τα οχήματα 4χ4 εντός δρόμου'. Σύμφωνα με την εταιρεία, προορίζονται για χρήση 90% ασφάλτινο–10% χωμάτινο, ταιριάζουν δηλαδή με τον χαρακτήρα του 3008. Ενδεχομένως να καλύπτουν και την πλειονότητα των SUV του Κολωνακίου...
Εδώ είναι μιά μικρή παρουσίασή τους από τους 4Τ.
Σε στεγνό δρόμο συμπεριφέρονται άψογα. Είναι αθόρυβα και έχουν ακρίβεια στο στρίψιμο. Τα δοκίμασα σε καταρρακτώδη βροχή τόσο σε επαρχιακό δρόμο όσο και σε ΕΟ και... ώ του θαύματος είμαι ζωντανός. Με ταχύτητα ταξιδιού ~140km/h αισθανόμουν ασφαλής και δεν παρατήρησα προβλήματα υδρολίσθησης.
Δεν είχα την ευκαιρία ακόμη να οδηγήσω σε χιόνι, λάσπη και άμμο. Αν συμπεριφέρονται ανεκτά και εκεί και αν δείξουν κάποια αντοχή στο χρόνο, δεν θα είχα αντίρρηση να τα ξαναφορέσω.
Εν κατακλείδι θα έλεγα ότι για ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είμαι ικανοποιημένος και δεν μου φαίνονται ούτε 'παλιο-λαστιχα' ούτε 'επικίνδυνα'.
Αν έχω νεώτερα, θα σας ενημερώσω.
-
Χαιρετώ τα μέλη του φόρουμ με την πρώτη μου απάντηση.
Επηρεασμένος λοιπόν από τα σχόλια του pitt αποφασίσαμε με τη γυναίκα μου να προχωρήσουμε στην αγορά ενός 3008.(είχαμε στα υπόψη και το Qashqai 2 αλλά μας φάνηκε πολύ παλιομοδίτικο το εσωτερικό σαν να μην αγοράζαμε νέο αμάξι-αυτή τη στιγμή έχουμε ένα ford focus sedan 1.4 2002 μοντέλο).
Ενώ λοιπόν έχω πάει στο αντιπρόσωπο του νησιού, οποίος είναι παιδικός φίλος(μιλάμε ξεκάθαρα μεταξύ μας), για να κλείσουμε ένα 3008 PREMIUM PACK GRIP CONTROL 1,6 THP 150HP με ηλιοροφή και με δέλεαρ την έκπτωση που προσφέρει η εταιρία αυτές τις μέρες 1000-1800 ευρώ και 1000 ευρώ για απόσυρση τα οποία οδηγούσαν την τιμή στα 25000 ευρώ και κάτι, η εταιρία μας πληροφορεί ότι δεν υπάρχει κανένα ετοιμοπαράδοτο με ηλιοροφή και εφόσον γίνει παραγγελία η παραλαβή θα γίνει 3 μήνες μετά.
Δε με πείραξε η αναμονή 3 μηνών αλλά το ότι η εταιρία δε δέχεται να προκαταβάλλω ακόμα και ολόκληρο το ποσό ώστε να κλείσω την τιμή, αλλά η τιμή του αυτοκινήτου θα υπολογιστεί με τον τιμοκατάλογο που θα ισχύει 3 μήνες μετά όταν και θα παραλάβω το αυτοκίνητο, όπου οι εκπτώσεις οι τωρινές μπορεί να υπάρχουν μπορεί και όχι.
Πιο πολύ όμως θύμωσα με την αδιάλλακτη στάση τους με το πρόσχημα ότι όλα είναι ρευστά!!!
Και ρωτώ στην πολυδιαφημισμένη οικονομική κρίση η peugeot πουλά τόσα πολλά αυτοκίνητα που δεν καίγεται για τα 25000 που θα της δώσω ζεστά?
Όλες οι άλλες εταιρίες που δεσμεύονται στην τιμή είναι χαζές?
Βάζουν μια έκπτωση με σκοπό να δώσουν τα υπάρχοντα κάρα και μετά από 3 μήνες ο Θεός και η ψυχή τους?
Τι προτείνεται λοιπόν να κάνω?!
Καλή η 1,6 THP 150HP PREMIUM PACK GRIP CONTROL αλλά δε θέλω να την πληρώσω σε 3 μήνες ίσως και 28000 ευρώ.
Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως να μην πάρω την turbo έκδοση αφού το αμάξι στην Τήνο θα είναι άντε να πάει και μια φορά το χρόνο εκτός(η κατανάλωση μήπως θα είναι αυξημένη αφού σε ένα μικρό νησί οι σχέσεις που δουλεύουν συνέχεια είναι 1-2-3)?Τα distance alert κ.τ.λ. είναι περιττά για τη χρήση που το θέλω(βόλτες χαλαρές)?
Μήπως η PREMIUM 1,6 VTi 120HP μου ταιριάζει καλύτερα?
Πάντως την ηλιοροφή δεν την βγάζω εκτός και αν κάποιος μου δώσει ένα σοβαρό αντικίνητρο(σε όλα τα τεστ σε όλες τις διαφημίσεις προβάλλεται η έκδοση με την ηλιοροφή αυτοί οι αχαΐρευτοι στην Ελλάδα δεν έχουν ούτε ένα)?
Στην έσχατη είδα και τον ανταγωνισμό nissan Qashqai 2,skoda yeti αλλά δεν μου κάνουν κλικ!!!
Περιμένω σχόλια,κάθε γνώμη και πρόταση δεκτή. -
Aν ειναι να ξεπερασεις τα 25, δες και το τιχουαν.
Αν και φανταζομαι οτι σε ενδιαφερει πολυ ο εξοπλισμος και θα το αποκλεισεις.
-
Και ρωτώ στην πολυδιαφημισμένη οικονομική κρίση η peugeot πουλά τόσα πολλά αυτοκίνητα που δεν καίγεται για τα 25000 που θα της δώσω ζεστά?
Όλες οι άλλες εταιρίες που δεσμεύονται στην τιμή είναι χαζές?Όχι, απλά είναι πιο δύσκαμπτη από τις άλλες στην εμπορική της πολιτική, και ίσως να παίζει και επαύξηση τιμών στο ενδιάμεσο.Σε βλέπουν εντωμεταξύ να καίγεσαι και σου λέει 'άστον δεν τον χάνουμε θα μας τα ακουμπήσει στο τέλος'
Μήπως η PREMIUM 1,6 VTi 120HP μου ταιριάζει καλύτερα?
Σε νησί που τη βγάζεις συνέχεια με 1η-3η και για χαλαρές βόλτες, μάλλον ναι και με τα ρέστα δρακουλίνια.
σε όλα τα τεστ σε όλες τις διαφημίσεις προβάλλεται η έκδοση με την ηλιοροφή...
Υπάρχει ένας όρος γι' αυτό και λέγεται διαφημηστικό μάρκετινγκ.
-
Αν σου αρέσει τόσο πολύ πάρτο καλύτερα. Οτιδήποτε άλλο προταθεί σίγουρα θα του λείπει ο 'ενθουσιασμός' σου που φαίνεται να έχεις για το 3008.
Δοκίμασε και το 120άρι πάντως.
Οι υπάρχουσες προτάσεις στα 1,4, 1,6 και 1,8 είναι πολύ καλές που δεν βρίσκω τον λόγο να πας στα 2000 κυβικά σε Suvοειδές!Πάντως σε θέμα ηλιοροφών ή γυάλινων οροφών, του 3008 και του Qashqai τις προτιμώ!
Skoda Yeti (Το ότι και είναι ανοιγόμενη, δεν το θεωρώ στα υπέρ)
Peugeot 3008
Nissan Qashqai
Dodge Caliber (outsider-κλασική ηλιοροφή)
και Kia Soul (ίδια κυβικά, μικρότερο μεγεθος, φτηνότερο-κλασική ηλιοροφή)
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Πάντως σε θέμα ηλιοροφών ή γυάλινων οροφών, του 3008 και του Qashqai τις προτιμώ!
Skoda Yeti (Το ότι και είναι ανοιγόμενη, δεν το θεωρώ στα υπέρ)+10,000 αν και θεωρω και το yeti γενικα ως μια κορυφαια επιλογη για αυτοκινητο!
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Πάντως σε θέμα ηλιοροφών ή γυάλινων οροφών, του 3008 και του Qashqai τις προτιμώ!
Skoda Yeti (Το ότι και είναι ανοιγόμενη, δεν το θεωρώ στα υπέρ)+10,000 αν και θεωρω και το yeti γενικα ως μια κορυφαια επιλογη για αυτοκινητο!
Δεν απορρίπτω το Yeti σαν επιλογή (το αντίθετο μάλιστα) αλλά δεν είμαι υπέρ των ανοιγόμενων ηλιοροφών. (2 απο τα αυτοκίνητα που είχα, είχαν και ήταν το πρώτο πράγμα που μου έβγαζε πρόβλημα). ...οπότε τις αποφευγω πλέον!
Προτιμώ μια σταθερή, κλειστή γυαλινη οροφή. -
Αγαπητέ φίλε καλωσόρισες στην παρέα μας.
Ο χρήστης tiniakos31 έγραψε:
Ενώ λοιπόν έχω πάει στο αντιπρόσωπο του νησιού, οποίος είναι παιδικός φίλος(μιλάμε ξεκάθαρα μεταξύ μας), για να κλείσουμε ένα 3008 PREMIUM PACK GRIP CONTROL 1,6 THP 150HP με ηλιοροφή ... η εταιρία μας πληροφορεί ότι δεν υπάρχει κανένα ετοιμοπαράδοτο με ηλιοροφή και εφόσον γίνει παραγγελία η παραλαβή θα γίνει 3 μήνες μετά. ... Πάντως την ηλιοροφή δεν την βγάζω εκτός και αν κάποιος μου δώσει ένα σοβαρό αντικίνητρο(σε όλα τα τεστ σε όλες τις διαφημίσεις προβάλλεται η έκδοση με την ηλιοροφή αυτοί οι αχαΐρευτοι στην Ελλάδα δεν έχουν ούτε ένα)Ήθελα και εγώ να πάρω το 3008 με ηλιοροφή, επειδή είχα σε παλαιότερο αυτοκίνητο και με βόλευε, ιδίως όταν κάπνιζα καθώς ανανεωνόταν ο αέρας εύκολα, χωρίς να ενοχλεί τους συνεπιβάτες και χωρίς πολύ θόρυβο. Όταν πήγα στην αντιπροσωπεία λοιπόν διαπίστωσα μετά λύπης μου ότι επρόκειτο για σταθερή οροφή και όχι ανοιγόμενη. Κομμάτια να γίνει λέω, η διαφορά στην τιμή ήταν μικρή, θα το πάρω έστω και με σταθερή ηλιοροφή. Δεν το πήρα για δύο λόγους:
- Με μειωμένο ΕΤΤ υπήρχε μόνο ένα αυτοκίνητοι και αυτό σε χρώμα ασημί... Bleah...
- Όταν δοκίμασα την ηλιοροφή, διαπίστωσα ότι η επιφάνεια που καλύπτει το κάτω μέρος της ηλιοροφής και ανοιγοκλείνει με ηλεκρικό μηχανισμό, δεν είναι τίποτε άλλο από ένα απλό πανί (σαν κουρτίνα) στο χρώμα της ταπετσαρίας που τραβιέται από το μπροστά μέρος, ενώ οι δύο πλαινές πλευρές είναι τελείως ελεύθερες και δεν στηρίζονται πουθενά. Αυτό είχε σαν συνέπεια να τσακίσουν ελαφρώς οι πλαινές πλευρές του πανιού και να φαίνονται άσχημα. Περίμενα κάτι πολύ πιό στιβαρό από αυτό που είδα. Εννοώ κάτι με έστω υποτυπώδη μόνωση για το καλοκαίρι που θα το ζεματάει ο ήλιος και όχι αυτό το πανάκι.
Φοβήθηκα επίσης και τον θόρυβο που ενδεχομένως να δημιουργηθεί από τις ταλαντώσεις του πανιού, αν οδηγούσα με ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο. Το καλοκαίρι αν είχα τον ήλιο από πάνω, μάλλον θα έπρεπε να έχω τραβηγμένη την κουρτίνα. Αν λοιπόν θα άνοιγα το παράθυρο, ο αέρας θα έπεφτε ακριβώς στα πλαϊνά του πανιού και στα σημεία που ήδη ήταν τσακισμένα, άρα σίγουρα θα είχα ένα συνεχόμενο πρα-πρα-πρα πάνω από το κεφάλι μου...
Έχω αρχίσει να αναρωτιέμαι μήπως να μην πάρω την turbo έκδοση αφού το αμάξι στην Τήνο θα είναι άντε να πάει και μια φορά το χρόνο εκτός(η κατανάλωση μήπως θα είναι αυξημένη αφού σε ένα μικρό νησί οι σχέσεις που δουλεύουν συνέχεια είναι 1-2-3)
Σχετικά με την κατανάλωση των εκδόσεων των 120HP & 150HP να σου πώ ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έχουν μικρή διαφορά στον αστικό κύκλο, ακόμη μικρότερη στον συνδυασμένο κύκλο και καθόλου στον υπεραστικό κύκλο. Να σημειώσω εδώ ότι προς ευχάριστη έκπληξή μου, τα νούμερα της κατανάλωσης που βλέπω στα όργανα είναι σχεδόν ίδια με αυτά που δίνει η Peugeot!
Δεν έχω έρθει στο νησί σου αλλά αν μου λές για 1η, 2α & 3η, μήπως είναι βασανιστήριο για ένα ταξιδιάρικο αυτοκίνητο με 6 ταχύτητες; Επίσης, αν έχετε και στενούς δρόμους όπως έχουν πολλά όμορφα νησιά μας, ίσως η οδήγηση τελικά να μην είναι απόλαυση αλλά μαρτύριο...
Θα σου συνιστούσα οπωσδήποτε πριν καταλήξεις σε κάποια απόφαση, να ζητήσεις από τον φίλο σου που έχει την αντιπροσωπεία να σου δώσει ένα 3008 για να το δοκιμάσεις στους δρόμους που θα κάνεις τις χαλαρές σου βολτίτσες.
Τα distance alert κ.τ.λ. είναι περιττά για τη χρήση που το θέλω(βόλτες χαλαρές)
Για την χρήση που περιγράφεις ίσως το distance alert είναι περιττό, αλλά πάει μαζί με το HUD το οποίο βρίσκω πολύ χρήσιμο κυρίως σε ταξίδια. Με το 'κ.λ.π.' δεν ξέρω τι άλλο θεωρείς περιττό και δεν μπορώ να απαντήσω.
-
Φίλε pitt είσαι ο άνθρωπος μου.
Μάλλον με έπεισες στο θέμα της ηλιοροφής.
Έχω οδηγήσει το 1.6 με τους 120 ίππους και μου φάνηκε αξιοπρεπέστατο μπροστά στους 75 του Ford Focus!!!
Και στενούς δρόμους έχει το νησί και μικρές αποστάσεις!
Περιττά για τη χρήση στο νησί εννοώ τους αισθητήρες βροχής, το αυτόματο άναμμα στα φώτα, την υποβοήθηση παρκαρίσματος εμπρός,τον ανιχνευτή πίεσης ελαστικών,τους εξωτερικούς καθρέπτες ηλεκτρικά αναδιπλούμενους !!
Η ηλιοροφή έκοβε πόντους στο ύψος,γιατί είμαστε του ίδιου αναστήματος? -
Το 3008 θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον αυτοκίνητο και πολύ ποιοτικό. Αλλά στην ατμοσφαιρική έκδοση με τους 120 ίππους πιστεύω ότι δε θα 'πηγαίνει' αξιοπρεπώς, δεδομένου και του βάρους του αμαξώματος.
-
μια χαρα θα πηγαινει.
Peugeot 3008 '08