-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πριν κανένα μήνα οδηγώντας στην παρατεταμένη ανωφέρεια της Εθνικής πριν τη Μαλεσίνα μου άναψε μήνυμα 'Antipollution System Fault' και έμεινε αναμμένο το εικονίδιο της μηχανής. Ο νους μου πήγε σε κακής ποιότητας βενζίνη, δεν μπορούσα και να πάω να το ελέγξω, και σκέφτηκα να το πάω για έλεγχο γυρίζοντας στην Αθήνα. Μετά από μερικές εκατοντάδες χλμ. το μήνυμα σταμάτησε να ανάβει.
Έχετε καμιά ιδέα;
Και σε μένα παρουσιάζεται αυτό και μάλλον θα κάνω decarbonisation ή γενικά καθαρισμό του turbo. Θα με κοστίσει γύρω στα 250 στην αντιπροσωπεία με κάτι πατέντες.
Όσο για βλάβες προχθές άλλαξα δίσκο-πλατό. Κόστος 450 σε εξωτερικό συνεργείο. Τα μισά είναι η εργασία. Δεν ξέρω αν είναι πολλά. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν τουλάχιστον 600. Στον THP κινητήρα πάντως μπορείς να αλλάξεις μόνο τον δίσκο και το πλατό που πάνε σετ και όχι το ρουλεμάν που είναι ξεχωριστά. Στον απλό κινητήρα αλλάζεις και τα τρία.
Το κατάλαβα στην εθνική αρχικά όταν με πετούσε το cruise control σε ανηφόρες και μετά σε επαρχιακές ανηφόρες όπου πατίναρε κανονικά και αναγκαζόμουν να κατεβάσω ταχύτητες.
Ο έντονος μεταλλικός θόρυβος πάντως που άκουγα κατά καιρούς όταν έκανα όπισθεν σε ανηφόρα έφυγε. Φαίνεται δηλαδή ότι το πρόβλημα υπήρχε εδώ και καιρό ώσπου το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε τελείως.
Αφού κάνεις το decarboisation πες μας αν θα τραβάει περισσότερο .
Πόσα χλμ έχεις; -
Ο χρήστης silversurferGR έγραψε:
Κανένα συνεργείο για service στην θεσσαλονίκη έχετε να προτείνετε;
Στείλτε pm.Γιατί PM; Δεν το επιτρέπουν οι κανόνες του forum;
Αν μου συνέβαινε κάτι τώρα, θα πήγαινα είτε στην Lion είτε στον Αδαμίδη, όμως θα μ' ενδιέφερε να ακούσω και άλλες προτάσεις...
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μάλλον όλοι συμφωνείτε ότι δεν είναι το τούρμπο, πολύ χαίρομαι γιαυτό!
Pitt, είναι η βενζίνη λες, ε; Μακάρι. Άρα συμπέρασμα, 1ον, προσέχουμε πού βάζουμε βενζίνη, και 2ον, γυρίζουμε Αθήνα μέσω Θηβών-Κάζας (παρεμπιπτόντως, από τους πιο κουραστικούς δρόμους που υπάρχουν, με στροφές και γεμάτος νταλίκες που πηγαίνουν από κει για να γλυτώσουν το διόδια).
Έχετε και τους δικούς μου χαιρετισμούς!
NickNT, με το 'ηλεκτροβάνα' δεν είμαι σίγουρος, μπορεί να μου είπαν κάποιον άλλο όρο, δεν θυμάμαι καλά. Για σκάστρα δεν νομίζω να κοίταξαν.
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πριν κανένα μήνα οδηγώντας στην παρατεταμένη ανωφέρεια της Εθνικής πριν τη Μαλεσίνα μου άναψε μήνυμα 'Antipollution System Fault' και έμεινε αναμμένο το εικονίδιο της μηχανής. Ο νους μου πήγε σε κακής ποιότητας βενζίνη, δεν μπορούσα και να πάω να το ελέγξω, και σκέφτηκα να το πάω για έλεγχο γυρίζοντας στην Αθήνα. Μετά από μερικές εκατοντάδες χλμ. το μήνυμα σταμάτησε να ανάβει.
Έχετε καμιά ιδέα;
Και σε μένα παρουσιάζεται αυτό και μάλλον θα κάνω decarbonisation ή γενικά καθαρισμό του turbo. Θα με κοστίσει γύρω στα 250 στην αντιπροσωπεία με κάτι πατέντες.
Όσο για βλάβες προχθές άλλαξα δίσκο-πλατό. Κόστος 450 σε εξωτερικό συνεργείο. Τα μισά είναι η εργασία. Δεν ξέρω αν είναι πολλά. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν τουλάχιστον 600. Στον THP κινητήρα πάντως μπορείς να αλλάξεις μόνο τον δίσκο και το πλατό που πάνε σετ και όχι το ρουλεμάν που είναι ξεχωριστά. Στον απλό κινητήρα αλλάζεις και τα τρία.
Το κατάλαβα στην εθνική αρχικά όταν με πετούσε το cruise control σε ανηφόρες και μετά σε επαρχιακές ανηφόρες όπου πατίναρε κανονικά και αναγκαζόμουν να κατεβάσω ταχύτητες.
Ο έντονος μεταλλικός θόρυβος πάντως που άκουγα κατά καιρούς όταν έκανα όπισθεν σε ανηφόρα έφυγε. Φαίνεται δηλαδή ότι το πρόβλημα υπήρχε εδώ και καιρό ώσπου το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε τελείως.
Καταλαβαίνεις και πτώση στην απόδοση, ή απλώς σου βγάζει το μήνυμα; Το μήνυμα στο βγάζει συνεχώς ή κατά διαστήματα όπως το δικό μου;
-
Ο χρήστης tiniakos31 έγραψε:
Γεια σε όλους.
Έχουμε χαθεί.
Η Γαλλίδα μου υπάρχει ακόμη την χαίρομαι και με χαίρεται.Η δικιά μου είναι λίγο δύστροπη και μου κάνει κολπάκια όμως! Σου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα; Ποσα χλμ. έχεις;
-
Θα ήταν επίσης χρήσιμο να αναλυθεί το 'κάποιες πατέντες' (χημικά, τρίψιμο;) και το 'γενικός καθαρισμός turbo'.
-
Ο χρήστης alexandr έγραψε:
Καταλαβαίνεις και πτώση στην απόδοση, ή απλώς σου βγάζει το μήνυμα; Το μήνυμα στο βγάζει συνεχώς ή κατά διαστήματα όπως το δικό μου;
Το μήνυμα το βγάζει κατά διαστήματα και συγκεκριμένα στην ανηφόρα του Δερβενίου στη Θεσσαλονίκη με 130 και cruise control.
Όχι πάντα όμως γι΄αυτό ίσως φταίει η βενζίνη όπως λέει ο Pitt.Απώλεια ισχύος πάντως νομίζω ότι έχω.
Θα ήταν επίσης χρήσιμο να αναλυθεί το 'κάποιες πατέντες' (χημικά, τρίψιμο;) και το 'γενικός καθαρισμός turbo'.
Τον όρο πατέντα τον χρησιμοποίησαν στο συνεργείο γιατί ένας μηχανικός τους έδειξε έναν τρόπο καθαρισμού,
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ξηλώνεται η εισαγωγή του αέρα και φαίνονται τα έδρανα των βαλβίδων. Με ειδικά πατενταρισμένα τσιμπηδάκια που έκανε αυτός όπως επίσης και με κάποια σπρέυ, καθαρίζουμε το πουρί που έχει μαζέψει. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζουμε το 90% και κοστίζει 250. Για να καθαριστεί το 100% πρέπει να ξηλωθεί όλη η κυλινδροκεφαλή αλλά αυτό θα κοστίσει άλλα 400. Κοστίζει κυρίως ο χρόνος εργασίας και όχι τα υλικά.
Είναι εγγυημένο ότι το αμάξι θα πάρει τα πάνω. Το έκανε κάποιος εκεί και έγινε σαν καινούριο.
-
Ok, τη γνωρίζω τη διαδικασία.
Θέλω να επισημάνω πάντως δύο πράγματα:
- Παραμένει 'υπό διερεύνηση' το αν χρειάζεται όντως να κάνεις κάτι τέτοιο - εξαρτάται τόσο από τα χλμ, όσο και από το κατά πόσο δε σε ενοχλεί να δώσεις ένα ποσό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Επίσης, ενώ αρχικά όσοι έκαναν καθαρισμό βαλβίδων ανέφεραν (διαδικτυακά) βελτίωση (άλλος σε επιδόσεις, άλλος σε λειτουργία στο ρελαντί, κ.ο.κ), διάφορες εξελίξεις στην πορεία φαίνεται να δείχνουν ότι είναι και ψυχολογικό το θέμα (πως όταν φεύγεις από σέρβις νιώθεις ότι πήρες 20hp - κάτι τέτοιο). Η σίγουρη απόδειξη θα ήταν η σύγκριση καμπύλων δυναμομέτρησης.
Μη σε πάρω στο λαιμό μου βέβαια, άλλωστε όλο και κάποιος θα πετάξει μία φώτο από τα V8 υπέρ-καπνισμένα αμερικάνικα Audi, ή από κάποιο έρμο Rallye. Μάλιστα, θα με χαροποιούσε να έχει θετική εξέλιξη το εγχείρημα σου (αν το κάνεις), γιατί θα αποτελέσεις παράδειγμα και δι'ημας!
- Στην Αθήνα τουλάχιστον έχω ακούσει ως τιμή τα 100 ευρώ για την ίδια διαδικασία. Μήπως λοιπόν να το έψαχνες λίγο καλύτερα; Πάω πάσο αν νιώθεις καλύτερα στην Peugeot, αλλά όποιος έχει υπομονή και γνώσεις μπορεί να το κάνει και μόνος του (σίγουρα όχι εγώ).
Κατά τη γνώμη μου, το μεγάλο μυστήριο των επικαθίσεων πρέπει να αντιμετωπίζεται ανά περίπτωση - άλλα είναι οκ, αλλά φαίνονται πολύ βρώμικα, αλλά κανείς δε ξέρει με απόλυτη ακρίβεια τι σημαίνει αυτό. Πλην ορισμένων μηχανικών που βρήκαν εξτρά πηγή εισοδήματος.
-
Εμένα μου είπαν ότι θέλει μία μέρα δουλειά γι'αυτό και το κόστος. Πληρώνουμε δηλαδή τα εργατικά. Σε κάθε περίπτωση έχω υπόψη και ένα άλλο συνεργείο όπου ο τύπος είναι ηλεκτρονικός αυτοκινήτων και μου έκανε καθαρισμό σε απλό golf παλαιότερα με 80 ευρώ αν θυμάμαι. Θα μου κάνει πρώτα δυναμομέτρηση και μετά θα δει. Λείπει όμως σε διακοπές ...
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Το μήνυμα το βγάζει κατά διαστήματα και συγκεκριμένα στην ανηφόρα του Δερβενίου στη Θεσσαλονίκη με 130 και cruise control.
Χα! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχεις και εσύ το ίδιο πρόβλημα. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το Δερβένι για την Θεσσαλονίκη είναι ότι η Μαλακάσα για την Αθήνα! Όπερ έδει δείξαι...
Συμφωνώ με αυτά που έγραψε ο NickNt. Αν δεν έχω πάθε déjà-vu, νομίζω ότι και στο παρελθόν είχαμε κάνει την ίδια κουβέντα και είπαμε τα ίδια πράγματα.
1ον, προσέχουμε πού βάζουμε βενζίνη, και 2ον, γυρίζουμε Αθήνα μέσω Θηβών-Κάζας (παρεμπιπτόντως, από τους πιο κουραστικούς δρόμους που υπάρχουν, με στροφές και γεμάτος νταλίκες που πηγαίνουν από κει για να γλυτώσουν το διόδια).
Παρέλειψες το σημαντικότερο αξιοθέατο της διαδρομής: Τα κοψίδια στο Κριεκούκι!
ΥΓ. Μου φαίνεται ή είναι ιδέα μου ότι σας τρώγεται η τσέπη σας;
-
Αχ αυτο το Δερβενι...
Ξαναθυμιζω οτι εχω τα να δω ομως απο την ημερα που χρησιμοποιω αεριο ! -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Χα! Είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχεις και εσύ το ίδιο πρόβλημα. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το Δερβένι για την Θεσσαλονίκη είναι ότι η Μαλακάσα για την Αθήνα! Όπερ έδει δείξαι...
Συμφωνώ με αυτά που έγραψε ο NickNt. Αν δεν έχω πάθε déjà-vu, νομίζω ότι και στο παρελθόν είχαμε κάνει την ίδια κουβέντα και είπαμε τα ίδια πράγματα.
1ον, προσέχουμε πού βάζουμε βενζίνη, και 2ον, γυρίζουμε Αθήνα μέσω Θηβών-Κάζας (παρεμπιπτόντως, από τους πιο κουραστικούς δρόμους που υπάρχουν, με στροφές και γεμάτος νταλίκες που πηγαίνουν από κει για να γλυτώσουν το διόδια).
Παρέλειψες το σημαντικότερο αξιοθέατο της διαδρομής: Τα κοψίδια στο Κριεκούκι!
ΥΓ. Μου φαίνεται ή είναι ιδέα μου ότι σας τρώγεται η τσέπη σας;
Ναι, εμένα μου τρώγεται η τσέπη μου, όμως επειδή κυκλοφορούν καβούρια μέσα της
Τα κοψίδια δεν τα έχω δοκιμάσει, οπότε μου έμειναν οι στροφές με τις νταλίκες!
-
Ο χρήστης ZONAS έγραψε:
Όχι πάντα όμως γι΄αυτό ίσως φταίει η βενζίνη όπως λέει ο Pitt.Απώλεια ισχύος πάντως νομίζω ότι έχω.
Τον όρο πατέντα τον χρησιμοποίησαν στο συνεργείο γιατί ένας μηχανικός τους έδειξε έναν τρόπο καθαρισμού,
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ξηλώνεται η εισαγωγή του αέρα και φαίνονται τα έδρανα των βαλβίδων. Με ειδικά πατενταρισμένα τσιμπηδάκια που έκανε αυτός όπως επίσης και με κάποια σπρέυ, καθαρίζουμε το πουρί που έχει μαζέψει. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζουμε το 90% και κοστίζει 250. Για να καθαριστεί το 100% πρέπει να ξηλωθεί όλη η κυλινδροκεφαλή αλλά αυτό θα κοστίσει άλλα 400. Κοστίζει κυρίως ο χρόνος εργασίας και όχι τα υλικά.
Είναι εγγυημένο ότι το αμάξι θα πάρει τα πάνω. Το έκανε κάποιος εκεί και έγινε σαν καινούριο.
Και εγώ cruise control είχα όταν μου άναψε στην ανηφόρα και τις 2 φορές! Άρα μιλάμε μάλλον για το ίδιο πράγμα. Ελπίζω να έφταιγε η βενζίνη, όπως λέει ο Pitt.
-
Ο χρήστης JohnnyX έγραψε:
Αχ αυτο το Δερβενι...
Ξαναθυμιζω οτι εχω τα να δω ομως απο την ημερα που χρησιμοποιω αεριο !Μίλησα με έναν εκ των δύο που είχε το συνεργείο στην Λαμπράκη που έκλεισε. Ο δεύτερος εκ Βουλγαρίας έφυγε. Τώρα είναι στην Γιαννιτσών (elgas) http://www.elgas.gr. Κάποια στιγμή θα το κάνω και εγώ μάλλον.
To Σύστημα είναι αυτό αν δεν κάνω λάθος: http://www.gas-shop.gr/index.php?SCREEN=products_detail&ProductID=17089
Τα χλμ alexandr είναι 128000.
-
Πραγματι ο ενας ηταν εκ βουλγαριας
Το συστημα ειναι ακριβως αυτο .
Και πρεπει ακομα και σημερα να ειναι το μοναδικο για τον THP -
Έχει κανείς κάποια εμπειρία με το TPMS;
Καθώς ερχόμουν στη δουλειά, μου έβγαλε μήνυμα 'tyre pressure not monitored'.
Ξέρω ότι οι αισθητήρες έχουν ορισμένο χρόνο ζωής (λόγω των μπαταριών) και ότι είναι πανάκριβοι. -
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Έχει κανείς κάποια εμπειρία με το TPMS;
Καθώς ερχόμουν στη δουλειά, μου έβγαλε μήνυμα 'tyre pressure not monitored'.
Ξέρω ότι οι αισθητήρες έχουν ορισμένο χρόνο ζωής (λόγω των μπαταριών) και ότι είναι πανάκριβοι.Είμαι ο άνθρωπος σου, γιατί κάθισα και ασχολήθηκα πριν κάνα δίμηνο με αυτό το ήσσονος σημασίας θέμα.
Επειδή λοιπόν μου χάλασε τον έναν αισθητήρα ο λαστιχάς (το ξερίζωσε, για την ακρίβεια), το έψαξα ενδελεχώς ώστε να μη χρειαστεί να το χρυσοπληρώσει. Τελικά πήρα από την αντιπροσωπεία (Citroen), αλλά για άλλους λόγους.
Το καλό είναι ότι φοράς (όπως κι εγώ) τους λίγο πιο φθηνούς Schrader (part number: 65597-67), και όχι τους VDO. Η Peugeot θα δίνει κάνα 100άρι τον έναν, αλλά προφανώς και θα πάρεις από εδώ: http://www.ebay.co.uk/itm/PEUGEOT-3008- ... 19c4b7ada2
Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις όμως στο διαγνωστικό της Peugeot είναι εάν κάποιος αισθητήρας όντως απεβίωσε, ή χάλασε κάποια βαλβίδα (έκανες αλήθεια κάτι που να την 'ταλαιπώρησε';).
Αν χάλασε μόνο η βαλβίδα, τότε: http://www.ebay.co.uk/itm/Set-of-4-PEUG ... 2a30d1744d
Δυστυχώς, Citroen/Peugeot δίνουν ΜΟΝΟ σετ αισθητήρα/βαλβίδα μαζί, παρότι η ίδια η Schrader ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ γράφει ότι πρέπει να αλλάζεται η βαλβίδα σε κάθε αλλαγή ελαστικών.
Η εναλλακτική σου είναι να ξεχάσεις το σύστημα, και να ζητήσεις την απενεργοποίηση του μέσω διαγνωστικού.
Αν πάλι αποφασίσεις να ασχοληθείς, η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει λογικά μέσα σε εξουσιοδοτημένο, γιατί εκτός από διαγνωστικό, χρειάζεται και ένα άλλο εργαλείο (το οποίο νομίζω ότι ονομάζεται exciter), το οποίο 'ξυπνάει' τον καινούριο αισθητήρα αφού εγκατασταθεί, ώστε να γίνει προγραμματισμός μετά από το διαγνωστικό.
Επιγραμματικά: α) διαγνωστικό να δεις τι φταίει, β) παραγγελία από ebay, και γ) εγκατάσταση σε Peugeot που σε ξέρουν, σε συμπαθούν, και δε θα γκρινιάξουν που τα έφερες απ'έξω. Στην περίπτωση του εξουσιοδοτημένου που πηγαίνω εγώ, συμφωνήσαμε ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι υπερβολικές για κάτι που έξω στο δίνουν με 35-40 ευρώ, και θα υπήρχε κατανόηση αν τελικά το έφερνα απ'έξω.
Πόσα χλμ έχεις; Συνήθως μετά τα 100Κ αρχίζουν και τα φτύνουν - όχι όμως αναγκαστικά λόγω μπαταρίας, ενίοτε 'την ακούνε' οι βαλβίδες.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Το καλό είναι ότι φοράς (όπως κι εγώ) τους λίγο πιο φθηνούς Schrader (part number: 65597-67), και όχι τους VDO.Σωστά. Φοράει το 5430w0 της Peugeot που αντιστοιχεί στο 65597-67 της Schrader.
Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις όμως στο διαγνωστικό της Peugeot είναι εάν κάποιος αισθητήρας όντως απεβίωσε, ή χάλασε κάποια βαλβίδα (έκανες αλήθεια κάτι που να την 'ταλαιπώρησε';).
Άλλαξα προσφάτως τα καπάκια των βαλβίδων. Έβγαλα τα μαύρα πλαστικά και τα αντικατέστησα με αλουμινίου. Πανάλαφρα είναι, καλά κάθησαν, μικρά και διακριτικά είναι, δεν μπορεί να έχουν κάποια σχέση αυτά.
Η αλήθεια είναι ότι μου έβγαλε το μήνυμα λίγο πριν φτάσω στη δουλειά και δεν βρήκα χρόνο να το κοιτάξω. Σκέφτομαι όμως ότι αν είχε πρόβλημα ο ένας από τους αισθητήρες, δεν θα έπρεπε να μου δείξει στην οθόνη ποιός είναι; Όταν ένα από τα λάστιχα έχει χαμηλή πίεση, μου δείχνει ποιό είναι. Αυτό με κάνει να σκέφτομαι μήπως το πρόβλημα δεν είναι σε κάποιον από τους αισθητήρες, αλλά στο δέκτη.
Πόσα χλμ έχεις;
Λίγα. Το ένα τρίτο του Zonas...
-
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Άλλαξα προσφάτως τα καπάκια των βαλβίδων. Έβγαλα τα μαύρα πλαστικά και τα αντικατέστησα με αλουμινίου. Πανάλαφρα είναι, καλά κάθησαν, μικρά και διακριτικά είναι, δεν μπορεί να έχουν κάποια σχέση αυτά.Δε θα επιμείνω κιόλας γιατί δεν έχω εμπειρία, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχω διαβάσει ότι οι αισθητήρες δεν τα πάνε καλά με τα μεταλλικά καπάκια. Δες π.χ. αυτό, παρότι όχι και πολύ τεκμηριωμένο: http://www.1addicts.com/forums/showthread.php?t=710431 (το πρώτο σχετικό που βρήκα στο google).
Θεωρώ απίθανο το πρόβλημα να είναι στο δέκτη. Επίσης, όταν παρουσιάζεται πρόβλημα δε σου δείχνει ποιος αισθητήρας φταίει, στα Citroen τουλάχιστον. Ο σίγουρος τρόπος είναι να συνδέσεις το διαγνωστικό και να κοιτάξεις real time αν αλλάζουν οι τιμές όταν αλλάζεις την πίεση σε κάθε λάστιχο.
Σου συνιστώ πάντως να δοκιμάσεις να επιστρέψεις στα πλαστικά καπάκια. Στα 40000χλμ δεν παίζει να έληξε η μπαταρία (όταν το αμάξι είναι ακίνητο υποτίθεται ότι μπαίνουν σε sleep mode - για αυτό αναφέρομαι σε χλμ).
Καλή τύχη!
Edit: Βέβαια, το πρόβλημα με τα μεταλλικά καπάκια είναι κυρίως η μακροχρόνια διάβρωση, αλλά και πάλι...
-
Λες ρε να φταίνε τα καπάκια;
Μπορεί... Θα τα αλλάξω και θα δούμε...
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Θεωρώ απίθανο το πρόβλημα να είναι στο δέκτη. Επίσης, όταν παρουσιάζεται πρόβλημα δε σου δείχνει ποιος αισθητήρας φταίει, στα Citroen τουλάχιστον.Δείχνει. Το μήνυμα που βγάζει είναι κάτι σαν 'Front Left Tyre Pressure Low'. Μου το έβγαλε 2 φορές έως τώρα κατά το παρελθόν.
Peugeot 3008 '08