Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Έχει κανείς κάποια εμπειρία με το TPMS;
Καθώς ερχόμουν στη δουλειά, μου έβγαλε μήνυμα 'tyre pressure not monitored'.
Ξέρω ότι οι αισθητήρες έχουν ορισμένο χρόνο ζωής (λόγω των μπαταριών) και ότι είναι πανάκριβοι.
Είμαι ο άνθρωπος σου, γιατί κάθισα και ασχολήθηκα πριν κάνα δίμηνο με αυτό το ήσσονος σημασίας θέμα.
Επειδή λοιπόν μου χάλασε τον έναν αισθητήρα ο λαστιχάς (το ξερίζωσε, για την ακρίβεια), το έψαξα ενδελεχώς ώστε να μη χρειαστεί να το χρυσοπληρώσει. Τελικά πήρα από την αντιπροσωπεία (Citroen), αλλά για άλλους λόγους.
Το καλό είναι ότι φοράς (όπως κι εγώ) τους λίγο πιο φθηνούς Schrader (part number: 65597-67), και όχι τους VDO. Η Peugeot θα δίνει κάνα 100άρι τον έναν, αλλά προφανώς και θα πάρεις από εδώ: http://www.ebay.co.uk/itm/PEUGEOT-3008- ... 19c4b7ada2
Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις όμως στο διαγνωστικό της Peugeot είναι εάν κάποιος αισθητήρας όντως απεβίωσε, ή χάλασε κάποια βαλβίδα (έκανες αλήθεια κάτι που να την 'ταλαιπώρησε';).
Αν χάλασε μόνο η βαλβίδα, τότε: http://www.ebay.co.uk/itm/Set-of-4-PEUG ... 2a30d1744d
Δυστυχώς, Citroen/Peugeot δίνουν ΜΟΝΟ σετ αισθητήρα/βαλβίδα μαζί, παρότι η ίδια η Schrader ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ γράφει ότι πρέπει να αλλάζεται η βαλβίδα σε κάθε αλλαγή ελαστικών.
Η εναλλακτική σου είναι να ξεχάσεις το σύστημα, και να ζητήσεις την απενεργοποίηση του μέσω διαγνωστικού.
Αν πάλι αποφασίσεις να ασχοληθείς, η εγκατάσταση θα πρέπει να γίνει λογικά μέσα σε εξουσιοδοτημένο, γιατί εκτός από διαγνωστικό, χρειάζεται και ένα άλλο εργαλείο (το οποίο νομίζω ότι ονομάζεται exciter), το οποίο 'ξυπνάει' τον καινούριο αισθητήρα αφού εγκατασταθεί, ώστε να γίνει προγραμματισμός μετά από το διαγνωστικό.
Επιγραμματικά: α) διαγνωστικό να δεις τι φταίει, β) παραγγελία από ebay, και γ) εγκατάσταση σε Peugeot που σε ξέρουν, σε συμπαθούν, και δε θα γκρινιάξουν που τα έφερες απ'έξω. Στην περίπτωση του εξουσιοδοτημένου που πηγαίνω εγώ, συμφωνήσαμε ότι οι τιμές στην Ελλάδα είναι υπερβολικές για κάτι που έξω στο δίνουν με 35-40 ευρώ, και θα υπήρχε κατανόηση αν τελικά το έφερνα απ'έξω.
Πόσα χλμ έχεις; Συνήθως μετά τα 100Κ αρχίζουν και τα φτύνουν - όχι όμως αναγκαστικά λόγω μπαταρίας, ενίοτε 'την ακούνε' οι βαλβίδες.