Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το υπερκλείδωμα είναι έξτρα, κακώς που δεν το ήξεραν αυτό. Μάλλον το μπέρδεψαν με το mode που κλειδώνουν οι πόρτες εν κινήσει.
Όχι, δεν το μπέρδεψαν. Ήξεραν πολύ καλά για ποιό πράγμα μιλάμε.
Είναι πάντως διαδικασία να σου τα αλλάξουν όλα αυτά, αξίζει;
Δεν ξέρω αν αξίζει, αλλά όταν παρήγγειλα το αυτοκίνητο μού είπαν ότι θα έχει και υπερκλείδωμα και μάλιστα μου το έκαναν επίδειξη κατά την παραλαβή.
Βέβαια δεν το δοκίμασα κατά την παραλαβή, αλλά πάλι ούτε το ABS και το ESP είχα δοκιμάσει.
Απο που τις περιμενουν τις κλειδαριες ? Απο τον Αρη ???
Μακάρι να ήταν από τον Άρη. Το συνεργείο δεν είναι μακριά από το Χαριλάου...
Εμένα πριν λίγες μέρες με πήραν τηλέφωνο (πρώτη φορά) από την Peugeot για να μου κάνουν διάφορες ερωτήσεις για το αν είμαι ευχαριστημένος με το service που είχα κάνει το Αύγουστο!
Μπράβο τους! Επειδή εμένα δεν με τηλεφώνησε ποτέ κανείς όχι μόνο για το επίπεδο ικανοποίησής μου ως πελάτη, αλλά ούτε για τις κλειδαριές που μου έλεγαν ότι 'θα σας πάρουμε την ερχόμενη εβδομάδα', αναγκάζομαι να γράψω τις εντυπώσεις μου για να τους βοηθήσω.
Ελπίζω πραγματικά να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και για δικό τους όφελος αλλά και των πελατών.
Συνεχίζω λοιπόν:
**2. Κόστος εργασιών & ανταλλακτικών. **
Στις 11/10/11 πήγα το αυτοκίνητο για “μεσαίο” service, έχοντας συμπληρώσει ένα χρόνο από το προηγούμενο ετήσιο service και σχεδόν 20.000km στο κοντέρ.
Ευχάριστο και πολιτισμένο περιβάλλον, με αναπαυτικά καθίσματα στο χώρο αναμονής, τηλεόραση για να παρακολουθείς τα γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος και γαλλικό καφέ. Υπάρχει τζαμαρία γύρω από το χώρο επισκευής και μπορείς να βλέπεις τις εργασίες που γίνονται στο αυτοκίνητο.
Ευγενικός ο κύριος στην υποδοχή παραλαμβάνει τα χαρτιά του αυτοκινήτου, σημειώνει τις παρατηρήσεις μου (θα αναφερθώ σε αυτές σε άλλο post) και με πληροφορεί ότι θα γίνουν οι ίδιες ακριβώς εργασίες που είχαν γίνει πριν από ένα έτος (στα 10.000km – συστηματικές εργασίες και έκδοση Κ.Ε.Κ) και θα στοιχίσει 185€.
«Μήπως κάνετε κάποιο λάθος; Πέρσι πλήρωσα 140€ και σήμερα για τις ίδιες ακριβώς εργασίες και υλικά μου ζητάτε 32% περισσότερα χρήματα;» παρατήρησα.
«Αποκλείεται» μου απαντάει.
«Ορίστε το περσινό τιμολόγιο» λέω.
«Α! Βλέπω ότι πέρσι σας κάναμε έκπτωση» παρατηρεί.
«Πολύ ωραία. Κάντε την και τώρα» απαντώ.
«Δυστυχώς έχει αλλάξει η πολιτική της εταιρίας και δεν μπορούμε να σα κάνουμε έκπτωση» μου λέει περίλυπος ο ευγενής κύριος.
«Βρέ παιδιά, τα έσοδα όλων μας έχουν μειωθεί και εσείς απαντάτε στην κρίση με αύξηση του κόστους κατά 32%?» ρωτάω εμφανώς αγανακτισμένος.
Να μη μακρηγορώ και αφού ζήτησα να δώ τον προϊστάμενο του service (ο οποίος όμως δεν μπορούσε να με δεχθεί γιατί... μιλούσε με Αθήνα!) στο τέλος, κατά την έκδοση των παραστατικών, μου έκαναν μια έκπτωση της τάξης του 15%.
Βρήκα την ευκαιρία να (ξανα) ρωτήσω για την επέκταση της εγγύησης από 2 σε 5 έτη. Αν και δεν ισχύει για το δικό μου επειδή ξεπέρασε το δεκαοκτάμηνο, και μετά την συζήτηση με τον lion(t)aris, επιβεβαίωσα ότι το κόστος είναι 800€.
«Μήπως κάνετε λάθος; Κάποιος γνωστός μου στην Αθήνα νομίζω ότι πλήρωσε 500€» ρώτησα.
«Μα τι λέτε; Ορίστε και ο κατάλογος. Το γράφει καθαρά, 800€!!» μου απήντησε ο ευγενής κύριος.
Ενώ καθόμουν στην αίθουσα αναμονής, είδα φυλλάδια με τα οποία διαφήμιζαν ότι έχουν οικονομικά πακέτα για περιοδικό service που αφορούν αυτοκίνητα άνω των 5 ετών. Για εμάς που έχουμε αυτοκίνητα 24 μηνών, ούτε επέκταση εγγύησης δέχονται ούτε υπάρχει μέριμνα για αντίστοιχα οικονομικά πακέτα για service. Τουναντίον, έχουν αυξήσει και το κόστος του service σε σχέση με πέρσι. Το βρίσκω αφ’ ενός μεν άδικο, αφ’ ετέρου δε (λόγω της οικονομικής συγκυρίας) εκτός πραγματικότητας.
Ενώ απολάμβανα το τσιγαράκι μου έξω στην λιακάδα, με ενημερώνει ο αρμόδιος ότι το φίλτρο αέρος της καμπίνας πρέπει να αντικατασταθεί.
«Φυσικά και να το αντικαταστήσετε. Ποιο από τους τρείς τύπους θα βάλετε, απλό, γύρης ή ενεργού άνθρακα;» ρωτάω.
«Το καλό. Αυτό με τον ενεργό άνθρακα» μου απαντάει.
«Και πόσο θα κοστίσει» ρωτάω.
«Περίπου 59€» μου απαντάει. (Ενδεχομένως να πέφτω έξω κατα ένα ή δύο ευρώ, λόγω ηλικίας... )
«Μα καλά, για να ένα φίλτρο των 15€ ευρώ θέλετε περίπου 60€;» ξαναρωτάω.
«Ξέρετε, πρώτα απ΄όλα δεν κάνει 15€ ευρώ αλλά περίπου 30€ και εκτός τούτου, θα πρέπει να ξηλωθεί όλο το ταμπλό για να αλλάξει το φίλτρο και θέλει έχει περίπου μία ώρα δουλειά» μου ανταπάντησε.
Τι να κάνω, του είπα να το βάλει. Μιλάμε γι’ αυτό το φίλτρο το οποίο τοποθετήθηκε από τον τεχνίτη σε 11 λεπτά ακριβώς (χωρίς φυσικά να ξηλωθεί το ταμπλό...). Άσε που τον περισσότερο χρόνο ο καημένος τον ανάλωσε βγάζοντας και προσπαθώντας να ξαναβάλει τα άπειρα μικροπράγματα που είχα σφηνωμένα στο ντουλαπάκι. Αν το ήξερα, θα το είχα αδειάσει πριν το πάω για service.
Τον ρώτησα αν στο μέλλον μπορώ να πάω το αυτοκίνητο για εργασίες service φέρνοντας τα δικά μου ανταλλακτικά και μου είπε ότι δεν γίνεται. Όταν αναφέρθηκα στην οδηγία της ΕΕ, μου είπε ότι «γίνεται μεν, αλλά δεν θα ισχύει η εγγύηση».
«Μα τι λέτε! Αν σας φέρω 5 μονόλιτρα Total Quartz 5W30, θα χαλάσει ο κινητήρας; Το ίδιο λάδι δεν βάζετε και εσείς;» ρώτησα.
«Προσέξτε, εμείς βάζουμε το ΙΝΕΟ, όχι το απλό» μου απαντάει.
«Μα αγαπητέ μου, για το ίδιο λάδι μιλάμε, αυτό που εσείς τιμολογείτε προς 17€ το λίτρο ενώ στην λιανική πωλείται με κέρδος στην μισή τιμή»
«Ναι, αλλά θα πρέπει να έχετε και αποδεικτικά στοιχεία ότι είναι το ίδιο λάδι καθώς και πρόσφατες αποδείξεις αγοράς, όχι παλαιότερες ή μεταγενέστερες.» μου απάντησε και με αποτελείωσε.
Επειδή δεν έβγαζα άκρη (προφανώς όχι λόγω του συνομιλητή μου, αλλά λόγω της πολιτικής που είχε εντολή να ακολουθήσει) έδωσα τέλος στην συζήτηση.
Τα υπόλοιπα αύριο...
Χαιρετισμούς