-
Ο χρήστης evolander έγραψε:
http://www.navs.org.uk/campaigns/64/0/0/' target='_blank
Σχετικά με τα καβούρια και τους αστακούς... Τα αρθρόποδα γενικώς δεν έχουν την αίσθηση του πόνου. Είτε πεθάνουν από αποκεφαλισμό, είτε από βρασμό είτε από βαρεμάρα είναι ένα και το αυτό, οπότε μη στεναχωριέστε οταν βλέπετε μία ζωντανή καραβίδα να μπαίνει σε μια κατσαρόλα
εδιτ/διόρθωση: στις περισσότερες των περιπτώσεων ακόμα και ο αποκεφαλισμός δεν είναι αιτία άμεσου θανάτου, αλλά επειδή στη συνέχεια το αρθρόποδο δεν μπορεί να τραφεί πεθαίνει από ασιτία. Και όχι, δεν υποφέρει ούτε τότε.
Δεν το ήξερα αυτό...
Πεθαίνουν δηλαδή επειδή ψήνονται ζωντανά , έτσι ;
-
Μήπως όποιος οργανισμός δεν έχει αίμα δεν πονάει δλδ ???
Το ίδιο ισχύει και για τα μαλάκια ? -
Καλά, εσείς που δεν είδατε το βίντεο πώς το κρίνετε; Δέστε έστω και λίγο, για να πάρετε μια ιδέα και αν νοιώθετε ότι δεν μπορείτε να αντέξετε, κλείστε το. Το να τρέχετε μακριά δεν βοηθάει.
Δεν σας ζήτησαν να δείτε και νεκροψία. Εδώ είναι πραγματική ζωή: αφού βίαια έργα βλέπουμε συνεχώς, βίαια παιχνίδια παίζουμε, δεν θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με την πραγματικότητα;
Τζάμπα το γύρισαν το βίντεο, μου φαίνεται, χαρά στον κόπο τους. -
και τι θα αλλαξει αν το δει καποιος?εγω δεν προκειται να δω τετοια βιντεo με ζωακια.ακομα και σε ταινιες οταν σκοτωνονται η βασανιζονται ζωακια το αλλαζω.ανθρωπο δεν εχω προβλημα να δω να τον παιρνανε και απο μηχανη του κυμα
παντως αηδιαζουμε τωρα,αλλα τα διαφορα δερματα δεν εχουμε κανενα ενδοιασμο να τα φοραμε ή να καθομαστε πανω τους.καλοι μαλακες ειμαστε και εμεις.απο οσο γνωριζω τα γδερουν ζωντανα γιατι ετσι εχει καλυτερη ποιοτητα το κρεας ή η γουνα.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Καλά, εσείς που δεν είδατε το βίντεο πώς το κρίνετε; Δέστε έστω και λίγο, για να πάρετε μια ιδέα και αν νοιώθετε ότι δεν μπορείτε να αντέξετε, κλείστε το. Το να τρέχετε μακριά δεν βοηθάει.
Δεν σας ζήτησαν να δείτε και νεκροψία. Εδώ είναι πραγματική ζωή: αφού βίαια έργα βλέπουμε συνεχώς, βίαια παιχνίδια παίζουμε, δεν θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με την πραγματικότητα;
Τζάμπα το γύρισαν το βίντεο, μου φαίνεται, χαρά στον κόπο τους.Γιατι άμα το δω ξέρω θα τα πάρω τρελά και δεν θα ξέρω τι γράφω.
Αλλωστε μου είναι γνωστά τα όρια της ανθρώπινης μαλακίας, και δεν έχω καμμια φαγούρα να τα προεκτείνω κι άλλο.
Η νεκροψία πάντως δεν μου φαίνεται δύσκολη. -
Ο χρήστης zastava έγραψε:
και τι θα αλλαξει αν το δει καποιος?εγω δεν προκειται να δω τετοια βιντεo με ζωακια.ακομα και σε ταινιες οταν σκοτωνονται η βασανιζονται ζωακια το αλλαζω.ανθρωπο δεν εχω προβλημα να δω να τον παιρνανε και απο μηχανη του κυμαΈτσι, έτσι...+οο...Ούτε κουτσό ζώο δεν θέλω να βλέπω με πιάνει η ψυχή μου, για άνθρωπο στα @@ μου...
-
ρε εσείς είστε άρρωστοι
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
ρε εσείς είστε άρρωστοιΕ βρε και εσυ!Ο κουτσαν προφανως ειρωνευεται,ενω ο ζασταβακος απλά 'το παίζει'.
-
ε μη μου το χαλάς τωρα κι εσύ, εκεί που παμε να ζεσταθούμε και να αρχίσουν τα μπινελίκια
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ρε εσείς είστε άρρωστοι
Ε βρε και εσυ!Ο κουτσαν προφανως ειρωνευεται,ενω ο ζασταβακος απλά 'το παίζει'.
Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω αλλά δεν ειρωνεύομαι καθόλου ...Απλά έτσι αισθάνομαι, δεν ελέγχεται, οπότε άρρωστος ή όχι με αυτό θα πορευτώ
-
Να με απογοητέψεις;Εσυ θα απογοητευτεις,αν σου τυχει να δεις μπροστα σου κανενα σοβαρο ατυχημα,κανεναν ακρωτηριασμο κ.λ.π.
Μη νομιζεις οτι επειδη τα αντεχεις στις ταινιες το ίδιο θα ειναι και σε 'λάιβ''. -
Λυπάμαι που δεν θα απογοητευτώ αλλά έχω δει αρκετές φορές φορές σοβαρότατα ατυχήματα (διαμελισμένο άνθρωπο από το Μετρό στο Παρίσι με κομμένο χέρι και πόδι να μισοκρέμεται, έχω μεταφέρει με τα χέρια μου (βοηθώντας γιατρό)χτυπημένο από αυτοκίνητο ποδηλάτη ο οποίος ήταν σε άθλια κατάσταση ούρλιαζε και ήταν μέσα στα αίματα από την κορυφή ως τα νύχια κα) αλλά δεν συγκινήθηκα διόλου
-
Και αν δεν συγκινηθηκες,γιατι δεν κοιταξες τη δουλεια σου αδιαφορωντας,αλλα μετεφερες τον τραυματία;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Και αν δεν συγκινηθηκες,γιατι δεν κοιταξες τη δουλεια σου αδιαφορωντας,αλλα μετεφερες τον τραυματία;Νομίζω τα παραλες τώρα...Δεν είναι το ίδιο η ανθρωπιά με το να στενοχωρηθεί κάποιος με το δράμα του άλλου (που του είναι τελείως ξένος).
Άλλο 'δε με αγγίζει', άλλο 'τον γράφω στα @@ μου γιατί δεν είμαι εγώ στη θέση του' και 'άντε γειά καλή υπόλοιπη μέρα!έχω και ένα meeting σε μισή ώρα' -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Και αν δεν συγκινηθηκες,γιατι δεν κοιταξες τη δουλεια σου αδιαφορωντας,αλλα μετεφερες τον τραυματία;
Νομίζω τα παραλες τώρα...Δεν είναι το ίδιο η ανθρωπιά με το να στενοχωρηθεί κάποιος με το δράμα του άλλου (που του είναι τελείως ξένος).
Άλλο 'δε με αγγίζει', άλλο 'τον γράφω στα @@ μου γιατί δεν είμαι εγώ στη θέση του' και 'άντε γειά καλή υπόλοιπη μέρα!έχω και ένα meeting σε μισή ώρα'συμφωνώ απόλυτα
-
Έχουμε ξεφύγει από το θέμα μας όμως, δεν συμφωνείτε;
Υ.Γ.: Όσο για το τι είναι ανθρωπιά και αποδεκτώς σωστό και τι ρόλο παίζει αυτό στην αντιμετώπιση κάποιου τραυματία από έναν ξένο(είτε περαστικός, διασώστης, νοσοκόμος, ιατρός), καθώς και ποιά η παθοψυχολογία κάποιου που αισθάνεται ή δεν αισθάνεται καθώς και από ποιά οπτική σκέφτεται ο καθένας, τι μπορείς να πεις για άνθρωπο που βασανίζει ζώα για διασκέδαση(δίποδα ή τετράποδα) ας ανοίξουμε νέο θέμα, ας ψάξουμε γνώμες ειδικών, κ.λ.π., λέω εγώ.
Και εγώ μπορεί να έβλεπα τους Έλληνες και Ελληνίδες όλων των ηλικιών στο Δίστομο να εκτελούνται και να βιάζονται ή τους Εβραίους να γίνονται σαπούνια και να μην μου έκανε 'κλικ', να γδέρνουν τα κατοικίδια της γειτονιάς, να τα βασανίζουν, να τα τρώνε, κ.λ.π, λέω τώρα.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
και τι θα αλλαξει αν το δει καποιος?εγω δεν προκειται να δω τετοια βιντεo με ζωακια.ακομα και σε ταινιες οταν σκοτωνονται η βασανιζονται ζωακια το αλλαζω.ανθρωπο δεν εχω προβλημα να δω να τον παιρνανε και απο μηχανη του κυμα
Έτσι, έτσι...+οο...Ούτε κουτσό ζώο δεν θέλω να βλέπω με πιάνει η ψυχή μου, για άνθρωπο στα @@ μου...
Eξω απο καποιο μαγαζι, ειδα ενα σκυλακι με το ενα απο τα μπροστινα του ποδια κομενο στην πανω αρθρωση, κοντα στο σωμα του δλδ. Μου χαλασε η ημερα, στεναχωρεθηκα αφανταστα. Μερικες μερες μετα, μου ειπε μια φιλη οτι αυτο το σκυλακι το ειχαν βρει τα παιδια που εχουν το μαγαζι, χτυπημενο μαλλον απο αμαξι, και ειχε μολυνθει και ο γιατρος του το εκοψε Επισης οτι ειναι μια χαρα σκανταλιαρικο κλπ αλλα οτι το αλλο μπροστινο ποδι, εχει πεταξει κατι σαν καρουμπαλο μαλλον λογω του οτι ριχνει το βαρος σε ενα ποδι πλεον.
Εγω παλι και ανθρωπο να δω παλι στεναχωριεμαι. Γενικα δεν τις μπορω αυτες τις καταστασεις. Τοβιντεο δεν το ειδα, γιατι αν καταλαβα καλα το εχω δει παλιοτερα...για ονομα! Αισχος!
-
Νομίζω τα παραλες τώρα...Δεν είναι το ίδιο η ανθρωπιά με το να στενοχωρηθεί κάποιος με το δράμα του άλλου (που του είναι τελείως ξένος).
Άλλο 'δε με αγγίζει', άλλο 'τον γράφω στα @@ μου γιατί δεν είμαι εγώ στη θέση του' και 'άντε γειά καλή υπόλοιπη μέρα!έχω και ένα meeting σε μισή ώρα'Έτσι...Το ότι δεν νιώθω έντονα θλίψη και συμπόνια όπως νιώθω όταν βλέπω ένα ζώο να υποφέρει δε σημαίνει ότι θα αφήσω αβοήθητο έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη από περίθαλψη...Όχι μόνο αυτό αλλά θα του δώσω και προτεραιότητα 'υπακούοντας' σε αυτό που προσωπικά θεωρώ ως ελάχιστο καθήκον κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία όμως δεν πηγάζει αυθόρμητα και ανακλαστικά αλλά είναι προϊόν λογικής και 'ιδεολογικής' τοποθέτησης...
Γεγονός παραμένει ότι μπροστά σε ένα ανήμπορο ζώο που υποφέρει νιώθω πολύ πιο άβολα και σαφώς πιο 'συγκινημένος' από όσο μπροστά στην ανάλογη ανθρώπινη περίπτωση...Αυτό είναι ό,τι αναβλύζει αυθόρμητα από μέσα μου και τα υπόλοιπα είναι μεταποιημένα προϊόντα ιδεολογικών διεργασιών... -
Άλλο 'δε με αγγίζει', άλλο 'τον γράφω στα @@ μου γιατί δεν είμαι εγώ στη θέση του' και 'άντε γειά καλή υπόλοιπη μέρα!έχω και ένα meeting σε μισή ώρα'Η ανθρωπιά φιλε μου Καβουρα,σε αυτη την περίπτωση,στηριζεται σε αυτο το ίδιο αίσθημα της συμπόνοιας.Δεν μπορει να το έχεις και να το χρησιμοποιείς κατα το δοκούν.Η το'χεις ή δεν τό'χεις.Μπορει να το κρυβεις (αν το εχεις) ή να παριστανεις οτι το έχεις (αν δεν)*
Τεσπα,αρκετα ξεμακρυναμε.
και το 'συγκινηθηκες' που μου τονισες,ειναι λέξη του κουτσαν στο προηγούμενο μηνυμά του.
*εξαιρούνται καποια επαγγελματα (π.χ γιατροι και πυροσβεστες) οι οποίοι δεν μπορούνε να αισθανθούν λόγω του ότι ο ανθρωπινος πόνος ειναι το συνηθεστερο πραμα για αυτούς.Ομοίως οι κτηνίατροι που εχουνε χωνεψει για τα καλά τον πόνο των ζώων,και τα αντιμετωπίζουν ώς αντικείμενα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Άλλο 'δε με αγγίζει', άλλο 'τον γράφω στα @@ μου γιατί δεν είμαι εγώ στη θέση του' και 'άντε γειά καλή υπόλοιπη μέρα!έχω και ένα meeting σε μισή ώρα'Έτσι...Το ότι δεν νιώθω έντονα θλίψη και συμπόνια όπως νιώθω όταν βλέπω ένα ζώο να υποφέρει δε σημαίνει ότι θα αφήσω αβοήθητο έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη από περίθαλψη...Όχι μόνο αυτό αλλά θα του δώσω και προτεραιότητα 'υπακούοντας' σε αυτό που προσωπικά θεωρώ ως ελάχιστο καθήκον κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία όμως δεν πηγάζει αυθόρμητα και ανακλαστικά αλλά είναι προϊόν λογικής και 'ιδεολογικής' τοποθέτησης...
Γεγονός παραμένει ότι μπροστά σε ένα ανήμπορο ζώο που υποφέρει νιώθω πολύ πιο άβολα και σαφώς πιο 'συγκινημένος' από όσο μπροστά στην ανάλογη ανθρώπινη περίπτωση...Αυτό είναι ό,τι αναβλύζει αυθόρμητα από μέσα μου και τα υπόλοιπα είναι μεταποιημένα προϊόντα ιδεολογικών διεργασιών...Πως είσαι σίγουρος για το τι απ όλα σου βγαίνει αυθόρμητα, και τι βγαίνει απο ιδεολογικές διεργασίες, και ακόμη για το αν ο αυθορμητισμός δεν επηρρεάζει τις διεργασίες και τούμπαλιν. Με λίγα λόγια, πως γνωρίζεις πως αυθόρμητα δεν λυπάσαι τους ανθρώπους;(έτσι για να φιλοσοφίσουμε λίγο )
ΝΙΩΘΩ ΝΤΡΟΠΗ ....