-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Για τηλεμαραθώνιο τους ανοίγετε τους λογαριασμούς? Αλλιώς ποιό το νόημα να τον ανοίξεις και να μή βάλεις λεφτά μέσα?Για να κάνεις με τον ένα αγορές μέσω ίντερνετ...
Εγώ έναν λογαριασμό σε τράπεζα τον έχω να κάθεται μόνο για αυτό... -
Άνοιξα πρόσφατα λογαριασμό στην Εμπορική χωρίς να βάλω καθόλου λεφτά.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Άνοιξα πρόσφατα λογαριασμό στην Εμπορική χωρίς να βάλω καθόλου λεφτά.νταξ λεωνιδα τους εκανες ρομπα..
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όχι απλώς λίγα αλλά ΠΟΛΥ λίγα και ουσιαστικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ οι περιπτώσεις που κάποιος ιδιώτης έχει, εν τέλει, χάσει λεφτά από τέτοιες υποθέσεις...Η τράπεζα δέχεται ότι δεν έγινε η συναλλαγή, αναλαμβάνει το κόστος και ΤΕΡΜΑ...
Έχω κουρσατεί να το λέω και να το γράφω οι πιστωτικές είναι εξαιρετικά ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ο μόνος κίνδυνος είναι ότι βλέπετε πολύ Ευαγγελάτο...Λίγες δεν ξέρω αν είναι οι περιπτώσεις, εμένα μου έχει συμβεί να δω περίεργες χρεώσεις σε κάρτα μου, όπως και σε αρκετούς φίλους μου. Μικρά ποσά βέβαια της τάξης των 500-700-1000ευρώ. Αλλά -η προσωπική εμπειρία λέει πως- όντως είναι ανύπαρκτες οι περιπτώσεις που τελικά χάνει κανείς χρήματα (και περισσότερα από 3 λεπτά της ζωής του). Πιο πιθανό είναι να χάσει κανείς λεφτά από το πορτοφόλι του ή να χάσει την prepaid κάρτα (αλήθεια τι γίνεται τότε;) παρά λεφτά από πιστωτική.
Εγώ έστειλα απλώς ένα fax καταγγελίας/άρνησης της συναλλαγής στο νομικό τμήμα της τράπεζας και μέσα σε 5 μέρες μου είχαν πιστώσει το ποσό χωρίς καν να επικοινωνήσουν μαζί μου για τον οποιονδήποτε λόγο. Το ίδιο συνέβη και στους φίλους μου. Προληπτικά αν θέλει κανείς του εκδίδουν και νέο αριθμό.
Έχουν ΠΟΛΥ περισσότερα να χάσουν οι τράπεζες από το να μη χρησιμοποιούνται οι κάρτες on-line λόγω φόβου, παρά από το να αναλαμβάνουν το κόστος τέτοιων χρεώσεων.
-
μου ηρθε το παρακατω email....
Μόλις τέλειωσε ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ για το Venetian, ένα εκπληκτικό ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Λας Βέγκας, ένα από τα μεγαλύτερο στον κόσμο.
Με έπιασε η περιέργεια να δω πόσο κοστίζουν τα δωμάτια.
Για να γιορτάσω την εργατική Πρωτομαγιά (6 βράδια) χρειάζομαι 1.434 δολάρια για την Venetian Luxury σουίτα, δηλαδή 239 δολάρια το βράδυ.
239 δολάρια είναι 168 ευρώ.
Δείτε που θα έμενα στο Λας Βέγκας με 168 ευρώ το βράδυ.
Αλήθεια κοτσύφια μου, με 168 ευρώ τι δωμάτιο βρίσκετε στην Αράχοβα, το Πήλιο, το Ναύπλιο ή τη Μύκονο;
Αν μετά από όλα αυτά σας άνοιξε η όρεξη για το Λας Βέγκας, το ξενοδοχειάκι θα το βρείτε εδώ http://www.venetian.com/
ΥΓ. Αυτή την περίοδο έχει σουίτες προσφορά - 139 δολάρια το βράδυ (99 ευρώ!)
Μετα λένε οι Μαλάκες οτι δεν παει καλά ο τουρισμός και άλλα τέτοια γλαφυρά .......τα μυαλά τους δεν πάνε καλά
-
Στις ΗΠΑ ο ανταγωνισμος ειναι μονιμα στην τσιτα, εαν τολμησει καποιος να ανεβασει τις τιμες τον φαγανε λαχανο οι ανταγωνιστες με προσφορες κτλ
Τωρα σε οτι αφορα την Αραχωβα,οταν το οικοπεδο ειχε οσο ενας ουρανοξυστης στο Μανχάταν,επομενο ειναι να υπαρχει και το αναλογο ενοικιο.Και οσο υπαρχουν ενδιαφερομενοι (που και φετος τιγκα μεχρι τα μπουνια ηταν απο οσο ακουσα) τοσο θα συνεχιζεται αυτο. -
γιατι εκτος Αραχωβας και λοιπων κοσμικων ειναι φθηνα?
-
Έχω κάνει μια μλκία.
Όταν με έπαιρναν μεσημέρια, βράδια όποτε γούσταραν απο τις τράπεζες για να μου πουλήσουν εορτοδάνειο και διακοποδάνειο δεν σημείωνα όνομα και τηλέφωνο.Νά παίρνω τώρα κάθε μέρα κατά τις τέσσερεις τώρα και να λέω
'Με θυμάστε; Ο Τάσος είμαι που με πήρατε 4 η ώρα το Σάβατο το μεσημερι; Για κείνο το δάνειο; Το αποφάσισα, θα το πάρω' -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Έχω κάνει μια μλκία.
Όταν με έπαιρναν μεσημέρια, βράδια όποτε γούσταραν απο τις τράπεζες για να μου πουλήσουν εορτοδάνειο και διακοποδάνειο δεν σημείωνα όνομα και τηλέφωνο.Νά παίρνω τώρα κάθε μέρα κατά τις τέσσερεις τώρα και να λέω
'Με θυμάστε; Ο Τάσος είμαι που με πήρατε 4 η ώρα το Σάβατο το μεσημερι; Για κείνο το δάνειο; Το αποφάσισα, θα το πάρω'[σιγά μη σου έδιναν όνομα όμως... αμ τι, κουκουλοφόροι δεν παίζουν μόνο στους δρόμους, έχει και τηλεφωνικούς ]
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μου ηρθε το παρακατω email....
Μόλις τέλειωσε ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ για το Venetian, ένα εκπληκτικό ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Λας Βέγκας, ένα από τα μεγαλύτερο στον κόσμο.
[...]Τυχαίως το είχα δει κι εγώ το 'ντοκυμανταίρ'.
Λοιπον εγώ σε αυτή την αηδία δεν θα έμενα που να με πλήρωναν
Μου φαίνεται ασύλληπτα εξοργιστικό το concept αντιγραφής μιας ιστορική πόλης. Δύσκολα μπορεί να κάνει κάποιος κάτι τόσο απαίσιο και τραγικό. Δλδ δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω το μέγεθος της αποστροφής που με κάνει να αισθάνομαι.Το μέγεθος της γελοιότητας και της αηδίας φυσικά δεν περιορίζεται στο αισθητικό κομμάτι. [Αντίγραφο Βενετίας στο Las Vegas, δλδ πόσο πιο χαμηλά...] Τεχνικώς μιλάμε για ένα απίστευτο έργο. Άπειροι πόροι, τεχνογνωσία και ανθρωπο-ώρες. Και αυτά να αφιερώνονται σε τι; Στην παπαριά.
Οι ίδιες ώρες, η ίδια τεχνογνωσία, οι ίδιοι πόροι, θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα. Πιθανώς μνημεία στην ιστορία. Τι πιθανώς, εδώ έχουν φτιαχτεί μνημεία της ανθρωπότητας με λιγότερα. Αντ' αυτού αφιερώθηκαν στην κατασκευή μιας μέγιστης μαλακίας Έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις ό,τι χωράει ο νους κι η φαντασία, και 'εσύ' αντιγράφεις μια ιστορική πόλη ως περίβλημα σε ένα εμπορικό κέντρο και επιστέγασμα ενός καζίνο. :ksernaw:^1000Ντροπή για την ανθρωπότητα είναι, τόσος χαμένος κόπος, τόσοι χαμένοι πόροι, για κάτι τόσο απαίσιο.
-
Ρε παιδί μου, κιτς είναι. Όπως ολόκληρο το Λας Βέγκας. Έτσι τους αρέσει, έτσι κάνουν. Το θέμα είναι ότι για ένα δωμάτιο που μοιάζει με κρεβατοκάμαρα ανακτόρου σου ζητάνε λιγότερα από το Κακοσάλεσι. Κάπου 250$ κατά μ.ό., δηλ. 190 €. Και οι ΗΠΑμερικάνοι κερδίζουν τριπλάσια και πενταπλάσια από τους Έλληνες. Αλλά οι Έλληνες δεν λογαριάζουν τέτοια πράγματα .
-
Κιτς είναι το Las Vegas με τα νέον και τις αηδίες.
Αυτό είναι όνειδος [για τους προαναφερθέντες λόγους]Για τα του τουρισμού της ελλάδας συμφωνώ. Από τότε που δουλεύω [κι ας το αμφισβητούν αυτό μερικοί ] και μπορώ να πληρώνω τα εισιτήρια δεν έχω ξαναπάει ελλάδα για -πληρωμένες- διακοπές.
Ασία, Αφρική, Αμερική, αααααντε και Ευρώπη ... the world is out there
-
Επειδή είμαι και πολύ πατριώτης αγόρασα σήμερα ακτινίδια (για να πηγαίνω και καλά στην τουαλέτα πιο εύκολα) Ελλάδας. Κόστιζαν τα 10 τεμάχια 1,5 ευρώ. Εδώ στη Βόννη τα αγοοράζω φθηνότερα και από την Ελλάδα, έτσι μου φαίνεται... Ανανάς ντελ μόντε, 1 ευρώ το τεμάχιο.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Επειδή είμαι και πολύ πατριώτης αγόρασα σήμερα ακτινίδια (για να πηγαίνω και καλά στην τουαλέτα πιο εύκολα) Ελλάδας. Κόστιζαν τα 10 τεμάχια 1,5 ευρώ. Εδώ στη Βόννη τα αγοοράζω φθηνότερα και από την Ελλάδα, έτσι μου φαίνεται... Ανανάς ντελ μόντε, 1 ευρώ το τεμάχιο.Βρες και σύκα να τα συνδυάσεις με νερό για να συνεχίσεις την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Αυτό είναι όνειδος [για τους προαναφερθέντες λόγους]Για τα του τουρισμού της ελλάδας συμφωνώ. Από τότε που δουλεύω [κι ας το αμφισβητούν αυτό μερικοί ] και μπορώ να πληρώνω τα εισιτήρια δεν έχω ξαναπάει ελλάδα για -πληρωμένες- διακοπές.
Τα αεροπορικα εισιτηρια ομως ειναι νεφτι στα πωπομερια...για να πας και να ερθεις θες εναν καλο μισθο,εκτος εαν εισαι λαθρεπιβατης στην σκευοφορο ή μπορεις να διασχισεις ωκεανο με ενα μεγαλο αλμα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Βρες και σύκα να τα συνδυάσεις με νερό για να συνεχίσεις την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίαςΔεν νομίζω ότι υπάρχουν στη Βόννη Ελληνικά σύκα.
Εδώ που τα λέμε, δεν νομίζω ότι υπάρχουν, γενικώς. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Βρες και σύκα να τα συνδυάσεις με νερό για να συνεχίσεις την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν στη Βόννη Ελληνικά σύκα.
Εδώ που τα λέμε, δεν νομίζω ότι υπάρχουν, γενικώς.εκεί κολλάς...τα βαφτίζουμε. Οπως οι αιγυπτιακές πατάτες γίνονται ελληνικές όπως τα βουλγάρικα αρνάκια γίνονται ελληνικά.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τα αεροπορικα εισιτηρια ομως ειναι νεφτι στα πωπομερια...για να πας και να ερθεις θες εναν καλο μισθο,εκτος εαν εισαι λαθρεπιβατης στην σκευοφορο ή μπορεις να διασχισεις ωκεανο με ενα μεγαλο αλμα
Για Ασία -όχι όμως Κίνα κ' Ιαπωνία- μπορείς να βρεις αρκετά φτηνά εισιτήρια. Πηγαιν' έλα ας πούμε ~500e. Τα εξόδα εκεί αν θες μπορεί να είναι πραγματικά ελάχιστα. Εντάξει δεν είναι 'τίποτα', αλλά δεν είναι και απίστευτα. Ινδία, Βιετνάμ, Καμπότζη... απίστευτοι προορισμοί. Δυστυχώς δεν βολεύει η περίοδος του καλοκαιριού μας που συνήθως παίρνουμε τις 'μεγάλες' διακοπές.
Για Αφρική μπορείς να βρεις 'σχετικά' φτηνα εισιτήρια, αλλά θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να περάσεις από... αμφίβολης σταθερότητας χώρες Δεν είναι όμως στην πράξη τόσο τραγικά τα πράγματα. Αλλά το 'εκεί' δεν είναι φτηνό, τουλάχιστον στους γνωστούς προορισμούς.
Για Αμερική -και δη νότια- η αλήθεια έιναι πως τα εισιτήρια είναι σαφώς πιο τσιμπιμένα.Τέσπα, για 'μένα, τα ταξίδια είναι χαλαρά και μακράν ο καλύτερος τρόπος να ξοδεύει κανείς τα χρήματα του.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Τέσπα, για 'μένα, τα ταξίδια είναι χαλαρά και μακράν ο καλύτερος τρόπος να ξοδεύει κανείς τα χρήματα του.
Aλλο αυτο και αλλο να λεμε οτι θα μας ερθει πιο φτηνα στο εξωτερικο από οτι στην Αραχωβα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βρες και σύκα να τα συνδυάσεις με νερό για να συνεχίσεις την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν στη Βόννη Ελληνικά σύκα.
Εδώ που τα λέμε, δεν νομίζω ότι υπάρχουν, γενικώς.εκεί κολλάς...τα βαφτίζουμε. Οπως οι αιγυπτιακές πατάτες γίνονται ελληνικές όπως τα βουλγάρικα αρνάκια γίνονται ελληνικά.
Δεν είναι το ίδιο. Για να πουλήσουμε λίγα σύκα μας στη Γερμανία, τα βαφτίζουμε Τούρκικα.
Βλέπεις, τα 'Ελληνικά σύκα' όπως και οι 'Ελληνικές σουλτανίνες' έχουν βγει από την αγορά εδώ κ πολλά χρόνια...
Οπότε όταν θέλαμε να πουλήσουμε καμιά μικροποσότητα λέγαμε Turkish Figs ή Turkish Sultanas.
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;