-
Η διαφωνία σας έγκειται στο ότι δε μιλάτε για το ίδιο πράγμα. Ο kyr80 απάντησε στην πρόταση του italakias να μειώσει τις τιμές με δεδομένο ότι είναι ιδιόκτητος ο χώρος και είπε ότι δεν μπορεί να τις κατεβάσει κάτω από ένα σημείο γιατί τότε θα βγάζει λιγότερα απ' ότι αν εισέπραττε ενοίκιο για τον χώρο αυτό. Η αναφορά του σε κέρδος πρακτικά ήταν αναφορά σε έξτρα κέρδος πάνω από το ελάχιστο κέρδος που μπορεί ανά πάσα στιγμή να προσφέρει ο χώρος με την είσπραξη ενοικίου.
Επαναλαμβάνω βέβαια ότι κι ο kyr80 πιθανότατα κάνει μια λάθος παραδοχή γιατί άλλο το ενοίκιο που θα μπορούσε να εισπράξει το 2004 και πιθανότατα άλλο αυτό που θα μπορούσε να εισπράξει σήμερα.
-
Double Post
-
Αναρωτιεμαι ποσο εφορια πληρωνεις στην ιδιοχρηση;Λιγοτερο απο αυτη που πληρωνει ο ιδιοκτητης που ενοικαζει;
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αυτό δεν ισχύει, γιατί το κέρδος μου ξεκινάει μετά το ποσό του ενοικίου που θα εισέπρατα, εάν δεν το εκμεταλευόμουνα ο ίδιος το ακίνητο.
Σοβάρα το λες τωρα αυτό ή κανεις πλάκα;
Δηλαδή ΔΕΝ ειναι κέρδος το οτι δεν πληρώνεις νοίκι;
Δεν κερδίζεις απο αυτό κάποια χρήματα;
Αν ναι, τότε και αυτό είναι κερδος! Απλά μαθηματικά 3 δημοτικού!ΚΑΘΟΛΟΥ πλάκα δεν κάνει κι ετσι είναι....!!! ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ το κέρδος του ξεκινάει απο το ενοίκιο που θα εισέπρατε αν δεν το εκμεταλευόταν ο ίδιος...!!!!! Κοινή λογική θέλει, οχι ΑΣΟΕΕ...!! Τί νόημα θα είχε αν πχ το νοικιαζε και εισέπραττε 3000 ευρώ το μήνα, αν το δουλεύει για τα ίδια χρήματα...;;; !!
Η διαφοροποιηση έγκειται σ΄αυτό που λέει ο lokatzis...! Οταν η αγορά είναι σε ύφεση και τα ενοίκια πέφτουν, εκει ναι, επαναπροσδιορίζεις τα κέρδη σου και βλέπεις αν σε συμφέρει....
αυτοι που δεν πληρωνουν νοικι εχουν την δυνατοτητα να πουλανε πιο φθηνα και να εχουν περισσοτερη πελατεια .
η λογικη οτι αν το νοικιαζε θα επαιρνε 3000ευρω αποδικνυει οτι υπαρχει ηδη αυξημενη τιμη αφου στις τιμες που πουλαει υπαρχει και το υποτιθεμενο νοικι.με λιγα λογια ο καταναλωτης του πληρωνει το νοικι χωρις ομως ο ιδιος ο ιδιοκτητης να το πληρωνει στην πραγματικοτητα.
δικαιωμα του βεβαια να κανει οτι θελει ,οσο θελει θα πουλαει και δεν θα ρωτησει κανεναν.
να που οφειλεται η ακριβεια. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ναι, αλλά ΑΝ ήσουν ζιγκολό, πόσα ΘΑ έβγαζες από το 'κατάστημα';Καλύτερα να χρεώνεις βάσει των χρημάτων που χάνεις, μια που δεν έγινες ζιγκολό αλλά φωτογράφος.
Μεταξύ μας, δεν θα με χάλαγε να ήμουν
Δηλάδη λέμε... ζιγκολό -> 8.000 τον μήνα, φωτογράφος -> 4.500 το μήνα... άρα θα χρέωνω τον κάθε γάμο 1.500 και την βαπτιση 1.000 για να βγάλω τα λεφτά που θα έβγαζα σαν ζιγκολο...
Υ.Γ.: Η πλάκα ειναι οτι δεν βγάζω γάμους
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Αυτό δεν ισχύει, γιατί το κέρδος μου ξεκινάει μετά το ποσό του ενοικίου που θα εισέπρατα, εάν δεν το εκμεταλευόμουνα ο ίδιος το ακίνητο.
Αν ναι, τότε και αυτό είναι κερδος! Απλά μαθηματικά 3 δημοτικού!Νομίζω ότι o kyr80 εννοούσε ότι δεν έχει σημασία το αν είναι ιδιόκτητο το μαγαζί ή πληρώνει ενοίκιο για αυτό σχετικά με το αν έχει περιθώριο να ρίξει τις τιμές. Βέβαια, όπως έγραψα και στην προηγούμενη δημοσίευση, άλλο ενοίκιο θα εισέπραττε όταν τα οικονομικά του κόσμου ήταν φαινομενικά καλά και άλλο τώρα που σφίγγει το ζωνάρι.
Μα δεν έχει να κάνει!
Τι παει να πει ειναι ή δεν ειναι δικό του;!Πχ Εγω σαν φωτογράφος, νοικιάζω ενα μαγαζί και μου ζητάνε 1.600 ευρώ τον μήνα... οκ; οκ
Τον μήνα, κάνω 4 Γαμους Χ 1.000 ευρώ συν 3 Βαπτίσεις Χ 700 ευρώ = 6.100 οκ; οκ
Απο αυτά βγάζουμε τα 1.600 του νοικίου, άρα 4.500 τον μήνα οκ; οκΤώρα. Με νοικιασμένο μαγαζί βγάζω 4.500, αν ηταν δικό μου θα έβγαζα 6.100... άρα απο την στιγμή που θα ήταν δικό μου, δεν θα μου έμεναν μεσα στην τσέπη αυτά τα 1.600; Άρα δεν θα είχα αυτά τα λεφτά παραπάνω κέρδος απο ότι τώρα που το νοικιάζω;
Τι πάει να πει δηλαδή οτι ΑΝ το νοίκιαζα θα έβγαζα ενα Χ ποσό. Μα ρε άνθρωπε, αν το νοίκιαζες δεν θα έβγαζες απο εκεί και πέρα όσα βγάζεις απο την δουλειά αυτή. Άρα ΑΚΥΡΟ τελείως!Δεν τα λες καλά, είσαι εντελώς λάθος, απλά.
Όπως σου τα είπαν οι από πάνω είναι. -
Ρε παιδιά, τι παπαρίες λέτε;!
Αν δεν σας αρέσει το επαγγελμάσας, ε κλείστε τα γαμημένα να ηρεμίσετε και να βάζετε και λεφτά στην τσέπη! Απλά πράγματα!
Δεν λέμε αυτό...!! Απλά, αν το επάγγελμά μου, δεν μου αποφέρει περισσότερα απο την ίδια την επαγγελματική μου στέγη αν την νοικιάσω, προφανώς και είναι μαλακώδες να ασκώ το επάγγελμα, τουλάχιστο στον συγκεκριμμένο χώρο..!!! Το ίδιο ισχύει και για σένα και δεν το ξέρεις..!! Αν έχεις ενα ακίνητο που μπορεί να σου αποφέρει εισόδημα 7000 το μηνα (λέμε τώρα) και η δουλειά του φωτογράφου 4000 ευρώ, προφάνως και θα το νοικιάσεις να παίρνεις τα 7000 κι επειδή την αγαπάς τη φωτογραφία, θα βρεις εναν αλλο χώρο να πληρώνεις 2000 ενοίκιο (πχ) και να σου μένουν και 2000 στην τσέπη απο την ίδια τη δουλειά σου....Διαφωνείς...;;;
-
Αν ναι, τότε και αυτό είναι κερδος! Απλά μαθηματικά 3 δημοτικού!Από το κέρδος του πρέπει να αφαιρέσει (ή να προσθέσει στα έξοδά του) την απόσβεση των χρημάτων που έδωσε για να γίνει δικό του, δεν το βρήκε τζάμπα. Συν φόρους, συντηρήσεις κτλ. 'Δικό μου' δε σημαίνει 'δωρεάν'.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν τα λες καλά, είσαι εντελώς λάθος, απλά.
Όπως σου τα είπαν οι από πάνω είναι.Αν δεν σου κάνει κόπο, θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις σε παρακαλώ.
-
Mου αρέσει που βγάλατε και νούμερα, ζιγκολό 8.000 ευρώ μηνιαίως.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Από το κέρδος του πρέπει να αφαιρέσει (ή να προσθέσει στα έξοδά του) την απόσβεση των χρημάτων που έδωσε για να γίνει δικό του, δεν το βρήκε τζάμπα. Συν φόρους, συντηρήσεις κτλ. 'Δικό μου' δε σημαίνει 'δωρεάν'.Λογικό και δεν διαφωνώ σε αυτό...
Αλλά και με νοίκι να το είχε, πάλι θα έκανε έξοδα για να το κάνει όπως έχει τώρα το δικό του! -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Mου αρέσει που βγάλατε και νούμερα, ζιγκολό 8.000 ευρώ μηνιαίως.Γιατί ο φωτογράφος με 4.500 ειναι καλύτερο;
-
Τελευταία μέρα των διακοπών για ένα ζευγάρι που είναι στην ρεσεψιόν για να πληρώσει. Του λεει λοιπόν ο ρεσεψιονίστ
- Ολα μαζί, σύνολο 53.000 δρχ. για την διαμονή.
- Α, ωραια γυναίκα πάλι τζάμπα την βγάλαμε, λέει ο άντρας.
- Μην βιάζεστε έχετε ακόμα 30.000 δρχ. για την πισίνα, λέει ο ρεσεψιονίστ.
- Μα εμείς δεν πατήσαμε καν στην πισίνα...
- Δεν μας ενδιαφέρει κύριε, η πισίνα εκει ήτανε, ας πηγαίνατε!
- Τέλος πάντων...
- Επίσης 25.000 δρχ. για το γυμναστήριο.
- Μα εμείς ούτε καν απ' έξω περάσαμε!
- Δεν μας ενδιαφέρει κύριε, εκεί ήταν, ας πηγαίνατε.
- Ας είναι, τι να γίνει ρε γυναίκα.
- Α, και τελος 20.000 δρχ. για το πάρκινγκ.
- Μα εμείς ουτε καν ποδήλατο δεν έχουμε.
- Δεν μας ενδιαφέρει κύριε, εμείς πάντως το είχαμε στην διαθεσή σας.
- Ωραία θα στα πληρώσω όλα αυτά αλλά και εσύ θα μου δώσεις 200.000 δρχ. επειδή γάμησες την γυναίκα μου.
- Μα τι λέτε κύριε, εγώ ούτε καν την άγγιξα.
- Α, δεν με ενδιαφέρει κύριε, εδώ την είχα, ας την γαμούσες!!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πχ Εγω σαν φωτογράφος, νοικιάζω ενα μαγαζί και μου ζητάνε 1.600 ευρώ τον μήνα... οκ; οκ
Τον μήνα, κάνω 4 Γαμους Χ 1.000 ευρώ συν 3 Βαπτίσεις Χ 700 ευρώ = 6.100 οκ; οκ
Απο αυτά βγάζουμε τα 1.600 του νοικίου, άρα 4.500 τον μήνα οκ; οκΤώρα. Με νοικιασμένο μαγαζί βγάζω 4.500, αν ηταν δικό μου θα έβγαζα 6.100... άρα απο την στιγμή που θα ήταν δικό μου, δεν θα μου έμεναν μεσα στην τσέπη αυτά τα 1.600; Άρα δεν θα είχα αυτά τα λεφτά παραπάνω κέρδος απο ότι τώρα που το νοικιάζω;
Τι πάει να πει δηλαδή οτι ΑΝ το νοίκιαζα θα έβγαζα ενα Χ ποσό. Μα ρε άνθρωπε, αν το νοίκιαζες δεν θα έβγαζες απο εκεί και πέρα όσα βγάζεις απο την δουλειά αυτή. Άρα ΑΚΥΡΟ τελείως!Ναι, αλλά ΑΝ ήσουν ζιγκολό, πόσα ΘΑ έβγαζες από το 'κατάστημα';
Καλύτερα να χρεώνεις βάσει των χρημάτων που χάνεις, μια που δεν έγινες ζιγκολό αλλά φωτογράφος.
Ρε συ mjacob, μη γίνεσαι υπερβολικός
Από τα πρώτα που μαθαίνει κανείς σε μάθημα οικονομικών είναι ότι συγκρίνεις την απόδοση μιας επένδυσης χ ποσού/περιουσίας με τη σίγουρη απόδοση που μπορείς να έχεις μέσω κάποιας άλλης επένδυσης αυτού/αυτής. Στην περίπτωσή μας η ενοικίαση του ακινήτου σε 3ους αποτελεί τη σχεδόν σίγουρη λύση αξιοποίησης του ακινήτου, οπότε κάθε ανάλυση για άλλη επένδυση ξεκινάει από αυτήν τη βάση.
Αν τώρα εσύ θεωρείς το ενδεχόμενο 'ζιγκολό' σίγουρη επένδυση του σώματός κάποιου, σημαίνει ότι ο κάποιος είναι διατεθειμένος να προχωρήσει σε αυτήν την επένδυση. Και ναι, σε αυτήν την περίπτωση, για να αξιοποιήσει διαφορετικά το κορμί του θα έχει την απαίτησει να βγάλει περισσότερα λεφτά.
Υ.Γ.: Ρώτα πόσα έβγαλε ανά ώρα εργασίας ο γυμναστής του 'Sex in the City of Athens'. Μήπως να έχουμε όλοι μας αυτό το ποσό ως μέτρο σύγκρισης για το μισθό μας;
-
Δεν τα λες καλά, είσαι εντελώς λάθος, απλά.
Όπως σου τα είπαν οι από πάνω είναι.Αν δεν σου κάνει κόπο, θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις σε παρακαλώ.
Αφού στο είπαν τόσοι άνθρωποι : όταν χρησιμοποιείς δικό σου ακίνητο για την επιχείρησή σου αυτό έχει κόστος. Το κόστος αυτό ισούται με τα λεφτά που εισπράττεις ως νοίκι αν δεν το χρησιμοποιούσες.
Το χρήμα επίσης έχει κόστος, το ότι είναι δικό μου και δεν δανείζομαι πχ για να ανοίξω επιχείρηση δεν σημαίνει ότι το χρήμα που εισφέρω είναι τζάμπα : χάνω πχ 5% τόκους ετησίως : αν λοιπόν η επιχείρηση στην οποία έβαλα τα κεφάλαιά μου έχει κέρδη 0 δεν είμαι στα ίσα μου, εχω χάσει τους τόκους, άρα μπήκα μέσα, έχω ζημιά...
Α και φυσικά εφόσον ξοδεύεις ώρες δουλεύοντας στην επιχείρησή σου πρέπει να υπολογίσεις και μισθό δικό σου και να το βάλεις στα έξοδα και αυτό -
Θέλει εξηγηση...;;;
Θα σου δώσω ενα παράδειγμα...Επιχειρηματίας στην πολη μου, με ιδιόκτητο κατάστημα ρούχων, σε κεντρικότατο δρόμο, δεχεται προσφορά απο τον ομιλο ZARA...Αποτέλεσμα...;; Δεχεται, το νοικιάζει κατα τις φήμες και εισπράττει κοντά στα 10.000 το μηνα ενοίκιο. Στο μεταξύ, βρισκει αλλο χώρο οπου πληρώνει πολύ χαμηλό ενοίκιο και ξανανοίγει την επιχείρησή του γιατί γουστάρει....Προφανώς τα κέρδη της επιχείρησής του απο τον νέο χώρο που νοικιαζει πια, είναι λιγότερα απ΄οτι πριν....Αλλα έχω την εντύπωση οτι αν τα αθροίσει κανείς με τα 10.000 ενόικιο που παίρνει απο το πρωην κατάστημά του, είναι κερδισμένος....!! Και προφανως, όταν το δουλευε δεν εβγαζε περισσότερα, ή καν 10 χιλιάρικα..!!
-
Δεν διαφωνώ ρε παιδιά σε αυτό!!!
Εγώ διαφωνώ στο οτι φτάσαμε μεσα απο την κουβέντα να θεωρούμε χασούρα αν ειναι δικό μας το μαγαζί!
Αν τώρα ειναι δικό σου και μπαίνει και μέσα... ενώ αν το είχες νοικιάσει θα είχες σίγουρα λεφτά... το κλείνεις και παει στο διάολο!!!
Αλλά Αν πας καλά και δεν μπαίνεις μέσα κερδίζεις τα λεφτά που θα πλήρωνες σε νοίκι και είναι κέρδος σου.
-
Δεν διαφωνώ ρε παιδιά σε αυτό!!!Εγώ διαφωνώ στο οτι φτάσαμε μεσα απο την κουβέντα να θεωρούμε χασούρα αν ειναι δικό μας το μαγαζί!
Αν τώρα ειναι δικό σου και μπαίνει και μέσα... ενώ αν το είχες νοικιάσει θα είχες σίγουρα λεφτά... το κλείνεις και παει στο διάολο!!!
Αλλά Αν πας καλά και δεν μπαίνεις μέσα κερδίζεις τα λεφτά που θα πλήρωνες σε νοίκι και είναι κέρδος σου.
Δεν είναι χασούρα, απλά πρέπει να υπολογιστεί στη στήλη με τα έξοδα : μισθοί, αγορά προϊόντων, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ, εικαζόμενο ενοίκιο του δικού σου ακινήτου θα μπουν όλα μαζί σε μια στήλη και είναι τα έξοδα της επιχείρησής σου. Αν δεν καλύψεις με τα έσοδα ΟΛΑ τα παραπάνω είσαι ζημιογόνος, τόσο απλά...
-
Δεν μπορώ να το καταλαβω... σορρυ
Edit:
Δηλαδή στην ουσία, νοικιάζεις το κτήριο σε εσένα... ε; -
ρε μαγκες δεν μας τα λετε καλα.
λευτερια στους επιχειρηματιες με ιδιοκτητα κτιρια.
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;