-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
italakia εσύ πλαφόν στις τιμές της δικής σου δουλειάς, θα δεχόσουν;
μα υπαρχει τιμη στο υπουργειο που λεει μεχρι ποσο μπορω να παρω μεροκαματο.
παντως κατα 100% δουλευουμε σε χαμηλοτερες τιμες απαυτες του υπουργειου και σε πληροφορω οτι το μεροκαματο μας εχει να αυξηθει απο το 2004.Το δικό μου έχει δεν έχει σταματήσει να μειώνεται απο τότε....!
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πουλούσαμε το ποτό με 6€ 18% ΦΠΑ, άρα 5,08 + ΦΠΑ.
Από 1/7 το ΦΠΑ πάει στο 23%. η τιμή του φέτος είναι 7€ δηλαδή 5,69 + ΦΠΑ. Άρα η αύξηση είναι 60cents στο ποτό.
[...]
οι Ελ.Επ. εδώ και χρόνια έχουν υποστεί μείωση εισοδήματος λόγο μη μετακύλισης κόστους, λόγο αύξησης ΦΠΑ(που αποροφήθηκε από τους τελευταίους πωλητές λιανικής)Μόλις έβαλες ένα παράδειγμα του πως η αύξηση του ΦΠΑ καταλήγει όχι μόνο να μετακυλίεται στον καταναλωτή αλλά συνοδεύεται και από έξτρα αύξηση στο κέρδος.
Οπότε, για ποια ακριβώς μη-μετακύλιση μας μιλάς;
Επίσης, στο παράδειγμά σου η αύξηση του κέρδους ΣΟΥ είναι 60cents. Η αύξηση στο ποτό είναι 1 ευρώ.
Μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφω, και επιλέγεις συγκεκριμένες γραμμές... Δες και πόσο ανέβηκε το μπουκάλι, ΔΙΑΒΑΣΕ και τις υπόλοιπες αυξήσεις των λειτουργικών εξόδων που μου επέβαλε το κράτος, και αν πάλι δεν καταλαβαίνεις ότι μειώθηκε το εισόδημά μας(του κλάδου), ξεκινάμε από την Αλφα-Βήτα...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Πουλούσαμε το ποτό με 6€ 18% ΦΠΑ, άρα 5,08 + ΦΠΑ.
Από 1/7 το ΦΠΑ πάει στο 23%. η τιμή του φέτος είναι 7€ δηλαδή 5,69 + ΦΠΑ. Άρα η αύξηση είναι 60cents στο ποτό.
[...]
οι Ελ.Επ. εδώ και χρόνια έχουν υποστεί μείωση εισοδήματος λόγο μη μετακύλισης κόστους, λόγο αύξησης ΦΠΑ(που αποροφήθηκε από τους τελευταίους πωλητές λιανικής)Μόλις έβαλες ένα παράδειγμα του πως η αύξηση του ΦΠΑ καταλήγει όχι μόνο να μετακυλίεται στον καταναλωτή αλλά συνοδεύεται και από έξτρα αύξηση στο κέρδος.
Οπότε, για ποια ακριβώς μη-μετακύλιση μας μιλάς;
Επίσης, στο παράδειγμά σου η αύξηση του κέρδους ΣΟΥ είναι 60cents. Η αύξηση στο ποτό είναι 1 ευρώ.
Μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφω, και επιλέγεις συγκεκριμένες γραμμές... Δες και πόσο ανέβηκε το μπουκάλι, ΔΙΑΒΑΣΕ και τις υπόλοιπες αυξήσεις των λειτουργικών εξόδων που μου επέβαλε το κράτος, και αν πάλι δεν καταλαβαίνεις ότι μειώθηκε το εισόδημά μας(του κλάδου), ξεκινάμε από την Αλφα-Βήτα...
Αν πούμε πως κάθε μπουκάλι βγάζει 12 ποτά το λιγότερο, τότε τα 60 λεπτά στο ποτό είναι 7,2€. Δεν βλέπω ιδιαίτερη μείωση του εισοδήματός σου, αντιθέτως, βγάζεις πλέον περισσότερα πουλώντας ποτά.
Τώρα αν υπάρχει μείωση από άλλες πηγές (φόρους , λοιπά έξοδα...) δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν πούμε πως κάθε μπουκάλι βγάζει 12 ποτά το λιγότερο, τότε τα 60 λεπτά στο ποτό είναι 7,2€. Δεν βλέπω ιδιαίτερη μείωση του εισοδήματός σου, αντιθέτως, βγάζεις πλέον περισσότερα πουλώντας ποτά.Τώρα αν υπάρχει μείωση από άλλες πηγές (φόρους , λοιπά έξοδα...) δεν ξέρω.
Το μπουκάλι βγάζει 10 ποτά και 1 κιλό ξηροί καρποί βγάζουν 15 συνοδευτικά. Και ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ: διπλασιάστηκαν οι εισφορές στον ΟΑΕΕ, διπλασιάστηκαν τα ενοίκια, διπλασιάστηκαν τα ενοίκια κοινοχρήστων χώρων. Ανέβηκε το ρεύμα, ο πάγος {πλέον θεωρείται είδος πολυτελείας και φορολογείται με 21%( 23% σύντομα)}, το εμφιαλωμένο νερό που προσφέρεται δωρεάν, τα ημερομήσθια, οι εισφορές στο ΙΚΑ κλπ κλπ κλπ. Και η αύξηση που περάστηκε στον καταναλωτή, είναι μικρότερη από ότι το προϊόν συν το κόστος παραγωγής του.
edit: πλέον το ποσοστό κέρδους εχει μειωθεί δραματικά. Όποιος θέλει να του κάνω μια ανάλυση για το τι μένει από τα 7€ που πωλείται ένα ποτό...
-
το μπουκαλι βγαζει 12 ποτα και οχι 10.
με τους υπολογισμους που εκανα
το 2005 ειχες κερδος απο ενα μπουκαλι 60,7ευρω
και το 2010 εχεις κερδος 66.3 ευρω.ειναι φυσιολογικη η αυξηση που εχεις η οποια ειναι 5.6 ευρω αφου εχουν περασει και 5 χρονια απο τοτε και εχουν αυξηθει ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ, μεροκαματα προσωπικου,ξηροκαρπια κτλ.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μάλλον δεν διαβάζεις τι γράφω, και επιλέγεις συγκεκριμένες γραμμές... Δες και πόσο ανέβηκε το μπουκάλι, ΔΙΑΒΑΣΕ και τις υπόλοιπες αυξήσεις των λειτουργικών εξόδων που μου επέβαλε το κράτος, και αν πάλι δεν καταλαβαίνεις ότι μειώθηκε το εισόδημά μας(του κλάδου), ξεκινάμε από την Αλφα-Βήτα...Έγραψα κάτι για το εισόδημά σου; Ή ότι είναι παράλογο;
Εγώ σχολίασα την ατάκα ότι το ΦΠΑ δεν μετακυλίεται στον καταναλωτή. Και με το δικό σου παράδειγμα, δείχνεις ότι μια χαρά μετακυλίεται στον καταναλωτή μαζί με μια αύξηση του κέρδους (στο ποτό που με κάποια περίεργα μαθηματικά το 6->7 απέχει 0.6 και όχι 1)
Προφανώς και επιλέγω συγκεκριμένες γραμμές, αφού κάτι συγκεκριμένο θέλω να σχολιάσω. Πρέπει να κάνω συνολική τοποθέτηση περί της πορείας της επιχειρηματικότητας στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων και των ιδιοκτητών γης στην περιφέρεια της ελλάδας για να μπορέσω να μιλήσω για το ΦΠΑ και τον καταναλωτή;
Τα υπόλοιπα περί ΟΑΕΕ, ενοικίων, φόρων και λογαριασμών, όλοι τα τρώμε στη μάπα. Αλλά κάποιοι δεν έχουν να τα μετακυλίσουν σε κανέναν, και τα κομπιουτεράκια τους όταν πληρώνουν κάτι 7 αντί για 6 γράφουν 1€ παραπάνω, και όχι 0.6
-
**το μπουκαλι **βγαζει 12 ποτα και οχι 10.είναι εντάξει (το μπουκάλι) ή έχει τάσεις ...έκρηξης?
-
το μπουκαλι βγαζει 12 ποτα και οχι 10.με τους υπολογισμους που εκανα
το 2005 ειχες κερδος απο ενα μπουκαλι 60,7ευρω
και το 2010 εχεις κερδος 66.3 ευρω.ειναι φυσιολογικη η αυξηση που εχεις η οποια ειναι 5.6 ευρω αφου εχουν περασει και 5 χρονια απο τοτε και εχουν αυξηθει ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ, μεροκαματα προσωπικου,ξηροκαρπια κτλ.
Το μπουκάλι στον χωρο ΜΑΣ βγάζει 10 ποτά. Ούτε 11 αλλά ούτε και 9. Με 3 γεμάτα παγάκια σε ποτήρι των 27cl. Αν δε είναι με αναψυκτικό χωράει ΑΚΡΙΒΩΣ μισό γυάλινο. Τα ποτά μπαίνουν με μεζούρα και είναι ΠΑΝΤΑ τα ίδια. Όταν κάποιος της οικογένειας δεν βρίσκεται στον χώρο του μπαρ, γίνεται καταγραφή των μπουκαλιών πριν και μετά...
-
Βάλε λίγο ακόμα ρε μάστορα να πιούμε
-
kyr80 από περιέργεια, μπορείς να μας κάνεις ένα παράδειγμα τι ισχύει στους καφέδες (κόστος υλικών κτλ) και τι περιθώριο κέρδους υπάρχει;
Ασφαλώς αναφέρομαι σε ποια θεωρείς λογική τιμή για έναν καφέ (δεν νομίζω να είναι τα 4 και 5 ευρώ...)
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Έγραψα κάτι για το εισόδημά σου; Ή ότι είναι παράλογο;
Εγώ σχολίασα την ατάκα ότι το ΦΠΑ δεν μετακυλίεται στον καταναλωτή. Και με το δικό σου παράδειγμα, δείχνεις ότι μια χαρά μετακυλίεται στον καταναλωτή μαζί με μια αύξηση του κέρδους (στο ποτό που με κάποια περίεργα μαθηματικά το 6->7 απέχει 0.6 και όχι 1)
Προφανώς και επιλέγω συγκεκριμένες γραμμές, αφού κάτι συγκεκριμένο θέλω να σχολιάσω. Πρέπει να κάνω συνολική τοποθέτηση περί της πορείας της επιχειρηματικότητας στον κλάδο των τουριστικών επαγγελμάτων και των ιδιοκτητών γης στην περιφέρεια της ελλάδας για να μπορέσω να μιλήσω για το ΦΠΑ και τον καταναλωτή;
Τα υπόλοιπα περί ΟΑΕΕ, ενοικίων, φόρων και λογαριασμών, όλοι τα τρώμε στη μάπα. Αλλά κάποιοι δεν έχουν να τα μετακυλίσουν σε κανέναν, και τα κομπιουτεράκια τους όταν πληρώνουν κάτι 7 αντί για 6 γράφουν 1€ παραπάνω, και όχι 0.6
Τα μαθηματικά δεν είναι περίεργα. Περίεργα τα κάνουν η μή θέληση να δούμε το κοστος κάποιων πραγμάτων. Το ποτό δεν φτάνει σκέτο στο τραπέζι σου. Συνοδεύεται από εμφυαλωμένο νερό, ξηρούς καρπούς, έναν υπάλληλο που στα φέρνει κλπ. ΟΛΑ αυτά έχουν αυξηθεί την τελυταία 5ετία. Συν τα συνολικά έξοδα λειτουργίας ενός καταστήματος που έχουν αυξηθεί απίστευτα. Και σου ξαναλέω ότι το 2005 με το ποτό στα 6€ κέρδιζα και ποσοστιαία(εκεί μιλάμε για χάος βέβαια) και αριθμητικά περισσότερο από ότι σήμερα στα 7€
-
Δεν έχω καμία διάθεση φιλονικίας, αλλά η καθαρή αύξηση που έχεις κάνει στο ποτό είναι της τάξης του 15%. Και μιλάω για την καθαρή αύξηση που καταλήγει στην τσέπη σου. Αν όντως όλα τα υπόλοιπα έχουν αυξηθεί τόσο ή και περισσότερο, τότε βγάζεις λιγότερα..
Αλλά δεν νομίζω να είναι έτσι... Γιατί, αν όλα τα υπόλοιπα έχουν αυξηθεί όπως λες, τότε έχουν αυξηθεί για όλους. Έτσι, πάλι οι υπόλοιποι είναι πιο...αδικημένοι, γιατί αυτοί υφίστανται τις αυξήσεις χωρίς να μπορούν να κερδίσουν περισσότερα. Εσύ , λόγω επαγγέλματος, μπορείς.
Επιπλέον, όπως λες δεν πληρώνεις νοίκια , ενώ και οι καθαρές αποδοχές των εργαζομένων από τότε, έχουν αυξηθεί ελάχιστα. Ξηρούς καρπούς, βγάζουν και οι κινέζοι, δεν είναι σίγουρο πως σου στοιχίζουν περισσότερο, μπορεί να πληρώνεις και λιγότερο.
Τα ίδια και για το νερό, υπάρχουν 'επιτραπέζια' ( και όχι μεταλλικά...) που κοστίζουν 10 λεπτά το μπουκαλάκι στην χοντρική...
Νομίζω πως ειλικρινά, δεν είναι τόσο τραγικά όπως τα λες και πως το περιθώριο κέρδους είναι ικανοποιητικότατο σ' αυτές τις τιμές που πουλάς.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
kyr80 από περιέργεια, μπορείς να μας κάνεις ένα παράδειγμα τι ισχύει στους καφέδες (κόστος υλικών κτλ) και τι περιθώριο κέρδους υπάρχει;Ασφαλώς αναφέρομαι σε ποια θεωρείς λογική τιμή για έναν καφέ (δεν νομίζω να είναι τα 4 και 5 ευρώ...)
Υπάρχει ο ελληνικός που έχει 2,5€ , το φραπεδάκι στα 3€, και υπάρχουν και κάποιοι καφέδες στα 5€.
Το περιθώριο κέρδους στον καφέ είναι μεγάλο, αλλάόχι τεράστιο όπως ακούγεται. Τα συνοδευτικά του καφέ είναι ασύγκριτα ακριβώτερα από το ίδιο το προϊόν. Μιλάω για τον φραπέ στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με 49€ που κοστίζει το κιβώτιο βγάω 250 καφεδάκια. + ζ'αχαρη +γάλα + παγάκια max 0,4€. Αλλά σου φέρνω και μπισκοτάκια γεμιστά, νερό Αύρα, οπότε το κόστος διπλασιάζεται. Επίσης έχω σερβίτσια από χειροποίητα ποτήρια φτιαγμένα από φυσητό γυαλί που κοστίζει 3,5€ έκαστο. Οπότε για κάθε ποτήρι που σπάει(νερού ή φραπέ) πρέπει να πουλήσω άλλα 3 για να έρθω στα ίσια μου.
Στα freddo η κατάσταση είναι πιο άσχημη γιατί 1 κιλό καλού καφέ είναι κοντά στα 30€. Άρα βγάζει σχεδόν 60 καφέδες. + γάλα + τριμμένο πάγο κλπ ξεπρνάει το 1 € κόστος -
Δεν έχω καμία διάθεση φιλονικίας, αλλά η καθαρή αύξηση που έχεις κάνει στο ποτό είναι της τάξης του 15%. Και μιλάω για την καθαρή αύξηση που καταλήγει στην τσέπη σου. Αν όντως όλα τα υπόλοιπα έχουν αυξηθεί τόσο ή και περισσότερο, τότε βγάζεις λιγότερα..Αλλά δεν νομίζω να είναι έτσι... Γιατί, αν όλα τα υπόλοιπα έχουν αυξηθεί όπως λες, τότε έχουν αυξηθεί για όλους. Έτσι, πάλι οι υπόλοιποι είναι πιο...αδικημένοι, γιατί αυτοί υφίστανται τις αυξήσεις χωρίς να μπορούν να κερδίσουν περισσότερα. Εσύ , λόγω επαγγέλματος, μπορείς.
Επιπλέον, όπως λες δεν πληρώνεις νοίκια , ενώ και οι καθαρές αποδοχές των εργαζομένων από τότε, έχουν αυξηθεί ελάχιστα. Ξηρούς καρπούς, βγάζουν και οι κινέζοι, δεν είναι σίγουρο πως σου στοιχίζουν περισσότερο, μπορεί να πληρώνεις και λιγότερο.
Τα ίδια και για το νερό, υπάρχουν 'επιτραπέζια' ( και όχι μεταλλικά...) που κοστίζουν 10 λεπτά το μπουκαλάκι στην χοντρική...
Νομίζω πως ειλικρινά, δεν είναι τόσο τραγικά όπως τα λες και πως το περιθώριο κέρδους είναι ικανοποιητικότατο σ' αυτές τις τιμές που πουλάς.
Χωρίς διάθεση φιλονικίας μεν, αλλά με προσβάλεις ως επαγγελματία δε.... Ξηρούς καρπούς αγοράζω από τον 'Παραγωγό'. Πασίγνωστη εταιρεία στον χώρο. Και τα αγοράζω ακριβώτερα. Αν δεν με πιστεύεις στα π@π@ρια μου. Η αύξηση είναι 15%, αλλα το μπουκάλι πήρε 60% πάνω.
Anyway συζήτηση δεν μπορεί να γίνει, καθώς δεν δέχεσαι γεγονότα και αμφισβητείς ΧΩΡΙΣ να έχεις την παραμικρή ιδέα σε τι τιμές αγοράζουμε... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
kyr80 από περιέργεια, μπορείς να μας κάνεις ένα παράδειγμα τι ισχύει στους καφέδες (κόστος υλικών κτλ) και τι περιθώριο κέρδους υπάρχει;
Ασφαλώς αναφέρομαι σε ποια θεωρείς λογική τιμή για έναν καφέ (δεν νομίζω να είναι τα 4 και 5 ευρώ...)
Υπάρχει ο ελληνικός που έχει 2,5€ , το φραπεδάκι στα 3€, και υπάρχουν και κάποιοι καφέδες στα 5€.
Το περιθώριο κέρδους στον καφέ είναι μεγάλο, αλλάόχι τεράστιο όπως ακούγεται. Τα συνοδευτικά του καφέ είναι ασύγκριτα ακριβώτερα από το ίδιο το προϊόν. Μιλάω για τον φραπέ στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με 49€ που κοστίζει το κιβώτιο βγάω 250 καφεδάκια. + ζ'αχαρη +γάλα + παγάκια max 0,4€. Αλλά σου φέρνω και μπισκοτάκια γεμιστά, νερό Αύρα, οπότε το κόστος διπλασιάζεται. Επίσης έχω σερβίτσια από χειροποίητα ποτήρια φτιαγμένα από φυσητό γυαλί που κοστίζει 3,5€ έκαστο. Οπότε για κάθε ποτήρι που σπάει(νερού ή φραπέ) πρέπει να πουλήσω άλλα 3 για να έρθω στα ίσια μου.
Στα freddo η κατάσταση είναι πιο άσχημη γιατί 1 κιλό καλού καφέ είναι κοντά στα 30€. Άρα βγάζει σχεδόν 60 καφέδες. + γάλα + τριμμένο πάγο κλπ ξεπρνάει το 1 € κόστοςΣ' ευχαριστώ για την ανάλυση.
Πάνω κάτω εκεί το υπολόγιζα απλά ήθελα να έχω πιο αντικειμενική εικόνα.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεν έχω καμία διάθεση φιλονικίας, αλλά η καθαρή αύξηση που έχεις κάνει στο ποτό είναι της τάξης του 15%. Και μιλάω για την καθαρή αύξηση που καταλήγει στην τσέπη σου. Αν όντως όλα τα υπόλοιπα έχουν αυξηθεί τόσο ή και περισσότερο, τότε βγάζεις λιγότερα..
Αλλά δεν νομίζω να είναι έτσι... Γιατί, αν όλα τα υπόλοιπα έχουν αυξηθεί όπως λες, τότε έχουν αυξηθεί για όλους. Έτσι, πάλι οι υπόλοιποι είναι πιο...αδικημένοι, γιατί αυτοί υφίστανται τις αυξήσεις χωρίς να μπορούν να κερδίσουν περισσότερα. Εσύ , λόγω επαγγέλματος, μπορείς.
Χωρίς διάθεση φιλονικίας μεν, αλλά με προσβάλεις ως επαγγελματία δε.... Ξηρούς καρπούς αγοράζω από τον 'Παραγωγό'. Πασίγνωστη εταιρεία στον χώρο. Και τα αγοράζω ακριβώτερα. Αν δεν με πιστεύεις στα π@π@ρια μου. Η αύξηση είναι 15%, αλλα το μπουκάλι πήρε 60% πάνω.
Anyway συζήτηση δεν μπορεί να γίνει, καθώς δεν δέχεσαι γεγονότα και αμφισβητείς ΧΩΡΙΣ να έχεις την παραμικρή ιδέα σε τι τιμές αγοράζουμε...Το μπουκάλι **πήρε **60%, άρα το ποτήρι, **πήρε **6% (γιατί κάθε μπουκάλι βγάζει 10 ποτήρια όπως είπες και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω). Εσύ **έδωσες **15% πάνω. Άρα από κάθε ποτήρι κερδίζεις 9% παραπάνω. Με τα δικά σου στοιχεία υπολογίζω, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.
-Πού ακριβώς σε προσέβαλα; Επειδή είπα για ξηρούς καρπούς από την Κίνα; Λες και ήξερα από πού αγοράζεις;
Προσπαθώ με ήρεμο τόνο, να σου πω δεν υπολογίζεις κάτι καλά σε ότι αφορά το κόστος του μπουκαλιού και το κέρδος του ποτού, ΔΕΝ γνωρίζω τις υπόλοιπες παραμέτρους. Γνωρίζω πάντως πως από τα ποτά, βγάζεις παραπάνω κέρδος. Μπορεί να χάνεις από τα υπόλοιπα, αλλά κάνεις ΛΑΘΟΣ σε ότι αφορά το αρχικό που έγραψες, πως χάνεις από τα ποτά!
-
Κyr80....
Mην την ψάχνεις..! Σε κάθε περίπτωση είσαι κακός και τρισκατάρατος...!! Αν δεν βγάζεις καθαρά, κάτω απο 700 ευρώ το μηνα, είσαι ελεεινός και τρισάθλιος εκμεταλλευτής...!!
Α, και κάτι άλλο...! Εκτος απο τα ξηροκάρπια απο την Κίνα, πες μας και για τα περισσέυματα απο αυτά που ξανασερβίρεις, πες μας για τα νοθευμένα μπουκάλια που δήθεν πασάρεις ως γνήσια...!! Πες μας και για τις καρέκλες και τα ποτήρια που τα πηρες κοψοχρονιά, απο κείνον τον φουκαρά που έκλεισε....!! Πες και για το ρέυμα που παράνομα έχεις μαζί με τον γείτονα....!! Γιατί δεν μιλάς...;;;;
-
Το μπουκάλι **πήρε **60%, άρα το ποτήρι, **πήρε **6% (γιατί κάθε μπουκάλι βγάζει 10 ποτήρια όπως είπες και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω). Εσύ **έδωσες **15% πάνω. Άρα από κάθε ποτήρι κερδίζεις 9% παραπάνω. Με τα δικά σου στοιχεία υπολογίζω, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.Αριθμητική 1ης δημοτικού..... Αφού ανέβηκε το κόστος του μπουκαλιού κατά 60% αυτό σήμαινει ότι και το κόστος ΚΑΘΕ ποτού ανέβηκε 60%
Η ποσότητα του αλκοό(χωρίς ΦΠΑ και συνοδευτικά και λοιπές αυξήσεις) κόστιζε 1,1€ και πήγε 1,75€ Με τα δικά σου μαθηματικά πήρε 6%. ok δεν θα σου χαλάσω το χατήρι -
Το μπουκάλι **πήρε **60%, άρα το ποτήρι, **πήρε **6% (γιατί κάθε μπουκάλι βγάζει 10 ποτήρια όπως είπες και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω). Εσύ **έδωσες **15% πάνω. Άρα από κάθε ποτήρι κερδίζεις 9% παραπάνω. Με τα δικά σου στοιχεία υπολογίζω, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.
[...]Χωρίς να υπεισέλθω στην ουσία της διαφωνίας σας, τι ακριβώς εννοείς με τα παραπάνω νούμερα; Αν το κόστος του μπουκαλιού ανέβηκε 60%, κατά 60% ανέβηκε και το κόστος του μπουκαλιού που επιμερίζεται στο ένα ποτήρι ποτού.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Το μπουκάλι **πήρε **60%, άρα το ποτήρι, **πήρε **6% (γιατί κάθε μπουκάλι βγάζει 10 ποτήρια όπως είπες και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω). Εσύ **έδωσες **15% πάνω. Άρα από κάθε ποτήρι κερδίζεις 9% παραπάνω. Με τα δικά σου στοιχεία υπολογίζω, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.
Αριθμητική 1ης δημοτικού..... Αφού ανέβηκε το κόστος του μπουκαλιού κατά 60% αυτό σήμαινει ότι και το κόστος ΚΑΘΕ ποτού ανέβηκε 60%
Η ποσότητα του αλκοό(χωρίς ΦΠΑ και συνοδευτικά και λοιπές αυξήσεις) κόστιζε 1,1€ και πήγε 1,75€ Με τα δικά σου μαθηματικά πήρε 6%. ok δεν θα σου χαλάσω το χατήριΚοίτα, μπορεί να κάνω και λάθος, δεν λέω. Αλλά αν από 1,1€ πήγε 1,75€ το κόστος του αλκοολ, κι εσύ αύξησες το ποτό 1€, τότε πώς χάνεις;
Δεν βγάζεις 0,25€ περισσότερα;
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;