-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ρε συ mjacob, μη γίνεσαι υπερβολικός
Από τα πρώτα που μαθαίνει κανείς σε μάθημα οικονομικών είναι ότι συγκρίνεις την απόδοση μιας επένδυσης χ ποσού/περιουσίας με τη σίγουρη απόδοση που μπορείς να έχεις μέσω κάποιας άλλης επένδυσης αυτού/αυτής. Στην περίπτωσή μας η ενοικίαση του ακινήτου σε 3ους αποτελεί τη σχεδόν σίγουρη λύση αξιοποίησης του ακινήτου, οπότε κάθε ανάλυση για άλλη επένδυση ξεκινάει από αυτήν τη βάση.
Αυτό είναι για να κρίνεις τι σε συμφέρει να κάνεις.
Όταν βγάζεις μικρότερο κέρδος από αυτό που ΘΑ μπορούσες να βγάλεις, εξακολουθείς να έχεις κέρδος, απλώς μπορείς να κάνεις κάτι πιο συμφέρον.
Νομίζω πως είναι διαφορετικά πράγματα.
Το κέρδος μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας υπολογίζεται βάσει της δραστηριότητας.
Δεν είναι δυνατόν προκειμένου να υπολογίζουμε το κέρδος να καθόμαστε να συγκρίνουμε με όλες τις πιθανές εναλλακτικές αξιοποίησης χρόνου και χώρου. Αυτό το κάνει, όπως πολύ σωστά γράφεις, αυτός που εξασκεί τη δραστηριότητα για να κρίνει ποια είναι η πιο συμφέρουσα επένδυση.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σύμφωνα με την απλή αριθμητική της ΣΤ' δημοτικού και συγκεκριμένα το κεφάλαιο τόκοι-τοκιζόμενο κεφάλαιο, όπως αυτό αναπροσαρμόστηκε με το υφιστάμενο αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ, η σωστή απάντηση είναι του ΚΥΡ.
Για να μην πληρώνει ενοίκιο, έχει επενδύσει σε έναν χώρο ο οποίος του ανήκει, άρα αν επένδυε αυτά τα λεφτά αλλού ή ενοικίαζε το χώρο σε έναν τρίτο, θα είχε κάποια πρόσοδο και μάλιστα καθήμενος που τώρα δεν έχει.με το εξής λάθος...
αν έπαιρνε ενοίκιο, το οποίο ίσως και να αναπροσαρμοζόταν λόγω κρίσης, θα επέστρεφε το 40% του ενοικίου στην εφορία. δλδ ο ενοικιαστής θα πλήρωνε πχ 1.000€, και ο κυρ θα έπαιρνε 600€. οπότε ο κυρ τώρα που δεν έχει ενοίκιο, καρπούται και αυτά τα 400€ -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Αυτό δεν ισχύει, γιατί το κέρδος μου ξεκινάει μετά το ποσό του ενοικίου που θα εισέπρατα, εάν δεν το εκμεταλευόμουνα ο ίδιος το ακίνητο.
Σοβάρα το λες τωρα αυτό ή κανεις πλάκα;
Δηλαδή ΔΕΝ ειναι κέρδος το οτι δεν πληρώνεις νοίκι;
Δεν κερδίζεις απο αυτό κάποια χρήματα;
Αν ναι, τότε και αυτό είναι κερδος! Απλά μαθηματικά 3 δημοτικού!Νομίζω ότι o kyr80 εννοούσε ότι δεν έχει σημασία το αν είναι ιδιόκτητο το μαγαζί ή πληρώνει ενοίκιο για αυτό σχετικά με το αν έχει περιθώριο να ρίξει τις τιμές. Βέβαια, όπως έγραψα και στην προηγούμενη δημοσίευση, άλλο ενοίκιο θα εισέπραττε όταν τα οικονομικά του κόσμου ήταν φαινομενικά καλά και άλλο τώρα που σφίγγει το ζωνάρι.
Μα δεν έχει να κάνει!
Τι παει να πει ειναι ή δεν ειναι δικό του;!Πχ Εγω σαν φωτογράφος, νοικιάζω ενα μαγαζί και μου ζητάνε 1.600 ευρώ τον μήνα... οκ; οκ
Τον μήνα, κάνω 4 Γαμους Χ 1.000 ευρώ συν 3 Βαπτίσεις Χ 700 ευρώ = 6.100 οκ; οκ
Απο αυτά βγάζουμε τα 1.600 του νοικίου, άρα 4.500 τον μήνα οκ; οκΤώρα. Με νοικιασμένο μαγαζί βγάζω 4.500, αν ηταν δικό μου θα έβγαζα 6.100... άρα απο την στιγμή που θα ήταν δικό μου, δεν θα μου έμεναν μεσα στην τσέπη αυτά τα 1.600; Άρα δεν θα είχα αυτά τα λεφτά παραπάνω κέρδος απο ότι τώρα που το νοικιάζω;
Τι πάει να πει δηλαδή οτι ΑΝ το νοίκιαζα θα έβγαζα ενα Χ ποσό. Μα ρε άνθρωπε, αν το νοίκιαζες δεν θα έβγαζες απο εκεί και πέρα όσα βγάζεις απο την δουλειά αυτή. Άρα ΑΚΥΡΟ τελείως!τιμές φωτιά όλοι οι φωτογράφοι!!!
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
ρε μαγκες δεν μας τα λετε καλα.
λευτερια στους επιχειρηματιες με ιδιοκτητα κτιρια. -
Δεν μπορώ να το καταλαβω... σορρυEdit:
Δηλαδή στην ουσία, νοικιάζεις το κτήριο σε εσένα... ε;Ναι και κάθε πρώτη του μήνα σου δίνεις το ενοίκιο
-
Αλλά Αν πας καλά και δεν μπαίνεις μέσα κερδίζεις τα λεφτά που θα πλήρωνες σε νοίκι και είναι κέρδος σου.
Δεν είπε κανείς οτι αν κερδίζεις εστω το ενοικιο είναι ζημία..!! Απλά είναι βλακώδες, ανόητο, άχρηστο, χωρίς νόημα...!! Συντηρέις και εκμεταλέυεσαι μια επιχείρηση με όλα τα ρίσκα που έχει, πληρώνεις μια βαριά φορολογία, ειτε εισοδήματος, είτε ενδεχομένως ΦΜΑΠ, (μιας και κατα βάση η κουβέντα γίνεται για ακίνητα που αποφερουν σοβαρό εισόδημα κι οχι 400 ευρώ το μηνα) παλεύεις να κάνεις αποσβεση του κόστους κτησης του ακινητου (αν το αγόρασες), του κόστους διαμόρφωσης του χώρου, του κόστους λόγω φορου κληρονομιάς αν το κληρονόμησες και όλα αυτά με προσωπική εργασία, προσπάθεια, κόπο χρόνο...!!
-
Δεν μπορώ να το καταλάβω... μαλλον ειμαι πολύ χαζός...
Μα πέρα απο τα λεφτά της απόεσβεσης αγοράς του, αν το είχες νοικιάσει, τα ίδια δεν θα πλήρωνες;
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δεν τα λες καλά, είσαι εντελώς λάθος, απλά.
Όπως σου τα είπαν οι από πάνω είναι.Αν δεν σου κάνει κόπο, θα μπορούσες να μου το εξηγήσεις σε παρακαλώ.
Αφού στο είπαν τόσοι άνθρωποι : όταν χρησιμοποιείς δικό σου ακίνητο για την επιχείρησή σου αυτό έχει κόστος. Το κόστος αυτό ισούται με τα λεφτά που εισπράττεις ως νοίκι αν δεν το χρησιμοποιούσες.
λάθος...
ισούται με το ενοίκιο μείον τους φόρους προς το κράτος (γύρω στο 40% καθώς μεγαλώνει η κλίμακα).
δλδ αν εισπράτεις ενοίκιο 1.000€, τα δικά σου είναι τα 600€ . σε καμία περίπτωση τα 1.000€. -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Ναι και κάθε πρώτη του μήνα σου δίνεις το ενοίκιο
εγώ πάντως έχω να με πληρώσω κάτι μήνες, και τώρα με τρέχω δικαστικά για να με 'εξώσω'
Μου 'χω φάει τα λεφτά και με τρέχωΆσε που έχω πρόβλημα με τα δικαστήρια, γιατί κάθεται λίγο περίεργα που υποστηρίζω ότι θέλω να με διώξω για να ιδιοκατοικήσω
-
Αν παει καποιος στο μαγαζι του Κυρ80 μην του πει οτι ειναι απο το 4ΤΦ.
-
Δεν μπορώ να το καταλαβω... σορρυ
Edit:
Δηλαδή στην ουσία, νοικιάζεις το κτήριο σε εσένα... ε;Ναι και κάθε πρώτη του μήνα σου δίνεις το ενοίκιο
Μεταφορικά το είπα ρε συ...
Γιατί αν ειναι να βάλεις στα έξοδα ¨ποσο¨ θα το νοίκιαζες... τότε; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν παει καποιος στο μαγαζι του Κυρ80 μην του πει οτι ειναι απο το 4ΤΦ.Με έχεις για άνθρωπο που κολώνει να το κάνει;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εγώ πάντως έχω να με πληρώσω κάτι μήνες, και τώρα με τρέχω δικαστικά για να με 'εξώσω'
Μου 'χω φάει τα λεφτά και με τρέχωΆσε που έχω πρόβλημα με τα δικαστήρια, γιατί κάθεται λίγο περίεργα που υποστηρίζω ότι θέλω να με διώξω για να ιδιοκατοικήσω
Αυτά δεν λύνονται με δικαστήρια, βάλε κάποιον να σε πυροβολήσει στο γόνατο
-
Αν παει καποιος στο μαγαζι του Κυρ80 μην του πει οτι ειναι απο το 4ΤΦ.
Με έχεις για άνθρωπο που κολώνει να το κάνει;
Πλακα κανω βρε συ.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Δεν είναι δυνατόν προκειμένου να υπολογίζουμε το κέρδος να καθόμαστε να συγκρίνουμε με όλες τις πιθανές εναλλακτικές αξιοποίησης χρόνου και χώρου. Αυτό το κάνει, όπως πολύ σωστά γράφεις, αυτός που εξασκεί τη δραστηριότητα για να κρίνει ποια είναι η πιο συμφέρουσα επένδυση.
Ε, ναι...Ποιός να το κάνει...;; Ο Ανθιμος...;;
-
Αυτά δεν λύνονται με δικαστήρια, βάλε κάποιον να σε πυροβολήσει στο γόνατο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν παει καποιος στο μαγαζι του Κυρ80 μην του πει οτι ειναι απο το 4ΤΦ.Δεν χρειάζεται να το πει. Φαντάζεσαι να σταματήσει πελάτης με μπλε Bmw 120...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Το μπουκάλι **πήρε **60%, άρα το ποτήρι, **πήρε **6% (γιατί κάθε μπουκάλι βγάζει 10 ποτήρια όπως είπες και δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω). Εσύ **έδωσες **15% πάνω. Άρα από κάθε ποτήρι κερδίζεις 9% παραπάνω. Με τα δικά σου στοιχεία υπολογίζω, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.
Αριθμητική 1ης δημοτικού..... Αφού ανέβηκε το κόστος του μπουκαλιού κατά 60% αυτό σήμαινει ότι και το κόστος ΚΑΘΕ ποτού ανέβηκε 60%
Η ποσότητα του αλκοό(χωρίς ΦΠΑ και συνοδευτικά και λοιπές αυξήσεις) κόστιζε 1,1€ και πήγε 1,75€ Με τα δικά σου μαθηματικά πήρε 6%. ok δεν θα σου χαλάσω το χατήριΚοίτα, μπορεί να κάνω και λάθος, δεν λέω. Αλλά αν από 1,1€ πήγε 1,75€ το κόστος του αλκοολ, κι εσύ αύξησες το ποτό 1€, τότε πώς χάνεις;
Δεν βγάζεις 0,25€ περισσότερα;
Γρηγόρη νομίζω πως άδικα τα βάζεις με τον kyr80 καθώς όταν βγεις στην παραλιακή για ποτό με την κοπέλα σου (κι εγώ και οι περισσότεροι εδώ μέσα) μια χαρά το πληρώνεις όχι 7, αλλά 10 € (στην καλύτερη περίπτωση) και δεν λες κουβέντα.
Μα δεν τα βάζω με κάνεναν ρε Βασίλη!
Δεν έχω και πρόβλημα με το κέρδος του άλλου, καπιταλισμό έχουμε, ο καθένας καθορίζει το κέρδος του μόνος του (εκτός αν το...παρακάνει, οπότε σε κάποια άλλα κράτη μπορεί να του πει κάποιος κάτι... ).
Εγώ απλώς είπα πως δεν είναι τα πράγματα τόσο δραματικά όπως τα παρουσίαζε, άσε που μπορεί να έκανα κι εγώ λάθος στους υπολογισμούς μου, γιατί με τόσα ποσοστά και την δουλειά κάπου ...τα έχασα!Κουμάντο θα του κάνω του ανθρώπου;
Αυτός ξέρει από μένα καλύτερα, απλώς είδα πως κάπου υπήρχε μια γκρίνια και μια υπερβολή, τίποτε άλλο!
Και ξαναλέω, εγώ κουβέντα κάνω, δεν προσπαθώ να τσακωθώ με κανέναν γι' αυτό το ζήτημα.
-
-
Ας προσπαθήσω λοιπών να απαντήσω σε σωστά και λάθη που αναφέρθησαν...
ΕΑΝ δεν είχα μαγαζί θα έπρεπε να μισθώσω ένα όμοιο. Τα 2 που εχω τώρα με τα τρέχσοντα ενοίκια, θα έπρεπε να μου δίνουν 50000€ τη σαιζόν. Λογικά του χρόνου θα έχουν πέσει.
Από αυτά ΘΑ μου έμενε καθαρό το 60% δηλαδή 30.000 μετά τους φόρους.
ΕΑΝ θα έπρεπε να μισθώσω θα έβγαιναν από την τσέπη μου 50.000€, τα οποία όμως ΘΑ δηλωνβόντουσαν στην εφορία ως έξοδα='φοροαπαλλαγή', οπότε θα πλήρωνα λιγότερη εφορία, οπότε θα πλήρωνα στην ουσία τα 30.000€.Άς πούμε για χάρη συζήτησης ότι βγάζω κέρδος 100.000€. Πραγματικό μου κέρδος είναι τα 50.000- την δουλειά μου 17-18 ώρες την ημέρα, γιατί τα άλλα θα τα εισέπραττα ούτως ή άλλως και θα ήμουνα διακοπές τώρα. Εάν βγάλω κέρδος 50.000€ τότε δούλεψα τζάμπα και έκανα μλκια...
Εαν μπω στη λογική να ρίξω τιμές χάρη ενοικίου που πρακτικά δεν πληρώνω, πρέπει να υπολογίσω το 40% της εφορίας του ενοικίου που δεν θα μου αφαιρεθεί ως έξοδο. Από την άλλη κάτι τέτοιο μπορεί μόνο να κάνει κακό στην αγορά, γιατί έτσι θα μ@μήσω όλους τους υπόλοιπους που έχουν ενοίκιο και κάνουν παρόμοια δουλειά. Επιπλέον θα ήταν σαν να κάνω δώρο το ενοίκιο στον εκάστοτε νοικάρη
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;