-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Όχημα : VOLVO P 122 Amazon
Κινητήρας : B 18 D , 1785 cc , 2 45άρια , 90PS
Κατανάλωση : Εθνική , ΜΕΧΡΙ 80 km /ώρα 13-14 lit/100 km
# , ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 16-18
# , ΠΑΝΩ ΑΠΟ 140 20 +
Πόλη : ASTA NA PANEΕΥΤΥΧΩΣ , κάνει μόνον 2500 - 3500 km τον χρόνο , και έτσι αποφεύγω
την διαδικασία των ετήσιων .... μειοδοτικών διαγωνισμών μεταξύ πρατηρίωνΑποστόλης .
Αυτό και αν είναι αμαξάρα!
-
Λοιπόν μιλάμε για ένα Οπελ Ρέκορντ του '84 2000cc (διπλό καρμπυρατέρ) Ιποδύναμη δεν ξέρω.(Αν έχει κάποιος υπ'όψη του καμιά τιμή ας μου πεί)
Πόλη: το λιγότερο που έχω πετύχει (με αυγά πουλιών κάτω απο το δεξί μου πόδι) περίπου 13,8 λίτρα/100
Ταξίδι: περίπου 12 με ταχύτητες μέχρι 130χαω και χαλαρή γενικά οδήγηση.
Για τις διαδρομές που κάνω συνήθως (70% πόλη - 30% περιφεριακοί) έχω μια κατανάλωση 14-14,5 λίτρα με κανονική οδήγηση.
Τώρα όταν πάω να χαρώ την πίσω κίνηση, δεν μετράω ποτέ κατανάλωση.Είναι μάλλον ματαιο και ψυχοφθόρο... -
η μονη μετρηση που κανω συνεχεια και επαλαμβανεται 9/10
ειναι απο καισαριανη-λιαμανκια μεσω περιφερειακου....δηλαδη περιπου
30χλμ.....πηγαινε-ελα με σβελτους μου και σχεδον παντα 1/4 του ρεζερβουαρ το οποιο ειναι 10 ευρω superplus. με ενα υπολογιμο μου βγαινει 19 λιτρα/100 χλμ !!!!!!!!!!!!!!!!!
peugeot 106 rallye 1.6 8v 1ο σταδιο -
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
με ενα υπολογιμο μου βγαινει 19 λιτρα/100 χλμ !!!!!!!!!!!!!!!!!
peugeot 106 rallye 1.6 8v 1ο σταδιοΒαγγέλη σίγουρα κάποιο λάθος στη μέτρηση κάνεις.Καλύτερα να το γεμίζεις 'τίγκα' και μετά να συμπληρώνεις μέχρι να το ξανατιγκάρεις κάνοντας υπολογισμό τα λίτρα που έκαψες με τα χιλμ. που διάνυσες.
Λοιπόν στο δικό μου 106 16v μολις τώρα που γύρισα απο Κύμη μου έκαψε 8,7-9.0 λίτρα με οδήγηση σβέλτη(δεν επέτρεπε η κίνηση περισσότερα)κάποιες φορές και με a/c .Στην επιστροφή από την Χαλκίδα(εθνική οδό) μέχρι Μαλακάσα ερχόμουν με ταχύτητες>180 κατ'ευθείαν γία Κορυδαλλό (δεν είχε σχεδόν καθόλου κίνηση)Έκανε με 36.6 λίτρα 417χλμ.
Το Yugo 903cc(κολορυθμισμένο με ρύπους εντός ορίων) που χρησιμοποιείται μέσα στην πόλη αποκλειστικά καίει 8-9 λίτρα/100χλμ,με νορμάλ οδήγηση.
-
Fiat Punto 75 του '96:
Στο ταξιδι με λογικες ταχυτητες: 6,3-7,1 λ/100χλμ
Στη πολη: 7,0-8,5
Σε πολυ γρηγορο ταξιδι:8,5-11 -
Ford Fiesta 1.4 mod. 97 - 90hp
Αυτοκινητόδρομος 9lt/100km ( 120-160 km)
Πόλη 11λτ/100kmΠολλά δεν είναι;
-
FIAT TIPO 1.6 i.e.
εκτός πόλης 7.1~7.3 lt/100km
Αυτοκινητόδρομο 7.0 ~7.2 lt/100km (120 km/h)
Αθήνα 12.0 lt/100 km
-
Έχετε μετρήσει την κατανάλωση στην πίστα πχ στα Μέγαρα;
Δεν έχω μετρήσει ακριβώς πάντως είναι τεράστια. -
Λοιπόν μιλάμε για ένα Οπελ Ρέκορντ του '84 2000cc (διπλό καρμπυρατέρ) Ιποδύναμη δεν ξέρω.(Αν έχει κάποιος υπ'όψη του καμιά τιμή ας μου πεί)
[list:2fnf7cyp]Πω πω ρε φιλαρακο.............μιλαμε για ΤΕΡΑΣ αυτοκινητο [/list:u:2fnf7cyp][list:2fnf7cyp]Απο που να το πιασεις?Απο σασι?Απο μοτερ?Απο σκαφος?Ανταλλακτικα που ακομα βρωμαει ο τοπος και θα βρωμαει για ακομα μια εικοσατια τη στιγμη που σημερα για δεκαετιας ψαχνεις..............αντλιες λαδιου με το καλαμι?[/list:u:2fnf7cyp][list:2fnf7cyp]Αν εχεις το καραβαν φιλε μου κανει και για νταλικα(σοβαρα μιλαω)[/list:u:2fnf7cyp][list:2fnf7cyp]Τετοια αυτοκινητα οντως........ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ [/list:u:2fnf7cyp][list:2fnf7cyp]Ναι στην τεχνολογια και την εξελιξη αλλα τη φιλοσοφια εκεινης της εποχης που ΣΕΒΟΤΑΝ τον πελατη και το αυτοκινητο ηταν ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ εχει γινει πλεον παρελθον χωρις επιστροφη [/list:u:2fnf7cyp][list:2fnf7cyp]Να το εχεις φιλε μου το Record και να χερεσαι για αλλα τοσα χρονια.Δεν αξιζει τον κοπο να το δωσεις για παλιοσιδερα.Θα το θυμηθεις και πανω απ ολα θα σου ξαναχρειαστει [/list:u:2fnf7cyp]
-
Peugeot 206 1.6 16v
Κάτι πάνω από 9 λίτρα μικτά πόλη, 7-7,5 εθνική οδό με ταχύτητες έως 140-150 χαω. Ακόμη είμαι με 4000 χλμ στο οδόμετρο και δεν το έχω ζορίσει για πολύ ώρα. Πάντως μέχρι στιγμής δεν ξεπερνά τα 10 σε καμία περίπτωση (δεν κυκλόφορώ συχνά σε μεγάλα μποτιλιαρίσματα).
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:1nyphric]Πω πω ρε φιλαρακο.............μιλαμε για ΤΕΡΑΣ αυτοκινητο [/list:u:1nyphric][list:1nyphric]Απο που να το πιασεις?Απο σασι?Απο μοτερ?Απο σκαφος?Ανταλλακτικα που ακομα βρωμαει ο τοπος και θα βρωμαει για ακομα μια εικοσατια τη στιγμη που σημερα για δεκαετιας ψαχνεις..............αντλιες λαδιου με το καλαμι?[/list:u:1nyphric][list:1nyphric]Αν εχεις το καραβαν φιλε μου κανει και για νταλικα(σοβαρα μιλαω)[/list:u:1nyphric][list:1nyphric]Τετοια αυτοκινητα οντως........ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΝ [/list:u:1nyphric][list:1nyphric]Ναι στην τεχνολογια και την εξελιξη αλλα τη φιλοσοφια εκεινης της εποχης που ΣΕΒΟΤΑΝ τον πελατη και το αυτοκινητο ηταν ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ εχει γινει πλεον παρελθον χωρις επιστροφη [/list:u:1nyphric][list:1nyphric]Να το εχεις φιλε μου το Record και να χερεσαι για αλλα τοσα χρονια.Δεν αξιζει τον κοπο να το δωσεις για παλιοσιδερα.Θα το θυμηθεις και πανω απ ολα θα σου ξαναχρειαστει [/list:u:1nyphric]
Καλό ειναι δε λέω. Μια φορά μάλιστα που οδήγησα σχετικά γρήγορα μια Corolla '02 μετά απο το δικό μου, ένιω8α σα να οδηγώ παιχνιδάκι.
Το Ρέκορντ που έχω είναι ολλανδικό(αν αυτό λεει κάτι για τις προδιαγραφές). Μετά το άλλαγμα των αμορτισέρ έχει πολυ καλό κράτημα αλλα έχω πολλές ενστάσεις- ο άθλιος στο ρεκτιφιέ έκανε το μοτερ θορυβώδες(κάτι παίζει με τα ωστήρια αν δεν κάνω λάθος)
- Εχω υπερβολικούς κραδασμούς στο ρελαντί
3 Πρέπει να φύγει η εξάτμιση με το ελεύθερο τελικό γιατι μου την έχει σπάσει - Το πεντάλ του συμπλέκτη είναι πιο βαρύ απο του φρένου
5 Το πεντάλ του φρένου έχει κάθε φορά άλλη αίσθηση.
κατα τ'άλλα το όχημα είναι σκυλί και αισθάνομαι τυχερός που ανδρώθικα οδηγικά σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
οχι δεν εχω το karavan αλλά μη νομίζεις ότι και το sentan δεν φορτώνεται
-
exw mia SportCoupe 230 Kompressor
i alitheia einai oti kaiei kapws arketa
diladi se normal sinthikes 15-17lt/km k otan to voutaw borei na deiksei k 22-23
k to kako einai oti to manual tou kataskevasti leei 98oktania toulaxiston se antithesi me tin 200 tis opoias to manual leei 95+
ti na pw...
aplws oti noikiasa ena weekend stin mykono ena seicento 900cc k gia 3 meres ekapse 3euros! ax ti apolafsh... -
Να πώ και εγώ για τα αυτοκίνητα που έχουμε ή είχαμε στην οικογένεια:
-
BMW 318i, E36 4πορτή, αυτόματη:
Πόλη: 11-15 λτ/100χμ, ανάλογα πόσο πιέζεται και αν ο κλιματισμός είναι ανοιχτός
Εθνική με 100-130: 7-8 λτ/100χμ
Εθνική με 130->160: 9-11 λτ/100χμ -
VW GOLF MkII GTi 16V (μή καταλυτικό):
Πόλη: 12-15 λτ/100χμ
Εθνική με 100-130: 7-7.5λτ/100χμ
Εθνική με 130->160: 10-12 λτ/100χμ -
ALFA ROMEO, Alfetta 1.8 με 2 διπλά Weber:
Πόλη: Άστα να πάνε πάνω απο 15 λτ/100χμ
Εθνική με 100-130: 10-12 λτ/100χμ
Εθνική με 130->160: 15 λτ/100χμ και άνω....ο δείκτης βενζίνης κατεβαίνει αντιστρόφως ανάλογα με το στροφόμετρο! Αλλα Φανταστικός κινητήρας, φρένα και κράτημα -
DAIHATSU Feroza 1.6:
Πόλη: 10-13 λτ/100χμ
Εθνική με 100-130: 10-14 λτ/100χμ
Εθνική με 130-160(Δεν παέι τόσο αλλά λέμε τώρα...): 15+ λτ/100χμ -
TOYOTA Corolla KE25 SL του 1970. Αρχικά είχε 1200cc και 4τάχυτο κιβώτιο, 72PS στις 6800 σαλ! Τώρα είναι 1300cc, 5τάχυτο κιβώτιο και 70PS κάπου στις 6000 σαλ. :
Πόλη: 7-9 λτ/100χμ
Εθνική με 100-130: 8 - 10 λτ/100χμ
Εθνική με 130-160: 10-13 λτ/100χμ (Αεροδυναμική Τούβλου! αλλά μόνο 800 κιλά)
-
-
Punto 16V 1.2 80HP (χωρίς το Κ&Ν Φιλτρο - Το εβγαλα γιατι κάνω ταξιδια και ζεστενόταν πολύ). Αθήνα - Πορτο Χελι - Αθηνα 440Κlm 35l βενζίνη
-
Ο χρήστης Blind Guardian έγραψε:
Punto 16V 1.2 80HP (χωρίς το Κ&Ν Φιλτρο - Το εβγαλα γιατι κάνω ταξιδια και ζεστενόταν πολύ).Τι ζεστενόταν ακριβώς?
-
Mετα απο πολλα χιλιομετρα λογο οτι ο κατασκευαστης το τοποθετεί πανώ ακριβώς απο την μηχανή τη φιλτροχοανη δεν μπορούσες να την πιάσεις απο την θερμοκρασια, παρολου που είχε και μια μικρή σκουπα για ψύξη. Επίσης μου έδινε δυναμη μετα απο τις 3500 στροφές κάτι που μεσα στην πόλη δεν με συμφέρει για λόγους οικονομίας. Είναι ενα καλό προιόν αλλα για racing οδήγηση. Γιαυτο προτιμισα να βάλω ενα φιλτρο στο φιλτροκουτι το original απο βαμβακι και να εχώ κερδος και σε επιταχυνσεις αλλα και σε ταξίδια. Παραδέχομαι της φιλτροχοανες ΒΜC σε σχέση με τις K&N γιατι στο Site σε προιδοποιούν οτι αν θες aftermarket φιλτρο να μην βάλεις χοάνη γιατι είναι για ραψινγ οδηγηση κατι που η K&N δεν το αναφέρει. Ελπίζω να σε βοήθησα.
-
Maserati 224.v Αθηνα - Ηγουμενιτσα 580 χλμ απο Δομοκό - Καταρα, σε 6,5 ώρες 63 λιτρα. Η ρύθμηση ειναι η απόλυτα νόμιμη για καρτα καυσαερίων.
-
SUBARU IMPREZA STI 2003 με 6000χλμ: μέση κατανάλωση (overall) 18,5 λίτρα /100χλμ. Οδηγώντας το 'σβηστό' (25λτ για πλάκα (αλλά σε αποζημιώνει!).
-
Περίεργα μου ακούγονται αυτά που λες περί φίλτρου!
Με ένα καλύτερο, πιο ελεύθερο φίλτρο εκτός από τις ψηλές στροφές συνήθως κερδίζεις πολύ και στις μεσαίες με αυξημένη ροπή, άρα καλύτερες ρεπρίζ που είναι πιο σημαντικές από τις απόλυτες επιταχύνσεις.
Είτε κανονικό φίλτρο είτε άλλο αν το βάλεις στο ίδιο σημείο ζεσταίνεται το ίδιο. Αν το καινούργιο φίλτρο όμως είναι σε πιο ζεστό σημείο όντως μπορεί να χάνεις σε επιδόσεις γιατί μπαίνει πιο αραιός αέρας και μόνο σε πολλές στροφές να καλύπτεται το μειονέκτημα λόγω μεγαλύτερης ελευθερίας. Προσπάθησε να βάλεις το καλό φίλτρο σε δροσερό σημείο!
Η σκούπα (όπως συνήθως χρησιμοποιείται σαν έκφραση) συνήθως είναι για να εκμεταλλευτείς το φαινόμενο ram-air και όχι για ψύξη.
Είμαστε off topic....οπότεBMW 318i E36 4πορτη χειροκίνητη και χωρίς κλιματισμό 1λτ λιγότερο από όσο αναφέρει πιο πάνω ο Φάνης σε κάθε κατηγορία!
Σκαθάρι: η κατανάλωση εξαρτάται αρκετά από τον οδηγό και άλλα πολλά (θερμοκρασία, κέφια του αυτοκινήτου, ρυθμίσεις...) στην πόλη 11-12 αλλά και μέχρι πάνω από 14, με 100-110 (που για σκαθάρι με θεωρητική τελική 115 είναι μεγάλη ταχύτητα) μέχρι κάτω από 8 (Αθήνα-Θεσ/κη με 1 ρεξερβουάρ=38λτ) και επαρχία κάτω από 8.
Αlfa Romeo Spider πάντα ανοιχτή 1,6 webber40x2 μαμίσια απείραχτη στην πόλη μέχρι 12-13 μέχρι πάνω από 15, στην εθνική νόμιμα κάτω από 9 και στα υπόλοιπα who cares!
Peugeot 206 1,1 φίλων και 1,4 quiksilver οικογένειας: μετά από το σκαθάρι και την Alfa (και μια παλιά αρύθμιστη Mercedes 200/8 η οποία δεν μετρήθηκε γιατί δεν έχει νόημα....) η κατανάλωση είναι τόσο χαμηλή που θεωρείται αμελητέα και σαφώς δεν ασχολούμαι να μετρήσω!!!Παρατηρώ τα προηγούμενα posts και επιβεβαιώνω τις υποψίες μου. Τα turbo καίνε πάρα πολύ πολύ εύκολα! Από πλευράς κατανάλωσης αν αποφεύγεις το μποτιλιάρισμα συμφέρει να έχεις έναν ωραίο 6κύλινδρο 2,5-3λιτρο παρά 1,8-2λιτρο turbo!
-
καλησπερα,
Toyota Yaris 1.4
Πολη: 9 λτ / 100 χλμ.
Ε.Ο.: 7 λτ / 100 χλμ.Toyota Landcruiser 90
Πολη: 21 λτ / 100 χλμ.
Ε.Ο.: 13 λτ / 100 χλμ.Volvo 265 GLE 1980
Ε.Ο.: 12-14 λτ / 100 χλμ.
Πόση βενζίνη καταναλώνει το αμάξι σας!