-
Ενδιαφερεται ενας φιλος για wind surf.
Mηπως γνωριζει καποιος να μας δωσει καποιες γενικες πληροφοριες - κατευθυνσεις - tips κλπ???
-
θα ηθελα να μου πει καποιος αν υπαρχει καπου δωρεαν ή εστω σε λογικες τιμες λογισμικο για GPS. περνεις το fish finder μερικες εκατονταδες ευρω και μετα πρεπει να παρεις τους χαρτες για το GPS.ξερει κανεις ποσο κοστιζουν οι μικροι χαρτες της NAVIONICS?υπαρχουν σην ελλαδα?
-
Μου φαινεται γυρω στα 250 ευρα. Αλλα μολις βαλεις τους χαρτες θα αρχισεις να ψελνεις 'Ιδωμεν το φως το αληθινοοοοον'
Αξιζουν καθε δεκαρα, αρκει να γραφεις μιλια -
εγω δε πιστευω οτι αξιζουν γιατι για ψαρεμα πηγαινουμε και δεν ειναι απαραιτητο να ξερεις το αναγλυφο--ειδικα σε περιοχες που γνωριζεις.
τες πα η βαρκα ειναι ενος φιλου μου , τη ριχνουμε μαζι καθε φορα και αυτος θελει χαρτη ,αλλα 290 ευρω (πχ.ανατολικη μεσογειος) που εχει δε προκειται να δωσει.μετα ειδα οτι υπαρχουν μικροι χαρτες σε στυλ μονο σαρωνικος και εβοια που ειναι και πιο λογικο.αλλα δεν εχω βρει τιμες.
επισης στο fish finderυπαρχει τροπος να καταλαβεις σε ποια κατευθυνση πηγαινουν τα ψαρια?
-
Ο κανονας λεει οτι 2 τοπικοι χαρτες αξιζουν οσο ο πανελληνιος.
2 χωρες (Ελλαδα - Ιταλια) οσο ολη η Ευρωπη ή Μεσογειος. Οποτε ειτε παιρνεις ΜΟΝΟ καποιον τοπικο αλλα ΕΝΑΝ ειτε την Ελλαδα.Με καλο χαρτη ομως ή πορτολανο (του Ηλια ειναι σουπερ) και απλο στιγμα απο το GPS εισαι αρχοντας για λιγα μιλια.
-
Για την ενημέρωση σας με ότι έχει να κάνει με φουσκωτά (ή όχι) σκάφη και την θάλασσα , δοκιμάστε εδώ http://www.fouskoto.net
Θα σας φανεί πολύ χρήσιμο.
(Υπ ΄όψιν σας τ΄ ακόλουθα)
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ FORUM
ΔΕΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.edit [Krusenstern] Σε ενημέρωσα και με πμ, ότι η δημιουργία εντυπώσεων δεν σε τιμάει, ούτε είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνεις εντός του 4TF.
-
Αγαπητέ avrohis χαίρομαι που ακολούθησες όσα σου συνέστησαν οι συντονιστές αυτού του Forum και έκανες τη δημοσίευση σου εκεί που έπρεπε.
Κρίμα μόνο που δεν έμεινες μόνο σε αυτό. Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου μετά από τόσες συζητήσεις και δημόσια αλλά και τα' ιδίαν μέσω pm. Ελπίζω στο μέλλον να κυλήσουν όλα ποιο ομαλά με πνεύμα συνεννόησης.
-
Αγαπητέ EMMANOYHL το σωστότερο θα ήταν να πούμε ότι εξαναγκαζόμενος.
Η μου (όπως την χαρακτηρίζεις….) έχει να κάνει με το ότι πιστεύω - ακόμη - ότι οι 2 διαχειρισταί ενήργησαν με βιασύνη , αδίκησαν την πρόθεση μου κατάφορα , μου προσήψαν δόλο δημόσια , βασιζόμενοι σε σχοινοβατική & αυθαίρετη (κατ΄εμέ) ερμηνεία , των κανονισμών λειτουργίας του forum .
Και το πιο από όλα ήταν το το οποίο μου εξεπέμφθει εμμέσως στο τέλος των (εκ των υστέρων) εξηγήσεων οι οποίες μου εδόθησαν και ήταν :
(στην τελευταία λέξη βάλε εσύ μια άλλη , πιο κατάλληλη)
Και όλα αυτά για ποιον λόγο ? Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός ?
Η πρόθεση μου ήταν και είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ.
Να ενημερώσω τους φίλους του εδώ forum για την ύπαρξη ενός άλλου ΜΗ ανταγωνιστικού.
Τέλος και εγώ είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον όλα θα κυλήσουν πιο ομαλά και με πνεύμα συνεννόησης.
Από μεριάς μου πάντως αυτό ισχύει (δεν κρατάω κακίες).
Χάρηκα που τα είπαμε και σ΄ ευχαριστώ.
Νίκος. -
Μια και αναταράχτηκαν τα νερά του θέματος αυτού να υπενθυμίσω σε τυχόν ενδιαφερόμενους ότι τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αγοράσουν σκάφος. Η ζήτηση είναι μικρή οπότε όποιος ψάχνει έχει και επιλογές και μπορεί να το διαπραγματευτεί καλύτερα. Ειδικά για μεταχειρισμένα ο κάτοχος σκέφτεται να πάρει το επόμενο μεγαλύτερο και θέλει να σπρώξει το παλιό όσο όσο...
Επίσης για όσους προσανατολίζονται για φουσκωτό να θυμάστε ότι χάνουν πάρα πολύ την αξία τους. Συμφέρει πολύ να αγοράσετε φουσκωτό 1-2 χρόνων (αν είναι κάτι καλό) και όχι καινούργιο. -
Σωστά .
-
Δεν βλέπω από τους φίλους , για θαλάσσια θέματα...
Είναι λόγω του χειμώνα ? -
Πλακα, πλακα εχει κατι καιρους που αν ειχα δικο μου ιστιοφορο θα ειχα ξεσκιστει στις βολτες...
-
-
Ο χρήστης avrohis έγραψε:
@greo
Μπορείς εύκολα να νοικιάσεις όμως…
Δίπλωμα διαθέτεις ?Αυτο το σκεφτόμουν και για ψαρεμα αλλα και για καλοκαιρινές διακοπές.. Ειδικά στους κόλπους γυρω απ το Τολό που ψαρευα το καλοκαίρι θα ηθελα να ξερω περισσότερα.Αλήθεια avrohnis,εχεις υπόψην σου το κόστος να βγαλεις δίπλωμα για τα 9μετρα; Καπου το ειχα δει..οτι συμφερει πχ να νοικιάσεις ενα ιστιοπλοϊκό το καλοκαίρι για δυο βδομαδες παρα να δινεις τα λεφτα σου στα ξενοδοχεία...
-
Χειμωνιατικα να νοικιασω; Οσοι ειναι σοβαροι ιδιοκτητες τα εχουν τραβηξει για συντηρηση μοραβιες κλπ Αυτοι που τα εχουν μεσα τωρα, ασε δε θα παρω. Ασε που εδω στη Σαλονικη δεν ξανανοικιαζω. Πληρωνεις χρυσα κατι χουρνταδες 15ετίας.
Και στους 2: Διαβαστε τις 8 προηγουμενες σελίδες αν δε σας κανει κοπο, για να μην ξαναγραφω τα ίδια. Ναι pasxos συμφερει υπο προϋποθεσεις και αν το αντεχεις
-
Σιγα ρε..θαβαλω το σωσιβιο και τα μπρατσακια μου και μην τον ειδατε τον πασχο...
Παντως ειναι πολύ ωραια φαση..
-
-
Καλοτάξιδο Ηλία και καλά σκατά στην πλώρη σου!
η ευχή είναι για καλό, για όσουν ξέρουν το να εύχεσαι ΜΟΝΟ καλά πράγματα είναι γρουσουζιά
-
Ευχαριστούμε Krusenstern, τα ίδια και στη δική σου. Πάντα για καλό, εννοείται.
edit
Ό, τι τέτοια συμβουλή έχετε να δώσετε καλοδεχούμενη, οι 'σκαφάτοι' δεν το 'χουν σε τπτ να σε πάρουν στο ψιλό αν δεν καταλαβαίνεις τι, πως και γιατί λένε.
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
@greo
Μπορείς εύκολα να νοικιάσεις όμως…
Δίπλωμα διαθέτεις ?Αυτο το σκεφτόμουν και για ψαρεμα αλλα και για καλοκαιρινές διακοπές.. Ειδικά στους κόλπους γυρω απ το Τολό που ψαρευα το καλοκαίρι θα ηθελα να ξερω περισσότερα.Αλήθεια avrohnis,εχεις υπόψην σου το κόστος να βγαλεις δίπλωμα για τα 9μετρα; Καπου το ειχα δει..οτι συμφερει πχ να νοικιάσεις ενα ιστιοπλοϊκό το καλοκαίρι για δυο βδομαδες παρα να δινεις τα λεφτα σου στα ξενοδοχεία...
Αγαπητέ φίλε
Συμφέρει κάτω από πολλές προϋποθέσεις.
Σου γράφω μερικές.
Άτομα με δίπλωμα τουλάχιστον 2.
Άτομα με ναυτοσύνη τουλάχιστον ΟΛΑ.
Άτομα τα οποία πρέπει απαραιτήτως να συμφωνούν με αυτόν τον τρόπο των διακοπών ΟΛΑ
Πολύ καλός προγραμματισμός.
Άτομα που μπορούν να συνυπάρξουν μέσα σε ένα σκάφος ΟΛΑ.
Καπετάνιος ΕΝΑΣ.
Το σκάφος πρέπει να είναι άνω των 9 μέτρων , λιγότερο από 5 ετών και πλήρως εξοπλισμένο.
……………………………………………………………………………….
Το κόστος αποκτήσεως του διπλώματος δεν το γνωρίζω (το διαθέτω εδώ και 20 χρόνια).
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι θα πρέπει να επιλέξεις με μεγάλη προσοχή την σχολή.
(αν θες να μάθεις 5 πράγματα σωστά).
Επίσης , αν είσαι παντρεμένος , σκόπιμο (σκοπιμότατο θα έλεγα) θα ήταν , να κάνεις τα μαθήματα μετά της συζύγου.
Πλεούμενα (πολυεστερικά, φουσκωτά, ιστιοφόρα, καϊκια κλπ).