-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
thanks για τις απαντήσεις. Γρηγόρη αν βρω πωλητή να ξέρει αυτό μου λες...
Μην ψάχνεις για πωλητή, ψάξε για χρήστη στο net!
Tελικά διάβασα το μάνουαλ από ένα από αυτά και είδα ότι δεν έχει δικό του λογισμικό για την εύρεση δικτύων, πήγα πήρα και όλα οκ!
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
καινούρια μπαταρία? απλά όταν δουλεύεις με ρεύμα να τη βγάζεις γιατί έτσι κρατάει περισσότεροΑυτό ισχύει στάνταρ???
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Asus Εee TOPΜια ματιά μόνο ρίξτε ...
σορυ για το υφακι 'σας τα λεγα εγω',αλλα οταν θα φτασουν στις 18.4 ιντσες και στα 5 κιλα,θα συνεχισουμε να μιλαμε για low-cost,sub-notebooks,αραγε?
(νταξει αυτο προφανως ειναι tablet)
-
Δεν ειναι τάμπλετ, desktop all-in-one τύπου iMac είναι.
-
Ο χρήστης paulgiot έγραψε:
Μια ματιά μόνο ρίξτε ...
σορυ για το υφακι 'σας τα λεγα εγω',αλλα οταν θα φτασουν στις 18.4 ιντσες και στα 5 κιλα,θα συνεχισουμε να μιλαμε για low-cost,sub-notebooks,αραγε?
Τι μας ελεγες δηλαδη? Αυτο πρωτα απο ολα δεν ειναι καν netbook και φυσικα οχι tablet.
To οτι φερουν την σταμπα EEE δεν σημαινει κατι, και κατα δευτερο λόγο... ο κοσμος εχει δειξει πως τα υποδεχτηκε ιδιαιτερα θερμα γενικοτερα (ακομα και το 'ακριβουτσικο' Mininote). Για καποιον αγνωστο λογο δεν την συμπαθεις την κατηγορια... το αυτο ομως εχει δεν φαινεται να ισχυει για τους υπολοιπους οι οποιοι ζητουσαν τα μικρα** ελαφρα** και φτηνα φορητα.... πολυ πιθανα και τα νεα netops. -
Ο υπολογιστής μου από τη Δευτέρα παρουσιάζει ένα πρόβλημα:
Την 'ωρα που κάνω εκκίνηση στα Windows, σε εκείνη την μπλε οθόνη του Welcome, μού βγάζει ένα μικρό παράθυρο και γράφει ότι στάθηκε αδύνατο να φορτωθούν οι προσωπικές ρυθμίσεις μου και οτι θα εκκινήσει σε ένα 'πορόχειρο' μενού (δε θυμάμαι ακριβώς πως το αναφέρει).Όταν τον ανάβω λοιπόν είναι σα να του έχω κάνει...φορμάτ! Περίπου δηλαδή!Δεν έχει χάσει αρχεία και προγράμματα, αλλά το desktop, το ιστορικό του ιντερνετ κτλ είναι χαμένα! Και κάθε πρόγραμμα που ανοίγω, πρέπει να το παραμετροποιώ απ την αρχή! Κι αυτό κάθε φορά που κάνω εκκίνηση!
Να σημειώσω οτι έλειπα μια εβδομάδα σε άδεια - οι συνεργάτες μου είπαν οτι κάποια στιγμή έκανε βυθίσεις το ρεύμα και είχε μείνει λέει μέρες ανοικτός!!
Καμιά ιδέα;;
-
Παίδες ερώτηση!
Σε ενα καινούργιο σπίτι, αντί για μπρίζες τηλεφώνου έχουμε μπρίζες δικτύου. Τα καλώδια καταλήγουν στο υπόγειο σε ένα κουτί όλα μαζί. Θέλω σε 7 από αυτά να έχω και τηλέφωνο και ιντερνετ και στα υπόλοιπα μόνο τηλέφωνο. Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ;Επίσης πως μπορώ να έχω συνομιλία μεταξύ των τηλεφωνικών συσκευών μέσα στο σπίτι; Χρειάζεται κάτι έξτρα;
-
Εξαρτάται απ τον τύπο του καλωδίου που έχεις περάσει, αν θα μπορείς να έχεις ιντερνετ και τηλέφωνο μαζί.
Είναι εφικτό ούτως ή άλλως, αλλά σε κάποια δεν μπορείς να φτάσεις στα 100mbps γιατί τα isdn τηλ χρειαζονται 4 καλώδια.
Αν δεν ξέρει κάποιος, θα ρωτήσω ένα φίλο μου που είχε το ίδιο πρόβλημα για να σο πω.Για να έχειςς κλίσεις ανάμεσα σε τηλέφωνα, χρειάζεσαι απλά ένα τηλεφωνικό κέντρο της πλάκας (TELE πχ)
-
ο πιο απλος και μαλλον φθηνος τροπος για να εχεις κλησεις μεσα στο σπιτι ειναι να παρεις ασυρματο τηλεφωνο (με τη βαση, εννοειται) και μετα να παρεις συσκευες ασυρματες ξεχωριστα. Τις κανεις register στην ιδια βαση και εχεις το πιο απλο τηλεφωνικο κεντρο που μπορεις, εχοντας κλησεις απο εσωτερικο σε εσωτερικο, μεταφορα γραμμων και τετοια χαρωπα πραγματα
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Παίδες ερώτηση!
Σε ενα καινούργιο σπίτι, αντί για μπρίζες τηλεφώνου έχουμε μπρίζες δικτύου. Τα καλώδια καταλήγουν στο υπόγειο σε ένα κουτί όλα μαζί. Θέλω σε 7 από αυτά να έχω και τηλέφωνο και ιντερνετ και στα υπόλοιπα μόνο τηλέφωνο. Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ;Στο 8-κλωνο καλώδιο δικτύου χρησιμοποιούνται μόνο τα 4 καλώδια (δύο για receive, δυο για transmit). Επομένως μπορείς να χρησιμοποιήσεις δύο απο τους περισευούμενους κλώνους για τηλέφωνο.
Καταρχάς το τηλεφωνικό βύσμα RJ-11 μπαίνει όπως είναι σε μπρίζα δικτύου RJ-45. Επίσης τα δύο μεσαία καλώδια (pins 4 και 5) που χρησιμοποιεί το τηλεφωνο δέν χρησιμοποιούνται απο το δίκτυο. Ετσι μπορείς με μία μπρίζα RJ-45 αν βάλεις τηλέφωνο να δουλεύει σαν τηλέφωνο και αν βάλεις καλώδιο δικτυου να συνδέεσαι στο δίκτυο. Εναλλακτικά υπάρχουν μπρίζες που έχουν θυληκά και RJ-11 και RJ-45 οπότε μπορείς να χωρίσεις το καλώδιο και να έχεις και τηλέφωνο και δίκτυο ταυτόχρονα.
Θέλει προσοχή όμως γιατί ορισμένα switch περνάνε ρεύμα απο τα αχρησιμοποίητα καλώδια και μπορεί να σου κάψει καμια συσκευή. Βρές κάποιο συνεργείο που να ξέρει καλά απο δίκτυα να σου κάνει αυτές τις δουλειες.
Επίσης πως μπορώ να έχω συνομιλία μεταξύ των τηλεφωνικών συσκευών μέσα στο σπίτι; Χρειάζεται κάτι έξτρα;
Τηλεφωνικό κέντρο.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Ο υπολογιστής μου από τη Δευτέρα παρουσιάζει ένα πρόβλημα:
Την 'ωρα που κάνω εκκίνηση στα Windows, σε εκείνη την μπλε οθόνη του Welcome, μού βγάζει ένα μικρό παράθυρο και γράφει ότι στάθηκε αδύνατο να φορτωθούν οι προσωπικές ρυθμίσεις μου και οτι θα εκκινήσει σε ένα 'πορόχειρο' μενού (δε θυμάμαι ακριβώς πως το αναφέρει).Όταν τον ανάβω λοιπόν είναι σα να του έχω κάνει...φορμάτ! Περίπου δηλαδή!Δεν έχει χάσει αρχεία και προγράμματα, αλλά το desktop, το ιστορικό του ιντερνετ κτλ είναι χαμένα! Και κάθε πρόγραμμα που ανοίγω, πρέπει να το παραμετροποιώ απ την αρχή! Κι αυτό κάθε φορά που κάνω εκκίνηση!
Να σημειώσω οτι έλειπα μια εβδομάδα σε άδεια - οι συνεργάτες μου είπαν οτι κάποια στιγμή έκανε βυθίσεις το ρεύμα και είχε μείνει λέει μέρες ανοικτός!!
Καμιά ιδέα;;
για βοηθήστε λίγο ρε παιδιά Δεν αντέχω πάααλι να σετάρω όλα τα προγράμματα...
-
(link) -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
για βοηθήστε λίγο ρε παιδιά Δεν αντέχω πάααλι να σετάρω όλα τα προγράμματα...http://www.experts-exchange.com/Operati ... 07901.html
Πήγαινε στο κάτω κάτω μέρος της σελίδας, εκεί που λέει accepted solution για κάποιες προτάσεις.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Asus Εee TOPΜια ματιά μόνο ρίξτε ...
ΩΡΑΙΟ! Το επόμενο σταθερό μου θα έχει τις διαστάσεις του.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μια ματιά μόνο ρίξτε ...
Τι μας ελεγες δηλαδη? Αυτο πρωτα απο ολα δεν ειναι καν netbook και φυσικα οχι tablet.
To οτι φερουν την σταμπα EEE δεν σημαινει κατι, και κατα δευτερο λόγο... ο κοσμος εχει δειξει πως τα υποδεχτηκε ιδιαιτερα θερμα γενικοτερα (ακομα και το 'ακριβουτσικο' Mininote). Για καποιον αγνωστο λογο δεν την συμπαθεις την κατηγορια... το αυτο ομως εχει δεν φαινεται να ισχυει για τους υπολοιπους οι οποιοι ζητουσαν τα μικρα** ελαφρα** και φτηνα φορητα.... πολυ πιθανα και τα νεα netops.ναι ακυρο το tablet,μολις ειδα οτι ειναι 4.5 κιλα (OMG!).Κι εγω εγραψα για πλακα 5...Σιγουρα επιτραπεζιο
κατα τη γνωμη μου η σταμπα αλλα και η φιλοσοφια πισω απο το ΕΕΕ στη συνειδηση του καταναλωτη λεει πολλα.Εσυ πως θα αντιδρουσες αν εβλεπες πολυμορφικο aston martin και μοτοσικλετα ferrari?η εστω mini clubman...Δε λεω οτι συμφωνω ή διαφωνω ή οτιδηποτε απλα παρατηρησα οτι ξεφευγει απο τη λογικη του 'φορητου'.(το 'φτηνο' δε με απασχολει ευτυχως,ακομη)
Δεν ειναι οτι δεν συμπαθω την κατηγορια απλα μεχρι τωρα δεν μου δημιουργηθηκε η πρακτικη αναγκη να αγορασω ενα.(o φορητος μου με καλυπτει ακομη).Αλλα απο οτι θυμαμαι κι εσυ ουκ ολιγες φορες ειχες θεσει τα ορια της φορητοτητας στις 9 (ή στις 10) ιντσες(?)Απλα νομιζω πως οταν καποιοι κατασκευαστες φλερταρουν με μεγαλυτερες οθονες π.χ mini 12 ,τοτε το νοημα της φορητοτητας χανεται.
οσο για τα netops θα δουμε στο μελλον.Τα παντα θα εξαρτηθουν απο το κοστος,αφου η φορητοτητα μπαινει στην ακρη
-
Μια ματιά μόνο ρίξτε ...
To οτι φερουν την σταμπα EEE δεν σημαινει κατι, και κατα δευτερο λόγο... ο κοσμος εχει δειξει πως τα υποδεχτηκε ιδιαιτερα θερμα γενικοτερα (ακομα και το 'ακριβουτσικο' Mininote). Για καποιον αγνωστο λογο δεν την συμπαθεις την κατηγορια... το αυτο ομως εχει δεν φαινεται να ισχυει για τους υπολοιπους οι οποιοι ζητουσαν τα μικρα** ελαφρα** και φτηνα φορητα.... πολυ πιθανα και τα νεα netops.ναι ακυρο το tablet,μολις ειδα οτι ειναι 4.5 κιλα (OMG!).Κι εγω εγραψα για πλακα 5...Σιγουρα επιτραπεζιο
κατα τη γνωμη μου η σταμπα αλλα και η φιλοσοφια πισω απο το ΕΕΕ στη συνειδηση του καταναλωτη λεει πολλα.Εσυ πως θα αντιδρουσες αν εβλεπες πολυμορφικο aston martin και μοτοσικλετα ferrari?η εστω mini clubman...Δε λεω οτι συμφωνω ή διαφωνω ή οτιδηποτε απλα παρατηρησα οτι ξεφευγει απο τη λογικη του 'φορητου'.(το 'φτηνο' δε με απασχολει ευτυχως,ακομη)
Δεν ειναι οτι δεν συμπαθω την κατηγορια απλα μεχρι τωρα δεν μου δημιουργηθηκε η πρακτικη αναγκη να αγορασω ενα.(o φορητος μου με καλυπτει ακομη).Αλλα απο οτι θυμαμαι κι εσυ ουκ ολιγες φορες ειχες θεσει τα ορια της φορητοτητας στις 9 (ή στις 10) ιντσες(?)Απλα νομιζω πως οταν καποιοι κατασκευαστες φλερταρουν με μεγαλυτερες οθονες π.χ mini 12 ,τοτε το νοημα της φορητοτητας χανεται.
οσο για τα netops θα δουμε στο μελλον.Τα παντα θα εξαρτηθουν απο το κοστος,αφου η φορητοτητα μπαινει στην ακρη
Ναι, φυσικα... υπηρξε μια καποια φιλοσοφια πισω απο τα ΕΕΕ αλλα αν θες την γνωμη μου... οι φιλοσοφιες ειναι για να αλλάζουν Την μια μερα ετσι, την αλλη γιουβετσι... αναλογα πως μας καθετε καλυτερα.
Τα ορια της φορητοτητας ξεκινουν κατ' εμε σιγουρα κατω απο 13 ιντσες.... και αμα θες κατι συνεχεια μαζι σου τοτε σαφως τα 9-10αρια ειναι ιδανικη λυση. Τον ορο netbook ειναι γεγονος πως οι εταιριες τον εχουν ξεχειλωσει λιγακι... αλλα χeσe τον ορο, ας μεινουμε στην ουσια θα ελεγα εγω. Αυτα τα νεα προιοντα που βλεπεις το θεμα ειναι αν τυχαινουν αποδοχης, αν ειναι καλα. Και εκει ειναι η ολη ιστορια.Παντως, επειδη γινονται συχνα συγκρισεις τιμων των netbooks με ποιο κλασσικους φορητους... απλα θα πω πως υπάρχει ενα λαθος. Εχω ξαναπει πως μεχρι προτεινως για να αποκτησω την φορητοτητα ενος 10αριου netbook επρεπε να βαλω αρκετα βαθια το χερι στην τσεπη. Πλεον οχι. Τουλαχιστον εγω λοιπον... βρισκω επιτυχημενο το ολο concept (και ας ξεχειλωσε) σε οτι αφορα τις αναγκες μου και την τσεπη μου.
Η ολη ιστορια με τα netbooks και netops αναμενεται να δει ακόμα ποιο γεναιες πωλησεις (εις βαρος κλασσικων λυσεων) και λόγω των οικονομικων συνθηκων πλεον...
-
κόστος ναι...η φορητότητα δεν νομίζω ότι θα νοιάξει τον άλλο. Σιγά μην κάθεται ο άλλος να μεταφέρει σταθερά. Απλά αυτά θα ταιριάξουν άψογα σε κάποιον που δεν θέλει ογκώδη desktop με τα άπειρα καλώδια. (υπάρχουν πολλοί τέτοιοι κ ένας από αυτούς είμαι κ εγώ)
-
Ακουστε τι επαθα σημερα,και εξηγηστε μου,όποιος μπορει
Ανοιγω σημερα το πρωι τον υπολογιστη μου,και όμως αυτος ΔΕΝ ανοιγει.Βγαζει τα αρχικα γραματα στην οθόνη,αλλα μολις προχωραει και πριν μου γραψει το 'ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ',κολλαει σε μονιμη μαυρη οθόνη.
Μετα απο 40 επανεκκινησεις,μπάς και κατι αλλαξει,μου εμφανισε ενα μηνυμα στην οθονη,οτι τα γουίντοους δεν μπορούνε να λειτουργησουν,διοτι ενα αρχειο τους λειπει ή καταστραφηκε,και μου ζητησε να το ξαναεγκαταστησω
Το πήγα μεν στο μαστορα και περιμενω την διαγνωσή του μεχρι το Σαββατο,αλλα θα ηθελα να μαθω τι να περιμενω απο αυτην την ιστορια,και αν θεωρειτε πιθανον να χασω τα αρχεια που ειχα μεσα στο σκληρο και δεν προλαβα να τα κανω μπακ-απ -
ένα boot με το cd των windows είναι πολύ πιθανόν ότι θα σου λύσει το πρόβλημα!
είτε σε safe mode και διόρθωση (εάν βέβαια μπορείς να μπεις σε safe mode) -
Αντρέα κάτι παρόμοιο είχα πάθει κι εγώ με τη διαφορά πως εμένα κολλούσε στα αρχικά γράμματα που εμφανίζουν τα Windows. Επανεκκίνηση στην επανεκκίνηση δεν μπορούσα να καταλάβω τι είναι και τελικά ήταν ο εξωτερικός σκληρός δίσκος. Κάτι παιζόταν με το USB και δεν φόρτωναν. Με το που έβγαλα το σκληρό από τη θύρα ξεκίνησε κανονικά.
Το δικό σου όμως δεν είναι σαν τη δική μου περίπτωση. Πάντως δεν νομίζω να χάσεις αρχεία με τίποτα εκτός αν ο μάστορας είναι χαιβάνι.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#15]