-
Πριν λίγο στην Μεσογείων πορτοκαλί Murcielago...
Πήγα να πέσω στο πεζοδρόμιο για να βγάλω βίντεο από το κινητό. -
Αν δεν έπεσες πανω σε ζαρντινιέρα,δεν έκανες τίποτα.
-
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Αν δεν έπεσες πανω σε ζαρντινιέρα,δεν έκανες τίποτα.Πίστεψε με έφτασα πολύ κοντά...
Το βιντεάκι που τράβηξα είναι καλύτερο αλλά αντί για V12 ακούγεται η φωνή της συνοδηγού που με έκραζε...
-
Mαυρο AUDI R8 εξω απο το Μακεδονια Palace.
-
Tόσες ιταλίδες μαζεμένες είναι εξίσου σπάνιο.
Btw, παίζει μπλε 599 (ή 612, δεν κατάφερα να συγκρατήσω) σε μάντρα κοντά στην Jet Oil στην Γεωργικής για όσους ενδιαφέροντια.
-
Βλέποντας πάντως το οδόστρωμα,απορώ που τις πάνε εκεί και γενικά στους καρόδρομους που έχουμε στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Παρακαλώ χωρίς σχόλια από την έλειψη μπροστινών πινακίδων.Σου έχουν προκαλέσει άγχος πια με το θέμα πινακίδων μου φαίνεται...
Όσο για τις ferrari, ζηλεύω τη δυνατότητά των ανθρώπων αυτών που μπορούν να έχουν και να συντηρούν και να ζουν το όνειρο κάθε πιτσιρικά.
-
Ο χρήστης pjathan έγραψε:
Βλέποντας πάντως το οδόστρωμα,απορώ που τις πάνε εκεί και γενικά στους καρόδρομους που έχουμε στην Ελλάδα.Στην βολτα που είχα πάει με την 430 πάντως, αυτό που με εντυπωσίασε (γιατί πχ την δύναμη ή τον ήχο τον περίμενα) ήταν η ποιότητα κύλισης.
-
Πώς γίνεται αυτό? Δλδ είναι δυνατόν να μπορεί να έχει καλή ποιότητα κύλισης και να μπορεί να κρατήσει η ανάρτηση τις δυνάμεις που ασκούνται από το ιπποφορβείο? Φίλος που οδήγησε 911 τωρινή πάντως μου είπε ότι ήταν κούτσουρο.
-
Είναι ένα θέμα η κουτσουρίαση των 911. Μου είχε κάνει εντύπωση παλιότερα το πόσο σκληρή ήταν η 996...
-
H πολύ κακή κατανομή βάρους της 911 έχει σαν παρενέργεια και την κακή ποιότητα κύλισης. Και τα Audi που έχουν παρόμοιο πρόβλημα έχουν επίσης κακή κατανομή βάρους.
-
IKE κάνε συνέχεια ποστς να βλέπουμε Τζούλια να γουστάρουμε
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
H πολύ κακή κατανομή βάρους της 911 έχει σαν παρενέργεια και την κακή ποιότητα κύλισης. Και τα Audi που έχουν παρόμοιο πρόβλημα έχουν επίσης κακή κατανομή βάρους.ΙΚΕ, εννοείς ότι λόγω της κακής κατανομής αναγκάζονται να καταφύγουν σε λύσεις (πχ σκληρότερο σεταπ) που επιδρούν αρνητικά στην ποιότητα κύλισης, ή η κακή κατανομή συνδέεται άμεσα;
-
Κυρίως το πρώτο αλλά και το δεύτερο. Επειδή στην 911 υπάρχει μεγάλο βάρος εκτός μεταξονίου (ομοίως και στα Audi) το αμάξωμα αναγκάζεται να κάνει μεγάλες σχετικά ταλαντώσεις όταν αλλάζει κατεύθυνση. Αυτό μετριάζεται με σκληρή ανάρτηση (σε ελατήρια αλλά και αμορτισέρ) αλλά είναι και θέμα επιλογών του κάθε κατασκευαστή. Ακόμα και αν είχαμε δύο σχεδόν ίδια αυτοκίνητα με μόνη διαφορά την κατανομή βάρους (πχ 911 - Cayman) με ίδιες αναρτήσεις, η 911 (στο παράδειγμα) θα είναι λιγότερο άνετη επειδή η θέση του κινητήρα προκαλεί μεγαλύτερες ταλαντώσεις.
Ο βασικός λόγος όμως είναι η αναλογικά σκληρότερη ανάρτηση.
-
Καμιά σε μεγαλύτερη ανάλυση έχουμε?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Παρακαλώ χωρίς σχόλια από την έλειψη μπροστινών πινακίδων.
Σου έχουν προκαλέσει άγχος πια με το θέμα πινακίδων μου φαίνεται...
Όσο για τις ferrari, ζηλεύω τη δυνατότητά των ανθρώπων αυτών που μπορούν να έχουν και να συντηρούν και να ζουν το όνειρο κάθε πιτσιρικά.
θα έρθει η ώρα να πάρεις και εσύ μία...
απλά θα είσαι λίγο μεγαλύτερος από ότι είσαι σήμερα...
το να πάρεις σήμερα φερράρι δεν είναι δύσκολο...
όσο για τη συντήρηση, υπάρχουν και τα leasing που περνούν και στα έξοδα της εταιρίας...
έτσι γλιτώνεις πολλά λεφτά, αρκεί να έχει η εταιρία σου τζίρο
δούλεψε και κάποτε στα 40 σου θα την έχεις την κυρία. αλλιώς πούλα ένα διαμέρισμα σε μια καλή περιοχή και την πήρες από τώρα. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Παρακαλώ χωρίς σχόλια από την έλειψη μπροστινών πινακίδων.
Σου έχουν προκαλέσει άγχος πια με το θέμα πινακίδων μου φαίνεται...
Εμένα είπες πιτσιρικά;
-
Έτσι ακριβώς... Ειδικά σε εκείνα τα κατσαρά στον δρόμο του αεροδρομίου είχα πάθει πλάκα...
-
Και ό,τι το σκεφτόμουν σήμερα και αναρρωτιόμουν πως είναι δυνατόν να είναι άνετα αυτοκίνητα με τροχούς που έχουν προφίλ 45άρι (C6 που θεωρείται υπόδειγμα άνεσης) έως και 30άρι και τόσο σφιχτές αναρτήσεις. Και εκτός αυτού μερικά (F430) στρίβουν αδιανόητα καλά χωρίς κλίσεις κλπ παραμένοντας άνετα. Στα καθημερινά μας αμάξια ξέρουμε πως η ανάρτηση είτε θα είναι σκληρή αλλά θα έχεις καλύτερη πρόσφυση είτε θα είναι μαλακή και θα γέρνεις. Επίσης κάνει αισθητή διαφορά στην άνεση το προφίλ (όταν άλλαξα από 65 σε 55 ένιωθα τις λακούβες σα μαχαιριές, μετά συνήθησα) ενώ αυτά με λάστιχα πάχους 1-2 δάχτυλα είναι άνετα. Τι στο καλό έχουν κάνει αυτοί οι μηχανικοί πια;
Carspotting [#5]