-
Μη τσουβαλιάζουμε.
Μη τσουβαλιάζουμε!
Είμαι αισόδοξος οτι ανάμεσα στους δεκάδες αγροφύλακες/αστυνομικούς των ΜΑΤ υπάρχει τουλάχιστον ένας ο οποίος είναι σωστός αστυνομικός. Απλά θα'ναι μεμονωμένος περιστασιακός.
Και σίγουρα θα αναφέρει όλους τους συναδέλφους του και θα τιμωρηθούν. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Μη τσουβαλιάζουμε.
Μη τσουβαλιάζουμε!
Είμαι αισόδοξος οτι ανάμεσα στους δεκάδες αγροφύλακες/αστυνομικούς των ΜΑΤ υπάρχει τουλάχιστον ένας ο οποίος είναι σωστός αστυνομικός. Απλά θα'ναι μεμονωμένος περιστασιακός.
Και σίγουρα θα **αναφερθεί από **όλους τους συναδέλφους του και θα τιμωρηθεί. -
Ταιριάζει κι εδώ: viewtopic.php?f=13&t=34390
-
Σήμερα είδα στη Βόννη μπλόκο αστυνομίας μέσα στην πόλη...
φυσικά δεν έβγαλα φωτογραφία, γιατί θα σας έγραφα μετά από κανένα μήνα από το τμήμα και αν
5 κολωνάκια κόκκινα καμιά 10ριά μέτρα πριν το μπλόκο, 1 ανακριτικό, 3 περιπολικά, 4-5 μηχανές... κολωνάκια είχε και μετά το μπλόκο, για να βγαίνουν τα αυτοκίνητα ομαλά στην κυκλοφορία. ανοίγανε μέχρι και τα καπώ του κινητήρα οι αστυνομικοί. πολύ πέσιμο. γύρω στους 10-12 αστυνομικούς είχε. μου προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. -
Κολωνάκια, ε; Χα!
Εδώ ο άλλος βγαίνει, χωρίς ανακλαστικό ή φως, πεζός μέσα σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, και κάνει νόημα με τα χέρια!
-
Εδώ ο άλλος έχει βγει στη δεύτερη λωρίδα (εγώ ήμουν στην 1η αριστερά με 140-145) για να με σταματήσει.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εδώ ο άλλος έχει βγει στη δεύτερη λωρίδα (εγώ ήμουν στην 1η αριστερά με 140-145) για να με σταματήσει.Εμενα με μετρησε με 187 και καθοταν στη λωριδα μου χωρις ανακλαστικα...
Αν δεν ειχα τα 8πίστονα, ακομα θα συναρμολογουσαν το παζλ.....
που τσιμπησα και ανοιξα με το Λεον... Αλλα κ ο τσεος που καθοταν κ εβλεπε κοτζαμ Ε200Κ να ρχεται με τοσα κατα πανω... -
Αστυνομικός 'τύφλωνε' ποδοσφαιριστές με λέιζερ στο ΟΑΚΑ
'Τον αποτροπιασμό των αξιωματικών της αστυνομίας προκάλεσε η σύλληψη νεαρού αστυφύλακα που παρενοχλούσε με ακτίνες λέιζερ τους ποδοσφαιριστές του Αρη, στον αγώνα της περασμένης Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο αστυνομικός, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης, συνελήφθη από συναδέλφους του, γιατί «τύφλωνε» τους ποδοσφαιριστές της «κίτρινης» ομάδας.
(...)
Οταν τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα του ΟΑΚΑ, διαπίστωσαν ότι δεν είναι ένας απλός φίλαθλος, αλλά νεαρός αστυνομικός που μόλις έχει βγει από τη σχολή της αστυνομίας και υπηρετεί στην ΥΜΕΤ.'Προφανώς και δεν φταίει η αστυνομία ως θεσμός για ότιδήποτε κάνουν τα μέλη της, είναι όμως εντυπωσιακή η νοοτροπία ενός νέου ανθρώπου...
-
...που ειναι αστυνομικος και βλεποντας την γενικοτερη ατιμωρησια δεν ανησυχει καθολου.
Ακου αποταξη για ενα laser . Aμα ηταν ετσι το 15% (επιεικως) της αστυνομιας θα ειχε βγει στην ανεργια. -
Εχθές το απόγευμα περιοχή Ιλιον,στην διασταύρωση του Λακιώτη στη Θηβών,κατεύθυνση από Ιλιον προς Περιστέρι.Έχει μπλόκο με ένα περιπολικό και δύο αστυνομικούς.Η θηβών σε εκείνο το σημείο έχει (νοητά γιατι δεν υπάρχουν διαγραμίσσεις) 4 λωρίδες.Η δεξιά έχει παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή φορτηγά συνήθως για τον Λακιώτη.Η αριστερή είναι για τα (κορόιδα) αυτοκίνητα που θα στρίψουν αριστερά.Στην δεύτερη από αριστερά πηγαίνουν οι έξυπνοι για να στρίψουν και αυτοί αριστερά.Οπότε ολόκληρη Θηβών έχει ουσιαστικά μόνο μια!!! λωρίδα για ευθεία και δεξιά προς Πετρούπολη.Ε από αυτήν την λωρίδα ταξιτζής ακριβώς μπροστά μου και μπροστά στο μπλόκο, τους κόβει όλους και πάει και κάθεται αριστερά μπροστά από τα φανάρια και στην μέση της διασταύρωσης.Κοιτάζω τους αστυνομικούς.Αντίδραση καμία.Εξακολουθούσαν να κοιτάνε στο βάθος μπροστά ίσως για κανέναν ξεκράνοτο.
-
Ο χρήστης nikonphotogr έγραψε:
Εχθές το απόγευμα περιοχή Ιλιον,στην διασταύρωση του Λακιώτη στη Θηβών,κατεύθυνση από Ιλιον προς Περιστέρι.Έχει μπλόκο με ένα περιπολικό και δύο αστυνομικούς.Η θηβών σε εκείνο το σημείο έχει (νοητά γιατι δεν υπάρχουν διαγραμίσσεις) 4 λωρίδες.Η δεξιά έχει παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή φορτηγά συνήθως για τον Λακιώτη.Η αριστερή είναι για τα (κορόιδα) αυτοκίνητα που θα στρίψουν αριστερά.Στην δεύτερη από αριστερά πηγαίνουν οι έξυπνοι για να στρίψουν και αυτοί αριστερά.Οπότε ολόκληρη Θηβών έχει ουσιαστικά μόνο μια!!! λωρίδα για ευθεία και δεξιά προς Πετρούπολη.Ε από αυτήν την λωρίδα ταξιτζής ακριβώς μπροστά μου και μπροστά στο μπλόκο, τους κόβει όλους και πάει και κάθεται αριστερά μπροστά από τα φανάρια και στην μέση της διασταύρωσης.Κοιτάζω τους αστυνομικούς.Αντίδραση καμία.Εξακολουθούσαν να κοιτάνε στο βάθος μπροστά ίσως για κανέναν ξεκράνοτο.Λογικό μού ακούγεται. Εκείνη την ημέρα είχαν διαταγές να κόψουν κλήσεις για ζώνη, κράνος, δίπλωμα, ασφάλεια. Οποιαδήποτε παράλειψη έξω από αυτά δε λογίζεται ως παράβαση βάσει του νόμου αρ. 666/2109
-
Είμαι με ένα φιλαράκι μου, ο οποίος επειδή έχει μια δουλειά παρκάρει -παράνομα- στα δεξιά του δρόμου και με αφήνει μέσα να περιμένω, καθώς δε θα έκανε πάνω από τέταρτο. Περιμένοντας, μετά από κανά δεκάλεπτο, βλέπω να έρχεται και να σταματά δυο αυτοκίνητα μπροστά μου περιπολικό,στο φανάρι, πάνω σε στροφή. Κατεβαίνει ο συνοδηγός, τον βλέπω να ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού του πρώτου στη σειρά αυτοκινήτου, μετά την κλείνει και στη συνέχεια περνά από δίπλα μου και φεύγει πιο πίσω. Δε δίνω ιδιαίτερη σημασία και καθώς έχω σκυλοβαρεθεί να περιμένω συνεχίζω να παίζω με το κινητό. Εκεί που κάθομαι χαλαρός λοιπόν, βλέπω τον τύπο να περνά πάλι πλάι μου να σηκώνει τον υαλοκαθαριστήρα και να αφήνει χαρτάκι! Ανοίγω την πόρτα, του φωνάζω πως είμαι μέσα και σε μισό λεπτό μπορώ να έχω μετακινήσει το αυτοκίνητο. 'Τώρα μου λέει είναι αργά, δε μας είδε που κόβαμε κλήσεις;' Εκείνη την ώρα παρατηρώ πως από την άλλη πλευρά υπήρχε και άλλος αστυνομικός ο οποίος είχε μπλοκάκι και σημείωνε. Οι τύποι είχαν πάει 10 αυτοκίνητα πίσω από το φανάρι και είχαν ξεκινήσει να γράφουν. Όχι πως είχαν άδικο, αλλά αφού ρε φίλε περνάς από δίπλα και με βλέπεις μέσα, τι σε χαλάει να τον πεις τον άλλο να το πάρει και να φύγει αφού ενοχλεί; Από τον μισθό του θα τον κόψουνε; Που να φανταστώ εγώ πως ο αστυνομικός που πέρασε από δίπλα μου, χωρίς μπλοκάκι , χωρίς τίποτα θα μου ερχόταν από πίσω και θα μου την έφερνε; Ακόμα και η Δημοτική Αστυνομία σε ανάλογες περιπτώσεις που κινείται με το περιπολικό ανάβει και κανα φάρο πριν γράψει. Τι να πεις... Κρίμα τα 40 Ευρώ. Και άντε να τα εξηγήσεις όλα αυτά στον άλλο
-
Μα κι εσύ τίποτα δεν υποψιάστηκες πια;
Βέβαια ο χειρότερος ήταν ο αδερφός μου.
Αριστερή στροφή για (νόμιμο) επί-τόπου στην Καβάλας, στο Περιστέρι, με φανάρι που μένει κόκκινο για κάνα πεντάλεπτο. Περιμένει αυτός και άλλα τρία-τέσσερα αυτοκίνητα μπροστά του.
Στην άλλη πλευρά παραμόνευε περιπολικό, το οποίο ο αδερφός μου είδε.
Από την αντίθετη κατεύθυνση δεν ερχόταν κανένας για ένα χιλιόμετρο.
Αρχίζουν και περνούν όλοι οι πιο μπροστά με κόκκινο. Οι αστυνόμοι, τίποτα, αδιάφοροι. Περνάει και ο αδερφός μου. Τού κάνει σήμα ο αστυνόμος. Τού κόβει κλήση για κόκκινο.
- 'Καλά, τούς πιο μπροστά μου γιατί δεν τούς σταμάτησες;;!!!'
- 'Εσένα είχα βάλει στο μάτι.'
(BTW εννοείται εντελώς φάουλ και ο αδερφός μου, τού την είπα κανονικά...)
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Είμαι με ένα φιλαράκι μου, ο οποίος επειδή έχει μια δουλειά παρκάρει -παράνομα- στα δεξιά του δρόμου και με αφήνει μέσα να περιμένω, καθώς δε θα έκανε πάνω από τέταρτο. Περιμένοντας, μετά από κανά δεκάλεπτο, βλέπω να έρχεται και να σταματά δυο αυτοκίνητα μπροστά μου περιπολικό,στο φανάρι, πάνω σε στροφή. Κατεβαίνει ο συνοδηγός, τον βλέπω να ανοίγει την πόρτα του συνοδηγού του πρώτου στη σειρά αυτοκινήτου, μετά την κλείνει και στη συνέχεια περνά από δίπλα μου και φεύγει πιο πίσω. Δε δίνω ιδιαίτερη σημασία και καθώς έχω σκυλοβαρεθεί να περιμένω συνεχίζω να παίζω με το κινητό. Εκεί που κάθομαι χαλαρός λοιπόν, βλέπω τον τύπο να περνά πάλι πλάι μου να σηκώνει τον υαλοκαθαριστήρα και να αφήνει χαρτάκι! Ανοίγω την πόρτα, του φωνάζω πως είμαι μέσα και σε μισό λεπτό μπορώ να έχω μετακινήσει το αυτοκίνητο. 'Τώρα μου λέει είναι αργά, δε μας είδε που κόβαμε κλήσεις;' Εκείνη την ώρα παρατηρώ πως από την άλλη πλευρά υπήρχε και άλλος αστυνομικός ο οποίος είχε μπλοκάκι και σημείωνε. Οι τύποι είχαν πάει 10 αυτοκίνητα πίσω από το φανάρι και είχαν ξεκινήσει να γράφουν. Όχι πως είχαν άδικο, αλλά αφού ρε φίλε περνάς από δίπλα και με βλέπεις μέσα, τι σε χαλάει να τον πεις τον άλλο να το πάρει και να φύγει αφού ενοχλεί; Από τον μισθό του θα τον κόψουνε; Που να φανταστώ εγώ πως ο αστυνομικός που πέρασε από δίπλα μου, χωρίς μπλοκάκι , χωρίς τίποτα θα μου ερχόταν από πίσω και θα μου την έφερνε; Ακόμα και η Δημοτική Αστυνομία σε ανάλογες περιπτώσεις που κινείται με το περιπολικό ανάβει και κανα φάρο πριν γράψει. Τι να πεις... Κρίμα τα 40 Ευρώ. Και άντε να τα εξηγήσεις όλα αυτά στον άλλοΤώρα θα φανώ κακός (ως συνήθως ), αλλά νομίζω ότι καλώς έκανε ο αστυνομικός και σας έδωσε κλήση παρόλο που ήσουν μέσα. μήπως το ότι ήσουν μέσα σε αυτό το τέταρτο σήμαινε ότι το αυτοκίνητο ενοχλούσε λιγότερο από τα υπόλοιπα διπλοπαρκαρισμένα;
Άσε που αν κάποτε επιτέλους φτάσουμε στο σημείο οι αστυνομικοί να μην χαρίζονται σε κανένα, ίσως να δούμε και ουσιαστική βελτίωση στις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Τώρα θα φανώ κακός (ως συνήθως ), αλλά νομίζω **ότι καλώς έκανε ο αστυνομικός και σας έδωσε κλήση παρόλο που ήσουν μέσα **. μήπως το ότι ήσουν μέσα σε αυτό το τέταρτο σήμαινε ότι το αυτοκίνητο ενοχλούσε λιγότερο από τα υπόλοιπα διπλοπαρκαρισμένα;
Άσε που αν κάποτε επιτέλους φτάσουμε στο σημείο οι αστυνομικοί να μην χαρίζονται σε κανένα, ίσως να δούμε και ουσιαστική βελτίωση στις συνθήκες που επικρατούν στην πόλη.
Δλδ εσυ ΠΟΤΕ δεν εχεις σταματησει με αλαρμ -και να εισαι μεσα εσυ ή καποιος αλλος- για ενα λεπτο γνωριζοντας οτι ναι μεν 'εμποδαει' αλλα αν χρειαστει μπορεις να το μετακινησεις αμεσα -κλασσικη περιπτωση η αναληψη απο ΑΤΜ (ειδικα περιεργη ωρα/μεγαλο ποσο), περιπτερο κτλ-... Ευτυχως που οι περισσοτεροι τροχαιοι δεν ειναι τοσο αναλγητα χαμενα κορμια που να κοβουν αμεσως κληση ενω υπαρχει καποιος μεσα στο οχημα, αλλα του ζητουν να φυγει αμεσως και συνηθως ευγενικα, ασε που πολλοι τις εργασιμες πρωινες σφυρανε κανα 2λεπτο -φιλαρακι μου δημοτικος το κανει αυτο παντοτε και μπραβο του- και μετα κοβουν την κληση. Ελεος...στην τσεπη του θα τα εβαζε; Καλα λεει ο φιλος. Αλλα αυτοι ανηκουν στην ιδια κατηγορια που θα εκανε (σε επαρχιακη πολη) τα στραβα ματια στους τοπικους, αλλα οποιο αμαξι ειχε πινακιδες 'απο αλλου' σκισιμοοοοοο. Μεχρι και τη μικρασιατικη καταστροφη να του χρεωσουμε. Και του αλλονου του φουκαρα δλδ που του ειχανε σπασει το μαγαζι στα 'δεκεμβριανα' και εφαγε κληση παρκαρισματος σε ενα δρομο που δεν ηταν ανοικτος ακομα καλα του κανανε με αυτη τη λογικη. Ε ρε κατι ανθρωποι...τους κανει τον ουρανο ο Τουρκος σουρωτηρι, τους φτανει τη φρεγατα μεχρι του σημειου να τη βλεπει ο μπουχεσας με το κυαλι απο τη Ραφηνα και αυτοι εκει: Μη χαθει καμια κληση...Το πολεμικο πλοιο κανει 'αβλαβη διελευση' και εσυ για ενα +30 απο -τα δικα τους- γελοια ορια χανεις τις πινακιδες σου για 2 μηνες. Οχι Παπαδοπουλος που λεγανε οι πατεραδες/παππουδες μας. Αττιλας σας χρειαζεται και μετα απο χρονια να λεει 'οτι ητανε σεναριο'...
-
Δηλαδή, για να καταλάβω, ένα διπλοπαρκαρισμένο δεν κλείνει μέρος του δρόμου από την στιγμή που έχει κάποιον επιβάτη μέσα;
Αυτό που εσύ ονομάζεις αναλγησία, εγώ προτιμώ να βλέπω ως απαράδεκτη υποχωρητικότητα που μας έχει οδηγήσει στο χάος που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας.
-
Βεβαιως και τον κλεινει. Υπαρχει ομως καποιος μεσα και αυτος υπαρχει επειδη κατανοει οτι 'ενοχλει' αλλα δεν αδιαφορει κιολας. Δλδ στην Αθηνα να μη γινονται μετακομισεις, ουτε να χτιζονται σπιτια, για να μην κλεινουν τα στενα για καποιες ωρες...Ασε που εδω δεν εχουμε διπλοπαρκαρισμα. Το διπλοπαρκαρισμα συμφωνω ακομα και με ατομο μεσα πρεπει να αποφευγεται. Επισης πρεπει να αποφευγεται και το 'επιλεκτικο πεσιμο' σε σημεια που υπαρχει απαγορευση σταθμευσης ενω δεν υπαρχει λογος οπως η αρχη του δρομου πριν τον ηλεκτρικο της Κηφισιας οπου καλλιστα μπορουν να παρκαρουν 6-7 αυτοκινητα (και να ειναι και ελευθερη η στροφη) αλλα βαζουμε την ταμπελιτσα και οποτε το θυμομαστε...νατο το bonus λες και δεν φτανουν τα λεφτα απο το parking. Μηπως αυτο γινεται για να βγαινει το μηνιατικο των...κηπουρων;
-
Πιστεύω ακράδαντα (και δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε) ότι η πλειοψηφία των οδηγών που προκαλεί τα προβλήματα στην πόλη το κάνει άθελα της και με το άγχος να προλάβει να τελειώσει μια δουλειά. Το ερώτημα είναι πως θα 'πείσουμε' αυτή την πλειοψηφία ότι οι παραβάσεις αυτές ακριβώς επειδή πνίγουν τον αστικό ιστό θα έχουν δυσάρεστες συνέπειες ώστε να μην τις ξανακάνουν.
Αν ο αστυνομικός σε διώξει ευγενικά (1 και 2 και 10 φορές), θα το ξανακάνεις. Αν τσιμπήσεις κλήση παρόλο που ήσουν μέσα 1, ή 2 φορές, δεν νομίζω να το ξανατολμήσεις.
-
Έκανε μια φορά το σωστό ένας αστυνομικός και του τη λέμε κιόλας!
Μόνος είπες πως σταμάτησε ο φίλος σου για ένα τέταρτο... Αυτό είναι πολύς χρόνος και ΠΡΟΦΑΝΩΣ, θα ενοχλούσατε, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι... Αν θέλατε να είσαστε νόμιμοι και να μην ενοχλείτε, μπορούσατε να πάει ο φίλος σου για την δουλειά, εσύ να πάρεις το αυτοκίνητο και να πας παρακάτω να παρκάρεις χωρίς να ενοχλείς και μόλις τέλειωνε την δουλειά του, να σε καλούσε στο τηλέφωνο για να τον πάρεις...Μακάρι να τιμωρούνταν επιτέλους ΚΑΙ η παράνομη στάση, ώστε να εκλείψουν συμπεριφορές τύπου 'διπλοπαρκάρω μπροστά στο καφέ και πίνω άνετος το καφεδάκι μου κι άσε τους άλλους να κουρεύονται, αν έρθει μπάτσος, πετάγομαι και το παίρνω και ούτε γάτα ούτε ζημιά!'...
Έκανε , ΑΡΙΣΤΑ ο αστυνομικός και ΜΑΚΑΡΙ αυτό να γινόταν συχνότερα. Αν ρωτάς εμένα, ΟΧΙ, δεν παρκάρω ποτέ έτσι, παρκάρω κανονικά και περπατάω λίγο , ή κατεβαίνω μαζί με κάποιον άλλο... Αλλιώς, υπάρχουν και τα ΜΜΜ, για να κάνω τις δουλειές μου...
Από κει και έπειτα, προφανώς και δεν σε έπεισα, φαντάζομαι θα συνεχίσεις να λες για την...αναλγησία ( ) του αστυνομικού!
-
Κοιτα, και εγω (που μενω Χαλκιδα) οταν παω κεντρο αφηνω το αμαξι...στην αλλη πλευρα και περναω τη παλια γεφυρα για να παω για τις δουλειες μου οταν το δημοτικο παρκινγκ ειναι γεματο, αλλα δεν εχει σημασια. Νομιζω οτι οταν υπαρχει μια σειρα οχηματων -και οχι ενα- που ενοχλει και τυγχανει να ειναι επιβατης σε ενα απο αυτα δεν βλαπτει μια ευκαιρια.
Και προφανως ουτε εγω σε επεισα, αλλα αν ημουν τροχαιος ετσι θα επραττα.
Α, απο τη πολλη τη φουρια να δεν προσεξες οτι δεν ημουν εγω στο περιστατικο και δεν θα μπορουσα να ημουν γιατι αλλο 2-3min και αλλο...15. Αλλα οχι: ΤΑΞΙΣ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ!!!
Εγω παντως ειμαι καλο παιδι, και καθε πρωι προσκυνουσα την καραφλα του Χατζηδακη -γιατι μου τον πηρατε γιατιιιιιιιιιι, ΑΧ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥ ΚΩΣΤΗ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ - και θα πηγαινω να καθαριζω με AZAX τους φακους των καμερων ταχυτητας που θα γεμισουν τον τοπο -ξυπνατε προβατααααα- , μη τυχον και χαθει καμια κλησουλα και κυριως για να στερησω τους ελληνικους δρομους για 2 μηνες απο κακα αυτοκινητακια που πανε +30 πανω απο τα ακρως ρεαλιστικα ορια ταχυτητας του καλου μας κρατους που αν δεν παρεις χρυσα γραναζια σε ολα τα driving tests του GTR2 με τιμονιερα/πεταλια, διπλωμα δεν σου δινει.ΥΓ: Σουρεαλ σκηνικο: Οπαδος της 'ταξης και ηθικης at all costs' μενει απο μηχανικη βλαβη σε δρομο που απαγορευεται η σταθμευση. Ενω περιμενει την οδικη, περναει το 'κινητο 4τροχο ταμειο εισπραξης' και του κοβει κουστουμι, γιατι...οι νομοι ειναι νομοι και πρεπει να εφαρμοζονται.-
ΥΓ2: Χρηστο, ξερεις να συζητας.
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!