-
Χθες περνώντας πράσινο φανάρι κανονικά, πήγα να τρακάρω - βασικά να πέσει πάνω μου - ένα αυτοκίνητο με αλάρμ που έχωνε κόρνες και συνοδευόταν από περιπολικό που πέρασαν και οι δύο με κόκκινο!
-
Προφανώς πήγαινε για κάποιο νοσοκομείο. Αν είχατε τρακάρει, θα σε πλήρωναν γιατί ήταν δική τους υπαιτιότητα (μην ρωτήσεις τι θα γινόταν αν είχατε σκοτωθεί), αλλά νομίζω ότι για περιπτώσεις υγείας μπορούμε να δείξουμε κατανόηση.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Δεν κατάλαβα. Άλλαξε λωρίδα η κόρη σου χωρίς φλας, ή όχι; Αν ναι, γιατί απορείς που την έγραψαν; Μακάρι να το έκαναν συνέχεια αυτό.Απορω για το γεγονος οτι ασχοληθηκαν με τετοια παραβαση του ΚΟΚ. Και σε προηγουμενο ποστ που το πρωτο ανεφερα αυτο, ειχα πει οτι καλα εκαναν και την εγραψαν.... αλλα ηθελα να μου περιγραψει με λεπτομερεια το συμβαν μιας και δεν ειμαι Ελλαδα αυτο το καιρο...απλα δεν εχω ακουσει καποιον να λεει για τετοιο γραψιμο..... Αλλα, ειναι συνηθως που κυνηγανε.... Προσωπικα παντως νομιζω οτι δεν εχουν ιεραρχησει σωστα τις παραβασεις που πρεπει να αρχισουν να καταγραφουν ετσι ωστε να αποφευγονται οι παραβασεις που ειναι προξενοι σοβαρων ατυχηματων π.χ. κοκκινο, στοπ, προτεραιοτητα κ.λ.π. Στη Σπυρου Λουη με αδεια κυκλοφορια, πλησιαζοντας φαναρι Κοκκινο, δεν ειναι και καμια παραβαση που θα προκαλεσει θανατηφορο....
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μπαίνοντας στην Έδεσσα χθες το βράδυ, κατά τις 3.00, με σταματάει τοπικός βλαχόμπατσος με υφάκι ενομωτάρχη.
Το αλκοοτεστ 0, αλλά με είδε να βγαίνω από στροφή ελαφρώς κομμάτια
-Σα να έτρεχες μου φάνηκε
-Ε, άδειοι οι δρόμοι τέτοια ώρα...
-Και άμα είναι άδειοι τρέχουμε;- (Προφανώς ναι, αλλά δεν το είπα)
-Και τι ομάδα είσαι;
-Παοκ (καθυστερημένος μπάτσος, είχα 95% να πέσω μέσα )
-Και ξέρεις τι τους κάνουν τους παοκτσηδες που τρεχουν οι αρειανοί χωροφύλακες;
-Τι;
Δεν μου απάντησε , κουνησε το κεφάλι και μ' έδιωξε
να χαρώ εγώ τα καμαρια
Quiz
Στο παραπάνω απόσπασμα βρείτε τον πλεονασμό
- (Προφανώς ναι, αλλά δεν το είπα)
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
καθυστερημένος μπάτσοςTo βρηκα ε?
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
καθυστερημένος μπάτσος
To βρηκα ε?
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Προσωπικα παντως νομιζω οτι δεν εχουν ιεραρχησει σωστα τις παραβασεις που πρεπει να αρχισουν να καταγραφουν ετσι ωστε να αποφευγονται οι παραβασεις που ειναι προξενοι σοβαρων ατυχηματων π.χ. κοκκινο, στοπ, προτεραιοτητα κ.λ.π. Στη Σπυρου Λουη με αδεια κυκλοφορια, πλησιαζοντας φαναρι Κοκκινο, δεν ειναι και καμια παραβαση που θα προκαλεσει θανατηφορο....Δεν διαφωνώ. Θα έλεγα μάλιστα ότι αν δίπλα στην κόρη σου περνούσε κάποιος με κόκκινο***** και παρόλα αυτά το όργανο έγραφε αυτήν και ότι τον άλλο, θα ήταν στα όρια του προκλητικού. Αν όμως το όργανο είναι εκεί και απλά γράφει οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψη του, καλά κάνει κατά την γνώμη μου.
*****ή έκανε κάτι αντίστοιχα χοντρό
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
καθυστερημένος μπάτσος
To βρηκα ε?
δεν ήμανε καλός στα φιλολογικά φιλαράκι
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Προσωπικα παντως νομιζω οτι δεν εχουν ιεραρχησει σωστα τις παραβασεις που πρεπει να αρχισουν να καταγραφουν ετσι ωστε να αποφευγονται οι παραβασεις που ειναι προξενοι σοβαρων ατυχηματων π.χ. κοκκινο, στοπ, προτεραιοτητα κ.λ.π. Στη Σπυρου Λουη με αδεια κυκλοφορια, πλησιαζοντας φαναρι Κοκκινο, δεν ειναι και καμια παραβαση που θα προκαλεσει θανατηφορο....
Δεν διαφωνώ. Θα έλεγα μάλιστα ότι αν δίπλα στην κόρη σου περνούσε κάποιος με κόκκινο***** και παρόλα αυτά το όργανο έγραφε αυτήν και ότι τον άλλο, θα ήταν στα όρια του προκλητικού. Αν όμως το όργανο είναι εκεί και απλά γράφει οποιαδήποτε παράβαση υποπέσει στην αντίληψη του, καλά κάνει κατά την γνώμη μου.
*****ή έκανε κάτι αντίστοιχα χοντρό
Το κακο ειναι οτι το κανουν μεχρι να τελειωσουν το μπλοκακι της ημερας, και μετα δεν αστυνομευουν πραγματικα επικινδυνα σημεια.... το συγκεκριμενο ειναι φαναρι πανω στην Σπ.Λουη μαλλον για πεζους οχι πληρης διασταυρωση που γινονται προφανως πιο πολλες επικινδυνες παραβασεις... Ετσι μεν μαζευουν λεφτα αλλα λογικα και οι παραβατες καταλαβαινουν γιατι το κανουν..... και αυτο που καταλαβαινουν ειναι το εισπρακτικο κομματι της υποθεσης..... ενω αν στεκοντουσαν ας πουμε στη διασταυρωση της Κυμης και της Σπυρου λουη πανω απο την βουτα θα εγραφαν πιο επικινδυνες συμπεριφορες.... αν ο σκοπος τους ηταν η καταγραφη πραγματικα επικινδυνων συμπεριφορων... σφαξιμο κοκκινου κ.λ.π. Ασε που πιστευω κατα βαθος οτι την στηνουν εκει που βολευει να σταματανε και τον παραβατη..... με την ανεση τους.....
-
ΣτΕ: Άκυρα τα πρόστιμα στους παραβάτες ελεγχόμενης στάθμευσης από το Δήμο Αθηναίων
Τα πάνω – κάτω ως προς το καθεστώς επιβολής προστίμων σε παραβάτες της ελεγχόμενης στάθμευσης, φέρνει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με την απόφασή του (3266/08), το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι από την έναρξη ισχύος του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) του 1999, τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια δεν μπορούν να καθορίζουν το ύψος του προστίμου για παράβαση της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ με τη θέσπιση του ΚΟΚ (νόμος 2696/99) τα νομαρχιακά δημοτικά ή κοινοτικά συμβόλαια, επιτρέπεται να ρυθμίζουν τους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης καθώς και το τέλος στάθμευσης, όχι όμως και τα πρόστιμα που επιβάλλονται για παράβαση της ελεγχόμενης στάθμευσης. Και αυτό διότι, το ύψος των προστίμων αυτών προβλέπεται αποκλειστικά από τις σχετικές διατάξεις του ΚΟΚ. Μάλιστα, το ΣτΕ επισημαίνει ότι για αυτό το λόγο από την έναρξη ισχύος του ΚΟΚ του 99, η δυνατότητα καθορισμού των προστίμων από τα δημοτικά και κοινοτικά συμβούλια (προβλέπονταν με διάταξη του Ν. 1416/84) έχει καταργηθεί.Με το σκεπτικό αυτό το ΣτΕ έκανε εν μέρει δεκτή προσφυγή δικηγόρου, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (2738/06) με την οποία καθορίστηκε σε 23 ευρώ το ύψος του προστίμου για τους παραβάτες της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σύμφωνα μάλιστα με το ΣτΕ το διάστημα εκείνο το ύψος του προστίμου ανέρχονταν στα 15,5 ευρώ και όχι στα 23, που το καθόρισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.
http://www.protothema.gr/content.php?id=17874 -
Δηλ εγω που παρκαρα σε θεση για μονιμο κατοικο τσαμπα το πληρωσα;
-
Σε άλλο forum διάβασα (και αποτελεί λογικό συμπέρασμα βάσει του σκεπτικού της απόφασης) ότι δεν είναι άκυρα τα πρόστιμα αλλά είναι άκυρο το επιπλέον ποσό που κοστολογεί ένας δήμος το πρόστιμο σε σχέση με αυτό που προβλέπει ο ΚΟΚ. Άρα ο δικηγόρος που προσέφυγε (και όποιος άλλος τα διεκδικήσει) δικαιούται να του επιστραφούν τα 7,5 ευρώ που έδωσε επιπλέον.
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
... Με το σκεπτικό αυτό το ΣτΕ έκανε εν μέρει δεκτή προσφυγή δικηγόρου, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων (2738/06) με την οποία καθορίστηκε σε 23 ευρώ το ύψος του προστίμου για τους παραβάτες της ελεγχόμενης στάθμευσης. Σύμφωνα μάλιστα με το ΣτΕ το διάστημα εκείνο το ύψος του προστίμου ανέρχονταν στα 15,5 ευρώ και όχι στα 23, που το καθόρισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. -
Καλησπέρα. Παραθέτω γεγονός και ακούω γνώμες.
Χθες σταματάνε τον αδελφό μου σε μπλόκο σε άλλη πόλη με το δικό μου αυτοκίνητο και δεν είχε το δίπλωμα του μαζί του. Ο αστυνομικός του μηχανολογικού του λέει ότι κανονικά το πρόστιμο που θα έπρεπε να πληρώσει είναι 4000€ , (2000€ λόγω του ότι δεν έφερε το δίπλωμα μαζί του και 2000€ διότι οδηγούσε αυτοκίνητο άλλου κατόχου) αλλά του τη χάρισε και καλά. Τώρα πρέπει να πάει με το δίπλωμα του σε άλλη πόλη απόσταση 100χλμ και απλά να επιδείξει το δίπλωμα του στον συγκεκριμένο αστυνομικό.
Μήπως είναι λίγο παράλογα όλα αυτά? Καταλαβαίνω το να τον πάνε μέχρι και αυτόφωρο αλλά τα υπόλοιπα μήπως είναι λίγο καραγκιοζιλίκια...? -
2000 επειδή οδηγούσε αμάξι άλλου κατόχου; Τι είναι αυτό;
-
Αν σου έχουν πάρει πινακίδες και δίπλωμα από άλλη παράβαση είναι σα να οδηγάς χωρίς δίπλωμα = €€€
-
Πες του να παει να βρει τον μπατσο στην αλλη πολη και να του πει οτι ειναι ΜΑΛΑΚΑΣ. Απο μενα.Βλαχοκαραγκιοζηδες...
-
Ο χρήστης muranomike έγραψε:
Ο αστυνομικός του μηχανολογικού του λέει ότι κανονικά το πρόστιμο που θα έπρεπε να πληρώσει είναι 4000€ , (2000€ λόγω του ότι δεν έφερε το δίπλωμα μαζί του και 2000€ διότι οδηγούσε αυτοκίνητο άλλου κατόχου) αλλά του τη χάρισε και καλά.Μ'αρέσει που καλούνται να επιβάλλουν τον νόμο όταν δεν έχουν ιδέα τι γράφει μέσα
-
α) Βαζει τον δικηγορο του να μιλησει με τον αστυνομικο ωστε να του στειλει με φαξ το διπλωμα.
β) Συνεννοειται απευθειας με τον διοικητη του τμηματος. -
Πότε θα σταματήσει αυτή η επιείκεια που δείχνουν τα όργανα του νόμου στους επωνύμους?
Μήπως η αρχή έγινε εχθές στη Βάρης Κορωπίου?
Μπράβο τους αν ναι. -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Πότε θα σταματήσει αυτή η επιείκεια που δείχνουν τα όργανα του νόμου στους επωνύμους?
Μήπως η αρχή έγινε εχθές στη Βάρης Κορωπίου?
Μπράβο τους αν ναι.Για τον Καρβελα λες;;;;
Καλη φαση.... Μπραβο στους αστυνομικους που δεν το βαλανε κατω και φωναξαν ανωτερο για να επεμβει.
Κατα τα αλλα.... Αν δεν ηταν επωνυμος, στο δευτερο μπλοκο θα χαν ανοιξει πυρ....
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!