-
Ήταν χτύπημα προς γνώση και συμμόρφωση.
-
Ξέχασα να τονίσω το παρακάτω απόσπασμα από το άρθρο που παρέθεσα πιο πάνω:
Πάντως, καλού κακού όσοι οδηγείτε στην Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, να είστε ευγενικοί αν σας σταματήσουν για έλεγχο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είναι η κλασική συνήθεια του Έλληνα να ρωτάει 'γιατί δεν πιάνουν αυτούς/εκείνους/τους παράλλους πρώτα' κάθε φορά που ο νόμος εφαρμόζεται πάνω σε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν.Μια χαρά έπραξαν οι αστυνομικοί, ΙΜΗΟ.
Σωστός ο Χρηστάρας.
Ξεφτίλα, τον πήρανε στο τμήμα μήπως τους έδωσε λάθος όνομα και δεν πληρώσει τη κλήση.
Σε δρόμο που οι συνθήκες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ θυμίζουν Μαντ-Μαξ, έσυραν τον ποδηλάτη στο τμήμα. Μια προειδοποίηση ή ακόμα και κλήση (χωρίς επιβεβαίωση στοιχείων) δεν αρκούσε.
Μόνο που η προειδοποίηση δεν είναι θεσμοθετημένη στην Ελλάδα. Αν ήταν ΗΠΑ, με τα περιπολικά online συνδεμένα με το κέντρο θα μπορούσε να του δώσει προειδοποίηση.
-
Επιτελους προχθες εγραψαν ολους οσους ειχαν παρκαρει παρανομα στη περιοχη γυρω απο το Mall,καθως και στη γεφυρα πανω απο την Αττικη Οδο.
Αντε και του χρονου παλι... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Επιτελους προχθες εγραψαν ολους οσους ειχαν παρκαρει παρανομα στη περιοχη γυρω απο το Mall,καθως και στη γεφυρα πανω απο την Αττικη Οδο.
Αντε και του χρονου παλι...Τόσο τους κόβει. Για να γλυτώσουν τα 2 ευρώ ή που θα το βρουν σπασμένο, ή με κλήση.
-
Τελικά πόσοι αστυνομικοί χρειάζονται για να χάσουν ένα περιπολικό;
-
δεν βάζουν μυαλό με τίποτα....είναι άξιοι της μοίρας του τέτοιοι «αστυνομικοί» τ.κ.*
*του κώλου
-
Σάμη πριν λίγες μέρες.
Στην έξοδο του λιμανιού χαμός.
Μπλοκαρισμένοι όλοι και ο λόγος ένας μλκς ταρίφας που έχει κλείσει το μισό δρόμο.
Λίγα μέτρα πιο πίσω λιμενόμπατσος (μπάτσοι είναι και αυτοί, άρα καλά το γράφω εδώ) το παίζει τροχονόμος, αγνοώντας ή 'αγνοώντας' οτι για το μπάχαλο που έχει μπροστά του φταίει ένα αμάξι μπροστά στα μάτια του, μόλις 10 βήματα μακριά του. Βέβαια, μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για ντόπιο αμάξι και μάλιστα επαγγελματία. Αν ήμουν εγώ πχ στη θέση του, είχα αρπάξει κλήση στο δευτερόλεπτο.
Τον έκραξα. Η αντίδραση? Έκανε τον κινέζο... 'ποιος ενοχλεί?'
Μου ήρθε να τον -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σάμη πριν λίγες μέρες.
Μπλοκαρισμένοι όλοι και ο λόγος ένας μλκς ταρίφας που έχει κλείσει το μισό δρόμο.
Λίγα μέτρα πιο πίσω λιμενόμπατσος (μπάτσοι είναι και αυτοί, άρα καλά το γράφω εδώ) το παίζει τροχονόμος, αγνοώντας ή 'αγνοώντας' οτι για το μπάχαλο που έχει μπροστά του φταίει ένα αμάξι μπροστά στα μάτια του, μόλις 10 βήματα μακριά του. Βέβαια, μην ξεχνάμε οτι μιλάμε για ντόπιο αμάξι και μάλιστα επαγγελματία. Αν ήμουν εγώ πχ στη θέση του, είχα αρπάξει κλήση στο δευτερόλεπτο.
Μου ήρθε να τονΝομίζω (από ανάλογη 'εμπειρία' στη Σέριφο, κάποτε ...) πως οι λιμενόμπατσοι εκτελούν χρέη τροχόμπατσων, ελλείψει των τελευταίων σε κάποια 'λιμάνια'. Από νοοτροπία, ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Σάμη πριν λίγες μέρες.
Μου ήρθε να τονΝομίζω (από ανάλογη 'εμπειρία' στη Σέριφο, κάποτε ...) πως οι λιμενόμπατσοι εκτελούν χρέη τροχόμπατσων, ελλείψει των τελευταίων σε κάποια 'λιμάνια'. Από νοοτροπία, ...
Μα το ξέρω οτι έχουν τέτοιες αρμοδιότητες.
Το θέμα είναι οτι ειναι άχρηστοι τελείως.Καλλιθεάρα ρε!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σας διαφεύγει ότι συχνότατα ο δημ. τομέας λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ ή με ρυθμούς εξωφρενικά αργούς όταν πρόκειται να αποδώσει ευθύνες σε δημ. λειτουργούς.
Όπως και να έχει, ο αστυνομικός διευθυντής μπορεί να θέσει αμέσως σε διαθεσιμότητα κάποιον αστυνομικό για ποινικό παράπτωμα εκτός υπηρεσίας; Πολύ αμφιβάλλω. Πρώτα πρέπει να ειδοποιηθεί η αστυνομία από την εισαγγελία, να γίνει πειθαρχικό συμβούλιο και να ληφθεί σχετική απόφαση. Αυτά απαιτούν κάποιο χρόνο.Δε με νοιάζει πόσο χρόνο απαιτεί ρε Μάνο. Αστυνομικός που ΕΚΤΟΣ υπηρεσίας την έπεσε με μαχαίρι σε άλλον άνθρωπο ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ να ξανακρατήσει υπηρεσιακό όπλο ποτέ του, το @@δι. Ξέρεις τι σημαίνει επίθεση με μαχαίρι; Ούτε τελειωμένοι επαγγελματίες δολοφόνοι δεν επιτίθενται με μαχαίρι, είναι ό,τι δυσκολότερο (ηθικά) να τραυματίσεις εξ επαφής άλλον άνθρωπο. Σε ποια αστυνομία του κόσμου θα πήγαινε στη δουλειά του αυτός ο άνθρωπος την επόμενη μέρα; Στην ΕΛ.ΑΣ. μόνο.
Επιπλέον, ο δημόσιος τομέας, όταν είναι να σου πάρει τα λεφτουδάκια σου, είτε για κλήση, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο, ξαφνικά δουλεύει γρήγορα. Για την περίπτωση που συζητάμε, θέλουν... το χρόνο τους να ωριμάσουν; Yeah right.
Τις προάλλες, στα Κύθηρα: μιλάμε για νησί με καλή άσφαλτο ως επί το πλείστον, αλλά οδικό δίκτυο τόσο στενό που σε μεγάλο μήκος του ΔΕΝ χωράνε να διασταυρωθούν δυο αυτοκίνητα. Ηλίθιο μπατσάκι (όχι άνω των 23-24), που έχω παρατηρήσει από μέρες να οργώνει το νησί τέρμα γκάζι με περιπολικό Hyundai Tucson και να πετάει τους αντίθετα διερχόμενους στα χωράφια για να χωρέσουν, μου κολλάει από πίσω πετώντας φώτα και ενίοτε κορνάροντας για να τον αφήσω να περάσει.
Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι αποκλείεται να πήγαινα αργά, απλώς φυλαγόμουν στα στενά προσέχοντας για τους απέναντι. Ο τύπος λοιπόν είχε την απαίτηση να πέσω στα χωράφια (μάλλον) για να τον αφήσω να περάσει. Για δουλειά ΔΕΝ βιαζόταν, γιατί από όσο ξέρω γι' αυτό το σκοπό χρησιμοποιούνται οι φάροι και η σειρήνα.
Αφού βλέπει ότι τον έχω γραμμένο, με περνάει τερμά γκάζι τελικά με φώτα και κόρνα μέσα στην κεντρικότερη αγορά του νησιού, με πεζούς και καταστήματα παντού
Έφαγε μούντζα και κόρνα και φώτα από μεριάς μου βέβαια, και τώρα που το σκέφτομαι ευτυχώς που δεν τον κυνήγησα να του ζητήσω το λόγο, γιατί με τα νεύρα που μου δημιούργησε θα έτρωγε τίποτα μάπες και δεν έλεγε να χαλάσω τις διακοπές μου για πάρτη του. Στο διάλο το κατακάθι, θα πάρει κανέναν άμοιρο παραμάζωμα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σε ποια αστυνομία του κόσμου θα πήγαινε στη δουλειά του αυτός ο άνθρωπος την επόμενη μέρα; Στην ΕΛ.ΑΣ. μόνο.
United States ....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
**Έφαγε μούντζα και κόρνα και φώτα **από μεριάς μου βέβαια, και τώρα που το σκέφτομαι ευτυχώς που δεν τον κυνήγησα να του ζητήσω το λόγο, γιατί με τα νεύρα που μου δημιούργησε θα έτρωγε τίποτα μάπες και δεν έλεγε να χαλάσω τις διακοπές μου για πάρτη του. Στο διάλο το κατακάθι, θα πάρει κανέναν άμοιρο παραμάζωμαΝτροπή σου!!!
Μούντζα, κόρνα και φώτα σε αστυνομικό που παρανομούσε;;; Μπορούσες απλά να τον αγνοήσεις
Ξέρεις τι μπορεί να πάθαινες αν είχε όρεξη να σε σκίσει; -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σε ποια αστυνομία του κόσμου θα πήγαινε στη δουλειά του αυτός ο άνθρωπος την επόμενη μέρα; Στην ΕΛ.ΑΣ. μόνο.
United States ....
Δε νομίζω ότι θα πήγαινε στη δουλειά του την επομένη. Όμως, πιθανότατα θα αθωωνόταν. Θυμάστε έναν μαύρο που ετοιμαζόταν να παντρευτεί και τον έκαναν σουρωτήρι; Οι αστυνομικοί αθωώθηκαν: link
-
God bless America.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Ξέρεις τι μπορεί να πάθαινες αν είχε όρεξη να σε σκίσει;Αν ξερει ο krus? ... Για βρες μια απο τις πρωτες δημοσιευσεις στο 'μπατσολογικη #1'...
Εγω μια φορα εχω ριξει μουτζα σε περιπολικο που μου εφαγε την προτεραιοτητα, αλλα δεν τον επαιρνε να με κυνηγησει. Ηταν στην πανεπιστημιουπολη και ετρεχε σαν παλαβος να φυγει απο το... 'ασυλο' για να μην φανε ξυλο προφανως....
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Ξέρεις τι μπορεί να πάθαινες αν είχε όρεξη να σε σκίσει;
Αν ξερει ο krus? ... Για βρες μια απο τις πρωτες δημοσιευσεις στο 'μπατσολογικη #1'...
Εγω μια φορα εχω ριξει μουτζα σε περιπολικο που μου εφαγε την προτεραιοτητα, αλλα δεν τον επαιρνε να με κυνηγησει. Ηταν στην πανεπιστημιουπολη και ετρεχε σαν παλαβος να φυγει απο το... 'ασυλο' για να μην φανε ξυλο προφανως....
Πλάκα κάνω γιατί έφαγα πολύ κράξιμο όταν τόλμησα να γράψω ότι έπαιζα φώτα σε περιπολικό που είχε κολλήσει στην αριστερή λωρίδα δρόμου τεσσάρων λωρίδων (που στη συνέχεια χωρίζονται σε δύο κ' δύο).
-
Χεχε, μου θυμισες τη συζητηση με τον αλλον που επαιζε τα φωτα σε δυο ζηταδες για ενα χιλιομετρο.
Ε ρε πλακα που εχουμε.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Χεχε, μου θυμισες τη συζητηση με τον αλλον που επαιζε τα φωτα σε δυο ζηταδες για ενα χιλιομετρο.
...Καλός μ@λ@κ@ς κι αυτός
-
Ακόμα θυμάμαι το γέλιο που έριξα όταν κόλλησε μπατσικό Σιτροέν δίπλα σε αστικό λεωφορείο για να χωθεί μπροστά του σε φανάρι. Το αστικό ξεκίνησε κανονικά, πέταξε στο δρόμο τον καθρέφτη του μπατσικού και το χτυπούσε συνέχεια από τη μέση του λεωφορείου και πίσω. Το μπατσικό έμεινε με τον μπροστινό προφυλακτήρα ξεριζωμένο να κοιτάει προς τα εμπρός σαν ακόντιο.
Φυσικά το αστικό ούτε έδωσε σημασία και συνέχισε το δρομολόγιο.Μακριά από αστικά, δεν σταματάνε για τίποτε όταν είναι στην λεωφορειολωρίδα.
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!