-
Ο χρήστης tsakirtas έγραψε:
Αν οι μπάτσοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους η Ελλάδα ίσως να ήταν διαφορετική,και δεν θα γινόταν λόγος για αυτό το πρόστιμο.Επειδη αλλοι αστυνομικοι σε αλλες περιπτωσεις δεν εκαναν σωστα την δουλεια τους ουτε και τωρα επρεπε να την κανουν;
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
ουτε γω ξερω πως ειναι αυτος φατσικα,γιατι λοιπον υπερμετρος ζηλος και οχι απλα η δουλεια οτυς?+1
-1 σε όποιον συνένταξε το άρθρο του sport.gr για τον ατυχή χαρακτηρισμό.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
ουτε γω ξερω πως ειναι αυτος φατσικα,γιατι λοιπον υπερμετρος ζηλος και οχι απλα η δουλεια οτυς?
+1
-1 σε όποιον συνέταξε το άρθρο του sport.gr για τον ατυχή χαρακτηρισμό.
Ίσως δε, να είναι και από αυτούς που δίνουν εύσημα σε αστυνομικούς ξένων κρατών όταν δίνουν π.χ. κλήση σε κάποιον υπουργό. Αλλά είπαμε εδώ είναι Βαλκάνια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν οι μπάτσοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους η Ελλάδα ίσως να ήταν διαφορετική,και δεν θα γινόταν λόγος για αυτό το πρόστιμο.
Επειδη αλλοι αστυνομικοι σε αλλες περιπτωσεις δεν εκαναν σωστα την δουλεια τους ουτε και τωρα επρεπε να την κανουν;
Οχι αλλά το να γράφεις κάποιον που εκπροσωπεί τη χώρα σου σε ένα άθλημα,και να βγάζεις όλο το 'μπατσιλίκι σου' σε στυλ έλα και για εξακρίβωση στοιχείων κλπ δεν μας τιμά.Αν οι αστυνομικοί εκείνη την ώρα είχαν φροντίσει να τηρούνται τα όρια κυκλοφορίας στο δρόμο,όσοι κινούνταν στο δρόμο αυτό να είναι νόμιμοι οι ίδιοι και τα οχήματα τους κλπ να φρόντιζαν και αυτό και να τον έγραφαν ,αλλά αυτό απο μόνο του καταντά γελοίο.Και δεν είναι άλλοι αστυνομικοί σε άλλες περιπτώσεις είναι οι ίδιοι σε συμπεριφορά αστυνομικοί που τηρούν και επιβάλουν επηλεκτικά τους νόμους ,δρουν τις περισσότερες φορές σαν εισπρακτικά μηχανάκια και τίποτα περισσότερα.
-
Αν οι μπάτσοι έκαναν σωστά τη δουλειά τους η Ελλάδα ίσως να ήταν διαφορετική,και δεν θα γινόταν λόγος για αυτό το πρόστιμο.
Επειδη αλλοι αστυνομικοι σε αλλες περιπτωσεις δεν εκαναν σωστα την δουλεια τους ουτε και τωρα επρεπε να την κανουν;
Οχι **αλλά το να γράφεις κάποιον που εκπροσωπεί τη χώρα σου σε ένα άθλημα,και να βγάζεις όλο το 'μπατσιλίκι σου' σε στυλ έλα και για εξακρίβωση στοιχείων κλπ δεν μας τιμά.**Αν οι αστυνομικοί εκείνη την ώρα είχαν φροντίσει να τηρούνται τα όρια κυκλοφορίας στο δρόμο,όσοι κινούνταν στο δρόμο αυτό να είναι νόμιμοι οι ίδιοι και τα οχήματα τους κλπ να φρόντιζαν και αυτό και να τον έγραφαν ,αλλά αυτό απο μόνο του καταντά γελοίο.Και δεν είναι άλλοι αστυνομικοί σε άλλες περιπτώσεις είναι οι ίδιοι σε συμπεριφορά αστυνομικοί που τηρούν και επιβάλουν επηλεκτικά τους νόμους ,δρουν τις περισσότερες φορές σαν εισπρακτικά μηχανάκια και τίποτα περισσότερα.
Επειδή εγώ ότι ξέρω για το περιστατικό το διάβασα σε αυτό το θέμα, ξέρεις κάτι παραπάνω; Αναφέρθηκε κάπου ότι η κλήση στον ποδηλάτη είναι η μοναδική που 'έριξε' εκείνη την ημέρα το πλήρωμα του συγκεκριμένου περιπολικού; Ήσουν μπροστά και διαπίστωσες ότι αγνοούσαν όλες τις υπόλοιπες παρανομίες που λάμβαναν χώρα μπροστά τους;
Σε ότι αφορά τα bold, δεν έχω να σχολιάσω τίποτα γιατί θεωρώ αυτονόητα κάποια πράγματα*.*: Βλέπε ίση αντιμετώπιση πολιτών ανεξαρτήτως ιδιότητας, αναγνωρισημότητας, κτλ.
-
προφανώς και είμαι υπέρ της ισότητας και της ίσης μεταχείρησης (Τώρα το πόσο αντιμετωπίζουν ισότημα τον κάθε πολίτη με τον χ επιχειρηματία,πολιτικό και τα σόγια τους,συναδέλφους τους και άλλες εκλεκτές ομάδες της χώρας δεν θέλω να το σχολιάσω.)Τώρα αν εσύ πιστεύεις οτι την ώρα που οι μπάτσοι έκαναν το καθήκον τους,δεν περνούσε απο δίπλα τους:
α)κάποιος με 200
β)κάποιος με σάπιο όχημα
γ)κάποιο φορτηγό υπερφορτομένο
δ)κάποιος στην αριστερή με 50
η κάτι απο όλα αυτά που συναντάμε καθημερινά στο δρόμο μας ,και είχαν διασφαλίσει όλα τα παραπάνω όση όρα θα διαρκούσε η ιστορία με το τμήμα και την εξακρίβωση τότε μπράβο τους και απο εμένα.
Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω, απλά αυτό μου ακούγεται γελοίο πολύ απλά.Ο λόγος που ανέφερα οτι ήταν αθλητής και μας εκπροσωπεί δεν έχει να κάνει με αναγνωρισημότητα αλλά με το οτι πήγαινε όπως αναφέρεται για προπόνηση,κάπως έπρεπε να πάει (χωρίς να γνωρίζω αν υπήρχε άλλος τρόπος χωρίς να παρανομεί)και το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει χώρο για την προπόνηση του αθλητή όπως παρέχει για τους αρσιβαρίστες,τεννίστες,μπασκετμπολίστες κλπ και να μπορεί να μεταβεί εκεί χωρίς να παρανομεί.Τώρα το άν οι κλήσεις είναι επιλεκτηκές ή όχι νομίζω το ξέρουμε όλοι μας, ή μόνο εγώ έχω δει να γράφουν πχ για κράνος μόνο και ας χαλάει ο τόπος γύρω τους? ή σε ορισμένες μόνο χρονικές περιόδους.
ξαναεπαναλαμβάνω οτι σαφώς και είμαι υπέρ της τήρησης του νόμου και της ισότητας,ανεξαρτήτου κοινωνικής θέσης,ιδιότητας ή ό,τι άλλου
-
Ξεφτίλα, τον πήρανε στο τμήμα μήπως τους έδωσε λάθος όνομα και δεν πληρώσει τη κλήση.
Σε δρόμο που οι συνθήκες ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ θυμίζουν Μαντ-Μαξ, έσυραν τον ποδηλάτη στο τμήμα. Μια προειδοποίηση ή ακόμα και κλήση (χωρίς επιβεβαίωση στοιχείων) δεν αρκούσε.
-
Τώρα αν εσύ πιστεύεις οτι την ώρα που οι μπάτσοι έκαναν το καθήκον τους,δεν περνούσε απο δίπλα τους:α)κάποιος με 200
β)κάποιος με σάπιο όχημα
δ)κάποιος στην αριστερή με 50Το προβλημα με τον παραπανω συλλογισμο ειναι το εξης: ΟΚ, εσυ θεωρεις σημαντικα τα παραπανω, οπως κι εγω αλλωστε.
Ομως ποιος εισαι εσυ ('η αντιστοιχα εγω) που θα αποφασισουμε ποια ειναι σοβαρα ατοπηματα που αξιζουν κληση περισσοτερο απο αλλα πραγματα;
Διοτι αν το παρουμε ετσι, εγω, σε αντιθεση με σενα, πιστευω οτι 'ποδηλατης στην εθνικη οδο' ειναι εξισου σοβαρο με τα παραπανω.
-
Είναι η κλασική συνήθεια του Έλληνα να ρωτάει 'γιατί δεν πιάνουν αυτούς/εκείνους/τους παράλλους πρώτα' κάθε φορά που ο νόμος εφαρμόζεται πάνω σε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν.
Μια χαρά έπραξαν οι αστυνομικοί, ΙΜΗΟ.
-
Και στο φινάλε μπορούσε να φορτώσει το ποδήλατο του σε αυτοκίνητο, φορτηγό, βαν, ταξί, ή όπου αλλού και να πάει με αυτό στον χώρο προπόνησης του...
Αν κατάλαβα καλά μιλάμε για mountain bike (αναφέρεται προπόνηση σε χωματόδρομο) οπότε τα περί κράτους και χώρων προπόνησης είναι άτοπα, τουλάχιστον για αυτό το άθλημα.
Απλά πολλοί ποδηλάτες το κάνουν σαν ζέσταμα μέχρι να φτάσουν στο χώρο προπόνησης τους.Θεωρώ τέλος όλη την κουβέντα ελαφρώς off,
-το πλήρωμα του περιπολικού έκανε τη δουλειά του,
-ο ποδηλάτης κινούνταν παρανόμως στην εθνική,
-το ότι δεν είχε ταυτότητα πάνω του ήταν επίσης παράπτωμα.Τα όσα αναφέρονται εδώ είναι σχόλια στην υπερβολική διάσταση που έδωσε στο γεγονώς το άρθρο.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Τώρα αν εσύ πιστεύεις οτι την ώρα που οι μπάτσοι έκαναν το καθήκον τους,δεν περνούσε απο δίπλα τους:
α)κάποιος με 200
β)κάποιος με σάπιο όχημα
δ)κάποιος στην αριστερή με 50Το προβλημα με τον παραπανω συλλογισμο ειναι το εξης: ΟΚ, εσυ θεωρεις σημαντικα τα παραπανω, οπως κι εγω αλλωστε.
Ομως ποιος εισαι εσυ ('η αντιστοιχα εγω) που θα αποφασισουμε ποια ειναι σοβαρα ατοπηματα που αξιζουν κληση περισσοτερο απο αλλα πραγματα;
Διοτι αν το παρουμε ετσι, εγω, σε αντιθεση με σενα, πιστευω οτι 'ποδηλατης στην εθνικη οδο' ειναι εξισου σοβαρο με τα παραπανω.
Να προσθέσω εδώ ότι εάν είχε συμβεί κάτι στον ποδηλάτη θα λέγαμε ' Πού ήταν η αστυνομία να του κόψει τον πισινό προκειμένου να μην έχουμε τέτοια πράγματα '. Τώρα λέμε άλλα.
Τελειώνω υπερθεματίζοντας το :
Είναι η κλασική συνήθεια του Έλληνα να ρωτάει 'γιατί δεν πιάνουν αυτούς/εκείνους/τους παράλλους πρώτα' κάθε φορά που ο νόμος εφαρμόζεται πάνω σε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν.
Μια χαρά έπραξαν οι αστυνομικοί, ΙΜΗΟ.
και προσθέτοντας ότι η Ομοσπονδία ποδηλασίας που όφειλε να συνοδεύσει τον ποδηλάτη ( και άρα να είναι ασφαλής και νόμιμος ) δεν είχε όχημα να διαθέσει. Στην αρχή βγήκε κάποιος της Ομοσπονδίας και έκραζε ( κάπου το είδα ΑΝΤ1 νομίζω ) και όταν τον ρώτησαν γιατί δεν συνοδευσαν τον αθλητή τα πήρε όλα πίσω. Ούστ ρε !!!
-
http://www.skai.gr/master_story.php?id=88555
Περίπου 4.700 παραβάσεις του ΚΟΚ βεβαιώθηκαν από τα 153 συνεργεία της Τροχαίας του Λεκανοπεδίου Αττικής που συγκροτήθηκαν για τον έλεγχο της αστυνόμευσης των 'Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκη' (ΛΕΑ) και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, κατά τις 12, 14 και 16 Ιουλίου.
Από το συνολικό αριθμό παραβάσεων, οι 42 αφορούσαν στις ΛΕΑ, οι 66 βεβαιώθηκαν για 'οδήγηση υπό την επήρεια μέθης', ενώ οι υπόλοιπες σχετίζονταν με λοιπές παραβάσεις του ΚΟΚ.
-
Περιμένω με την κοπέλα μου να περάσουμε απέναντι σε δρόμο του κέντρου. Η ροή των αυτοκινήτων ήταν με καμιά 30άρα χλμ και δεν βρίσκαμε ευκαιρία να περάσουμε απέναντι. Όπως έρχεται κάποια στιγμή με τη ροή των αυτοκινήτων ένα περιπολικό, ο οδηγός βλέπει την κοπέλα μου (εγώ ήμουν λίγο πιο πίσω) και φρενάρει τέζα μπροστά της για να την αφήσει περάσει. Ήταν και άλλοι 2-3 λίγουρες αστυνομικοί μέσα και κοίταγαν σαν λιμασμένοι όπως πέρναγε από μπροστά τους
Πόσο σάπιοι ρε γαμώτο Περιμένεις μετά τέτοια καγκούρια να διατηρήσουν την τάξη -
** Ζήτω η τρ-ΕΛΑΣ!
Ιστορίες αστυνομικής τρέλας και ...ηλιθιότητας! Οι χαρακτηρισμοί είναι μάλλον επιεικείς αφού αυτή τη φορά, ακόμη κι ένας ψυχοπαθής αποδείχθηκε ικανότερος των αστυνομικών οργάνων που πληρώνουμε για τη ασφάλεια μας.Αυτή τη φορά λοιπόν, ένας ψυχοπαθής κατάφερε όχι μόνο να αποσπάσει όπλο αστυνομικού αλλά και να το μεταφέρει εκτός αστυνομικού τμήματος δίχως κανείς να τον αντιληφθεί!
Ο ασθενής, ο οποίος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, νοσηλευόταν στο Δρομοκαϊτειο απ΄όπου και απέδρασε στις 2 Ιουλίου.
Τον άνδρα βρήκε η αστυνομία στις 15 Ιουλίου όταν αυτός συνελήφθη για κλοπή που πραγματοποίησε σε κατάστημα της Κυψέλης.
Όπως ορίζει η διαδικασία, ο δράστης μεταφέρθηκε στο ΑΤ Κυψέλης, ορίστηκε δικάσιμος και παρέμεινε στο χώρο προσωρινής κράτησης μέχρι να μεταφερθεί στο ψυχιατρικό ίδρυμα όπου και νοσηλευόταν.
Την ώρα της αναμονής ο ψυχοπαθής άνοιξε τα συρτάρια γραφείου που βρισκόταν στο χώρο βρήκε το όπλο και το έκρυψε επιμελώς στα ρούχα του. Φυσικά το είχε αντιληφθεί νωρίτερα αφου ενα 'λαγωνικό' είχε ανοίξει το συρτάρι σε κοινή θέα!
Το όπλο βρήκε μετά από μερικές ημέρες η σύζυγος του ασθενή η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τους αστυνομικούς του τμήματος οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί την απουσία του όπλου!
Κατηγορίες έχουν απαγγελθεί κατά τεσσάρων αστυνομικών.πηγή: ethnos**
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Είναι η κλασική συνήθεια του Έλληνα να ρωτάει 'γιατί δεν πιάνουν αυτούς/εκείνους/τους παράλλους πρώτα' κάθε φορά που ο νόμος εφαρμόζεται πάνω σε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν.Μια χαρά έπραξαν οι αστυνομικοί, ΙΜΗΟ.
Δύο πιθανά σενάρια:
-
Σωστά σταματούν οι μπάτσοι τον ποδηλάτη ο οποίος όμως το παίζει μάγκας. Τότε (κλασσική μπατσική πουστιά) 'έχεις ταυτότητα'; ΟΧΙ. Πάμε στο τμήμα για εξακρίβωση, πάρε και μια κλήση. Αυτά γίνονται ενώ πίσω τους 'ο κόσμος καίγεται και...'
-
Οι μπάτσοι μέχρι τώρα λούφαραν σε απόμερες καφετερίες και τους βυσμάτωσε ο διοικητής να βγούνε και να γράφουν. Ποιον να γράψουν να γίνει φασαρία και ο διοικητής να τους πει: 'μη γράφετε άλλο' - βρίσκουν επώνυμο ποδηλάτη και τον τραβάνε στο τμήμα.
-
-
- Σενάριο:
Οι αστυνομικοί βλέπουν έναν ποδηλάτη να πηγαίνει στην εθνική και σκέφτονται 'wtf? δεν είναι δυνατόν, αυτό είναι χοντρό και πρέπει να το σταματήσουμε'. Επίσης δεν γνωρίζουν τον ίδιο τον αθλητή, και συν τοις άλλοις αυτός τούς δυσκολεύει λέγοντάς τους 'εγώ είμαι πρωταθλητής Ελλάδας!'
Κοίτα που υπερασπίζομαι τους αστυνομικούς! Ποιος το περίμενε!
Για να επανέλθουμε στα κανονικά. Ανάβει το φανάρι και ξεκινάω να μπω Συγγρού με τη μηχανή, τσεκάροντας ότι όντως έχουν σταματήσει τα άλλα αυτοκίνητα στο κόκκινο όπως κάνω πάντα. Ελα όμως που εμφανίζεται ξαφνικά περιπολικό με αναμένο φάρο (αλλά χωρίς σειρήνα! ), παραβιάζει το κόκκινο και κάνει επί τόπου με χειρόφρενο!
Αν δεν είχα ξεκινήσει αργά επειδή πρόσεχα ένα αμάξι δίπλα μου που είχε χωθεί μπροστά, θα είχα προστεθεί στη λίστα των μηχανόβιων θυμάτων της ΕΛ. ΑΣ.
-
Να μη συζητήσουμε για τη κλήση σε εκείνο το δρόμο που μόνο ο Μαντ Μαξ λείπει. Φαίνεται από την πολλή αστυνόμευση τρέχουν έτσι εκεί.
Τον πήγαν στο τμήμα επειδή δεν είχε ταυτότητα.
Γιατί να εξακριβώσουν τα στοιχεία του;
μήπως θα έκλεβε καμιά τράπεζα με την απειλητική αγωνιστική περιβολή του;
μήπως θα έβαζε φωτιές χρησιμοποιώντας τα γυαλιά ηλίου;
μήπως θα έκλεβε αρνιά και κότες και θα τα φόρτωνε στο ποδήλατο;Φαίνεται φοβήθηκαν ότι τους έδωσε ψεύτικα στοιχεία και θα γινόταν το τρομακτικό:
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ.
Ποτέ ξανά δεν έχει μείνει κλήση απλήρωτη. Στο τμήμα γρήγορα για εξακρίβωση. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Να μη συζητήσουμε για τη κλήση σε εκείνο το δρόμο που μόνο ο Μαντ Μαξ λείπει. Φαίνεται από την πολλή αστυνόμευση τρέχουν έτσι εκεί.Τον πήγαν στο τμήμα επειδή δεν είχε ταυτότητα.
Γιατί να εξακριβώσουν τα στοιχεία του;
μήπως θα έκλεβε καμιά τράπεζα με την απειλητική αγωνιστική περιβολή του;
μήπως θα έβαζε φωτιές χρησιμοποιώντας τα γυαλιά ηλίου;
μήπως θα έκλεβε αρνιά και κότες και θα τα φόρτωνε στο ποδήλατο;Φαίνεται φοβήθηκαν ότι τους έδωσε ψεύτικα στοιχεία και θα γινόταν το τρομακτικό:
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ.
Ποτέ ξανά δεν έχει μείνει κλήση απλήρωτη. Στο τμήμα γρήγορα για εξακρίβωση.Έλεος πια! Κλήση χωρίς εξακρίβωση στοιχείων δεν γίνεται! 'Κλήση' σημαίνει καλώ κάποιον συγκεκριμένο να κάτι κάτι (να προσέλθει στο τμήμα να δώσει εξηγήσεις, στο δικαστήριο να δικαστεί, στο δημόσιο ταμείο να πληρώσει...). Σκέψου να έλεγε 'Με λένε Λεωνίδα Παπαδόπουλο (ή όπως είναι το πραγματικό σου όνομα, τέλος πάντων)' και μετά η εφορία να έψαχνε εσένα!
Αν δεν είχε ταυτότητα μαζί του, καλά έκαναν και τον πήρανε στο τμήμα. Μήπως η ταυτότητα θα του ..μείωνε τις επιδόσεις;
-
Δηλαδη εστω οτι τον αφηναν χωρις κλιση αυτος τι αλλα επιλογη ειχε μετα .... θα συνεχιζε να παει για την προπονηση του και να γυριζε χρησιμοποιοντας τον δρομο που απαγορευεται???? και αυτο ειναι σωστο....
-
H ολη ιστορια ειναι 'ναι μεν αλλα'.
Σιγουρα δεν πρεπει να κινεισαι με ποδηλατο σε ενα τετοιο δρομο. Ειναι πρωτα απ' ολα δικο σου θεμα το να καταλαβαινεις ο ιδιος τον κινδυνο.
Απο εκει και περα, υπαρχει και η συσταση. Αλλα δυστυχως επειδη οι μπατσοι ειναι '2 ταχυτητων' και ειναι θεμα σε ποια κατηγορια θα πεσεις, ολα τα υπολοιπα ειναι υπερβολικα.
Αν ημουν τροχαιος ( ) δεν θα τον εγραφα, αλλα θα του εκανα μια αυστηρη συσταση να μην κινειται με το ποδηλατο σε αυτο το δρομο και ναι, αν με εγραφε, θα τον εγραφα και εγω.
Βεβαια η (μπουρδ)ελλαδα ειναι γεματη ασαφειες σε τετοια θεματα προκειμενου να υπαρχει προσφορο εδαφος στην τροχαια να κοβει κλησεις αβερτα οταν το ταμειο ειναι μειον.
Μεταφορα αγωνιστικων αυτοκινητων: Μεχρι προσφατα (με το γραμμα του νομου) ηταν παρανομη με τρειλερ. Μετα απο πολλες προσπαθειες επιτραπηκε μονο για ΦΙΧ.
Το ποσοι αγωνιζομενοι ειναι τοοοοσο λεφταδες ωστε να εχουν και ενα ΦΙΧ δεν χρειαζεται να σας πω. Μονο αν ειναι επαγγελματιες (εμποροι, μηχανικοι και τεχνιτες παντως ειδους) οποτε το εχουν απο σποντα. Αρα παλι παρανομος αφου αν δεν θες να την φας για τρειλερ και πας οδικως (εξαρταται απο το αυτοκινητο βεβαια) παλι εισαι εκτεθειμενος στα 'παλικαρια' που τα εχουν λυσει ολα σε αυτη τη χωρα και εχεις μεινει μονο εσυ.
Οταν θα σου την πεσουν λοιπον και επειδη εσυ κανεις μια αθλητικη δραστηριοτητα και πρεπει με καποιο τροπο να μετακινηθεις, μπορει να αντιδρασεις ασχημα (αυτο και αν σηκωνει συζητηση οταν εχουμε να κανουμε με μπατσο vs πολιτη) αλλα θα το κανεις πιθανοτατα απο αγανακτηση και οχι μαγκια για την ολη απαραδεκτη κατασταση...
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!