Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Οδήγησα....
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Οδήγησα....
    • 1
    • 2
    • 84
    • 85
    • 86
    • 87
    • 88
    • 524
    • 525
    • 86 / 525
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    121
    10496
    144272
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • V
      vasgti last edited by

Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
      ΦΡΕΝΑ: Φρενάρες! Ακόμα και όταν τα ζόρισα πολύ, ούτε κουράστηκαν, ούτε και είχα πρόβλημα. Ίσα ίσα θα έκρινα υπερβολική την απόδοση τους. Αυτό είναι σχετικό γιατί πιθανόν να είχα φρέσκα τακάκια.

Μάλλον οδήγησες την έκδοση με τα δισκόφρενα έμπρος/πίσω για αυτό και η καλή απόδοση. Όπως και να 'χει 4 δισκόφρενα είναι σπάνιο για μοντέλο αυτής της κατηγορίας.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        eddie_147 last edited by

Αυτό δεν το ξέρω. Ποιά έκδοση είναι με τα 4 δισκόφρενα;

• P
          pico last edited by

Αυτό δεν το ξέρω. Ποιά έκδοση είναι με τα 4 δισκόφρενα;

H 1.1 LX SUPER
          που έχει και ESP.

• E
            eddie_147 last edited by

Από αξιοπιστία και συντήρηση τι λένε τα Picanto; Έχω βρει κάτι 4-5ετίας στα 4-5.000

• V
              vasgti last edited by

Από αξιοπιστία και συντήρηση τι λένε τα Picanto; Έχω βρει κάτι 4-5ετίας στα 4-5.000

Τόσο πάει η τιμή τους και αν είναι σε καλή κατάσταση δεν μένει καιρό απούλητο. Έχουν μεγάλη ζήτηση.

Από αξιοπιστία και συντήρηση το αυτοκίνητο δεν ζητάει τίποτα. Μόνο την καθιερωμένα διαστήματα service και βενζίνη. Τίποτα άλλο.

• elteo
                elteo last edited by

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Φοβερό μοτεράκι. Ανέβαζε πολύ εύκολα, κάποιες φορές που κόφτιασα (με μεγάλη ευκολία να σημειώσω) τη 2α σε προσπέρασμα έβγαλε συμπαθητικό ήχο και όχι το ξεκοίλιασμα μετάλλων που έβγαζε το Atos ή το Astra. Μου θύμισε πολύ το μοτέρ του Yaris. Χωρίς να μπορώ υπολογίσω πρέπει να έκαψε το ίδιο ή λίγο λιγότερο από το Atos.

ίδιο μοτέρ δεν φοράει Ατος και Πικάντο; (η ΚΙΑ είναι θυγατρική της Χιουντάι)

• E
                  eddie_147 last edited by

Αν ισχύει τότε το Atos που δοκίμασα θα είχε υποστεί κατά συρροήν βιασμό...

• P
                    pico last edited by

Έχει γεμίσει ο τόπος από δαύτα πλάκα πλάκα, στρίβεις σε γωνιά και βλέπεις και από ένα. Από κατόχους θα διαπιστώσεις ότι δεν βγάζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα και ότι βγάλει είναι εντός εγγύησης.

• P
                      pico last edited by

Ο χρήστης elteo έγραψε:
                      ίδιο μοτέρ δεν φοράει Ατος και Πικάντο; (η ΚΙΑ είναι θυγατρική της Χιουντάι)

Όχι, το atos είναι με πιο παλιό κινητήρα, λιγότερη δύναμη και ροπή στα 1100cc από τον κινητήρα του picanto.

• giuseppe-busso
                        giuseppe-busso last edited by

Το Kia Picanto έχει όντως καλό κινητήρα και είναι πάρα πολύ σβέλτο

• S
                          spiros last edited by

δεν το εχω οδηγησει, αλλα οσους ξερω που το πηγαν εστω και βολτα, λενε οτι ειναι απο τις καλυτερες προτασεις στην κατηγορια.

αν ειχε ενα πιο 'βαρυ' σημα, θα πουλαγε σα τρελο.

• C
                            cosneo last edited by

Και εγώ έχω οδηγήσει σε διακοπες νοικιάρικο και το πρώτο και το f/l Picanto. Τίμιο αμαξάκι, καλή και γερή κατασκευή, απλώς αποδεκτή συμπεριφορά και επιδόσεις. Πολύ καλές εντυπώσεις για μικρό.

• elteo
                              elteo last edited by

Σε αυτή την κατηγορία πάντως το κορυφαίο είναι το i10.

• A
                                audipassion last edited by

Και συνεχίζω εδώ τις εντυπώσεις από τα 3 μοντέλα που οδήγισα σήμερα για το coupra είναι στο αντίστοιχο forum οπότε πάμε παρακάτω . renault megane 1.6 πολύ ωραίο και ποιοτικό εσωτερικό και στο κάτω μέρος μαλακή άνετη ανάρτηση που όμως το κράταγε κάλά στις στροφές το tce είναι πιο σκληρό μου είπαν καλό σασμάν αλλά η έκπληξη ήταν το μοτέρ περίμενα να το βρώ ψώφιο σε σχέση με τα άλλα δυο αλλά ήταν οκ πολύ καλό άτμο μοτέρ κάτι χτυπητό αρνητικό δεν βρήκα πέραν από τα καθήσματα χωρίς επαρκή πλευρική στήριξη . mito 155 μου φάνηκε πιο δυνατή από το coupra και με πιο ανάλαφρο πάτημα στο δρόμο αλλά το τιμόνι ακόμα και στη θέση d του dna έχει τεχνιτό βάρος και δεν σε γεμίζει αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο τρανταχτό της πολύ ωραίο πάντως το γράφημα με την τουρμπίνα που γεμίζει όσο ανεβαίνουν οι στροφές μου φάνηκε όμορφο και προτότυπο.

• K
                                  kotetsi last edited by

Οδήγησα το Fiesta. Οι λόγοι που με οδήγησαν μέχρι μια αντιπροσωπεία Ford είναι ότι αφενός το μικρό μοντέλο της εταιρείας μου αρέσει εμφανισιακά και αφετέρου ήθελα να διαπιστώσω πώς είναι να οδηγείς ένα σύγχρονο ατμοσφαιρικό σύνολο αφού τελευταία είχα καλομάθει στα test drive υπερτροφοδοτούμενων προτάσεων άλλων κατασκευαστών.

Η έκδοση test drive ήταν το 1.4 5dr Titanium, μιας και δυστυχώς δεν υπήρχε διαθέσιμο χιλιοεξακοσάρι. Τα χιλιόμετρα στο οδόμετρο ήταν μεταξύ 10 και 15 χιλιάδων km (δε θυμάμαι το ακριβές νούμερο), ενώ η μέση κατανάλωση στο trip computer ήταν στα 10.9l/100km.

Είχα την ευκαιρία να περιεργαστώ για αρκετή ώρα το εσωτερικό του αυτοκινήτου στο εκθεσιακό μοντέλο. Οι εντυπώσεις μου είναι ανάμικτες:
                                  Περί εργονομίας ο λόγος και ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των χειριστηρίων είναι στις σωστές θέσεις και αποστάσεις από τα χέρια, οι διακόπτες για τα ηλεκτρικά παράθυρα είναι τοποθετημένοι με τέτοιον τρόπο ώστε όχι μόνο να μην μπορείς να τους χειριστείς με μια απλή κίνηση του χεριού προς τα αριστερά αλλά να πρέπει να κάνεις ολόκληρη μανούβρα το χέρι σου, ο αγκώνας του οποίου βρίσκει στο πίσω μέρος της επένδυσης της πόρτας, πράγμα καθόλου πρακτικό, έως επικίνδυνο, όταν οδηγείς, αφού και το χέρι μένει πολύ ώρα εκτός τιμονιού και αποσπάται τελικά η προσοχή σου από το δρόμο. Αρνητική εντύπωση μου έκανε επίσης η θέση και η σκληρότητα του μοχλοδιακόπτη ρύθμισης των ηλεκτρικών καθρεπτών, το ότι το τιμόνι ακόμα και ρυθμισμένο τέρμα επάνω είναι ακόμα αρκετά χαμηλά (δεν είχα πρόβλημα πάντως με τα πόδια μου) και κρύβει μέρος του πίνακα οργάνων στους ψηλούς οδηγούς, ενώ speaking of πίνακας οργάνων, βρίσκω ανεπίτρεπτη την έλλειψη δείκτη θερμοκρασίας νερού, η οποία είναι θυσιασμένη στο βωμό του «μέσου οδηγού» (εντός εισαγωγικών, καλά το γράφω, γιατί κατά τα άλλα κι εγώ μέσος οδηγός είμαι αλλά όχι «μέσος»).
                                  Οι χώροι είναι πολύ καλοί δεδομένου του μεγέθους του Fiesta. Πίσω από μένα (2.00m) θα καθήσει πολύ άνετα ένας άνθρωπος ύψους 1.80m, αφού και για το κεφάλι θα έχει χώρο και τα πόδια του δε θα είναι στριμωγμένα. Η περιμετρική ορατότητα με εξέπληξε ευχάριστα, αφού την περίμενα πολύ χειρότερη. Το πίσω τζάμι είναι μεν κάπως μικρό αλλά δεν προβληματίζει, μη καθιστώντας έτσι την ύπαρξη του εσωτερικού καθρέπτη... διακοσμητική, όπως πχ στη MiTo που είχα οδηγήσει παλαιότερα. Το εσωτερικό πλάτος ίσως να προβληματίσει τους ευμεγέθεις οδηγούς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον διαθέσιμο χώρο για το αριστερό χέρι αλλά εικάζω ότι συνηθίζεται εύκολα.
                                  Η ποιότητα είναι, με μια λέξη, εξαιρετική. Αν και δεν είμαι άνθρωπος που δεν τον ενδιαφέρει αν το πλαστικό είναι σκληρό ή μαλακό, εντούτοις ενθουσιάστηκα με την ποιότητα και την υφή του πλαστικού στο ταμπλώ. Όλοι οι διακόπτες (με εξαίρεση αυτόν για τους καθρέπτες - βλ. πιο πάνω) είναι εξαιρετικοί στην αφή: ούτε ενοχλητικά τσικ-τσικ ούτε τίποτε (ακούς MiTo;). Ούτε το πορτάκι από το τασάκι δεν έτριζε! Δεν μπορώ να πω το ίδιο βέβαια και για τα, μάλλον προχειροφτιαγμένα, ντουλαπάκια, μπροστά από το συνοδηγό αλλά και χαμηλά στο αριστερό πόδι του οδηγού.

Test drive: είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το αυτοκίνητο χωρίς την παρουσία του πωλητή αλλά δυστυχώς η διαδρομή δεν περιελάμβανε ΕΟ μιας και οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση αλλά και το χρόνο που έπρεπε να παραδώσω το όχημα δεν άφησαν περιθώρια για κάτι τέτοιο.
                                  Βάζω μπροστά και ίσα που ακούω τον κινητήρα να δουλεύει. Δίνω γκάζι και η χροιά μου προκαλεί γέλιο. Κάτι σα βαριεστημένο νιαούρισμα ακουγόταν από το χώρο της μηχανής, κάτι που ελπίζω να μην υπάρχει και στον 1600άρη...
                                  Ενιγουέι, ξεκινάω, παραβλέποντας το γατάκι που κρύβεται στον κινητήρα, και σύντομα αποκτώ θετικό feeling για το Fiesta, του οποίου το τιμόνι είναι όσο βαρύ θέλω. Στο δρόμο επιβεβαιώνεται η θετική εντύπωση που αποκόμισα στην έκθεση για την ορατότητα περιμετρικά ενώ και οι εξωτερικοί καθρέπτες, παρά το ιδιαίτερο σχήμα τους, αποδεικνύονται αποτελεσματικοί. Η manouvreability είναι το ατού του Fiesta αφού είναι μαζεμένο σε διαστάσεις. Το αυτοκίνητο μπόρεσε να κινηθεί σβέλτα, ακόμη και με τον 1.4, καθώς είναι ελαφρύ, και οι ρεπρίζ είναι σχετικά καλές αλλά μόνο με κατέβασμα ταχύτητας. Άλλωστε είναι γνωστή η αδυναμία των ατμοσφαιρικών μοντέλων να μπορέσουν να επιταχύνουν με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο από χαμηλές στροφές και στο Fiesta επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά. Θεωρώ πάντως πως το 1.6 θα είναι αρκετά καλύτερο στον τομέα, αν κρίνω από τα specs που κάνουν λόγο για 15 κιλά ροπής στις 4000σαλ (με τη μέγιστη ισχύ να αποδίδεται στις 6000).
                                  Το αυτοκίνητο της δοκιμής δεν εφοδιαζόταν με ESP, εξοπλιστικό στοιχείο που νομίζω ότι χρειάζεται στο μέσο οδηγό, έστω και αν στο Fiesta δεν είναι απενεργοποιούμενο. Το ESP συνδυάζεται με ένα διαδραστικό σύστημα ελέγχου της δυναμικής του αυτοκινήτου (IVD) και με υποβοήθηση πέδησης σε φρενάρισμα πανικού (EBA), η τιμή του οποίου σαν εξτρά είναι σε λογικά πλαίσια (600 ευρώ). Ένα αρνητικό σημείο, τουλάχιστον οπτικά και σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι τα ταμπούρα πίσω, ακόμα και στις εκδόσεις με ESP όσο και στη Sport. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πρακτικά βέβαια αν επηρεάζουν ή όχι το φρενάρισμα του αυτοκινήτου, πάντως σε διάφορα reviews δε διάβασα ποτέ αρνητικά σχόλια. Τέλος, το κιβώτιο ήταν σαφέστατο και σφιχτό.
                                  Λίγο offroading δεν έβλαψε κανέναν γι' αυτό και, δοθείσης της ευκαιρίας, αποφάσισα να κάνω το Fiesta κατσίκι μπαίνοντας σε ένα χωματόδρωμο (ο οποίος λόγω της βροχής ήταν πλέον λασπόδρομος) με πολλές λακούβες και εγκάρσιες ανωμαλίες. Η ανάρτηση μου φάνηκε σφιχτή για τον προσανατολισμό του αυτοκινήτου αλλά δεν κοπανούσε ενώ η άνεση ήταν σε γενικές γραμμές καλή. Εντύπωση μου έκανε η απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος αφού ανεβαίνοντας ένα ανάχωμα φοβήθηκα μήπως βρει τίποτε από κάτω, πράγμα που δε συνέβη. Θετικό το γεγονός ότι δεν παρουσιάστηκε ούτε ένας τριγμός στην καμπίνα, πράγμα που σημαίνει πολύ καλή συναρμογή.
                                  Πίσω στην έκθεση λοιπόν μετά από μία σύντομη επαφή με το αυτοκίνητο, η οποία όμως ήταν πολύ θετική. Ειδική μνεία στο ηχοσύστημα, το οποίο είναι εξαιρετικό σε ένταση και αρκετά καλό σε ποιότητα, με πολλές λειτουργίες και ρυθμίσεις, ενώ οι φωνητικές εντολές είναι το κάτι άλλο.

Θα το αγόραζα;
                                  ΝΑΙ, διότι είναι ποιοτικό, έχει μαζεμένες διαστάσεις με καλούς χώρους, είναι ευχάριστο στο εσωτερικό, είναι ευκολοοδήγητο, έχει σαφές τιμόνι, έχει συγκρατημένη τιμή με πλούσιο εξοπλισμό, έχει λογικό κόστος συντήρησης και γενικά είναι «μανιτζέβελο».
                                  ΟΧΙ, διότι έχει αυξημένο κόστος χρήσης (ασφάλεια-τέλη για το 1.6), δεν έχει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα λίγων κυβικών (πχ το Polo 1.2TSi έχει 18+ κιλά ροπής από τις 1500σαλ [κινητήρας συνδυασμένος μάλιστα με κιβώτιο 6 σχέσεων και DSG 7άρι] και το 1600άρι ατμοσφαιρικό Fiesta μόλις 15 κιλά στις 4000σαλ και με πεντάρι σασμάν) κι έχει μάλλον αυξημένη κατανάλωση (μιας και πρέπει να δουλεύει ψηλά αν θέλεις καλές ρεπρίζ).

Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ «Ευχαριστώ» στον εξυπηρετικότατο κι ευγενέστατο κ. Μπάστα, σύμβουλο πωλήσεων στη Βελμάρ Βαρυμπόμπης. Σέβεται τον πελάτη και τον κερδίζει με την προθυμία του και τις γνώσεις του πάνω στο αντικείμενο.

• J
                                    j-marr last edited by

φήμες υπάρχουν και για ecoboost 1.6 και για το powershift αλλά ... φήμες

το αμάξι πάντως πρέπει να έχει σκιστεί στις πωλήσεις

πάρα πολλά στο δρόμο

• C
                                      corsair last edited by

Ο χρήστης kotetsi έγραψε:

...
                                      σεντονι
                                      ...

Σοβαρες ενστασεις απο μερους σχετικα με τους χωρους και την ποιοτητα...

1.80 είμαι... με ρυθμιζμενο στα μετρα μου το καθισμα οδηγου (ουτε ξαπλωτα, ουτε κολλητα... just right), και οταν πηγα να καθισω ακριβως απο πισω... μου εκανε εξαιρετικα ασχημη εντυπωση οτι το κεφαλι σχεδον ακουμπουσε στο ταβανι και τα γονατα ηταν ενα με το μπροστα καθισμα.

Σε οτι αφορα την ποιοτητα... ενα μαλακο πλαστικο στο πανω μερος του ταμπλο δεν ειναι ικανο να με ξεγελασει... Τα ψευτοβαμμενα ασημι πλαστικα παρακατω, η συναρμογη ελαφρως του κ@λου, υφασματα που θα ταλαιπωρηθουν ευκολα... δεν... απλα δεν με επεισε καθολου μα καθολου. Αν θες να μιλησουμε για ποιοτητα+συναρμογη ας δουμε το Clio... το Polo...

Ειναι ωραιο οχηματακι σε γενικες γραμμες... αυτος ειναι αλλωστε και ο λογος που πουλα... αλλα αν ξεπερασει κανεις το φαινεσθαι η κατηγορια εχει να προτεινει καλυτερα πραγματα συνολικα.

• K
                                        kotetsi last edited by

Συναρμογή του κώλου και υφάσματα που θα ταλαιπωρηθούν εύκολα εγώ τουλάχιστον δεν είδα στο βιασμένο test drive που πήρα να οδηγήσω. Ίσα-ίσα, το ύφασμα στα καθίσματα μου φάνηκε πολύ καλά ραμμένο και μου έδωσε την εντύπωση ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτε με το πέρασμα των χρόνων. Ειδικά για τη συναρμογή ανέφερα πιο πάνω ότι δεν υπήρξε ούτε ένας τριγμός κατά το «κατσίκι-ride» που έκανα, πράγμα που δείχνει πολλά για το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τώρα όσον αφορά τα ψευτοβαμμένα ασημί πλαστικά, θεωρείς ότι η MiTo, για παράδειγμα, έχει καλύτερο περιμετρικό πλαστικό στην κονσόλα της; Τα ίδια ψεύτικα είναι σε όλη την κατηγορία, το ότι στο Polo, φερ' ειπείν, είναι σαγρέ και όχι λεία δε μου λέει τίποτε. Σου είπα άλλωστε, δεν είμαι αυτός που θα χτυπήσει το πλαστικό λες και χτυπάει πόρτα για να ακούσει τον ήχο που κάνει, ούτε και θα κάθεται να το ζουλάει με τον αντίχειρά του για να δει αν είναι μαλακό κι αν τρίζει.

Προφανώς το Fiesta αδικείται από τους κινητήρες του αλλά δε νομίζω ότι δεν αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία του σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα.

• K
                                          kalmik last edited by

Ούτε εμένα έχει πείσει η ποιότητα κατασκευής. Φτηνοδουλειά και να φεύγουμε. Όσο για τη μανία με τα ασημένια πλαστικά, το κιτς δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη έκφραση... (και να σκεφτεί κανείς ότι υποπίπτουν στο ίδιο αδίκημα πολλοί σχεδιαστές. Μιλάμε για μαζική παράκρουση...)

• C
                                            corsair last edited by

Ο χρήστης kalmik έγραψε:
                                            Ούτε εμένα έχει πείσει η ποιότητα κατασκευής. Φτηνοδουλειά και να φεύγουμε. Όσο για τη μανία με τα ασημένια πλαστικά, το κιτς δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη έκφραση... (και να σκεφτεί κανείς ότι υποπίπτουν στο ίδιο αδίκημα πολλοί σχεδιαστές. Μιλάμε για μαζική παράκρουση...)

Τα ασημι φιλετα, δεν ειναι ασχημα... εξαρταται πως θα τα ταιριαξεις ετσι ωστε να εχεις καλη εικονα... και φυσικα εξαρταται το υλικο... μπορει να ειναι κανονικο αλουμινιο, μπορει να ειναι πλαστικο με καλης βαφης ποιοτητας και να δειχνει πραγματικα ποιοτικα... η μπορει να ειναι ασημι πιτσιλισμα με αερογραφο οπως στο Fiesta... και οχι τιποτε αλλο, αλλα ειναι αταιριαστο... κιτς οπως το ανεφερες.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 84
                                            • 85
                                            • 86
                                            • 87
                                            • 88
                                            • 524
                                            • 525